Header

Vissa stunder i livet är det rörigare än andra.. Just nu är allt upp och ner, när ska jag få vara glad?
När ska jag orka? många frågor utan svar och hoppas snart på att få komma på benen med mitt liv.
Kunna hantera inte bara mig själv utan allt runt om kring mig också!
Det viktigaste för mig i det här är att jag har min underbara flickvän och min mamma som gör allt
och lite till i det här för att jag ska orka! Ni är verkligen guld värda och skulle inte orkat alls
om inte ni fanns här med mig helatiden!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

  • Vardag
  • 440 Readers

Likes

Comments

Idag är en sån där dag när man är så där super happY!

Klockan 16,32 idag bär det av mot Södertälje för att landa 2 dagar hos mormor, sedan lämnar jag sverige några dagar för att åka till ÅLAND, efter 3 år ska jag äntligen tillbaka och inte nog med att få åka till världens bästa ställe får spendera dagarna med väldens underbaraste människor också...
Inte träffat min underbara morbror och hans fru på ca 3 år å min lilla goding till kusin är det 2 år sen så ska bli så jävla kul!!

Nu ska jag springa iväg med mamma ner på stan å lucha, puss:*Likes

Comments

Den här kvinnan det är hon som får min värld att snurra 🌍 att ha dig som min mamma är värt mer än nått annat på denna jord, varje steg jag tar vet jag att du är där och hjälper mig lyfta varje fot för att ta mig framåt du är alltid där i mina tankar å sätter än press på mig att jag klarar allt! Det är inte alltid lätt att va den som alltid ska hjälp alla andra men du är bäst på att vara en MAMMA även om jag inte alltid är bra på att säga det men du är bäst! Jag är inte alltid den snällaste eller den bästa men jag försöker vara det å jag älskar dig till månen och tillbaka 1000 ggr om! Va stolt för den du är du är en riktig kämpe när det gäller allt från att vara mamma till chef till att vara fru till min pappa! Klappa dig själv på axeln å höj huvudet för du är grym! My Queen 👑❤️

  • 539 Readers

Likes

Comments

Inte varje dag man grillar i februari, kalt som satan även fast vi va i ett ute rum.
Kläderna luktar mindre gott men vart en lyckad kväll.
Nu ska jag kolla film med min kärlek å sen sova.

P&K

Likes

Comments

Ha en varm dialog

Ni behöver kunna samtala med varandra och inte bara ha rätt- och fel-diskussioner. Var öppna för dialog och ha ett varmt och nyfiket utbyte. Prata om allt mellan himmel och jord, såväl ytliga som djupa ämnen. Det ger en samhörighet, en sammansmältning och det föder kärleken.

Gör så här: Träna på att lyssna med medkänsla på varandra. Var på samma våglängd när ni pratar. Om den ena drömmer och den andra ser realistiskt på saken krockar ni och det blir svårt att nå varandra.

2. Håll koll på det förflutna

Vi är väldigt starkt formade av våra föräldrar och av samhället. Din uppväxt kan se bra ut på ytan, men om ingen tog reda på hur du mådde och hjälpte dig att sätta ord på dina känslor kan du få problem i dina vuxna relationer. När ni förstår varför ni är som ni är, och reagerar som ni gör, kan ni lättare förstå varandra.

Gör så här: Skriv din livshistoria och dela med dig av den till din partner. Med hjälp av detta kan ni öka förståelsen och medkänslan för varandra.

3. Fyll känslomässiga behov

Undersök vilka känslomässiga behov ni har och jobba med att fylla dem. Vad gör er tillfredsställda, vad gör att kroppen känns lugn och avslappnad? Förståelse för känslomässiga behov bidrar till trygghet, tillit och kontakt i relationen.

Gör så här: Skriv ner vad ni vill ha och se till att ge varandra det. Till exempel: Krama varandra dagligen, gör mat tillsammans så ofta ni kan, ordna myskvällar med familjen.

4. Hantera konflikter rätt

Hur hanterar ni konflikter och vilka av konflikterna är lätta och vilka är svåra? Lätta är sådana som går att lösa relativt snabbt. Svåra konflikter återkommer ofta och verkar omöjliga att lösa. De orsakas av att ni har stora olikheter som personer. De behöver ni ha tålamod med och arbeta på att gradvis förbättra.

Gör så här: Ett sätt att undvika konflikt är att uttrycka sig mjukt om du är missnöjd. Om du berättar vad du längtar efter, i stället för att ställa krav, känner din partner sig mindre kritiserad och det är lättare att få en dialog.

5. Glöm inte sex – och närhet

Sex är ett kitt, ett utbyte som ger samhörighet, men annan närhet är också viktig! Sexlivet blir ofta resultatet av hur andra närheter fungerar – de påverkar varandra. Speciellt kvinnor stänger av sexualiteten när andra typer av närhet inte fungerar.

Gör så här: Om sexualiteten inte fungerar, börja med att fråga dig: Är det något annat än sex jag inte trivs med i förhållandet?

6. Var jämställda

Dela lika på makten. Båda behöver känna sig sedda och respekterade och kvinnan ska inte vara den som gör det mesta av hemarbetet. Den som känner sig i underläge måste sätta gränser och partnern behöver lyssna och aktivt gå den andre till mötes.

Gör så här: Inventera vem som gör vad hemma och se till att få en rättvis uppdelning. Undersök också om det finns någon annan obalans i makt er emellan, till exempel ekonomiskt eller känslomässigt.

7. Kom överens om hur ni vill leva

Gör klart för dig själv: Vad står jag för och vad är viktigt för mig? Hitta en gemensam värdegrund, eller en lägsta nivå som ni kan leva med om ni inte kan enas. Det handlar om allt som är viktigt för er. Prata igenom vad som ska gälla i viktiga frågor som trohet, ekonomi, barnuppfostran…

Gör så här: Definiera vad som är viktigt i relationen och individuellt. Fråga er: Vad kan vi göra för att förverkliga det? Om du inte vet: Fråga dig vad du saknar.

8. Var beredd på småbarnschock

Många är inte beredda på de förändringar som uppstår när barnen kommer. Man får mindre tid, både för parrelationen och sig själv, och kan känna sig stressad över det stora ansvaret. Man missar också ofta att ha en dialog om hur man vill fostra barnen. Många separationer sker när barnen är mellan 1 och 3 år.

Gör så här: Stöd varandra känslomässigt och praktiskt och för en dialog om vad ni upplever och hur ni vill samarbeta. Försök dela ansvaret på ett rättvist sätt. Avlasta varandra när ni är trötta och använd de små stunderna till att visa varandra kärlek. Umgås hellre med varandra än att se på tv.

9. Ha kul tillsammans

Fundera på hur ni kan förnya relationen, göra nya saker. Med förnyelsen får ni in livskänsla i relationen som motvikt till stabiliteten och vardagen som i längden kan kännas tråkig.

Gör så här: Fråga er: Vad tycker vi är roligt att göra tillsammans? Se över vad ni kan göra för att få in nya inslag i relationen och mer inspiration i livet.

10. Respektera varandra

Om alla de andra nio byggstenarna finns på plats har ni god känslomässig kontakt. Det betyder att ni respekterar varandras känslor, upplevelser och åsikter. Exempel på det är att kunna leva sig in i sin partners känslor och inte köra över honom eller henne, utan förstå att alla har rätt till sin egen upplevelse. Och att respektera varandras behov och någorlunda förstå hur det kommer sig att de ser ut som de gör.

I den känslomässiga kontakten ingår också att vara ärlig och prata om det som är viktigt när det gäller känslor och tankar. Att kunna lita på sin partner är en del av detta. Man behöver också prata om kärlek och omsorg – vad tycker man att det är? Handlar det om att ta hand om varandra när man är sjuk? Göra en kopp te till partnern när man ändå gör en till sig själv?

Likes

Comments

2015 va ett år med mycket upp och nedgångar i mitt liv,
Fick uppleva nya saker med allt från vänner till pojkvän till att hela mitt liv rasade i 1000 bitar!

Jag har växt som person detta år och är så glad att jag haft dom jag haft vid min sida!

Här kommer mitt år i få bilder men många av dom som är med betyder enormt mycket.


Likes

Comments

Hello 🙋🏻

Helgen har bestått av massa roligheter.
I fredags kom Adam hem så käkade vi och packade ihop oss för att åka till Kristinehamn, väl framme så åkte vi nästan raka vägen till Örebro och köpte ny bil 😍🚙💨

I går firade vi min fina vän som fyllde 22 och va även och hälsade på mamma en sväng.

Nu ska vi snart ut och äta sedan bär det av hemåt mot lilla Töcksfors.

Hoppas ni haft en bra helg allihopa ⭐️

Likes

Comments