Header

Nå har jeg ikke blogget på noen dager igjen, men det er godt nytt for min del, for lille plomme har endelig meldt sin ankomst til denne verden.

12 dager før termin bestemte han seg for å komme med ett smell. 2885g og 48 cm stor. En perfekt liten gutt som allerede er bestemt, sterk og viser personlighet. Så det blir spennende tider framover nå med lille som tar all oppmerksomhet og all min tid.

Selve fødselen tok ikke så veldig lang tid, selv om det føltes slik.

På fredag gikk slimproppen min og jeg fikk litt modningsblødninger og kjente ingenting, gikk hele helgen og pakket ut av leiligheten, ryddet og vasket, slik jeg hadde gjort ellers hele uka, måtte jo bli ferdig. Natt til mandag så hadde jeg modningsrier, føden ga meg beskjed om å bare ri de ut siden de hverken var store, særlig vonde eller hadde noen hensikt annet enn modning. Så det gjorde jeg, lå hjemme med de og sov mellom hver rie, null problem. Så på mandag dro jeg, mamma og lillebror til svergie en tur på harryhandel. Mens riene kom nå og da, var ikke noe problem det.

Når vi kom hjem sovnet jeg på sofaen noen timer før jeg tok Sunny ut, gikk og la meg i 23 tiden etter en varm dusj, for nå begynte det å bli litt smerter i magen. Rundt klokken ett våknet jeg i ett smertehelvete, riene kom hvert 4-5 minutt og de var vonde, jeg gråt en del for de var så vonde og jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, og tror jeg fikk litt panikk mtp at jeg var helt alene hjemme. Sunny følte noe skjedde så hun kom og la seg helt i fanget på meg og var nervøs.

Rundt klokken 4 ringte jeg føden og spurte om råd, hun mente de ikke var hyppige nok og ikke smertefulle nok (hørte hun på stemmen min) så de kom bare til å sende meg hjem igjen uten noe som helst mer, så da bestemte jeg meg for å vente, i 8 tiden ringte jeg mamma, vi måtte på føden, det var så vondt.. Mamma hadde mye av samme oppfatning som føden, her var ikke mye igang, var ikke smertefullt nok. Men jeg var bestemt, noe skjedde.

På føden ble jeg satt under observasjon og målte riene og plommens hjertefrekvens, og fremdeles synes de ikke riene var hyppige nok, men hun skulle sjekke livmorhalsen og se hvor moden jeg var, og om noe skjedde. Og der var det 3cm åpning, her var det ting på gang, riene om natten var kraftige nok til å kunne åpne og modne livmorhalsen, så jeg fikk beskjed om å gå litt og modne litt mer, så jeg og mamma gikk ned til kafeen og spiste frokost, fant ut at vi skulle dra hjem til meg, hente Sunny og levere henne til mamma. Men på vei ned til parkeringskjelleren måtte jeg snu, for det ble for smertefullt og jeg gikk opp igjen til føden. Dette var i 11 tiden på morgenen.

Mens jeg ventet fikk jeg ta meg en varm dusj og prøvde å slappe av litt.

I to tiden kom mamma og Charlotte tilbake og vi kunne vente på videre action sammen, de skulle komme å sjekke videre åpning om en times tid, men det skjedde så mye på føden at de kom ikke tilbake før i 4 tiden og sjekket, da var jeg utvidet til en 5-6 cm, så det var ting på gang, jeg var offisielt i aktiv fødsel. Jeg fikk bruke TENS maskinen på riene som smertelindring og den funket helt okey, den funker slik at man får korte elektriske støt i korsryggen som man kontrollerer styrke på selv. Og når en rie kommer så får du boostet støtene og man får smertelindring, etter en stund så fant jeg og jordmor ut at vi skulle prøve ut badekar, for varme lindrer smerter. Jeg hoppet i badekaret og vi sjekket igjen åpningen og den var plutselig 9 cm, så snart kunne jeg begynne å presse. Smertene ble større og større og jeg kjente at min tålmodighet ble kortere og kortere så mamma fikk en del kommentarer som hun kanskje ikke trengte, slik som når hun strøyk meg på armen og jeg bjeffet tilbake "ikke rør meg" (men alt er tilgitt nå)

Etter en liten stund (hvor lenge vet jeg ikke for tidsperspektivet mitt eksisterte ikke den dagen) så skulle jordmor kjenne hodet og kontrollere, så gikk vannet mitt, og pressriene ble ekstreme, men siden jeg følte jeg ikke fikk noe tak eller klarte og presse i badekaret så gikk vi ut og la oss i sengen der jeg fikk presse, selv om pressriene kom på rad og rekke, etter noe som føltes som en evighet så kom endelig hodet ut og jeg kunne presse ut den lille prinsen. Og når klokken hadde slått 18:30 så var han født. Min vakre, sterke, perfekte lille plomme var født og alt sto bra til med lille.

Jeg var såpass heldig at jeg ikke revnet (noe som de fleste førstegangsfødende gjør) og siden jeg ikke hadde brukt noe smertestillende medisiner så var jeg helt klar i kroppen og kunne ut og gå med en gang. (Eller nesten da)

Mamma fikk æren av å klippe navlestrengen og det var en surrealistisk og sær følelse og få Elias Aydin på brystet og vite at han er min, at han ikke lengre er i magen min, men i armene mine, en følelse jeg ikke helt skjønner enda heller, men jeg er så forelska i den lille gutten som ligger ved siden av meg.

I går så gikk dagen bort i å bli kjent med han, finne ut hva hans signaler er (noe som jeg ikke enda har helt klart) og prøve og amme litt. Det er vårt største problem så langt. Han sover mye og er lite sur, men han ammer lite, selv om jeg legger han til puppen hele tiden så suger han lite, så dette er noe vi må øve oss på sammen.

Og i dag så skal vi prøve og slappe av siden vi ikke sov noe i natt pga mageknip på lille. Så vi skrek og skrek og skrek hele natten.

Det blir spennende tid framover for alle oss i familien nå, og jeg kommer til å prioritere plomma, meg selv og slikt før bloggen de nærmeste dagene, så håper dere forstår ❤️

Likes

Comments

I natt hadde jeg problemer med å sove, jeg hadde nemlig smertefulle rier i hele natt og har hatt de store deler av dagen også. Modningsblødning og tegn på at ting er i gang har jeg også hatt da slimproppen gikk på fredags morgen og selv om det ikke trenger å bety noe direkte så ser vi nå at det var første tegn på at noe skal skje snart.

Jeg venter iallfall utålmodig på at noe mer enn bare rier skal komme, de kommer såpass "skjeldent" og varer ikke lenge nok til at noe er på gang enda, men de begynner å ta seg opp. Kjenner at hvis de skal bli enda mer smertefulle så gruer jeg meg, for de er allerede veldig vonde. Men det skjer når det skjer.

#spent

Likes

Comments

Natt nr 2 i nyleiligheten er gjennomført og det føles ganske så flott. Vi har stått på som helter siden mandag og resultatet kan ikke klages på!

Mamma har vært her hver dag og malt og bært og jobbet, bestefar har vært her flere dager og malt og stått på. Lillebror har vært her og båret møbler og montert, lillesøster har vært her og vasket og båret og onkel har vært her og vasket og båret møbler. Føler meg ufattelig heldig som har en familie som stiller opp så mye for meg og plomma når formen min ikke er helt på topp, og jeg ikke klarer å bære og løfte så mye som før.

Men nå er vi snart i mål og kan flytte helt inn, gleder meg til enda en tur på IKEA for å handle inn en kommode og noen småting for at ting skal bli slik jeg vil ha det, og regner med at den gamle leiligheten er tømt før neste uke er over 💞

  • 116 lesere

Likes

Comments

De fleste skulle vel tro jeg har hatt enorm bloggtørke de siste dagene, siden alt som har kommet ut på bloggen er matoppskrifter og veldig lite annet, men det stemmer ikke. Jeg har bare vært veldig opptatt med helt andre ting og har ikke prioritert bloggen noe i det hele tatt den siste uken.

Fordi på mandag fikk jeg nemlig nøkkelen til min nye leilighet! Så på mandag dro vi og kjøpte maling, materialer og ting til å kunne begynne å pusse opp, så jeg, mamma og Charlotte ble stående til rundt klokken 11 på mandags kveld og male og rydde, og vi kom oss ganske så langt.

Leiligheten er stor og fin, med to soverom, en stor stue og ett helt okey kjøkken, eller kjøkkenet ble det etter ett strøk med maling og nødløsninger til det skal pusses opp til neste år.

Så derfor er det ikke blitt blogget noe særlig fra meg denne uken, og det blir sikkert ikke så mye mer heller før jeg er ferdig med oppussingen, mangler ett strøk på kjøkkenet, og stuen, så er vi ferdige (for denne gang) da gangen ikke har blitt gjort noe med enda, for det er ikke en prioritet.

Men som  dere ser så er hele leiligheten dekt i panel, så maling er det enkleste man kan gjøre for å forandre rommet, og gleder meg til å vise dere hva vi har gjort i leiligheten, og det bare på under en uke. 

  • 164 lesere

Likes

Comments

Kom etter 11 dager, god kvalitet, selv om buksen var litt mer jentete enn bildet først tilsier. Men genseren var flott.

Kom etter 11 dager, ser ut som det er god kvalitet i stoffet, kjøpte i 0-9 mnd, og gleder meg til å bruke det på plomma.

Kom etter 15 dager, bra kvalitet og fine smekker. Kommer til å sette farge på etthvert antrekk disse :)

Kom i samme pakke som den over, etter 15 dager, samme flotte kvalitet og gleder meg til å bruke de.

God kvalitet, store nok til barnehender, eller spedbarnshender. Fine til å bruke om natten eller i vogna slik at barnet ikke klorer seg i annsiktet.

​Kom etter 11 dager, samme selger som de hvite jeg bestilte tidligere. Flott kvalitet og ser ut til å passe fint på foten etterhvert. 

Likes

Comments

  • 4 stk eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båt presset hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før tilberedning.

Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett hvitløk.

Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.

Oppbevar aïolien mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.

Oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig aïoli.

Likes

Comments

1slangeagurk
2hvitløksfedd
3dl gresk yoghurt eller kesam
½ts salt
¼ts hvit nykvernet pepper

Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.

Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.

Tzatzikien blir best om den får stå 1 time i kjøleskapet for å trekke før servering.

Likes

Comments

2 bunter asparges
1 pakke spekeskinke
Olje
Salt og pepper

Surr spekeskinke rundt aspargesen, legg dette på bakepapir i langpanne. Når alle aspargesene ligger spredt utover, hell på litt olje på hver av aspargesene og krydre dem med salt og pepper. Sett inn i ovnen på 225 grader i ca 15 – 20 min. Da blir aspargesen kokt og skinken blir salt og sprø!

Likes

Comments

1 eggehvite
190 g melis
0,1 ts creme de tartar (kan sløyfes)
0,2 ts smakstilsetning (valgfritt, men fks sitron, vaniljeessens, mandelessens)

Vann

Start med eggehvite fra 1 stort egg. Mål så opp melis og tilsett også Creme de Tartar. Når du blander Royal Icing blir det anbefalt K-vispen om du har det på din kjøkkenmaskin. Jeg fikk låne en Kenwood maskin til dette! Blandingen vil bli veldig seig og blandes derfor best med litt kraftigere utstyr enn en visp. Hell melis og Creme de Tartar i kjøkkenmaskinen sammen med eggehvitene

Maskinen settes på lav hastighet fram til blandingen har kommet sammen til en røre. Ønsker du å tilsette litt smak er dette tidspunktet å gjøre det på. Sett så maskinen på høy hastighet og etter noen minutter vil du ha en skinnende Royal Icing. Neste trinn kommer litt ann på hvor mange sugar cookies du skal pynte og med hvilken teknikk, men for større partier ganger du bare opp og tilsvarende for vannet som vi senere kommer til. Jeg har målt opp 100 g Royal Icing og det vil være dette jeg senere referere til når jeg nevner Grunnoppskrift 100 g.

Når alt er målt opp dekkes skålene med plastfolie slik at Royal Icingen ikke stivner og får en hinne på overflaten. Og det som du ikke skal benytte i dag er det bare å oppbevare i en lufttett boks i kjøleskapet i opp til 1 uke.

Selv om hvite kjeks også er pent er det mange ganger nødvendig med flotte farger til forskjellige figurer eller mønstre. Tips: det er viktig at farge tilsettes i grunnoppskriften slik at du ikke endrer konsistensen på et senere tidspunkt.

Grunnoppskrift 100g: Nå er grunnoppskriften klar og dette er basen som du nå vil jobbe videre med. Denne brukes ikke til å pynte med, men du vil nå vanne den ut ettersom hvilken metode du skal bruke til å pynte sugar cookiesene. Massen er seig og vil nesten minne litt om lim.

20 Sekunders Royal Icing:

20 Sekunders Royal Icing benyttes når litt mindre kjeks skal dekkes eller du skal ha deler av kjeksen i en farge. Det fine med 20 sekunders Royal Icing er at du ikke behøver Outlining for at RI'n skal holde seg på kjeksen. Start med grunnoppskriften 100 g og tilsett ca 5,9 ml vann.. Og etter 20 sekunder skal alle linjene være borte.  Ved bruk av 20 sekunders RI vil du ikke får den helt glatte overflaten når du dekker store flater som du vil oppnå ved bruk av Flooding metoden.

Oppskrift hentet fra Emmas Kakedesign

Likes

Comments

120 g margarin
170 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts revet appelsin-skall
1 egg
4 ts melk
300 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1/4 ts salt

1. Pisk smør og sukker hvitt.
2. Pisk egg, melk og alt det tørre
3. Elt alt sammen til en smidig deig.

4. La deigen ligge i kjøleskap ett par timer
5. Kjevle til ca 2 mm tykkelse og stikk ut kjeks i ønsket fasong
6. Stekes på 200 grader til de er gyldne

7. Pynt med Royal Icing. 

Likes

Comments