För fyra år sedan träffades vi för första gången, och vilka barn vi var då, i både tankesätt och var vi stod i livet. Hon är redan 20 år. Jag förstår inte hur fort tiden kan gå. Älskar henne så mycket, för att hon under de här fyra åren funnits bredvid mig och lyssnat på alla mina tankar kring saker som dödar mig inombords men också saker som får mig att känna lycka. Hon är dessutom en av de stora anledningarna till de flesta fall då jag känt mig lycklig. Cred till henne för alla gånger hon hjälpt mig att lösa mina dilemmor och för att hon aldrig dömt mig för någonting, någonsin. Hon är helt enkelt en helt amazing vän.


Likes

Comments

Det var mycket länge sedan som jag orkade uppdatera denna lilla blogg. Har hunnit göra två minnesvärda resor under denna period, och tänkte dela med mig lite av dem här. Under en viss period tänkte jag slänga in inlägg om ställena vi besökte lite då och då.

​Jag har aldrig varit i Asien förr, men min bästavän Lilly är från Thailand och skulle även i år (precis som hon brukar) resa dit en längre period. Jag & Matte, min andra bästavän, packade för två veckor och åkte upp för att träffa Lilly & hennes pojkvän i mitten av deras vistelse där.

17-20 januari, 2015.

När vi kommer fram till Bangkok, där våra 3 första nätter skulle komma att spenderas, är vi otroligt utmattade, inte så mycket av jetlagen men av hettan som slog till direkt när vi klev ut från flygplatsen. Vi gick trots allt från -20 till 50 grader varmare. Det är sen kväll och det första vi gör, efter att ha lämnat väskorna och checkat in på hotellen, är att besöka en indisk restaurang (skräll från min sida). Det är inte förrän dagen därpå som vi tar oss ut i storstaden för att upptäcka.

Kontrasten i denna stad är extrem, när man tänker på fattigdomen respektive rikedomen. Man ser det tydligt, det finns arbetskraft till alla möjliga tänkbara småsaker för att hålla människorna sysselsatta så gott det går. En arbetsuppgift kan vara att stå och vifta med en flagga utanför en byggnad. Allt vi använder tekniken eller objekt till, gör levande människor i denna stad. Jag har heller aldrig sett så många människor driva egna affärsrörelser av allt från mat och dryck till kläder och prylar. Detta för att sälja för sitt levebröd, så länge på samma ställe om dagarna att många av dem somnat vid sina stånd.

Höga skyskrapor står bredvid övergivna, nedsjunkna lägenheter som saknar fönster och vissa av dem även tak. Det är sjukt att se den kontrasten. Jag skulle säga att jag upplevt Bangkok som en stor och kantig stad. Fick inget personligt grepp om det på samma sätt som jag upplevde med de andra ställen vi besökte under resan. Men jag älskade shoppingen här, och TukTuken, samt moppetaxin. 

Likes

Comments

Av alla mina vänner har jag känt Emma längst. När jag träffade henne i ettan på grundskolan för 12 år sedan tog hon emot mig i ett för mig helt nytt samhälle och jag klamrade mig fast vid henne direkt. Sedan dess har vi hållt ihop och bråkade varje gång vi bytte bästavänner på vägen (ler för mig själv för att jag minns) men vi slutade alltid upp med varandra tillslut. Trots att vi i högstadiet och gymnasiet gick skilda vägar så finns det nog ingen jag upplevt lika mycket med, av alla jag lärt känna därefter, som med henne. Och än idag vet vi precis var vi har varandra, och det kommer alltid vara detsamma när vi ses.

Jag är stolt över henne, för idag åker hon till USA för att flytta dit. Jag har alltid beundrat hennes sätt att vara. Hur moget hon agerar i alla situationer. Hur fastbesluten hon är vid att göra något hon bestämt sig för. Hur trygg man känner sig när man ber henne om råd, för att hon alltid har en lösning. Hon kommer att klara sig så bra och jag tvekar inte en sekund över det.

Hur hårt vi än kommer att sakna henne på grund av hur mycket vi alla behöver henne, så förtjänar hon att fullborda sina mål & drömmar, och hon börjar redan nu.

Det är aldrig ett farväl, utan ett hejdå. Tills vidare ❤️


Tre bilder från hennes hejdå-fest från veckan:

  • Vardagligt
  • 284 readers

Likes

Comments

Efter att jag & Matte vaknat till med frukost och några avsnitt av American Horror Story, plockade jag upp min nyvakne pojkvän och vi fick ryck och gav oss ut för att fota lite. Eftersom att han är så frustrerande fotogenetisk tänkte jag dela med mig av några bilder här.

Likes

Comments

Mitt nyårsfirande detta år? Trodde jag skulle vara överskattat att tagga upp till. Detta året har alla högtider känts lite mindre hypeade än förr, kanske för att det har varit mycket på g samtidigt, eller kanske för att man börjar åldras och inse att det finns en massa "hinna fixa innan" bakom allt det roliga.

Men mitt nyårsfirande överträffade mina förhoppningar i år, minst sagt. Det går nog inte att beskriva vilken sjukt j*vla bra stämning hela kvällen erbjöd och i slutändan handlar det inte om vilka enorma planer man har – utan vilka människor man delar dem med.

Måste tillägga att känslan av att vara kär vid högtider bidrar nog till en hel del. Den där sjuka bubblande lyckan gör allting 100% starkare. Call me cliché, but what can I do?

Likes

Comments

Min bästavän tog mig till relaxen på min födelsedag. Bästa tillfället att koppla bort tiden en stund och snacka om allt mellan himmel och jord. Det var så lugnande att vara där att jag bokstavligen blev sömnig. Jag älskar henne. ❤️

Likes

Comments

Jag har verkligen obeskrivliga vänner. Att man kan ha så många omtänksamma människor omkring sig är något jag aldrig kunde föreställa mig.

Likes

Comments

Nu har jag inte rört bloggen sedan dagen innan jul. Har hunnit uträtta saker varje dag sedan dess, och det känns bra på ett sätt men nu i efterhand uppskattar man att bara för en gångs skull ligga kvar i sängen under morgonen och inte stressa till någonting – vilket jag gjort idag. Just därför tänkte jag slänga in lite bilder på de mest betydelsefulla händelserna som skett under de dagar jag varit borta. Vi börjar med vår jul.

Vår jul pågår i förövrigt hela dagen. Hela både min fostermammas och min fosterpappas släkt kommer över till oss sedan två år tillbaka. Jag kan sammanfatta vår jul med: mat, softa, mat och mera mat.

Likes

Comments

Ligger i sängen just nu efter en sjukt hektisk dag. Stanis har fått dras med mig hela dagen och vi har tagit bilen till säkert minst sex olika stopp idag. Det var det dock värt i slutet av dagen, för exakt ALLT inför julen och mitt födelsedagsfirande är fixat nu.

Har mer eller mindre stressat så mycket inför jul, nyår och även min födelsedag, att man inte ens hunnit inse vad det faktiskt är man förbereder inför. Det är påriktigt jul imorgon. Och jag fyller år om mindre än en vecka. Snart är detta året slut och jag förstår ärligt talat inte hur fort tiden går. Nu när allting är klart kan jag med gott samvete bara vänta in de sista höjdpunkterna för detta år, och ikväll hinner jag faktiskt känna mig pirrig och lycklig över allting.

Dagen avslutades även med en avslutningsmiddag med (de gamla) kollegorna), både inför julen och för att det blir min sista. Nu förstår man att det inte bara är ett jobb man lämnar, utan en hel extra familj. ❤️

Nu ska jag försöka sova, imorgon väntar massa mat & julklappar!

Likes

Comments

Då var sista dagen avklarad på jobbet, fick avsluta 1,5 år genom att få de båda sista dagarna på både Chandani & Karishma, på det ena stället började allting och på det andra slutade det. Nu fokuserar vi på de kommande dagarna fullspäckade med högtider!!!!!

Likes

Comments