Precis som vi trodde/hoppades, Peder Fredricson och Hästen All in vann Jerringpriset!
Peder fick drygt 270 000 röster, golfaren Henrik Stensson blev tvåa på ca 230 000 röster.!
Nu kanske ridningen kan tas som en "riktig" sport 👏🏼
De är helt sjukt hur många röster detta är, de är oftast bara fotboll som vinner osv, men nu ridningen, hoppas på fler som börjar med ridning och att de blir lika stort som fotboll o visas mer på tv o media 👍🏼
Peder förtjänar detta 💗

Likes

Comments

Igår åkte jag och min kompis Elin till stallet och red ängeln och crulle, vi skrittade bara för att få ner ängelns temperament för hon är för het, och det gick så bra, bättre än förväntat faktiskt. jenny sa till mig att ängeln får inte skritta snabbare än crulle och crulle är seeeg, och det gick så bra igår, ängeln gick flera meter bakom crulle utan att stressa, vilket är super bra! och hon gick i en bra låg form och var allmänt fin. jag är verkligen stolt över henne, då kanske ni tänker "varför vara stolt över att hon skrittar sakta" jo jag är det för att hon är annars JÄTTE het vissa dagar och då behöver hon tagga ner. och nu går det bara framåt. och crulle tyckte de va väldigt kul att ha ängeln som sällskap bredvid och bakom och inte bara framför hela tiden. hon var oxå riktigt fin igår.

efter vi ridit dem tog vi en fika för att fylla på energi, efter det släppte vi ut dem och hämtade Morran, vi borstade henne och sen testade vi att rida med bett, och det var inga problem, hon verkade van med bett, men igår var hon väldigt busig, och försökte bocka av mig xD men det gick bra men vissa stunder var hon riktigt fin! sen släppte vi ut henne och hjälpte hasse att ta in hingsten och iris, men satan va snäll ragge är, han kommer fram såfort man går in i hagen och vill bli kliad.

Likes

Comments

Från 1 januari 2017 har året bara varit skit! Jag och William gjorde slut, och de va tillräckligt jobbigt men dan därpå fick jag ett mess om att ängeln måste börja tagga ner o måste ridas korrekt och lugnt.. annars har hon ingen framtid, och de blev för mycket... ängeln kommer jag förlora på ett eller annat sätt förr eller senare.. jag tycker hon är perfekt, men alla måste ju kunna rida henne.. och de vart kaka på kaka, så åt knappt något på 1 veckas tid.. och vänner? Ja.. vad ska jag säga? Vem kan jag prata om detta med? Jag vet faktiskt inte.. jag har väldigt få vänner.. och inte många som får veta allt som händer.. jag vill kunna säga saker till folk för de tynger ner mig, men jag vågar helt enkelt inte lita på folk, blivit sviken för många gånger för att ens våga tänka den tanken, jag har en.. Sofia, min älskade Sofia, har inte träffat henne på hur många år som helst, men hon har en speciell plats i mitt hjärta och kommer alltid finnas för mig.. hon o jag träffades på ett läger och efter den veckan blev vi som en. Vi skriver inte ofta, men mår jag dåligt kan jag skriva till henne hur mycke jag vill, hon lyssnar alltid. De är livets vän. Sofia Kleiman! Sen min systerdotter Emelie, hon finns alltid oxå, Men att ha två personer man kan prata allt med, men nästan aldrig träffas.. Emelie bor uppe i Östersund, Sofia i Bålsta.. jag har Carro oxå men vi har inte känt varandra så jätte länge, men får jag följa med henne till Frankrike i sommar blir nog allt lättare. Hon hjälper mig mycket i skolan när den blir för svår för mig. Ni tre tjejer! Ni är guld, jag älskar er!! Dessa dagar allt blir för mycket då jag bara gråter hela dagarna kommer allt för ofta, jag är så rädd att förlora ängeln, för vad har jag när hon försvinner? Ingenting.. skolan går upp o ner, vissa dagar gör jag för mycket saker, vissa nästan ingenting.. jag vill ha vänner som verkligen bryr sig och vill träffa mig på kvällarna efter skolan.. men hur många har gjort de? Ingen frågar mig.. jag är inte mig själv längre, jag kanske skrattar och verkar glad, men det är en fasad.. jag är inte den glada som älskar livet längre.. jag vill va de. Jag har nästan gett upp, men det är ängeln som håller mig uppe på ytan, jag har lovat att inte svika henne och de tänker jag inte göra. Hon är mitt allt och jag ska göra allt för henne. Även fast de kommer tårar då jag bara kollar på henne pga att jag vet att vi måste skiljas en vacker dag så vet jag att hon kommer minnas mig.. folk säger " men du kan rida med mig " det är inte samma sak, jag vill ha ängeln, jag vill rida ängeln.. men ibland är de skönt att rida nån annan häst.. och när ängeln försvinner har jag knappt nån häst o rida på fritiden regelbundet.. bara i skolan och på praktiken.. RIDNINGEN ÄR MIN PASSION! De är de jag vill leva med!
Men ängeln och jag kanske får en chans inom snar framtid.. men en kul sak som hände idag va att jag fick A på min presentation om hästrasen Pura raza espanola!
Vill inte ha mer skit 2017! Snälla låt resten av detta år gå bra.. 👏🏼

Tillsammans klarar du och jag allt💗

Likes

Comments

Bloggen kommer bli lidande ett tag framöver.. pga av privata skäl..
ängeln är de ända jag har kvar och henne ska jag satsa allt på ❤️

Likes

Comments

Vad jag saknar dessa tjejer ❤️ längtar som fan tills jag får träffa dem igen ❤️ och vi måste hitta en sadel till Morran tills hon ska följa med mig till Botkyrka ridsällskap för att vi ska träna för tränare👏🏼

Likes

Comments

Skoteråkning varje dsg❤️ och nyår var helt okej 👌🏼 kul med nytt år iaf. Bästa med 2016 va vi fick 3 underbara föl, 3 nya hästar, och Justin Bieber konserten! Sen avled min mormor och de va mindre kul men hon mår bra bland änglarna. Men nu blickar vi framåt över 2017!!

Likes

Comments

Folk säger att höstar finns inte, hästar är hamburgare, hästen gör allt jobb! Och vet ni. Jag bryr mig inte om va folk säger, alla hästar blir inte mat, har hästen nån gång i sitt liv fått en speciell medicin så får den inte gå till livsmedel. " levande hamburgare" jag fattar inte riktigt de uttrycket, hästar blir inte alls ofta hamburgare. De är nästan alltid nötkött från kor. Detta uttrycket " lek inte med maten" de skrattar jag bara åt för jag leker inte med någon mat jag leker med min bästavän och hon är en häst. Och för dig som inte vet vad en häst är så är det ett djur, den har 4 ben, man och svans, den har alla organ som vi människor har, och har känslor som vi. En häst kan va ledsen, glad, lycklig, arg, sur, förvånad, kär, ja alla beteenden som vi människor kan ha.
Och att hästen gör allt JOBB! De är fan inte sant, för att hästen ska kunna hoppa dessa 140 hinder så kräver de träning, inte så att hästen går ut i paddocken o hoppar de själv, ryttaren hjälper hästen så mycket, man är ett ekipage man gör allt tillsammans. Och hästarna gör inte piaff och passage själv och verkligen inte galopp piruett. De är så mycket träning som ligger bakom det. Nummer 1 är att skapa ett band mellan varandra så man litar på varandra. Allt slit man lägger ner på hösten och träningen.. de kräver mycket tålamod.
Min allra bästavän är en häst och hon är bättre än nån annan, hon lyssnar så bra och kan inte säga till någon. Hon tröstar som en riktig vän ska göra ❤️
Med detta sagt Hoppas jag att alla som är icke hästmänniskor inte säger att hästar är djur längre och att dem vet va en häst är!

Dessa bilder är tagna från Google men att hoppa detta hinder har krävt mycket träning och samma med piaffen och att få frambenen så högt och rakt! DE KRÄVER TRÄNING! Hästen gör inte allt.

Likes

Comments

Mina finaste bästavänner står i hagen hemma på Stene gård, och jag är Påväg upp till Jämtland, 77 mil från dem.. och saknaden bli bara större o större. 9 dagar tills jag kommer hem, kommer hinna dö av saknad. Alla underbara hästar som får mig att må så himla bra, ängeln för hon är som hon är, hur lugn och stabil i boxen och en raket ute och min absoluta favorit❤️ hot shot för att han har ängelns temperament. Maralyn, hon är så liten men så vacker och jag ska få utbilda henne, 2017 kan kanske bli Vårat år ❤️ mantua för att hon är så gosig o vill alltid va med. Carmina för att hon är så himla underbar och stabil.❤️ Conchita, ja den som vill bli kliad hela tiden och är så nyfiken. Iris och Ragge för dem är så lika, så vackra, så underbara. Lika snälla. Putte och Arpart som är små fegisar Men så snälla. Sist men inte minst den trognaste vännen Cruella, hon är som alltid vill bli klappad och bli fotad ❤️ världens finaste hästar ❤️ som ni läser är alla hästar olika men ändå så lika ❤️ jag saknar dem så även fast jag träffa dem i förrgår❤️
Idag är de en sån dag jag är less på livet och inte orkar nått, då kollar jag genom mina bilder och ser vilka underbara vänner jag har runt mig.

Likes

Comments

Igår började dagen 7.00 oxå och fodring, täckning och släppa ut hästarna. Och mockning och packa Hö blev klart runt 11. Och Jenny kom och hämta oss och vi åkte till stallet, vi hade 2.5 timmar på oss i stallet och vi han motionera 5 hästar, först Arpart och Morran, jag red Morris för första gången och hon va lite läskig i början, hon ville inte alls stå still och började små bocka 😂 men när vi gick så gick hon och va lugn, och hon tog signalerna väldigt bra! Jag rider henne för Att utbilda henne, hon är bara 5 år men jätte duktig, jag skulle testa trava och galoppera och hon va grym!!! Jenny, Elvira gick promenad med Arpart. Efter tog vi ängeln, crulle och Carmina, vi hade ett galopp pass på ängen, och ängeln vart jätte svettig, jobbigt att trava och galoppera jätte sakta, men hon va sjukt duktig. Hon galopperade så sakta att Carmina kom ikapp (Carmina är sjukt seg).
Så jag är sjukt nöjd över ängeln ❤️❤️
Sen åkte vi tillbaka till jobb stallet och tog in alla hästar och borstade på nåra 👏🏼👏🏼
Sen vart de lite bebis mys

Likes

Comments

Dagen började 7.00 med att morgonfodra jobbstallet, skäppa ut hästisar sen mockning och väga Hö, fylla vatten. Var klar runt 10.45 och åt min lunch och väntade på Jenny som skulle hämta mig och vi skulle åka till stallet ich motionera hästarna. Vi började med ängeln och Carmina och ängeln va en bomb idag igen men efter trav blandad galopp så vart hon lugnare men inte riktigt lugn. Så imorrn ska jag testa pullarnosgrimma istället för achennosgrimma. Men Putte va fin idag iaf, ganska pigg men efter att jag gjort serpentiner och volter på vägen så vart han lugn👍🏼 och medans jag red Putte kom en tjej och red Morran lite och Jenny tog Arpart på promenad. Vi va o kolla till Ragge, iris, mantua och Conchita och knäppte nåra fina bilder på dem❤️ sen kom min syster och delar av hennes familj och hennes 2 döttrar fick rida lite på Arpart 👍🏼
Imorrn väntar jobb igen 😐

Likes

Comments