Allmänt, Tankar & funderingar

Ibland har jag funderat på varför det finns de som bara ska ljuga hela tiden. Varför är andra så rädda för sanningen? Alltså nu menar jag inte att man ska sitta och säga vad man tycker och tänker om personerna men sanningen om vad man gör eller så för andra. Sanningen kommer man långt med. Och till slut kommer sanningen fram av sig själv iallafall och då kanske saker kan vara för sent. Vet inte riktigt vad jag vill komma fram till men det kom bara upp i huvudet nyss. Detta är något jag fått lära mig under tonåren då jag lätt kunde ljuga om vad jag gjort, vart jag var osv och jag var alltid en sån ”handla först och tänka sen” vilket jag lärt mig när jag blev äldre men jag kan inte förklara riktigt varför jag var så under tonåren. Jag kunde aldrig se konsekvenserna i en handling där handlingen var något dumt. Det existerade inte i mitt huvud då. Men jag växte upp tack och lov! Men vuxna som är så som jag var kan jag känna en medkänsla till eller vad jag ska kalla det. Just för att jag var så i tonåren. Men jag tycker samtidigt synd om dom att de inte kan se konsekvenserna som blir efter en dum handling.

Iallafall, igår när vi var på biblioteket i stan så hittade jag en bra bok om ADHD. Så den ska jag läsa ikväll och jag ska visa vilken det är sen.

Vi åker ner till min syster med familj om några dagar så jag måste sätta mig ikväll och skriva ner vad som ska med. Skriva listor måste jag göra annars glömmer jag något viktigt och det är över 30 mil hemifrån så det är inte bara att åka hem och hämta om jag glömt något. Fick även låna en resväska av Eriks syster för det är så mycket enklare med en sån istället för att packa i flera olika.

Kärlek till er alla ❤️

Likes

Comments

Allmänt

Trots kronisk depression, panikångest & ångest under tiden som gått hittills i min viktresa så har jag ändå lyckats gå ner 30kg! Lyckan som uppstod när jag ställde mig på vågen idag går inte att beskriva.

Så till alla er där ute. Man klarar allt bara man vill. Låt det få ta tid, tillåt er att ha era dåliga dagar. Ni är fantastiska!

Likes

Comments

Tankar & funderingar, Allmänt

Här har ni mig som liten. Vet faktiskt inte åldern men mellan 9-12 månader skulle jag gissa på.

Att vara så här liten och inte veta vad komma ska. Att inte veta att man en dag kommer till ett jourhem och därefter till en fosterfamilj som jag blev kvar och blev som min egen familj. (Mer om varför kommer med tiden) Men vägen därefter har varit tufft. Tonåren var väldigt jobbig och från ca 8-10års ålder började mobbingen. Inget jag talade om för någon men mitt mående därefter kom ut i aggressioner. I saker jag tog från andra och allt därtill. Idag ångrar man mycket och ångrar varför jag aldrig sa ifrån på riktigt

Det är så mycket som kommer komma ut i små inlägg. Jag vill visa att man är inte ensam om tex mobbing eller annat. Ingen ska få vara med om det och jag kommer göra allt i min makt att min son inte blir mobbad och att han inte mobbar andra!

Likes

Comments

Tankar & funderingar, Utredning - ADHD

Det är så många tankar som snurrar i huvudet. Så många frågor som jag vill få svar på fast jag vet att några av frågorna inte ens kommer kunna besvaras. Saker jag gjort vill jag ha ogjort men det sägs ju att man ”lär sig av sina läxor”, men ändå.

Efter jul och nyår ska jag kontakta psykiatrin och försöka snabba på dom lite gällande utredningen. Får så dumma tankar att dom tagit bort mig ur kön utan att säga till mig. Men det skulle de väl aldrig göra men när jag väntat så länge så kommer dom frågorna upp i huvudet hela tiden. Varför ska det vara så lång väntetid?!


Likes

Comments

Utredning - ADHD, Tankar & funderingar

Nu har det gått lite över ett år sen som jag kontaktade psykiatrin för att få en utredning för ADHD.

När jag var yngre, kanske gick mellan 5an till 7an (minns inte riktigt när) så börjades en utredning om ADHD men mitt i utredningen så slutade psykologen som skulle fixa detta. Och varken kommunen eller någon annan fortsatte den så här är jag nu med en halv utredning och en massa tankar och känslor.

Jag kommer skriva mycket mer om detta under veckans gång och framöver. Jag behöver få ut allt för varför ska man sitta inne med sånt här. Det är så många som tycker att man absolut inte ska prata om känslor och ens privata liv på sociala medier men detta är viktigt för mig och troligtvis viktigt för andra att läsa hur jag mått och hur jag mår idag.

❤️

Likes

Comments