Header

När vi hade åkt de fem milen ut till Torpshammar där Bodaborg ligger så märkte vi att stället var kolsvart och igenbommat.. Jag hade endast kollat öppettider och inte vilka dagar de hade öppet, så det snedsteget tar jag på mig, hehe.. Men jag visste att det fanns ett ställe liknande Bodaborg på Södra berget i Sundsvall, så jag ringde dit och kollade om de hade öppet. Det hade dom! Så vi styrde upp mot Södra Berget och Prison Island istället.

Prison Island fungerade ungefär som Fångarna på Fortet. Stället innehöll 23 olika celler där man i varje skulle utföra ett uppdrag under tidspress. Efter varje klarat uppdrag fick man en viss poäng beroende på hur fort man löst uppdraget.

Prison Island var lika roligt som det var svårt. Majoriteten av cellerna samlade vi inga poäng i, främst för att vi inte förstod hur uppdraget skulle utföras. Men som sagt, skitkul var det! Älskar såna här saker, speciellt när tävlingsmänniskan inom mig kryper fram.

Efter kämparglöden hade lagt sig åkte vi tillbaka till lägenheten och förberedde oss inför middag på Bite Line.

På Bite Line åt jag en pestopasta med ett glas rött till. Rödvinet levererade självklart som vanligt, pastan var helt ok!

Efter middagen var uppäten tog vi varsin drink till dessert. När den var uppdrucken var vi alla sugna på förfest och gick tillbaka till lägenheten igen.

Medan grabbarna gick en sväng på Casinot stannade jag och Linda kvar i läggan och tittade på Mello och hade tjejsnack. När killarna kom tillbaka spelade vi lite kortspel och musikquiz innan vi vid elvasnåret gick till nattklubben Oscars.

Kvällen blev riktigt lyckad - den innehöll både dans, vin, skratt och jag träffade även min gamla klasskamrat Vendela, som jag gick med på gymnasiet, som numera bor i Sundsvall och pluggar. Riktigt roligt att träffa henne efter så lång tid! På söndagen rullade vi hem till Övik igen, nöjda efter en extremt fartfylld och händelserik helg. Detta måste vi göra om till våren då Bodaborg har öppnat igen! Tack så mycket för att ni är ni, Linda, Jocke och Oliver❤ Har alltid lika roligt när vi fyra umgås.

Likes

Comments

Godmorgon på er!
Sundsvall är stället vi gör vår weekend på och nu är vi påväg ut till Bodaborg 5 mil utanför Sundsvall. Har hört så mycket roligt om Bodaborg så jag är taggad för detta 😍 ikväll har vi bord bokat 17.00 på Bite Line och sedan blir det utgång! Jag har kameran med mig hit så lite bilder bör det bli i alla fall! Trevlig helg på er ❤

Likes

Comments

Nu har jag precis packat klart väskan och nu ska jag bara vänta i två timmar innan Oliver kommer och hämtar upp mig. Sen bär det iväg på en weekend med Jocke och Linda! Så roligt det ska bli! Kan ni gissa var? 😉 det får ni veta sen, hihi

Likes

Comments

Imorse strax före kl 10 tog jag en promenad till Emma då vi planerat att plugga tillsammans idag. Emma läser också på Umeå universitet, till lärare, så det är perfekt att sitta och plugga med någon för att hålla motivationen uppe. Även fast vi inte studerar samma saker så är det skönt med lite sällskap mitt i djungeln av alla böcker och allt skrivande.

Så här sitter vi och för en stund sen tog vi en liten lunchpaus. Jag blir nog här någon timme till innan jag promenerar hemåt igen. Jag har fått väldigt mycket gjort idag, vilket känns så skönt med tanke på min plugg-ångest tidigare i veckan.

Likes

Comments

igår var jag och Oliver på Mio och kikade en sväng och dom hade jättemycket rea just nu. Så vi fyndade dessa små söta minigrytor för 29kr styck och två drickmuggar med sugrör för 49kr!

Likes

Comments

En favorit vi gör en hel del här hemma är fläskfilégryta. Det var Oliver en dag som sa: kan vi inte göra en gryta på fläskfilé nån dag? Så jag freestylade ihop nånting och det visade sig vara riktigt gott. Jag tänkte dela med mig av mitt recept!

Det du behöver för 4 portioner är:

1 fläskfilé eller fläskytterfilé. Jag tycker inte det är någon vidare skillnad på smakerna dom emellan, men fläskfilé är mörare.
2,5 dl créme fraiche
1 matsked soja
1 tärning köttbuljong
1 halv gul lök
2 vitlöksklyftor
Grönsaker som du gillar - jag brukar använda majs, paprika och oliver

Börja med att skiva upp filén i så stora bitar som du önskar. Krydda bitarna med lite salt och peppar. Stek bitarna tills de är nästan genomstekta och lägg då i créme fraichen, sojan, löken, vitlöken, köttbuljongen, grönsakerna och en halv deciliter vatten. Rör sedan om och krydda efter smak. Jag brukar använda salt, peppar och cayennepeppar.

Jag glömde dock att lägga i oliver denna gång 😌kände att det var något som fattades.

Likes

Comments

Ni som känner mig och följer min blogg vet ju att jag lider av ångest. Vi människor måste generellt prata mer om ångest och psykisk ohälsa överhuvudtaget, för det är så otroligt vanligt att lida av psykisk ohälsa. Therese Lindgren gästade Malou efter tio förra veckan och pratade om ångest. Jag tycker ni ska titta på klippet här nere, speciellt ni som inte är drabbade av ångest själva, för att få en uppfattning om vad det är och att det faktiskt är en sjukdom, som vilken annan sjukdom som helst. Som överläkaren säger i detta klipp (på ett ungefär): man kan inte bara be nån att "rycka upp sig, eller skärpa till sig", som lider av deprission eller ångest. Det är samma sak som att be någon rycka upp sig som har fått en hjärtinfarkt.

Likes

Comments

Just nu i skrivande stund sitter jag vid bardisken hemma i vår lägenhet och har gjort i en timme nu. Jag sätter mig alltid här då jag ska plugga eller skriva en uppgift i skolan. Det är så bekvämt att sitta högt upp, på den ljusaste platsen i lägenheten och ha akvariet bredvid sig. Det är en god studiemiljö. Det jag har gjort denna timme då jag suttit här är att stirra på det tomma worddokumentet som jag måste fylla med minst 2000 ord. Jag har ingen motivation alls till skolan nu och det ger mig sån sjuk ångest. Jag orkar verkligen inte bara ta mig i kragen och börja skriva på uppgiften. Jag hatar när jag får såna här dippar. För när jag väl sätter igång och är engagerad går det alltid superbra. Istället har jag fotat tråkiga bilder, redigerat dom och nu bloggar jag. Nä, nu vill jag bara att den här skoltiden ska vara över.

Likes

Comments

Bilden här ovan föreställer min frukost som jag äter nästan varje dag, i alla fall vardagar - havregrynsgröt och grönt te. Min favoritfrukost är egentligen fil med blåbär och skivade bananer och till det en kopp kaffe. Men eftersom jag tränar på vardagarna behöver jag en mer stabil frukost än så. Så filen blir oftast på helger eller som kvällsfika innan jag lägger mig.

Om du skulle frågat mig för 1,5 år sen om jag ville ha havregrynsgröt skulle jag rynkat på näsan och sagt: aldrig i livet. Jag har aldrig gillat havregrynsgröt, under hela min uppväxt. Men när jag för ett år sen bestämde mig för att sätta mig in i kostens värld mer, så började jag äta havregrynsgröt med blåbär i. Och vet ni? Det är faktiskt gott! Blåbären gör så mycket. Jag tar 1 dl havregryn, 2 dl vatten och en näve frysta blåbär. Rör ihop det i en skål, saltar lite och ställer in i mikron på 750w i 3,5 minut. Till det häller jag i mandelmjölk som är mycket nyttigare än vanlig mjölk.

Jag googlade lite om havregrynsgröt, om varför det är så nyttigt och bra för din kropp. Här är några anledningar jag hittade på lite olika hemsidor, om varför du bör äta havregrynsgröt till frukost:

1. Havregryn är rik på lignaner – en växtkemikalie som skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. Lignaner finns också i andra livsmedel som linfrön, broccoli och aprikoser.

2. Havregryn minskar risken för cancer. Fiberrika livsmedel av fullkorn – inklusive havregryn – har visat sig minska risken för kolorektal cancer. En översyn från 2011 i British Medical Journal visade att risken för kolorektal cancer var 20 procent lägre för personer som konsumerade 90 gram mer fullkorn varje dag.

3. Du håller dig mätt längre! All fiber som havregryn innehåller gör att du håller dig från överdrivet småätande mellan måltiderna. En studie från 2014 som publicerades i Nutrition Journal visade att deltagare som åt havregrynsgröt kände sig mätta längre än de som åt samma portion av honungssötade flingor.

4. Jämfört med andra spannmål är havregryn överlägset när det kommer till balansen mellan protein, fett- och aminosyror. En servering på knappt åtta matskedar havregryn ger dig 15 procent av ditt dagliga proteinbehov. Perfekt om du valt att dra ner på köttkonsumtionen

5. Det är otroligt billigt! En portion gröt kostar dig mindre än 2 kr. Det kan jag kalla en billig frukost!

Ge havregrynsgröten en chans!


Likes

Comments

Summerburst 9-10 juni: Jag, Frida, Rebecca och Therese ska på Summerburst i Stockholm i juni. Det känns så himla häftigt att gå på en sån pass stor festival för första gången. Jag har ju bara varit på Brännbollsyran tidigare. Att Justin Bieber ska dit känns ju inte sämre direkt. Jag är ingen "Belieber", men jag tycker vissa av hans låtar är bra och det kommer ju utan tvekan vara ett jäkla drag!

Amsterdam 31 juli: I slutet av juli drar jag, Oliver, Linda och Jocke till Amsterdam. OM jag längtar. Jag, Linda och Oliver har ju besökt Amsterdam förut tillsammans på vår eurotrip som vi gjorde 2014 och det var vårt absoluta favoritställe på hela resan. Vackert, god mat, trevliga människor, fantastiska sevärdheter, rustika gamla hus och ett otroligt nattliv. Vi kommer stanna i cirka fem dagar och denna gång ska jag vara så sjukt flitig med kameran!

​Bilderna är tagna från pixabay.com.

Likes

Comments