Hej !

Idag har jag sorterat lite vad jag har köpt till bebisen och räknat lite på kläder. När det är första barnet är det ganska svårt att veta hur mycket man ska ha i varje storlek. Och vad man i egentligen behöver..

Men hittills har jag i storlek 50
3/4 pyjamaser
10 Bodies
3 par byxor/leggings
1 par strumpor i st 0-1 månad
1 tjock mössa
3 tunna mössor
2 koftor
2 tröjor långärmade (st 50-56)
3 t-shirts (st 50-56)

Sen jag har inhandlat en brio spjälsäng begagnat men i perfekt skick som jag kan dra ner ena sidan och ja längs med min säng. Jag har dessutom köpt två filtar, några handdukar till bebis, tre overall storlek 1-3 månader tror jag i och med att bebis är beräknad i mars och man vet aldrig hur varmt/kallt det är i mars. Och lite annat. Ett babynest och ett babyskydd med Isofix bas har jag också köpt. Det var nog ett av det första jag köpte för att kände att jag behövde bekräftelse på att bebisen låg i magen i v 9 typ 🙈😂 jag vet att det är tidigt men jag Behövde det.

Babyskydd och vagn är något som jag kommer nog aldrig köpa begagnat på grund av att man vet aldrig om babyskyddet har varit med i en olycka och vagnen vill man kunna välja helt själv vilken man vill ha och det är individuellt. Jag vill vara 100% säker på att vagnen är ny och veta precis vad personen har gjort med den så att dem inte har bytt bromsar eller i fall någonting hänger löst man vet aldrig. Jag är extremt rädd av mig. 😊😊

Det som jag planerar att köpa är skötbädd, badbalja, vagn och babysitter. Jag köper kanske också ett bärsele men jag vet inte riktigt om jag vill ha bärsele.

Mina planer är att ha bebisen i mitt rum men att bebisen har ändå sin lilla bebis hörna. 🌸🙈😊

Jag tänker inte flytta för att jag känner att bo i en tvåa bara jag och mitt barn räcker för tillfället 😊😊

Det var nog allt som jag har köpt eller planerar att köpa när det gäller bebisgrejer.
Lägger upp två bilder på några Bodies, pyjamaser kofta osv som jag köpt samt en bild på mig o min mage som syns lite i v 17. 🌸😊

He En Trevlig fortsättning på dagen !!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Om mig

Nu har jag gjort ungefär hälften av vecka 17 och nu vet jag skillnaden mellan tarmrörelser och bebisen. Jag känner bebisen sprattla mer och mer i magen. Det är en liten livlig bebis känns det som.

Ikväll satt jag i sängen och skulle skriva min inlämning. Där kände jag hur bebisen sprattlade till och jag är fortfarande ovan så jag hoppar till varje gång bebisen sprattlar 😂😂 men det är nog någonting man vänjer sig vid innan sparkarna kommer. Jag känner dessutom bebisen sprattla tidigare idag när jag var på jobbet.

I denna veckan är det inga rörelser varje dag ibland känner man inte den på några dagar men det är ingenting som är farligt eller som man ska oroa sig för det kommer senare. Innan v 26 om jag kommer rätt ihåg så är det inte viktigt att känna bebisen röra sig varje dag annars ska föräldrarna ta kontakt med förlossningen.

Jag är fortfarande i min bebis värld nu när jag har börjat känna bebisen. Det är en liten bebis på 16 cm som sprattlar runt som en liten fisk i magen 😍😍

Nu börjar magen växa, jag tog en bild uppifrån igår och jag då märkte man att magen hade växt en del 😊

2 veckor och 3 dagar kvar till RUL 😍😍

Likes

Comments

Om mig

Idag var min första dag på jobbet. Började lugnt med ett 13-17 pass. Det kändes i ryggen och i benen mest men jag märkte också att jag är helt borta i huvudet. Jag glömde mycket mer än vad jag brukar göra och fick lätt ont i huvudet. Antagligen är det för att jag har inte druckit tillräckligt med vatten. Nu är jag ledig i två dagar innan jag kör torsdag till söndag dag pass.

När jag kom hem så blev katterna jätteglada. Idag är det första gången på länge som jag lämnar dem själva i 6 hela timmar. Så jag fick komma hem och gosa med katterna.

Oscar var hos veterinären för första gången idag det gick jättebra fast att dem har skabb och att Oscar har en tand som växer snett så det får vi hålla koll på.

Nu ska jag vila mig ikväll kanske fortsätta på min inlämning som ska in på fredag. Eller bara ligga i sängen med katterna och mysa med en te framför en film. Vi får se vad det blir.

Tänkte inte skriva så mycket idag. Jag tänkte skriva ett inlägg imorgon om vad jag har köpt hittills till bönan och vad jag planerar att köpa och inte köpa. Imorgon blir det antagligen att montera spjälsängen så att jag kan möblera om sovrummet. Så slipper man göra sånt när man är dubbelt så stor som nu 😊🌸

Natti natti ❤❤

Likes

Comments

Om mig

Idag var jag på en strandpromenad med min lilla mage och började tänka på framtiden. Att vara mamma vid 21 år och ensamstående är inget man planerar i livet men ibland så blir det så.

När jag ser på framtiden ser jag inte alls en mörk framtid. Man kan vara ensamstående mamma och hitta kärleken ändå. Och man är inte alls sämre mamma bara för att man inte har en pappa till barnet.

Det jag ser som svårt i mitt mamma liv är hemkomsten från BB och förlossningen. Man vill ju dela med sig om förlossningen med barnets pappa och när man kommer hem från BB är det skönare om man har någon man kan få hjälp av. Om man är trött och vill sova eller om man behöver hjälp med städning eller matlagning. Som tur har jag min mamma som har planer att hjälpa mig mycket. Det är verkligen hon som kommer hjälpa mig med allting.

Annars ser jag framtiden med bebisen jättebra ensamstående mamma är ju ganska kul också. Jag tror att man får en annan relation med barnet som ensamstående mamma. 😊🌸

Nu ska jag vila mig efter en lång strandpromenad idag. Imorgon första dag på jobb efter en lång sjukskrivning. Man känner sig som en nybörjare. ❤❤

Natti natti

Likes

Comments

Om mig

Godmorgon !

Denna starten på att blogga har varit ganska jobbig då jag har legat i sängen och kräkt i två dagar, därför har jag inte gjort så mycket mer än att mysa med bebisen och katterna och kolla på Netflix. Jag blev precis klar med säsong 7 av pretty little liars. Mer om dagarna har det inte blivit 😂😊

Idag tänkte jag skriva lite på min inlämning i skrivande och kolla lite på film. Vila upp kroppen inför jobb på måndag.

Idag gick jag in i v 17 (16+0) vilket känns bra det betyder att bebisen växer och att graviditeten går framåt. Jag har börjat titta bakåt och tänker att det är redan 3 månader sen som jag blev gravid, det är svårt att förstå tiden går jättesnabbt. När jag fick redan på att jag var var jag i v 5 ca och nu är jag redan i v 17 snart är det redan hälften av graviditeten som har gått och bebisen denna veckan är ca 16 cm från huvud till fot och väger ca 90 g i början av veckan.

Nu ska jag försöka få i mig lite lunch och sen börja skriva lite på min inlämning.

Jag hoppas snart att jag blir piggare och mår bättre så att jag kan börja gå lite promenader och boa lite här hemma. Att jag helt enkelt får lite mer intressanta dagar och veckor 😊
Bara 3 veckor kvar till RUL !! 😍😍

Likes

Comments

Om mig

En del av alla gravida lider av hyperemesis som är svåra gravida kräkningar. Det var ingenting jag visste att jag hade innan jag blev sjukskriven på grund av uttorkning och extrema kräkningar. Efter en vecka hemma blev jag bara värre och värre, jag kunde inte stå på mina ben och allt jag åt eller drack höll kanske 10 minuter Max i min mage. När jag blev så dålig ringde jag vårdcentralen och en fredag kväll skickade hon en remiss till Gyn akuten och bad mig att gå dit för att göra fler tester.

När jag kom till gynakuten satt jag där i 5 timmar me drop innan läkaren kom för att se om jag fick gå hem eller om jag skulle stanna här i helgen. Det var till och med första gången jag såg min lilla böna. Den var 13 mm lång, det känns helt sjukt att tänka på detta nu när bebisen är 16 cm lång och liknar en "riktig" bebis. När man satt där på akuten det enda man så på skärmen var ett hjärta som slog men det räckte för att jag skulle lugna ner mig.

När läkaren när kom var kl nästan 23 och hon sa att jag skulle stanna över helgen för att få mer drop och vara säker på att jag inte var uttorkad längre. Då fick jag ett rum och somnade.

Det slutade inte där jag fick komma hem efter helgen och så mådde jag bra lite upp och ner. Fram tills v 17 har jag varit sjukskriven 7 veckor totalt och nu ska jag äntligen börja jobba på måndag. Man kan inte säga att man mår perfekt än men man mår bättre alla fall. Vissa dagar mår jag bara illa men behåller all mat och dricka i kanske en vecka och vissa dagar kräker jag fyra gånger om dagen. Att ha hyperemesis är ingenting man i egentligen vill ha men som många säger ju mer man kräker desto färre risk för missfall får man. Ingen vet om det är sant eller inte men det har funkar för mig i alla fall bebisen är kvar och vi är snart halvvägs i graviditeten.

Det som är viktigt att tänka på med hyperemesis är att det är inte lätt men i slutändan så får man en magisk överraskning efter förlossningen som kommer göra oss lyckliga livet ut ❤❤🌸 och den tanken hjälper mig i alla fall att hålla ut.

RUL om tre veckor ! Längtar så mycket för att äntligen på se könet och se så att bebisen mår bra. Vi kunde inte se sist på ul för att bebis vill inte visa. Bifogar bild på ul i v 15. 😊❤

🌸Ha en bra dag ! 🌸

Likes

Comments

Om mig

I vilken vecka man börjar känner bebisen röra sig är olika för alla gravida. För vissa kommer det tidigt som i v 13/14 och andra 23/24. För min del började jag känna av bebisen igår i slutet på vecka 16. Det är en riktigt underbar känsla, man känner som att man äntligen börjar få en relation med barnet. I början är det inte så tydligt man känner små bubblor eller som en fisk som sprattlar runt och sparkarna är inuti magen. Det kan hända att man tar fel mellan tarmrörelser och fosterrörelser i början särkilt som förstföderska.

Idag kan jag äntligen säga att jag har känt min bebis röra på sig / sparka inuti magen. Det är jättegulliga men svaga sparkar som endast känns inuti magen ännu. Det känns faktiskt som en bubbla i magen men det är magiskt. 😂😊❤

Jag önskar att alla fick uppleva detta för att det är magiskt. Har inte skrivit idag för att Jag har mått super dåligt hela natten och morgonen. Men imorgon skriver jag ett inlägg om min upplevelse av hyperemesis gravidarum.

Natti natti ❤❤

Likes

Comments

Natten till den 25/07-17 ändrades mitt liv. Tidigare den dagen hade jag varit och handlat för att laga kvällsmat samtidigt som jag handlade svängde jag förbi Apoteket och köpte en graviditetstest. Jag hade misstänkt att jag var gravid i en vecka redan men var inte säker.

Dem tecken som gjorde att jag misstänkte en graviditet var att jag började få finnar i pannan och hade jätteont i magen i ungefär 5/6 dagar. Men jag bestämde mig för att gå och lägga mig och ta testet på morgonen. Den natten hade jag svårt att sova och vaknade vid 03:30 på morgonen och bestämde mig att det var lika bra att ta den direkt. Jag tog testet utan att tro att den skulle vara positiv, jag trodde ju sen ett år tillbaka att jag inte kunde bli gravid. När testet visade sig positiv kunde jag inte tro att det var sant och det tog mig ett tag innan jag verkligen förstod vad som hände. Det var då jag gick tillbaka till rummet full av panik och slängde testet på sängen och sa till mitt ex att vi hade ett "problem". Han sa direkt att det var han eller fostret och att jag var tvungen att bestämma mig! Jag fick panik och körde hem till min mamma kl var ca 04:40 på morgonen. Hon öppnade dörren och hade en gråtande dotter som stod utanför. Vi gick in satt oss på balkongen och pratade i flera timmar. Från början visste jag att jag skulle behålla detta barnet med eller utan pappan. Det var så min historia med mitt ex slutade, samma dag försvann han från mitt liv pga mitt beslut.

Efter allt var det jag som bar på fostret så slutbeslutet var mitt. Och jag bestämde mig for att behålla mitt blivande barn. Idag ångrar jag absolut inte mitt val och har aldrig gjort det. Det enda jag ångrar är hur situationen var att vara gravid med fel person.. det finns ingenting som kan få mig att vela gå tillbaka och ändra på någonting, även om mina livsval var inte dem jag hade tänkt mig vid den perioden. Alla gör fel i livet och det är bara att lära sig att leva med dem livet ut. Det positiva är att jag får en underbar present om några månader.. någonting jag har önskat mig och väntat på i flera år. ❤😍❤

Likes

Comments

Godmorgon ! ✌️

Idag var det barnmorskebesök för mig. Vi lyssnade på hjärtslagen som låg på 150 vilket var bra. Det kändes så skönt att höra bebisens hjärta även om man har sett bebisen på ultraljud för 2/3 veckor sen så känns det underbart att veta att hjärtat verkligen slår och att bebisen mår bra. ❤

Efter att ha varit sjukskriven till och från sen mitten på augusti känns det skönt att äntligen börja jobba igen på måndag.

Bebisens vecka:

Denna veckan är bebisen ca 14 cm från huvud till fot. Den gör alla möjliga miner med ansiktet gör volter och aktiverar sig för fullt. Även om man inte känner den sparka än så känns det ändå som att man känner den sprattla ibland och det känns som bubblor i magen.

Mammas vecka:

Denna veckan mår jag mycket bättre jämfört med innan. Jag kräker inte mer, det händer fortfarande ibland men inte lika ofta som förr.
Min vikt ligger på samma som innan graviditet det vill säga att jag har gått upp det jag gick ner men jag har inte gått ner ytterligare.
Jag känner mig piggare och jag kan äntligen städa och laga mat dagligen utan att vara alldeles för trött vilket känns underbart. Det finns inget mer att säga om denna veckan. Det är sista veckan innan jobbet börjar igen så jag vilar så mycket som möjligt.

Trevlig dag !
Kram ! ❤

Likes

Comments

Det är oftast svart för folk att tro att jag endast har bott i Sverige i tre år men det har jag. :)

Jag är född i Sverige fast mina föräldrar flyttade till Frankrike när jag endast var cirka 2 år. Jag har alltså bott i Frankrike en större del av mitt liv. När jag bodde i Frankrike bodde jag först i La Flèche en liten stad i departementen "la Sarthe" Sedan flyttade jag till en lite by bredvid Strasbourg som ligger i departementen "Alsace". Att bo i Frankrike har varit en stor upplevelse och det önskar jag att alla hade fått uppleva. <3

 Att flytta tillbaka till Sverige var ett beslut som jag tog när jag var 18 år, jag ville komma tillbaka till min familj, mina föräldrar och syskon, då jag hade bott ett och ett halvt år med min storasyster ensam i Frankrike. Det var riktigt skönt att flytta "hem" även om jag hade riktigt svårt i början för att adaptera mig till den svenska livsstilen och det svenska språket.

Idag är Franska fortfarande mitt modersmål, men svenskan blir bättre var dag. :)

Detta var en kort introduktion om var jag kommer från. Nu måste jag gå och lägga mig för att orka med barnmorskebesöket imorgon. Vi ska lyssna på hjärtljud och kolla så att allt är okej och om jag kan börja arbeta igen nästa vecka.

Imorgon kommer ett inlägg om hur jag fick reda på att jag var gravid och hur det är att ha hyperemesis.


Natti Natii <3

Likes

Comments