personligt, Vardag

Efter förra veckans sjukhusbesök då jag återigen fick cystan punkterad (tömd på vätska) så tog det bara 3 dagar för den att fyllas på igen. Nu är den ännu större än tidigare. Jag är så less på det här nu..
att gå och tömma den en gång i veckan kommer ju aldrig att gå. Jag får helt enkelt åka in till akuten när den trycker på så mycket att jag får andnöd igen.

För just nu är en operation helt uteslutet för min del. Vid operationen så tar de bort min vänstra sköldkörtel och då tror de att cystan inte kommer tillbaka. När den är borta så kommer jag att behöva komplettera med mediciner som jag måste äta livet ut.. Jag vet inte riktigt hur det påverkar om jag skulle bli gravid igen men det medför ju självklart alltid en risk/påverkar bebisen om man tar någon slags medicin, självklart. Därför vill jag helst undvika det om det går.

Utöver det så har vi haft en bra vecka. Oliver har varit snorig hela tiden men ändå pigg och glad fram till i torsdags. Då fick han vara hemma från dagis resten av veckan.

Själv har jag tackat ja till övertid flera dagar den här veckan. Det känns som att jag bara jobbat och inte hunnit med något annat än det.

Vi var i stallet en kort sväng i måndags. Jag red först sen fick Oliver skritta av Zelda.

Idag gick vi en kort runda på stan med min mamma och lunchade tillsammans, mysigt.

Resten av eftermiddagen och kvällen så ska jag och Oliver bara vara hemma. Han behöver vila och ta det lugnt så han förhoppningsvis är helt frisk till imorgon när vi ska iväg på hästtävling.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Strålande sol och en ordentlig värme. Vilket perfekt väder för en söndag!

Vid 13-tiden lämnade jag hemmet för att åka till stallet. Tidigare under förmiddagen så var jag och Oliver hemma hos mamma och hämtade vår sadel som jag skulle prova på Zelda under eftermiddagen. Den satt bra. Det var väldigt skönt att få sitta i sin helt egna sadel igen. Som jag har saknat det. Nu när jag vet att den passar så ska jag kosta på mig ett par nya stigbyglar till den.

Det gick helt okej att rida. Jag börjar hitta henne mer och mer i galoppen nu och det är väldigt roligt då det är den gångarten som jag tycker är svårast att rida henne i. Den blir lätt lite taktigt och energilöst annars men inte idag eller de senaste ridpassen. Det är så roligt att rida när det känns som att det blir en förbättring från gång till gång. Nu tränar vi också mot ett mål och det gör mig ännu mer motiverad till att lägga mer fokus och engagemang i ridningen.


Det var också extra roligt att kunna rida tillsammans med Zeldas ägare då vi sällan får tid att ses och framförallt rida ihop. Pappa var med i stallet idag igen och fotade oss när vi red. Jag tror att han saknar tiden när vi var ute på tävlingsbanorna varje helg. Det gör jag med.. Förhoppningsvis så är vi där snart igen, så fort Zelda är helt igång.


Likes

Comments

Inspiration, Lite närmare hjärtat

Vår lördag var väldigt lugn men mysig. Nu känns det som att det var länge sedan som vi kunde umgås alla tre utan att ha något bestämt. När det är helg så brukar vi normalt sett ha varje sekund av helgen uppbokad. Inte igår. Så välbehövligt!

Under förmiddagen städade vi hela huset, väldigt roligt tyckte Oliver som ville hjälpa till att både dammsuga och sopa.

Under eftermiddagen åkte vi in en kort sväng till stan för att handla två nya höstjackor till Oliver. En att ha hemma och en att använda på dagis. De är så söta!


Vi passade också på att handla lördagsmys till kvällen. Nyttigt lördagsmys för ovanlighetens skull. Både jag och Daniel har väldigt svårt att låta bli godis och vi har tänkt att vi ska försöka dra ner på det så mycket som vi bara kan.

Igår handlade vi många olika frukter till kvällsmyset. Vi satt alla tre ihopkurade i soffan tillsammans framför en disneyfilm och tända ljus i hela vardagsrummet. Ett perfekt avslut på en väldigt mysig lördag.


Likes

Comments

Stallet

Godmorgon!

Åh vi hade en sådan mysig dag igår! Direkt efter jobbet åkte jag, Oliver och pappa till stallet. Sen ungefär 1 år tillbaka har jag ridit en kompis häst några gånger i veckan.

Det är en av de tryggaste hästar jag har mött och hon är väldigt trevlig att rida. Jag är så glad över att jag har fått förtroendet att få rida henne och även ta hand om ägarens andra hästar när hon är sjuk eller på semester.

Jag sätter inte upp Oliver på vilken häst som helst.
Igår red vi båda två samtidigt i både skritt och trav. Det var så roligt och Oliver var så nöjd och glad (jag också).

Likes

Comments

Fotografering, Oliver, Vardag

Höstmörkret närmar sig fort.. För fort.. Man får verkligen ta vara på de få varma dagarna som återstår innan den riktiga kylan kommer. Idag var en sådan dag. Efter en väldigt sen lunch med morfar så tog jag och Oliver en promenad i skogen. Det är verkligen jättenyttigt för de små att gå på ojämnt underlag. Jag märker stor skillnad på Oliver sedan vi trampade runt i skogen sist. Men han kämpar fortfarande med att sätta fötterna rätt och inte snubbla på rötter och kottar.

Några få blåbär hittade vi också som vi tog med oss hem och blandade i vår kvällsmat.


Likes

Comments

Inspiration, Vardag, välkommen hem till mig

Dagarna går förbi i rasande fart och hösten är redan på ingång. Här hemma tar vi verkligen vara på varje dag. Vi har just nu en period där vi har en väldigt glad liten kille här hemma. Han älskar att gå på dagis. Inga ledsna miner när vi lämnar honom på förmiddagarna och vi möts av ett stort leende när vi hämtar honom på eftermiddagarna. Precis som det ska vara.

Vi har nyligen renoverat vårt sovrum på nedervåning och Oliver har istället fått sitt lekrum på övervåningen. Vi är nöjda och han är väldigt nöjd. Nu har vi alla leksaker samlade snyggt och prydligt på samma plats istället för att ha lekhörn i vardagsrummet och köket.

Han leker länge i sitt rum, främst med sitt kök och sin theservis. Han tycker det är så roligt att "laga mat" och sedan servera både mig och Daniel (och sin kramdjurshund) med både mat, the och kakor.

Det kanske blir en kock av vår lilla kille en dag?


Likes

Comments

personligt

Godmorgon!
Det är väldigt många som har frågat hur det har gått efter vad jag skrev i torsdags. Det är självklart att ni ska få veta, och tack för all omtanke.

När vi kom dit så fick jag göra ett ultraljud. Jag har då en stor vätskefylld cysta på vänstersidan som innehåller blod och någon geléaktig vätska. Cystan i sig är frisk och innehåller inga "farliga ämnen".

Cystan är cirka 7cm lång och är så pass stor att det är flera kanaler i den som vätskan rinner igenom. Det sitter även några små cystor på sidan av halsen som jag inte visste om.

Och vad ska göras härnäst? Jag fick två alternativ. Antingen en operation och då tar de bort hela min vänstra sköldkörtel eller så ska de försöka tömma den helt och hållet på vätska. Men det är oklart om den kommer att fyllas på igen eller inte.

Så jag valde att tömma den igen och funkar inte det så ska jag opereras.
Så i torsdags så gjordes inget mer än ett ultraljud. Vi har bara pratat om riskerna för en operation och om biverkningar osv.


Efter besöket så unnade vi oss en supergod fika. En viktigt tradition efter sjukhus/tandläkarbesök.

Likes

Comments

Mammatankar, personligt

Godmorgon!
Vi har precis lämnat Oliver på dagis. Idag känns det extra vemodigt att åka ifrån honom. Det är tur att han är så pass liten ännu.. att han inte riktigt förstår vad som händer och varför hans mamma pussas och kramas extra mycket med honom denna morgon. Det känns bra att lämna honom när han vinkar glatt i fönstret.

Nu är vi påväg mot Linköpings sjukhus. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra där. Kallelsen och sjuksköterskan jag ringde imorse var väldigt luddiga och det framgick inte riktigt vad det är vi ska göra idag.

Det enda jag vet är vilken avdelning vi ska till, kirurgiska avdelningen på kirurgiska kliniken i Linköping.
Ska jag opereras eller bara undersökas och prata om en operation? Vi har inte en aning.
Den där må-bra-känslan som jag hade för knappt 10 minuter sedan är som bortblåst. Nu längtar jag bara efter att få vara hemma och kramas med mina favoritkillar.

Likes

Comments

Fotografering, Inspiration, Lite närmare hjärtat, Semester sommar 2017, Oliver

Mörka och regniga dagar som denna är det lätt att sega ihop helt och vara på allmänt dåligt humör. Som jag är idag.

Men den påminner mig också om en riktigt mysig förmiddag från semestern i år.

Jag och Oliver spenderade en hel förmiddag sittandes i gammelmorfars fåtölj och läste sagor. Det var extra mysigt när vi hörde hur åskan mullrade på avstånd och regnet smattrade mot fönstret.


Likes

Comments