Ja ni läser rubriken rätt!! Förra helgen gjorde jag min säsongsdebut och på vilket sätt, satte ett stort inomhuspers på 3000m här i Umeå. Kroppen kändes väldigt bra och känslan var på topp. Var lite förvånad att jag inte behövde starta själv utan fick med mig några tjejer. Jag och en annan tjej hade en taktik tillsammans och den höll nästan, jag fick springa själv sista kilometern då hon klev av. I ögonblicken efteråt är jag väldigt glad att i stort sett hela hallen stannade upp för att hjälpa mig den sista biten in i mål. Var en otrolig känsla och upplevelse att lyftas av publiken samt de andra aktiva som hade grenar runtomkring.

Innan loppet var jag fast besluten om att slå personligt rekord (pers) och när jag såg på klockan efter ett tag av återhämtning i målområdet blev jag så glad. 10.23 visade klockan som nu är mitt nya pers. Jag är väldigt glad och nöjd över resultatet men kände både då och nu att jag har mer i kroppen. Visst det är enkelt att säga efteråt men jag litar på min magkänsla och min tränare.

En bra säsongsdebut och jag ser fram emot vad resten av säsongen har att erbjuda och även nästa!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är en sån dag då jag längtar tillbaka till Sydafrika och all den underbara träningen vi hade där. Idag är ingen bra dag och det är jag ärlig med att skriva. Ska lägga mig i soffan nu för att göra bort lite plugg och sedan ska jag äta glass framför en film. Ha en bra dag!

Foto: Per Skoog

Likes

Comments

Alltså usch vilken jobbig omställning det har varit sedan jag kom hem, från ca +40 till en köldeffekt på ca -20. Ja ni förstår kanske hur jobbigt det har varit, mina luftrör har haft det jobbigast. Men det positiva är att kroppen svarar väldigt bra trots att jag nyss kom hem och det känns grymt bra. Känns bättre än förra lägret och även bättre än innan jag åkte iväg på det här lägret, set verkligen framemot att se hur kroppen svarar längre fram då effekten från den höga höjden är som bäst.

Har haft några lugna dagar nu efter tentan några timmar efter jag landade här uppe i Umeå, den ångesten vill jag helst inte uppleva igen (ping plugga mer på läger!!!). Sedan har även min pojkvän tagit examen så nu är han legitimerad fysioterapeut. Stort grattis.

Likes

Comments

Hej på er, idag lämnar jag värmen i Potchefstroom i Sydafrika efter 3 veckor här. Känns både bra och dåligt, älskar att leva lägerlivet där allt handlar om träning, mat och återhämtning. Men ska bli skönt att komma hem och få träffa alla saknade där hemma, ser inte framemot att möta kylan och snön hemma bara... usch kommer bli sjukt kallt då vi har ca 40 grader här.

Flyget går runt 21 ikväll och landar hemma i Umeå 16.35 (tror jag), så nu ska jag försöka att plugga på bussen påväg till flygplatsen. Vi har varit en bit ifrån Johannesburg där flygplatsen ligger vilket gör att vi åker buss i dryga 2h.

Ha det bäst, puss och kram!

Några bilder ifrån dessa 3 veckors långa träningsläger.

Likes

Comments

Dagarna här går så fort, åker hem om 5 dagar!!! Hur är det ens möjligt, vi kom ju nyss... aja få njuta i solen och värmen så mycket som möjligt av den tid som är kvar, för har hört att det har snöat väldigt mycket hemma.

Träningen går fortfarande superbra, känner att jag utvecklas hela tiden här uppe på ca 1400m höjd. Vi har haft ett bes upplägg med både träning, återhämtning och mat, det enda som blir lidande är plugget... har tenta om 1 vecka och tror aldrig jag har pluggat så här lite innan. Nä usch måste verkligen försöka få in mer plugg. Men träningen går ju såklart i första hand.

Ha det bäst, nu ska vi snart ut på dagens andra pass som blir 45-50 min distans och rörlighet. Hade 30 min distans och bålstyrka i morse så hoppas benen har hunnit återhämta sig.

Likes

Comments

Hej på er, sitter just nu på ett café där det är lite bättre internet. Tänkte därför dela med mig av en liten uppdatering.

Träningen flyter på bra, kroppen känns fortfarande ganska pigg trots många pass i kroppen. Men har lite problem med min astma, den vill inte riktigt sammarbeta... Igår körde vi intervaller för första gången det här lägret. 12x90 sekunder med 45 sekunders joggvila. Gick helt klart bättre än förra året vilket känns så skönt, skillnaden på orken och andningen är stor.

Idag har vi haft en 45 min distans och rörlighet runt ett mysigt ställe och i eftermiddag blir det crosstrainer och bålstyrka.

Sen har det ju varit julafton och det firade vi med ett litet julbord och en julklappslek. Mysig och en kul julafton med både stress, tävlingskänsla (leken) och skratt.

Likes

Comments

Instagram@angeliccas