Så er lidt over den første uge i Sydafrika allerede gået. Turen herned er gået så godt, og helt uden problemer eller turbulens. Jeg skulle med toget torsdag d. 19. oktober kl. 14:58, så min mor kørte mig til stationen. Aftenen før havde jeg sagt på gensyn til min søster og svoger. Hold nu op det var mærkeligt at vide, vi først ville se hinanden om 2 måneder og vide, at når jeg kommer hjem, er der yderligere kommet en til familien. Det var slet ikke til at forstå, så det var da lidt hårdt at sige farvel. Om morgenen hyggede vi ved morgenbordet, og snakkede lidt om turen og hvad der ville vente mig. Da klokken blev 14:15, og vi skulle til at afsted mod Herning station, fik jeg en helt underlig fornemmelse i maven. Jeg var samtidig virkelig spændt og glædede mig, men også enormt trist da det gik op for mig hvor længe jeg rent faktisk skulle undvære min mor, familie og alle dem herhjemme. Jeg havde en meget ambivalent følelse i kroppen. Jeg er på mange måder en tryghedsnarkoman, og når jeg skal noget uventet jeg ikke har kontrol over, så bliver jeg rædselsslagen. Det med at vide, jeg ikke har nogen kontrol over, hvad der sker derhjemme eller ikke at kunne være med i alt der foregår der hjemme gør mig helt irriteret og sindsyg. Når det så er sagt, glæder jeg mig til den her tur som bare pokker. Jeg har længe gerne ville ud at rejse, og nu skulle jeg bare afsted! Især efter et års tid med arbejde. Det er en af de bedste beslutninger jeg har taget i mit liv. Så det her bliver en af mit livs bedste oplevelser. Jeg tror det kommer til at modne mig rigtig meget og vil udvikle en positivt. Jeg tror det er sundt at komme ud og stå på egne ben, så jeg har længe set frem til endelig at skulle afsted. Jeg kan ikke beskrive så meget jeg har glædet mig.

Jeg fik sagt på gensyn til mor, og idet jeg fik mig sat i toget og kort efter ikke kunne se hende mere, begyndte jeg bare at græde. Jeg kommer virkelig til at savne hende. Togtiden gik egentlig meget fint, og jeg sad på første klasse, så der var stille og roligt. På Hovedbanegården i Kbh skulle jeg skifte tog, det gik også helt fint, selvom jeg et kort sekund blev lidt nervøs, da alle bare snakkede svensk. Men jeg kom ud til lufthavnen og begyndte at gå mod terminal 2. Jeg skulle flyve med Qatar Airways kl. 22:35, så jeg var i rigtig god tid. Omkring 20 tiden kom der to andre piger, som hedder Signe og Caroline som skulle ned og lave frivilligt arbejde sammen med mig. De er enormt søde, og vi er allerede faldet utrolig godt i snak. Vi tre skal lave frivilligt arbejde 2 uger inden resten af gruppen kommer ned til os d. 6. november. Derudover kom der en Caroline mere. Vi skulle flyve fra CPH til Doha, og derefter fløj vi fra Doha til Johannesburg, for så til sidst at flyve fra Johannesburg til Cape Town, hvor vi skulle lave det frivillige arbejde. Vi blev hentet i lufthavnen af en chauffør, som kørte os ud til frivillige huset, vi skal bo i de næste to uger.

Jeg skal lave frivilligt arbejde med organisationen SAVE foundation, som har nogle forskellige projekter der skal hjælpes til med. Lige da vi ankom til huset vidste jeg ikke hvad jeg skulle gøre af mig selv. Jeg havde lyst til at græde og fik hjemve. Værelset i det hus vi skulle bo i, var virkelig beskidt. Sengetøjet i sengene var beskidt og der var pisse koldt. Normalt er jeg ikke sart på nogen måde, men kunne mærke det her ville blive en udfordring. Men efter første nat her havde jeg allerede vænnet mig så meget til det, at jeg nu er ligeglad med hvordan det er og hvor jeg sover. Jeg elsker det her, og alle er bare så søde og imødekommende. Der bor også andre frivillige her fra andre lande, så der er så mange nye mennesker man kan lære at kende. Jeg er virkelig glad for jeg valgte at tage frivlligt arbejde med.

Den første uge er gået med en hel masse forskellige ting. Den første dag (lørdag) havde vi et orienteringsmøde, hvor vi fik det basale at vide og regler osv. Vi fik at vide hvilket projekt vi er kommet på og jeg er kommet på skolen Goodhope. Derefter havde vi en walking tour med Gregg, hvor han fortalte og viste os hvordan vi skulle begå os her i Cape Town. Han viste os hvordan vi skulle tage bussen og gav os en rundvisning i byen. Han viste os en masse forskellige steder og fortalte en del historie bag byen. Vi spiste frokost i byen, hvilket var så lækkert. Efter walking touren havde vi fri. Vi besluttede at tage bussen til Waterfront, som er en havn med en masse musik, og med et center. Vi fik kigget lidt butikker og tog ellers hjem igen. Om aftenen spiste vi på en græsk restaurant. Det var sååå hyggeligt, og de spillede så godt livemusik. Alt det musik fra 80’erne og alt det gode gamle. Efter vi havde spist tog vi hjem til huset og gik egentlig direkte i seng, da vi var meget trætte.

Tirsdag startede det frivillige arbejde. Jeg var så spændt, og kunne ikke vente med at skulle møde alle børnene. Caroline, Signe og jeg er kommet på det samme projekt, så det er fedt. Derudover er der en pige ved navn Paulina på projektet, som er fra Mexico. Hun er bare enormt sød. Vi arbejder på skolen GoodHope, hvor der er børn fra 3 mdr. - 6 år. Børnene er inddelt i 3 klasser. Der er rainbowclass som er den yngste klasse med børn fra 3 mdr. - 3 år. Så har vi blueclass som er børn i alderen 3-4 år. Til sidst er der orangeclass som er børnene fra 5-6 år. Det er lidt ligesom en børnehave, hvor vi bare har dem inddelt i klasser og underviser dem. Jeg elsker det enormt meget. Børnene er så skønne og bedårende. Jeg har lyst til at tage dem alle sammen med hjem. De er så livsglade og fyldt med energi. Mandag og fredag er halve dage, så der arbejder vi fra kl. 9:30-14 og de andre dage er det kun fra kl. 9:30-12. Vi laver forskellige ting med dem. Vi lærer dem tal og bogstaver, lægger puslespil, læser bøger, og laver forskellige kreative ting så som heksehoveder og græskar. Derudover danser vi meget og hører en masse musik, hvor børnene virkelig slår sig løs. Jeg er helt vild med det her.

I denne her weekend er der også sket så mange ting. Vi fejrede fredag og weekenden med en halloweenfest for alle frivillige her. Det var så gennemført med pyntningen, kostumerne og maden. Det var virkelig hyggeligt, og fedt at feste sammen alle sammen. Igår stod vi tidlig op og tog på The Old Bicuit Mill. Hold nu op jeg er forelsket i det sted. Jeg ville ønske min familie var med. De ville elske det så meget, så ville så gerne have dem med så de kunne se det. Det var et kæmpe markedet med masser af lækkert mad og boder. Det var lidt lige som Streetfood eller et outletmesse. Det er det bedste marked jeg nogensinde har været på! Jeg kan helt sikkert anbefale det til. Derefter tog vi en uber hjem til huset, da vi skulle ud på Quardbikes. En uber er lidt lige som en taxa bare hundrede gange billigere. Man bestiller med en app, og så er det private, der kører. Det er skide nemt og så billigt. Det er primært den måde vi kommer rundt på hernede. Vi kørte ud til adressen vi havde fået, men der var ikke styr på noget som helst. Efter en masse kaos, hvor vi ikke kunne finde stedet endte vi endelig med at komme afsted. Det var så fedt! Quardbikene/ATV’erne var så fede at kører på. Vi kørte på en bane. Jeg valgte så bare at køre af vejen og ind i en busk, så min fod røg ind under baghjulet. Det har resulteret i den længste hudafskrabning til dato jeg nogensinde har haft. Vi kom hjem og spiste aftensmad. Efter aftensmaden besluttede vi os for at tage i biografen. Vi så Kingsmen, og den var så god. Jeg har set 1’eren, så det var enormt hyggeligt og en god afslutning på en perfekt dag. Idag har vi været ved Waterfront. Det var så hyggeligt. Vi fik shoppet lidt, og spist en lækker frokost ved havnen.
Jeg har det rigtig godt her. Vi har det så sjovt, hygger os rigtig meget og finder altid på noget godt at lave. Vi spiller en del kortspil om aftenen også, så det er virkelig hyggeligt. Jeg elsker virkelig Afrika og er så glad for jeg valgte at tage tilbage hertil. Nu glæder jeg mig bare til endnu en uge på skolen GoodHope. Den skal virkelig nydes. Resten af gruppen kommer mandag d. 6. november, så imorgen er der præcis en uge til vi skal rejse videre. Jeg glæder mig så meget til de andre kommer. Det bliver så fedt! Vi skal opleve så mange ting. Så er der allerede gået 2 uger! Det er slet ikke til at forstå. Jeg skal virkelig bare nyde hver eneste dag fuldt ud.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Jeg forstår slet ikke, at jeg om 3 dage er på vej mod CPH lufthavn og det er tid til at mit eventyr starter. Jeg føler det som var det i går, jeg bestilte rejsen og der var lææænge til jeg skulle afsted. Jeg er begyndt at få flere og flere sommerfugle i maven, og er bare enormt spændt på, hvad der venter mig. Jeg er uden tvivl helt sikker på, det her bliver så godt til mig, og det bliver en kæmpe oplevelse for livet, jeg aldrig vil glemme. Det er nu jeg bedst har tiden og pengene til at gøre det, og ved det er noget, jeg inderligt vil fortryde hele livet, hvis jeg ikke for det gjort og kommer afsted. Jeg kan slet ikke vente, selvom jeg helt sikkert også kommer til at savne alle dem herhjemme. Den eneste ulempe ved, at jeg skal afsted er, at min storesøster skal føde og har termin en uge efter jeg er taget afsted. Det er hendes første barn, så jeg får en helt ny titel, mens jeg er væk. Det er jeg ret ærgerlig over, men heldigvis findes der skype, og håber på at få et par billeder eller to. Så har jeg krævet førsteret, så snart jeg kommer hjem. Så har jeg også noget at glæde mig til.

Jeg er så småt begyndt at pakke, men hooold nu op jeg synes det er svært. Hvordan pakker man lige til 2 måneder? Jeg kan jo ikke have alverdens med, da jeg jo selv skal bære rygsækken, og der ikke er plads til så meget i den. Så jeg skal virkelig prøve at begrænse mig. Der er heldigvis lavet en pakkeliste, så jeg nogenlunde har noget at gå udfra. Desuden er der laundry-shops dernede, så det er nemt at få vasket sit tøj, hvilket jeg er helt sikker på bliver nødvendig, når det få tøj man har med skal holde i 2 måneder.

I torsdags var jeg til take-off møde i Odense, hvor jeg mødte alle mine rejsekamerater og blev klædt godt på til turen. Vi fik de sidste informationer, gennemgået turen og spurgt om de sidste spørgsmål vi nu måtte have. Vi er 4 drenge og 13 piger der skal afsted, så der god mulighed for en masse nye venskaber. Nu glæder jeg mig også bare endnu mere, efter at have mødt dem alle sammen og hørt mere om turen. Efter mødet tog vi alle sammen ud for at spise på en kinesisk restaurant, hvor vi kunne lære hinanden lidt bedre at kende. Det var enormt hyggeligt, og allerede nu er de alle sammen bare simpelthen så søde. Jeg synes virkelig hurtigt vi fik gang i snakken, selvom vi alle sammen var så spændte og en smule nervøse. Jeg er 100% sikker på vi alle sammen kommer til at klinge super godt sammen, så jeg ved bliver en virkelig fantastisk tur, vi har i vente. Det bliver en kæmpe oplevelse for livet! Jeg glæder mig til at I skal høre og følge mig og min tur dernede, og vil se om jeg ikke kan blogge så ofte som muligt.


Knus fra mig

Likes

Comments

Jeg har længe gået og leget med tanken om, hvordan det ville være at få en tatovering. Jeg synes virkelig tatoveringer kan være fede til nogle personer, og det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan lave. Jeg vil dog sige, at der er nogle tatoveringer, der er flottere end andre. Det er fedt, at man kan få lavet lige det man ønsker. Det er en anderledes, men fin måde at udsmykke sin krop på, synes jeg. Jeg har bare ingen idé om, det kunne være flot til mig, og ved ikke helt om jeg kunne forestille mig selv med en tatovering. Jeg har altid sagt at jeg ALDRIG nogensinde skal have lavet en tatovering, og har altid sagt, at jeg faktisk ikke er kæmpe fan af dem. På det sidste har jeg dog søgt og kigget lidt rundt, og egentlig har jeg fundet nogle tatoveringer jeg synes, der er meget fine og virkelig feminine. Hvis jeg nogensinde skulle have en tatovering, skulle det ikke være en særlig stor en. Jeg synes en tekst, eller et sødt lille tegn eller symbol kan være rigtig fint. Personligt synes jeg en tatovering skal være noget meningsfyldt. Det skal det i hvert fald være, hvis jeg skal have lavet en, det er trods alt permanent, og ikke lige noget man sådan fjerner.

Jeg er nok også egentlig bare ret bange for at det gør enormt ondt at få lavet, og er nok også derfor jeg bare har være fast besluttet på, at jeg bare ikke skal have lavet en. Jeg kunne lige se det sjove i, at når den første streg er lavet, kan man mærke en smerte der ikke er til at holde ud, og så ligger man der med noget der ikke engang er halvt færdigt. Og hvad nu hvis man om nogle år virkelig fortryder, fordi man dengang synes det var den fedeste tatovering, men med tiden kommer til at hade det man har fået lavet. Det er jo permanent, og der er ingen vej tilbage, når man først har fået den lavet. Der er selvfølgelig lavet behandlinger i dag til fjernelse af tatoveringer, men er sikker på det gøre mere ondt end at få dem lavet.

Så jeg ved ikke helt, om jeg kan gå imod mit eget princip, fordi på den ene side har jeg sagt jeg aldrig skal have lavet en, og kan ikke rigtig finde ud af om jeg synes det egentlig er flot. Men på den anden side, synes jeg virkelig det er spændende, og har virkelig lyst til at prøve det, fordi altså vi lever jo også kun engang. Jeg har i hvert fald fundet lidt billeder af nogle tatoveringer, som jeg finder inspirerende. Om jeg nogensinde får mig en lille tatovering vil tiden vise.

Hvad med jer, kunne i tænke jer en tatovering?


Knus fra mig

Likes

Comments

Det lyner og tordner her lige nu, hvilket ikke ligefrem er det bedste sommervejr. Så nu når vejret er mest til at være indedørs i dag, kan man ligeså godt smutte under dynen og se en god film. Her er et par anbefalinger:


OLYMPUS HAS FALLEN

Personligt kan jeg rigtig godt lide film med spænding og action. De film hvor man næsten sidder på kanten af sofaen, og næsten bider negle, fordi de er så spændende. Det synes jeg Olympus has fallen er. Den er virkelig god, og har lidt af det hele. Det hvide hus kommer under et terroristangreb, hvor præsidenten bliver kidnappet. Mike Banning er præsidentens bodyguard, og prøver nu ene mand at redde ham. Jeg elsker denne her genre, når det kommer til film. Jeg synes virkelig I skulle gøre jer selv den tjeneste at se den, den er helt klart værd at se! Der er desuden lavet en efterfølger der hedder London has fallen og den er mindst ligeså god!


THE PROPOSAL

Dette er en af de bedre romantiske komedier, der er lavet længe. Den er virkelig både hammer sjov samt enormt sød. Der er sikkert mange, der i ny og næ tager sig selv til hovedet, fordi de har en heks af en chef. I The Proposal virker Andrews overordnede Margaret rent udsat som chefen fra helvede. Da firmaet finder ud af, der er rod i hendes arbejdspapirer og truer med at forflytte hende, burde Andrew være lykkelig. Imidlertid stivner hans smil, da Margaret giver ham et særdeles ubehageligt tilbud: enten gifter han sig med hende, så hun kan få arbejdstilladelse, ellers må han finde sig et nyt job. Den er virkelig god, og jeg synes virkelig de spiller godt i deres roller.


MIG FØR DIG

Lige da jeg så traileren til denne film for første gang, vidste jeg med det samme, at det var en film jeg skulle i biografen at se. Det fortrød jeg bestemt ikke, fordi denne romantiske drama er et must at have set. Filmen handler om den ubeslutsomme Louisa Clark, der driver fra det ene job til det andet for at få økonomien til at hænge sammen. En dag bliver hun tilbudt et job som plejerske for den unge forretningsmand Will Traynor, der har mistet førligheden i en ulykke. Will er blevet et kynisk menneske uden livsglæde, men da Lou dukker op, viser hun ham, at livet trods alt er værd at leve, og sød musik opstår mellem det unge par. Den er så skide sød og man kan ikke andet end at elske den. Se den!


DEADPOOL

På det sidste er jeg blevet helt vild med superheltefilm. Deadpool er en lidt anderledes superheltefilm end de klassiske som Superman, Spiderman etc. Den her er spækket med humor, og virkelig en af de sjoveste film jeg har set længe. Der er ikke et sekund, hvor man ikke sidder og har ondt i maven af grin. Normalt har jeg svært ved at grine af film af den her slags, men allerede efter 15 minutter var jeg helt solgt. I filmen følger man Wade Wilson på jagt efter manden, som gav ham accelereret helbredning og et udseende fyldt med ar. Jeg tror så den 3 gange inden for en uge, så god er den!


KVINDEN I BURET

Og med Kvinden i buret mener jeg selvfølgelig alle filmene i Afdeling Q serien. Jeg ville lyve hvis jeg sagde jeg ikke elskede Nikolaj Lie Kaas. Bare en smule. Han er virkelig en af de bedste danske skuespillere. Carl Mørck er vicekriminalkommisær, og er en af Københavns Politis skarpeste hjerner. Han har samarbejdsvanskeligheder og han sættes derfor i spidsen for Afdeling Q, som er politiets nyoprettede afdeling for "sager under særlig bevågenhed". I virkeligheden skal han og hans nye makker Assad få tiden til at gå med at katalogisere en række gamle uopklarede sager. En ung dansk folketingspolitiker Merete Lynggaard forsvandt sporløst fem år tidligere. Dengang blev det afskrevet som selvmord, men efterhånden som Carl og Assad får gravet dybere i sagen, begynder sandheden at gå op for de to ansatte i Afdeling Q. Jeg elsker de film så meget, de er så spændende!


THE INTERN

Det her er den sødeste film jeg har set længe. The Intern handler om Ben Whitaker, som levet et stille liv som pensioneret enkemand. Den 70-årige newyorker er hverken ensom eller trist, men alligevel mangler der noget i hans tilværelse efter et langt arbejdsliv og et mangeårigt ægteskab. Hans gåpåmod er stadig intakt, så da et succesfuldt modefirma har brug for en seniorpraktikant, søger han stillingen. Få dage senere har han første arbejdsdag på en moderne kontor, hvor gennemsnitsalderen er omkring de 30, og hvor filterkaffe er et interessant kuriosum fra fortiden. Ben lader sig ikke slå ud, og på kort tid vinder han respekt fra sine nærmeste kolleger. Det viser sig til gengæld at være en langt større opgave at imponere kvinden, der er selskabets direktør og skaber. Jeg sad virkelig næsten og smilte under hele filmen, den er virkelig god.


Knus fra mig

Likes

Comments

Contains affiliate links

Nu går vi snart en helt masse lækre fester imøde. Der har lige været konfirmationer, og snart står studenterfesterne for døren. Jeg synes, at til et perfekt outfit tilhører den perfekte taske. Det er altid praktisk, at have en taske med til alle sine vigtigste ting. Derfor har jeg fundet nogle tasker, jeg selv kunne finde på at købe til sommerens fester, og de koster alle sammen under 500 kr., så det er lige til at overkomme. Jeg håber i kan lide dem, eller at de kunne give lidt inspiration.

God torsdag til jer alle!

Knus fra mig

Likes

Comments

ENDELIG! Nu fik jeg mig endelig taget sammen, og nu er rejsen sgu bestilt. Depositummet er betalt, og der er nu ingen vej tilbage. Det er 100% sikkert, at jeg skal afsted nu og jeg kan slet ikke vente! Det er også på en måde helt surrealistisk, fordi det længe bare har været ved snakken, men nu har jeg rent faktisk bestilt. Jeg tror ikke rigtig det er gået op for mig endnu. Rejsen går til Sydafrika, Tanzania og Zanzibar i to måneder. Jeg var i Afrika i efteråret 2015 i to uger sammen med min mor, lillebror, storesøster og hendes mand, og det var bare den fedeste oplevelse. Jeg vidste, at jeg stensikker ville tilbage dertil en dag, og det bliver altså efteråret 2017. Afrika har bare sin helt egen charme, og jeg er bare vild med kulturen og naturen. Desuden synes jeg menneskerne dernede er så utrolig søde og gæstfrie, så glæder mig til at skulle derned igen.

Jeg har i rigtig langt tid gerne ville ud at rejse i mit sabbat år, men har egentlig ikke rigtig kunne bestemme mig, hvor jeg gerne ville hen. Problemet har været, at jeg har så mange steder i verden jeg virkelig gerne vil besøge og opleve. Jeg elsker virkelig at rejse, og udforske andre steder i verden der er helt anderledes fra hvor jeg kommer fra. Jeg overvejede også at tage på en jordomrejse, men kunne ikke rigtig finde en med de rejsemål, jeg kunne tænke mig. Jeg drømmer virkelig også om at besøge Australien og New Zealand, men det må vente, og er uden tvivl sikker på det nok skal komme en dag. Jeg kan næsten ikke tælle på to hænder, de steder jeg stadig mangler at besøge.

Min rejse starter i Sydafrika, hvor der kommer til at ske en hel masse adventure som skydive og bungy-jump. Min mor har sagt, at hun gerne vil betale hvis jeg prøve bungy-jump, og det kunne være en enormt fed oplevelse. De fleste har sagt, at de ikke tror på jeg tør, fordi de kender mig så godt, men det kunne være så fedt at modbevise dem. Også mest fordi jeg ved, de fleste jeg kender siger, de ved jeg ikke tør. Desuden har min svoger prøvet det i Frankring fra 103 m højde, så det kunne være så fedt at overgå ham, da denne bungy-jump er på 216 m. I Tanzania skal vi på safari, og til sidst skal vi bare nyde livet på Zanzibar, hvor vi kan snorkle med delfiner, dykke og bare nyde de skønne palmestrande. Jeg har valgt at tilkøbe 2 ugers friviligt arbejde i Cape Town med børn, så det glæder jeg mig enormt meget til. Da vi var dernede sidst, besøgte vi et hjem for udsatte kvinder og børn, og allerede der fik de små afrikanske børn mit hjerte. Den livsglæde og positivitet man kan se hos dem, og de kram og kys man fik, er noget af det mest fantastiske jeg nogensinde har oplevet. Så derfor bliver jeg simpelthen nødt til at få to uger, hvor jeg kun tilbringer min tid med dem. Jeg tror også det var derfor valget i sidste ende, endte med at blive Afrika, selvom jeg allerede har været der. Men det vil jo også blive en helt anden rejse end sidst, da jeg vil komme til at opleve nogle helt andre ting. Jeg rejser med adventure.dk, hvilket jeg kun har hørt godt om, og indtil videre har jeg ikke andet end at have fået et godt indtryk af bureauet. I kan tjekke deres hjemmeside ud lige HER.

Jeg kan slet ikke vente med, at i skal følge min rejse, og mit livs eventyr til efteråret.! Det bliver en af de vildeste oplevelser i mit liv.


Knus fra mig

Likes

Comments