Header

Recept

Hejsan Svejsan Allesammans!

Var bara tvungen att lägga upp lite bilder på denna mumsiga efterrätten som jag har gjort.
Det är sockerkaksbotten varvat med vaniljkräm, färska hallon och blåbär, toppat med rostad mandel, grädde och färska bär.
Helt himmelskt gott!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Recept

Pepparkaksmuffins med Cream Cheese Frosting

Chokladmuffins med Cream Cheese Frosting

Chokladmuffins med Chokladsmörkräm

Vaniljmuffins med Cream Cheese Frosting

Likes

Comments

Övrigt

Hejsan!

Nu kan jag bocka av en sak från min "Bucket List", nämligen att vara med på tv. Jag, min mamma och min storebror var med i "Det Okända".
Det var verkligen en upplevelse, och inte direkt någonting man gör varje dag. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv som jag var de dagarna som inspelningarna var.
Lite tråkigt var det dock att allt vi filma och berättade om kom inte med i programmet, fast då hade det nog blivit flera avsnitt.
Avsnittet som jag var med i sändes den 22 februari 2017 på Sjuan.

Länk till Avsnittet: http://www.tv4play.se/program/det-okända?video_id=3775692


Likes

Comments

Mode

Hejsan!

Det finns så mycket skor jag vill ha!
Har redan massor av skor men jag vill ändå köpa fler.

XOXO

Likes

Comments

Recept

Mockatårta

3 marängbottnar med penslad choklad på båda sidorna.
Smörkräm med mockasmak mellan bottnarna.
Täck hela tårtan med smörkrämen och spritsa en kant uppe på tårtan.
På sidorna rostad hyvlad mandel och florsocker.
Dekorera med choklad-dekor, frukt och bär.

Sachertårta

Choklad- tårtbottnar
Aprikossylt
Täck hela tårtan med chokladganache

Likes

Comments

Mode

Hejsan!

Sitter och kollar på Pinterest och längtar tills jag hittar ett jobb så jag kan köpa en massa nya kläder.
Behöver verkligen byta ut mina kläder i garderoben till nya.
Det äldsta klädesplagget jag äger har jag nog haft i typ 8-9 år, fast det är ju en pyjamas.
På bilderna ovan så ser man ju i stort sett vad jag tycker om för kläder, och vilka färger jag tycker om.
Jag tycker om mörka färger, typ svart, grått och vinrött.
Egentligen ska jag nog inte bära mörka kläder, då jag är lika blek som ett spöke...
Men det struntar jag i för jag trivs i mörka färger, det är ju huvudsaken.

XOXO

Likes

Comments

Recept

Succétårta

Mandelbotten
6 st äggvitor
300 gram florsocker
375 gram mandel, grovmalen
1 tsk citronsaft
1 msk vaniljextrakt/vaniljsocker

Äggkräm
6 st äggulor
1 1/2 dl grädde
180 gram socker
1 st vaniljstång
200 gram smör

Topping
100 gram choklad, riven

Gör så här
Skilj äggulorna från äggvitan, spara äggulorna till krämen. Vispa äggvitorna, häll i citronjuicen i början. Tillsätt sedan florsocker lite i taget, vispa under tiden. Tillsätt vaniljextrakt/vaniljsocker och vispa tills smeten och fast som en marängsmet. Blanda i den grovmalda mandeln, häll smeten i en rund kakform (26/28 cm i diameter). Grädda i ca 30 minuter på 175 grader. Låt svalna, pressa ner ytan lite så den blir jämnare.

Häll äggulorna, grädde, socker och vaniljfrö i en kastrull. Sätt kastrullen på låg värme och rör om tills krämen har tjocknat. Låt krämen kallna i ett vattenbad. Häll den kalla krämen i en bunke och vispa med elvisp eller köksmaskin. Tillsätt smöret lite i taget. Vispa i 3-4 minuter tills krämen blir luftig.

Bred ut krämen över mandelbotten och strö över riven choklad. Låt tårtan kallna i minst 1 timme före servering.


Det kanske inte låter så lockande med äggkräm, men det var riktigt gott.
Annorlunda men gott, och jag kommer förmodligen göra om den.

Likes

Comments

Inredning

Hejsan!

Sitter och kollar runt på Pinterest och får så mycket inspiration och idéer.
Nu längtar jag till att flytta hemifrån och har redan börjat planera hur jag vill ha det och allting.
Fast förmodligen kommer det att dröja ett tag tills jag flyttar. Först vill jag skaffa ett fast jobb och en fast inkomst. Så får hoppas att jag hittar något snart.


XOXO

Likes

Comments

Recept

Nyttig Chokladglass med Maräng och Hallonsås

Glass
1 frusen banan
Kakao efter tycke och smak
Grovt riven mörk choklad

Maräng(ca: 60 små maränger)
3 st äggvitor
2 dl strösocker
1 krm ättika/citron

Hallonsås
1 dl frusna hallon
1/2 dl socker
1 msk vatten

Gör så här
Lägg den frusna bananen i en mixer och mixa tills den blir krämig och vit, mixa sedan i kakao. Vänd i den rivna chokladen. Ställ in i frysen.

Vispa äggvitorna tills ett fast skum uppstår (ca: 2min). Tillsätt ättikan/citronen och vispa lite till (ca: 1min). Tillsätt sockret lite i taget tills allt socker är blandat med äggvitan. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum. Du ska kunna vända på bunken utan att marängsmeten rinner ut.

Lägg hallonen i en kastrull och tillsätt vatten, låt koka upp. Häll sedan i sockret och koka till sockret smällt. Tag av från plattan och låt svalna.

Garnerna med citronmeliss och färska hallon.


Likes

Comments