Jul

Granen fick flytta, B välte den o ja fick pynta om den.
Alldeles för mycket paket under granen och ja är inte skyldig till det. Jag är väldigt glad över att julen är slut. Nu ska ja försöka spara på krutet men ja får verkligen bita mig i läppen då.
Maten blev inte som ja ville, dukningen åt helvete, städningen åt helvete o stämningen när gästerna kom va åt helvete. Irritation och stress MEN sonen verkar toppen nöjd med sina nya leksaker och de gör mig glad ändå. Nästa år firar vi med sambons familj på julafton och året efter de firar vi här igen och då ska ja nog göra allt själv o så får dom andra bara gilla läget o betala istället. Ja vill ha ordning o förbereda o i år va allt bara så himla rörigt o allt blev bara ännu rörigare.
SUCK!
Nu är de full fokus på vila 😴

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Jul
  • 7 Readers

Likes

Comments

Matlagning, Fodmap, Hälsa

Här är de ju sjukt igen och nu kör ja flytande i några dagar så slängde ihop en soppa igår bara så där utan o veta va fasen ska ja göra. De blev bra tillslut o ja fundera inte så mycke utan bara körde på. De blev ungefär så här.

1gul paprika
1 zuccini
3 potatisar
Några dl vatten, vet faktiskt inte hur mycke för ja hällde bara i lite.
1 pack kokosmjölk
Ca 2 msk chilisås
Paprika krydda o salt o så koka kanske 15-20 min o mixa slät.

Ja är ju ganska ny på detta med fodmap men ja är 99,9% säker på att denna rätt är godkänd.

Likes

Comments

Ja verkligen älskar denna ljuskrona. ÄLSKAR!! Hitta den på loppis förra julen och då va de en lampa med glasskärm och den va så hiskligt ful. 15kr fick ja den för o självklart slog ja till. Bort med lampan och gjorde om fästena osv så vart den ju en helt underbar ljuskrona istället.

Idag blev de en riktig mysfrukost med tända ljus.

  • 6 Readers

Likes

Comments

Jul, Pyssel, Inredning

Ja bara älskar dessa små tomteluvor ja gjorde förra året o i år har ja gjort ännu flera som sitter i granen o lite här o där.
Kom på idén att göra större också så tog en tejprulle o ja är så nöjd. De små är gjorda på toalettrullar. Vill bara ha fler eftersom de blir så söta, de jobbig är att händerna svullnar och de går åt mycket garn. Men ja älskar dom!

Likes

Comments

Jul, Inredning, Pyssel

Idag blev de inte nån mys frukost som förra söndag eftersom vi tog lite sovmorgon idag. Sambon är sjuk, o de va väldigt mysigt imorse när B kom in med sitt täcke o ville mysa som varje morgon ioförsig. Förra söndagen va de jätte mysigt o äta frukost tidigt när de va mörkt fortfarande så ja tände upp ljuskronan o stjärnorna i fönstret. Myspys på hög nivå som de ska va i december. Igår börja jag pynta granen men ja är inte färdig o behöver köpa mera kulor 😂. Blev massa pyssel på kvällen eftersom ja vill ha mera tomteluvor i granen och bordsdekorationer är lite igång också.

Likes

Comments

Jul, Pyssel, Inredning

Så kul o fixa egna julgrupper. Gjorde en igår o gav till Bs förskola och en korg med julgodis men de glömde ja fota.
Idag gjorde ja färdigt de andra ja köpt. Alla dekorationer och krukor hade ja hemma så de blev billigt. Hyacinterna köpte ja på hemköps bonuskund kväll i torsdags. 5kr per hyacint och jorden kosta kanske 30kr. Den stora är till mig själv och de mindre tänkte jag ge bort men vet inte till vem än 😂.
Blivit mycket julklappar denna vecka.
Kommer slänga ihop korgar med ostar, kex, oliver, choklad och kola både köpta o hemmagjorda. Sen har min pappa bett mig göra apelsinmarmelad så de har ja tänkt lägga i korgarna också. Han är diabetiker och vill därför ha god marmelad men med väldigt lite socker. Ja skulle vilja försöka göra utan socker men vill ju ändå ha den tjockare. Fundera på gelatin men vet inte om de funkar så bra 😬. Ja får experimentera som vanligt.

Likes

Comments

Jul, Inredning, Matlagning

En vän på fb la ut bild på sin ursnygga julgran och fick då för mig att göra liknande. Ja gör olika varje år nästan o de blev inte i närheten så snyggt som hennes men nu får de se ut så för i år. Tomtefoten pratar ja om. Hade ingen kartong men hitta en Ikea tyg låda. Sen hitta ja bara röda gardiner med mönster som ja satte dit men blev inte nöjd så klippte ja sönder två fleece plädar och de "vita" är en annan pläd som bara är ihoprullad. Baksidan av ett kollegieblock fick bli bältesspänne och de röda o guldiga på är lim. När de ena tog slut fick ja ta nästa. Ser bra ut på håll tycker ja. Ja försöker vänja B, om ja hade smackat upp allt på en gång i granen så hade han rivit ner allt redan. Ja får ta lite i taget. Men tycker den är fin som den är redan nu. Men ja har ju massa julpynt så kan nog inte låta bli o ha i lite då o då. Hoppas han kan låta bli o sleta ner allt.

Igår blev de att doppa all chokladkola och när de blev choklad över så smälte ja ner mer och tänkt gör kokostoppar men i sista sekund slängde ja ner kondenserad mjölk istället.
Sen när ja hällt upp de så såg de så tråkigt ut så då hände ja på kokos och och skar i tärningar när de stelnat.
Idag dela ja upp de o rullade bitarna i kokos så de skulle bli lättare att ta i för de smälte väldigt fort annars.
Blev väldigt nöjd med mitt improviserande ihopkok.
Fint och smaka nästan som kokosbollar.

Likes

Comments

Jul, Matlagning, Pyssel

Skruvar blev de inslagna o nu ligger de bara o väntar på att nån ska smaska i sig. De blir fler än man tror på en sats så nu finns de massa kola här hemma men ja är inte färdig.
Ska göra lite andra grejer också är de tänkt.
För några jular sen så gjorde ja små pepparkakshus med namn till alla som bordsplacering men gör ja de i år så vill säkert bara B äta de o inget annat. Ja skulle vilja ha tag i jätte stora kottar men de är väl omöjligt så måste hitta på nåt annat.
Har lite små idéer än så länge. Idag har vi inte gjort mycket, kolan tog tid att paketera o innan o efter va de mycket bus på B. Sen blev de hemmagjord pytt och busungen fick ta ett bad så mamma fick de lite lugnt en stund. Jag älskar honom så obeskrivligt mycket men satan va han kan driva mig till vansinne ibland.

Igår bara för han inte fick viljan igenom så slet han tag i gardinen o torka snor. Och när han inte fick stå o slå på granen så sprang han in i hörnet bakom o bara stod där o tröck i hörnet med världens leende. Han hittar på så mycket bus hela tiden, ibland kan ja inte låta bli o skratta o ibland blir ja tokig.

Likes

Comments

Jul, Matlagning, Inredning

Självklart har vi gjort julskinkan idag som varje första advent, satt upp granen och testat lite julgodis också. Julmustkola men den är inte färdig än. Sen har de inte blivit mer med en smått sjuk o klängig son blir de inte lätt. Ingen julmarknad i år heller. O ingen simskola. Bara massa bus o snor hela dagen. Granen har ja tänkt att den ska stå ett tag nu utan pynt så B vänjer sig o vi slipper leta julgranspynt i hela lägenheten. Förhoppningsvis tappar han intresset för den om några dagar o massa tjat så kan ja pynta den nästa helg kanske.

Likes

Comments

Pyssel, Jul

Trädet är pyntat och tomten och bocken är klara. Gjorde en krans som ja sen inte kunde ha på dörren så de ligger med de andra grejerna så länge tills ja hittar en bättre plats för de. Första advent är lite julafton för mig, har alltid haft blandade känslor till julen men just första advent älskar ja.
Jag pyntar, pysslar, lagar första julskinka och massa annat.
Ja har alltid planer som inte blir som ja tänkt och så får ja för mig o göra massa annat. För några dagar sen fixa ja nästan alla fönster och de blev ju inte alls som ja tänkt.
En nödlösning va att klippa sönder en kappa o hänga dit helt andra längder som är mycket längre än de längder jag har uppe. Svårt o förklara men de ser förskräckligt ut så vet inte om ja vill visa ens 😂.
Planerna än så länge är att göra massa julgodis som ja ska ge bort till julklapp till släkt och personalen på Bs förskola.
Det är så mycket denna advent så de är tur att ja har grejat lite varje dag nu o förberett för tror inte jag hinner allt i morgon.
Nu ligger vi i soffan o kollar första Harry Potter för 10000gången och ögonen går i kors. Sängen lockar, gäsp! Nattinatt!

Likes

Comments