Header
View tracker

fredag-lördag-söndag

Jag tror vi alla har ett sådant där ställa som vi åker till när man bara vill ta det lugnt & andas. Jag har iaf ett sådant ställe & det är hos Joshuas föräldrar! Det är tyst, lugnt, stress fritt & mitt ute i ingenstans (;

I lördags tog jag & Joshua vårat pick & pack (hunden) & åkte till Marbäck för att mysa samt välkomna hans föräldrar hem efter en långsemester i Australien. Vi är givetvis glada över att ha dom hemma igen men gladast är nog Buddha eftersom Joshuas mor är en av hans två favoriter (;


Nu är det dock en ny vecka & jag ska iväg & köpa papper till våra inbjudningskort som bör skickas ut denna veckan (:
Om jag hinner ska jag även till tygaffären & kolla på tyger till min bröllopsklänning, hihi!

PUSS & KRAM!

Likes

Comments

View tracker

bröllop.

Det är inte varje år man får ett frieri i julklapp! Hihihi, jag svävar på rosa moln. Inte trodde jag att 2017 skulle bli året som jag gifter mig!
Givetvis så började jag med våran bröllopspärm så fort jag bara kunde, för vem orkar vänta? Inte jag iaf!

Pärmen köpte jag på Lagerhaus för 49kr & detta är det enda som jag köpt istället för att ta av det som finns hemma.

Banden ni ser är från en Glossybox. Jag klippte flera små flikar till den storlek som jag ville ha & sedan knöt jag fast dem på några gem som jag hade skräpandes i en låda.

Jag ville ha dividers i våra bröllopsfärger, vilket var i princip omöjligt att hitta. Istället klippte jag av alla framsidor ur våran tidningssamling, gjorde flikarna i photoshop & sedan var det bara att klippa & klistra. Tack vare framsidorna blir jag inspirerad varje gång jag öppnar pärmen (;
Vad det gäller tidningarna så ställde jag tillbaka dem i bokhyllan & ingen kan ana att de saknas framsidor, hehe.

Likes

Comments

View tracker

Vi har ätit gröt, druckit varmchoklad med polkapris-stång, bakat pepparkakor & kollar på julfilm.
Nu ska kvällen avrundas med te från tekalendern & vörtbröd.

Likes

Comments

Jag tänkte dela med mig av de topp 3 saker som står på min önskelista just nu, & när jag skriver önskelista så menar jag de topp 3 saker som jag kommer köpa/spara ihop till efter allt julkaos, haha.

Själv tycker jag att det är jätte mysigt att se vad andra människor har i sina önskelistor inför julen, även om jag personligen inte skriver någon till min familj. Detta är alltså inte en önskelista som jag skickat till familjen inför jul. Det jag vill ha köper jag med egna pengar (;
Med det sagt så har jag en väldigt låg inkomst, vilket innebär att när jag vill ha något så måste spara pengar under en ganska lång tid & det är därför jag skriver en önskelista till mig själv.

Så, här kommer mina topp 3:

1. Olympus PEN PL8.

Jag har använt samma kamera sedan 2010 & jag måste nog börja erkänna för mig själv att det är dags att investera i en ny!
Även om jag älskar min kamera så svär jag åt den lite för ofta. Inte för att kameran inte funkar som den ska, den har bara inte utvecklats i samma takt som jag har utvecklats. Varför har ingen berättat för mig att kameror bara blir äldre men inte klokare? :o
I jakten efter ny kamera har jag kollat på alla möjliga modeller & jag trodde aldrig att jag skulle bestämma mig för en kompakt systemkamera, men jojomen!
Efter att ha läst recensionerna på denna kamera, har en svart sådan hamnat högst upp i önskelistan!


2. TYGER!
Jag vill byta ut 90% av min garderob nästa år, men jag vill bara byta ut de till kläder som jag designat själv!
Jag vill investera i massa nya fina tyger & sy som om det inte finns någon morgondag... eller något.


3. Ringar
Ni som hängt med genom åren vet att jag är besatt av ringar. Jag vill samla på mig ett gäng feta ringar från marknader, tradera, loppisar you name it! Men denna gången ska det enbart vara i äkta silver & ingen skit som rostar efter 15 min.

Likes

Comments

chitchat.

Nu tänker ni säkert "Vad vet hon om att vara positiv? Hon är ju i depression."
Själv skulle jag vilja påstå att jag vet en hel del om att hålla sig positiv. Det är trots allt mitt mål varje morgon när jag kliver upp ur sängen, även om det kanske inte alltid ser ut så.

Jag har mina punkter & riktlinjer när det kommer till att hålla mig positiv & dom kommer jag dela med mig av idag. Många punkter är ganska uppenbara, men det är ändå sådant som jag själv glömmer väldigt ofta.


​​​Gör saker som gör dig lycklig!
"Uppenbarligen" tänker ni, men är det verkligen det? Ta en minut & tänkt på vad som gör dig lycklig & hur ofta du tar dig tiden att göra det.

​​Var den DU VILL vara.
Jag håller inte till 100% med om att man alltid ska vara den man är, jag säger istället att man ska vara den man vill vara.
Jag är inte alltid en kreativ människa men jag vill vara det. Jag är ingen förebild men jag vill vara/bli en. Jag är inte alltid en snäll människa, men jag vill vara det.

Förstår ni skillnaden jag försöker komma fram till? (:

​​Uteslut ALL negativitet ur ditt liv.
Här har jag två punkter: relationer & prylar i ditt hem.
Det är okej att vara självisk när det kommer till relationer. Alla människor är inte gjord för varandra & alla människor är inte bra för varandra. Har du människor i ditt vill som slukar mer energi än vad dom bidrar med? Cut them out of your life!

Prylar i ditt hem, med det menar jag saker som har sentimentalt värde men som kanske inte alltid bara är bra minnen. Jag har t.ex behövt ta bort alla foton på gamla vänner som jag haft framme, eftersom det inte bara påminner mig om de fina minnena utan det påminner mig även om det jag har förlorat & jag blev ledsen oftare än vad jag blev glad.

​​Släpp det förflutna!
Det är så himla enkelt att älta saker som hänt i ens förflutna, men någonstans på vägen måste man själv välja när det är dags att släppa det & ägna sin energi på nutid & framtid. Det handlar inte alltid om saker som hänt förr, det handlar snarare om vad man gör i framtiden för att göra det bättre. Har du sårat någon? Då är det ingen idé att sitta & ha ångest över att man sårat personen, fundera istället på vad du kan göra för att förbättra situationen & hur du kan göra saker annorlunda i framtiden.

​​Se alltid situationer ur olika perspektiv.
Jag tror inte att jag är ensman om att bli väldigt bitter när saker inte går som jag planerat. Jag har svurit, gråtit & nästan blivit hysterisk över saker som gått fel de senaste åren. Pga min psykiska ohälsa har jag missat högskoleprovet som jag betalat för, missat en terminsträning som jag betalat 1000kr för, tömt alla mina sparkonton pga att jag inte kunnat jobba, mitt mål var att börja plugga till hösten vilket jag uppenbarligen inte kommer kunna göra, vi blev tvungna att flytta för att våran hyra blev för dyr osv.
MEN, jag har lärt känna mig själv så himla mycket sedan jag blev sjukskriven, jag har insett vad jag vill göra med mitt liv & vad jag måste göra gör i framtiden för att få det bästa möjliga liv jag kan få, vi trivs mycket bättre i våran nya lilla lägenhet & dessutom är hyran så billig att vi kommer kunna spara mer pengar till vårat framtida hus, Joshua har haft råd att tågluffa denna sommaren vilken han inte hade haft om vi bodde kvar i våran gamla lägenhet. När jag blir såpass frisk att jag kan börja jobba igen så kommer jag ha möjligheten följa mina drömmar utan att behöva oroa mig över ekonomin!

​​DU har kontroll över ditt eget liv!
Det finns ingen annan som kan bestämma hur du ska leva ditt liv. Du själv vet vad som är bäst för dig, ingen annan! Vill du bli sångare? Konstnär? Egen företagare? DU har kontroll över ditt eget liv.
Drama? Opepp? Icke stöttande människor? NOPE, inte i mitt liv för här är det jag som bestämmer! (:

​​Var den bästa versionen av dig själv!
Detta är den sista & , enligt mig, en av dom absolut viktigaste punkterna. Man kan aldrig ändra på någon annan, fokusera istället på att vara den absolut bästa versionen av dig själv. Vad kan du göra för att bidra med positiv energi? Vad kan du göra för miljön? Vad kan du göra för att bli en bättre människa? Den enda personen man kan förändra är sig själv.

Jag menar inte på något sätt att om man gör dessa saker så blir man frisk från en depression, men dessa tips har fått mig att känna mig lugnare & hjälper mig mycket i min vardag.
​Förhoppningsvis kan det även hjälpa någon av er (:

Puss & Kram!

Likes

Comments