Header

Igår vände sig vår älskade lilla T från rygg till mage! Lill hjärtat har kämpat så länge nu & igår äntligen fick hon till det. Hon blir så stor & så snabbt.. känns som hon kommer bli snabb med många saker Hihih <3

Världens duktigaste tjej! <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godkväll!
Regnet faller ner utomhus & de smattrar på fönsterbrädorna sådär härligt, löven ute faller ner för varje dag som går & hösten är mer eller mindre här. Så konstigt men ändå så himla mysigt!

Dagen spenderade vi tillsammans med H & hennes lilla dotter som föddes 9 dagar efter T. Det var super mysigt & M var så glad över att dom var här o hälsade på oss :) Vi pratade om allt mellan himmel & jord o M visade alla leksaker & hennes rum <3 En väldigt mysig Måndag & bra start på denna vecka!

Hoppas ni har haft en fin dag & får en mysig kväll!

Likes

Comments

Bloggen står mer eller mindre still till & från men har så dåliga idéer på vad man skall skriva om så därför står den tyst till & från, tråkigt nog.

Men något jag kan berätta är att i Onsdags var det dags för första vaccinationen för lilla T vilket man gruvade sig inför & talade även om denna gång för BVC sköterskan att jag var nervös & tycker de är jobbigt. Men som vanligt stöttar hon mig & det kom in en till sköterska som gav henne socker eller vad det nu är, dom kallar de för socker i alla fall. O när man hör det där gråtet då gör det så ont i mamma hjärtat, kan inte ens förklara! Men hon var världens duktigaste tjej & hon somnade i vagnen o vaknade 3 gånger för mat under tiden vi var borta o vi var borta hela dagen & då tog vi även en sväng förbi min mormor först & sen träffa vi min vän o hennes lilla flicka & vi promenerade o snackade för fullt, Sen somnade hon sött för kvällen & sov faktiskt bra men igår var det lite jobbigare på kvällen då hon var trött o verkade ha lite ont efter vaccinationen så efter mycket om & men så somnade hon äntligen så då fick jag äntligen sova också :)

Men de är lite vad som har hänt annars händer de inte så mycket. Skall försöka komma på vad man ska blogga om.. vill ju inte att den ekar tomt denna blogg så jag älskar egentligen att blogga o skriva.

Kram

Likes

Comments

Vill passa på & önska er en trevlig Fredag o att ni får en fantastisk helg! ✨
Om några timmar är det dags att röra sig till barnmorskan för att sätta in spiral & nervositeten är obeskrivlig just nu, men hoppas att de kommer gå bra & att den kommer att funka för mig! 😁

Bjuder på en bild på min lilla prinsessa <3

Likes

Comments

Läst många bloggare som har berättat skillnaden på graviditeterna & varför inte göra en jag också? Kul att titta tillbaka på sen! :)

Mående:

Första barnet: Jag mådde verkligen så dåligt & spydde ända fram till typ vecka 20 någonting vilket var så himla jobbigt. Vet flera gånger vi åt ute o jag var tvungen att springa på toaletten för att spy, o under dom första veckorna kunde jag inte ens vara i skolan tyvärr. Minns en gång vi satt på lektionen & jag sa till mina vänner att jag måste springa o spy så sprang till toaletterna & alla var upptagna så de sluta med att jag fick ta en papperskorg som stod i korridoren o kräkas där. Var även så att jag somnade hur lätt som helst & kunde sova bort en hel dag, var så slut!
Sen var jag väldigt känslig & var väldigt arg också vilket inte direkt var så roligt.

Andra barnet: Hade illamående denna gång också men hade de så mycket värre första graviditeten. Var denna gång tröttare än med första så de var så jobbigt faktiskt. Var även denna graviditet arg men inte alls känslig men skulle säga att jag var värst när jag väntade M med å vara arg heheh..

Kroppen.

Första barnet: Hade ont i fogarna oså, sen på slutet åkte jag ju på havandeskapsförgiftning vilket inte alls var roligt att ha. Flimmer för ögonen, extrem huvudvärk, trött osv vilket var otroligt tufft för kroppen. Jag kände mig även tung även fast jag inte alls hade så jätte stor mage.

Andra barnet: Hade en vilopuls på 150, hjärtklappning, fogarna värkte så mycket. Fötterna svällde en hel del också. Jag kände mig ännu tyngre denna gång o hade mycket större mage nu.

Vikt.

Först barnet: Jag gick upp 18 kg med M men på slutade av graviditeten så sa de bara pang med vikten för stod stilla länge bara på ha gått upp 1 kg men sen så..
Gick ner alla gravidkilon på direkten med första.

Andra barnet: Gick upp 9 kg denna gång & de tog också längre tid sen sa de bara pang där med.
Har gått ner alla gravidkilon.

Amning.

Första barnet: Vela definitivt amma om amningen fungerade & det gjorde den vilket jag är otroligt glad över. Min mamma har inte kunnat amma & min syster har inte kunnat amma flera månader men jag ammade i 2 år vilket var så chockerande faktiskt. Tanken var att jag skulle amma i 6 månader men det blev 2 år istället.

Andra barnet: Vela amma & ammar ännu. Var otroligt orolig att inte kunna göra det eftersom jag slutade amma M 2 månader innan T kom till världen. Men allting fungerar hur bra som helst vilket jag är så glad över! Har inte tänkt så mycket på hur länge jag vill amma denna gång. Men inte mer än 2 år i alla fall, det var jobbigt o amma så länge.

Tankar.

Första barnet: Allting var så himla spännande, nytt & häftigt, de var så många tankar så jag kan inte ens beskriva. Man var så nyfiken på att få se hur den lilla skulle se ut, vem skulle hon vara lik mest? Hur kommer livet med en bebis bli?
Jag hade mycket tankar om förlossningen, så framemot den så mycket å de skulle bli så häftigt att få vara med om en förlossning.

Andra barnet: Denna gång var det också många tankar, speciellt angående förlossning. Jag var livrädd för en vaginal förlossning, jag velade fram o tillbaka om jag skulle försöka få ett planerat kejsarsnitt eller inte, tänk om jag skulle vara med om samma förlossning som med M. Man hade tankar kring hur M skulle reagera, hur skulle hon tycka? Skulle hon bli glad?
Sen hur kommer bebis se ut? Vem kommer hon vara mest lik av oss? Kommer hon va lik M?

Sista magbilden jag tog med M var på sjukhuset & sista magbilden med T tog jag hemma precis innan vi skulle åka till förlossningen.
Otroligt stor skillnad på storlek på magarna & det var stor skillnad på vikt på flickorna också. M var ju mini mini liksom & T var mycket större. Trots att dom hade sagt att denna bebis också kommer bli mini mini så blev de inte så hahah! Blev så chockad när dom sa T's vikt alltså!

M föddes 1 vecka innan BF & T föddes 2 dagar innan BF

Likes

Comments

Det har nu gått 2 månader & 21 dagar sedan jag blev 2 barnsmamma. Har fått höra så många gånger att det blir en stor omställning när man får sitt andra barn, men det tycker verkligen inte jag! Det är en stor omställning när man får sitt första barn för då är exakt allting nytt & man kan ingenting utan man lär sig liksom. När andra barnet kommer då kan man ju redan de här med att byta blöja, hur man klär en bebis, badar osv så liksom allting går mycket bättre för man kan nu.

Däremot är det lite stressigt ibland när man skall iväg tillexempel & jag är ensamma med flickorna för då skall M ha frukost, båda skall ha nya blöjor, dom skall klä sig & där i mellan allting skall jag hinna klä mig & äta frukost också. De är lite svårare men jag börjar liksom hitta mina egna knep & hur jag får allting att fundera, men ibland är de svårt att hinna med så därför brukar jag kliva upp 2 timmar innan vi skall iväg om vi har någonting inbokat för då hinner jag fixa mig o T i lugn & ro. Sen väcker jag M o gör henne redo & sen äter vi frukost tillsammans sen är det liksom dags att börja röra sig om vi skall någonstans :) men har vi ingenting inplanerat & jag vet att vi skall vara hemma så är det inte lika stressigt i alla fall!

Men livet med 2 barn är helt magiskt & jag är så otroligt lycklig som har såna fantastiska döttrar i mitt liv <3 livet är helt underbart!

Likes

Comments