Header

I går kveld tok impulsen overhånd, og jeg bleika håret før jeg farga det rødt og burgunder rødt! Og jeg må virkelig si at jeg

ELSKER RESULTATET!

Rødfargen popper skikkelig og det føles godt å ikke ha det grønne/blå/turkise håret og endelig har det røde tilbake

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

  • 34 Lesere

Likes

Comments

- liker ikke kulden -
-liker ikke snøen -
- men jeg liker utsikten -

Likes

Comments

Naxos (gresk: Νάξος) er en gresk øy som med 429 km² er den største innenfor øygruppen Kykladene i Egeerhavet. Øya består av to kommuner, Naxos og Drymalia. Den største byen og hovedstad på øya heter også Naxos, men blir gjerne kalt for Khora («byen»), med 6 533 innbyggere (2001). De fremste landsbyene er Filoti, Apiranthos, Vivlos, Agios Arsenios, Koronos og Glinado.

Naxos er et populært turistmål med flere severdigheter som historiske ruiner og en rekke strender, mange av dem i nærheten av Khora. Øya er den mest fruktbare i Kykladene. Den har god tilgang på vann i en region hvor ferskvann ofte er mangelvare. Fjellet Zevs (1003 meter) er det høyeste fjellet i øygruppen og tenderer til å fange skyer, noe som gir mer nedbør. Det har ført til at jordbruk er viktig økonomisk sektor med innhøsting av ulike grønnsaker og frukter, i tillegg drives det også husdyrhold som blant annet kyr, noe som gjør Naxos til en selvforsynt øy i Kykladene. Øya er også kjent i Hellas for sine poteter. I oldtiden var den senteret for kykladisk sivilisasjon.

I henhold til gresk mytologi ble den unge Zevs oppfostret i en grotte på fjellet Zas (Zevs). Homer nevner «Bia», bokstavelig den hellige øya «til gudinnen». Forskeren Karl Kerenyi har forklart (i ordene til antikk greker):

«Dette navnet, Dia, som betyr «himmelsk» eller «guddommelig» ble benyttet på flere små kuperte øyer i vårt [egeiske] hav, alle av dem lå tett inntil større øyer som Kreta eller Naxos. Navnet «Dia» var også overført til øya Naxos selv ettersom den var mer utbredt å anta enn noen annen for å ha vært bryllupsøya til Dionysos.»

En legende hevdet at i den heroiske tidsalder, i tiden før Trojakrigen, etterlot Thesevs prinsesse Ariadne av Kreta igjen på øya etter at hun hadde hjulpet ham å drepe Minotauros og unnslippe fra labyrinten . Dionysos, guden av vin, fruktbarhet og livskraft, som var Naxos' egen beskytter, møtte Ariadne og ble forelsket i henne. Men Ariadne klarte ikke å holde ut at Thesevs hadde forlatt henne og drepte seg selv, i henhold til athensk tradisjon, eller steg opp til gudenes verden, i henhold til de eldste versjonene. Delen av myten som angår Naxos ble gjenfortalt i Richard Strauss' opera Ariadne auf Naxos (1912).

Brødrene og kjempene Otos og Efialtes figurer i minst to Naxos-myter: Artemis forhandlet en oppgivelse av en beleiring de førte mot gudene ved å tilby at hun bosatte seg på Naxos som Otos' elskerinne; i en annen myte bosatte brødrene seg på Naxos.

Likes

Comments

  • 69 Lesere

Likes

Comments

- NB Bildeinnlegg -

Iraklia er en Iraklia (gresk Ηράκλεια, gammelgresk Ἡράκλεια, Herakleia) er den største og sørøstligste av øyene i de små Kykladene, en undergruppe av øygruppen Kykladene i Egeerhavet. Siden reformen i 2011 av lokalstyre er den en del av kommunen Naxos som den er en kommunal enhet av. Per 2001 var det 151 fastboende på øya

Arkeologiske undersøkelser av avdekket to førkykladiske bosetninger i nærheten av Agios Mamas (Άγιος Μάμας) og Kambos Agios Athanasios (Κάμπος Αγίου Αθανασίου). Det er også et gravsted med hellekister ved Agios Mamas, datert til rundt 2000-tallet f.Kr. Oppdagelsen av et knivblad gjort av obsidian fra øya Milos viser at det var maritime handel, og ved den tidlige utviklingen av handelsruter og navigasjon var Irakleia inkludert og involvert.

En festning ved stedet som kalles Kastro (Κάστρο), nær Livadi sør for havnebyen Agios Georgios, var trolig reist i antikken, en gang mellom 300- og 100-tallet f.Kr.

I middelalderen og under Det osmanske rike hadde pirater periodevis base på øya.

Under den andre verdenskrig var Iraklia først okkupert av fascistiske Italia (1941-1943), og deretter av tyske Wehrmacht fram til 1944.

Øya får ferskvann via et flytende avsaltningsanlegg. Strøm blir generert ved vind- og solenergi

Likes

Comments

​hva skjer her da mon tro?

  • 93 Lesere

Likes

Comments

De fleste som kjenner meg vet jeg elsker å bruke mye tid på å bake, pynte og kose meg på kjøkkenet. Og mye av utstyret jeg har er jo kjøpt på ebay, så jeg tenkte jeg skulle dele med dere mine beste kjøp på ebay.

Det som er enkelt er jo sprøytespisser, en enkel sjokoladekake blir plutselig mer dekorativ med litt kruseduller eller annet på.

Den første er en rutenett kake som kan gjøres enkel ved hjelp av en kakeform kjøpt på ebay, eller vanskeligere, men fremdeles enkel, ved å følge oppskriften jeg la ut for litt siden. - Oppskrift her -

Den kaken i midten er sukkerbrød, med krem og syltetøy, enkel og "kjedelig" kake, men med de "rosene" blir den mer iøyenfallende. - Oppskrift her -

Sjokoladekaken er også en enkel sjokoladekake med sjokolademouse fyll, og sjokolademelk kremtrekk. Denne er også relativt enkel, men med sjokoladeflak og rips ble den ganske så fin på bordet. - Oppskrift her -

Mine eBay tips

Alle linker ligger på bildet, så bare klikk det for å komme direkte til produktet

Ebay Icing nozle
100 sprøyteposer
russian piping
babyform
bokstavform
checkerboard pan
2farger
2farger
kakedeler

Det var 9 av mine favoritter fra ebay, som gjør kakelivet litt morsommere. Håper dere finner noe interesangt eller nyttig. Har dere noen "must haves" når det kommer til kakebaking? Noe som jeg burde prøve ut? Har du noe av dette fra før av?
- Legg igjen en kommentar da vel :D

Likes

Comments

@anettenesrin