​Imorgon är det första December med nedräkning till Julafton. Jag har valt att visa intresse oavsett vad svaret blir , jag behöver bryta mitt tänk att jag inte duger för någon och jag har intresse för nån som jag visade det till men det var inte besvarat och det är okej men det är blandade känslor ändå men det var en övning och vi kan fortfarande vara vänner utan något som helst problem men nu funderar jag på hur jag ska kunna träffa någon när man inte är aktiv i nån förening eller något annat och på skolan tror jag inte heller jag kan hitta någon för de verkar ha något problem med att man är annorlunda men jag hoppas att nästa år ger en nystart och att jag kan bli aktiv i något 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag sa en sak som misstolkades av en att jag började få tårar i ögonen. Jag tänkte säga något men mådde för dåligt för det när ens självförtroende inte är den bästa . Det är bättre men inte tillräckligt om det inte var min Asperger som ställde till det då jag är extra känslig även om jag faktiskt sa att det inte var henne jag sa det till men att säga att det fick mig att bli sårad kunde jag bara inte men jag hoppas jag kan ta upp detta nästa gång jag träffar personen ifråga som misstolkade vem jag sa det till som sårade mig så det blev ingen bra eftermiddag och jag mår fortfarande dåligt.

Likes

Comments

Jag har tagit tag i saker jag skjutit på, skulle gjort med en annan eller bara tagit tag i drömmar eller kan återgå till något jag inte kunnat göra på väldigt länge. Jag köpte några färger, penslar och en tavelduk för jag har drömt länge om att börja måla, jag kan baka igen då jag hittade småbakformar när det bara blir jag som äter det. Jag och en vän skulle till IKEA så att jag kan ändra om förvaringen till återvinningen men som inte blev av så jag tog själv bussen ner och började skaffa det jag vill ha till återvinningen så saker händer. Jag sover lika dåligt som alltid med mina mardrömmar men i andra sinnen mår jag bättre när jag själv tagit tag i saker och i drömmar åtminstone en start men om det jag gör skulle göra att jag inte drömmer mardrömmar, har mer energi och ork får man se då det inte är i full blom än då jag bara har börjat. Jag tänker på varför vissa saker gick bättre för några år sedan inte går så bra nu men även det verkar gå lite bättre just för att man tog egna initiativ. Idag mår jag inte så bra och börjar undra om jag börjar bli förkyld men lite har jag kunnat göra men blev mer igår och det gjorde skillnad. Jag börjar nog komma tillbaka efter vad min f.d vän gjorde för att bryta med mig. Det hade varit bra om jag får tillbaka mina rutiner när skolan börjar igen. Vad som händer till dess återstår att se men då det känns bättre än vad det gjort på mycket länge så ser det ljust ut även om jag går och blir sjuk.

Likes

Comments

fast det går upp och ner. De första dagarna denna vecka hände inget just för att man mådde dåligt men igår på kvällen kom man igång, hade till och med på musik happy song och tog några rörelser också. Idag är benen tunga men jag är i full gång, först kändes det som att det man planerat skulle fallera men har nästan gjort 2 av 3 av det man planerat idag. Ska äta lite innan man tar och fortsätter men ser ljust ut nu.

Likes

Comments

De senaste 6 månaderna har både varit kämpiga och bra på olika sätt och vis. Nu hoppas jag på att mycket av det som är kämpigt oavsett vad det är blir bra de också. I Lördags gifte min syster sig med en toppenkille och jag hade skrivit en dikt jag läste upp för brudparet och alla gäster och det gick faktiskt bättre än jag trodde till och med kunde jag titta upp från pappret än att enbart titta ner i det som det mer troligt skulle varit om inte jag vuxit som person tack vare kursen jag startade på i höstas. Jag fick kämpa lite också då man ändå har talsvårigheter och ville tala tydligare och inte för snabbt. Hon ville behålla dikten, jag hade kunnat skriva den bättre och fick beröm av några ur släkten som var med.

Jag var klumpig och såg mig inte för när jag vände mig om och slog knät i nån del av pappas schaktblad så dagen blev verkligen inte vad jag hade tänkt ut idag när jag skulle åka hem till mig när de kom hem från jobbet men det är ändå bättre än vad det brukar i mina tankar när det inte blir som planerat, det plågar mig knappt denna gång och det sägs ju att man ofta brukar misslyckas om man börjar med något en Måndag så gör inget faktiskt utan tar nya tag imorgon istället men jag hoppas på att resten av sommarlovet ger förändring så det blir spännande att se i vad förändringen hamnar för det kan även ske inom mig. Välkommen Juli.

Likes

Comments

Denna bild såg jag i ett provrum när jag letade efter en klänning som gäst till ett bröllop och jag blev arg . Hur kan man sätta upp såna här bilder och vad ger det för intryck till de tjejer som har komplex över sin kropp som inte är alls som detta förbaskade kroppsideal hur vi kvinnor/tjejer ska se ut! Hur många av de självmord, anorexia och skönhetsoperationer på sin kropp som är just av detta förbaskade kroppsideal!! Och såna här bilder brukar dessutom vara redigerade i en dator för att få "perfekta" kroppar! Jag tycker det är dags att slopa helt detta med kroppsideal både för kvinnor och män, men nu har vissa butiker också gjort att vissa snygga plagg även är för de med större kropp och just i denna butik jag såg detta foto i provrummet! Och inte är det bara kroppen detta ideal ser till utan detta med att kvinnor ska raka sig både här och där annars ses det som äckligt. Hår är faktiskt naturligt och skyddar mot bakterier! Det får vara slut med detta med kroppsideal på män och kvinnor och detta ideal med rakning!


Likes

Comments

Efter nästan 5 år som vänner så tog du bara bort mig utan ett ljud men det var verkligen inte som det skulle mellan oss när detta år började så jag visste nog att det skulle ske samtidigt som vi haft det knepigt innan men behöll ändå vänskapen. Det som är konstigt att det bara är när jag är ensam som jag känner av att man är nedstämd, jag har mer sämre ork än innan även hemmaträningen tar emot . Energin tar verkligen slut men jag gör så gott jag kan även om jag mest sitter still och kollar på DVD för att jag inte orkar, Idag har jag huvudvärk men kämpar för att komma mer framåt idag trots svackan och min huvudvärk. Tog en paus i skrivandet för att fixa mer och nu känner jag att jag börjar lägga det som hänt bakom mig genom att jag har börjat sjunga och sedan tänker att min f.d vän efter nästan 5 år som vänner bara tar bort mig sådär förtjänar inte min vänskap när min f.d vän beteende känns rätt omoget.

Likes

Comments

Det var ett tag sedan man sist skrev. När man har varit med om något tråkigt och samma sak har hänt ett par gånger tidigare för några år sedan men skillnaden på denna gång var att man knappt inte grät men det är tungt och det har påverkat rutiner som jag nu försöker få ordning på igen . Kanske kände jag redan på mig att det skulle hända men det finns en skillnad till på de två första gångerna och nu var att förr fick jag faktiskt veta att det skulle ske men denna gång visste jag inte ens om det och det sättet att bryta bara sådär kanske också var en orsak till att jag inte har reagerat på samma sätt som de två första gångerna. Kan vara flera olika saker att jag inte blev så ledsen tredje gången samma sak händer för jag märker att kursen Personlig Utveckling gör nytta för jag har blivit bättre men än är jag inte klar. Se hur länge till jag behöver innan jag är redo att avsluta. Tiden har verkligen gått fort sen jag kom som ny hösten förra året.

Likes

Comments

med mig själv Motgångar brukar få mig att ge upp och inte kämpar mig genom det men nu har jag faktiskt börjat kämpa Jag vet vad jag skulle vilja jobba med med åratal av funderingar Mitt gymnasieval var inte rätt och jag har sedan dess försökt komma på vad jag skulle vilja bli men det krävs studier Kanske läsa på Komvux med gymnasiekurser i det jag kan tänka mig jobba med och det är inte det lättaste har jag märkt särskilt inte med Sjukersättning för den blir vilande och jag behöver också ha nån form av studiestöd CSN blir lån som jag måste betala tillbaka Att hitta ett jobb och få lönebidrag är ett sätt men vem skulle vilja anställa mig utan utbildning och med ett funktionshinder? Både Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen ser på mig som att ett jobb kan jag aldrig klara av och det säger de utan att jag ens varit på ett vanligt jobb och testat för att se om det är möjligt eller omöjligt för mig att jobba och där står jag nu om hur i hela friden ska jag kunna studera till något jag vill bli i vuxen ålder med den låga syn myndigheter har på mig men på något sätt ska det funka men än vet jag inte vad men jag tänker inte ge upp!

Likes

Comments

Jag förnekar inte min Asperger Den är en del av mig men jag vill ha ett så vanligt liv som är möjligt för mig Att ha ett jobb som funkar för mig, att kunna tjäna pengar och inte behöva få bidrag inte mer än lönebidrag om jag inte kan jobba heltid Varför har människor svårt att acceptera mig för den jag är bara för att jag är annorlunda och har vissa svårigheter Diagnosen försvinner inte men jag kan förbättra den, bli bättre på vissa områden men de vill hellre se mig som att man är helt värdelös på allt Så ska det inte gå till Jag är inte en sämre människa bara för att jag saker annorlunda än de "normala" Varför ska människor döma mig på förhand utan att veta mina styrkor och svagheter Det händer att jag börjar gråta av allt negativa som hänt mig, att känna sig värdelös och misslyckad men jag är inte värdelös eller misslyckad Det är de människor som vägrar se mig för den jag är som är problemet och inte jag Sluta Att Döma Någon På Förhand

Likes

Comments