Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Liten tillbakablick....måndagen den 28 september klockan är ställd på 03.00, men jag ska ju som vanligt vakna en timme före utsatt tid. Denna natten är unik på så vis att det är blodmåne.

Vi gör oss i ordning och kör iväg, Hinner inte mer än ut på Nissastigen innan jag upptäcker att halvlyset inte är vad det varit, dvs nästan obefintligt. Så eftersom det är mörkt får jag köra med dimljus och det vet ju alla som använt det att det fungerar lika bra som om man hade haft ledsyn. Vi tar oss till Kristianstad iaf. Var framme strax efter 7, jag körde därifrån vid halv 9. Kör hem som ett skållat troll, nu när man ser kan man ju gasa lite (höll dock hastigheten)......är hemma vid halv 11. Trött är jag så jag stoppar i mig några mackor sen lägger jag mig en stund. Hinner precis somna när telefonen ringer, det är Cina hon undrar bara om jag kommit hem ordentligt.

Jag somnar inte om.....käkar lite middag sen kör jag och Iza till Maggan i Slättåkra, hon bjuder på kaffe med dopp. Vi diskuterar hur vi gör imorgon, hon skall följa med mig, först till Malmö sen ska vi hämta Cina. Vi bestämmer att jag hämtar henne vid 12 halv 1 den 29 september.

Tisdag 29 september. Inger och Herbert hämtar Iza, de skall passa henne medan jag är iväg. Hämtar Maggan som står i startgroparna när jag kommer :).  Första stopp på vår resa är milstolpen där intar vi vår matsäck bestående av goda smörgåsar och kaffe. Sen kör vi raskt vidare till Malmö och handkirurgen, som vanligt får man vänta. Som tur är så är inte protesen i handleden lös (de trodde det på ortopeden i Halmstad) allt ser bra ut och värken trodde läkaren berodde på musklerna runt omkring.

Efter besöker tar vi oss med raska steg ut från Malmö, de har naturligtvis ändrat filerna så vi kör runt som ett yra höns men men vi lyckades trots att vi fick låtsas vara en buss att ta oss ut ur Malmö med vidare destination Kristianstad.

Vi har väl inte kommit särskilt långt innan det "tränger på"......hittar ett ställe som visserligen ser övergivet ut....men det finns ju skyltar mm där så vi kör in, det visar  sig att just idag så håller de på att reparera nåt i butiken, In i bilen igen och så kör vi vidare. Hittar en Statoilmack, den tar vi säjer vi mun på varandra, det kostar 5:- att kissa, Maggan trodde jag skojade......Vi dricker kaffe. Cina ringer så jag berättar att vi är bara en liten bit från Kristianstad ett par mil bara. Kör en bit till då vi upptäcker att det är trafikstockning.....en timmerbil har vält.....det går sakta men det rör på sig hela tiden....så vid halv 6 är vi framme i Kristianstad och går upp på avdelningen och hämtar Cina. Sen bär det hemåt. Vi bestämmer oss för att stanna i Våxtorp och käka lite, ja inte Cina hon får bara äta flytande. Det blir hawaiburgare med strips. Nu börjar det mörkna och problemet med halvljuset är åter igen ett faktum. Skillnaden är att nu känner jag vägen lite bättre. Lämnar av Maggan i Slättåkra. Sen kör vi raka spåret och hämtar Iza. Det visar sig att hon hade smitit ut och stuckit, de hittade henne hemma hos oss. Det blev kanske lite mycket för henne att först var Cina borta hela natten och sen blev hon lämnad dan efter.

Jag kollade halvljuset, det fanns inget, inte konstigt jag inte såg nåt, men efter att ha skruvat ner säkringshållare och lyft undan batteriet lyckades jag byta ut lamporna.

Det som har hänt är följande:...att Cina genomgått en gastric sleeve med allt vad det innebär....pulversoppa, vanlig slät soppa nu är det sista veckan med slät soppa och jag tycker nog att det har gått ganska bra. 9kg so far :) Så klart det är jobbigt för henne när jag äter "riktig" mat och hon inte ens får tugga....​

Skall försöka vara lite mer aktiv och skriva framöver :)
Likes

Comments

Idag har det varit fullt upp, först iväg med Cina till en hudläkare.....det gick väl sådär, hon ska medicinera, smörja och tvätta...fast i omvänd ordning då förståss. För min egen del var det öron/ näs och hals som gällde, ska sova med snarkapparat inatt, det går säkert bra. Eftersom detta nu tog mer än halva dagen att genomföra blev det middag hos Gustafs, hamburgare, mums. Sen åkte vi till Hemköp i Oskarström för inhandling av diverse föremål såsom kaffe, smör , bröd etc. Visst ja ny tandborste blev det med. Väl framme vid kassan ....jag lägger upp varorna på bandet, Cina sköter rabattkupongerna som hon naturligtvis tappar på golvet och då ska ju jag så klart plocka upp dem, det går sådär, Cinas krycka välter, min telefon hoppar ur fickan och ut på golvet (den höll), bakom oss i kön står den " snälle" loppis mannen, han skrattar och hjälper oss att lasta varorna ur vagnen. Cina står ju bra där framme vid kassan och skriver på kupongerna så jag passar på att börja plocka ner varorna, det går ganska bra tills tandborsten plötsligt får för sig att den minsann ska kolla golvet vid den andra kassan....vips flög iväg bara.....då  kommer kassörskan som ska sitta där och undrar om jag kan flytta på mig så hon kommer fram....absolut säjer jag, ja när du har slutat kasta runt med dina varor säjer hon :).........jaja vi åt varsin glass sen körde vi hem. Ganska hyfsad dag So far!!!!!

Likes

Comments

Är lite förbannad.....för ca 14 dagar sen fick jag ett erbjudande från ett bolag som heter SST Net Pott 300

300 Minuter
300st SMS
1GB Surf (32Mbit/s)
+ en xperia M för 249:-/ månaden. Njae sa jag då jag har skuld hos kronofogden. Inga problem sa mannen från SST vi har inga problem med det klart du ska ha ett nytt abonnemang, dessutom får du 3 månader fritt.....telefonen blir skickad INOM 10 dagar ok sa jag då kör vi på det. Fick hem fullmakt på avtal och ett papper att fylla i så jag får behålla mitt gamla nummer, det var bara att scanna och sen e-posta. Jag hann nog knappt trycka på skicka knappen innan mitt gamla abonnemang hos Telenor var avslutat. Vilket för min del innebar att jag helt plötsligt stod utan telefon. Efter ca en vecka ringde jag och undrade när telefonen skulle komma, (pratade inte med samma som sålde abonnemanget) inom 10 arbetsdagar svarade hon, ok tänkte jag jag klarar mig några dagar till utan. Igår hade det gått 10 arbetsdagar, ingen telefon.......Så idag ringde jag IGEN, då fick jag veta att jag först skulle ha och betala abonnemanget i 6 månader innan jag får min telefon, 6 MÅNADER jag frågade helt lugnt hur jag skulle kunna ringa då eftersom min gamla telefon är låst.......hon hade inget svar på det hon hade heller inget svar på varför jag inte blivit upplyst om att det var så här det låg till. Behöver jag säja mer än att jag med omedelbar verkan sa upp abonnemanget? Det gick bra, däremot sa hon att jag kunde debiteras för om jag hade ringt, nu undrar jag vad det var hon inte förstod när jag sa att jag inte hade någon telefon att använda SST´s simkort i.
För att göra en lång historia kort......jag ringde till Telenor där jag har varit kund i många år, talade om som det var och undrade om hon kunde hjälpa mig. Absolut sa hon det enda är att du får ett tillfälligt nummer för det tar 6 arbetsdagar innan ditt gamla nummer kommer igång. Helt fantastiskt!! STORT TACK TILL TELENOR.                                        

 SST Net bör hålla sig till dörrlås........

Likes

Comments

Äldste sonen ringde strax innan lunch och berättade att han klarat uppkörningen för tung lastbil 😄Nu ska han ha 14 dagars praktik sen väntar körning och uppkörning med släp.

Han kom hit eftersom han var ledig resten av dagen, vi fikade sen begav vi oss ut i skogen, med oss hade vi förståss "skogsmullan her self" Iza Tvesten. Som vanligt när hon kommer ut i skogen springer hon runt som ett skollat troll, så dagen till ära tänkte jag att lite uppfostran innan alla svamparna blev nedtrampade var på sin plats, sagt och gjort, medan vi synade marken låg hon still och tittade på. Vi hittade lite av varje, mest kantareller och taggisar dock. Väl hemma igen var det dags för rensning och att komma på middagsmenyn.......Våran kock ( Cina) kom fram till att en gratäng på potatis och svamp inte skulle vara helt fel så vi åkte till affären, köpte till lite bacon med för bacon och svamp verkligen " gifter" sig. 

Kan tala om att det blev en riktig söndagsmiddag med potatis och svampgratäng och entrecote.........

Likes

Comments

Nu har hela sommaren gått och det har sannerligen inte blivit mycket skrivet, hur ska man hinna de? Har tillbtingat x antal timmar i svampskogen ju.......Appropå det....Jag är fortfarande RÖKFRI:::::::

Likes

Comments
Nu känns det som att man kan kalla sig ickerökare......visserligen är det fortfarande alldeles färskt men det är 3:dje dagen nu.

Det känns ju ganska skönt när vi båda ska sluta då slipper man de värsta frestelserna iaf de första dagarna.......Hurra för oss!!!!!

Likes

CommentsÄr precis hemkommen från moster, hon bjöd in oss på eftermiddagsfika, hembakade fastlagsbullar det var mumsigt.

Likes

CommentsMan såg den inte komma, plötsligt bara satt den där.....käftsmällen. Man undrar hur det gick till för i "min värld" var den helt obegriplig. De som känner mig vet att jag inte förtjänade den. Fast å andra sidan så kanske min självuppfattning inte är den jag tror. Jag uppfattar mig själv som väldigt positiv, en del säger att jag är snäll, en del uppfattar mig annorlunda, jag känner inte det som att jag är gnällig och sprider runt en massa negativ energi, men vad vet jag? Kanske är jag ändå en bitch? Jag står för det jag säger och har väl en tendens att gå rakt på saker, känner inte att jag som så många andra måste gömma mig bakom eller skylla på något när saker och ting går snett.

Man sträcker ut en hand och upptäcker att den blev avkapad vid axeln.........Kan väl säga att just nu är min självkänsla väldigt låg.

Så ord eller meningar kan uppfattas på ett sätt av mig, medan andra uppfattar dem annorlunda.

Jag sitter därför här klockan 5 på morgonen och skriver av mig, men jag fick i alla fall några timmars sömn innan tankarna började mala, vad var det som gick fel?  Ingen aning faktiskt. Det där med att jag hade stark intuition fungerade visst inte heller.

Men jag har aldrig samlat på vänner, de jag har är få men pålitliga. Ingen nämnd och ingen glömd. Livet går vidare antingen man vill eller ej. Nog klagat, kände bara att jag var tvungen,

Likes

Comments

Eftermiddagen tillbringade vi på Maggans loppis i Slättåkra, det är alltid lika trevligt att komma dit, idag fick jag med några dragkedjor och lite kardborreband, det ska vara till mina projekt. Iza och Keso lekte och studsade runt som vanligt, en nybadad Iza tyckte också att ett lerbad var passande så det tog hon sig ett.........Hon är ganska slut efter att vi har varit hos Maggan 💤.

När vi kom hem fixade Cina käk falukorv med makaroner och stekta champinjoner det var mumsigt

Likes

Comments