Hallå hallå!😄 Känner att det har blivit mycket med klipp & färg här på bloggen så jag tänkte att det kanske kunde vara roligt att få se någon uppsättning ?

Vi har arbetat ett tag med några epoker och hur modet såg ut under dessa tiderna. Vi har b.la arbetat med antiken, medeltiden, renässansen , barocken och rokokon.

Vi fick i uppgift att välja en frisyr från valfri epok , vi hade en timme på oss att göra detta och i förhand skulle vi ha funderat på vilken frisyr vi ville göra en tolkning utav. Jag bestämde mig för att göra något stort och annorlunda, så det fick bli barocken som var en väldigt extrem och överdriven epok. Jag googlade runt lite och hittade den här bilden

Tyvärr vart det ingen bra kvalité på bilden😡 men ni förstår idén !

Frisyren skulle alltså vara väldigt stor och fluffig ,jag tolkade frisyren såhär.

Jag valde att lägga en donut för att få bättre fäste med nålarna och höjd. Sedan tuperade jag i princip hela håret från ansatsen till mellan partiet och lite nättare på topparna. Tyvärr fick vi inte använda hårspray , så småhåren blev svåra att dölja.. men men.

 Jag valde att dra några slingor vid sidopartierna eftersom det var väldigt mode under barocken. I nacken brukade de ha några lösa slingor med jag valde att sätta upp de lite högre upp.

Jag har i stort sätt bara tuperat håret och borstat det bakåt för att dölja donuten och satt fast klämmor efter det, den sista sektionen i exteriören drog jag upp och vek in. Som en liten extra dekoration gjorde jag små loops av topparna som stack ut. Det var väldigt inne med fjädrar så givetvis ville jag också ha det i min frisyr😉.


Så där! Nu har ni fått se lite hur en uppsättning under barocken kunde se ut. Det var nog allt ,😄

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejhej!

Idag tänkte jag visa två klippningar jag har gjort, en dam och en herr klippning.

Vi kan börja med damen. Hann tyvärr inte få en förebild men jag kan förklara hur utgångsläget såg ut! Det var ett trött hår som hade tappat formen helt , och ett kortklippt hår behöver klippas med jämna mellanrum för att hålla formen. Klippningen var en kort bob, alltså en klippning med en helform där allt hår hade samma slutpunkt.

Detta ville min kund inte ha längre och jag själv kände att en kort gradering är perfekt för henne.

Ett hår som i stort sätt aldrig stylas kan behöva en tydlig klippning, då räcker det med att rufsa till håret lite med handen och voilá! Så har du fått till en naturlig volym av bara klippningen. Jag sparade på längderna så mycket som möjligt framtill för att få känslan av att det blev lite mer tyngd framtill.

Nu ska jag berätta lite om herrklippningen! Min pappa tyckte precis som jag, att det var dags för en rejäl klippning...

Hans längder var väldigt långa och eftersom jag vet att hans hår växer snabbt så bestämde vi tillsammans att vi skulle klippa en rejäl bit och nacken skulle bli tight och kort!

Jag använde mig av lika längder och finish i nacken. För er som inte vet vad något av detta betyder så kan jag förklara lite lätt att lika längder innebär att allt hår på valda områden är lika långa , finish innebär att man klipper med sax över kam. Finishen ska ha en gradering och egentligen inte synas när den börjar för det ska vara så tight och kort i nacken som möjligt.

Min pappa ville dock ha en tydlig form och eftersom det är en herrklippning så gör man en fyrkantig form ner till som motsvarar maskulint. Vi kan se på efterbilderna att det ser renare och mer maskulint ut.

Det man absolut inte får glömma är att klippa ihop de olika klippsätten , i detta fallet använde jag mig med sax över kam för att fila bort den kanten som uppstår mellan klippsätten. Till slut effilerade jag hela håret för att fila in det ytterligare.

Här får ni före och efterbild.

Tyvärr gör sig inte efterbilden sig rättvis mot formen ner till :( 

Men så kan det vara ibland, det var iallafall allt jag hade för denna veckan !

Likes

Comments

Hallå hallå!

Nu var det ett tag sen jag skrev men så blir det ibland...Jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om en mässa som jag och mina klasskamrater stod på i februari. Det är tjejmässan i Malmö. Tjejmässan är perfekt för dig som vill hitta på något rolig med dina kompisar. Tjejmässan är varje år och i år ställde vi upp som frisörer. Vi erbjöd goodiebags , ett stort pris och behandlingar för en billig peng.

Detta är ett perfekt tillfälle att bli av med de slitna topparna!


När jag ändå är igång kan jag prata lite om vad som kan vara bra för dig som kund att tänka på när man går på mässor eller kanske bara till frisören. Frisören och kunden ska ha ett samspel , detta fungerar bäst när ni kan kompromissa och förstår varandra.

Ta åt dig all information som frisören berättar, trots att DU känner ditt hår bäst så kan det vara lättare som frisör att se vad ditt hår behöver.Vill du lära dig hur du lyfter fram din klippning/färg eller dina drag så fråga och lyssna på frisören. Sen är det bara övning som gäller!

Fråga alltid om det är något som är oklart. För att slippa gå från salongen missnöjd så stå på dig och våga fråga. En frisör ska ALLTID se till att kunden förstår men det är upp till kunden att vara ärlig.

Allting är inte möjligt. Tyvärr. Frisören kan inte trolla med knäna, det är kemin som bestämmer vad som är möjligt. Lyssna på din frisör när hon säger att det är inget hon skulle rekommendera. En frisör tänker på hur ditt hår kommer må efter önskad behandling.

Frisören ska kunna stå för resultatet och känna att hon är nöjd. Så ta åt dig information ,lyssna och fundera. Håret klarar inte hur mycket som helst.


Nu har jag pratat färdig om hur du som kund bör tänka inför ett besök hos frisören! Nu ska ni få se lite bilder sen tjejmässan.😊

Likes

Comments

Hej!

Denna helgen har jag gjort två arbeten som verkligen har varit a och b . En fest frisyr på ett kort lätthanterat hår med litet kaxigt stuk och en klippning samt färgning på ett långt hår med super bra kvalité. Dessa personerna har verkligen helt olika hår typer men det ena är inte sämre än det andra. Så även om du har ett kort hår så är inte en uppsättning omöjlig , eller om du har ett långt oaktivt ( inga självfall ) hår så kan du ändå få liv i det.) Inget är omöjligt.

Så här är då min festfrisyr på min mamma. Det var fest och hon ville ha en finare men enkel uppsättning trots hennes korta och kaxiga frisyr. Med volym framtill så får man en fin romb form i exteriören. Exteriören är den nedre delen av hela hårfästet , exteriören är ungefär från öronen och ner. Denna frisyren kallas svinrygg

Här har vi min färgning och klippning på min kusin. Hennes hår hade vilat sen förra sommaren så mesta delen av färgen var urtvättat med såklart finns det alltid lite underliggande pigment kvar. Hennes hår hade växt såklart så utgångsläget var inte jämnt alls. Hennes längder var solblekta och detta tänkte jag utnyttja för att slippa blondera hennes längder.

Längderna hade mycket guld och detta ville vi behålla . Så vi valde att använda en 5.3 ( 5 står för brun/ljus brun beroende på märke och 3 står för guld. ) Huden går åt det lite olivfärgade hållet så för att inte förstärka detta valde vi att slut resultatet skulle bli varmt.

Efter detta så fadade jag ut det i längderna och lät det värka. Mer om min ombre teknik kan ni se i föregående inlägg.

Till slut klippte vi V format och ökade längder för att få lite liv i det och för att underlätta skötseln. Här har ni slutresultatet när det bara är fönat och där kan ni se att hennes hår är oaktiv, och sen har ni en bild på håret när det e stylat.

Likes

Comments

I slutet av sommaren 2014 bestämde min syster att hon ville skaffa det som är den största trenden idag, Ombré. Idag kan vi se många olika varianter av ombre , allt mellan crazy colors och soft ombre. Efter ett tag kan man behöva flytta upp ombren eftersom håret växer. Då gör man nya slingor längre upp (beroende på vilken teknik man använder) samt lägger i en bottenfärgning.

En bottenfärgning är perfekt för dig som vill färga utväxten eller bara lägga i en mörkare färg vilket ger mer effekter i din hårfärg. Så här går det då till att applicera en bottenfärg.

Jag valde att lägga en gyllene mörkblond toning , alltså en 6.3. ( 6 står för ljushetsläge och 3 står för guld )

Börja med att borsta håret noggrant och dela in i fyra sektioner, dela in håret från panna till nacke samt öra till öra.

Efter du har gjort detta ska du börja med att applicera färgen längs indelningen så det ser ut såhär.

Här kan ni se mina sektioner. Jag har applicerat längs mina sektioner och sedan börjat ta ut passér i interiören. Jag börjar alltså uppifrån och arbetar mig ner. Efter varje passe applicerar jag först så att det täcker det nya håret som är ofärgat och sedan fadeár jag ut det .

Detta gör jag med kanten av penseln. Jag börjar på sektionerna längst bak. När de är klara gör jag samma sak framtill. (OBS se till att applicera färgen lite diagonalt bakåt för att få en finare övergång).

Till sist applicerar jag färgen i ansatsen , alltså håret kring ansiktet,öronen och halsen.

När färgen har applicerats överallt tar jag tiden som i detta fallet var 20 minuter, efter det lyfter jag på håret och kammar försiktigt passe för passe för att få ytterligare än finare övergång. Var noga med att använda en bred tandad kam. Så här ser det ut under verkningstiden.

Sedan är det bara att skölja,schamponera och sätta i balsam.

Och här har vi då före och efterbild.

Likes

Comments

Tänkte börja med att säga att jag har varit usel på att uppdatera bloggen i med att det har varit jullov osv. Iallafall , jag har lärt mig en ny klippteknik och därför tänkte jag berätta lite om den. Oftast när vi ska klippa håret så använder vi saxen, men vi kan även använda oss utav kniven för att få ex. tunnare hår , mer textur eller faktiskt för att bli av med en bit av längden.

Du gör indelningar och sånt precis som vanligt förutom att när du tar ut din passé så delar du den på två så du börjar på insidan av den stora passén som du precis har delat till två. Har tyvärr inget bättre sätt att förklara. Kniven drar du i rörelser som går lite sicksack , typ upp och ner, upp och ner. Detta ger oss lite flikiga toppar som inte är direkt avhuggna.

Var noga med att byta bladen på kniven regelbundet ( helst efter varje gång) för att inte skada håret i onödan!

Denna metoden är perfekt att använda vid lite kortare hår som behöver lite textur. ex.

Här har ni min klippning med kniv. Vi gjorde först helform , sedan gradering och till sist ökade längder.

Likes

Comments

Hej hej , tänkte visa lite arbeten som jag själv tycker blev extra bra! Det är allt från uppsättningar till färgningar, klippningar , föning av vågor m.m😊

Här har ni två klippningar , en damklippning med långt hår och en traditionell herrklippning. Båda klippningarna var väldigt roliga och jag älskar resultatet!

Här har vi två färgningar , en är utväxt färgning som är gjord på min kära syster. Den andra är en ombre färgning gjord på många slingor och toning i både bottnen och i längderna. Tycker verkligen om det här med att blanda två färger och få en fin övergång som smälter in!

Och till sist så har vi en baluppsättning som jag gjorde på en kompis inför hennes bal. Denna uppsättningen blev väldigt kreativ och fick även en perfekt form! Jag gjorde uppsättningen på många små loop , för er som inte vet vad loops är så är det ungefär som en insnurrad boll med två öppningar på sidorna. Loopsen gjordes i olika storlekar och sattes i olika vinklar. Ni som läste mitt förra inlägg kan se att där finns en rombform i uppsättningen

Den andra bilden är en bild på vågor som jag har fönat på en herrdocka i skolan. Där är det viktigt att få till C formationer som ligger på vars en rad och till slut ser det ut som ett S. Till detta använde jag en stålkam , vatten och en fön.


Så detta var lite arbeten som jag tyckte jag gjorde väldigt bra men det var också de arbetena som var roligast då de blev precis som jag hade tänkt om inte lite bättre!

Likes

Comments

Hejhej! Tänkte berätta lite om hur håret kan skötas under vinterhalvåret. Nu ser man att mössorna åker på och folk lägger inte någon energi på håret då det ofta blir flygigt, burrigt eller helt enkelt att stylingen inte håller. Men det största problemet folk brukar ha är att det blir flygigt eller statiskt. Då sprayar många håret med extra hårspray som hjälper till en viss del. Men när håret blir sprött och flygigt behöver det fukt. luften på vintern blir torrare och därför kräver håret mer fukt.

En super bra serie som är fuktgivande är Moroccanoil serien. Oljorna är verkligen någon man måste ha!!

Oljan appliceras i handdukstorkat hår och sen är det bara låta det självtorka ( bästa metoden som e skonsammast mot håret ) eller föna. Styla sedan som vanligt, oljan innehåller också värmeskydd vilket är ett stort plus i kanten. Men detta räcker inte alltid för alla, då kan man arbeta från grunden med Moroccanoil Schampo. Det finns många olika med just för vintern hade jag rekomenderat hydrate eller moisture .

Både schampo och balsam är paraben och sulfatfri. Detta är något som står på många reklambilder osv. Vad betyder då parabener och sulfater ? Parabener är som konserveringsmedel , det håller bakterie borta och förlänger tiden som det kan användas. Sulfater är det som rengör och många schampon som innehåller sulfater kan upplevas väldigt uttorkande. Så för att vara extra snäll mot håret , köp paraben och sulfatfritt!

Stylingen kommer hålla bättre efter att du har börjat ta hand om ditt hår från grunden. Lockarna bli spänstigare och du får ett jätte fint lyster på håret!

Likes

Comments

Detta är då en läxa jag har fått av min lärare. VI skulle hitta olika former i naturen eller i byggnader. Former är väldigt viktigt inom frisör då man oftast strävar efter en frisyr med form. Ni ska få lite exempel .. En herrklippning ska vara maskulin och då ska man göra en fyrkantig form i nacken samt i hela klippningen. Damklippning brukar vara något mjukare och ska ha en v-formad nacke (om det är kortklippt). I uppsättningar brukar man på damer vilja ha en rombformad eller konformad frisyr men även i vanlig styling. Här är exempel på en maskulin klippning och en dam klippning med en romb form.

de här tre är inte mina bilder.

Här är en klassisk maskulin klippning i nacken som e fyrkantigt formad och damens klippning är v-formad nacken.

Här ser ni två romb former i frisyren. Man utgår alltid efter detta i frisyrer/uppsättningar på damer.

Här är då själva läxan som jag skulle göra. I denna bilden hittade jag både kvadrater , cirklar och trianglar. Formerna är markerade med rött.

Likes

Comments

Det finns folk som verkligen vårdar sitt hår och är superduper noga med en regelbunden klippning , och sen finns det folk som inte bryr sig för det är "bara hår"😨. Många av dem personerna glömmer bort att håret säger mycket om en person. Det ger ett intryck även om det inte är något vi tänker på. Iallafall..

Jag klippte en tjej i torsdags, och hennes hår var väldigt tjockt samt slitet. Tjejen har inte vårdat sitt hår då hon inte riktigt visste hur hon skulle göra med sitt långa tjocka hår . Så hon bestämde sig för att låta mig klippa av det. Tjejen ville ha det axellångt och få det ur tunnat.

Här får ni en förebild

Hade redan börjat klippa när jag kom på att jag skulle ta förebild... men men , i vanliga fall blöter jag alltid håret innan klippning men det var så knutigt och trassligt så jag fick faktiskt inte ut knutorna så då bestämde jag mig för att jag får helt enkelt klippa bort knutorna och blöta sen

( ett hår med knutor som blir blött blir bara värre ).

Så jag kammade ner håret och fick klippa bort det värsta av tovorna i längderna!

Sen gick det bra att blöta och kamma igenom. Huvud positionen var lite framåtlutad eftersom jag klippte helform, huvudpositionen ska även lutas åt sidorna då helform har distribution naturligt fall och klipps i 0 grader, vill man komma så nära kroppen som möjligt. Använde mig utan stationär guide.

Såhär såg det ut på golvet medans jag tunnade ur håret. Som ni ser tunnade jag ut håret rejääält. Tog vertikala paséer och klippte mellan mellanpartiet och toppen av indelningen. Jag borde även förklara varför jag använde mig utav helform .

Tjejens hår var ju som sagt väldigt tjockt men hon hade även väldigt mycket självfall och volym. för att undvika att håret fick mer volym så valde jag helform för det tynger ner håret då alla hårstråna faller till samma punkt.

Och så här blev resultatet. En lättare klippning som verkligen passade och tog fram ansiktet mycket mer. Alla slitna toppar eller nej förresten ..längder, är borta och det kommer nu vara mycket lättare för tjejen att både tvätta och styla sitt hår.

Vi både blev super nöjda och detta var verkligen vad hennes hår behövde!

Likes

Comments