Obs; dessverre dårlige mobilbilder da kameraet ikke ville sammarbeide.


Flere og flere spør hvordan jeg syr ammeinnleggene mine og nå tenkte jeg å lage en blogg om det!

Hent mønsteret ditt her; http://diymaternity.com/accessories/how-to-make-nursing-pads-with-free-pattern/

La oss starte!

Du trenger;
Stoff (jeg bruker flanellbleier fra sparkjøp og ett pyntelag bomull, finnes mange andre gode alternativer som jersey, fleece som sperrelag, PUL-stoff, bambus og hamp)
En god stoffsaks
Malen
Ei symaskin eller overlockmaskin
En linjal.

Tegn av sirkelen og klipp den ut. Du trenger alt fra 8 rundinger (2 ammeinnlegg med 4 lag flanell eller hva du enn velger) til 16 (8 lag per innlegg, passer godt til natten). Veldig enkelt hittil, ikke sant?

Brett de sammen sånn at de former en halvsirkel.

Brett mønsteret til en halvsirkel også og legg den oppå den ene. Marker hvor den lille trekanten er i topp og nede. Se bildene under.

Sånn! Nå er du klar for å sy. Finn frem symaskina di. Sett innstillingene på rette sting og sy!

Sy 4 ganger over streken du tegna. Dette er for å gjøre den sterk.

Klipp av den lille trekanten du fikk når du sydde og legg den oppå den andre. Tegn av sånn at du får de likt og sy som den første.

Da har du to ammeinnlegg klare for ett pyntelag med bomull eller jersey! Den siden for du klippet vil bli skjult av pyntelaget, så ikke bekymre deg for det.

Nå gjør du det samme med pyntelaget, men der trenger du bare to. Ett lag til hvert innlegg.

Husk å legge retta mot retta på pyntelaget sånn at du får sømmen på baksiden når du syr trekanten!


Når de er klippet og klare, så legger du vranga mot vranga (vranga på ammeinnleggene er der du har sømmen). Velg en fin søm eller bruk overlocken og sy de sammen!

Om du syr på vanlig symaskin sånn som meg så er det viktig at du syr litt innpå stoffet og ikke heeeelt utpå kanten. Etterpå tar du bare saksa og klipper bort det overflødige.

​Jeg har brukt en falsk overlock og en pyntesøm på mine. Og alt er mulig så lenge det er en søm som holder. De første jeg sydde brukte jeg siksak for det var den eneste sømmen jeg viste kunne brukes. Så har du ikke overlocksøm eller pyntesømmer så kan siksak brukes! 


Lykke til! Gleder meg til å se alle de fine ammeinnleggene folk kommer til å lage. 

Legger du ut bilder på Instagram? Gjerne hashtagge #frkstrikkepinne så får jeg sett de! 

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Ett mørkt bilde i dag, men dere ser vel at det er ett reisverk, ikke sant? Disse boksene bli ca 140cm høye, men skal ikke ha gitter så da er det litt greit med høyde.

Mannfolka har jobba hardt med å forsterke tak og bolte fast i gulvet for å gjøre boksveggene sterke nok til å holde vekten av en hest og sparking om det skulle skje. Veggene vil bli dobbelspikra (altså solide vegger på begge sider med forsterkning imellom). Dette er for å unngå at planker blir sparket inn hos nabohesten.

Ellers så jobber vi med planløsninger. Vi oppdaga at selve bygget var murt sånn at det var litt kjegleformet noe som gjør stallgangen noen cm smalere helt frem til døra. Veggen med døra er en sånn type vegg som man kan åpne helt, men den skal vi rive og bygge solid vegg med skyvdør. Denne veggen vil bli flytta ca 10 cm lenger inn i stallen og skyvdøra vil bli plassert der veggen står nå.

Hele stallen hittil er bygget med resirkulert materiale. Det vil si at alt materialet vi har brukt hittil har vært brukt til noe før, i dette tilfellet har det vært gulv og forkrybber til det som skulle være saufjøs. Nytt materiale må vi ha når vi bygger ytterveggen og selvfølgelig går tom for brukbar materiale å bruke inne, men håper å få brukt mest mulig av det vi har først. Det vi har nå var kjøpt inn rundt '04-05, så det er noen år gammelt. Var også nede i ett forfallent redskapsbod nede på jordet ved elva. Der fant jeg ei vogn vi skal få ut og redde med litt kjærlighet! Den vogna er vel rundt en 60 år gammel, så spennende å se hvilken forfatning den egentlig er i. Den så fin ut når jeg så på den, men det lå en del ting oppå den så kan ikke si for sikkert. Håper å kan ta den ut før gyllinga starter!

Men det var alt for i dag! Mer problemer og nye løsninger kommer vel snart.
Ha en fin uke, alle sammen!

Likes

Comments

Selve grunnmuren og bygget er fra august 1999, og innredninga som vi nå river er fra ca 2004-2005, om jeg ikke tar feil. Fjøset ble aldri den gangen ferdigstilt og har siden stått og sett en smule forfalt og stygt ut.

I helga tok vi storjobben med riving av det som er bygd innvendig. Det var egentlig bygd opp gulv i høyden og høykasser hele veien rundt. Gulvet ble aldri ferdig så det ble egentlig en enkel affære å få fjernet. Problemer vi heller støttet på var hvor idiotisk kassene rundt var snekret, en del materialesvinn der, noe som er veldig synd da vi håpte på å kunne ta i bruk det aller meste av materialet vi har der. Er ett par tusen kroner spart om vi kan bruke det vi allerede har. Søndag hadde vi besøk av ett vennepar av oss og sambo tok med seg kompisen sin for å ta fatt på det jeg ikke kan gjøre for jeg må ta med av 3 åringen min. Men de fikk revet alt rundt i tillegg, så nå må vi ha aggregat sånn at vi får kutta de jernstengene. Boksene ble litt knappe der de egentlig står, så vi flytter de 50cm lengre ut for å få en boks som er en mellomting av stor hest og svær stor hest som det står i lovverket til Mattilsynet.

Vi må også støpe om en litt av grunnmuren da det har gått mye fuktighet i det og nå smuldrer opp for oss. Men jeg er velsigna med en samboer som jobber som betongmontør, så den jobben blir relativ lett å få gjort. Gjør vi det på en søndag så er vi klare for videre arbeid helga etterpå. Vi er klare for å få denne stallen klar for innflytting om ikke lenge!

Her ser dere hvordan stallen var før innredning forsvant. Gulvplankene skal få nytt liv som boksvegger!

Nå ligger nesten alt materialet på midten og på veggen som vi ikke ser står gulvplankene som skal bli bokser. Tenkte det var kjekt å dette de en annen plass. Sortering av brukbart og kaste materiale vil bli gjort i helga som kommer går jeg ut ifra. Fram til maling og ferdigstilling som sikkert er i sommer så er det mannfolka som er sjefene.

Så vil jeg faktisk gi en stor takk til samboeren min som bruker helgene sine på dette! Til tross for lange dager på jobb og lite fritid generelt så velger han å bygge stall til meg. Du er fantastisk, Tormod! Ikke glem det!


Vi blogges!

Likes

Comments

Det hele begynte i februar da vi endelig fikk dratt de slitne kroppene opp til øverste floen/ saufjøset som aldri har blitt brukt. Vi har snakket litt om at dette kunne bli en fin liten stall som jeg kan ha to hester i. Vi har en del arbeid å ta tak i og en del problemer, men jeg tenkte å la dere få være med på det!

Her er iallfall planen;
2 bokser, en på 2,70m x 3,70m og en på 2,70m x 3,50m.
Fôrkrybber og vannbøttestativ
Skap med mulighet for å legge børster, ridesko, hjelm, hansker etc.
Fôrkasser.
Høyloftet.
Dekkenkasse.
Salhengere og dekkenhengere.
Krysstau.
Legge inn vann fra fossen.
Nytt gjerde på beitet.
Og ridebane!
+ at hele bygget skal males og fikses utvendig.

Mange planer, så skal bli spennende å se hvordan dette blir!

Velkommen til det som skal bli Stall Fossheim!

Q; hva er deres must have i stallen?

Blogges ganske snart igjen!

Likes

Comments