Header

Min inspiration källa blev Léonie Geisendorf. Hon var född i Ryssland, Warszawa men flyttade till Sverige och spenderade en större del av sitt liv här. Hon var en arkitekt som många såg upp till. Hon var hedersdoktor vid kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Hon dog vid 102 års ålder. Det som var så speciellt med hennes stil var att hon hade en väldigt naturnära stil. Man ser mycket växtlighet på utsidan av hennes bygge av lägenhet och hus. Hon arbetade mycket med betong och på ett väldigt fint sätt. Hennes stil bär drag av den sena modernismen med starka och råa material.

En del av hennes projekt.

Min möbel kollektion till bostaden.

Använde mig av väldigt kalla och naturnära färger samt material.

Inspiration till min möbel som jag valt skissa upp.

Idétankar

Första skissen på möbeln

Skiss med lite konturer och skuggor

Bättre skiss på möbeln som blev en säng som ska vara i trä & ska ha 3 hål där lådor kan få plats och som man kan dra ut enkelt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Resultatet- Min valda materialbroschyr

Likes

Comments

Nu har jag kommit fram till hur jag vill att broschyr ska se ut. Då jag valde en mycket grå-vit och silver skalat tema tyckte jag marmor skulle passa fint i min materialbroshyr. Jag valde en vit marmor med ljusgrå inslag och en med mörkt/svart inslag. Jag ville också ha ett enkelt men fint typsnitt, så jag valde att göra M och B i ett annat typsnitt på de 3 andra exemplens av hangtagen ttpsnitt. Kombinera ihop 2 olika typsnitt och resultaten blev väldigt fina. Texten ska sitta på en handtag som hängs ihop med broschyren och som jag fixar ihop med ett fint snöre. Lite process bilder och tankar.


Typsnitten jag jobbat med
Början på Hangtagen
Utvecklingen
Exempel

Jag valde att lägga till lite silver då mycket av de jag valde var i silver och det var en fin touch på hangtagen

Broschyren

2 exempel av första hangtagen tillsammans med materialbroshyren

2 exempel av hangtagen med silver ram

2 exempel med hangtagen i faded ram

Likes

Comments

Denna bilden tilltalade temat mest. När man hör ordet frisk tänker de flesta frisk från en sjukdom. Men även djur och natur kan vara sjuka och friska. Vi har varit duktiga på att slänga skräp och släppa ut så mycket farliga avgaser som möjligt. Naturen är sjukt och döende på vissa ställen. På några få ställen har vi turen att få se träd och grönskan. Som här i Alingsås där jag tog denna bild. Vårt konstpar har en väldigt stilren och enkel  stil därför valde jag att fokusera på något enkelt men fint. 

Likes

Comments

Jag började med att kolla över min moodboard och skrev ner några nyckel ord jag valde att gå efter.

nyckelorden blev: Inspiration från konstverken:


Stilrent

Enkla former

Klara färger

Ljusa toner


Jag gick även in på google bilder för att se vad andra fick för intryck av ordet frisk och natur.

Det blev skillnad på när man sökte på svenska och engelska (healthy) det var olika tolkningar.

Jag tog de 2 egen tagna bilderna jag blev nöjdast med och fixade lite med. Beskärde och vinklade, la även till och tog bort filter.

Min redigering baserades på nyckelorden jag valde att gå efter. 

Likes

Comments

Orginalet (redigerat)

Här testade jag att lägga till lite oskärpa och lägga fokus på en punkt

Orginalet (redigerat)

Här testade jag också att lägga oskärpa och fokusera på en punkt

Likes

Comments

Nyckelorden jag och Josephine fick var Sjuk/Frisk.

Vårt inspirations par var Elmgreen & Dragset

Det jag inspirerades av var att deras installationer görs i olika utomhus miljöer. De har väldigt enkla och stilrena konstprojekt. Jag gillar kontrasten mellan verkligheten och fantasin i projekten. Det ser naturligt ut tills man konstaterar projekten noga. När vi hörde orden frisk/sjuk tänkte vi direkt på människor och sjudomar som de flesta gör då det är det man mest relaterar till. Men det är inte bar vi människor som kan vara friska/sjuka utan allt levande ting kan vara det och då kom miljö upp i tankarna då det är en del av livet och alltid varit sån stor debatt om och som påverkar oss dagligen .Vi har valde då att använda Miljö som vårt tema då det inte är det mest uppenbaraste ämnet när man pratar om något friskt/sjukt. Naturen kommer vara vår arbetsplats. Vi valde att arbeta tillsammans och använda oss av grafisk design, foto och photoshop.

Likes

Comments

I fredags var vi och kollade på Carolina Falkholts utställning Vasa stan. Den var väldigt intressant och färgsprakande. Vacker att titta på med viktiga budskap. Det var svårt att välja en favorit men mina ögon fastnade för just en plansch. Jag tyckte den var väldigt cool och får intrycket av att hon ville säga mycket med just dom 3 orden. Det är ofta vi tjejer blir bedömda baserat på hur man klär sig och ser ut. Samtidigt är det inte fint när tjejer är vulgära så jag tyckte de va häftigt att hon använde så starka ord.

Likes

Comments

I min bild ville jag få fram budskapet tillit. Ur min personliga erfarenhet har jag upplevt tillit som en livsviktig sak. Det är det som avgör det mesta vi gör i livet och vilka vägar vi väljer att gå. vi måste våga lite på oss själva men främst människor runt omkring oss. Utan tillit kommer inte kärlek och heller ingen respekt. Tillit är grunden till resten därefter. 

Det är viktigt för oss människor att binda band med varandra och skapa tillit. tråden i min bild symboliserar detta band och samhörigheten mellan oss människor. färgen röd symboliserar blodsbandet och den ovillkorliga kärleken. Oavsett utseende är vi gjorda av samma kött och blod. 

Den djupa och suddiga bakgrunden ska symbolisera balansen mellan det goda och onda som finns i tillit. Känslan av något sorgligt men fint.

Vi alla har fått känna av den dåliga sidan av tillit. Sviken av en kompis eller fått hjärtat krossat av någon man älskar. Båda relationer har blivit till genom att tilit är grunden till allt. 

I kinesisk mytologi säger man att två människor som knyter ett rött band ska i framtiden finna varandra igen oavsett vad vägarna tar dom och vilka hinder de stöter på. Har man en gång fått eller gett någon annan sin tillit oavsett vad som händer har man trott på den personen och vill fortsätta göra det.  

''Always see the good in the bad- ying & yang'' 

Det dova färgerna i bakgrunden är inspirerad av Bara Prasilova då jag gillade hur man blev så påverkad av dem. Det förmedlade det vackra men ändå sorgliga på ett bra sätt.

De ljusa konstrasterna lade jag till för att få en mer dramatisk bild.

Likes

Comments