Jag vet att de va ett tag sen jag skrev något, men det är mycket i både skolan och privat.. jag har inte så mycket och skriva om då ängeln är borta för tillfället! Och jag har knappt skjuts till stallet för att vara med crulle & Morran! Men igår va de onsdag och praktik, och alltså vilket väder!! Helt fantastiskt hela dagen, de va tillomed varmt i solen!! Ända sen jag började praktisera på hölö så drömde jag om att få rida Admiral igen! För er som inte vet de så var det på hölö ridskola jag lärde mig rida och där började mitt hästintresse! Men iallafall, Admiral är en knabstrup, 27 år och helt underbar. Och igår kom Jonna fram till mig och sa du kan ta Admiral en stund på banan för han går inte idag, alltså vilken lycka!! Han är lika underbar som jag minns honom❤️ tog in han o fixa iordning honom, o gick ner på banan och red. Blev mycket volter, serpentiner, framdelsvändningar öppnor osv.. han är väldigt pigg för sin ålder.

Han är så Himla fin💞

Likes

Comments

Jag tänker och tänker, som många andra ungdomar gör på vad vill man bli när man blir stor? Jag vill va med och rädda världen! De har jag alltid velat.. men veterinär har varit nästan allas dröm när dem va små, även min! Men alltså det är SSÅÅÅ höga betyg till det, och jag är inte den vassaste kniven i lådan i skolan lixom.. jag ser inte ner på mig eller något men kag känner att det blir för tungt och jobbigt för mig. Djurskötare kan jag bli nu efter gymnasiet men jag vill va "något som säger nått", i 9an praktiserade jag på Södertörns larmcentral (brandman) och de va sååå häftigt, fick se allt man gjorde där och lyssna på trafikolyckor o kameror o allt. Fick följa med en dag i brandbilen och leta efter en docka i ett rökfyllt rum. De va så häftigt men jobbigt.. jag trodde inte att de va som på film att brandmän faktiskt tog ner katter från träd, men det gör dem faktiskt. men jag vågar nog inte bli brandman, de känns läskigt att va inne bland lågor osv, men då fick jag en tanke. Men varför inte polis? Det är oxå farligt men de är min dröm! Tänk er att bara snacka med någon kan förändra den människans liv! Jag vill hjälpa människor. Jag tycker det är väldigt fegt av folk o säga att tjejer inte kan va poliser! Jag ska visa er lika mycket som dem som är och kommer bli poliser att de funkar visst! Men jag vill ju hålla på med djur och hästar och jag kom på de! JAG KAN BLI RIDANDE POLIS! Det är mitt mål! Ridande polis ska jag bli. Hur lång tid de än kommer ta så ska jag kämpa mig dit!

Likes

Comments

Hejsan, jag har inte varit på topp dem senaste dagarna, mycket har hänt osv. Men som rubriken lyder så har ängeln flyttat.. det är sjukt jävla jobbigt men hon är INTE såld, hon har flyttat till ägarens kompis, då hennes häst helt plötsligt stod ensam.. och varför just ängeln av alla hästar? Jo ängeln och den hästen har gått med varandra innan och känner varandra. Men såklart är jag ledsen... men jag har fortfarande Morran och crulle, och det är väldigt tur! Asså alla andra hästar oxå såklart men mena mer att jag kan satsa på dem o rida osv, Carmina har någon obestämd hälta så hon är under utredning, Ragge ska börja "hållas på med" för han ska visas på tre års testet osv, och jag vet inte hur det blir med lippizzanerna... men som sagt, under ett tag framöver kommer de handla om Crulle och Morran. Och jag är glad att jag iaf har dem 2 ❤️

Likes

Comments

Precis som vi trodde/hoppades, Peder Fredricson och Hästen All in vann Jerringpriset!
Peder fick drygt 270 000 röster, golfaren Henrik Stensson blev tvåa på ca 230 000 röster.!
Nu kanske ridningen kan tas som en "riktig" sport 👏🏼
De är helt sjukt hur många röster detta är, de är oftast bara fotboll som vinner osv, men nu ridningen, hoppas på fler som börjar med ridning och att de blir lika stort som fotboll o visas mer på tv o media 👍🏼
Peder förtjänar detta 💗

Likes

Comments

Igår åkte jag och min kompis Elin till stallet och red ängeln och crulle, vi skrittade bara för att få ner ängelns temperament för hon är för het, och det gick så bra, bättre än förväntat faktiskt. jenny sa till mig att ängeln får inte skritta snabbare än crulle och crulle är seeeg, och det gick så bra igår, ängeln gick flera meter bakom crulle utan att stressa, vilket är super bra! och hon gick i en bra låg form och var allmänt fin. jag är verkligen stolt över henne, då kanske ni tänker "varför vara stolt över att hon skrittar sakta" jo jag är det för att hon är annars JÄTTE het vissa dagar och då behöver hon tagga ner. och nu går det bara framåt. och crulle tyckte de va väldigt kul att ha ängeln som sällskap bredvid och bakom och inte bara framför hela tiden. hon var oxå riktigt fin igår.

efter vi ridit dem tog vi en fika för att fylla på energi, efter det släppte vi ut dem och hämtade Morran, vi borstade henne och sen testade vi att rida med bett, och det var inga problem, hon verkade van med bett, men igår var hon väldigt busig, och försökte bocka av mig xD men det gick bra men vissa stunder var hon riktigt fin! sen släppte vi ut henne och hjälpte hasse att ta in hingsten och iris, men satan va snäll ragge är, han kommer fram såfort man går in i hagen och vill bli kliad.

Likes

Comments

Från 1 januari 2017 har året bara varit skit! Jag och William gjorde slut, och de va tillräckligt jobbigt men dan därpå fick jag ett mess om att ängeln måste börja tagga ner o måste ridas korrekt och lugnt.. annars har hon ingen framtid, och de blev för mycket... ängeln kommer jag förlora på ett eller annat sätt förr eller senare.. jag tycker hon är perfekt, men alla måste ju kunna rida henne.. och de vart kaka på kaka, så åt knappt något på 1 veckas tid.. och vänner? Ja.. vad ska jag säga? Vem kan jag prata om detta med? Jag vet faktiskt inte.. jag har väldigt få vänner.. och inte många som får veta allt som händer.. jag vill kunna säga saker till folk för de tynger ner mig, men jag vågar helt enkelt inte lita på folk, blivit sviken för många gånger för att ens våga tänka den tanken, jag har en.. Sofia, min älskade Sofia, har inte träffat henne på hur många år som helst, men hon har en speciell plats i mitt hjärta och kommer alltid finnas för mig.. hon o jag träffades på ett läger och efter den veckan blev vi som en. Vi skriver inte ofta, men mår jag dåligt kan jag skriva till henne hur mycke jag vill, hon lyssnar alltid. De är livets vän. Sofia Kleiman! Sen min systerdotter Emelie, hon finns alltid oxå, Men att ha två personer man kan prata allt med, men nästan aldrig träffas.. Emelie bor uppe i Östersund, Sofia i Bålsta.. jag har Carro oxå men vi har inte känt varandra så jätte länge, men får jag följa med henne till Frankrike i sommar blir nog allt lättare. Hon hjälper mig mycket i skolan när den blir för svår för mig. Ni tre tjejer! Ni är guld, jag älskar er!! Dessa dagar allt blir för mycket då jag bara gråter hela dagarna kommer allt för ofta, jag är så rädd att förlora ängeln, för vad har jag när hon försvinner? Ingenting.. skolan går upp o ner, vissa dagar gör jag för mycket saker, vissa nästan ingenting.. jag vill ha vänner som verkligen bryr sig och vill träffa mig på kvällarna efter skolan.. men hur många har gjort de? Ingen frågar mig.. jag är inte mig själv längre, jag kanske skrattar och verkar glad, men det är en fasad.. jag är inte den glada som älskar livet längre.. jag vill va de. Jag har nästan gett upp, men det är ängeln som håller mig uppe på ytan, jag har lovat att inte svika henne och de tänker jag inte göra. Hon är mitt allt och jag ska göra allt för henne. Även fast de kommer tårar då jag bara kollar på henne pga att jag vet att vi måste skiljas en vacker dag så vet jag att hon kommer minnas mig.. folk säger " men du kan rida med mig " det är inte samma sak, jag vill ha ängeln, jag vill rida ängeln.. men ibland är de skönt att rida nån annan häst.. och när ängeln försvinner har jag knappt nån häst o rida på fritiden regelbundet.. bara i skolan och på praktiken.. RIDNINGEN ÄR MIN PASSION! De är de jag vill leva med!
Men ängeln och jag kanske får en chans inom snar framtid.. men en kul sak som hände idag va att jag fick A på min presentation om hästrasen Pura raza espanola!
Vill inte ha mer skit 2017! Snälla låt resten av detta år gå bra.. 👏🏼

Tillsammans klarar du och jag allt💗

Likes

Comments

Bloggen kommer bli lidande ett tag framöver.. pga av privata skäl..
ängeln är de ända jag har kvar och henne ska jag satsa allt på ❤️

Likes

Comments

Vad jag saknar dessa tjejer ❤️ längtar som fan tills jag får träffa dem igen ❤️ och vi måste hitta en sadel till Morran tills hon ska följa med mig till Botkyrka ridsällskap för att vi ska träna för tränare👏🏼

Likes

Comments

Skoteråkning varje dsg❤️ och nyår var helt okej 👌🏼 kul med nytt år iaf. Bästa med 2016 va vi fick 3 underbara föl, 3 nya hästar, och Justin Bieber konserten! Sen avled min mormor och de va mindre kul men hon mår bra bland änglarna. Men nu blickar vi framåt över 2017!!

Likes

Comments

Folk säger att höstar finns inte, hästar är hamburgare, hästen gör allt jobb! Och vet ni. Jag bryr mig inte om va folk säger, alla hästar blir inte mat, har hästen nån gång i sitt liv fått en speciell medicin så får den inte gå till livsmedel. " levande hamburgare" jag fattar inte riktigt de uttrycket, hästar blir inte alls ofta hamburgare. De är nästan alltid nötkött från kor. Detta uttrycket " lek inte med maten" de skrattar jag bara åt för jag leker inte med någon mat jag leker med min bästavän och hon är en häst. Och för dig som inte vet vad en häst är så är det ett djur, den har 4 ben, man och svans, den har alla organ som vi människor har, och har känslor som vi. En häst kan va ledsen, glad, lycklig, arg, sur, förvånad, kär, ja alla beteenden som vi människor kan ha.
Och att hästen gör allt JOBB! De är fan inte sant, för att hästen ska kunna hoppa dessa 140 hinder så kräver de träning, inte så att hästen går ut i paddocken o hoppar de själv, ryttaren hjälper hästen så mycket, man är ett ekipage man gör allt tillsammans. Och hästarna gör inte piaff och passage själv och verkligen inte galopp piruett. De är så mycket träning som ligger bakom det. Nummer 1 är att skapa ett band mellan varandra så man litar på varandra. Allt slit man lägger ner på hösten och träningen.. de kräver mycket tålamod.
Min allra bästavän är en häst och hon är bättre än nån annan, hon lyssnar så bra och kan inte säga till någon. Hon tröstar som en riktig vän ska göra ❤️
Med detta sagt Hoppas jag att alla som är icke hästmänniskor inte säger att hästar är djur längre och att dem vet va en häst är!

Dessa bilder är tagna från Google men att hoppa detta hinder har krävt mycket träning och samma med piaffen och att få frambenen så högt och rakt! DE KRÄVER TRÄNING! Hästen gör inte allt.

Likes

Comments