View tracker

Vecka 31 gick vi in i söndags och om lillfisen kommer på utsatt datum är det med andra ord ca nio veckor kvar. Hon kan komma om sex veckor också - vilket är det som gör att jag får lite halvstressiga känslor. För det som är kvar att göra är sånt som MÅSTE tas tag i.

- Bestämma vad som ska ligga i förlossningsväskan
- Köpa saker till förlossningsväskan
- Planera och skriva förlossningsbrev
- Bestämma vilket efternamn lillfisen ska ha
- Hitta en skötväska
- Köpa ett babynest eller köpa prylar för att sy eget babynest
- Hämta barnvagn och babyskydd
- Sänghimmel till sovrummet ovanför spjälsängen

Det här är väl prio, i lite oordning, men jag/vi är duktiga på att skjuta upp allt eftersom nio veckor är ganska lång tid. Samtidigt vet jag hur skönt det är om jag/vi ser till att fixa det här nu och bara njuta av sista tiden som egentligen inte alls är så lång. Nästa vecka är det på dagen två månader kvar. Tvätta och boa kan jag göra mina sista veckor hemma, bara jag. Det blir mysigt.
Mest sugen är jag på att hämta vår barnvagn och babyskydd. Efter att vi var hemma hos Manuela och Christoffer, som köpt en precis likadan barnvagn, blev jag ännu mer sugen. Så himla fin. Vi har platsen att förvara den på men vi kommer nog avvakta till mitten av februari, som varit vår plan från början.

Nu är iallfall tv-/bebisrum i stort sätt klart. Det sista piffet ska göras när tiden och lusten faller sig på. Bra jäkla skönt att slappa i soffan också. Tavlor ska upp på vägen, en matta ska in på golvet en fönsterlampa ska hittas och andra gardiner ska köpas sen är det komplett. Och som vi älskar det rummet. Mest R såklart eftersom bästa TVn, ljudet och framförallt hans XBOX står där inne. Lite mer ombonat och det kommer det bli vårt mest använda rum.

Idag är det del två på den förlossningsförberedande kursen och innan det ska vi till BM och mätas, vägas och lyssna på hjärtljud. På kursen ska Rauli få öva massage på mig, inte helt trist :) Dessutom behöver jag gå vid lunch för att hinna vilket är lite lyxigt såhär mitt i veckan.
Likes

Comments

Fredag idag och veckorna springer iväg. I onsdags fick jag för mig att det var tisdag trots inplanerad kurs på MVC som jag sett fram emot. Det är ju alltid trevligt när fredagarna kommer springade mot en.

I tisdags tog jag Rh-sprutan, i skinkan. Vilket jag också är glad för, den rackaren kändes och hade hon stuckit mig i armen hade jag nog inte kunnat röra den på bra många minuter. Och jag är inte ens nålrädd.
När vi ändå hade planer på att besöka Special-MVC för sprutan lyckades vi boka in 3D-ultraljud, som ligger vägg i vägg, tack vare Rs syster som jobbar på förlossningen. Något av det häftigaste jag sett och då sa jag samma sak efter RUL. Så häftigt att jag äntligen fick tårar i ögonen.
Vi fick bekräftat att det är en liten tjej som ligger därinne, vilket egentligen var det enda jag förväntat mig av besöket. Då dem inte brukar göra denna typ av ultraljud övade dem på oss, helt gratis dessutom, och utan rutin och beroende på hur bebis ligger och mängd vatten för ansikte blir det inte alltid helt lyckat. Allt såg bra ut och hon låg med huvudet ner, vilket jag anat då sparkarna och buffarna oftast är uppåt. Jag var inte heller orolig inför förrän dagarna innan. Även om vi vet att hjärta slår, hon rör på sig och att hon har alla armar och ben, hjärta och hjärna m.m. så kan man ju inte veta om hon kanske saknar fingrar, tår eller kanske har gomspalt eller så. Inget livsfarligt men ändå en liten risk. Det var ju inget diagnostiskt ultraljud men ändå skönt att få så när som bekräftat att allt är fint med lilla tjejen, för bilder fick vi. Och oj så fina. Den absolut bästa lyckades vi inte få med oss men den har hans syster åt oss tills vi ses.

Världens sötaste lilla fot <3
Har fler bilder hemma och behöver köpa fler tavelramar så vi får upp dessa på väggen. Att man kan bli förtrollad av något så litet.

I onsdags var det ju Förlossningsförberedande kurs på vår MVC. Väldigt bra och givande. Del två nästa vecka ser jag också fram emot. Denna vecka fick vi prova profylax-andning som består av dels djupandning och lite mellanandning, samt lättandning, att ta med sig till förlossningen och värkarna. Mitt största problem är att jag inte riktigt kan slappna av om jag inte är riktigt trött men hej vilken grej detta var. Har övat djupandning när jag gått och lagt mig - sover på tre minuter, om ens det. Här ska övas andning för fulla mugga i 10 veckor. Nästa vecka blir det mer om förlossningen i sig och även lite massage m.m. Passar även på att ta BM-besöket precis innan kursen.

Lördag imorgon och det innebär Linköping. Woop, woop! Äntligen får jag träffa Alexandra, det var inte igår. Bara hålla tummarna att tågen får gå som de ska. Tyvärr ingen övernattning men med min sömnrytm är det bäst för alla om jag inte sover kvar, haha. Mys hela dagen lång i linkan, inte fy skam alltså.


Likes

Comments

Idag har jag alltså varit gravid i 29 hela veckor och gått in i vecka 30. Tio långa men garanterat snabba veckor kvar. Kanske ännu längre om lillan inte vill ut efter 40 veckor utan vill ligga kvar. Idag är sista dagen på min långa ledighet över jul och nyår. Lite vardag imorgon alltså. Skönt för att få använda huvudet igen men det har varit väldigt skönt att bara vara också. sex-sju veckor jobb, det ska jag nog överleva. Något som kommer underlätta för kroppen men också som tidsfördriv är träningen. Herre så skönt det är. Igår fick det bli fokus på knipmuskler och ryggen, lite sneda bukmuskler fick även arbeta lite. Mitt största problem, som jag är väldigt glad för, är att jag inte riktigt har några träningskläder som passar. Det är inget som når helt över magen, tröjorna är för korta och tightsen är för tighta över magen så dem får fint vila under magen.

Så himla fint alltså, haha. Bytte till ett linne som var snäppet längre innan vi drog iväg igår. Men det är inte så farligt ändå och jag är för snål för att köpa nya gravid-tights m.m. Tio veckor kan jag överleva så här. Inget säger ju att jag faktiskt kommer orka träna hela vägen. Hoppas gör jag!

Och att faktiskt få komma iväg och träna med den här snyggingen är ju inte fy skam det heller. Vi får passa på att njuta för om några månader får vi nog överlappa varandra på gymmet och inte träna tillsammans lika ofta, om inte barnvakt finns(dem kommer älska att få vara det och kommer uppmuntra till gym bara för att få göra mysa med pyret).
Något jag insåg igår, att det är ju faktiskt "Vi"-tid som jag verkligen tänker ta till vara på och njuta av <3
En annan rolig upptäckt igår var att kulan nu är ungefär lika stor som en 10-kg-medicinboll, haha.

Hur mår jag annars då, nu i vecka 30?
Fortfarande väldigt bra. Nu har jag förvisso inte haft ett alarm att ta hänsyn till på morgonen som kommande veckor men hyfsat med energi ändå och inte ont någonstans. Lite sammandragningar på kvällarna och under dagarna när jag reser mig snabbt eller så kan det kännas lite i ligamenten i magen. Magen växer som den ska och ligger fint strax ovan medel på kurvan och följer min egen. Nu kommer jag gå oftare för att mäta magen och lyssna på lillans hjärta också, väldigt mysigt. I veckan ska jag ta en RH-spruta också. Profylaxen är också kommande vecka, så himla spännande.


Likes

Comments

​Japp, i 200 dagar har jag nu varit gravid. 200 dagar är ju skitlänge. Och jag har nu 80 dagar kvar till BF. 80 dagar är ingenting. Något jag insett dessa dagar är att tre dagar är att tre veckor ledigt innan bebis kommer gå långsamt. Tre veckor till att inte göra något alls, när jag förmodligen inte kommer orka göra något, kommer kännas som en lång tid. Dessutom räknar jag med att gå över tiden. 
Nu är jag inne på tredje lediga dagen och jag har inte gjort ett smack. Idag ska jag försöka tvätta lite, högen växer snabbt. Försöka över bilder från bl a USA till datorn och ev beställa framkallning. Vill verkligen göra ett fint album - kanske blir superpassande där i mars när jag är ledig inför bebis. 

Idag ska vi till barnmorskan också. Ska bli spännande att se hur magen ligger på kurvan, senast låg jag ju lite över den. Blodglukos ska också kollas annars är det ju bara rutin. Nu kommer nog besöken tätare också, varannan vecka, Och om jag inte är helt ute och cyklar är det dags för första av två Profylax-tillfällen nästa vecka. Nu är det mycket, hehe. Och mellan allt det där ska jag hinna jobba också.


Likes

Comments

Genomdrev du någon stor förändring?

Nej, inget speciellt.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2016?

Ja, en bebis tittade ut förra året och desto fler kommer det bli 2017.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

15 juli, då jag fick se ett plus på stickan första gången.

Dog någon som stod dig nära?

Lyckligtvis inte.

Vilka länder besökte du?

Usa, Finland, England och Grekland.

Bästa köpet?

Det är vårt fantastiska hus. Trodde aldrig jag skulle bli någon som älskar att bo i hus. Nu har vi inte kunnat nyttja alla fördelar med huset till max då vi flyttade in under hösten så jag längtar till vår och sommar då tomten och altanerna kommer användas flitigt.

Vad var extra bra?

Oj så mycket som var extra bra under 2016. Alla resor, att trivas på jobbet, att köpa hus, att veta att jag och R ska bli föräldrar.

Saknar du något från år 2016 som du vill ha år 2017?

Faktiskt inte. Eller saknar är väl fel att säga men min kropp utan kulan. Fantastiska lilla kula på så många sätt men att få bestämma själv och kunna påverka den igen längtar jag till. Varför? För att kunna träna tungt igen

Vad önskar du att du hade gjort mer?

Träna. Eftersom jag sex av tolv månader varit gravid och av dessa så har tre bestått av illamående som fått avgöra hur mycket jag kunnat träna och äta. Utan mat i magen har det liksom inte varit värt att träna då det blir lite motsatt effekt. Något jag faktiskt är stolt över, att jag låtit kroppen bestämma.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Att bry mig om andra - på gott och ont. Har blivit bättre och bättre på att skita i saker som inte berör mig för fem öre. Även om skvaller är vansinnigt roligt ibland är nuet och allt härligt som händer mig och personer nära mig tusen gånger roligare.

Favoritprogram på TV?

Det mesta som går på TV11, haha. Skräp-tv deluxe. Kardashian, Real Housewifes m.m.

Bästa boken du läste?

Återigen ett riktigt dåligt bok-år. Några Gilian Flynn-böcker men inga som jag ens kommer ihåg. Började läsa några bebis-böcker i slutet av året, får väl utses till den bästa.

Vad var din största framgång på jobbet 2016?

Min största framgång på jobbet är nog ändå att jag insett att jag är extremt kluven med vad jag vill göra när jag "blir stor". Just nu trivs jag bra och tycker det är kul och intressant, vilket det inte var när jag bestämde mig för att prova en ny riktning. Jag är ju inte skitgammal så jag hinner ju ändra mig och kanske plugga något nytt senare.

Din största framgång på det privata planet?

Att börja känna mig vuxen. Låter ju skitlöjligt men jag har liksom inte känt mig vuxen på riktigt. Klart det "barnsliga" finns kvar men man börja mogna mer och mer för varje dag med en bebis i magen.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Så himla mycket gladare! Ledsen ibland pga hormoner men det är ju så tillfälligt. Finns så mycket att vara glad för nu.

Vad spenderade du mest pengar på?

Huset. Dels att köpa det men även våra mini- makeovers av vardagsrum, sovrum och bebis/tv-rum. Egentligen kostar det inte så mycket men när vi inte behövt renovera eller ens göra om något i förra lägenheten blir allt liite dyrare, haha. Och jäklar vad det är roligt att renovera och göra om. Tänk vad lite färg och kärlek kan göra.

Något du önskade dig och fick?

En bebis i magen <3

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Hängde i London med R. Åt hamburgare på Shake Shack, shoppade och åt megagrym mat på Gordon Ramseys restaurang Maze Grill.

Vad fick dig att må bra?


Vem saknade du?

Alexandra. Vårt "sämsta" år. Har knappt träffat henne och oj vad hon saknas.

Högsta önskan just nu?

Att bebis mår bra i magen och växer på sig och väljer att titta ut där i slutet på mars.

Vad skrattade du åt?

Med en trötthet utan dess like de senaste månaderna har min dåliga humor nått nya höjder. Denna är en favorit, haha.

Vad grät du till?

Flest gånger har jag gråtit när jag tittat på bebis kläder i garderoben och insett hur älskad och bortskämd den lilla redan är. Så det är ju lyckotårar men det har mynnat ut i fulgrått varje gång, haha.

Vad var extra dåligt med året?

Extra dåligt var det ju inte riktigt men jag är lite ledsen att jag mådde för illa för att leda mina gruppklasser på Fitness24Seven. Jag hann alltså bli anställd, bli licenserad GRIT-ledare, skulle även gå spinning-utbildning och även leda BODYPUMP men blev för dålig för att orka träna och därmed sa jag upp mig och pausade mina licenser till sommaren. Då jäklar - då smäller det!

Har du blivit bättre på något?

Att uppskatta vardagen och vad härlig den kan vara!


Likes

Comments

Och så blev det 2017. Efter ett år som gått himla snabbt. Jag känner absolut inte att jag behövde ett nytt år som de flesta verkar behöva men rackarns vad jag ser fram emot det här året med den enorma förändring som väntar.

Inleder också året med att kliva in i vecka 29 och därmed den sista trimestern vilket innebär att vi om ca elva veckor kanske har en liten bebis hos oss. Att jag dessutom "bara" har ungefär sju veckor kvar att jobba. Mer kommer jag nog ändå inte orka.

Enligt vissa appar räknas jag numer som höggravid, något jag knappast kan påstå att jag känner mig som. Har kommit in i en väldigt härlig period och det känns bara bättre än så länge. Oftast hela dagar med bra energi och jag känner mig inte tung vilket är underbart skönt. Har känt av lite i övre ryggen senaste veckan men det har nog berott på att jag jobbat med muskler som inte varit aktiverade på ett tag nu när vi målat och fixat mer än att magen skulle orsaka det än. På onsdag ska vi till barnmorskan igen för kontroll. Vikt, hjärtljud, SF-mått och lite sånt.
Just nu väger lilla hjärtat ungefär 1,2 kg och mäter ca 35 cm. Det märks att det börjar bli trångt där inne för nu känns hon allt tydligare. Karatesparkarna mot urinblåsan har inte varit så extrema denna vecka men behöver trots det
 ofta gå på toa. 

Annars har jag en väldigt skön vecka framför mig, eftersom jag är ledig även denna. Tyvärr jobbar Rauli men det finns alltid något att göra. Ett besök till Linköping över dagen för att hänga med bästa Alexandra som jag inte träffat på jättelänge och som jag saknar jättemycket. Ev. lite IKEA igen för att byta rullgardiner och köpa ramar. Vill ju även köpa spjälsäng men det vill jag nog göra tillsammans med Rauli, något han nog faktiskt vill göra med mig också. Träna tänker jag annars försöka göra, minst två gånger. Det behövs för säte och rygg. Nu ska jag njuta av första dagen på nya året och poppa mig själv en skål popcorn, trots mängder av snacks är det popcorn suget vill ha. 

Likes

Comments

Feelingen just nu: är det måndag eller tisdag? Och en aning less på julmaten men det finns ändå mat kvar och känner mig liite för snål för att slänga den. Nu ska jag bara njuta av att inte ha något planerat.

Vi har börjat med bebis/tv-rummet. Tak, väggar och lister ska målas. Egentligen inget stort bara att det är så ordentligt snedtak att det blir jobbigt för R att måla. Jag har kastat in handduken nu, jag kommer inte orka. Börjar känna mig aningen klumpig bara att komma upp ur sängen eller soffan. Deco pink på väggarna och vitt i taket kommer bli himlans fint. Så nu hoppas vi på att en liten tjej tittar ut, annars får nog R måla om igen. Haha.

JVM har börjat och igår blev det hockeymaraton med Lollo. Två och en halv match hann vi med innan handduken kastades in och vi kände oss för trötta för att fortsätta. Sverige vann och det är ju viktigast.

Nu är vi inne i vecka 28 (27+2) och mindre än tre månader innan vi får träffa henne <3
Än mår jag väldigt bra, om än lite krasslig men det är nog den vanliga "ledighetssjukan" - ni vet när man äntligen är totalt ledig och slappnar av och så blir sjuk. Bara jag slipper nästäppan är jag nöjd.
Till och från lite karatesparkar rakt på blåsan vilket är en aning jobbigt, så det är ju tur att knipövningarna gör nytta. Ibland verkar hon vilja kommer ut genom magen när hon stretar under huden. Smått obehagligt men fortfarande väldigt häftigt. Och väldigt mysigt, att alltid ha någon med sig.
Ingen foglossning än, inget illamående. Tröttheten går att hantera och just nu känns allt väldigt bra.
Lillfisen mäter ungefär 34cm och väger ungefär ett kilo. Lite svårt att veta då alla appar säger olika gällande vikt och längd.

Nä, nu tänker jag väcka R och äta frukost.


Snart når vi 70% <3

Jag och julkulan på julafton.

Likes

Comments

Från idag är jag ledig i dryga två veckor. Två veckor! Så himla skönt och oj vad här ska njutas av att inte ha något planerat och bara ta dagen som den kommer, vara med nära och kära och prata med magen.
Kollade igenom bilder från året som varit och känner bara enorm tacksamhet. Så mycket som ändå hänt och som jag fått dela med fina vänner. Ska sammanställa bilderna i ett eget inlägg.

Jag ska handla de två sista julklapparna idag innan jag och Rauli ska ta en sväng till Bauhaus för att köpa färg till bebis rum, som inte ska målas förrän nästa vecka men då slipper vi den bilturen då när vi ändå ska ut och åka idag. Annars är typ det mesta inför Julafton avklarat. Kommer säkert hitta på nya saker som typ tavlor som står på golvet, en spegel som ska upp på väggen och en toalettdörr som ska upp. Hinns det inte så hinns det inte.

Ikväll blir det en skön och lugn uppesittarkväll hemma med glögg och pepparkakor. Julskinkan ska ju griljeras och kanske lite godis som ska göras annars är det ju obligatoriska Bingolotto som gäller med paus för Victorias's Secret Fashion Show.

Nu ska här dammsugas och hänga tvätt. Kram.

Likes

Comments

Min tanke har hela veckan varit att jag ska hinna baka en plåt eller två pepparkakor innan jobbet men det har inte blivit av någon av dagarna. Har prioriterat sängen och soffan. Idag är det likadant. Men ska iallafall röja lite i gästrummet så vi kan få upp sängen där. Eller Rauli fixar benen och jag bäddar. Vi får överlappa varandra lite dessa kvällsveckor. Som jag igår fick veta är den sista då dem plockar bort kvällsskiftet i mitt manöverrum. Helt okej då jag ändå inte gör något vettigt innan jobbet. Annars hade det varit en eller två såna veckor kvar innan jag går på ledighet ändå. Även himla tråkigt att inte få träffa R mer än någon timme varje dag. Det är nog det värsta med kvällarna.

Igår hade lilltjejen en trött dag i magen, även om hon rörde på sig var det mest inåt så jag kunde inte riktigt känna det lika tydligt men idag desto livligare. Så nu på morgonen har jag inte velat göra något av den anledningen. Ligger och pratar med magen och klappar på henne. Vår lilla stund <3
På söndag är det exakt tre månader kvar till BF. Och jag går väl in i den åttonde av tio graviditetsmånader om jag inte räknar helt galet. Läste också att i sista trimestern(från vecka 29) räknas man också som höggravid. Whut? Haha.

Nä, nu ska jag tag i lite här hemma så att desto mindre finns att göra på fredag,Likes

Comments

Veckorna rullar på skrämmande snabbt och så är det mindre än en vecka kvar till julafton. En vecka för att ladda upp för Julafton. Nästan alla klappar är färdiga, de sista ska jag fixa innan jobbet i veckan eller på fredag. Maten till julafton är kirrad. En ny klänning köptes igår, skitsnygg! Det är typ julgodiset och pepparkakorna kvar och i värsta fall tar jag det på fredag, när jag ändå är ledig.

Idag blev det sovmorgon följt av träning innan jobbet. Hur skönt som helst. Och nu börjar jag känna glädje i träningen igen. Mycket för att den faktiskt fyller ett enormt syfte just nu och det är att slippa krämpor. Och än har ryggen klarat sig riktigt bra, bara hoppas att jag kan köra på ända mot slutet. Tyvärr lyckas jag alltid tajma träningen under kvällsveckorna till resten av Scanias lunchträning. Lite trångt i gymmet men lyckas jag få en skivstång innan den största klumpen kommer är liksom halva passet klart.
Idag blev det raka/rumänska marklyft 3 set x 10 reps; 30, 40 och 50kg.
Militärpressar 2 set x 10 reps; 20 kg.
Frivändning utan press 3 set x 10 reps; 20, 30, 20 kg.
Kabelrodd 3 set x 10 reps ; 25 kg.
Latsdrag 3 set x 10 reps; 20-25-ish kg.
Höftlyft med 10kg-vikt; 3 set x 12 reps.
Avslutade med lite bålaktivering. Hade tänkt köra plankan men känner att magen börjar bli lite för stor då jag tror att jag inte riktigt aktiverar muskulaturen som jag ska och är rädd att effekten blir tvärtom - muskeldelning. Så det blev att bara försöka hitta kontakt med de inre musklerna och hålla aktiveringen. Funkar fint det. Nästa pass får inkludera sidoplanka, där är det inte lika kritiskt med de raka bukmusklerna som det blir i vanlig planka. Ska googla på lite mellan arbetet ikväll.

Hur mår jag annars då, såhär i vecka 27(26+1)?
Fortfarande väldigt bra. Det är sömnen som blir lidande av att jag drömmer extremt mycket, som sällan makes sense men kommer ändå aldrig ihåg dem. Drömmar betyder att jag inte riktigt får någon djupsömn där återhämtningen är som bäst. Det sägs att man förbereds för spädbarnslivet - förmodligen bara en tröst när det egentligen handlar om att det är för mycket som kroppen har att bearbeta inför bebis och låter nattsömnen bli lidande. Överlag väldigt lite sömn. Soffan är min bästa kompis, där somnar jag på tre röda. Lollo fick nog lida lite av det i lördags men jag skyller ALLT på bebis, haha. Ryggen och säte mår bra. Kvällstid eller när jag stått/gått länge spänner det i ligamenten i magen som ska hålla upp magen/livmodern men inget som inte går att hantera. Lite halsbränna som kommer och går, som kanske inte är det roligaste men nu har jag iallafall investerat i samarin som jag inbillar mig hjälper. Men överlag är det inget som inte går att hantera. Och jag intalar mig att så länge ryggen inte gnäller eller att illamåendet kommer tillbaka mår jag PRIMA.
Lilltjejen sprattlar och har sig. Stark liten tjej, som jag skrivit förut. Men det är helt sjukt hur mycket eller hur "hårt" hon kan ta i. Främst tidig morgon och på kvällar är det som mest aktivitet.Likes

Comments