Det är dags för årets Eurovision Song Contest!!

Eftersom Måns vann förra året så får Sverige hålla i tävlingen, IGEN! och Måns ska även vara programledaren med Petra Mede.

Bild: Janne Danielsson/SVT

If I were sorry

Årets vinnaren av Melodifestivalen och som får representera Sverige i ESC i år är ju Frans med låten If I were ´sorry. Första gången jag hörde låten blev jag så klart dragen i den men jag trodde faktiskt aldrig att det skulle vinna. Det kändes mer som en radiolåt än scen låt som i stort sätt hela ESC går ut på., tycker jag. Många tycker om låten för att den är enkel och charmig men inte tråkig och på så sätt kommer att sticka ut från de andra låtarna. Jag undrade ifall det var en medveten taktik eller tanke från början.

Eftersom jag hade lite kontakt med en av låtskrivaren Oscar Fogelström, passade jag på att fråga om en kort intervju online.

Jag frågade de först om det var en speciell tanke för att vinna. De säger;

"Nej, det var ingen 'taktik'. Vi skrev inte ens låten till Melodifestivalen.
Däremot märkte vi att låten blev bättre ju mindre grejer vi lade i den."

Detta var något jag verkligen inte hört något om innan så jag blev lite förvånad och frågade hur den hamnade i tävlingen.

"Det var Sony som ville skicka in den. Vi ville bara att det skulle vara
en singel till Frans."

Om varför de tror att de vann tävlingen trots detta säger de så här:

"Det vet vi ju självklart inte vi. Men det kändes ju som att det var bra
timing med en sån typ av låt just i år. Att folk kanske var lite trötta
på det episka."

Jag passade också på att fråga om vad de tycker om Eurovision Song Contest.

Slutligen säger de att ESC är ett bra underhållningsprogram på tv.

"Det är kul att det är artister med från så många länder."

Jag håller med dem! Det är rätt så fascinerande hur stort det här egentligen är och att för andra gången ska till och med Australien vara med. WOW!


Det är bara att önska Frans och If I were sorry gänget ett stort lycka till på lördags finalen!

Glöm nu inte kolla på lördag! Kl. 21 på SVT1! OKEJ??? OKEJ då säger i så!!😉

Extra från intervjun:

Visste ni att....
...de skrev låten vid ett piano och det tog bara ca 1 timme eller så. Sen jobbade de lite med framförallt texten några dagar senare?

TACK SÅ JÄTTEMYCKET
till Oscar Fogelström som tog sin tid från Eurovision vecka kaoset och svarade mina frågor!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bailey May är en filippinsk-brittisk sångare, skådespelare och modell. Bailey var bara 12 år när hans video blev känd på nätet där han sjunger covers av bl.a. Beautiful Girls av Sean Kingston.

Ett par månader senare fick man veta att han är en av dem nya deltagaren i en speciellsäsong av Pinoy Big Brother (Filippinsk Big Brother). Som 12 åring var han den yngsta deltagaren som någonsin varit med i programmet som officiell deltagare. Han slutade 4e plats bland tonåringarna som var med.

Efter medverkan i PBB har han nu blivit en stor kändis i Filippinerna.

Han har släppt en album, varit med i olika TV program, har debuterat som skådespelare i serien On the Wings of love, och är en av ansikten för Coca-cola's kampanjer.

Här är spotify länken till hans album:

Det jag gillar med Bailey är att han är charmig. Och eftersom jag tittade på hans resa i PBB så vet ju jag lite mer hur han är som person. Han älskar sin familj, ödmjuk, och villig att lära sig och bli bättre. Jag ska vara helt ärligt och säga att första gången jag hörde honom sjunga var jag inte riktigt imponerad. Men man hör att han har stor potential. Han har dock blivit mycket bättre nu på sistone. Han är trots allt ung och har all tid på sig att bli bättre.

Twitter:  https://twitter.com/officialbaileym

​Facebook:  https://www.facebook.com/OfficialBaileyTMay

Snapchat: bailey.may2

Instagram:  https://www.instagram.com/itsmebailey/

Likes

Comments

Marlene  ∞

Discovered about Marlene's EP Indian Summer ages ago and I loved it so much I don't know why I'm writing about her just now?! It literally took me 4EVER haha! Get it?

Just realized I've been into this kind of music lately. Kind of pop-ish, but very... I can't put a word to it but there's something to the sound that makes me want to hug the soundwaves and want it to fly me to the beach while sipping a cup of dreams. You know the poetic/artsy and beautiful lyrics giving me visual chills - If that's even a thing?

Yeah... just listen to her... come on!


Stay awake
Marlene's pages:

Facebook​

https://www.facebook.com/MarleneForEver/

Twitter and Instagram: marlene4ever

Likes

Comments

MOANA

Idag fick jag reda att nästa år kommer det finnas en ny Disney prinsessa och en tjej som heter Auli’i Cravalho kommer spela henne. Jag blev så klart nyfiken på hur hon låter när hon sjunger och sökte runt lite på nätet och hittade detta

Det är alltså en video där hon sjunger och gjorde video med vilket jag antar är hennes kompisar.

Här introducerar Disney henne som Moana!

​Jag är så taggad över denna ny Disney prinsessa!! Jag som älskar Disney jättemycket! haha!

You're never too old for Disney. ;) NEVER! <3

Hoppas de släpper en trailer ganska snart haha!

Likes

Comments

Jag har alltid gillat kändisar.  Inte för att de just är kända och jag tycker det är cool att vara känd.  Det är mest att jag är fascinerad av hur mycket krävs för att vara en långvarig kändis.  Det är knappast någon som har gått viral på nätet där hen gör ingenting seriöst kommer vara en stor kändis länge.  De kommer inte heller påverka folk på samma sätt som personerna som gör betydligt bättre saker.  Visst går rampljuset att flytta till någon annan efter ett tag men det jag menar är att de som blir känd pga deras talang eller hårdarbete har större chans att inte försvinna helt från rampljuset medan de som bara gör löjliga saker och blir kända blir snarare kända endast en kort stund.

Dock finns de som blir kända på grund av hat som med Rebecca Black men hon gjorde det hela positivt och fortsatte bli en Youtuber där hon ibland vloggar om nätmobbning osv.

Handlar det alltså om hårdarbete, positivitet och talang för att vara känd? Kanske!

Men vad är det som så bra med att vara känd? Varför gillar folk kändisar?

Själv gillar jag kändisar pga deras talanger och/eller det budskap de försöker förmedla.

Om vi tar Dolly Style som exempel.  Jag älskar dem! Deras musik är helt okej tycker jag.  Hellre det än black metal för min smak.  Men det är inte därför jag älskar dem.  Det är mest för att hela den grejen runt omkring Dolly Style projektet är så cool.  De är positiva, färgglada och faktumet att de berättar om Dollyville som om det var deras riktigt hemstad är bara så bra! För det tycker jag symboliserar att man får vara sig själv och våga drömma osv.

En till exempel är Ulrik Munther.  Jag har gillat Ulrik sen 2009 och allt började med att TVn fastande och började sjunga så jag lyssnade och blev paff. Haha! Det är alltså talangen som jag fastnade för när det gäller Ulrik. Åren har gått och jag kunde ibland ogilla honom starkt pga hans fans eller hur han har varit eller så men jag kommer alltid tillbaka och supportar honom för hans musik är ju bra!

Men det är inte bara själva artisterna i sig (om vi ska ta musikkändisar) som måste ha talang eller jobba hårt.  Det är även folket bakom och runt omkring dem.

Allt detta skriver jag nu för detta är vad jag vill jobba med i framtiden.  Jag vill vara den personen som hjälper artisterna att stå på rampljuset så länge så möjligt.  Att leva för att någon ska lyckas är vad jag vill göra.  För deras framgång kommer vara min framgång och vice versa.

Likes

Comments

Don't need an umbrella. I'll make it through the weather.

I början av sommar upptäckte jag om Nova Miller som ni kanske vet om ni läser mina gamla blogginlägg. Igår släppte hon en ny singel som har en väldig "Gör mig på gott humör" känsla i sig. I låten sjunger Nova om att det finns dagar då det är inte så bra. Det kan regna lite då och då i våra liv så att säga. Men det måste inte hindra oss från att sjunga eller fortsätta leva så gott vi kan. Detta är min tolkning i alla fall. Det är inte ofta man ser en ny talang nu för tiden som släpper låtar med bra innebörd i dem. Det är en sak som jag gillar med Nova. Det verkar som hon vet vad hon vill som artist och detta redan som 14 åring. Det är väldigt inspirerande att se en sån passion och driv i henne. Jag är glad att ha upptäckt denna tjej innan hon blir allt för stor för hon kommer säkert bli det någon dag. Men tills dess ska jag se till att hjälpa henne genom att visa min support för henne och sin musik.

Lyssna gärna på hennes nya singel som jag pratade om och dela på sociala medier med #whoisnovamiller

kanske tagga mig (Angel_Pearl12) också så jag ser?? hehe ;)

Nova's sidor:

novamillermusic.com
Instagram: @novamillerofficial
Facebook: Nova Miller
Twitter: @NovaMiller2112

Likes

Comments

Det här var min första gång på en Rix FM Festival!

och jag fick fotopass fast jag är en nybörjare som inte ens har någon egen kamera utan lånar av min pappas firma som egentligen har med grävmaskiner att göra... haha!

Men hoppas ni tycker om mina bilder och om ni vill låna ge cred och tagga mig om du lägger upp på Twitter AngelPearl
Instagram: Angel_Pearl12


Eller länka min blogg tack! :D

Likes

Comments

!!Coming Soon!!

Jag håller på att fixa alla filmer och bilder samt intervjuer som jag har haft under sommaren. Håll utsikt för dem!

Artisterna är Awa Sey, Ryan O'Reilly och Viktor Olsson

Likes

Comments

College

På lördag flyttar jag till Hultsfred för att sen på måndag börja gå på Music & Event Management.

Jag är är väldigt nervöst och rädd!! Jag har ju haft svårt med skolan de sista åren men detta är i alla fall vad jag har valt att göra och är den linjen/branschen jag vill satsa på..  Dock är det mest socialisering med andra som gör mig nervös.  Jag vill inte hamna utanför precis som jag har alltid varit.  Samtidigt vet jag att det kommer bli en bra övning för mig att umgås med andra.  Det ingår ju i musik och event branschen.

Väldigt nervös är jag som sagt men det börjar bli ganska spännande också!!

Hoppas det går bra och att det löser sig!

Likes

Comments

Idol Sverige

Jag såg att TV4 play biljetten var öppet  för ansökan så utan att tänka, tog jag fram kameran, sjöng och skickade in.  HAHAHA! Så kan det gå när man har impuls problem... xD

Dela gärna själva videon! :D

LÄNK TILL VIDEON

Likes

Comments