Header

☀️ Sommer i bartebyen ☀️

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

❤️ hadde en fantastisk skogstur med Inger Elizabeth forleden dag ❤️

Likes

Comments

❤️ Er så deilig at det endelig er fine temperaturer her i bartebyen! ❤️

☀️ Så her har vi kost oss i hele dag ☀️

Likes

Comments

I dag tok jeg, Elias Aydin og @gullis oss turen på Leos lekeland på Lade :) til tross for at det var ekstremt mye folk så koste vi oss kjempemasse :)
Ble ikke så alt for lange dagen der siden Elias Aydin ble fort trøtt av alle folkene og vi stakk på obs cafe og spiste en middag sammen med pensjonistene.

Vi stakk også innom obs sport for å kjøpe en hjelm til EA, slik at vi kan begynne å bruke sykkelvognen jeg kjøpte i går :)

Når vi kom hjem så fikk vi besøk av mamma og pappa, for pappa skulle ta seg en tur med bilen min, så den ser jeg ikke før til helgen igjen..

Og i morgen skal vi på fjelltur/skogstur med Inger Elizabeth, så det blir utrolig moro! Vi gleder oss :D

Likes

Comments

FOR EN LANG LANG DAG

KOR BLIR PAPPA AV?

DET ER REGNEVÆR

HAR HAN GLEMT MEG HER?

KOR BLIR TÅRER AV I ET DIGERT HAV?
VERDENS BESTE BÅT KAN HAN OG BLI VÅT
OG KALD OG LEI OG BLÅ
VIL HAN HJEM NÅ, HAN OG?

FOR EN LANG LANG DAG
KOR BLIR PAPPA AV?
ROR HAN RUNDT I RING
ETTER SKATTEN SIN?

KOR BLIR TÅRER AV I ET DIGERT HAV?
VERDENS BESTE SKATT LIGGER HELT FORLATT
I EN KALD KALD DAM,
SKAL INGEN HENTE HAM?

FOR EN LANG LANG DAG
KOR BLIR PAPPA AV?
HAR HAN DÅRLIG FART
ELLER OPP-NED KART?

NÅ LIGGER EG HER UNDER VANN
PÅ MIN SENG AV STEIN OG SAND
MELLOM TARE, SKJELL OG TANG
SJØSTJERNER OG HAVFRUESANG

  • 170 lesere

Likes

Comments

Vel, siden det er juli, så må jo det bety sommer, sol og varme? vel, nei, det gjør det ikke, for i går kveld åpnet himmelen seg, og den har ikke lukket seg enda..

Men vi hadde jo to dager med skinnende sol og sydenvarme før regnet kom, så vi lever på de dagene en stund

Vi kjøpte oss basseng til å bade i, så det koste vi oss i hele går, solen skinte, så vi koste oss på plena mellom baderundene.

Likes

Comments

Hello July
Please be kind
  • 227 lesere

Likes

Comments

Mykonos

Mykonos er kjent som den hippe "place to be" øya i Kykladene. Den er høy partyfaktor, shopping og ett sted å være for å mingle og feste.

Altså ikke ett sted med barnevogn og baby.

Byen var dyr, folksom, jeg synes de fleste var lite imøtekommende (ansatte i resturanger og butikker) og trives ikke i den byen. Jeg gikk på en tilfeldig restaurant, bestilte meg pasta og kylling, var smakløst og dyrt. Betalte vel 250kr for en liten porsjon og en 330cl cola.

Men bortsett fra det var Mykonos en vakker øy, og den hadde nok vært finere om den var lettere å bevege seg i, og ikke fult så dyr. Den er nok perfekt for deg som ønsker en ferie fylt med alkohol og fest!

Likes

Comments

- NB -
Bildeinnlegg

Dilos

Øyas sentrale beliggenhet gjorde den først til et samlingssted for joniske grekere, og den var lenge et religiøst sentrum, takket være den berømte Apollon-helligdom. En liten by vokste etter hvert opp, og handel kom til. Så ble Delos også et politisk sentrum, da athenerne fikk stiftet det første attiske sjøforbund til kamp mot perserne 478 f.Kr.; forbundskassen ble oppbevart her til den ble flyttet til Athen 454 f.Kr. Øya ble fri for athenernes herredømme 314 og var selvstendig til 166 f.Kr., da romerne igjen gav den til Athen, med unntak av frihavnen. Delos ble et merkantilt sentrum og en rik by, særlig siden Kartago og Korinth ble ødelagt 146 f.Kr. Slavemarkedet var berømt, og romere (italikere) dominerte. Krigen som Mithradates førte mot romerne, ble en katastrofe for Delos, som ble herjet og brent 88 f.Kr. Senere ble Delos stadig hjemsøkt av sjørøvere og etter hvert glemt. Julian den frafalne var den siste som brakte den deliske Apollon et offer.

Det eldste dokument om Delos og Apollon (som moren, Leto, skulle ha født under et palmetre der) er en av de homeriske hymner, antakelig fra begynnelsen av 500-tallet f.Kr. Men arkeologiske funn fra den «minoiske» tid viser at øya var bebodd alt i det annet årtusen f.Kr. Øyas hellige karakter bevirket at den ble «renset» 426 f.Kr., da alle gravplasser ble tømt og restene etter de døde ble begravd på den nærliggende øy, Rheneia. Det ble endog forbudt å føde på den hellige øya. Den arkeologiske forskningen satte først for alvor inn 1873, da den franske skole i Athen tok fatt på en systematisk undersøkelse av tempelrester, husbygg, moloer, torg, teater osv. Rike skulpturfunn belyser særlig godt eldre gresk og senere hellenistisk kunst. Mengden av innskrifter er imponerende.

Likes

Comments