Header

​Skisser som jag gjort för han dom jag sedan ska scanna in och fixa.

Fler bilder kommer på andra skisser, min accessoar och miniatyr jag valt att göra.  Har ändrat lite i moodboarden: Peru och också gjort fler för att förstärka min känsla för kollektion och möbler. 

TV-Bänk
Tekanna
Lampa
Bord & Hylla
Dekorations korg
Tekopp
Sockerskål
Skål
Moodboard: Peru

Inspirationen från Peru var allt ifrån himmel till jord. Det var bland annat kläder,mönster,färger och natur.Mina återkommande saker är den peruanska rosa nyansen, det blommiga mönstret, trä, och roseguld som ädelmetall. Min röda tråd är den rosa färgen och blom mönstret. Intrycket man får av Peru är att det är ett väldigt vacker och fartfyllt land. De har helt fantastiska folkdräkter och hårt arbetade människor som fått fram dessa genom helhjärtat och traditionellt hantverk. Deras fantastiska alpackor är både viktiga och utvinningsbara djur. Med sin lyxiga päls som har funktionen vattentäthet och som håller värmen uppe är det också samtidigt väldigt charmiga och representerar Peru på bästa sätt.

Moodboard: Loggan

Det var inspiration från många håll till loggan och mina huvud inspirationer var Aurora Australis (sydsken) , Kransen från den Peruanska flaggan, Kombinationen mellan Törnrosa blommor och peruanska blommor och tillsist Perus rosa nyans. detta blev vägen till loggan men även visitkort och Hangtag. Jag har även fått idéer på hur slutpresentationen ska se ut och kommer ta inspiration från handtagen.

Moodboard: Färg

färgerna jag använder ska vara härliga och glada att titta på. Det ska vara som en upplevelse varje färg för kunden. Färgerna ska också höja intrycket i produkterna och helheten i hela det ljusa rummet. Min återkommande färg är den Peruanska chock rosa nyansen som är väldigt livfull men chic. Rosa är en väldigt trendig färg och därför har jag även inslag av roseguld i mina design acessoarer. Rosa är till för alla och passar de flesta vem du än är.

Moodboard: Känsla

Denna moodboard är till för känslan i rummet. Det jag vill att kunden ska uppleva så fort denne stiger in i sitt vackra vardagsrum är för det första luftigt och stort, fritt att andas och röra på sig och det ska kännas rent och uppfriskande därför är min grundfärg vit för att vit blir aldrig gammalt och är väldigt mordent och med inslag av färg i mina produkter och detaljer uppnås denna känsla. Jag vill också att de ska få en energi kick av alla peruanska vibranta nyanser. Vardagsrummet ska vara en plats i boendet där kunde ska kunna ta det lugnt och koppla av men också kunna vara lite fartfyllt och kul att umgås i rummet.

Hangtag

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag experimenterade med loggans färg och en annan sol/blomm symbol. Anledningen till att jag valde att fixa med färgen på symbolen va för att det skulle se snyggare ut i svartvitt och i färg och inte skära sig i toningen utan få det se mer jämnare ut.


denna design utgår jag ifrån

Likes

Comments

Färdig logga :)

Färgen på själva loggan valde jag för att man ser mycket rosa i Peru och kulturen är känd för sin intensiva rosa färg och har använt mycket i min kollektion. Sedan så inspirerades jag av kransen i Perus flagga och så tog jag med den för jag ville ha med något ifrån flaggan i min logga. Sedan skrev jag inspirations ord som jag ville utgå ifrån: regnbåge ,modern, stilrent, enkelt, norrsken, sol & solros.

Jag började googla lite bilder på solar och solrosor. Sedan hittade jag ett blom typsnitt på dafront.com med solar. Jag valde ut en sol som påminde om en solros för jag ville ha både sol och blomma med i min logga då det är mycket blommigt i Perus kultur och i min kollektion också. Eftersom mitt loggo namn hör ihop med soljus så ville jag ha en logga som förstärkte min vision. Färgen på undertexten (costas de alva) valde jag för att de va de färger som fick loggan att stå ut och se nästan lysande och intensiv ut. Den förstärkte den rosa,röd,lila toningen bra på kransen tyckte jag.

Jag använde toningar i färgen på loggan och i undertexten för jag inspirerades av norrskenet, då aurora är dte latinaska namnet för norrsken. Jag gillar hur det kan vara så olika varje gång och det är ännu en anledning till varför undertexten var i andra färger.

Mitt kollektion namn harjag några funderingar på redan men inte bestämt mig än och ska fortsätta brainstorma.

Moodboard: Logga

Likes

Comments

​jag har gjort lite finskisser på mina 10 produkter som jag blev nöjdast med. 3/6 är klara och måste skissa mer för att hitta de 4 sista och för att få inspiration kolar jag mycket bilder och googla osv och låter helt enkelt fantasin flöda. Mitt mål är att ha en stilren modern kollektion med inslag av Perus kultur på ett eller annat sätt. Idag tittade jag lite närmare på deras användning av smycken och kom fram till att inka folket använde sig av väldigt mycket guld så det ska jag titta närmare på och inspireras av. Skissade också fram en korg som ska bli i metall, men ville utveckla den till en mer modern tolkning av en korg så materialet blir färgat  rose gulds metall då det är väldigt vackert och trendigt. Logg namnet är klart och nu ska jag bara komma på ett fint kollektion namn.

mitt logg namn blev: Aurora, costas de alva. 

Aurora som  är mitt mellannamn är även det latinska namnet för norrsken. Och anledning till att jag valde det är för att ett norrskenn är ju ett naturligt fenomen, det påminne rlite om en regnbåge men skillnaden är att färgerna kan variera varje gång och lite som min kollektion kommer göra. Perus kultur är också väldigt färgstark och jag ska göra en sån färgrik kollektion som möjligt. Mitt andra mellan namn är Marinalva och är brasilianskt. Alva betyder gryningen eller morgondagen. 

Inspirationen till detta var för att i grekisk mytologi så säger de att norrskenet är reflektionen av solens strålar och gryningen är ju solens första strålar och därifrån kommer ''citatet' costas de alva som betyder på svenska baksidan av gryningen. Jag valde att blanda både svenskt och sydamerikanskt då min kollektion också är lite en blandning av olika kulturer och trender. 


Fler bilder på moodboards jag gjort, min logga och skisser kommer i veckan då jag har kommit ännu längre. 

Likes

Comments

​Idag fick vi testa olika typsnitt och jag fastnade för dessa men ska fortsätta utforska och pyssla lite. Min tanke är att det ska se naturligt ut och vara naturligt inspirerande. Jag gillar böljande former och skrivstil, det är vackert och jag vill ha en vacker logga. Jag har Peru som inspiration och använt mycket naturliga material som trä,halm och färger gjorda från växter m.m. 

Likes

Comments


Det jag vill fokusera på att få fram för mittändamål är en enkel och fin design. En stilren design som räcker sig långt framöver och blir aldrig omodern.

Jag gillar när det finns kopplingar mellan saker och betydelser bakom det. det första orden som kom fram var Peru och blommor. Blommor är typiskt peruansk och kan finna si alla vackra färger. De hade mycket blommor på sina designer men de använd eockså mycket blommor och växter för att få fram deras vackra färger. när jag tänkte på färgena kopplade jag det direkt till regnbågen.

Min inspiration: REGNBÅGE

Varför?

En regnbåge är full av vackra färger och väldig glad symbol. Den dyker också upp när man minst anar det och är väldigt överraskande. Den dyker också bara upp mellan regn och sol så den har en slags balans. Det fina med regnbågen är att man inte riktigt vet vart den slutar och vad som finns där. Det är även en internationell symbol.

Jag funderar på att ha både text och symbol eller bara en bokstav och en symbol men isåfall ska mitt koncept heta FlorU.

​Här är loggor som inspirerar mig i båda färg, form och typsnitt. Det jag siktar på i en logga är en enkel symbol med fina färger baserad på mina ideer och designer tillsammans med en liten text.


Likes

Comments

Jag valde Peru som min folklore inspiration. anledningen till att jag valde Peru va för att det liknande Nigeria då jag även gillade det landet också. Det som jag fastnade för från Perus kultur var den chock rosa färgen. Jag tyckte det var fantastiskt att de kunde få fram en sån färg naturligt.Deras fantastiska hantverk gjorde mig också mållös! Jag hade verkligen velat resa till Peru och uppleva deras kultur. Jag fastnade även för jag har alltid gillat Sydamerika från musik till dans och design, det finns så vackra länder och alla möjliga ovanliga detaljer och tyger runt om Sydamerika. Jag inspirerades även av deras gulliga boskapsdjur, nämligen alpackorna. Det som var så bra med de va att de var så användbara djur! de kunde användas som lastdjur,deras ull användes till kläder och de va billiga att föda upp då de bara åt hö och gräs. de var även väldigt värdefulla för inka indianerna som också fick mycket användning för dom.

just nu är jag klar med alla 10 skisser och moodboarden, men jag känner att jag kommer vilja ändra den lite senare eller utveckla den åtminstone. Jag har äntligen börjat skriva på rapporten om färgerna dom använde och varför och hur de gjorde färgerna. väldigt intressant! de använde mycket från naturen växter,blommor,bark m.m 

Nu ska jag fokusera mer på att börja med en behovs analys och ett koncept och viktigast av allt ska jag börja fundera lite på vilken av mina skisser jag vill skapa och vilken jag vill göra en minityr av. 


Min moodboard 
Mina färdiga skisser

Likes

Comments

idag exprimenterade vi med färg, det var jätte kul och intressant. jag lärde mig anävända nya tekniker som jag testade mig fram till. Det jag främst använde iag av var pensel,dutt och tops.jag både drog och duttade på så man fick olika effekter. jag målade inte något speciellt objekt utan jag fokuserade mer på färg och form och effekter. nästa gång ska jag testa och måla en möbel och använda mig av tops för att få fram en skugga.


Likes

Comments

idag på dagens lektion så har vi fått testa att beskära vår favorit bild i olika storlekar för att framhäva vårt mönster och våran berättelse i bilden Jag valde att beskära bort lite av paret eftersom jag vill få fram byggnaderna lite mer sen så gjorde jag bilden mer stående då orginal bilden är mer liggande.  anledningen till att jag valde denna bild var för att den såklart berättar det jag vill förmedla bäst. jaa ville fokusera på innerstadens arkitektur såsom byggnader och  detaljer m.m. Ii glömmer så lätt  hur vackert det faktiskt är. Jag ville också visa den dagliga gemenskapen för att man ska få en känsla av hur det är.

Likes

Comments