Header

halloween.

Snart är den halloween!! YEEY!
Denna veckan kommer jag göra en halloween-look per dag. Allt kommer vara gjort med saker som jag har hemma & är sminkningar som de flesta klara av att göra (:

I dagens video blir det inget pratande. Dom produkter som jag använder som jag personligen tycker är ett måste för denna look är fake-blood & latex. Den vita färgen kan man skippa om man inte vill smutsa ner sina kläder (;
Alla andra produkter kan man byta ut hejvilt & det är därför jag inte visar dom.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag & Buddha sitter åter igen på vårat lilla gömställe i parken. Jag filosoferar över livet & Buddha jagar löv som trillat ner på marken.
Här brukar jag sitta & dagdrömma om framtiden. Ett hus i något gulligt villaområde i Göteborg, jobba med det jag älskar, kanske till & med starta eget, inte behöva oroa sig över ekonomi eller drama. Egentligen ganska enkla drömmar, men endå har jag så svårt att klura ut hur jag ska ta mig dit.
Det endera jag vet är att en vacker dag kommer jag ha ett väldigt fint liv & jag längtar så himla mycket!

Likes

Comments

chitchat.

Nu tänker ni säkert "Vad vet hon om att vara positiv? Hon är ju i depression."
Själv skulle jag vilja påstå att jag vet en hel del om att hålla sig positiv. Det är trots allt mitt mål varje morgon när jag kliver upp ur sängen, även om det kanske inte alltid ser ut så.

Jag har mina punkter & riktlinjer när det kommer till att hålla mig positiv & dom kommer jag dela med mig av idag. Många punkter är ganska uppenbara, men det är ändå sådant som jag själv glömmer väldigt ofta.


​​​Gör saker som gör dig lycklig!
"Uppenbarligen" tänker ni, men är det verkligen det? Ta en minut & tänkt på vad som gör dig lycklig & hur ofta du tar dig tiden att göra det.

​​Var den DU VILL vara.
Jag håller inte till 100% med om att man alltid ska vara den man är, jag säger istället att man ska vara den man vill vara.
Jag är inte alltid en kreativ människa men jag vill vara det. Jag är ingen förebild men jag vill vara/bli en. Jag är inte alltid en snäll människa, men jag vill vara det.

Förstår ni skillnaden jag försöker komma fram till? (:

​​Uteslut ALL negativitet ur ditt liv.
Här har jag två punkter: relationer & prylar i ditt hem.
Det är okej att vara självisk när det kommer till relationer. Alla människor är inte gjord för varandra & alla människor är inte bra för varandra. Har du människor i ditt vill som slukar mer energi än vad dom bidrar med? Cut them out of your life!

Prylar i ditt hem, med det menar jag saker som har sentimentalt värde men som kanske inte alltid bara är bra minnen. Jag har t.ex behövt ta bort alla foton på gamla vänner som jag haft framme, eftersom det inte bara påminner mig om de fina minnena utan det påminner mig även om det jag har förlorat & jag blev ledsen oftare än vad jag blev glad.

​​Släpp det förflutna!
Det är så himla enkelt att älta saker som hänt i ens förflutna, men någonstans på vägen måste man själv välja när det är dags att släppa det & ägna sin energi på nutid & framtid. Det handlar inte alltid om saker som hänt förr, det handlar snarare om vad man gör i framtiden för att göra det bättre. Har du sårat någon? Då är det ingen idé att sitta & ha ångest över att man sårat personen, fundera istället på vad du kan göra för att förbättra situationen & hur du kan göra saker annorlunda i framtiden.

​​Se alltid situationer ur olika perspektiv.
Jag tror inte att jag är ensman om att bli väldigt bitter när saker inte går som jag planerat. Jag har svurit, gråtit & nästan blivit hysterisk över saker som gått fel de senaste åren. Pga min psykiska ohälsa har jag missat högskoleprovet som jag betalat för, missat en terminsträning som jag betalat 1000kr för, tömt alla mina sparkonton pga att jag inte kunnat jobba, mitt mål var att börja plugga till hösten vilket jag uppenbarligen inte kommer kunna göra, vi blev tvungna att flytta för att våran hyra blev för dyr osv.
MEN, jag har lärt känna mig själv så himla mycket sedan jag blev sjukskriven, jag har insett vad jag vill göra med mitt liv & vad jag måste göra gör i framtiden för att få det bästa möjliga liv jag kan få, vi trivs mycket bättre i våran nya lilla lägenhet & dessutom är hyran så billig att vi kommer kunna spara mer pengar till vårat framtida hus, Joshua har haft råd att tågluffa denna sommaren vilken han inte hade haft om vi bodde kvar i våran gamla lägenhet. När jag blir såpass frisk att jag kan börja jobba igen så kommer jag ha möjligheten följa mina drömmar utan att behöva oroa mig över ekonomin!

​​DU har kontroll över ditt eget liv!
Det finns ingen annan som kan bestämma hur du ska leva ditt liv. Du själv vet vad som är bäst för dig, ingen annan! Vill du bli sångare? Konstnär? Egen företagare? DU har kontroll över ditt eget liv.
Drama? Opepp? Icke stöttande människor? NOPE, inte i mitt liv för här är det jag som bestämmer! (:

​​Var den bästa versionen av dig själv!
Detta är den sista & , enligt mig, en av dom absolut viktigaste punkterna. Man kan aldrig ändra på någon annan, fokusera istället på att vara den absolut bästa versionen av dig själv. Vad kan du göra för att bidra med positiv energi? Vad kan du göra för miljön? Vad kan du göra för att bli en bättre människa? Den enda personen man kan förändra är sig själv.

Jag menar inte på något sätt att om man gör dessa saker så blir man frisk från en depression, men dessa tips har fått mig att känna mig lugnare & hjälper mig mycket i min vardag.
​Förhoppningsvis kan det även hjälpa någon av er (:

Puss & Kram!

Likes

Comments

makeup.

Gissa vem som är taggad på livet just nu? JAG!!
Fick hem dessa fantastiska paletter & jag blev väldigt positivt överraskad. Det enda som jag inte gillar är läppstiften i Soho-paletten men det hade jag inte förväntat mig heller (;
Jag blev givetvis ivrig & ville leka med allt samtidigt, så jag tog minst en färg från varje "del" av paletterna & kladdade ihop något bara för att testa färgerna. Dom var så himla roliga att arbeta med!
Paletterna är länkade i bilderna.

Puss & Kram!

Likes

Comments

Det är inte ofta som man känner sig så fin att man inte vill att dagen ska ta slut, men igår var en sådan dag! Hemmagjord blomsterkrans, egen sydd klänning, god mat & trevligt sällskap.
Jag har helt enkelt inget mer att säga än att jag hade en himla mysig midsommar (:

Puss & Kram!

Likes

Comments