Älskar känslan när solen värmer ansiktet, trots att det är kallt kunde jag ändå sitta och plugga samt jobba vid älven efter grupparbetet på universitetet. Jag var verkligen inte själv om att vilja ta tillvara på solen, det var folk överallt som satt eller gick vid älven.

Träningen gjordes tyvärr inne på en crosstrainer idag, bättre att låta kroppen återhämta sig när den behöver det. Distansen gick snabbare än vad det brukar kännas för tiden bara sprang iväg och helt plötsligt var jag klar med en grym känsla i kroppen.

Ni har skrivit att ni saknar bilder på mig och jag har faktiskt inte tagit några. Gör mig aldrig i ordning när jag bara har grupparbeten och träningar. Men jag lovar att jag ska försöka att ta några på mig själv.

Likes

Comments

Är nyss hemkommen från ett möte mer klubben, vi äldre aktiva tillsammans med några från styrelsen hade ett möte om verksamheten och framtiden. Vi fick reda på en del saker samt fick mat ifrån droskan som är en restaurang här i stan. Och även fast möten kan va lite tråkiga ibland var detta möte bra och nyttigt, samt att få träffa alla vilket inte händer så ofta eftersom träningar sker på olika platser och olika tider.

Just nu vill jag lägga mig ner i soffan och se serie eller sova för jag är helt slut. Det är i och för sig inte konstigt då jag steg upp innan sex i morse för en distans och sen intervaller i backe klockan sju tillsammans med Jessica. Passet gick otroligt bra, kände mig pigg och stark trots att det var mörkt och väldigt kallt. För ja det var 0 grader när jag klev upp och +1 under passet. Trots mörker och kyla i början fick vi ändå se en soluppgång och fick ha solen i ögonen under intervallerna i backen = härligt!

Bilden är ifrån när jag cyklade hem från universitetet på eftermiddagen innan mötet.

Likes

Comments

Tror ingen har missat #metoo det senaste dygnet, jag tycker detta är starkt att det kommer upp för många går runt med starka historier. Jag tror att många har varit med om sexuella trakasserier, överfall och våldtäkter vilket är helt sjukt, jag själv har blivit utsatt men kommer inte gå in på detta. Utan jag delar ett inlägg som jag snubblade in på, det är bästa Isabel Bolternsten som har skrivit detta här under. Hennes inlägg hittar ni nedan eller HÄR.Det känns som att hjärtat har tumlats runt i en mixer. Igår kväll kunde jag inte slita mig från hashtaggen #metoo på Twitter och Instagram.

För er som på något märkligt vänster missat nyhetsflödet senaste 24 timmarna är detta en hashtag där kvinnor berättar om hur de utsatts för sexuella trakasserier, överfall och våldtäkter. Syftet är att ge omvärlden en sjuhelvetes ögonöppnare, för hashtaggen dominerad flödet totalt igår. Vi alla tycks ha drabbats av någon form av sexuellt övertramp eller våld, och inte bara en gång.

Hollywood-skådisar berättar om systematiska överfall från regissörer och producenter och svenska kändisar återupplivar minnen från våldtäkter och namnger män i samma bransch. Icke-offentliga personer drar ut djävulen i ljuset. Det berättas om kolleger, vänner, släktingar och främlingar. Kvinnor namnger förövare – det är så förbannat starkt.

Och så frågar sig folk varför kvinnor blir utbrända och inte ”tar fööör sig mer”, eller att det krävs ”skinn på näsan för att jobba i en mansdominerad bransch”. Att vi inte ”pallar trycket” och ”är så jävla känsliga”. Vi går dagligen och bär på historier som förövarna knappt ens noterat att de begått.

Diskussionen har dessutom öppnat för chattfönsterterapi. Igår satt jag med tre olika gruppchatter där några av mina närmsta vänner för första gången vågade berätta om vad de utsatts för. Och hela Internet kryllar nu av fler vittnesmål i precis samma anda.

Kvinnor har blivit drogade på firmafest, utnyttjade av kolleger och sedan blivit misstrodda av cheferna. ”Han är ju en så härlig kille, det här kan ju inte stämma”. Andra berättar om att de blivit antastade på krogen, förföljda därifrån när de visat ett ointresse och därefter känt sig otrygga i sitt eget skinn. Några jobbar kvar, sida vid sida, med män som våldtagit dem. Andra slutade självmant när förövaren visade sig vara kompis med chefen. Vissa har begränsat sitt liv för att mer sällan utsätta sig för ”farliga situationer” – och plötsligt försummas liv som utan rädsla hade varit friare.

Och till er män som skickat privatmeddelande för att höra ”hur vi mår” i efterdyningarna av våra #metoo-uppladdningar: våga agera på riktigt. Säg emot vänner som skämtar på kvinnors bekostnad, redan där sätts ribban. Ta diskussionen. Sätt en ny, högre, standard. Tro på en kvinnas berättelse. Ställ till med en scen. Skydda den som skyddas bör. Svassa inte runt förövare och ursäkta det med ”han är ju schysst mot MIG” – du accepterar hans handlingar genom att göra så. Vägra jobba ihop med förövare – ställ dig på tvären och kräv ändring.

Likes

Comments

Att plugget kan se olika ut tror jag många är medvetna om, och vi har nu spelat in olika filmer inom olika ledarroller och logiker som används inom träning. Kändes lite ovant att spela in film som en examination men det var sjukt kul och ännu roligare är det nu när vi sitter och redigerar sant klipper ihop filmen.

Jag hade logiken fysisk träning samt att jag skulle vara en peppande och engagerad ledare/tränare. Vi har verkligen suttit och skrattat hela morgonen åt våra klipp för det är så extremt överdrivna, eftersom vi skulle få fram logiken på ett bra sätt.

Bild från ett av våra projekt den här kursen.

I eftermiddag väntas en distans som jag förhoppningsvis kan göra ute i skogen om det inte är för blött. Om ni har följt mig här så vet ni att det regnar hela tiden och därför har det varit svårt att träna på underlag som ska gynna terräng-SM som är om ca 1,5 vecka.

Likes

Comments

Hej på er, jag har haft en lugn och skön helg. Har inte gjort nått speciellt förutom att ha tränat, storhandlat, vilat i massor och gått en lång promenad med mamma. Vi gick längst älven för att ta kort på ett litet samarbete (isch) som snart kommer upp här och på lin instagram (angeliccas). Så håll ögonen öppna!

Solen sken och det var väldigt skönt ute, så dryga 2 timmar var vi ute.

Löven börjar falla av mer och mer, tråkigt för då blir allt grått och trist.

Likes

Comments

Efter gårdagens backpass med Jessica känns kroppen en hel del. När jag klev upp i morse för en distans hade jag ont i rumpa, lår och armar. Men det är ändå en skön känsla att känna att det bränner i varje rörelse. Direkt efter passet drog jag till dagens lektion som var seniorgympa, Herregud så duktiga dom är. De kämpar på och vilken glädje de var, så kul att få ha upplevt detta.

Eftermiddagen bestod av plugg innan veckans styrkepass. Var inte taggad men direkt när jag klev in i hallen tändes en gnista, svetten sprutade och vilka lyft jag fick till. Kommer känna ännu mer träningsvärk imorgon, det kan jag lova.

Likes

Comments

Godmorgon, hoppas ni mår bra.

Jag har haft en lugn och skön morgon då jag idag har en liten sovmorgon. Börjar 10 och ska träna på eftermiddagen, därför passade jag på att sova igen några timmar som jag missade i helgen. Tänkte dela med mig av min frukost som jag åt nyss, var väldigt hungrig så orkade inte fota mackorna med ost och gurka på. Kvargyoghurten nedan är med müsli och extra kokos (älskar kokos) blev inte så fin som jag hade planerat, var helt enkelt för hungrig haha.

Likes

Comments

Godmorgon på er, det blir mörkare och mörkare nu på morgonen. Idag när jag vaknade strax innan 6 trodde jag att klockan visade fel, så mörkt och ruggigt var det ute. Men nej klockan visade rätt så det var bara att äta frukost och sedan ta mig mer till älven för att möta upp Jessica vid 7 för ett tufft intervallpass.

Idag var det jobbigt, blåst och inte en återhämtad kropp var ingen bra kombo. Men vi hjälptes åt och pushade varandra till ett grymtbra pass. Känns alltid skönt när detta morgonpass är klart, då är en ny vecka igång med nya tuffa träningar och möjligheter.

Nu ska jag upp till skolan för några timmars grupparbete innan dagens andra pass, ha en bra måndag! Pussar

Bild publiceras i samarbete med SKINS, dessa underbara tights använde jag under morgonens intervallpass. Kompressionstights som både är snygga och sitter bra. Bilden är inte tagen i morse utan förra veckan! Springer inte intervaller i dom skorna, de är lite för mjuka för de.

Likes

Comments

@angeliccas