Välkommen till min blogg

Så här såg det ut i går.. ordning, strukturerat och kontroll...

Så här såg skrivbordet ut i morse..... kaos!!!!🤔😣😫😨😰

Men jag tog mig samman, sista semesterdagen. Efter en hel dag med onyttigheter för snabbt energi påslag kan jag nu känna mig helt färdig. Sååå skönt och jag är sååå stolt, nöjd med mitt arbete.

I morgon ska mannen läsa igenom så att sammanhang finns och inte allt för mycket stav fel.

Haha!!! Min pappa brukar alltid ringa efter mina inlägg... - Du det här med särskrivning? Kan inte du det?

Jag kan erkänna att jag alltid haft svårt för stavning men nu är det illa. Ord som annars är lätta kan göra att jag tvekar om jag skriver rätt.

Min bror brukar också ringa och låta oroad ibland... då har jag skickat ett sms som han inte förstår. Det saknas ord...och saknar sammanhang... konstigt hur hjärnan fungerar under stress.

Nå ja vettet kommer väl tillbaka snart igen!

När huvudet inte fungerar som vanligt så är det skönt att få klippa och klistra...hands on liksom. Nästan som terapi...

Den här utbildningen har hjälpt mig i mycket....sinne och ro....

Jag hade en fin strand bild att lägga upp..sand, kaffe och en härlig bok men den läggs in bara upp och ner. Varför??!! Bara just den bilden!?

Nej nu går jag och lägger mig..... 😁😂

Kramis och sov sött!!! / A

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det finns nog inget som kan väcka en inredning till liv mer än "snittblommor".

Nu i några dagar så har jag förkovrat mig i böcker, dator och kollage. Mitt hem har fått vänta. Eftersom att jag dessutom har svårt att komma till ro på kvällarna/nätterna så är jag också lite trött och nästan lite febrig när eftermiddagen kommer. Men idag bestämde jag mig för att inhämta lite ny energi.
Det finns ett Café en halvtimme bort där de även har en butik. Lite gammalt, lite nytt och fin utsikt. Det har aldrig blivit att jag besökt det men idag........ Barnen muttrade lite men de fick välja om de ville följa med eller inte för idag skulle vi göra något som jag ville....

Det är ju alltid roligare med sällskap! Två barn och en hund tackade ja till utflykten.

Skönt att komma i väg lite..... Det blev inte mycket till shopping men en kudde hitta jag.... haha!!! En fin blå. För mig är blått kungligt och jag älskar det!
Dagen fortsatte att handla om mig...... Frisören hade fått återbud och kunde ta emot mig på eftermiddagen (annars hade jag fått vänta till i september). Nu var det ju också så att jag gav mig på att omsorgsfullt ta hand om mina grå strån alldeles själv, jag borde vetat bättre.... Mamma hade vänt sig i graven om hon sett mig... (hon var ju frisör) ursch jag såg hemsk ut!!!! AKUT!!!!
En klipping gjorde saken lite bättre. Läxan lärd, boka i tid!!!!!! Och färga inte själv!!!!!

Nu när jag kände mig lite bättre var det dags för huset. Vissna blomster ska bort och nytt liv in.... men i min trädgård finns det nästan inga blommor kvar...hm....och jag har inte lust att åka för att köpa, inte idag. Det blev en längre promenad än jag tänkt för jag hitta bara vass.....Men något som det också fanns gott om och som är sååå fint är Kirskålen.

Väl hemma, kaffet, sekatören, glasskålen och lite vatten.....
Nu känns livet lite bättre!!!
Det behövs inte mycket tid och inte heller mycket pengar för att visa att man älskar sitt hem.
Nu råkar det också vara så att jag utför ett litet "experiment". Enligt Feng shui kan man påverka sin vardag genom att främja energier som finns i huset. Man delar in huset i nio delar och varje del står för något i din vardag. Baguan kartan om ni kommer ihåg från tidigare inlägg.
Just nu ser jag till att förstärka området som står för "hälsa" och det som står för "framgång".
Alla de fem elementen ska vara representerade i detta område. Jag väljer också att ha växtlighet som strävar uppåt och som är nytt och fräscht, symboliskt(uppåt och nytt i karriären). Mässing för mig är guld och rikedom. Det glimmar!!! Toffsen eller "tasseln" står för mig och min personlighet som jag så väl behöver lyfta fram just nu.....
Vad tror ni? kommer det fungera? Det som hänt hittills är att jag har gjort mig mer medveten och aktiv i mitt välmående och i min "karriär". Jag är mer uppmärksam......på.....livet......
Allt detta kanske låter flummigt och som hokus pokus men har man "kraschat" utan att se att man var på väg neråt så var man inte uppmärksam och gjorde heller inte aktiva val i sitt liv...... Det bara hände!!! Nu har jag tron om att jag kan påverka och för mig är det någon form av kontroll..... Kontrollen jag hade tappat!

Gå nu ut och plocka lite grönt och förstärk de positiva energierna i ditt hem och i ditt liv!

Kramis A

Likes

Comments

Nu ska ni få höra..... äntligen! Skönhetsboden har nu tagit emot sina första kunder. (Jag var andre att få njuta i behandlingsbänken). Jag fylls av ett lyckorus när jag tänker på hur kul detta varit och hur fint det blev. Jag är också så tacksam för att denna tjej litade så mycket på mig att hon köpte det jag föreslog (så bra vänner är vi egentligen inte). Hon lyssnade och tog till sig allt....
Allt från uppåt strävande växter för att höja känslan av rymd, kompensera vassa blad med något mjukare som cirklar. Färger, yin & yang, symboler, placeringar av möbler och former, ja vi har nog fått med allt.
En snabb guidningstur i hur och varför?!
Utsidan är alltid det första man ser och här ska man visa tydligt vad man sysslar med och vart man ska gå.... Entrén. Kunden ska aldrig behöva fundera eller undra om de kommit rätt.
För lyckad verksamhet så behöver vi ge känslan av trygghet hos kunden. Samma sak här.... när jag som kund kliver in ska det inte råda något tvivel om vart jag kommit och vad som jag förväntas göra nu.....
Det första jag lägger märket till är soffan = väntplats.
Jag lägger också märket till kroken = hänga min jacka
Jag ser diplom,ju närmare jag kommer ser jag vad det är denna verksamhet är bäst på.= Trygghet.

I färgsättningen så har soffan fått bestämma. Den är köpt på en auktion och den satte färgen. Eftersom vi har med skönhetsvård att göra så väljer vi att gå ton i ton och vi väljer ljusa färger. Behagliga färger som inger ett lugn. Rosa, moderligt och det gröna står för hälsa. För att sedan få in fler element som man pratar om i Feng shui så har vi svarta ramar, mässingskrok och kurvigt soffbord.

Har man väl slagit ner sin rumpa i soffan så ser man ...... en fika hörna. Här bjuds på kaffe, te och en liten kaka. Och för att höja "lyxen" så finns där två burkar med eget gjort te. Allt hämtat från trädgården utanför.
Då detta är en "liten" plåtbod egentligen så gör vi allt för att ge känslan av rymd. Vi har liksom ramarna ovanför soffan, växter som strävar uppåt. Även lampan stävar upp mot taket. Man ska också tänka kontraster..... Runt-kantigt, vasst- mjukt osv...
Möblerna är placerade på ett sätt så att kunden inte ska känna något tryckande chi.... det vill säga att lysröret inte är direkt ovanför behandlingsbänken då det kan oroa kunden. Inga vassa hörn ska heller riktas mot kund i den höjd hon befinner sig i liggandes eller sittandes.
Vi har tydliggjort varorna som är till försäljning för att det inte ska råda något tvivel om vad som sälj och inte. De produkter har fått en egen hylla avskilt från förbruknings materialet.
Som en liten extra rolig grej gick jag igenom det så kallade Baguan kartan...... Den används som ett redskap i feng shui som hjälper dig att förstärka olika livsaspekter i ditt hem eller i lokal.

Ingången till ditt hem eller din lokal är alltid i ruta 8,1 eller 6.

I detta fall ligger ingången i ruta 1. Kan det bli bättre när detta nu gäller ingången till hennes förnyade verksamhet.

(Det finns en del av denna lokal som jag valt att inte visa.... bakom skjutdörrarna. Förvaring och en toalett. Ruta 4, 3 och 8).

Framgång, där hänger diplomen. Frid/balans, Soffbordet och ytan runt omkring där har vi tänkt alla element och mycket natur material. Kärlek/relationer är den plats där ägaren rör sig mest. Här finns också hyllor med de saker som behövs för att göra en sådan hållbar behandling som möjligt. Alla element är representerade i någon form. Barn/kreativitet, det är här hon utför sitt arbete och för att förstärka här så fattades det en sak.... Det blev fårskinn på pallen hon sitter på. Små saker kan göra stor nytta. Behöver jag säga mer? Sist men inte minst...... Stöd i livet. En väl organiserad yta med en hylla för försäljnings produkter vilket är stödet i hennes verksamhet. Viktigt igen att alla element finns med.
Nu har jag slutfört min "praktik" som jag valt att kalla det och nu ska allt skrivas ner för att skickas......

Så nu över till pluggandet....

Måste bara säga en till sak som gjorde mig otroligt glad idag. Jag har ju funderat på detta med Formexmässan och hur jag kan få biljetter... (sedan mamma gick bort las ju företaget som gav oss rätt till inträde ner). Men jag fick höra att man kunde söka som press som var lika med bloggare..... hm.... krångligt!!! Men då.......men då fick jag ett mail från Rum och Miljö där jag går utbildningen. Där får vi beställa biljetter..... ååååå sagt och gjort jag ska gå på mässan i slutet av augusti. Jippi!!!!!
Sköt om er så hörs vi snart!
Kramis / A

Likes

Comments

Nu kan ingen i detta hushåll ha en enda ursäkt till att ha mobilen laddandes vid säng kanten...... Alla i familjen har fått en varsin väckarklocka.

Allt detta har väl med att jag inte sover så bra om nätterna. Jag har svårt att komma till ro och nu börjar det ta ut sin rätt..... En konstant feberkänsla....
Jag har nu rensat i sovrummet. Vi råkade ha lite mycket möbler där.. sådant som är för fint för att ställa i garaget där mössen kan gå och det är för stort för att gå in i "skrotrummet". I min ilska och självömkan bar jag ner eller snarare släpa jag ner soffan för trappen och ut på verandan. (där står den fortfarande). Puh!!!, nu kan jag andas bättre där uppe. Men mobilerna som lätt åker på precis innan man ska somna. Är det inte min egen så är det mannens. SÅÅÅÅÅ trött på det. Här ska bli ändring på. Sagt och gjort, väckarklockor inhandlade.
Ingenting går riktigt som jag vill denna sommar. Det blev inte som jag tänkt och önskat.... Jag hade också lovat mina barn en sommar med mer upplevelser som vi tyvärr fått ställa in. Samvetet äter upp mig... Jag håller på att gräva ner mig själv i detta. Det är ju liksom mitt fel.... Vi är en familj som är mycket hemma men denna semester skulle bli annorlunda....hade jag lovat och önskat.

Jag försökte fly från samvetet och det bästa sättet är ju att fly ut i naturen.

Jag hade glömt bort hur vackert det var här... 5 min med bil och en 10 min promenad så kommer man till denna lilla sjö. Min lilla Kiwi blev ju alldeles överlycklig över denna spontana utflykt, bara hon och jag. Hon bada och jag åt blåbär....
Det här var igår.... Idag är en bättre dag!
i dag bestämde vi för att åka till Ikea. Lakan, bäddmadrass och bänkskivor behövdes inhandlas. Lusten var inte stor men vi åkte i alla fall och det var mannen som övertalade mig.. Kunde man inte tro!

När vi väl kommer hem och solen skiner känner jag att detta gav mig mer energi än om jag bara varit hemma. Det fanns mer inspiration på Ikea än jag trodde.

Och tur var väl det, att energin var laddad för sedan blev jag "in ringd" till skönhetsboden. Nu är det sista sakerna som ska på plats. Behandlingsbänken, arbetsstolen och allt är på plats. Nu ska tavlor, blommor och kuddar puffas.
Två timmar senare så lämnar jag boden. Allt var inte riktigt färdigt då vi väntade på att en händig man skulle komma och såga men det är så otroligt fint. Känslan i boden är komplett ut i minsta detalj. Jag kan inte ta på mig all ära men jag är stolt över resultatet.
Så stolt att jag skuttade där ifrån utan att ta bilder..... sorry! Nu får vänta till tisdag....
På tisdag öppnar hon för första kundbesöket.. gissa vem som är den andra kunden att få njuta... jag!!!!
Det här betyder att jag har kommit 75 % eller kanske 80% av min första del i utbildningen. Snart ska den lämnas in och förhoppningsvis godkännas så jag kan fortsätta.....
I natt kommer jag nog sova gott..... och imorgon ska jag nog handla stenar... Jag har sett andra göra det och nu vill jag också... Ni får se vad jag menar...
Sov sött och ta hand om er!! Kramis / A

Likes

Comments

Contains affiliate links
I dag har Inspirationen och lusten runnit av mig.. Jag har verken ork eller viljan att göra något annat än tycka synd om mig själv. Ja, det är tvära kast och det är väl det som tar på en psykiskt. Det dåliga samvetet över att må som man gör när det inte finns någon anledning egentligen.... Det finns de i min närhet som kämpar för livet.... en familj som kommer mista sin man, far till sina barn. Och här går jag runt och tycker "livet" är jobbigt.
- Jag borde skämmas! ( och det är väl det jag gör).
De sömnlösa nätterna börjar ta ut sin rätt.... Behöver jag säga mer?!
Jag försöker att njuta av det lilla, goda som jag har i min vardag... Alla kan inte bara gå ut i trädgården och hämta färska vinbär att ha i filmjölken på morgonen som jag......
Alla får inte alltid sällskap på promenaden som är så behövlig för väl måendet. Jag får det, av en alltid lika lycklig hund. Hon tvingar mig att stanna till ibland och då ges jag chansen att se det fina som faktiskt finns runt omkring mig.
Idag är väl också en liten känslig dag då min dotter åker bort en vecka... Första gången så länge utan mig...
Jag hade tänkt att fixa lite på hennes rum tills det att hon kommer tillbaka men idag känns det inte som att jag kommer hitta viljan/styrkan till det.

I boken " Feng shui för svenska hem" finns riktlinjer för hur ett tonårsrum ska inredas. Och faktiskt tycker jag man ska läsa det stycket trots att man inte ska möblera om utan bara för att få en påminnelse om hur barnen upplever saker och ting. Hur de faktiskt visar oss hur de mår genom sina rum. Det här stökiga , slarviga som gjorde mig tokig för några månader sedan la sig lite den dagen hon fick diagnosen dyslexi. Kan det vara en tillfällighet? Eller kände hon likadant kaos inuti som jag såg i rummet?

Så här ser moodboard ut för Jackies rum..... Jag kommer att i största mån ta de möbler vi har redan...ska leta i mina gömmor och försöka köpa så lite som möjligt. Har nog en liknande byrå i tvättstugan och det blir den jag börjar med. Den behöver tömmas på s k i t först. Lampan ska göras av hästhuvudet som fanns i källaren hos mammas gubbe.
Nu när jag skrivit av mig lite känns humöret lite bättre... Nu blir det kaffe.....
Sköt om er! Kramis / A

Likes

Comments

Contains affiliate links

Nu börjar det närma sig...... Manskapsboden som ska bli till en skönhetsbod. Moodboard är klar, måtten och ritningarna är klara så nu är det bara övertyga "kunden" att vi ska bygga en fönstervägg istället för draperier. Jag åkte till boden med lite rekvisita för att på ett bra sätt illustrera hur en vägg kommer att se ut. Satte lite av möblerna på plats för att se om mina ritningar fungera. Jag är nu övertygad om att detta kommer bli så fint.......

Man tar vad man har..... Massagebänk, fönsterbåge och en blå tejprulle fick följa med idag tillsammans med anteckningsbok och tumstock. Allt bara för att få känslan..... Jag älskar det! Så nöjd och övertygad om att trots utrymmet är litet kommer väggen gör att det känns större.

Bilden nu till vänster är tagen vid dörren och rakt fram...... Bilden till höger visar där min "kund/klient" tar emot sina kunder. För att då få en mer känsla av trygghet kommer väggen (om jag får som jag vill) vara en meter bred alltså dubbelt än på bilden. Man kommer då kunna se dörren men ändå kommer det mesta av kroppen att skylas när man ligger där och blir fin......

Jag mäter, antecknar och markerar med blå tejp.... Nu kan jag nöjt ta en kaffe och bara vänta tills ägaren av boden sagt sitt.
Givetvis har jag skrivit ner hur jag tycker att allt ska stå och varför. Vilka element i färg, material eller form som behöver kompletteras för bästa förutsättningarna till välbefinnande. Jag har som kursen säger, utgått ur ett Feng shui perspektiv.
Jag hade inte riktigt tänkt på allt....missat att nämna en sak till henne. Lysrörsarmaturen som de så flitigt höll på sätta upp....... helst inte direkt ovan kund. Om placeringarna blir som jag tänkt så sitter allt perfekt!!! Puh!!!
Nu behöver ägaren bara känna in och okeja.... så kör vi.
Kaffet som jag var välförtjänt av tog jag hos min mammas gubbe. Han bor i närheten och även om det känns tungt att besöka nu när mamma inte finns där så behöver man ibland svälja klumpen och bita i det sura äpplet....
Efter fikat, tårar och skratt går jag ner i källaren där jag brukar "shoppa" ibland. Så gjorde jag när mamma levde och det får jag fortsätta med trots att det är 4 år sedan hon gick bort. Jag älskar att gå där bland allt krims krams. Man kan tydligt se vilka olika stilar vi gått igenom när det gäller inredning....
Jag var ute efter en speciell sak som jag tänkt göra om lite till min dotter..... Hästen..... en lampa!!!!
Självklart hittade jag lite annat också.
Sov nu sött!!! Kramis A

Likes

Comments

I dag blev det en utflykt till ostcafet som ligger 25 min ifrån stugan. Vi har hört att deras ost ska vara något extra. De har dessutom goda bakverk.

Redan när man kommer in på gården slås man av de lilla familjära och lite lekfulla. Vi möts av båda får, tackor och lamm.....

vid detta kakbord tar man inte bara en sak.....

Jag slås också här av de lilla men ack så mysiga inredningen. Självklart finns här saker av fårens ull... kardat, tovat och fanasifullt....

Det finns alltid något extra som man fastnar för och för mig var det detta. Jag älskar det!!!!! Materialet, färgen och vimplar.... så underbara!!!! Alla konstverk var inte till salu itan bara för egen dekoration. Men man kunde köpa ull i lösvikt, inga mängder då det mesta skänks till Estlands fattigare delar för att de ska ha något varmt till vintern.

Jag ska nog lära mig att tova..... komvux har säkert något.....

Efter fikat tog vi en titt på gården och plötsligt hör vi dem komma..... dax för mjölkning...... de kom springandes ner för lansvägen, tvärs över gården och in i ladan. Bonden själv lunkade sakta bredvid, utan ett ord...

Bonden berättade gärna lite historia om gården och hur den kom i deras ägor. Han berättade fårens bakgrund och hur man förberedde dem för mjölkning. Ville man fick man prova att mjölka för hand innan maskinerna satte igång.

Nu var det dax att prova deras osttallrik. En hårdost som bara säljs till restauranger och i butiken. Sedan var det samma ost fast med olika lagringar, 3 månader, 1 år och 2 år. Det fanns en mjukost med vodka, marmelad med rabarber,kardemumma och några valnötter. Givitvis serverades detta med deras hembakta knäckebröd.

Dagen avslutade vi med att köpa hem lite ost till oss och lite till min ostälskade pappa.

Jag och dottern kunde inte låta bli att "provsmaka" lite till när vi nu har brygghäng vid torpet.

Är ni i närheten så rekomenderar jag denna utflykt!

Kramis /A

Likes

Comments

Igår blev bryggan helt färdig och det blev mitt jobb att se till att en badstege kom på plats... Grannen hade en gammal poolstege som vi kunde få. Fram med vinkelkap och skruv....
Sedan händer något för första gången på landet.... Vi badar i älven..... till och med svärfar som inte badat på 20 år.... Han blev så glad över bryggan att han nog vill nog visa sin uppskattning!!!! En underbar dag på alla sätt och vis... sedan kom grannen och ville bada också.
Jag sa att jag skulle bjuda på enkelhet och när regnet nu öser ner här på torpet får man använda sin påhittighet. Idag lämnade svärfar oss för att åter gå till sitt arbete inne i stan och jag passar på att städa. Dammsuga, skaka mattor och "fnula". Jag vet att detta inte är vårat ställe (hur mycket jag önskar en plats som denna) men jag kan ändå inte hålla mig borta från att inreda lite...små osynliga saker, smarta lösningar som underlättar när man är många på liten yta.
Jag är så glad att vi får komma hit när vi vill..... Jag menar, här går svärfar i lugnan ro och njuter av tystheten och den stressfria miljön och så kommer vi.... Två vuxna, två livliga barn och en ganska korpulent hund. Vi har en full SAAB med saker som släpas in och en kylväska med go saker. Vi tar plats kan man säga. Och huset som sagt är ett litet torp med ett stort kök.
I år är jag nog extra tacksam för denna plats.....
Nu till dagens lilla projekt.. Hallen eller rättare sagt sko platsen. Man kliver ju in direkt i köket och på sidan finns en liten hatthylla och..... det som inte får plats hamnar utanför dörren... man snubblar bokstavligen ut på farstun!
Tankarna som går.... helst samma färg som hatthyllan också den färg som köksluckorna och tapeten har. Inte bredare än väggen, inte ta för mycket plats och inte skruva i väggen. Ett plus är om man kan dammsuga under...sådant gillar jag och materialet måste finnas i ladan/förrådet.....
I all bråte som sparats på i alla dessa 30 år fanns det en grön... planka. Och när det gäller att göra så liten inverkan som möjligt på stugan så tänker jag...- Hur hade Ernst gjort?! Tada!!!
Jag är klart nöjd med dagen trots regnet och nu väntar nog lite film i soffan....
Imorgon hoppas vi på solsken.

Kramis / A

Likes

Comments

Contains affiliate links

Den här veckan ska bjudas på enkelhet.... Innan vi for iväg till svärfars lilla torp var jag tvungen att ta en del beslut. Svårt beslut som kändes avgörande i hur jag kommer att ta mig tillbaka från mitt "tillstånd". Eller vad ska jag kalla det?!

Jag visste att stressen, hjärtklappningen och illa måendet skulle försvinna eller åtminstone minska när beslutet var taget. Men det kändes så stort, livsavgörande som om hela mitt och familjens liv hängde på det........

I bilen på väg mot landet skickar jag mailet.... puh! Nu kan semestern börja på riktigt.. och jag lovar mig själv att ta till vara på den otroligt fina naturen som omger torpet. Här finns inge rinnande vatten eller avlopp så det blir tappkranar och campingtoa i ladan.

Vi sätter upp fasadflaggan för att visa alla som åker på älven att vi nu är här.... Det är så man gjorde förr....

När jag kommer hit rinner allt av mig. Vi har el, vedspis och när Ernst visas på tv så bakar vi en kaka och går över till grannen. Här känns allt enkelt och kravlöst.
Vi cyklar i träskor, barnen ror ut med båten, hunden simmar efter kanotisterna och sonen duschar i regnet... Här gör vi lite som vi vill och när vi vill...
Det enda vi har planerat och lovat är att hjälpa svärfar med att bygga en brygga.
sagt och gjort, hela familjen hjälpte till att såga bära och skruva. Nu har vi en underbar brygga att vara på och känslan att komma närmare vattnet är sååå rogivande. Ser fram emot att bära med mig frukostbrickan hit imorgon.
När allt var klart bjöd vi in grannen på hamburgare. Här ska grillas!!! Men först behöver jag duscha och tvätta håret. Vet ni hur?!
I det gröna... med utsikt över älven... Få saker är så befriande!!! Har dessutom börjat med en ny hår serie som jag är mycket nöjd med. Ett schampo som skyddar normalt och färgat hår, är sulfat- och parabenfritt vilket är viktigast!
Nu har grannarna gått hem och kvar sitter jag.... Jag njuter av att detta faktiskt bara är början av min semester....
Sov sött ! Kramis /A

Likes

Comments

Ny energi.... I går tog jag mitt förnuft till fånga och gjorde det jag ville.. Praktik kallar jag det för. Det låter mer på riktigt om man använder de ordet och så roligt att faktiskt få låtsas lite.... Här om dagen låtsades jag att jag inte är stressad och igår att jag var inredare. Så roligt!
Jag bestämde mig att faktiskt ta tag i ännu ett "måste". Beställa eller införskaffa på ett eller annat sätt lite kurslitteratur. Nu råkar det vara så att jag älskar böcker...jag vill ha dem och inte låna helst.
Jag gick igenom listan och kollade upp de böcker jag behöver. Några hade jag och vissa kan jag låna på biblioteket. Men jag beställde de andra. Först kolla jag vad de kosta nya och sedan om de fanns på "Bokbörsen". Där kan man som privat person sälja och köpa begagnade böcker. Super bra!!!!! Rekommenderar starkt! Man betalar när man fått böckerna.......
Nu när böckerna är på plats så behöver jag skapa mig en plats där jag kan komma undan från man, barn och andra göromål. Jag behöver ett stort skrivbord som ger utrymme när jag sprider ut mig och förkovrar mig i mina böcker. Jag vill inte heller behöva plocka undan mitt i för att vi ska äta. Huset vi har är inte stort så.....
In och upp åker det gamla matbordet som stått ute och bort åker hundens soffa. Min prinsessfåtölj som stått på vila åker fram... jag känner in platsen.... På kul så gör jag i ordning allt som jag vill ha det och sedan tittar jag i böckerna. Vad bör en bra arbetsplats i hemmet ha, vad ska man tänka på?! Trots att det är i mitt sovrum så ger det mig ro även på kvällen för just nu representerar detta en start på något som skänker mig en enorm glädje.
När jag nu tittar i böckerna så sträcker jag på mig lite extra. Ännu ett "bevis" på att jag är bra på det jag gör, jag är på rätt spår.....
Detta sporrar mig otroligt mycket och jag slår genast upp boken "Rensa i röran med Feng shui" av Karen Kingston. Som ett mantra kapitel genom kapitel upprepas det - Rensa!!! Rensa och få känslan av frihet, - Rensa och du lämnar dina gamla vanor.... -Röran får dig att skjuta upp saker!!! Det här blir meningen som får mig att -Nej, nu ska rensas!!!
Även om jag inte är en person som ofta har det stökigt men tittar man "bakom kulisserna" så är det en enorm röra.
Ditt hem speglar din känsla av ditt liv....
Ut och skaffa dig lite inspiration..!!!!! Sagt och gjort. Jag bokade in mitt praktik objekt. En redskapsbod/container av plåt ska bli till en skönhetssalong. Ägarinnan har tydliga önskemål om möbler och stil..nu gäller det att få de på rätt plats och de små detaljerna.
Jag packade väskan och gav mig iväg.....
Anteckningsblock, tumstock och en kompass. Nu är jag igång....kommer att visa fler bilder under tidens gång. För att förstärka det jag läst åkte vi idag på loppis för att sälja, inte köpa..... Det var något nytt. Men jag sa till mannen - jag är för fäst vid saker så sälj du..... Själv kröp jag ner på en plats vid en buske och lyssna på poddsändningen som heter STILSNACK. Den drivs av Katarina Althin och Jannice Wistrand. Mode och inredning...... Här kommer länken till dagens avsnitt http://l.instagram.com/?u=http://directory.libsyn.com/episode/index/id/5518571&e=ATPgJBkiAmlDiMNVCi25Ezti3LuXkpVqBablr271DNeCq0i98oPfEvYHt25VkqC67sYC7TU

Jag hoppas att det fungerade, fortfarande lite ny på detta......

Ser ni vad lite böcker och ny kunskap kan göra..... Jag ser att det börjar klarna... Nu har jag bara ett svårt beslut att fatta sedan ska semestern börja på riktigt. Och givetvis kommer den handla om inredning, hållbarutveckling (loppis) och om Feng Shui (Balans i livet).
Sov nu sött och pusta ut...högt så att du tar in lättnads pusten med alla dina sinnen. På så sätt förstärks känslan...prova tre gånger får ni se... Lätt som en fjäder!!
Kramis / A

Likes

Comments