Allmänt, Träning

Helgerna bara svischar förbi i raket fart, hade inte gjort ont om helgerna varit någon dag extra. Det är så underbart med helgerna, kunna vakna när man vill och ha en mysig morgon framför tvn med tända ljus och frukost. I helgen blev det verkligen en sådan helg bort sätt från att i söndag då åkte jag och tränade rätt tidigt på morgonen, Björn låg fortfarande och sov, Köpte med mig frukost på vägen hem och myste framför tvn en bra stund in på dagen.


Likes

Comments

Allmänt, psykiskt, Träning

Jag har ont i alla muskler, de stramar och ömmar så fort jag rör mig. Det är en härlig känsla än fast jag nu tycker mig gå som en tant på 90 år. Är väldigt nöjd med gymmet, fräscha maskiner och en härliga atmosfär. Jag får tvinga mig att ge mig i väg fortfarande men när jag är där är det alltid på topp! Då känns det att jag kan fokusera och göra det jag ska. Jag hoppas verkligen det håller i sig och att jag slipper fler bakslag , att det äntligen kanske kan få vara bra under en längre period.

Likes

Comments

Allmänt, Jonna, psykiskt, Sjukhus, Träning

Varför jag inte har skrivit på bloggen på väldigt länge har många anledningar.

Har inte varit den person jag normalt är. Jag har inte mått bra psykiskt som jag hade väldigt svårt att inse. Det är nog den största delen men det har även varit en hel del problem med min kropp. Har nyligen opererats i halsen (förra tisdagen) väntar på svar från läkaren som skulle skicka det på analys eller koll. Haft ofta huvudvärk och magsmärtor som även det är kollat, mensen försvann och kom lite som den ville eller inte alls. Fick börja äta prover igen och nu är även en plan gjord för hur framtiden ska se ut med medicinering och graviditet. Det känns bra i allt detta elände ..

Äter antidepressiva full dos varje dag och de har blivit bättre men långt ifrån bra. Vissa dagar finns energin och vissa är den totalt bort blåst. Ibland händer det att jag planerar att göra något på morgonen för att jag har energi just då, sen senare då jag ex står klädd och ska ut och rida eller vad det nu kan vara så försvinner bara allt och man klär av sig och lägger sig igen helt tom. Så har fått börja tvinga mig själv att göra saker, även fast det inte finns energi eller lust till något. Har kunnat sätta igång Jonna igen efter en lång vila och jag har även tagit tummen ur och skaffat mig ett gymkort. Så jag hoppas att jag ska kunna fortsätta tvinga mig själv att fullfölja gymmet och få Jonna i form igen.

Det tråkiga med allt det här är att vi blev tvungen att sälja fåren och jag fick skicka iväg Ella. Det blev för mycket helt enkelt, det är ibland så svårt att förklara hur det är och hur det känns och hur det ens kan bli såhär.

Likes

Comments

Likes

Comments

Säljes

Aldrig använda endast provade , strl 42 men tajta i modellen.
Svarta med silikon vid knäna .
Likes

Comments

Säljes

Kingston Sadel 17,5-18"

Väldigt skön att rida i , fräsch och inga skador.

Då jag inte använder den ligger den bara att samla damm. Satt bra på ett kallblod (innan alla muskler kommit på plats) med bred låg manke ( men finns rum för högre manke) kort rygg samt bred över lag. Är något vidare än normal , rätt bred kanal och bra i stoppningen. Kan behöva smörjas, följer med gör stigläder /stigbyglar och sadelgjord.

1500 kr.
Likes

Comments

Allmänt, Fysiskt, Jonna, Ella

Sista jobb dagen för denna vecka idag, slutar kl 16 . Ska hem i rask fart och ta in Jonna som ska få sin andra omgång ET, lite vardagslyx mitt i veckan. Även jag skulle nog behöva lite ET!

När jag ändå är inne på hästarna så har jag pratat med Thomas och kommit fram till att Ella får stanna ett tag, får se hur hon utvecklas och hur hon fungerar. Hennes sår hon fick innan hon kom till mig var på ett väldigt olyckligt ställe, men nu efter drygt 1 månad är hon halt fri och har fått blivit flyttad ner till dom andra hästarna. Så nu börjar det vara dags att få henne bättre i hullet och i musklerna samt börja med lite arbete från marken. En häst som är lätt att gilla!

Men nu söker jag en ridhäst så jag hoppas att hon kommer hålla och att hon har det jag söker, hon är ju inte inriden så kan inte ge upp allt för lätt med denna. Hon har väldigt många drag som liknar London, en kompis häst, dock så är hon större, ca 170 cm i manken och har en sportigare modell av kropp. Stort huvud och lång man, en mycket vacker sak! Men 5 år och mycket energi, blir ett projekt men som känns roligt, enda saker som nu känns roligt eller har sett fram emot på ett tag. Läkaren sa att jag enbart ska göra det som känns roligt, lägga min positiva energi på det till en början för att sen få inställnings positiv till annat.


ELLA


/Angelica

Likes

Comments

Allmänt, Fysiskt, Sjukhus

Förra natten blev inte så bra, fick ingen sömn på jobbet och paniken steg rätt fort då halsen bara kändes värre och värre. Vågade inte somna vågade inte ligga på höger sida då kändes det som att halsen skulle spricka pga trycket som blev. Slutade med att jag fick ringa min kära mor som då bor en liten bit ifrån jobbet och som för den delen även jobbar på samma jobb. Mitti natten fick hon ta cykeln och cykla hit för att jobba. Hade för den delen ingen större lust att ringa och väcka upp någon annan av kollegorna.

Åkte upp på akuten, sjukvården idag är ett stort fiasko emellan åt.. Fick som råd att åka hem ta en Alvedon, än fast jag inte hade ont utan mer än kvävande tryckande känsla. För att sen ringa min vårdcentral direkt på morgonen. Efter lite tjat så kollade han med träpinnen ner i halsen och suckade och sa du är bara lite röd i halsen, du kan åka hem.

När jag ringde vårdcentralen så ställde tanten många frågor och tyckte det var väldigt konstigt att dom skickat hem mig sådär bara utan att kolla vidare orsak. Fick komma dit rätt fort på vårdcentralen och hade ett långt samtal med läkaren som skulle skicka en påminnelse till öron näsa hals om operation och fler utredningar samt att dom skulle påminnas om att höra av sig om röntgen som gjorts. Måste säga att det är väldigt dåligt , ett telefonsamtal om bilderna, kan det vara så tidskrävande och svårt. Känner att mitt tålamod om det här snart kokar över.

Han tyckte operationen ska göras så fort som det är möjligt för att ev utesluta annat och förhoppningsvis att jag ska kunna slippa dom här obehagen.

/Angelica


Likes

Comments