Eftersom jag inte är här så länge så har jag tusen saker att bocka av på minimum tid. Det är lite stressande att veta. Tiden går och samtidigt som jag ska hinna se allt så har jag lektioner varje vardag. Jag älskar undervisningen men vill samtidigt inte missa något. Häromdagen bestämde sig jag och en vän för att promenera genom lower Manhattan och vi hann se mycket. 5 timmars promenerande och listan av saker att se minskade avsevärt. Det kändes skönt.

Först gick vi till the iron flat building. Det är alltså en byggnad som ser ut som ett strykjärn. Just nu är det bara kontor där så man kan inte gå in i byggnaden men den är väldigt berömd för sin arkitektur.


Sedan besökte vi en bokaffär sär folk lämnat sina böcker och som man kan köpa för 1 dollar styck osv. Väldigt rolig idé och det stod många människor och försökte hitta böcker i ett kaos av litteratur. För mig blev det inte dyrt, 2$ fick jag betala.

Vår promenad fortsatte kvarter efter kvarter. Min absoluta favoritserie of all Times råkar vara Sex and the City. Såklart blev det ett besök vid Carries port där hon bor i serien. När jag kom dit stod det massa tjejer och fotograferade och det kom och gick ständigt nya personer. En tjej kom precis i samma kläder som Carrie brukar klä sig i. Roligt att se att en serie som ändå är hyfsat gammal ändå fortfarande är populär.
Detta var verkligen en höjdpunkt för mig, har sett seriens alla säsonger 5 ggr och att faktiskt få stå där och fantisera sig in i serien var häftigt. Mr Big and Carrie. Ah. Underbart!

Efter detta var vi en aning trötta så vi fuskade faktiskt och tog en gul taxi till One world trade center och minnesplatsen. Det var verkligen berörande att stå på platsen allt hände. Väldigt fint gjort och otroligt tänkvärt. Offren var hedrade på ett så fint sätt då alla namn på de avlidna fanns runt omkring det "tomma hålet".


Sist men inte minst vandrade vi vidare till Brooklyn Bridge. Påväg dit hörde vi att det var en konsert på G. Vi gick dit och där spelade Jay Sean. Hamnade vid sidan av scenen, så när han skulle gå av scenen så gick han förbi mig med vakter omkring sig. Jag tog tillfället i akt att klappa lite på honom.

Tillslut efter många kvarter och många kilometer kom vi till dagens slutdestination, Brooklyn Bridge. Jag låter bilderna få tala!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle ta tillfället i akt att presentera några av mina fina vänner här i New York som jag spenderar dagarna med. När jag skulle åka till New York var jag inte orolig över att finna vänner. Alla åker av samma anledning och majoriteten åker själva, det gör att alla är på samma nivå. Och jag hade rätt. Jag träffar nya människor varje dag och alla är lika trevliga. Men det är några jag hänger med lite mer än andra...

Jag är så otroligt tacksam över mina Rumskompisar, de jag spenderar dag och natt med. Kunde inte haft bättre tjejer. Vi delar skratt och upplevelser, mindre roliga saker som avloppsfel och sympati för terrorattacker, vi lånar kläder av varandra och vi ställer upp för varandra när det kommer en sevärdhet och man behöver fotas framför den tusen gånger. De är bäst, men det bästa av allt är att de inte snarkar.
Detta är Emely och Elena:

Emely är från Sydkorea och Elena är från Italien.

Emely får mig alltid att skratta. Hon har en energi som heter duga och är fantastisk rolig. Hennes motto är att testa alla möjliga saker och att samla så mycket erfarenheter som möjligt. Tro det eller ej, hon fotar precis allt hon ser, och därmed bekräftar hon alla mina fördomar angående asiater och sevärdheter. Det är extremt, men jag gillar det. Hon är lite som jag.

Laura och Seline:
De första personerna jag pratade med på skolan var Laura och Seline. Eftersom jag kom till skolan en dag innan mina rumskompisar så gav jag mig ut på kompisjakt. I matsalen hittade jag två väldigt trevliga tjejer. Laura från Sverige/Iran och Seline från Österrike. Samma dag som jag lärde känna dem fick jag hänga med dem till Brooklyn Food Festival och det var supertrevligt. De var mina stöttepelare första dagen och visade mig runt på skolan. Kändes så bra att jag fick lära känna dem. Laura och jag var även nyligen på Musikalen Lejonkungen tillsammans.


El grupo:
Detta är gruppen jag hänger mest med. Vi har varit med om det mesta tillsammans. Vi kallar oss "the Uber team". Mer om det i ett annan inlägg...
majoriteten av personerna i gruppen är från Frankrike. Det är alltid lika charmigt när de pratar engelska och bryter grovt på franska. Men vi skrattar otroligt mycket tillsammans.

Längst bak till vänster: Jonathan från Chile. Längst bak till höger: Gabriel från Frankrike. Bredvid Gabriel sitter Candice från Frankrike och bredvid henne sitter Maxime också från Frankrike. Bredvid Maxime är jag. Mittemot mig sitter Albina från Österrike och bakom henne sitter min rumskompis Emely.
I gruppbilden lite högre upp sitter också Juan Sebastian från Sverige/Spanien.

Vi har väldigt roligt tillsammans. Och dag för dag växer vår lilla grupp då fler ansluter till oss. Det var länge sen jag skrattade tills jag grät. Är glad att jag får göra det tillsammans med dem!

Likes

Comments

Några av er har frågat angående maten som serveras på mitt campus. "Är det gott" "Blir du mätt" osv?
Jag kan säga att jag blir proppmätt. När det serveras buffé till varje måltid och gränsen till hur mycket man får äta inte existerar så kan man rulla från matsalen vissa dagar. I Amerika är man inte snål med godsakerna. Till frukost, lunch och middag kan man äta en buffé av kakor och bakelser, samt glass till allt, även till frukost. På helgerna serveras det brunch, stora waffles med olika tillbehör.
Är det gott då? Jo då, jag klagar inte, men det finns andra som gör. Det är helt okej, ska det lagas mat till över tusen elever så kan inte allt va vara tip top. Men det är skönt med valmöjligheterna. Gillar mAn inte dagens buffé finns det alltid nybakad pizza.

Det finns ett gym på campus, men jag har haft svårt att orientera mig dit...

Likes

Comments

Det händer massor med saker varje dag, känns tråkigt att jag knappt hinner uppdatera er. Ska försöka skriva ikapp med händelserna!

I lördags kände vi att det var dags att upptäcka nattlivet på Manhattan. Känns som det är något man måste göra om man kan och har fyllt 21. Målet var en roof top bar. På förmiddagen samma dag tog vi taxi till ett köpcentrum. Föraren var ung men otroligt trevlig. När vi nämnde att vi ville till en roof top bar på kvällen var han inte långsam med att berätta att han kände en som ägde just en sån bar. Han kunde lätt fixa in oss på listan. - Varför inte, tänkte vi...

Väl framme vid baren möter en annan kille oss vid ingången. Vi blir eskorterade till högsta våningen. Vi får en stämpel och vips så har vi hamnat i någon slags VIP lounge. Gratis inträde men drinkarna var extremt dyra. Köpte man en flaska av något slag kom alkoholen serverandes med snygga tjejer, dansörer samt stora tomtebloss. Inte konstigt att det blir värsta uppträdandet när ngn beställer en flaska Vodka till exempel, för det kostade minst 450 dollar. Konstigt nog hände det väldigt ofta...... Vi å andra sidan hade INTE råd med det!När man försöker ta en bild, samtidigt som man måste fokusera på att inte bli nerknuffad i poolen, eller bli photobombad!

Likes

Comments

Hur vanligt är det inte i Sverige att folk går omkring med en Yankees keps. Jag har en. Mina vänner har en. De flesta har den. Men jag har aldrig riktigt fattat att det där märket på framsidan tillhör ett baseboll-lag... trodde bara det var ett exklusivt märke. Har alltid undrat varför folk frågar mig om jag hejar på Yankees när jag har på mig den. Det har ju mest varit en ytligt keps för mig. Men nu, nu kan jag nog bära den där kepsen med stolthet för nu vet jag verkligen innebörden av det märket!

Eftersom jag och mina vänner redan var på Manhattan innan matchen började så fick vi ta tunnelbana till matchen. Det var ingen bra idé med tanke på hur många människor det finns i New York, och som dessutom skulle till samma ställe. Om det är varmt på gatorna i Nyc just nu så är det dubbelt så varmt i tunnelbanan. Alla subways var försenade och såklart proppfulla. Men vi kom fram tillslut.

Jag fick reglerna för matchen förklarade på plats av mina franska vänner. Jag försökte förstå. Stämningen på arenan kunde man ta på, riktigt härligt. Eftersom matcher kan hålla på upp mot 5 timmar så valde jag och några tjejer att efter 4 timmar åka hem. Många ”homerun” hann vi se men efter ett tag blir det rätt segt haha. Läste dock att Yankees vann med 6-1 tillslut. Det var nog ändå ganska väntat!

Likes

Comments

I måndags hade vi introduktion i skolan. Lärarna hälsade oss välkomna och vi fick träffa klasskamraterna. En lektion gick ut på att vi skulle prata och konversera på engelska med minst 5 okända personer i salen och ställa "lära känna frågor", väldigt basic. Efter det fick man gå iväg, var och en med varsin lärare och ha ett litet språktest för att sedan bli placerade i rätt svårighetsgrad. Jag hamnade i näst avancerade klassen, så jag hoppas kunna förbättra mina resultat dessa två veckor för att hamna högst upp.

På eftermiddagen anordnade skolan en välkomsttur till Manhattan och Top of the rock... Fantastisk utsikt över hela Manhattan, jag njöt och njöt och tog tusen bilder. Men det mest fantastiska var att vi fick bevittna ett frieri på taket!!!!!!! Det blev just precis den mest romantiska platsen på jordklotet för mig. Helt otroligt.
Ps. Jag har haft extremt svårt att välja ut de bästa bilderna!
Utsikt över central park på ena sidan och Empire state building på andra sidan
👌

Likes

Comments

Efter att vi varit uppe bland molnen och skyskraporna på The top of the rock bestämde sig några av oss att gå och äta, take a drink och spela bowling vid Time square. När det blir mörkt i NYC är det som att stiga in i en ny värld. Lampor överallt. Om man inte kollar mot himmelen skulle man nästan kunna tro att det är dagtid... Just Time square är enligt min åsikt något extra just när det blivit mörkt. Där samlas människor från hela världen och bara är. Ibland händer det något extra. Några sätter sig och kollar på de digitala reklampelarna. Några väljer att stå nakna mitt i folkmassan. Andra tar kort eller filmar. Jag sveper in känslan av att jag faktiskt befinner mig i New York...


Vi besökte även m&m's store på vår vandring genom Time Square. Vilket paradis för den som gillar choklad ;)


Ett trevligt sällskap på 7 personer njöt vi av drinkar mat och citypuls mitt på Manhattan...

Likes

Comments

Imorse gick jag fram till en tjej i matsalen. Jag frågade vilket land hon kom ifrån. Till bådas förvåning insåg vi att vi båda var från Sverige. Det finns ca 6 incheckade svenskar på skolan just nu av 1000 elever. Vad är oddsen att den första personen jag går fram till är just från Sverige. Kul tyckte jag. Hon och några vänner skulle senare under dagen åka in till Brooklyn och gå på Foodfestival. Jag hängde såklart på. Detta är tydligen New Yorks största foodfestival och det märktes då den var flera km lång... Påväg till festivalen gick vi även förbi Times Square 😍


Det är riktigt stekhett här. Idag gick vi på ångande gator i 33 graders värme och stekande sol. Enligt några är det orkanen Irma som orsakat denna värmen i New York såhär års. Det är dumt å klaga egentligen, har ju inte direkt upplevt någon sommar i Sverige. Men när majoriteten av kläderna man packat är till för hösten så känns det ibland som man smälter bort. Var tvungen att ta ett kort på mig själv när jag var som mest varm för att se om jag såg levande ut...


Imorgon händer det roliga saker, då blir det nya äventyr! God natt från New York.

Likes

Comments

I Tarrytown ligger skolan jag går på. Det ligger ca 30 min utanför Manhattan med tåg. Resan hit gick jättebra. Jag upplever att alla är väldigt tillmötesgående och öppna. Har fått en fint välkomnande på skolan av de som jobbar här. Jag är först på plats av två andra tjejer som jag ska dela rum med, de kommer imorgon. Jag hoppas inte att de snarkar... såhär ser rummet ut


"Wow, you are really tall"
Jag har ännu inte talat med så väldigt många amerikanare, men två av dem jag pratat med var inte långsamma med att poängtera att jag är väldigt lång. "It's the Swedish food" hörde jag mig själv säga. "Oh, do you have good food in Sweden?" Jag tänkte lite snabbt för mig själv, vad skulle jag svara nu? "yes, we have housemanskost" men jag hejdade mig och svarade enkelt "yes", följt av pinsam tystnad. Nej men som sagt, alla är väldigt tillmötesgående och pratglada. De är nog inte rädda för att vara sig själva. Man bara älskar när tex. taxichauffören till AirPort shufflen brister ut i sång till musik av Ed sheeran, samtidigt som flygvärdinnan bakom mig väljer att flika in med sin sångröst. Det är en härlig atmosfär.

Tarrytown
Efter att jag flyttat in på mitt rum tog jag mig en promenad runt campus samt byn jag bor i. Utsikten från skolan är fantastiskt vacker med utsikt över The Hudson river.Eftersom skolan ligger högt ovanför vattenytan så innebär det väldigt branta backar ner till byn. Det kändes i musklerna påväg hem när man är tvungen att gå uppför. Himla bra träning! Väldigt mysig ort.

Likes

Comments

Nu har jag landat i storstaden. Det var skönt att efter 24 timmar på resande fot äntligen få komma till hotellrummet och få sova. Nu har jag precis ätit en amerikansk frukost, inte så innehållsrik som i Sverige, är redan hungrig. Alldeles strax ska jag checka ut och ta mig till skolan. Det blir ett äventyr. Det är många byten tills jag är framme. Men det ska bli så roligt att äntligen få se staden på riktigt.

I USA ska man ge dricks till alla. Det är något jag har svårt att komma ihåg. Hjälper någon mig med att bara bära en väska från taxin till trottoaren så ska man ge dricks. Det är nog den första "kulturkrocken" jag råkat ut för en så länge. Annars flyter allt på. När man hör amerikanarna prata är det som att man befinner sig i en amerikansk tv-serie. Det är så roligt. Märker att min engelska är lite ringrostig när jag långsamt och metodiskt försöker få fram det jag vill förmedla, för att sedan få ett snabbt och dialektiskt svar tillbaka. Förstår hälften av vad alla säger. Men det är därför jag är här. Nu ska här slipas på min engelska!

Syntolkning: 1 bild på mitt hotellrum första natten och 1 toa selfie innan avfärd.

Likes

Comments