Kläder, Vardag

Hur fin är inte marmor brickan som jag fyndade på loppis för endast 10 e?!

Idag har jag och Johan ätit på friends & brgrs, gått i butiker och på loppis, så mysig idag! Hittade några nya plagg och andra småsaker på rean, bland annat ett "top coat" lack som gör nagellacket matt som jag inte ens visste att existerade. Nu ska jag ha shop-stop (läs försöka) i åtminstone en månad, men det är så svårt med allt fint man hittar överallt..

Nu ska jag fortsätta mysa med J, så skönt att ha honom hemma!

Likes

Comments

Listor, Vardag

VECKANS BÄSTA
Veckans bästa har varit att jag fått svängt tillbaks dygnet efter alla nattskift. Det är så skönt att faktiskt fått sova på nätterna.

VECKANS SÄMSTA:
På jobbet sitter jag ju 8 timmar i sträck framför datorn och sen när jag har kommit hem har jag kollat film på datorn eller dylikt. Så det sämsta den här veckan är att det blivit för sittande framför skärmar.

VECKANS OVÄNTADE:
Min förkylning kom väldigt snabb och oväntat över en natt.

VECKANS TRÄNING:
Ett kort men effektivt magpass som resulterade i snuva och halsont dagen efter..

VECKANS PODD:
En ny podd (ny för mig) som jag precis börjat lyssna på, nämligen mordpodden!

HELGENS PLANER:
Helgens planer är inte helt spikade, men mycket flytt och nyårs-firande blir det i alla fall.Likes

Comments

Vardag, Outfit

Hur har eran jul varit? Min har varit riktigt bra, trots lite mycket köras mellan mitt och Johans, men så kul att fira julen tillsammans med honom och hans familj för första gången också. Fick dessutom så fina och behövliga julklappar! Tyvärr glömde jag helt att fota under hela julhelgen, men mamma har några foton på sin kamera som jag kanske kan visa här i ett senare inlägg.

I skrivande stund sitter jag på jobbet, det är väldigt lugnt och ingen trafik just nu, så jag sitter och läser bloggar & kollar på yt-videos. Det är så skönt att inte behöva stressa här som jag oftast gör på praktiken.. Hoppas ni får en fin vecka, och hörni snart är ju 2016 över?! Det är helt sjukt hur fort det här året har gått!

Jag älskar verkligen "nude" på tröjor, så fint!

Likes

Comments

Vardag, Listor

1. Vem firade jul i ditt hem förra julen / I vems hem firade du jul?

Oj, förra julen hade vi fullt hus! Min morbror från Sverige, mormor och morfar från Åland, farmor och farfar, alla syskon och lilla Alice. I år blir det tyvärr inte så många..

2. Vilket är ditt bästa barndoms-julminne?

Alltså jag har nog inget riktigt speciellt barndoms-julminne som jag kommer på nu direkt, alla jular flyter lite ihop, men alla jular som mormor och morfar varit med har alltid varit mina favoriter.

3. När julhandlar du? Har du handlat alla julklappar?

Jag är en sån person som alltid är sent ute med julklappar, så jag stressar sista veckan innan jul för att hinna med allt.. Jag har bara handlat "en halv julklapp" eftersom jag ännu ska ha en grej till samma person.

4. När äter ni julmat?

Vi äter ganska tidigt faktiskt, redan runt 12 tiden. Senare på kvällen brukar vi äta farmors risgrynsgröt.

5. Vad är det bästa på julbordet?

Jag älskar ju lutfisk, men det verkar som att typ ingen annan gör det haha? Farmors jullimpa är också en favorit.

6. Hur dags öppnar ni julklappar?

Tomten brukar besöka oss runt 7 tiden, och sen när han har gått så öppnar vi julklapparna en och en så att alla får se vad alla får. Det är en så mysig tradition!

7. Vad är den bästa julklapp du någonsin fått?

Oj vad svårt att välja, men måste nog säga alla köksredskap jag fått under alla år, som jag då tyckt har varit tråkiga, men som jag nu är oerhört tacksam över när man flyttat hemifrån.

8. Hur länge efter jul har du kvar din julgran?

Det är lite olika från år till år faktiskt.

9. Har du någon gång firat jul utomlands?

Nej, och tror nog inte att jag vill det heller.

10. Om du kunde ändra något med julen, vad skulle det vara?

Att mormor och morfar skulle vara hos oss varje jul istället för varannan.

11. Tror du att vi får en vit jul i år?

Jaa, nu ser det ut så iaf.

12. Hur länge är du ledig vid jul?

Från praktiken är jag ledig från 22.12-8.1 men hoppar in lite nu som då i porten vid snellmans under jullovet.

Likes

Comments

Vardag

Idag direkt från morgon så åkte jag och J till kokkola med syrran för att hjälpa henne hitta en julfest-klänning. Det var verkligen så dåligt utbud på klännigar tyvärr.. Gick seriöst igenom varje klädbutik i centrum utan napp men sen hittade vi iaf en vid Halonen. Själv lyckades jag gå i butikerna utan att köpa något plagg, förutom strumpor som jag behövde och en födelsedagspresent åt Alice.

Ikväll ska vi fira Elo som fyller 20!!! år, så håller i skrivande stund på att göra mig i ordning. Förhoppningsvis så kommer jag att fota lite som jag kan visa här på bloggen i ett annat inlägg.

Hoppas ni får en fin helg!

Likes

Comments

Inspiration, Vardag

Som jag kanske nämnt på bloggen tidigare så älskar jag podcasts, lyssnar nästan inte på musik längre, så tänkte dela med mig av mina favoritpoddar.

Jag älskade ju Zara och Noels podd "den fantastiska resan" och blev faktiskt lite ledsen när den slutade, men "Sanningens mammor" är minst lika bra. Det har i skrivande stund bara kommit ut två avsnitt och jag är redan fast. Gillar verkligen Olivas röst också, så skön att lyssna på, haha!

Den är dessutom min N0. 1 favorit av alla poddar just nu.

Lyssnar också på dessa fyra poddar varje vecka när ett avsnitt kommer ut. P3 dokumentärer och Alex & sigges podd har jag hängt med över ett år men både creepypodden och söndagssnack är relativt nya för mig.

Lyssnar också på andra poddar men inte varje vecka eftersom jag bara vill höra te.x intervjuer med intressanta människor jag känner till eller följer på sociala medier.

Likes

Comments