Header

I min bild ville jag få fram budskapet tillit. Ur min personliga erfarenhet har jag upplevt tillit som en livsviktig sak. Det är det som avgör det mesta vi gör i livet och vilka vägar vi väljer att gå. vi måste våga lite på oss själva men främst människor runt omkring oss. Utan tillit kommer inte kärlek och heller ingen respekt. Tillit är grunden till resten därefter. 

Det är viktigt för oss människor att binda band med varandra och skapa tillit. tråden i min bild symboliserar detta band och samhörigheten mellan oss människor. färgen röd symboliserar blodsbandet och den ovillkorliga kärleken. Oavsett utseende är vi gjorda av samma kött och blod. 

Den djupa och suddiga bakgrunden ska symbolisera balansen mellan det goda och onda som finns i tillit. Känslan av något sorgligt men fint.

Vi alla har fått känna av den dåliga sidan av tillit. Sviken av en kompis eller fått hjärtat krossat av någon man älskar. Båda relationer har blivit till genom att tilit är grunden till allt. 

I kinesisk mytologi säger man att två människor som knyter ett rött band ska i framtiden finna varandra igen oavsett vad vägarna tar dom och vilka hinder de stöter på. Har man en gång fått eller gett någon annan sin tillit oavsett vad som händer har man trott på den personen och vill fortsätta göra det.  

''Always see the good in the bad- ying & yang'' 

Det dova färgerna i bakgrunden är inspirerad av Bara Prasilova då jag gillade hur man blev så påverkad av dem. Det förmedlade det vackra men ändå sorgliga på ett bra sätt.

De ljusa konstrasterna lade jag till för att få en mer dramatisk bild.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Den valda bilden photoshoppad och klar

Likes

Comments

Likes

Comments

Min inspiration blev Bara bara Prasilova. Jag fastnade för hennes djupa färger i sina bilder. Jag gillar hur hon använder väldigt dova och kalla färger, det blir en mer inlevelse i bilden. jag fick en stark känsla av tillit i bilden jag valde att inspireras av. Även i hennes andra bilder kan jag få en gnutta känsla där med.

Bilden jag valde blev denna:


Bilden får verkligen en att tänka till. Det känns som att hon försöker förmedla kraften av blint lita på någon. Ena dagen är det den personen som tar emot dig när du faller, andra dagen är det samma person som man givit all sin tillit till som är den som knuffar dig så att du faller. När man väl fallit finns det bara en väg och det är uppåt igen. Det känns också som att bilden talar om att man måste lita på sig själv innan man litar på någon annan för att inte falla till botten och förlora sig själv. Jag tycker det är en väldigt rörande bild.

Moodboard: Inspiration & känsla

Likes

Comments

​Skisser som jag gjort för han dom jag sedan ska scanna in och fixa.

Fler bilder kommer på andra skisser, min accessoar och miniatyr jag valt att göra.  Har ändrat lite i moodboarden: Peru och också gjort fler för att förstärka min känsla för kollektion och möbler. 

TV-Bänk
Tekanna
Lampa
Bord & Hylla
Dekorations korg
Tekopp
Sockerskål
Skål
Moodboard: Peru

Inspirationen från Peru var allt ifrån himmel till jord. Det var bland annat kläder,mönster,färger och natur.Mina återkommande saker är den peruanska rosa nyansen, det blommiga mönstret, trä, och roseguld som ädelmetall. Min röda tråd är den rosa färgen och blom mönstret. Intrycket man får av Peru är att det är ett väldigt vacker och fartfyllt land. De har helt fantastiska folkdräkter och hårt arbetade människor som fått fram dessa genom helhjärtat och traditionellt hantverk. Deras fantastiska alpackor är både viktiga och utvinningsbara djur. Med sin lyxiga päls som har funktionen vattentäthet och som håller värmen uppe är det också samtidigt väldigt charmiga och representerar Peru på bästa sätt.

Moodboard: Loggan

Det var inspiration från många håll till loggan och mina huvud inspirationer var Aurora Australis (sydsken) , Kransen från den Peruanska flaggan, Kombinationen mellan Törnrosa blommor och peruanska blommor och tillsist Perus rosa nyans. detta blev vägen till loggan men även visitkort och Hangtag. Jag har även fått idéer på hur slutpresentationen ska se ut och kommer ta inspiration från handtagen.

Moodboard: Färg

färgerna jag använder ska vara härliga och glada att titta på. Det ska vara som en upplevelse varje färg för kunden. Färgerna ska också höja intrycket i produkterna och helheten i hela det ljusa rummet. Min återkommande färg är den Peruanska chock rosa nyansen som är väldigt livfull men chic. Rosa är en väldigt trendig färg och därför har jag även inslag av roseguld i mina design acessoarer. Rosa är till för alla och passar de flesta vem du än är.

Moodboard: Känsla

Denna moodboard är till för känslan i rummet. Det jag vill att kunden ska uppleva så fort denne stiger in i sitt vackra vardagsrum är för det första luftigt och stort, fritt att andas och röra på sig och det ska kännas rent och uppfriskande därför är min grundfärg vit för att vit blir aldrig gammalt och är väldigt mordent och med inslag av färg i mina produkter och detaljer uppnås denna känsla. Jag vill också att de ska få en energi kick av alla peruanska vibranta nyanser. Vardagsrummet ska vara en plats i boendet där kunde ska kunna ta det lugnt och koppla av men också kunna vara lite fartfyllt och kul att umgås i rummet.

Hangtag

Likes

Comments

Jag experimenterade med loggans färg och en annan sol/blomm symbol. Anledningen till att jag valde att fixa med färgen på symbolen va för att det skulle se snyggare ut i svartvitt och i färg och inte skära sig i toningen utan få det se mer jämnare ut.


denna design utgår jag ifrån

Likes

Comments

Färdig logga :)

Färgen på själva loggan valde jag för att man ser mycket rosa i Peru och kulturen är känd för sin intensiva rosa färg och har använt mycket i min kollektion. Sedan så inspirerades jag av kransen i Perus flagga och så tog jag med den för jag ville ha med något ifrån flaggan i min logga. Sedan skrev jag inspirations ord som jag ville utgå ifrån: regnbåge ,modern, stilrent, enkelt, norrsken, sol & solros.

Jag började googla lite bilder på solar och solrosor. Sedan hittade jag ett blom typsnitt på dafront.com med solar. Jag valde ut en sol som påminde om en solros för jag ville ha både sol och blomma med i min logga då det är mycket blommigt i Perus kultur och i min kollektion också. Eftersom mitt loggo namn hör ihop med soljus så ville jag ha en logga som förstärkte min vision. Färgen på undertexten (costas de alva) valde jag för att de va de färger som fick loggan att stå ut och se nästan lysande och intensiv ut. Den förstärkte den rosa,röd,lila toningen bra på kransen tyckte jag.

Jag använde toningar i färgen på loggan och i undertexten för jag inspirerades av norrskenet, då aurora är dte latinaska namnet för norrsken. Jag gillar hur det kan vara så olika varje gång och det är ännu en anledning till varför undertexten var i andra färger.

Mitt kollektion namn harjag några funderingar på redan men inte bestämt mig än och ska fortsätta brainstorma.

Moodboard: Logga

Likes

Comments

​jag har gjort lite finskisser på mina 10 produkter som jag blev nöjdast med. 3/6 är klara och måste skissa mer för att hitta de 4 sista och för att få inspiration kolar jag mycket bilder och googla osv och låter helt enkelt fantasin flöda. Mitt mål är att ha en stilren modern kollektion med inslag av Perus kultur på ett eller annat sätt. Idag tittade jag lite närmare på deras användning av smycken och kom fram till att inka folket använde sig av väldigt mycket guld så det ska jag titta närmare på och inspireras av. Skissade också fram en korg som ska bli i metall, men ville utveckla den till en mer modern tolkning av en korg så materialet blir färgat  rose gulds metall då det är väldigt vackert och trendigt. Logg namnet är klart och nu ska jag bara komma på ett fint kollektion namn.

mitt logg namn blev: Aurora, costas de alva. 

Aurora som  är mitt mellannamn är även det latinska namnet för norrsken. Och anledning till att jag valde det är för att ett norrskenn är ju ett naturligt fenomen, det påminne rlite om en regnbåge men skillnaden är att färgerna kan variera varje gång och lite som min kollektion kommer göra. Perus kultur är också väldigt färgstark och jag ska göra en sån färgrik kollektion som möjligt. Mitt andra mellan namn är Marinalva och är brasilianskt. Alva betyder gryningen eller morgondagen. 

Inspirationen till detta var för att i grekisk mytologi så säger de att norrskenet är reflektionen av solens strålar och gryningen är ju solens första strålar och därifrån kommer ''citatet' costas de alva som betyder på svenska baksidan av gryningen. Jag valde att blanda både svenskt och sydamerikanskt då min kollektion också är lite en blandning av olika kulturer och trender. 


Fler bilder på moodboards jag gjort, min logga och skisser kommer i veckan då jag har kommit ännu längre. 

Likes

Comments