Tänkte att jag behöver lite inspiration och lära mig fler tekniker i mitt akvarellmålande, så jag anmälde mig till en kurs. Fick med mig min mamma också. Första kurstillfället var i tisdags hos Irene på Ateljé Säreget. Sju förväntansfull kvinnor som delar glädjen att få lära oss mer. Vi fick måla upp primär-, sekundär- och tertialfärger på ljuvligt akvarellpapper, som vi först vätt och tejpat upp enligt konstens alla regler. Vi fick lära känna våra egna färger, vilka färger har jag i min samling, vilka målar jag helst med, vad heter färgerna osv. Vi fick handfast lära oss hur man har sitt material placerat på bordet. Både mamma och jag lärde oss massa nytt och vi har fått ny inspiration att måla.

Fler bilder kommer!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hittade dessa vackra kakelplattor på Svenska Kakel i Mölndal. Tre kartonger följde med hem till oss! Lägger upp färdigt resultat senare. Vi gillar att alla plattorna är olika, varje kartong har plattor med 22 olika mönster, men ändå i samma gråskala. Vackert tycker jag.

Likes

Comments

Bilder privata: ©Anette Zachrisson

Hej!

Barnens sommarlov står för dörren. Tänker på allt roligt vi ska göra.

Planerna vi har på ledighet, resor och små utflykter. Planerna för hemmet, vad jag vill förändra, vad jag vill ha kvar. Vad vet man om hur det sen blir..

Tänker också på allt tålamod jag ska försöka ha med allt jag inte kan påverka, som väder, förändrade planer, barn som inte vill följa med olika aktiviteter, medan andra vill..

Tålamod är en konst.

Så tänker jag!

Likes

Comments

Lättvispad grädde och jordgubbar


Jordgubbssylt


Allt serverat på ett silverfat...


Goda pannkakor utan socker men med äkta vaniljpulver. Mums!


Vad slår en utelunch på altanen?


Så himla gott!!


Pannkakorna försvann i ett nafs!


Cassi låg under bordet och väntade. Blir det några rester?


Det blev det!


Så gott!


Snälla matte, finns det mer?

Likes

Comments

​Mina egna foton ©Anette Zachrisson

Mateusporslin


Jag älskar mitt Mateus porslin. Känns lyxigt att äta på och dricka ur. Vardagslyx är bra!

Imorse gjorde jag dagens dricka; kokade tevatten, la i mynta, ingefära och citron. 

Så gott att dricka, både varmt och kallt. Får för mig att det är bra för hela kroppen.

Tack för idag!

Likes

Comments

Teckningarna är gjorda av mig! ©Anette Zachrisson

Hej!

Jag är så glad att jag kommit in i teckningsflow igen. Det var länge sen sist. Inspireras av allt möjligt. Så avkopplande och njutfullt. Bara jag och mina pennor 🙏

Ritar du?


Likes

Comments

Tyst i huset. Bara katten som snurrar in sig i persiennen. Dricker varmt vatten med chokladmynta, ingefära och citron på altanen. Solen försöker bryta igenom molnen. Cassi (hunden) ligger på gräsmattan och tar in alla dofter. Fågelkvitter. Tar med kameran ut. Fotar. Tar på mig min allra färggladaste klänning och bär ut frukost till växthuset. Där sitter lille E och jag och bara njuter av stillheten. 

Bilder: Mina egna privata

Porslinet kommer från Mateus

Likes

Comments