Välkommen till min blogg

Fortfarande på återhämtning och äter nu en tredje antibiotikakur.... ska detta någonsin få ett slut?! Just idag känns allt riktigt bra. Värken i nacken börjar avta men resten av kroppen känns fortfarande svag.

Jag hade i lördags bjudit in till middag för familjen bara för att det var så länge sedan... och jag såg verkligen fram mot det. Jag städa, baka och handla. Så trevligt!!!!

Söndagen blev en dag med huvudvärk, smärta och trötthet. Måndagen blev en vilodag....

När jag var som mest förvirrad, uttömd och lost i min utbrändhet så kom jag kontakt med Feng shui. Jag visste inte hur jag skulle kunna läka mig själv inifrån eftersom jag hade svårt att acceptera det som hänt. Men om jag börjar i mitt hem. Jag upplevde jag allt så rörigt, stökigt hemma medans mannen undra vad som var stökigt?!

Jag plockade bort det mesta...älsklings kuddarna med frans, ljusstakar, krukor, blommor, även saker som jag älskat betydde inget längre, de hamna i ett skåp.

Den plats jag vistades i mest var ju vardagsrummet och det var här jag sedan kunde börja tillföra saker. Jag funderade över saker som var viktiga för mig och endast de skulle tas tillbaka in i möbleringen.

Nu hade jag också bestämt mig att bara följa Feng shui för att hitta rätta platserna för sakerna. Det kändes som jag tappat "ögat" för rätta placeringarna. Så ett schema att gå efter passade mig perfekt.

Jag tog väderstreck för väderstreck... I detta hörn hade jag tidigare en blyertsteckning föreställande mig själv i 6 årsåldern... Enligt ett baguakarta så skulle denna plats prydas med förebilder, mål i livet och hur vill jag att mitt liv ska vara. En bild på en flicka med dålig självkänsla var inte vad jag ville se upp till.

Idag hänger här ett fotografi på min mamma som ung.... Busig, rolig, vacker och modig..hon tog många tillfällen i akt och slängde sig ut på nya äventyr.

Här finns också en bild av Stockholms stadshus, min hem stad. Mer behöver jag inte säga om det!

I en annan del av rummet, karriär eller främja det nya.... Här är det de en "egen gjord" lampa som belyser växtligheten. En symbol som står för harmoni, lugn och som framför allt är i guld, rikedom. (inte bara i pengar). Den står på en hög av inredningstidningar och det är inte utav en slump! Det är inom detta område jag vill komma framåt, växa.
Det här är vad jag ser i dessa ting.... Här är det viktigt att klargöra att detta är vad symbolerna står för hos mig och just nu... Vi är olika, vi vill olika med livet och vi tolkar saker/ting olika.
Så här ser mitt vardagsrum ut idag... Det säger ganska mycket om hur jag mår.... Färg, prylar, kuddarna ....!

Idag är det fredag och snart kommer familjen hem... dags att städa lite!

Ha en skön helg! Kramis A

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vet ni vad som avgjorde det? Den här bilden i lokaltidningen där jag hade en liten "biroll" tillsammans med läkarens fina sätt att säga

- om du inte varit så tjock så hade du återhämtat dig bättre...och inte haft så ont...

Ja ja, han sa att om mitt BMI inte varit så högt..... men det var inte det jag hörde!

Hur ska jag någonsin komma någonstans med min inredning om jag inte vågar synas? Jag är uppvuxen med att det yttre har den största rollen, hur man ser ut är avgörande.....Hur jag ser ut, min familj och mitt hem är avgörande för om människor vill vara med mig eller inte...

Det är nog inte bara jag utan jag vet fler i min närhet som känner som jag. Utseendet är viktigast av allt! Klart som bara den att jag blir ledsen att se mig själv på bild.. Jag ser inte sund ut och jag utstrålar osäkerhet....

Nog om detta. Det är nu det ska ske en förändring. Det finns så mycket jag vill, hur jag vill vara.... Igår tex när jag titta på "Svenska Hollywoodfruar" så finns det ju en person som jag älskar.. kan ni gissa?
Maria Montazami njuter av livet, genuint tacksam för sin familj och för sin framgång. Hon kan säkert också var självkritisk i bland men det hindrar henne inte från att ställa till med bjudningar, gå på event och framför allt våga synas, våga vara lite "konstig" och våga vara lite pinsam. Jag oroar mig allt för vad folk ska säga, tycka och ja.... Nu är det slut på detta.!
So here goes..... Partner in crime, min hund Kiwi! Vi tar nu alltid en promenad på morgonen i minst 35 min (rask takt) Jag försöker lägga ut "bevis" så om ni inte ser mig eller bilder på naturen varje dag så - Skrik och jaga på mig!

Jag utmanar mig nästan varje dag att göra något vågat.... idag en selfie. Som min svägerska sa en gång när jag beklaga mig om att de andra bloggtjejerna hade så fina bilder på sig själva.....jämt...

- Men vi är inte såna!

Men om jag inte vågar synas på sociala medier hur ska jag då våga synas in real life?

Sammanfattning:

Röra på mig aktivt och medvetet VARJE dag minst 45minuter (min hund blir så glad också)

Äta LCHF till största del (för att minska mitt sockerberoende)

Äta mindre portioner

Bjuda in till en tillställning, middag eller liknande minst 1 gång i månaden och njuta av det.


Nu ska jag snart möta en väninna på lunch vilket också är en bra början på att socialisera mig. Haha! så insnöad har jag inte varit.... men idag lägger vi in lite drama... haha!

Sköt om er så hörs vi snart igen och då blir det inredning / kramis A

Likes

Comments

Igår när jag gick runt lite i affärerna i city så passade jag på att köpa den där kudden jag blivit förtjust i från HM....79,90 kr perfekt!

Mönstret, strukturen och storleken är precis vad jag ville ha men..... jag gillar lite mer påkostat, typ frans.

Eftersom jag inte är bra på att klippa rakt så passar detta mig. En färdig kudde med dragkedja och allt. Jag sprättar upp sömmen på tre av fyra sidor. Min tanke är ju att den sidan med dragkedja vänds ju alltid neråt i allafall och behöver inte då frans.

Nu råkade det vara så att just denna kudde var ihop sydd lite annorlunda....inte ut och in. Lite krångligare men....

Jag nålar fast fransen som jag hade liggandes i skåpet och började sy.. Jag är inte en van sömmerska och tålamod har jag inte heller egentligen men på detta sätt så blir det så enkelt.

Så enkelt att förnya, försköna och göra en enkel kudde till något mer. För er som följer/känner mig så är frans = exklusivt, kungligt...

Nu när fransen är på så ska den klippas.... saxen in i öglorna och...klipp!! Tuffsa till och ta da!!!!

Nu passar denna kudde mer in i min stil...

Tips på bloggen!!!
Ha nu en fortsatt skön söndag! kramis A

Likes

Comments

Iband ger livet tvära kast.... Igår förlorade en underbar människa sin kamp mot cancern. Han var pappa till en 13 årig tjej som råkar vara vår dotters bästis..... Den här människan som vi lärt känna var fantastisk och rolig på många sätt. Ni vet en sådan där person som man bara älskar från första mötet.
Det var igår....sorg...varför? tänk om....?!
Idag bokat hotellrum sedan en månad tillbaka. En kväll, natt och morgon som bara man och hustru.

Efter att vi strukturerat upp hämtningar och lämningar så är vi äntligen i stan.... Det visar sig att vi utan extra kostnad blivit uppgraderade till sviten. Två rum... balkong som sträker sig över hela stureplan. Bastu, badkar och två toaletter. Precis vad vi behövde...

Vi behöver inte ge oss ut i vimlet... vi trivs bättre här!!! Vi funderar på livet, framtiden och hur skört livet är. Vad är viktigt?! Vi har nog ändrat fokus på kvällen.

Nu ska vi ge oss ut och äta.. Skriver mer när jag landar vid skrivbordet igen.

Har ju det här med gardinerna att visa.....

Sköt om er!!! kramis A

Likes

Comments

Söndag och nu väntar ett härligt höstlov med ledighet, vatten och födelsedag.....faktiskt min egen! Vet inte om det är något att se fram emot egentligen. Jag har inte ens bjudit in till middag som jag brukar och allt detta pga. vattnet. Men jag hoppas verkligen att jag får frukost på sängen ändå....

I dag har det varit en dag då mycket små saker blivit gjorda, sådant jag längtat efter.... Det började med när jag vaknade så kom mannen upp med en bricka med kaffe och smörgås...och hörlurar?! - Det är ju söndag! Podden!

ÅÅÅ ja just det, det hade jag nästan glömt. På söndagar släpps ett nytt poddavsnitt av Stilsnack. Ett måste om man är minsta mode eller inredningsintresserad. Idag pratades det om frisyrer och parallellen till det inom inredning är förstås....???? - Gardiner! Om ni inte lyssnat på detta så gör det!

Precis vad jag behövde. Jag vill ha gardiner för jag tycker det är elegant och det ger en ombonad känsla nu när det börjar bli kallare ute men det passar inte riktigt. Eller är det för att jag inte hittar rätt?!
Att lyssna på dessa damer gör att man faktiskt vågar ta klivet.... Jag ska lämna tillbaka mina (fega) beige längder och ta ett par gröna istället. Och jag fick också det bekräftat att det ska vara skena i taket.. snyggt!
Idag kom också första snöflingorna, tyvärr låg de inte kvar men en saffranskaka ska det vara ändå.. Det är inte lika ofta som andan faller på men idag.....Saffranssockerkaka med en skvätt Rom i..mummmmmss.... Det blev en blandad bricka av både hembakat och köpt när fika gästerna kom.

När gästerna gått tar jag genast fram datorn för att slutföra mina uppsatser. Mitt mål var i onsdags men idag blev det av.. Nu kommer den där väntan igen, BEDÖMNINGEN.

En av de många uppgifterna var att göra ett kollage av enbart kuddar. Olika stilar, prisklasser och material var ett krav. Till detta skulle man också utföra en prislista, förteckning på vart "kund" kan köpa och till vilken kostnad.

Har man inte erfarenhet av detta så är layouten inte så lätt. Den ser enkel ut nu men det tog en stund. Samma sak skulle göras med Mattor, vaser, ljusstakar och lampor. De vill givetvis också kolla om jag har koll på vad som finns nu och vad som är poppis.

Tänker faktiskt dela med mig av mina kuddar...och prislistan...

Nu när utbildningen börjar närma sig sitt slut så behöver jag objekt att praktisera på. Trots min blyghet ska jag nu ge mig ut på jakt... Det måste väl vara någon i denna kommun som vågar lämna sitt hem i mina händer, eller?
Nu ska jag sätta mig i soffan med en härlig bok, inredning förstås! Känner mig lite förkovrad i detta just nu men jag njuter av varje sekund, frågan om de min närhet gör det?! HAhah!
Sköt om er så hörs vi snart igen! Kramis A

Likes

Comments

Idag var jag på ett frukostmöte i hemma kommunen tillsammans med några företagare. Vi är inte många till antal vilket gör att även lilla jag vågar dela med mig lite om mina tankar, reflektioner och idéer. Det här är en plats för tips, inspiration och just idag för en "spark i baken". Vi delar med oss av våra otroligt olika kunskaper, erfarenheter och här lyfts frågor som berör just oss, här och nu i vårt företagande men även lite personligt.

Nu var det länge sedan jag skrev här på bloggen men idag insåg jag att jag saknat det...att skriva alltså. Jag blev också påmind om att om jag ska lyckas med att bli egen företagare i framtiden så är det just så här jag vill nå ut till mina läsare, kunder mm. Det är just detta som ska leda mig till min hemsida.

Är detta precis den sparken jag behövde för att ta steget ut? att faktiskt starta ett eget företag. Jag är snart klar med min utbildning till att bli en certifierad inredare. Inget får mig att må bättre än att hjälpa människor att få ro i sina hem. Har man inte riktigt intresset så vet man inte att man med väldigt små medel kan ändra stämningen i ett i helt rum bara genom att flytta på några få saker. Och en sak som nämndes på mötet idag var just att det är "mellanrum" som gör saken. Och för mig översatt till inredning så är det kanske just en annan gruppering av föremålet/föremålen och mellanrummet som gör det till ett stilleben istället för till "plotter".
Nu är detta små detaljer men första bilden.... vem hör med vem och gör sig bäst med vad? Det är nu man ska föreställa sig att man har en ficklampa i pannan som belyser en begränsad punkt i taget.
Vi har en huvudperson som vi inte missar... Statyn. Han gör sig bäst ensam.... Till höger om honom, silver, guld och grönt. Högt, lågt och mitt i mellan, skapar skön kontrast. För att ett stilleben ska vara "tilltalande" , en fröjd att titta på så ser jag till att varje element i Feng shui finns representerat. Som här, Jord - finns i det bruna vi ser, jorden. Trä- växten. Metall- guld och silver ljusstakarna. Eld- levande ljusen. Vatten- glaset på ljuslyktan.
Nu till vänster om mannen.... Högt, lågt och mitt i mellan. Jord- keramiken i ljuslyktan. Trä- Här kommer frukten i sig in. Metall- guld i ljusstaken. Eld- levande ljuset. Vatten- Den lilla detaljen på ljusstaken, en ljusmanschett i glas.

Nu när vi har grupperingarna klara så backar vi och tar helheten.... Syns det tydligt vem som har ihop det med vem?

Precis som i ett äktenskap.......Jag vill inte gå på en tillställning där jag inte vet vem som är tillsammans med vem och på vilket sätt... Kan bli pinsamt!!! haha!!!

Nästa gång i vilket sammanhang som helst och hur "djupt" som helst så tänk på mellanrummet......
Sköt nu om er tills vi snart hörs igen! Kramis A

Likes

Comments

Contains affiliate links

När jag ligger här i sängen och får tid till att reflektera över helgen måste jag säga att det hänt mycket....

Eftersom mannen inte var hemma så satte jag barnen i arbete. Jag ville ha skänken i matrummet målad och nu hade jag äntligen bestämt mig i vilken färg. Jotuns nya "lagerträd". En färg som påminner mig om svärfars torp på landet. En färg som ger en känsla av enkelhet, vedspis och vattenpump på gården. Här får allt ta sin tid och ingen stress. Nu ska en bit av detta finnas hemma hos mig.

När bestämt mig tog jag mig i kragen och gav mig iväg.... När jag kommer in i butiken/färghandeln så möts jag av en tjej som ser ut att brinna för dessa färger och för inredning lika mycket som jag. Jag blev så inspirerad av miljön att jag köpte provburkar i olika färger. Det blev först en större burk i "lagerträd. En prov burk i "Silky pink" och en "dusty blue" och en burk "soft teal".

Väl hemma igen... - Barn nu ska vi måla! Så här såg det ut....

Resultaten......... Hallen tampas jag med lite då jag annars väljer att ha färg på textilier istället för på väggar.. men en prov burk räckte till de lilla i hallen två gånger, 120kr. Om jag tänker efter så hade mitt hem blivit mer harmoniskt om jag valt "soft Teal" i hallen. Det går ton i ton med skänken, mitt sovrum där uppe och hade nog smält in mer..... Det blir att fundera över...

Vet ni att dessa färger finns även i våtrumsfärg.....

Hoppas att detta kan inspirera er att sätta lite färg på vardagen.... välj färg efter känslan den ger dig....

Ha det gott! Kramis A

Likes

Comments

Contains affiliate links
Onsdag morgon och här sitter jag i min lilla vrå.... med en kaffekopp. Jag tänker på färger.... Mannen ska åka bort i några dagar så jag tänkte kanske passa på att måla lite. Barnen har erbjudit sig att hjälpa till.........
Annars blir det bara lite små plock här hemma just nu då jag fortfarande tampas med värken i rygg och nacke. Jag har tagit in svampar i inredningen....både tovade och andra. Jag gillar att ha små detaljer som får folk att dra lite på munnen, lite lekfullt men fortfarande i en diskret skala.
Jag tänkte även passa på att svara på lite frågor jag får, framför allt mina kuddar....... Den fråga jag får mest är

- Hur mycket pengar jag lägger ner på kuddar varje årstid....?

- Var köper jag alla kuddar?

- Var förvarar jag kuddarna som jag inte använder?

Svaret på den första är svår eftersom det är så olika. Jag har ju kuddfodral som åker in och ut i olika säsonger och i olika kombinationer. Men om man nu tittar på kuddarna jag har nu i soffan så ser det ut så här:

Som ni ser så är det väldigt blandat på märken och prisklass....

Här kommer en till....

Blandade stilar, prisklasser, gammalt och nytt.... This is me!

Nu ska jag börja packa upp mina varor som kommit från Gripsholm. Bara jag öppna kartongen fastnade jag direkt för handdukarna och badrocken..... oj oj oj, säger jag bara!

Det här är produkter jag fått lånat för att styla med. Vi har ett underbara påslakan i tvättad linne, handdukar, kuddfodral och linneduk...

Jag var tvungen att öppna och känna....påslakansetet kommer jag absolut önska mig hem...

Fortsättningen följer då jag ska fota dessa till mitt "uppdrag" som ska bli en uppsats i utbildningen.

Men nu kurrar magen.....

Sköt om er! Kramis A

Likes

Comments

En typisk höst dag med regn och rusk. Det är fredag och man har all tillåtelse att kura ihop sig under en filt i soffan. Jag funderar faktiskt på om jag redan nu ska hämta in höst/vinter plädarna.......eller ska jag tända en brasa i kaminen?...

Vet ni att jag hittade denna underbara pjäs på blocket.... Jag prutade och eftersom han ville bli av med den så fort som möjligt så blev den min samma dag för endast 2000 kr. Det var inte superlätt att installera den eftersom rören var enligt gammal standar. Men det gick..... och jag älskar den!

Nu är det ju så att jag inte har skrivit på bloggen på ett tag men det har sin förklaring...

Jag vill att detta ska vara en plats för inspiration. Inredning, pyssel och ibland lite bak.

För att kunna förmedla detta så behöver man själv uppleva det och just nu har det varit lite....."torrt".

Mitt liv går så mycket upp och ner just nu så jag har svårt att bara vara positiv i mitt skrivande. Vilket leder till att jag hellre inte gör några inlägg alls.

Men................ Jag ser fortfarande att en del är inne och tittar fortfarande så detta är en ursäkt till dem.

Jag tampas just nu med värk i leder och muskler, framför allt i nacke och rygg. En värk som i sig inte är olidlig men som tar på humöret i längden. Jag är också förstås orolig över hur detta kommer fortskrida...

I två veckors tid har jag känt influensa liknande symtom men också ett illamående som inte gick att förklara. Framför allt på morgonen. Ni som varit gravida vet säkert hur det kan kännas..... mjölken lukta illa, allmänna toaletter var inte att tänka på och inge kaffe på 4 dagar...

Sedan dök detta märke upp från ingenstans. Lite akut till läkaren, där konstaterade de Borrelia.

Nu sitter jag här med massa inrednings projekt jag vill göra men inte har orken till... Jag älskar ju hösten! Jag har en utbildning som jag vill slutföra men finner ingen inspiration till. Jag är bitter!

Men det finns människor där ute som vet precis vad jag behöver.... Min lilla "finska Ernst". Hon ringde och berätta att nu hade hon delat sin stora planta som jag gillade så mycket. Vi bestämde en dag och tid för fika.

När jag la på luren började jag redan ojja mig... måste köpa jord, måste plantera innan det blir för kallt och var???!

När hon kommer så plockar hon ut hinken med plantor, en spade och en säck med jord från egen kompost. Jag blev alldeles tår ögd. Allt hade hon tänkt på.

Jag berättade i stora drag vad jag saknade i trädgården och vips så körde hon ner spaden i gräsmattan. - Då tycker jag att du ska ha den här. En stor vägg av växter som skärmar av....

Inte riktigt vad jag hade tänkt men varför inte? Något wild and crazy! Sagt och gjort! Nu ska bara mannen a hem en armeringsmatta och lite stolpskor. Ska bli kul att se sedan till våren.....

Tänk att små saker som detta kan betyda så mycket...

Nu ska jag krypa ner i soffan med några kassar med gamla inredningstidningar som jag fått av rektorn på jobbet. Hon vet vad jag gillar....

Kramis och njut av höstens alla färger, det ska jag!

/ A

Likes

Comments

Idag skulle svågern firas hemma hos svärfar med fika och bullar.......... Har blivit en tradition att fira just dagarna efter för att.......
Idag var det också dags för den årliga loppisen i Aspudden, inte långt från Stockholms innerstad. Det går inte att beskriva den härliga känslan när folket som bor där kliver utanför gatan och säljer det de inte vill ha längre. En gata som omges av fina äldre hus blandat med lite nya här och där. När man gått den 2 km låååååånga loppis gatan går man över och tar andra sidan tillbaka. Underbart!
Den är sådan glädje och härlig stämmning när människorna hänger ut från fönstrerna och snackar med de som står nedanför. En del bjuder på kaffe och kaka. Man lånar stolar från grannen och allt känns som en enda stor....FEST!
Det här är ju också den sidan av stan som människor vågar sticka ut. Alla har en egen stil, hippsters, gamla hippies, folk som såg ut att vara stigna ur en 40-tals film. Ja allt fanns där!
Det jag fick med mig hem var en resväska.... Vit med guldspännen. Den ska bara tvättas och sedan ska den få agera som förvaringsväska vid mitt skrivbord. Ett ställe att gömma mina papper...nej jag tänkte på min lilla skärmaskin, passare och sådant som jag använder endel i utbildningen.. Jag var beredd att betala 100kr men de vill bara ha 40kr?!
Är man ute efter märkes kläder billigt så är det här man ska leta!

Efteråt bjuds det på glass, lakrits är favoriten men också en kula choklad och en salted caramel.......mums....

En trött men belåten tjej går nu och lägger sig för att lyssna på Stilsnacks söndags avsnitt och somna sött.

God natt och sov gott! Kramis A

Likes

Comments