Igår drog det äntligen igår, introduktionen VT 17! SÅ HIMLA KUL.

Började igår med att kika på vår planering den kommande månaden... ser bra ut va? Haha. Gillar den. Trots att det var fredagen den 13 igår gick dagen himla bra förutom att jag fick reda på att Bettan 2.0 (cykeln) tagit sina sista tramp. Känner mig handikappad, kan inte ta mig någonstans. ÅH.

På eftermiddagen var det dags att möta upp gruppen och sedan ta emot nystudenterna! Spännade, men gruppen blev bra, kommer bli en grym månad! På kvällen var jag inte med dock, jag jobbade på nattklubben. Lite tråkigt första kvällen men men, nu är det gjort iallafall! Jag stog i garberoben och har insett nu att vilket jobb det är haha. När alla ska hem blir det kaos. Fulla personer och alla vill ha sin jacka, ja ni hör ju. Sen folk som försöker hämta ut jackan med ID-kortet. Nja nej, det fungerar inte riktigt hörru!

Idag är det iallafall lekar i idrottshallen och ikväll vankas det glitterfest! Klackarna i taket är det som gäller, halloween ska visa hur det går till!

Likes

Comments

Att få detta mejl på morgonen kan jag säga gjorde min dag så mycket bättre.

JAG SKA TILL KINA, TILL SHANGHAI. Om ett år. Men ändå! Jag dör en skvätt. Så himla kul och häftigt. Shanghai av alla ställen på jorden, vilken upplevelse det kommer bli. Jag längtar ihjäl mig. Nervös dock... Angelika i Kina, kan bli väldigt intressant. Får hoppas jag kommer hem levande haha. Kinesiska är inte direkt min starkhet om man säger så, och deras talang är inte direkt engelska. Haha. Äh allt löser sig.

Det var dagens första höjdpunkt. Den andra var att äntligen är helvetes tentan över. Jag är så sjukt trött och jag har träningsvärk i hjärnan. Har aldrig pluggat så sjukt mycket i mitt liv som jag gjorde den senaste 1,5 veckan. Ca 12 timmars plugg om dagen. Hjärnan värker och jag har sömnbrist för jag har drömt om alla begrepp och modeller. Haha herregud. Nu håller jag tummarna på att jag klarar den, annars skjuter jag mig själv haha. Dock kom knappt något av det jag pluggat på med, är det inte lustigt att det aldrig blir så? Hm!

Men inatt ska jag ha en himla bra sömn och imorgon väntas en bra dag. Alla nystudenter kommer! Så kul! I'm so excited. wie.

Likes

Comments

Jodå, Angelika Emma Winther, år 2017 började ju bra. Nästan så man är värd en applåd och en klapp på axeln! Hä bint bättre än sådär som vi dalmasar säger. 7 dagar in i januari, jovisst. Ya oido mi vida.

Nästa veckas mål: Överleva, jag har kväljningar. Tentajävel jag varken har ork eller lust att plugga på. Böckerna ligger på bordet och jag bara kollar på dem. Ångest. Öppnar boken, läser. Bokstäverna flyger runt i huvudet på mig. Läser om. Samma visa. Läser igen. Försöker mig på en uppgift i övningsboken och det är rena arabiskan. Har jag ens läs detta? Ångest. Slår ihop boken och sjunker ner i soffan med de nya Ed Sheeran låtarna i öronen. 5 dagar kvar. Tar ett djupt andetag och håller inne spyan. Bara kärlekslåtar går på repeat på spotify, spya på det också. Fuck it. Metallica har blivit en ny favorit.

Jag är inte tjejen som ger upp. Vill jag klara nått gör jag det. Jag ger mig inte. Så är det bara. Jag är duktig innerst inne. Här kommer egot fram, men ja. Dock måste man ibland inse att jag inte är supersnällasilverAngelika. Jag är inte gjord av stål även om jag tror det ibland trots allt shit jag gått igenom i livet. Jag är ihålig, jag också. Ibland måste man inse att man inte kan klara allt, vara bäst på allt, veta allt och göra allt man vill. Pressen kommer tillslut äta upp en inifrån. Information går in i ena örat och ut ur andra, minnet är varken bra och kort numera. Jag glömmer allt. Kan inte minnas saker. Föra en konversation är nästintill omöjligt, vad var det vi pratade om? Idiot Angelika, vad är det som händer? Minnesluckor, kan inte tänka klart och får raseriutbrått för minsta lilla. Tappar pennan i golvet, världen går under. Yes, på den nivån. Ibland känns det som att jag lever i en dröm. Men har jag överlevt 20 år 6 månader minus 2 dagar ska jag väl överleva lite till. Hoppas jag.

Tentajävel och introduktion nästa vecka. Komsikomsi nystudenter, Halloween gruppen ska visa alla vart skåpet ska stå.

En pussbild får avsluta inlägget för lite positiv feeling. Nu väntas SKAM och Jan Greve boken ligger kvar på bordet, ett ögonkast bort. Där ligger han bra, ett litet tag till. Ångest.

Puss på er.

Likes

Comments

År 2016 börjar lida mot sitt slut, vad detta år har gått fort! Helt sjukt. För ett år sedan befann jag mig just på andra sidan jorden, i Sydney. Saknar den tiden. Det har hänt så himla mycket i år, allt från dåliga till bra saker! Saker jag saknar och saker jag bara vill glömma.

Jag har rest, flyttat hemifrån, börjat plugga och lärt mig otroligt mycket saker. Men snart börjar 2017 och det året ser jag fram emot! Jag hoppas det kommer hända en massa bra saker, men inga höga förväntningar. Yes, jag är redo för ett nytt år faktiskt. Tänkte göra den klassiska "nyårs listan", haha det är så kul att kolla tillbaka och se vad man skrivit! So let's go...

Beskriv året med tre ord.

Händelserikt, lärorikt, bergochdalbana

Bästa köpet?

Oj, jag har köpt massor med bra saker! Dock inget specifikt som vart bäst :)

Bästa låten?

Black and blue!

Vem har du umgåtts med mest?

Sierra, Anna + vännerna i Örebro!

Har du blivit bättre på något?

Yes, att klara mig själv tror jag haha!

Vad var extra dåligt med året?

Att jag lämnade Australien

Vad var extra bra?

Att jag lärt mig så mycket nytt och sett så mycket saker.

Lärde du känna några nya människor?

Ja absolut, massor!

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Ja massor med saker. Har exempelvis snorklat för första gången i mitt liv och jag har flyttat hemifrån :)

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja, finns massa saker och många personer som gjort mig riktig glad.

Vad var din största framgång på jobbet 2016?

På jobbet.. min största framgång var väl att jag fick jobba på Rituals, något som vart min dröm en lång tid :)

Största framgång på det privata planet?

Att jag mognat en hel del!

Vem saknade du?

Ingen speciell tror jag

Har du haft ett förhållande under 2016?

Ja

Vart reste du under 2016?

Lite i Australien sen London

Vad var din största tabbe 2016?

Att jag stressar för mycket!

Vilka ser du som de största händelserna under året?

Största händelserna.. att jag har rest och flyttat hemifrån!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Bli mer relaxed haha.

Tror du 2017 kommer bli lika bra?

Man hoppas ju alltid på bättre!

Vad kommer du sakna från 2016?

Aussie <3

Vad önskar du att du gjort mer?

Fokuserat mer på bra saker än dåliga!

Vad spenderade du mest pengar på?

Resor, kläder och smink!

Och så slutligen; dina planer inför 2017?

Mina planer... plugga, resa, jobba och leva livet! Det kommer bli toppen :)

Likes

Comments

Då var julen slut för detta år! Skönt om jag ska vara ärlig 😄 Hade en supertrevlig jul hemma även om vistelsen blev kort! Hela december har varit hektiskt (dock väldigt rolig emellanåt!), mycket plugg och jobb plus att jag blev sjuk mitt i allt. Jag som aldrig blir sjuk vad hände där liksom? Så efter mycket stress var det skönt att släppa allt och få komma hem till familjen 😊

Kom hem till Borlänge i fredagskväll eftersom jag jobbade på dagen och åkte tillbaka till Örebro i Måndagsmorgon! Ledigheten är slut och nu står det lite jobb och massor av plugg på schemat. Vi avslutar sista kursen med en tenta 12 januari som jag måste klara så pepparpeppar.. Sena väntas en månad med introduktion jag ser fram emot, det kommer bli kul om inte annat!

Så nu, massa godricka och sen ekonomistyrningsboken i högsta hugg..

Likes

Comments

Look at my new hair! Detta är vad jag har gjort på förmiddagen och behöver jag säga att jag är nöjd? :) Har velat fixa håret länge men vart lite nojig med att hitta en bra frisör för när man ska färga blondare är det lätt det blir fel! Hittade tillslut en salong jag fick en bra känsla av, Salong Blonde som ligger i Örebro. Salongen var så fin och fräsch och jag hade en jättegullig frisör, Hedda. Även fast hon tog studenten i år och är relativ ny så förstod hon verkligen vad jag ville ha och gav mig tips, exakt sån frisör jag letat efter :)

Från gult och tråkigt hår (fy vad hemskt det såg ut nu när jag fick se bild bakifrån haha) till ett kallt och blond hår! Så nöjd, tack Hedda!

Likes

Comments

Jag är verkligen en kattmänniska, katter är det bästa jag vet! Jag har stor risk för att bli "the old catwomen", ogift med 100 katter. Well, I don't mind haha! Jag har ju min underbara katt hemma i Borlänge jag saknar så mycket och jag har aldrig va

rit utan en katt så här länge i mitt liv som under min tid här i Örebro. Det blir väldigt ensamt, det är någonting som fattas!

Igår träffade jag min kompis Jenny och hon berättade att hon skaffat katt förra veckan och nu känner jag att det måste jag också göra. Nu när jag fått egen lägenhet känns det bara så rätt. Ha en liten kisse att komma hem till så det slipper bli så ensamt, haha. Nån att leka och busa med! Så i Februari när jag har mina egna möbler och när kontraktet börjar gälla ska jag köpa mig en katt. Hur kul kommer inte det bli? 😃 Längtar ihjäl mig. Dock är det ju inte "bara att" skaffa en katt, är mycket runtomkring man måste tänka på också. Jag är ju inte borta så ofta, de gånger jag åker bort åker jag hem men då är det bara att ta med katten hem 😊 Åker jag iväg länge sträckor får mamma vara kattvakt eller någon här i Örebro! Nej fy vad jag längtar...

Likes

Comments

Vilken bra dag jag har haft idag! Startade morgonen med jobb på Rituals. Andra utbildningen där vi idag gick igenom hudvården och hemma avdelningen så lång vi hann :) Känslan när man hittat ett jobb man älskar är svårt att beskriva. Göra det man älskar samtidig som man jobbar, så ska det vara. Har lärt mig så otroligt mycket och det blir bara roligare för varje gång! Ju mer bekvämare man blir och ju mer man lär sig desto bättre går det. Att få arbeta med kunder är så himla roligt :) Går inte att beskriva hur kul detta är! Längtar bara tills nästa gång jag får jobba... Detta fick jag och Elin igår av vår underbara chef Kristin, en liten "välkomnst gåva", så fint :)

Inte nog med att jag har jobbat idag så hämtade jag ut ett längtat paket och så fick jag precis reda på att jag blivit med lägenhet. Hä' bint bättre än så! Fick ta över förstahandskontraktet på lägenheten jag hyr nu, killen som tittade på den igår tackade nej så jag fick bo kvar haha. Tack underbar du!


Nu ska jag faktiskt ta mig i kragen och gå ut och springa trots att det är så kallt ute. Har jag sagt att det värsta jag vet är kyla? Känner att jag inte riktigt lever upp till mitt efternamn.... Vintern känns som ett straff och helst går jag inte ut om jag måste... Men ska trotsa detta och ta mig ut på en springtur, för gymmet orkar jag inte cykla till. Blir kallt vilket som, haha... Får springa fort helt enkelt!

Likes

Comments

På nätet är allt enkelt, där kan man bygga upp en barriär. Bygga upp hur man vill att det ska se ut för att få det att se bra ut. Nätet, vilken underbar uppfinning. Få något att framstå som perfekt, man kan leva en drömvärld. För man måste ju vara 'perfekt', eller hur? Man kan inte framstå som dålig, herregud nej, det vore ju katastrof. Vi är ju bara människor liksom.
På nätet syns du inte, där kan ingen se sanningen. Folk läser men kan inte se igenom. Nätet en bra men farlig uppfinning, vad vore vi utan det...

Likes

Comments

I helgen så passade min syster på att komma hit till Örebro och hälsa på mig, riktigt mysigt! :) I fredag hade vi bara mys hemma och i lördags gick vi på stan och sedan käkade vi på Pinchos. Ett tapas ställe som var riktigt bra! Har ni inte vart där bör ni gå dit :) Igår chillade vi och fikade innan Sofia tog tåget hem. Riktig mysig helg, vi ses ju inte så ofta så var så kul att hon kom hit!

Idag är det måndag och jag har ännu en dag 'ledig'. Ska strax dra iväg till gymmet och sedan hem för att plugga! :) Imorgon börjar v med externredovisning och jag är sjukt nervös, känns svårt så bäst att börja plugga redan nu haha. Den här veckan har jag även utbildning på Rituals. Det om något kommer bli kul!

Likes

Comments