Header

HEJ!!!!!!!!!! jag har inte skrivit här sedan jag gick i tvåan, nu går jag i trean. har haft en bra sommar, har fått nya vänner och lärt mig skejta!

so why now???? why are you back??? undrar ingen!! jo: min nya historielärare är en good for nothing miljöförstörare. han har alltså printat ut ca 20 sidor av VÅR LÄROBOK endast för att vi ska kunna stryka under viktiga saker!!!!! vi har en BOOOOOOOOK!!!!

första lektionen vi hade med honom (detta är den andra) så skrev han ut lektionsanteckningar, och vi tänkte väl att det var någon förstalektionsgrej MEN idag delar han ut dagens lektionsanteckningar som är 10 sidor O BA DEM HÄR FINNS OCKSÅ PÅ SCHOOLSOFT????????? varför skriver du ut 100 sidor av material som vi redan har tillgång till gubbe

​edit: han kan dessutom inte säga R

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

HEJ jag sitter i skolan på min spanskalektion och är förvånad över hur dålig jag är på spanska?? Jag har läst språket sen jag gick i 6:an = ca 6 år!!! har också kommit fram till att alla som läser tyska kan prata språket, men alla som går spanska gör det för att läsa något???

Denna helg så skulle jag plugga supermycket men istället så klippte jag mig jätte kort, gjorde en liten tatuering och kollade på Orphan Black. Älskar att den och OITNB drar igång när alla andra säsonger slutar nu o drar igång på hösten. Jag ser iallafall ut som Harry Pottermen istället för ett ärr i pannan så har jag en sårskorpa i form av en blomma, det gör OOONT??? men jag ska ta hand om denna mer än mina förra, dem är gråa nu:-)

​jag håller på med ett parafras av Fridas målningar nu på bilden och de är ju kul! jag är redan klar med min skiss och är så taggeeed på att måla!!!!

Likes

Comments

HEEEjjjjjjjjjjjj jag har haft ett mycket bra påsklov hittills. Jag har hängt mycket med Alma och på våra äventyr så har vi hängt med Johanna, Ebba och en massa andra fisar. det har ju varit så fint väder så vi har hängt väldigt mycket i stan och slösat pengar. som en gör.

!!!!!!!!!!! hittade denna bild på Almas dator. det var i somras när jag hängde med Alma & Julias familjer ut i skärgården. vi tog en gummijollen som någon annan familj hade med sig och paddlade över till en annan kobbe för att smygröka. I sommar så hoppas jag på att vi kan åka ut själva med en segelbåt eller något, vi har planerat det i flera år men det sker aldrig, kanske för att alma är den enda som faktiskt kan segla???

Här får ni fler bilder från sommaren 2015!!!!

nu vinter!!!!

nu har jag gått igenom almas bilder och hittar inget mer intressant. vill typ har blont hår igen?? ser mer ut som jag med det... men som en bäddar får en ligga. ett tag till iallafall :-) vill färga någon färg men måste då först bleka det och då brister det nog. det är så fruktansvärt slitet så vet inte riktigt vad jag ska göra. IDAG ska jag iallafall hämta mina nya New Balance i åkersberga. HAPPY DAYYYYYYY

Var på fotografiska i förrigår vilket var supercoolt. Utsällningarna var mycket bra och väldigt olika från varandra så en fick liksom se mycket och ta in massa olika intryck. Jag och Alma har också kommit å en idé till en serie som vi VERKLIGEN ska fullfölja. vi kommer alltid på grymma ideér tillsammans!! likasinnade smurfar. vi har försökt att kolla på Breakfast at Tiffany's och Dirty Dancing men de båda hackade för mycket så då har vi gått och lagt oss istället.

Imorgon ska vi träffa Cecilia som bor i USA annars. sedan ska jag jobbar i helgen med hanna, som jag inte har träffat sen påsklovet????!!!! hon har vart sjuk sedan dess och är i alperna nu!!!! och kommer hem idag!!!!! cray I say

Alma ska snart ha kompisar här så snart ska jag ta en promenad hem. jag ska duscha och kolla på många serier. kansk hämta mina skor, vi får se.

PUUUUSSSSSSSSS

Likes

Comments

JAG HAR INTE BLOGGAT PÅ LÄNGE!!!! så nu tar jag tillfället (tillfället-att jag frivilligt sitter kvar i en datasal på en fredag) och skriver ett inlägg! jag är här för att skriva en uppsats om urbefolkningar. jag skriver om Samer och det är jätte intressant since jag känner x antal personer med samiskt ursprung, det är kul och veta lite om deras förfäders och kulturens historia.

Jag har tidigare gjort en uppsats om Aboriginals och därför bilden på en australiensk aboriginal :))) har jätte många fina bilder på mitt skolkonto så här är några;

Denna bild användes i min uppsats samt presentation om marijuana. jag gjorde en undersökning i skolan om legalisering och annat gott. min storebror gjorde också många uppgifter om detta när han gick här och min (hans gamla) lärare uppskattar det inte värst mycket.

jag tror att det här är finlands president. jag hade presentation om deras statsskick förra veckan

dante alghieri!!!! fick A på min presentation om honom och hans verk Inferno!!!!!!!!!!!

och sista bilden har jag själv satt ihop i Paint på en sam lektion i ettan

Likes

Comments

igår gick jag till skolan. föreläsningen om feminism var inte som förväntad, jag blev besviken av dess korta tid på scenen (10-15min??) och innehållet. Hon (Birgitta Ohlsson) pratade väldigt mycket om kvinnans position i politiken. vilket självklart är viktigt att ta upp- med folk som vet vad feminism innebär. Ungdomar mellan 17-18 som bor i en av Sveriges rikaste kommuner uppväxta hemma hos deras moderatföräldrar har OFTAST ingen aning om vad feminism är och de reagerar oftast starkt på ordet självt. hon var där för att väcka intresse och medvetenhet om feminism men kom endast med tråkig fakta om hur hon var den enda kvinnliga EU-ministern. SOM SAGT är det viktigt att prata om eftersom det är absurt men inte där i Tibbles teater fylld med 2:or. Jag tycker hon kunde dra parrareller till oss ungdomar och ta upp #freekesha t.ex!! Saker som ungdomarna känner igen och finner intressant.

MEN trots dåligt upplägg så nämnde Birgitta Chimamanda Ngozi Adichie. SJUKT cool och viktig kvinna som har hållit ett tal by the name "We should all be feminists." Talet är översatt till svenska och nedskrivet till en bok som vi fick utav skolan. jag har inte kollat på hennes tal men jag har hört bitar ifrån det och har redan börjat läsa boken, GRYM.

anyhow. Jag sitter på mitt mysiga rum och pillar bort klister ifrån en askkopp som aldrig har använts. jag köpte den på Gran Canaria i december eftersom den är så fin<3 Igår köpte jag fint papper, nya svarta pennor och "hudfärgade" promarkers. alla är vita. Jag gjorde en teckning och gav upp när den var klar eftersom jag hade lutat mig emot bordet när jag ritade så allt var snett.

Om en och en halvtimme så ska jag iväg på bebiskalas. min lilla kusin Nené fyller tre år så vi ska dit och klämma på hennes kinder, ge presenter och dricka saft. 

jag och min askkopp

Jag har kollat på Sex and The City hela dagen och önskat att jag var Carrie/Samantha/Miranda. tycker inte om den fjärde tjejen lika mycket, jag vet inte ens vad hon heter. caroline? cate?? någonting på ett c eller k.

Likes

Comments