Header

Vi valde att rikta oss mot ungdomar och valde då sociala medier som vår första kanal,  instagram & ​facebook då alla unga har dessa och använde dessa vardagligen. Sedan valde vi även att den skulle sitta som reklam på spårvagnar då många unga åker kollektivt. Det Brus som kan uppstå är okunskap, att man inte vet vad Ready made innebär. Affischens budskap ska vara att ge en lite insikt om vad Ready made är och exempel på några konstnärer som arbetat med detta. Vi valde att använda oss av svart och vitt för bi ville ha det enkelt och lättläst. Vi blandade även med lite rött då färgen drar sig lättast till ögat. Vi klippte ut massa små bilder på Ready made konst och skaparna av dessa och pyntande affischen med. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är väldigt nöjd och mitt resultat blev nästan exaky som jag planerat. Det som skildes åt va färgerna på materialbroshyren när den var ustskriven. De va inte lika klara som jag förväntade mig att de skulle vara. För övrigt var det kul med extra grejen jag satte in i slutet. Slå prover man kunde känna på för att få en känsla av materialet. Den här gången tyckte jag att jag var bra med processen också. Mycket bilder och beskrivning av hur jag tänkt för att andra ska förstå mitt arbete lättare.

Likes

Comments

Min inspiration källa blev Léonie Geisendorf. Hon var född i Ryssland, Warszawa men flyttade till Sverige och spenderade en större del av sitt liv här. Hon var en arkitekt som många såg upp till. Hon var hedersdoktor vid kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Hon dog vid 102 års ålder. Det som var så speciellt med hennes stil var att hon hade en väldigt naturnära stil. Man ser mycket växtlighet på utsidan av hennes bygge av lägenhet och hus. Hon arbetade mycket med betong och på ett väldigt fint sätt. Hennes stil bär drag av den sena modernismen med starka och råa material.

En del av hennes projekt.

Min möbel kollektion till bostaden.

Använde mig av väldigt kalla och naturnära färger samt material.

Inspiration till min möbel som jag valt skissa upp.

Idétankar

Första skissen på möbeln

Skiss med lite konturer och skuggor

Bättre skiss på möbeln som blev en säng som ska vara i trä & ska ha 3 hål där lådor kan få plats och som man kan dra ut enkelt.

Likes

Comments

Resultatet- Min valda materialbroschyr

Likes

Comments

Nu har jag kommit fram till hur jag vill att broschyr ska se ut. Då jag valde en mycket grå-vit och silver skalat tema tyckte jag marmor skulle passa fint i min materialbroshyr. Jag valde en vit marmor med ljusgrå inslag och en med mörkt/svart inslag. Jag ville också ha ett enkelt men fint typsnitt, så jag valde att göra M och B i ett annat typsnitt på de 3 andra exemplens av hangtagen ttpsnitt. Kombinera ihop 2 olika typsnitt och resultaten blev väldigt fina. Texten ska sitta på en handtag som hängs ihop med broschyren och som jag fixar ihop med ett fint snöre. Lite process bilder och tankar.


Typsnitten jag jobbat med
Början på Hangtagen
Utvecklingen
Exempel

Jag valde att lägga till lite silver då mycket av de jag valde var i silver och det var en fin touch på hangtagen

Broschyren

2 exempel av första hangtagen tillsammans med materialbroshyren

2 exempel av hangtagen med silver ram

2 exempel med hangtagen i faded ram

Likes

Comments

Denna bilden tilltalade temat mest. När man hör ordet frisk tänker de flesta frisk från en sjukdom. Men även djur och natur kan vara sjuka och friska. Vi har varit duktiga på att slänga skräp och släppa ut så mycket farliga avgaser som möjligt. Naturen är sjukt och döende på vissa ställen. På några få ställen har vi turen att få se träd och grönskan. Som här i Alingsås där jag tog denna bild. Vårt konstpar har en väldigt stilren och enkel  stil därför valde jag att fokusera på något enkelt men fint. 

Likes

Comments

Jag började med att kolla över min moodboard och skrev ner några nyckel ord jag valde att gå efter.

nyckelorden blev: Inspiration från konstverken:


Stilrent

Enkla former

Klara färger

Ljusa toner


Jag gick även in på google bilder för att se vad andra fick för intryck av ordet frisk och natur.

Det blev skillnad på när man sökte på svenska och engelska (healthy) det var olika tolkningar.

Jag tog de 2 egen tagna bilderna jag blev nöjdast med och fixade lite med. Beskärde och vinklade, la även till och tog bort filter.

Min redigering baserades på nyckelorden jag valde att gå efter. 

Likes

Comments

Orginalet (redigerat)

Här testade jag att lägga till lite oskärpa och lägga fokus på en punkt

Orginalet (redigerat)

Här testade jag också att lägga oskärpa och fokusera på en punkt

Likes

Comments

Nyckelorden jag och Josephine fick var Sjuk/Frisk.

Vårt inspirations par var Elmgreen & Dragset

Det jag inspirerades av var att deras installationer görs i olika utomhus miljöer. De har väldigt enkla och stilrena konstprojekt. Jag gillar kontrasten mellan verkligheten och fantasin i projekten. Det ser naturligt ut tills man konstaterar projekten noga. När vi hörde orden frisk/sjuk tänkte vi direkt på människor och sjudomar som de flesta gör då det är det man mest relaterar till. Men det är inte bar vi människor som kan vara friska/sjuka utan allt levande ting kan vara det och då kom miljö upp i tankarna då det är en del av livet och alltid varit sån stor debatt om och som påverkar oss dagligen .Vi har valde då att använda Miljö som vårt tema då det inte är det mest uppenbaraste ämnet när man pratar om något friskt/sjukt. Naturen kommer vara vår arbetsplats. Vi valde att arbeta tillsammans och använda oss av grafisk design, foto och photoshop.

Likes

Comments