Vardagligt, Foto

När du inte kan komma ifrån jobbet och drar dit för att käka lunch på din lediga dag. (Promoting much). (Reklam för Fratelli Örebro). (Etcetc). Vi slutade upp med att käka en trerätters lunch btw.

Lediga dagar tho, vad man får andas ut!!! Även om jag verkligen tagit allting i min takt, tillochmed fått sova ut och inte stressat en enda sekund, så har man fått saker gjorda. Dels praktiska saker – som internationellt körkort inför en kommande resa – men även fått göra saker man fått njuta av och annars inte alltid hinner med, vad man intalar sig själv iallafall. Fan vad bra det är att låta lediga dagar smälta in, lev in i dem och belöna er själva. Gör bara saker du mår bra av och orkar med och tillåt dig själv att koppla bort måsten 100% åtminstone halva av den dagen, oavsett om du har saker att ta tag i eller inte. För mig är det värsta jag kan göra att blanda ihop måsten med ledighet. Saker jag behöver fixa slår mig alltid på käften när jag väl får ledigt. Men ska jag få dem gjorda hjälper det inte att jag stressar över dem hela dagen. När du är ledig, är du fan ledig, och det förtjänar du.

Hör i denna sekund två av mina bästavänner andas tungt i en djup sömn i mitt hem och jag kommer somna med en lugn känsla i hela kroppen. Sov gott!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardagligt

Nuförtiden jobbar jag och min Ardalan inte på samma ställe och att vi ses så sällan som vi gör känns åt helvete. Så även små, korta stunder ger mig 110% energi. Han var i Stockholm och kom hem med en adidaspåse från shoppingen till mig. Bae kan mig!!! Resten av kvällen bestog av drinkar, mat (alltid ett måste), efterrätter och deeptalk. Han gör varje arbetsdag till semester.

Likes

Comments

Vardagligt, Speciella dagar, Ut i världen

This is how you can spend a day off. Tvättade från klockan 7 fram till att Arda vaknade. Därefter lunchade vi och satte oss på hans café and got some work done... mötte efteråt en saknad vän och när roomien kom hem tog vi alla tre bilen till en trappa som sträckte sig upp för ett berg i Kvarntorp, Kumla. Utan att överdriva. Den besteg vi också. Och damn hörni, vädret!!! Efteråt hade vi kvalitetstid ihop inklusive ostbricka & meditaion and that about sums up en avslappnad ledig dag innan det är dags för jobb imorgon igen. Angående meditation, don't even ask. Kommer tillbaka till det en annan gång. 

But first – lite nightmode och dataarbete. Det är nu man är som kreativast, på natten, inte sant?

Likes

Comments

Texter - Dur, Vardagligt

Stress har alltid utgjort och utgör fortfarande en oacceptabelt stor del av mitt liv. Men saker och ting blir inte bättre bara för att man skyndar sig igenom dem. Jag såg alltid sovmorgnar som ett perfekt tillfälle att utnyttja till att sova ut extra länge innan jobbet. Väckarklockan ställd på tjugo minuter innan jag behöver röra mig hemifrån och tiden innan jobbet blir knapp.

För ett tag sen började jag faktiskt tänka tvärtom. Jag är fortfarande nattuggla - lägger mig alldeles för sent om kvällarna. Men oavsett när jag lägger mig försöker jag se till att jag vaknar med bra marginal innan jobbet, eller att jag har gott om fritid innan det planerade mötet jag ska på. Så pass att jag tar min tid och takt att göra mig iordning, och efter är det dessutom så mycket tid kvar att jag helt får avgöra själv när jag känner för att dra, och i vilken takt jag ska ta mig dit. Jag kommer till och med hinna ändra planer på vägen, kanske ta en omväg eller gå in i en eller två affärer inne i stan. Det har blivit en sorts uppskattning för mig att även vara på jobbet en timme tidigare, inte för jobbets skull i sig eller för att jag känner mig skyldig till det. Utan för min egen skull.

Jag har märkt att det ger mig en helt annan inställning till arbetsdagen jag har framför mig. Istället för att snubbla in två minuter innan jag börjar och kasta mig in i jobbet direkt med den där bubblande stresskänslan i magen, börjar jag arbetet i min egen takt. Jag hinner ta en kopp kaffe i lugn och ro på jobbet, samtala med mina kollegor och smälta in vilka uppgifter jag har framför mig idag. Jag startar upp mitt arbete laddad med bra humör.

Det har blivit en favoritsyssla att sätta mig någonstans innan jobbet de dagar jag börjar på eftermiddagen. Idag sitter jag på min bästaväns fik bara 200m från mitt jobb. Jag tar det lugnt, lägger ner lite tid på saker jag behöver ta tag i: planering inför flytten, skapar musik. Jag börjar om 2,5h och är långt ifrån stressad.

Likes

Comments

Vi lyckades äntligen få till en ledig kväll i onsdags (inte ens en heldag) ihop. Vi spikade en bästisdejt: vi åker till min favorit indiska restaurang i Västerås, han är världens finaste som vanligt så han går all in på dejt feelingen och ger mig blommor när vi möts, vi tar vår tid på restaurangen fram till 21-22 på kvällen. Han kommer med frågan: ska vi åka vidare till Stockholm? Och det gör vi, tillslut. För vi är dumma i huvudet men jag älskar det, och vi båda är lediga så varför inte? Nyktra drar vi en utekväll i Stockholm city fram till 3 på natten då vi börjar åka mot Örebro (förbi MC såklart) och är hemma lagom till 6 på morgonen. Det var lite kort om min lillördag.

////

Okej, har ni träffat en människa och känt direkt efter första intrycket att shit, det här är en människa jag bara måste lära känna? När relationen växt med full fart och ett band som oftast tar flera år att skapa kunde skapas på bara några månader. Det tog inte lång tid förrän jag fick en bild av hela honom och den personen började jag älska som min egen bror. Vi förstog hur lika vi är på många plan, hur våra värderingar matchade och man kunde förstå på skämten vi drog mot varandra att vi verkligen kan varandra. Inga ansträngningar, bara ren trygghet. Så mycket som han gjort för mig under de månaderna vi känt varandra hittills är obeskrivligt. Han har lyft mig och hållt mig uppe på benen, förutsett min framtid men ändå inte försökt ändra min åsikt, försökt tro på den och fortfarande när han hade rätt så sa han aldrig "vad var det jag sa?" Du har aldrig, aldrig nånsin dömt mig och bokstavligen gjort allt för att uppmuntra mina val och hela mig. En vänskap där vi genuint vill varandra väl, önskar varandra all framgång i hela världen och kommer alltid att hjälpa varandra att nå dit. Det är som en hjärna delad på två kroppar (fastän du är den galnare halvan.) Hur tackar man en person som gör det han gör? Ser framemot de kommande åren med dig, kommer alltid att försvara dig storebror.

Likes

Comments

Ego, Texter - Dur

Saknat att ha en plats där jag kan skriva, kommer kanske börja kika in här lite igen. Känner mig inspirerad & motiverad till livet; börjar känna mig levande efter en lång period av stillastående tid. Det sker såna saker i livet som, du vet, du blir sådär involverad i att du kanske glömmer att involvera dig i dig själv. Du faller för din aptit och så länge din mage är mätt är din hjärna belåten och det andra spelar inte så stor roll. Men att föräta sig på gift dödar dig snabbare än att gå hungrig ett tag. Det är inte förrän du backar bak några steg ut ur bilden som du ser helheten framför dig och inser det. Hur något du lagt ner så mycket av dig själv på förpestat dig, till den punkt att du knappt själv minns vad du älskar, vad du är bra på. Om du inte vet det nu, så har du inte slitit dig ur det. Du ser det, men du förstår det inte innan dess.

Nu minns jag. Jag har börjat ta hand om mitt eget hem för jag minns hur jag älskade att sortera igenom köksskåpen förr och förvara alla tofsar på ett och samma ställe. Jag har börjat bry mig om mitt eget välmående och min egen hälsa för det är jag som känner mig energilös på jobbet i början av dagen och ingen annan. Att komma vidare i livet och att börja studera, berika mig på lärdom har plötsligt blivit ett intressant alternativ. Och att älska och ge mina närmsta mer har blivit en starkare drivkraft än någonsin. För att de förtjänar det, lyfter mig, och kommer alltid att ge tillbaka.

Vad du än gör, håll dig själv i handen genom det hela och glöm aldrig att respektera dig själv och lyssna till dina varningsklockor. Jag vann mig själv genom att förlora det jag involverat mig i alldeles för länge, och det är den bästa vinsten.

Likes

Comments