Heeej finisar :-) Idag så är det nästan två veckor sedan som vi hördes här, och så kan det bli ibland... och som rubriken lyder, så är det mycket som händer i mitt liv just nu. Så det har påverkat min uppdatering, men det är ju inte så att jag någonsin har bra uppdatering, så det spelar ingen roll vad jag "skyller" på, hahah... det är sad but true. Det är på både gott och ont, liksom att det är mycket som händer... för att visst är det svårt när mycket händer samtidigt, men det är också nyttigt för mig för att "komma någonstans" i mitt liv och mående. Jag ska berätta allt om det om en stund, och en stor nyhet, men först så tänkte jag skriva lite vad som hänt och händer överlag. Jag vet inte vart jag ska börja, så jag börjar så långt bak som jag kommer ihåg... och det är när jag skrev mitt förra inlägg, för 12 dagar sedan. Är mitt minne dåligt, eller finns det inget viktigt och roligt att komma ihåg? Jag tror på sistnämnda... för att mina dagar är inte så mycket att hurra för, alltså det är inte mycket speciellt som jag gör... så det kan vara därför jag tycker att jag är glömsk, för att det finns inget speciellt att komma ihåg ;-)

Sedan mitt förra inlägg så har jag fanimej varit sjukt aktiv och fått sjukt mycket gjort. Jag är så himla stolt över mig själv, för att jag är verkligen en tjej som gärna skjuter upp saker... det spelar liksom ingen roll vad det handlar om, både viktiga och mindre viktiga saker skjuter jag gärna upp. Antingen för att jag vet att sakerna kommer ta mycket energi ifrån mig, att jag har ångest över att få sakerna gjorda, att jag inte orkar/vill göra det, eller att jag är rädd för att göra det. Kanske inte RÄDD som att jag blir skräckslagen... men liksom nervös, ångestfylld och nojjig (jag tror att ni fattar känslan). Eftersom jag inte tagit tag i något den senaste tiden (eller iallafall inte så mycket som jag borde), så fick jag ett ryck och skulle här om dagen ta tag i allt (ALLT). Jag drog till stan och gjorde ärenden på banken, direkten, arbetsförmedlingen, planeringsmöte med en tjej på en klädbutik och sedan ett ärende på polisstationen. Ni kanske tänker "pfft, det där är väl inget" och att det är vardagsärenden, men jag tänker "wow, fyfan vad jag är bra"... för att om jag inte tagit tag i allt det där samtidigt, så hade det tagit ytterligare flera veckor/månader. Jag tvingade mig själv, och det är jag glad över. Det är lite så jag fungerar, att jag liksom måste tvinga mig för att få vissa saker gjorda. Jag vet att det är dåligt, men jag vill inte ljuga för er och sen skylla på något annat.

Annars då? Vad har annars hänt? Just nu så ligger jag i Philips säng med ena foten i högläge, för att i förrgår så hände en "liten" olycka på gymmet. Jag skulle hänga tillbaka en tung viktplatta och tappade den istället rakt på högra stortån... FYFAN vilken smärta, och fyfan vilken otur. Det är faktiskt en av de starkaste smärtorna som jag varit med om, men det kanske beror på att jag vanligtvis aldrig gör illa mig. Jag har aldrig gjort mig såhär illa, fastän det kanske låter konstigt. Jag kan varken gå eller röra tån, och jag är sjukt blå och uppsvälld. Eller visst KAN jag gå och röra tån, men det gör så förbannat ont. Det känns som någon ständigt drar riktigt hårt i tån, och att den är så svullen så att det skulle kunna sprängas. Olyckan hände runt 14-tiden i söndags, och några timmar senare (typ 3-4 timmar) så åkte jag och mamma till akuten. Jag blev inlagd direkt och fick ligga med foten i högläge. En timme senare så fick jag komma in på röntgen, och en timma efter det så fick jag beskedet - Jag hade fått en spricka/en liten fraktur i tåns ena ben. Man kan inte göra så mycket åt det, förutom att gå med en stadig fotsula/sko i några veckor. Jag ska försöka gå med den så mycket som jag kan, för att det är inte bra att låta den bli oaktiverad eller stillasittandes. Det första jag tänkte på när han sa beskedet, var alla träningspass som jag ej kommer kunna genomföra normalt på ett tag, och jag tänkte också på Frankrike som jag ska till om 3 veckor. Jag och mamma brukar ju springa varje morgon när vi är där, men vi kanske får lov att gå och powerwalka istället. Men det är lika skönt eller kanske t.o.m skönare, för att då hinner man ju njuta av omgivningen och alla utsikter. Eller så blir tån bra tills dess! Jag är en jävel på att förutspå dåliga saker, haha!

Nu tänkte jag äntligen komma till den roligaste delen av detta inlägg... jag skrev ju i början av inlägget, att det är mycket som händer just nu, och jag tänkte nu berätta den största saken av dem alla sakerna. Nu kommer det... *trumvilvel*... är ni beredda? Jag har börjat arbetsträna på en klädbutik!!! Jag är hur lycklig som helst, för att det är precis detta som jag behöver för att växa i mig själv, mitt mående, att komma någonstans i mitt liv och att hitta rutiner i min vardag. Ni kanske vet att jag förra året, och året innan det, sommarjobbade på en klädbutik som hette Family House. Förrförra året så låg det uppe i Noret, och nu ligger det nere på gågatan i Mora. Jag har trivts på det jobbet varje gång jag jobbat där, men under tiden som jag jobbat där så har jag inte förstått varför vissa saker har varit extra jobbiga, svåra, stressiga, läskiga, smärtsamma och påfrestande för mig. Ni vet redan den biten, så jag behöver inte berätta det igen. Nu har jag ju mer förståelse om mig, mina problem, mina styrkor, mina svagheter, mina svårigheter och vad som är påfrestande för mig. Så det var absolut inte konstigt att jag kände så som jag kände förrförra och förra årets butiksjobb. Liksom konstant ljud, rörelse, bemötande, koncentrerande, intryck, pengar-räkning i kassan, planerande, organiserande, kommunikation, konversationer och... ja, jag tror att ni förstår vad jag menar. Liksom allt detta som jag nämnde, blir som gröt i min hjärna.

Iallafall... tillbaka till min arbetsträning - jag har hittills jobbat 2 gånger, och det var i måndags och torsdags förra veckan, och jag jobbade 2 timmar per dag. Det var en tuff start, när man inte jobbat i butik på över ett år. Jag har valt att välja ut dem saker som jag kan/vill hjälpa till med i butiken, och det är städning, vika kläder, sortera, larma kläder, hänga kläder, packa ner & upp kläder. Liksom hålla på med alla kläder. Jag har valt att utesluta att stå i kassan, hjälpa och bemöta kunder, för att det är det som är som mest påfrestande för mig. Jag tänker köra såhär ett tag nu, för att det är för mitt egna bästa, och då ska jag inte göra saker som just nu får mig till stress, osäkerhet, ångest och spännings-smärta. Jag är lycklig över att jag börjat arbetsträna och jag längtar till varje arbetspass, för att jag vet att jag kommer få göra saker som jag är trygg med. Jag vet inte hur det kommer bli framöver, men jag kommer framöver iallafall börja jobba oftare och längre. Jag tror att jag inte har något mer att skriva om det, så detta var iallafall min stora nyhet. Nu kom Philip precis hem, och vi ska strax åka hem till mig för att äta middag tsm med min familj. Här kommer 8 st mobilbilder från mina senaste dagar, men det är mest selfies... och några bilder från när Alice gjorde ett fint Henna-mönster på min hand. Nu måste jag kila... jag har verkligen skrivit för mycket igen, jag känner hur spänningshuvudvärken börjar smyga sig på. Dessutom så somnade jag vid 04-tiden inatt, så idag är jag absolut inte kaxig. Ha det så bra, massa kramar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej finisar. Idag så är det första juni och shit vad månaderna går snabbt... man hinner ju inte ens med i svängarna. Idag så har jag haft en ganska lugn och skön dag med sovmorgon, chill, gym och en del planering inför morgondagen som kommer bli väldigt aktiv... jag kommer skriva mer om det snart. Jag gick upp som vanligt imorse och jag tog det lugnt fram tills kl. 16 då jag började dra mig ner mot stan. Jag mötte upp Philip på hans jobb och gick till gymmet - Jag körde överkropp (rygg, axlar, triceps och biceps), mage och ett väldigt snabbt cardiopass på 10 min bara. Jag körde överkropp med hantlar, mage med kroppsvikt och maskiner, cardio på crosstrainern. Jag körde extra tunga vikter idag, med få repetitioner och flera sets... så idag fick överkroppen verkligen en rejäl omgång. Under pauserna så sippade jag på en cappuccino som vanligt, för att på gymmet så finns det en fantastisk kaffe- och chokladautomat, som jag nästan överdoserar... nejdå, så farligt är det inte. Men jag hade överdoserat på riktigt om jag hade en sådan hemma... så jag ska aldrig skaffa mig en sådan. Efter gymmet så har inget speciellt hänt, förutom middagen som var väldigt mumsig. Det blev en slags ugns-puddings-blandning av ägg, skinka, potatisskivor och massa gott.

Som jag skrev så kommer morgondagen bli väldigt aktiv och det känns väldigt bra, för att jag har imorgon planerat in en massa saker som jag länge dragit på och inte tagit tag i... så att få checka av dessa saker kommer vara fantastiskt. Jag har 4 st större uppdrag och ärenden att göra på stan imorgon, och det kommer ta mycket energi utav mig, men det är skönt att jag planerat i vilken ordning jag ska göra det. Jag ska först till banken och fixa en ny kod till mitt BankID på mobilen, för att jag har en ny mobil nu så jag måste "göra om" allt. Sedan så ska jag till Family House för att ha ett planeringsmöte med Anna som jobbar där, för att jag ska nämligen snart börja jobba och hjälpa till där då och då. Sedan så ska jag till Direkten för att sätta in mina kontanter på kortet, då några sedlar slutar gälla snart (100-lappar och 500-lappar), så bäst att sätta in dem så att jag inte går miste om kontanternas värde. Sist men inte minst så ska jag till Arbetsförmedlingen för att se om det finns något som dem kan hjälpa mig med, liksom stöd och service eller något annat. Jag har läst en del på Arbetsförmedlingens webbsida, och dem kan tydligen hjälpa med t.ex. ekonomiskt stöd, handlingsplan, aktivitetsrapporter och när man helt enkelt behöver extra stöd i vardagen.

Jag har nog inget mer att skriva eller tillägga, för att nu ska vi (eller iallafall jag) fixa iordning oss för sovdags. Vi kanske ser någon film tillsammans, eller så kollar vi på Youtube från våra mobiler... haha, det lär låta omysigt men det är faktiskt jättemysigt. Här nedanför så finns 3 bilder från idag, och lägg märke till det rosa inslaget i varje bild ;-) Jag hoppas att ni har haft en jättebra dag, kväll och kommer sova gott inatt. Massa kramar från mig <3

Likes

Comments

Godkväll på er finisar. Mår ni bra? Vad gör ni? Jag mår helt ok och just nu så sitter jag i fåtöljen i Philips rum och bloggar från datorn. Idag är det onsdag, aka lillördag, aka sista maj. Detta var första gången jag skrivit ordet "aka" (eller ens tänkt det ordet i hjärnan)... För att ärligt talat så har jag alltid undrat vad det betyder och vad det används för? Så jag googlade upp det nyss, och det är tydligen en engelsk förkortning på "also known as". Det är kanske inte så jättekonstigt att jag aldrig vetat vad det betytt, för att används ens den förkortningen ofta? Eller så är jag hur efter som helst... Aka blondie ;-) Iallafall så börjar nu klockan bli sovdags, och jag börjar bli jättetrött och seg i både kropp och knopp. Jag både älskar och hatar att det är så ljust nu på kvällarna, för att det är ju fint och mysigt att det är ljust osv... Men det är jobbigt för mig att somna, så vilken tur att persienner och sovmask finns.

Min sista maj har inte varit så speciell, men den har varit mysig och välbehövlig. Jag vaknade vid 10-tiden, kände mig dåsig, hade ont i huvudet och en svidande träningsvärk i rumpa, hamstrings och lår, från gårdagens pass... Så jag låg kvar ett tag, tvingade och tog mig upp och åt sedan en god frukost framför Youtube (se bild nedan). Därefter så trotsade jag mitt morgon-mående och började storstäda Philips våning, för att jag har tidigare skrivit att städning får mig att må bättre ibland, och det gjorde det verkligen denna gång. Jag gjorde iallafall en storstädning i hallen, badrummet och sovrummet (se bild nedan). Det tog ca 2 timmar och under tiden jag höll på, så kom jag på hur nyttigt städning är för mig och min hjärna. Jag menar att jag får koppla bort hjärnan ett tag, och bara använda kroppen ett tag. Det är likaså med träning och gym. Städning, gym och olika slags avslappning är det bästa för min hjärna, så dem sakerna försöker jag dela upp under mina dagar/veckor så mycket som jag behöver och kan. Efter storstädningen så åt jag en god lunch (se bild nedan) och tog sedan en långpromenad ner till gymmet och körde ett pass (se bild nedan). Jag mötte sedan upp min Philip (se bild nedan) som precis hade slutat jobbet, så vi åkte hem till honom, jag duschade och sedan så åt vi en god middag. Sedan dess så har jag bara chillat och suttit med detta inlägg ett tag. Jag har nog inget mer att skriva, och nu känner jag också att spänningen i huvudet närmar sig sakta men säkert... Det är en varningssignal att min hjärna är överansträngd, väldigt trött och slut på energi. Här nedanför så finns 10 st bilder från min dag, och detta är exakt allt jag har gjort idag :-) Hoppas att ni gillar konceptet med att jag fotar allt jag gör under en dag. Ha det bra, godnatt och kram <3

Min frukost såg ut såhär. En skivad banan och ett hackat äpple, müsli, bollnäsfil, massa kanel och såklart en kopp te!

Haha, jag tog en liten selfie-paus under städandet... För att bara för att städning inte är så jättepåfrestande för min hjärna, så är det ju fortfarande ganska så energitagande. Därför vill jag helst ta pauser i nästan allt jag gör, för att spara extra energi :-)

Detta är bara ett litet hörn av det ena rummet, av de tre rummen som jag storstädade. Jag älskar stora fönster!

Min lunch såg ut såhär. Kombinationen mellan resterna från igår, och denna fräscha sallad, var verkligen on top. Någon slags fisk med gräddig sås, potatis, blandsallad och småtomater. Mums!

Jag tog ju en långpromenad ner till gymmet, och såhär fint väder var det då. Strålande sol, blå himmel och shorts-värme.

Inte nog med att jag tog en långpromenad ner till gymmet... Utan på gymmet så tog jag ytterligare en långpromenad på bandet. Jag gick ganska långsamt (hastighet 5.5) men jag hade en lutning på nivå 10... Efter 50 min så rann svettet ändlöst, det sved i benen och vattnet var dessutom slut i flaskan, så det var dags att avsluta. Om ni läst hela inlägget, så läste ni att jag idag har en svidande träningsvärk i rumpa, hamstrings och lår från gårdagens pass... Så dagens pass gjorde extra ont.

När jag efter gymmet mötte upp min Philip, så gick vi förbi en parkering... Jag sa "STANNA, stå kvar exakt där, din snygga jävel, och vifta med ditt hår" och tog fram mobilen. Visst är färgerna så himla snygga tillsammans? Och visst är hans hår så underbart? Kombinationen med jackans färg, himlen, skogen och hans lockiga hår... Love!

Likes

Comments

Hej alla fina. Idag är det måndag och jag vaknade verkligen inte på rätt sida imorse. Jag hade jätteont, jag var så otroligt trött, seg, sur och väldigt nere överlag. Dessutom så fanns det inget müsli till frukosten, så jag blev ännu surare. Men jag löste det med hjälp utav en blandning av havregryn och chiafrön, som blev en perfekt müsli. Men efter att jag fått i mig en god frukost och efter att jag fått städa i en timma, så blev mitt mående och värken lite bättre. Jag gillar att städa när jag har dåliga mornar eller dagar, för att det är som att man får ut sina tankar och aggressioner. Dessutom så blir jag gladare och lugnare av att vara i rum som är städade, för att jag blir stressad av stökiga rum. För att det är ju redan stökigt i min hjärna, så om jag ser ännu mer stök utanför hjärnan, så blir det ännu mer stökigt i hjärnan. Efter städningen så satt jag och mor på oss svala träningskläder och tog sedan bilen till Moras golfbana. Vi har hört talas om att det finns en vandringsled som heter "Sandängarna" som går runt där i närheten, så vi gick hela den leden. Den var 7 km lång och för oss tog det 1 och en halvtimme att ta oss igenom hela rundan. Det var riktigt mysigt, fint, vackert och tystnaden var helt fantastisk. Det var verkligen som terapi att gå där, så det var verkligen något för mig att promenera i skogen :-) Jag blev liksom samtidigt pigg av all luft och sol, men samtidigt så blev jag lugn av tystnaden, fågelkvittret, naturen och lugnet.

Vi drog sedan hem och lagade en jättegod lunch och avnjöt den ute i solen. Det blev fläskpannkaka med lingonsylt och en skål bredvid med en god blomkålssoppa. Sedan dess så har jag fixat lite i min fotostudio, liksom sopat golvet och rullat ner fotoduken igen. För att jag tänkte att jag imorgon ska få lite gjort i fotostudion, liksom fortsätta på mitt fotojobb som jag gör nu, och då är det skönt att ha gjort allt småfix som bör göras inför själva fotandet. Ikväll så är planerna att vid 17-tiden träffa min Philip nere på gymmet för att checka av ett gympass. Jag ska köra överkropp och mage, för att det var 4 dagar sedan jag körde. Vi ska väl efteråt endast äta middag och sen gå till sängs. Här nedanför så finns 8 st fina bilder från dagens vandring. Är det någon av er som också bor här i Mora eller i närheten, som också har gått denna led? Eller ni kanske inte visste om den, och då rekommenderar jag den starkt :-) Ha en bra kväll, kramar <3

Här nedanför ser ni en karta som visar hur vandringsleden går. Den går hela vägen runt den där stora plätten (7 km).

Likes

Comments

Hej kära ni :-) Mår ni bra? Jag har precis kommit hem ifrån Leksands medeltidsmarknad, så just nu ligger jag i sängen och är helt totalt utmattad. Det var längesen som jag var såhär trött, slut och seg i huvudet. Jag har varit där på marknaden de två senaste dagarna, igår med Philip och svärfamiljen, och idag med mor, mormor och brorsan. För mig så har det verkligen varit full rulle igår och idag. Igår så var det näst intill 30 grader och solen sken hela dagen, och det var dessutom helt proppfullt med folk på marknaden. Idag så var det lite kallare, mindre sol, mindre folk och lite regn i slutet av vistelsen. Igår när vi kom hem ifrån Leksand, så låg jag i sängen i ungefär 3 timmar och försökte vila upp mig, lugna min värk och samla energi. Efter en sovstund och några timmars chill så blev det lite bättre. Jag vaknade upp av att dem (Philip och svärfar) hade grillat, så vi åt kött med potatissallad och sallad ute i kvällssolen. Resten av kvällen så chillade vi bara, och det var behövligt efter en jättemysig dag, men stimmig och händelserik dag.

Imorse så vaknade jag upp helt utvilad, så det var en bra start på dagen. Jag gick hem, åt frukost, fixade mig och sedan åkte vi mot Leksand idag igen - Jag, mor, mormor och brorsan. Det är ju morsdag idag, så vi firade det idag med att göra något mysigt och roligt tillsammans. Vi kikade, åt kolbulle, myste och stannade i Rättvik på vägen hem för att käka en kula Rättviksglass. Gissa vilken smak jag valde? Såklart choklad. Varför ta/testa någon annan sort, när man är helt besatt av choklad? Det gör absolut ingenting om jag "missar" någon annan god sort, haha! Jag ligger iallafall hemma i sängen nu, myser och bloggar från mobilen. Jag ska nog ta en tupplur när brorsan har spelat klart på trummorna, för att det finns ingen chans att jag somnar till trumljud. Kvällens planer är middag, chilla och kanske ett gympass på kvällskvisten. Jag har väl inget mer att skriva, så nu ska jag chilla vidare. Här nedanför så finns det ett kollage av gårdagens och dagens bilder. Ha en fortsatt bra dag och kväll, kramar från mig <3

Likes

Comments

Hejsan kära ni :-) Mår ni bra? Vad gör ni? Njuter ni av eran lediga och röda dag? Just nu sitter jag i bilen och väntar på att Philips fotbollsträning ska bli klar. Det är i Färnäs, så jag har precis kommit till bilen igen efter en 40 minuters promenad, längst Färnäs fina och mysiga vägar. Jag fick dock en dipp innan jag åkte, så jag tvivlade på om jag skull följa. Jag var helt slut och tom av energi i både kropp och knopp. Men jag är glad att jag följde Philip till Färnäs, för att det är och var nyttigare för mig än att liksom ligga kvar i sängen och lida. Jag köpte med mig en klase bananer hit så att jag klarar mig tills dagens sena middag. Bananer är verkligen min favoritfrukt... Jag vet att min dipp beror på att jag hållt igång alltför mycket och länge med olika saker, jag har liksom inte hunnit tagit en rejäl paus förens nu, så värken och utmattningen slog verkligen till. Det jag hållt igång med de senaste dagarna är planering, valt mellan olika svåra val, kollat på estet-treornas fantastiska slutkonsert, tänkt väldigt mycket, varit på stan och gymmat varje dag. Jag tror att jag dessutom fortfarande är lite trött, för att imorse gick vi upp vid 12-tiden och vi åt inte frukost förens vid 13-tiden. Eller så har jag bara en trött, seg och dålig dag.

Igårkväll/inatt så la vi inte bort mobilerna förens kl. 02-03 och det var verkligen inte likt mig, haha! Tänk att våra mobiler kan stjäla så sjukt många timmar ifrån oss under en hel dag och kväll. Det är ganska sjukt att vi kan roa oss nöjda med den också? Vad fasen gjorde dem förr i tiden utan elektronik, förutom att dem var sociala på riktigt? Nu är man ju mer social genom telefonen, än i verkligheten... Nejdå, så farligt är det inte, haha! Anledningen till varför vi satt uppe så länge inatt, var nog för att jag så gärna ville fippla med min nya telefon, och inte lägga bort den för att somna i tid! Igår så fick jag ärva min svärmors iPhone 6, som fungerar galant (förutom den spräckta skärmen). Jag blev jätteglad, för att jag har länge velat ha en iPhone, så det var en väldigt rolig nyhet :-) Min gamla Sony fungerar fortfarande, så jag går tillbaka till den när min iPhone gjort sitt.

Den andra roliga nyheten är något väldigt stort och galet, liksom något som jag aldrig i mitt liv skulle trott ska hända. Jag, Philip och hans familj har beställt flygbiljetter till ett fantastiskt ställe... Nämligen till Vietnam!!! Hur kul och galet är och blir inte det? Har någon av er varit där? Vi åker dit i slutet av oktober och är där i 2 veckor. Det blir som en "back-pack-resa" där vi pendlar runt, upptäcker, upplever, äventyrar och gör allt spontant. Tjoho! Samtidigt som jag ogillar att vara spontan och inte ha tydlig planering, så tror jag att jag kommer kunna släppa på mina spärrar lite... Just för att det är utomlands och att vi endast (troligtvis) kommer göra massa roliga och mysiga saker, som inte kommer vara så påfrestande. Visst att allt kommer vara nytt och många nya intryck från alla olika håll. Det kommer kanske bli som en chock, men det blir en nyttig resa för mitt kontrollbehov och "känslighet". Det kommer bli en sjukt rolig upplevelse, kanske en "once in a lifetime" resa, så låt dessa 5 månader gå snabbare än raketfart.

Jag bloggar just nu från min iPhone och hittills går det ju jättebra. Om det ska vara såhär enkelt, så kanske vi kan få till en del mer uppdatering här på bloggen :-) Jag menar att det är enkelt att skriva och det är en bra kamera på mobilen, så det finns allt som en bloggare vill och måste ha i sin mobil. Nu tror jag att Philip strax är klar med fotbollsträningen, och då ska vi åka hem till honom för att äta middag och sedan somna tidigt ikväll. Det kommer bli en väldigt sen middag idag, för att vi åt inte frukost förens vid 13-tiden, så alla måltider har flyttats fram någon timma. Vi ses sen, ha en trevlig kväll och sov gott. Kramar från mig <3

Likes

Comments

Hej kära ni. Hur mår ni? Nu var det ännu en gång ett väldigt långt tag sedan vi hördes här, snart 2 veckor sedan. Jag tror att jag inte behöver dra den biten igen, liksom varför det inte är en daglig uppdatering här. Jag tror också att ni kanske börjat vänja er vid detta? Om jag ska se detta positivt... Så är det nog att när jag väl bloggar, då bloggar jag rejält, jag skriver liksom om allt på en och samma gång. Men egentligen så kanske det vore skönt för både mig och er, att dela upp det i flera inlägg än endast ett lååångt inlägg. Det är bara det att det tar extremt mycket mental-energi ifrån mig när jag bloggar, det spelar ingen roll om det är ett kort eller långt inlägg. Men jag kanske ska börja skriva inlägg oftare, så att jag verkligen blir van med det och att det blir som en daglig rutin. För att visst har jag 1000 olika tankar i skallen varje dag, likadana som olika tankar från dag till dag, så kanske det är nyttigt att få dem ur mig varje dag? Vi får se, det är ju som det är och det blir som det blir, jag vet att ni förstår mig. Men ett stort tack till er som kikar in här varje dag <3 Nu ska jag sluta babbla om detta.

Nu är det söndagskväll, jag har precis borstat tänderna, nu sitter jag vid skrivbordet framför datorn och jag väntar in min Philip. På tal om min Philip, igår så hade vi våran 2 års och ett halvårs-dag. Det är alltså snart 3 år sedan som vi började umgås och leva tillsammans varje dag. Vi har aldrig riktigt firat våra årsdagar, för att vi tycker det inte alls behövs? För att vi visar ju varje dag att vi uppskattar och älskar varandra :-) Visst att vi är extra gulliga och mysiga på våra årsdagar, för att det är ju ändå speciellt med årsdagar. Tillbaka till det som jag först skrev om... Det är alltså söndagskväll nu och helgen är över, men det gör inget för att dagarnas namn och innerbörd har ingen betydelse alls för mig. Måndagar är typ som lördagar för mig, och onsdagar är typ som söndagar. Det spelar ingen roll vad det är för dag, men visst ska det bli skönt med en ny vecka, så att jag kan sätta nya mål inför veckan, och dessutom planera.

De senaste dagarna så har jag mått jättekonstigt, det har liksom gått upp och ner varje dag. Inte nog med att det varierar från dag till dag, utan mitt mående kan också vända helt på en sekund, minut eller timme. Jag mår jättebra, bra, mindre bra, helt ok, dåligt och jättedåligt. Alla dem känslorna kan jag ha under en och samma dag. Allt beror på vad jag gör under den dagen, hur jag mår när jag vaknar, om det händer något jobbigt, vad jag tänker på och om jag har det jobbigt med huvudvärken den dagen. Några gånger under de senaste dagarna, så har jag känt mig jättetom i både hjärna och själ, men samtidigt haft ångest. Igår så fick jag ett ångesttryck över bröstet som varade i någon minut, det är alltså min tredje gång jag fått det. Hur kan tomhet och ångest gå ihop? Jag vet varför jag haft ångest, och det är för att jag inte kunnat eller velat tagit tag i viktiga och större saker. Vissa saker går inte att ta tag i så lätt, speciellt sådana saker som kräver extremt mycket fokus och energi ifrån mig. Men jag tränar på det väldigt ofta och mycket, liksom att jag ibland måste tvinga mig att ta tag i saker, fast jag inte orkar, vill eller inte kan. För att i framtiden kommer jag få lov att göra och ta tag i saker som inte är bekvämt eller säkert för mig.

Min tomhets-känsla tror jag kommer från att det händer mycket i min hjärna just nu, jag menar mycket tankar. Jag tror att jag tänkt så mycket under den senaste tiden, så att jag nu fått någon slags chock för allt som har hänt, händer och kommer hända. Jag vet att man inte ska grubbla så mycket i framtiden, men visst är det svårt att inte göra det? Det är både negativa och positiva tankar, för att vad ska man förvänta sig från framtiden? Det är när man inte vet, som man börjar spekulera kring allt som finns. Men jag vet att ALLT kommer fixa sig. Nu märker jag att det låter på mig som att jag är orolig för min framtid, men så är inte fallet. Jag är bara nervös på både gott och ont, typ lite spänd på vad som ska hända och hur jag ska gå tillväga. Jag vet att jag kommer få hjälp och vägledning. Detta har jag säkert skrivit om flera gånger, men vad gör det, för att det är ju detta som gett mig ett konstigt mående - En konstig kombination mellan ångest och tomhet.

Idag så mår jag mycket bättre, för att idag finns det ett slags lugn i mig. Igår så tvingade jag mig själv att gå ut till min fotostudio och sortera alla hundratals produkter som ska fotas, och det klappar jag mig själv på axeln för. För att nu har jag inte lika stark ångest, jag är liksom lite mer lugn idag. Igår så var jag i fotostudion i 2-3 timmar i sträck, för att när jag väl kom igång så kunde jag inte sluta för att det var så kul, men därefter så fick jag väldigt ont. Men det var det värt, för att jag fick mycket gjort. En annan anledning till varför jag mår lite bättre idag, är för att imorse så hade jag och mamma en diskussion om allt möjligt som jag har tänkt på ett tag. Jag ska kontakta både arbetsförmedlingen och försäkringskassan, för att se om dem kan hjälpa mig på något sätt. Jag ska dessutom fråga en klädbutik som jag jobbat i under några somrar, om dem behöver hjälp med något smått och enkelt. Jag menar inte att stå i kassan, hjälpa och bemöta kunder, utan jag menar mer att städa, larma kläder, vika kläder och hänga upp kläder. Det är kanske enkla saker för er, men för mig så krävs det en helsike med mental-energi för att ens vistas i en jobblokal. Så att få göra sådana här enkla saker, typ 1-2 timmar, någon dag ibland, är nog en bra träning för min hjärna, koncentrationen, huvudvärken och liksom hela mig. Så att jag får in en rutin och träning på arbetslivet igen, och framförallt det sociala livet (som jag vanligtvis helst väljer bort så mycket som jag kan). Det kommer vara jobbigt, men jag måste få smaka lite på framtiden.

Nu är klockan snart halv 12, så att jag måste nog avsluta skrivandet och hoppa i säng NU. Detta inlägg innehöll nog mer innehåll och information än vanligtvis, det märks att jag inte bloggat på 2 veckor. Imorgon är det måndag och jag ska nu lägga mig i sängen och börja fundera på vad jag ska och måste göra imorgon. Strax så kommer nog Philip, han är hemma hos honom och kollar på hockey. Vi båda har sovmorgon imorgonbitti, åh vad mysigt. Hoppas att ni haft en bra helg, sov så gott och ha en trevlig start på den nya veckan imorgon. Godnatt och massa kramar från mig <3

Två bilder ifrån när jag följde med Philip på fotbollsträning i Färnäs, för någon dag sedan. Jag gick runt i de mysiga vägarna och stigarna kring Färnäs i 50 min, med en ljudbok i öronen. Sedan satt jag där på en bänk vid planen, och bara glodde. Jag lyssnar från Nextory, 30 dagar gratis. Sådant är jättemysigt, liksom att promenera med ljudbok i öronen :-) Förresten... Ser ni hur långt hår jag fått? Jag som hade axelkort förra vintern, det växer ju som ogräs!

Likes

Comments

Godmorgon allesammans :-) Idag är det tisdag och senast jag bloggade var förra måndagen, så visst var det ett tag sedan. Jag har saknat er <3 Sedan dess så har dagarna bara rullat på, typ snabbare än raketfart. Det har inte hänt något mer speciellt än att jag solat, tagit vara på det underbara vädret och tagit det lugnt hemma med hundarna. Det är det mest skönaste och mysigaste som jag vet, för att det är som terapi för mig att ta det lugnt och vara själv. Min helg har varit riktigt mysig och jag har inte haft märkbart ont under helgen eller de senaste dagarna, förutom i förrgår morse då det uppkom 3 st jobbiga situationer i rad, som gav mig en enorm spänning. Liksom att vakna till stress, oljud, behöva bli arg, missförstånd som får en till tårar och sedan få världens sämsta morgonhumör, det är ett av det värsta sakerna som finns. Det har varit riktigt skönt att inte behöva ha märkbart ont under en hel helg, och mitt knep var att jag försökte vara själv, chilla och njuta i solen så mycket som det bara gick. Jag hoppas innerligt att den här underbart skinande solen håller i sig hela veckan. Jag blir så betydligt mycket gladare och lyckligare nu när sommaren är på väg, om jag jämför med mitt vinter-mående. Men jag antar att det är så för väldigt många, kanske de flesta? Men vissa kanske tycker helt tvärtom, och ni som tycker så, ni tycker fel... Nejdå. Vart vill jag komma med detta inlägg? Jag vet faktiskt inte. Jag brukar sällan ha någon slags baktanke med mina inlägg, utan dem blir oftast som dem blir.

Det är så fint väder så att jag förra veckan till och med gick ner i källaren för att leta upp mina sommarkläder. Jag hittade två superstora påsar med sommarkläder... Liksom shorts, klänningar och tröjor av olika slag. Varje år är det otroligt spännande att se om jag fortfarande passar i dem kläderna. Det har jag alltid gjort de senaste 3-4 åren, för att jag har varken gått upp eller ner i vikt så speciellt mycket under dessa år, iallafall inte så mycket så att jag inte fått på mig kläderna eller att dem varit för stora. Men vet ni vad? När jag testade sommarkläderna så blev jag så himla chockad men så himla glad. Alla tröjor och klänningar passade som dem alltid brukar göra (XS/S). Men när jag provade alla shorts och underdelar, det var då jag blev så himla chockad. Jag fick lov att lägga bort 9 st shorts som jag ej passar i längre... Förstår ni hur sjukt det är? Liksom 9 st shorts!!! Framförallt så har mitt arsle växt som tusan, men mina lår har också växt mycket. Jag får på mig shortsen till knäna eller mitten av låren, men sen tar det stopp. Nu lär ni tro att jag blivit tjockare, liksom lagt på mig mer fett... Men fortsätt läsa. Eftersom jag nu för tiden mestadels går med mjukisbyxor om dagarna, så var det JÄTTE länge sedan som jag bar jeans, så jag fick såklart lov att prova alla mina jeans också. Såklart så kom jag inte i alla... Så jag fick lägga bort 3-4 st jeans också :-) Men det är jag bara nöjd och glad över!!! Jag får ge dem till min mor, som är lite mindre än mig.

Vet ni vad det bästa är med detta? Det är att jag totalt ÄLSKAR att jag fått större omkrets, för att jag ÄLSKAR hur det ser ut och känns. Jag vet att dessa 4 månader på gymmet har gjort STORA förändringar på och i min kropp. Det var ju därför jag började gymma, för att jag ville göra och se förändringar på och i min kropp. Jag har varje månad tagit bilder på min kropp och jag har varje månad sett utveckling, förändring och framsteg, så jag vet ju redan att jag förändrats. Men att jag nu fått svart på vitt i det vardagliga livet, alltså att jag som i detta fall verkligen inte passar i mina shorts längre, det är så himla roligt och coolt. Jag har fått en bra muskeltillväxt, för att det ser och känner jag väldigt märkbart. Jag har både bildbevis och jag får inte på mig mina shorts och jeans som jag förra året passade i, förutom mina mjukisshorts som är stretchiga. Jag har också lagt på mig LITE mer fett (tror jag) sedan förra året, för att det ser och känner jag också på något vis, fast inte lika mycket som jag ser och känner min muskeltillväxt. Jag har inte lagt på mig så mycket fett så att man liksom lägger märke till det. Jag visste att gymmet skulle ge förändring, för att det var ju därför jag började, men jag visste inte att det skulle gå såhär snabbt. Visst att förändringar i och på kroppen går snabbt i början när man tillägger träning/gym till sin vardag, för att kroppen är ovan. Men för mig så känns det chockerande att min kropp hunnit med en sådan här stor förändring, på endast 4 månader, för att jag aldrig varit med om det tidigare. När sådant här händer så blir man ännu mer taggad på att fortsätta, och just nu så kan jag verkligen inte tänka mig en vardag eller liv utan att träna, likaså kondition som styrka. Det är väldigt bra, för att jag hade absolut inte tänkt sluta träna.

Jag är så glad att Philip sa åt mig att jag fick lov att börja träna och liksom lägga en grund för min kropp. Att liksom ta hand om min alldeles egna fina kropp, för att den är värd att stimuleras och ta hand om så som den behöver och måste behandlas. Jag menar... Tänk om jag i framtiden vid 30-40 åldern, liksom ångrar mig att jag inte började träna nu när jag är 20 år. Våran hälsa och kropp är så himla viktig att tänka på och ta hand om. Träningen har absolut inte bara bidragit till muskeltillväxt, utan jag känner mig mycket bättre, renare och nyttigare i kroppen än för 4 månader sedan. Jag menar alltså min hälsa, den har aldrig någonsin varit såhär bra som just nu. Jag känner mig stark, stadig, balanserad, välmående och BRA i och på kroppen. Träningen har dessutom hjälpt mig med min psykiska energi, jag har ju skrivit flera gånger att träningen ibland minskar eller botar min spänningshuvudvärk under och efter passen. Träning är terapi för både min kropp och knopp, och det tror jag det är för alla som tränar. Maten har aldrig varit så god som nu under tiden jag tränar, för att jag äter mer, nyttigare, oftare och bättre. Jag njuter mycket mer av mat nu när jag tränar, för att nu vet jag att matens näring kommer till mer användning för kroppen, än vad den gjorde förut, liksom när jag aldrig tränade/gymmade. Jag äter ingen strikt och bestämd kost, MEN jag äter sådant som min kropp behöver och tar nytta av. Sedan så är jag absolut ingen som säger nej till det som jag är sugen på, sötsaker och choklad, bara för att jag tränar, för att mitt mål med träningen är inte att gå ner i vikt. Om jag nu går ner i vikt, så är det bara en liten bonus. Mitt mål med träningen är ju att jag ska må bra fysiskt och psykiskt, och få en mer "muskelkurvig" kropp.

Wow, nu fick ni en rejäl uppdatering kring min träning, och som ni märker så går träningen väldigt bra :-) Jag tror nog att det är slutpratat om detta, och jag tror också att det är bäst att jag slutar skriva, för att snart kommer jag nog komma på något annat som jag måste skriva... Och det orkar jag inte, för att jag är så himla trött. Klockan är lite över 22 och jag ska nu äta kvällsmellis för att jag är hungrig och jag kan inte somna hungrig. Sedan ska jag göra mig ordning inför sängen och vänta på min Philip. Jag hoppas att jag framöver kommer ha mer energi till att blogga oftare. Vi hörs när vi hörs, ha det bra och massa kramar från mig <3 Här kommer en bild som visar hur mycket jag älskar solen.

Likes

Comments

Hej fina ni :-) Hade ni en trevlig Valborg igår? Jag hade det väldigt mysigt, lugnt, skönt och trevligt. Jag åt trerättersmiddag med och hos Philips familj, tillsammans med en annan bekant familj. Det var väldigt gott och trevligt, dock så var jag sjukt trött, sliten och hade ganska ont. Anledningen varför vet jag inte riktigt, eftersom jag dagen innan Valborg hade en väldigt skön och lugn dag, med 8 timmar utan märkbar värk. Jag antar att jag var trött, sliten och hade ont, för att jag på förmiddagen fick ett jobbigt stressanfall som tog mycket energi av mig och fick mig till spänning. Jag nämner inga detaljer, men jag kan säga att stress är min värsta fiende och speciellt riktiga stressanfall. Jag kan inte hantera plötsliga bestämmelser och ändringar, speciellt inte när jag har lite tid på mig och att jag måste stressa. Då kollapsar jag och det var det som hände igår förmiddag. Det är som att jag inte alls kan planera vid sådana händelser, liksom inte ens tänka överhuvudtaget. Det gav såklart en del spänning. En kombination mellan stressanfall och att samtidigt inte kunna planera, kallar jag en utmaning! Men jag fixade det och det var med hjälp utav Philip, som verkligen vet hur man hanterar mig i situationer när jag inte ens kan hantera mig själv!

Där fick ni lite mer info än vad jag förväntade mig att jag skulle ge er, men roligare det än att inte skriva något alls om det. Jag skäms ju inte direkt över det, för att då hade jag inte skrivit det. Idag så har det verkligen varit en härlig första maj. Det har varit 15 grader varmt, vindstilla och väldigt soligt här i Mora. Ni ser ju på bilderna här nedanför hur underbart jag/vi haft det idag. Imorse så vaknade jag vid 8-tiden, åt frukost, städade huset och diskade, tog en promenad med vovvarna, solade på balkongen, åt lunch, åkte på några ärenden, drog till gymmet med Philip och körde överkropp, solade på en annan balkong, åt middag i form av en Halloumiburgare från Max och sedan drog vi till Prästholmen för att låta killarna spela fotboll medan jag solade ännu en gång. Sedan dess så har jag legat i Philips säng och varit helt slut både i huvudet och i kroppen, jag är sååå himla trött och vill sova nu. Klockan är redan snart 22, så jag ska väl strax äta kvällsmellis och sedan göra mig iordning inför natten. Imorgonbitti så ska jag inte ställa alarm, för att jag är verkligen värd mycket sömn efter denna helg. För att igår gick jag ju upp vid 7-tiden och imorse vid 8-tiden. Jag har dessutom blivit av med mycket mentalenergi under denna helg, liksom med Valborgsfirandet och så vidare. Så jag ska ta en lång sovmorgon imorgon, tillsammans med Philip. Morgondagens planer blir nog att checka av lite på fotojobbet som jag jobbar med just nu. Nej fy, nu har jag skrivit för länge så nu börjar jag få lite ont. Ha det bra, massa kramar <3

Likes

Comments

Godmorgon :-) Vad gör ni & hur mår ni? Imorse vaknade jag och gick upp kl. 07, men jag vet inte varför. Antagligen så var jag ovanligt pigg, men det var mysigt och skönt. Då tog jag en tidig morgonpromenad med hundarna och sedan åt jag en god frukost, som såklart bestod av en mini-skål med frukt, fil och musli. Bredvid skålen så hade jag rostade mackor som var riktigt grova och mörka, med frön och russin i. Jag hade massa grönsaker på också. Det var ett väldigt gott och nyttigt bröd, eller iallafall godare och nyttigare än många andra brödsorter. Vi köpte det igår från caféet Kaffestugan här i Mora. Jag äter helst bröd från caféer, eftersom det då är hembakat och ibland t.o.m nygräddat. Det känns mycket nyttigare än de processade bröden från matbutikerna.

Jag mår riktigt bra idag, för att gårdagen bidrog verkligen med en stor, långvarig och fantastisk befrielsekänsla mellan kl. 15-23, alltså i 8 hela timmar. Gissa vad jag syftar på? Fortsätt läs och ta reda på det ;-) Igår under morgonen och förmiddagen så hade jag ganska ont. Jag och familjen åkte först ner till stan en sväng för att göra några ärenden, och på stan så var det någon slags mode- och dansuppvisning längst hela gågatan. Det var mycket olika intryck på samma gång, liksom både för synen och hörseln. Så jag hade öronproppar och försökte också dölja en del synintryck med hjälp av mina mörka solglasögon. Jag vet ju att sådana trix minimerar risken för spänningsvärk, men jag har nu insett att jag verkligen måste börja ta detta på stort allvar, liksom göra detta så ofta som möjligt.

Efter stan så åkte vi till mormor och morfar för att äta smörgåstårta till lunch, det var så himla gott. Väl där så hann spänningen lägga sig ännu mer, för att där var det lugnt och skönt. Sedan så åkte min familj upp till Idre och där ska dem vara under hela helgen, för att bo i ett alphus med min farbrors familj och andra bekanta. Dem ska nog åka slalom, gå på afterski, äta och dricka gott, mysa i stugan och fira min kära mor som idag fyller år. Om du läser detta, grattis världens bästa mamma <3 Hoppas att din dag blir världsbäst :-) Jag valde att stanna hemma med hundarna, för att det sliter så fruktansvärt mycket på mig att göra sådant där som dem ska göra. Att liksom konstant vara social, vara bland många folk under en hel helg och göra mycket på dagarna. Nu kommer vi till innerbörden av detta inlägg - Valet jag gjorde med att stanna hemma, var och är det skönaste och bästa valet jag gjort på länge. För att vet ni vad? Jag hade alltså inte så märkbart ont mellan kl. 15-23... Herregud, det var helt fantastiskt att känna en sådan stark befrielsekänsla. Den lyckan som jag kände då, kunde inte jämföras med något annat. Jag tog vara på varenda minut, för att under dem 8 timmarna så levde jag verkligen livet. Jag gjorde ALLT för att min spänning skulle fortsätta vara lugn och det funkade :-)

Efter lunchen så tog jag en långpromenad hem med hundarna, och det tog prick en timma. Jag fick sällskap av min kära mormor en bit också. När jag kom hem så tog jag det jättelugnt, drack te, solade, åt mellis, kollade på Youtube och cyklade sedan till gymmet för att checka av en timma på crosstrainern. Det var sjukt jobbigt, så jag la all min fokus och energi på min kropp och att klara av den där jobbiga timmen. Efter det så var jag helt slutkörd i kroppen, men min hjärna var som nyfödd, den var liksom jättepigg och 100% värkfri. Jag cyklade hem, duschade och lagade middag som bestod av orre-köttbullar, äggnudlar och massa grönsaker. Sedan så avnjöt jag såklart Marabou- och Lindtchoklad, tillsammans med en kopp te. Timmarna gick och jag hade fortfarande inte så märkbart ont. Jag kan inte förklara med ord hur underbart det var, och jag är så otroligt avis på er som känner såhär varje dag. Att jag igår inte hade ont under hela 8 timmar, händer lika ofta som jag klipper mig, och jag klipper mig väldigt sällan.

Men VARFÖR hade jag inte ont igår då? För att jag var själv mellan kl. 15-23. Jag tror att det förklarar sig ganska bra, om ni länge läst om hur jag fungerar och om ni förstår allt :-) Dock så fick jag ont igårkväll vid 23-tiden, för att jag gick crazy med att kolla Youtube och fixa med datorn, oavbrutet i en timme. Men det var det verkligen värt, för att jag hann inte torteras av smärtan för att jag somnade snabbt bredvid Philip som får mig så lugn. Oj, vad mycket jag har skrivit, men jag antar att jag hade överskott av tankar! Idag är det Valborg eller en helt vanlig söndag. Vanligtvis så firar vi mammas födelsedag idag, men nu när dem är i Idre så har jag inget planerat. Jag ska försöka få till några värkfria timmar idag också, som jag fick igår. Sedan så får vi se vad som händer ikväll, kanske en mysig middag hos pojkvännens familj. Som ni kanske märkt eller märker, så är jag absolut inte den som väljer fest/firande framför en hemmakväll. Jag festade för mycket förut och "dränkte" mina känsligheter och problem i alkohol, så idag är alkohol kopplat till något negativt för mig. Såklart kan jag ta ett eller två glas vin utan att känna så, men jag är inte den som festar och dricker mig full varje helg. Jag brukar ha en fylla 1-2 gång om året, och det räcker för mig. Dock så måste jag dricka alkohol om jag ska på större event, t.ex. när jag tog studenten och sedan gick på studentbalen. Om jag är nykter på sådana tillställningar, så får jag ett sammanbrott så fort jag kommer dit. En gnutta alkohol i blodet hjälper mig i sådana situationer, för att det bedövar mina känsliga sinnen. Men herregud, hur kom vi in på detta ämne? Nu är klockan snart 12 och jag har suttit här och skrivit alldeles för länge nu, AJABAJA. Jag tänkte ta en förmiddags-promenad med hundarna nu och sedan laga lunch. Ha nu en jättetrevlig söndag och Valborg. Ta hand om er, massa kramar från mig <3

Likes

Comments

Hej finisar :-) Hur mår ni idag? Jag mår bra & är glad idag, fast än jag imorse vaknade upp till den starkaste huvudvärken på länge. Under de senaste dagarna så har det varit ett stort fokus på min huvudvärk, liksom att jag varit på massage för att troligtvis få den att släppa lite. Då har jag nog fått en stor press på mig att det skulle funka, att lite spänning skulle försvinna & då har jag nog tänkt på det för mycket, så nu har jag ondare än förväntat. Jag har liksom tänkt & hoppats för mycket på att det skulle gå över litegrann, så då har det istället blivit motsatt effekt. Jag sätter alltid för höga förväntningar på saker som kanske får mig att släppa på lite spänning, för att jag vill så himla gärna att det ska funka, fast än det ibland är väldigt svårt för mig att pausa min spänning.

Det blir nästan som en prestationsångest för mig själv när sådant här händer, alltså när jag försöker så hårt & vill så gärna att spänningen ska lägga sig lite. Det ligger inte i min dagliga struktur & planering att jag ska göra sådant här, så då blir det som en chock för hjärnan, som sedan ger mer spänning. Jag är ju van att hela tiden själv ha kontroll över min hjärna & värk, jag liksom hanterar min hjärna & värk mycket bättre när jag själv har kontroll över den. Det är ju ändå jag som kan ge min hjärna som mest ro & vila, för att jag vet till 100% hur den fungerar & jag vet hur man kan justera den. Jag tror nog att det blir värre om jag lämnar över min kontroll till andra som inte känner mig eller har koll, för att jag är ett kontrollfreak. Dock så kanske det skulle funka att ge det ansvaret, till en person som vet till 100% hur man får en annan person att slappna av. Att hen liksom kan anpassa sig efter personen, vad den tycker är avslappnande & att liksom kunna kommunicera med personen. En tjej skrev till mig igår & tipsade om en massör som håller hur i Orsa, som är väldigt bra med avslappning & anpassning efter patientens behov. Jag ska definitivt boka in en tid hos henne. Slutpratat om detta, nu till dagens rubrik & ämne som är "Mitt rum".

Jag har nämt i några av mina senaste inlägg att jag ska visa er mitt rum, för att jag tror nog att några av er skulle tycka att det var intressant :-) Iförrgår så fotade jag mitt rum lite snabbt & här nedanför ser ni bilderna. Klicka på bilderna för att se dem i större format. Enligt mig så har jag ett stort rum, men det syns inte på bilderna för att bilderna förvrängs ju, eftersom jag endast har fotat varje vägg av rummet. Det hade varit mer rättvist om jag haft ett vidvinkelobjektiv som fångade upp mer yta, men det spelar ingen roll, för att här nedan ser ni iallafall hur det ser ut :-) Min färggrund i rummet är vitt som ni kan se, liksom väggarna & de flesta möblerna, förutom garderoben som är i en mörk träfärg. Sedan har jag inslag av träfärgat lite överallt, jag har också lila, rosa, grönt & mitt orangea stengolv. När mitt rum gjordes, när jag var liten, så ville jag så himla gärna ha ljusrosa väggar, haha! Jag tackar mig själv att jag valde vitt istället, för att visst är det så himla enklare att matcha till :-) Här ser ni också mina nya fina gardiner som jag & mamma sydde förra veckan. Ni ser också ett par gamla fotografier vid sängen som jag fotade för flera år sedan. Det är först min vackra vän Morena, Philips lillasyster & sedan Philip sig själv! Jag tyckte att färgerna passade bra in i rummet. Den färgglada tavlan är ifrån feelhome.se som jag förut hade ett bloggsamarbete med. Resten ser ni ju, jag behöver nog inte förklara.

Idag är det fredag & helg för de flesta. Jag är som sagt jätteglad idag, men jag har extremt ont i huvudet idag. Usch, det känns som att jag konstant har en jättetrång hjälm på mig, samtidigt som det ilar i hela skallen. Så det är både en jättepositiv & jättenegativ dag idag. Jag ligger i Philips säng just nu, bloggar & dricker te. Jag ska ligga här tills det är lunchdags vid 15-tiden & sedan cykla ner på stan för ärenden & gymmet. Det väntas nog en myskväll med Philip ikväll, för att idag behöver jag mycket tystnad & lugn. Nu har jag babblat extremt mycket... När jag började skriva detta inlägg så tänkte jag endast skriva om mitt rum, haha! Här har vi ett bra exempel på att det korsas otroligt mycket tankar i hjärnan idag, vilket kan förklara min extrema spänning idag. Ha det bra, kramar från mig <3

Klicka på bilderna för att se dem i större format :-) Inte den bästa bildkvalitén.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej kära ni :-) Ni som läste hela gårdagens inlägg, vet nog att jag igår var på en riktig thaimassage för första gången i hela mitt liv. Det var en sjuk upplevelse & det hände saker som jag ej hade förväntat mig överhuvudtaget, haha! Jag kom dit med en filosofi av att jag skulle få en massage på & kring mitt problemområde, som är kring huvudet. Vi trodde att det skulle bli en sådan slags massering, eftersom hon sa att hon förstod vad vi sa om min spänningshuvudvärk. Vi trodde liksom att hon skulle massera mig på speciella punkter kring huvudet, som kanske skulle göra så att spänningen släppte lite. Det finns ju ett hav med olika slags thaimassager, så man kan lätt välja fel eller tolka fel. Men vi hade totalt fel, haha! När jag kom in i hennes salong, så låg det där en bekväm & mysig säng. Hon sa att jag skulle lägga mig där, så jag la mig där med kläderna på, för att jag trodde att hon skulle massera huvudets punkter. Åhhh, vad mysigt tänkte jag :-) Men då sa hon - Nej, nej, nej, ta av dig kläderna! Behåll endast trosorna. Hmmm, vet ni vad som började korsa & tvärsa i hjärnan då? Åh nej, jag har håriga ben... Åh nej, jag har mens... Åh nej, jag har världens jäkla träningsvärk i vaderna...

HAHA, allt som inte fick hända, det hände. Mina håriga ben kanske inte var det största problemet, men jag som person gillar inte håriga ben & speciellt inte på mig själv. Hon lär ju ha masserat alla slags håriga personer. Tanken av att jag hade mens gjorde mig ännu nervös, tänk om jag skulle blöda ner hennes fina säng? Haha! Det gjorde jag inte, thanks god för det. Men jag var väldigt orolig över mina ömma vader... Esch, skit samma! Jag låg på sängen, naken & nervös, i ungefär 60 min & blev helkroppsmasserad... AJ, AJ, AJ & återigen AJ. Jävlar vad ont det gjorde, men jag tror att mina muskler behövde det där efter mina snart 21 år utan någon massage överhuvudtaget. Hon var otroligt extremt hårdhänt så jag inte kunde slappna av, utan jag spände mig istället. Vilket resulterade till totalt motsatt resultat & det var jättesynd :-( Efter den där timman så var jag helt mör & om i hela kroppen, men jag fick ännu starkare spänningshuvudvärk. När jag kom hem så fick jag lov att ta mig ett 2-timmars varmt bad, för att både lugna musklerna & huvudet på smärta. Idag är jag öm i hela kroppen, men det är nog förståeligt. Men nu har jag iallafall provat thaimassage & jag kommer aldrig göra om det igen, för att det var inget för mig, då jag inte fann någon avslappning eller njutning i det. Jag skulle dock vilja testa på en lite mildare massage. Är det någon av er som testat thaimassage? Vad tyckte ni?

Idag är det torsdag & jag har hela förmiddagen väntat på fint väder, så att jag kan cykla ner till gymmet utan att bli blöt & kall. Först så regnade det, sen snöade det & nu skiner solen, äntligen! Det är verkligen ett aprilskämts-månads-väder ute just nu. Jag ska nu packa väskan & cykla mot gummet för att köra ett nytt försök av ett benpass. I tisdags så sträckte jag ju ländryggen under benpasset, så jag fick avbryta efter 3 övningar. Jag är riktigt taggad & jag hoppas att lite spänning försvinner under passet. Jag har ätit riktigt mycket nu under förmiddagen så jag har så himla mycket energi i kroppen. På tal om något annat, igår så fotade jag mitt ommöblerade rum & jag tänkte publicera dem bilderna kanske imorgon! Jag kan nog tänka mig att en del av er vill se hur mitt rum ser ut. Nu måste jag kila, ha en bra dag. Här nedanför finns några bilder från gårdagen. Massa kramar! <3

Vi åt sushimiddag igår innan vi åkte till Älvdalen där jag blev Thaimasserad. Min favoritsushi är avokado <3

Här låg jag i 2 timmar igårkväll efter massagen... Det var väldigt behövligt för kroppen & huvudet. Såklart med en tekopp!

Likes

Comments

Godkväll allesammans <3 Egentligen så vet jag inte vad jag vill eller ska skriva i detta inlägg, utan jag kände bara att jag hade lust att göra en liten uppdatering om allt möjligt, eftersom ni gillar att läsa om sådant :-) Igår så var det faktiskt en skitdag, men det är OK att ha skitdagar. Iförrgår så hade jag en fantastisk dag med glatt humör & mycket energi, men igår så sa hjärnan & kroppen emot. Dem var typ varit på semester igår, dem var liksom inte varit så tillvarande. Jag fick ta smällen igår för att jag var så pigg, social & alert iförrgår... Haha, det är synd men sant. Jag vaknade iallafall igår morse & kände mig helt uttorkad av energi, för att jag under natten inte kunde sova så bra på grund av en hemsk mensvärk & min kära pojkväns konstanta babbel i sömnen. But I don't blame him, för att min kropp är som en helikopter på nätterna & jag tar sjukt mycket plats fast än jag är liten. Jag är sjukt lättväckt på nätterna, både när det kommer till någon slags smärta eller ljud, så jag vaknade upp ur min djupsömn ett par gånger. Vi var uppe vid 9-tiden igår imorse för att vi skulle till vårdcentralen. Efter det så blev det en stor frukost & jag kände mig genast lite piggare efteråt :-) Sedan så däckade jag i sängen ett tag framför ASMR-videor, för att jag började känna en ton av spänningshuvudvärk. Det blev inte så mycket bättre, så vi provade att åka till gymmet i hopp om att det kanske kunde gå över av fysisk ansträngning & det gjorde det också :-) Dock så sträckte jag ländryggen efter 3 övningar, så vi fick avbryta & åka hem. Jag körde benpress när det hände, jag låg liksom på sidan för att jag skulle köra ett ben åt taget. Medan jag hade tyngden på ena benet så gjorde jag en hastig rörelse med ryggen & då kände jag hur det ilade till i ländryggen. Därefter så var det svårt att gå & sätta sig. Attans också, först var det knäna & nu ryggen. Men Philip masserade mig igårkväll & hade på Voltaren Gel. Idag så känns det bättre :-)

Dagens planer är att troligtvis göra något som får mig att få lite mer spänningshuvudvärk än vanligt. För att ikväll så ska mamma skjutsa mig till en Thailändsk tjej i Älvdalen som ska massera mig kring ansiktet, huvudet & nacken, för att släppa på min konstanta spänning som jag har i tinningarna & kring huvudet. Dock så har jag redan ont i huvudet & kl. är bara lite över 12 på förmiddagen, så jag kanske låter min hjärna vara tills jag åker dit. Jag tänker att det kan vara enklast att se om denna massage funkar, om jag åker dit med en rejäl spänningsvärk & se om den är lite bättre eller helt försvunnen efter besöket. Jag tror också att detta besök ger en del spänning, för att jag inte vet hur det kommer gå till osv & då tänker jag på det hela tiden = Använda hjärnan = Konstant spänning & koncentration = Spänningshuvudvärk & trötthet. Ni kanske vet att jag alltid vill ha kontroll på allt som händer & ska hända, så att göra något som jag inte har kontroll över, ger nog spänning. Så jag tror inte att jag ska göra något innan besöket som får mig att få lite mer värk än vanligt. Jag har inte hört hur massagen ska gå till, så att det är bara en ren gissning att hon ska massera kring huvudet. Vi sa att jag ville ha en massage mot spänningshuvudvärk men vem vet, hon kanske bara gör något som får mig avslappnad & släpper på spänningen, det kanske inte behöver vara massage kring problemområdet? Jag vet inte. Jag är väldigt exalterad inför detta, men jag har faktiskt inga förväntningar alls & det tror jag är bra :-) För att då blir jag antingen överraskad, besviken eller något mittemellan. Om massagen fungerar & jag inte känner någon spänning efteråt, så ska jag direkt åka hem till sängen så att jag kan somna utan värk en kväll. Det vore skönt att somna utan tanken av att man har ont & kanske kommer vakna upp med spänning. Jag kommer nog helt klart skriva om händelsen i ett inlägg. Slutpratat om det, nu ska jag strax gå hemåt & äta lunch. Min rygg ska ha en vilodag från gymmet idag & det är nog nyttigt för den.

På tal om något helt annat, nämligen om inläggets rubrik & bild. För någon dag sedan så började jag kolla på en serie som heter MATBEROENDE som jag kollar på från Netflix. Det finns hittills endast en säsong ute, den har 9 avsnitt & jag har redan kollat klart på dem. Förlåt för mina ord, men fy fasen vilken intressant serie detta är! Jag är sjukt intresserad uti hälsa, ohälsa, kost, mat & hur det mentala kan ha sammankopplingar till matberoende & missbruk av olika slag. Liksom överätning, hetsätning, bullimi, anorexia & andra sjukdomar. Att man kanske haft en hemsk uppväxt eller varit med om något hemskt, som man i senare år liksom försöker stänga ute & distrahera med mat, för att bedöva alla känslor & tankar om det. Eller att man fyller ett tomt hål i sig själv, som kanske kan vara ångest, depression, ensamhet & så vidare. Att man försöker fylla det tomma hålet med mat. Jag är inget proffs att uttrycka detta i text, eftersom jag inte är expert inom detta ämne. Iallafall, tillbaka till denna serie - Det är kring 15 st patienter som skickas till ett behandlingshem i en månad & dem har alla något slags matberoende/matmissbruk. Under denna månad så är dem konstant kontrollerade & kollas till dygnet runt, så att dem inte missbrukar (överäter, spyr). Det är en sjuk kamp för varenda en & det är sjukt intressant. Jag rekommenderar er att se den, för att man får upp ögonen & lär sig om människor i denna sits.

Sådär, nu är det nog klarskrivet för längesedan. Ha en bra onsdag allesammans. Massa kramar <3

Likes

Comments

Hej kära ni :-) Idag är det måndag & det har varit en väldigt bra start på veckan idag. Första så vaknade jag faktiskt på jättebra humör imorse & det har hållit i sig hela dagen. Det jättebra humöret vet jag inte vart det kommit ifrån, men jag var glad för att jag inte vaknade med värk, så det kan nog vara därför, eller så är det bara en jätteglad dag. Sedan så åt jag en jättegod men annorlunda frukost. Jag valde för första gången på väldig länge, något annat till frukost än det vanliga som är frukt, musli & fil. Jag åt två rostade avokadomackor med småtomater & det var faktiskt nice med lite variation. Sedan vid 15-tiden så åkte jag & Philip ner till stan för att möta upp kära mor & mormor. Vi kollade först på en utställning på Kulturhuset här i Mora, som vi speciellt gick på för att Philips moster ställde ut sina fantastiska konstverk där. Skrolla ner för att se bilder & mer info om det.

Sedan tog vi en gofika på Kaffestugan, det var flera månader sedan jag fikade där eller fikade överhuvudtaget, så det var extra gott idag. En väldigt mysig fika. Ni ser vad jag & Philip valde här nedanför :-) Vi skulle gymma efteråt så jag tog ett lätt & litet fika så jag inte skulle ha så mycket i magen som skvalpade runt... Mhm, fräscht skrivet. Dessutom så vet ni ju kanske att jag försöker avstå godsaker under vardagarna, men idag unnade jag mig & jag var så värd det... Liksom efter en helg med flera chokladkakor, pizza & hamburgare. Skämt & sido ;-) Mor & mormor delade på en hederlig morotskaka, om ni undrade. Jag & Philip kom hem för en stund sedan, vi ska strax börja laga mat & ikväll så ska jag kolla på några avsnitt av en dokumentärs-serie som jag tittat på under de två-tre senaste dagarna. Serien heter "Matberoende" & jag kollar från Netflix. Jag rekommenderar den starkt för er som är intresserade uti sådant :-) Nu känner jag att jag utsatt min hjärna med för lite lugn & pauser under dagen. Det var väldigt osmart att sätta mig framför datorn direkt vi kom hem, så nu måste jag tyvärr sticka. Här kommer några mobilbilder från dagens händelser. Ha en mysig kväll, massa kramar <3

Mitt & Philips gofika på Kaffestugan. En liten chokladboll & en Cappuccino till mig :-) Philip åt en muffin & kaffe mocca.

Utställningen på Moras Kulturhus har temat "Möten" & det är en utställning med olika konstnärers konstverk. Väldigt charmigt :-)

Här är en av mina favoritmålningar på hela utställningen. Som ni kanske läste tidigare i inlägget så besökte vi utställningen speciellt för att Philips moster ställer ut sina vackra konstverk där. Hon heter Linnéa Swärd & hon är en otroligt duktig konstnär & illustratör. Hon har en unik stil som upprepas i alla hennes målningar & jag skulle väl säga att hennes specialité är porträttmålningar gjorda av akvarell. Om ni vill se mer av hennes konstverk så kika in hennes offentliga konstnärs-Instagram som heter "nea_sward". Kom dit direkt genom att klicka HÄR :-) För er som undrar så är utställningen besöksbar tills den 15 maj.

Mitt gulliga sällskap <3

Likes

Comments

Hej kära ni :-) Nu börjar helgen dra sig mot sitt slut, men det gör absolut ingenting för mig. Jag har haft en jättemysig helg som mestadels bestått av massa god mat, chokladätande, massa träning & chill. I fredags så publicerade jag ju ett inlägg där jag berättade hur min fredag sett ut i text & bilder. Klicka HÄR om du missat det & vill läsa det. Igår så bestod dagen av en sovmorgon med en långfrukost, en väldigt blåsig promenad ner till gymmet där jag stod på crosstrainern i 60 min & en väldigt blåsig promenad hem igen. Jag & mamma sydde klart mina mörklila gardiner till mitt rum, som jag i flera månader sett framemot att sätta upp. Det blev så himla fint & jag är så glad att jag nu äntligen kan sova i ett mörkt rum, där jag inte behöver bära sovmask för att kunna somna & sova. Inatt så sov jag bättre än någonsin tidigare, med hjälp av gardinerna. Jag har ju dessutom, som ni kanske läste i fredagens inlägg, möblerat om i mitt rum. Så det kan vara ommöbleringen som också gjorde att jag sov som en drottning inatt. Jag har aldrig trivts så mycket i en ommöblering som denna. Haha, visst låter allt helt perfekt? ;-)

Iallafall, tillbaka till dagsberättelsen... Dagen fortsatte, vi åt en hamburgermiddag framför talang på tvn & sedan efter en film tillsammans med Philip, så somnade vi som stockar. Imorse så gick jag upp vid kl. 10:30, åt frukost framför MTV & sedan dess så har jag endast kollat Youtube, ätit lunch & nu sitter jag vid skrivbordet för att blogga. Jag ska strax cykla mot gymmet för att köra mage & en timme på crosstrainern. Philip ska också gymma den tiden, så jag antar att vi efteråt åker hem till honom för att äta middag, troligtvis kolla film & sedan sova. På tal om crosstrainern, det har verkligen blivit en stor favorit hos mig när det kommer till konditionsträning. Förut så var löpbandet min all time favorite, men jag behövde en rejäl paus ifrån den för att den förstörde mina knän. På crosstrainern så tar inte knäna så mycket stryk, thanks god för det. Så på grund av mina dåliga knän, så har jag hittat en ny favoritmetod. Men snart är jag nog tillbaka på löpbandet. Nu ska jag packa & sedan cykla mot gymmet. Ha nu en trevlig söndag. Vi kanske hörs imorgon. Massa kramar! <3 Här kommer några snapchat-bilder från min helg. Adda mig gärna på Snapchat - anemonecallman

Likes

Comments

Hej på er finisar :-) <3 Som ni märkt så har jag varit borta från bloggen sedan i onsdagskväll, så idag vill jag kika in här med en liten uppdatering. Eller liten & liten, ni vet ju hur otroligt långa mina inlägg brukar bli. Det spelar liksom ingen som helst roll hur lite jag i början tänkt skriva i ett inlägg, utan det blir alltid en lång (LÅNG) novell. Eller en bibel. Eller kanske något mittemellan. När jag börjar skriva så går min hjärna crazy, fast än jag egentligen från början inte har något speciellt att skriva om. Det kanske betyder att jag ska bli författare? Shit, vilken kaosartad & osammanhängande bok det hade blivit. Idag så är det ju fredag & jag vill hälsa er en trevlig helg, innan jag börjar babbla på om allt möjligt :-) Sedan i onsdags så har det inte hänt mycket alls, vilket har varit jätteskönt.

Igår så hade jag en skön vilodag från gymmet. Jag vaknade lite efter 10-tiden & allt rullade på som vanligt. Jag drog hem, städade & sedan så fick jag för mig att möblera om mitt rum, för att jag hade otroligt mycket energi & det är inte alls ofta det är så. Det tog 3 timmar att möblera om, så det blev som ett träningspass med att lyfta alla möbler, dammsuga & så vidare. Jag blev sjukt nöjd med resultatet, så jag kanske kan ta några bilder sen & visa er? Jag tror att jag aldrig visat er mitt rum, eller iallafall inte er nya läsare som kommit de senaste åren. Det roliga med detta är att jag möblerat om säkert 5 gånger i mitt rum. Då menar jag inte att jag typ bara flyttat en möbel 5 gånger, utan att jag har total-möblerat om 5 gånger. Varje gång jag möblerat om så känns det att "det är ju såhär det ska vara", men jag tror att det lätt blir så när man har en sådan bra fantasi & stil som jag har ;-) Där vet jag inte om jag skojade eller inte... På tal om något annat - Igår så tröck jag dessutom igenom örhängen igenom mina (nästan) fyra igenväxta hål. Mina öron blev mörklila-blåa & jag ska aldrig nånsin igen inte ha i örhängen i på flera år, för att den där smärtan var grym. Jag har tre hål i vänster & ett i höger, men jag vill ta två hål till i höger. Ni kan se på bilden här nedanför, snyggt va?! :-)

Imorse så var det verkligen en skitmorgon för mig. Jag drömde sjukt otroligt jättemycket inatt, liksom massa smådrömmar som inte hade någon speciell innerbörd eller mening. Det orsakade en stark spänning & koncentration under natten, eftersom min hjärna jobbade konstant under hela natten & inte fick vila så mycket som den behöver. Så jag vaknade med en stark spänningshuvudvärk, liksom ett täcken på att jag överansträngt hjärnan. Jag vet att de flesta drömmer & klarar av det, men för mig är t.o.m drömmar ansträngande ibland, p.g.a min jättekänsliga hjärna. Det var jättejobbigt under hela morgonen & förmiddagen, men efter gympasset så släppte spänningen till 80%. Dagens gympass blev ben & rumpa, som är mina favorit-muskelgrupper, efter konditionsträning. Efter det så handlade vi, åt lunch, duschade & sedan dess så har jag känt en del värk, så jag har tagit det lugnt. Ikväll är jag & Philip ensamma & det betyder pizza, choklad, film, mys & kanske en till film. Jag älskar sådana här kvällar, då man tillåter sig själv att äta allt man är sugen på & inte tänka på att jag måste vara social med mer än endast en person. Sådana här kvällar är de bästa kvällarna efter en dag med mycket spänningshuvudvärk. Herregud, nu har jag skrivit jättemycket, nu måste jag sluta babbla.

Här kommer två tråkiga bilder från någon timme sedan. That highlighter though ;-) Nejdå, jag hade precis smort in mig med Aloe Vera. Det har verkligen blivit en slags obsession de senaste månaderna, det gör underverk med huden. Ha nu en jättetrevlig kväll & helg. Massa kramar från mig <3

Likes

Comments

Goddag allesammans <3 Hoppas att ni mår bra idag :-) Jag mår iallafall varken bra eller dåligt idag, typ mittemellan. Idag känner jag mig ganska tom om man jämför med igår, då min hjärna var helt proppfull med idéer, funderingar, tankar, bekymmer & så vidare. Jag antar att jag "tänkte klart" på allt som jag funderade över igår, så idag har jag inte behövt fundera på något. Jag har inte heller börjat tänka på något nytt som kräver mycket tankar & funderingar. Dagen började med att klockan ringde vid 10-tiden, kände att jag hade jätteont, låg & drog mig ett tag, åt frukost som bestod av det som den alltid brukar bestå av - En skivad banan & ett skivat äpple, 2 dl Bollnäsfil & müsli :-) Nu kommer jag in på ett ämne som kanske inte är intressant för alla... Men under den senaste tiden så har jag börjat mäta upp mitt dagliga intag av fil, för att ni som läst min blogg länge vet nog att jag bokstavligt talat frossar i mig fil, när jag väl äter det. För några veckor sedan, så insåg jag att jag åt brutala mängder med fil dagligen, till frukost & mellis. Jag tog en stor skål, fyllde den till toppen & hade sedan på allt annat. Idag har jag mer frukt i skålen, istället för mycket fil i skålen. Det är godare, nyttigare & mer mättande att ha mer frukt & snåla med filen, då frukt innehåller mycket bra fibrer. Idag tar jag 2 dl fil på morgonen & jag äter det inte till mellis längre. Jag tror faktiskt att jag förut tog runt 5 dl fil varje gång jag åt det & det är ju otroligt mycket fil. Jag har dessutom lärt mig att mjölkprodukter ej är så nyttigt som man tror, så varför inte sänka lite på intaget? :-)

Haha, nu råkade detta inlägg handla mer om fil än vad som faktiskt rubriken & bilderna handlar om... Avokadomacka! Men först ska jag fortsätta på min lilla dagsberättelse. Efter frukosten så väckte jag Philip, chillade någon timme, åt mellis som var två helt underbara avokadomackor som ni ser på bild här nedanför - Wasa Havre Knäckebröd, en avokado & småtomater. Wow, jag äter aldrig sådana här mackor, men framöver så har kanske dessa mackor en chans att bytas ut mot frukostfilen. Om ni läst måndagens inlägg, så nämnde jag att jag inte varit ett stort fan av mackor, för att jag ogillade känslan av att ha deg i magen... Men jag tar tillbaka det, jag har ändrat mig, jag älskar mackor! Igår så åt jag rostade Levain-mackor med avokado, tomater, gurka & mozarella. JAG ÄLSKAR DET!

Slutpratat om avokadomackor av olika slag... Dags att fortsätta på min lilla dagsberättelse! Efter min lilla mellis så drog vi ner till gymmet - Jag körde ett enkelt magpass & avslutade med 55 min på Crosstrainern. Jag körde intervaller i form av att jag började köra på level 10 under 5 min & sedan på level 7 under 5 min. Så fortsatte det i 55 min & herregud vilket jäkla bra men otroligt jäkla jobbigt pass! Mitt rekord är 60 min på Crosstrainern, men då hade jag "bara" level 5 under hela passet. Efter gymmet så drog vi hem & jag åt en stor Cesarsallad som jag ätit 3 gånger under de typ 2-3 senaste dagarna (jag har dålig tidsuppfattning). Sedan dess så har vi chillat & jag har fixat med detta inlägg i snart en timme. Vi ska strax äta hamburgermiddag & jag är sjukt taggad. Som jag redan nämt så har jag ogillat bröd, så då har jag ofta plockat bort brödet på hamburgaren & istället tillsatt mer grönsaker, men nu när jag insett att jag älskar bröd, så ska jag nu äta en riktig hamburgare, som jag inte gjort på flera (FLERA) månader. It's a big moment for me, att äntligen kunna njuta av allt som har med bröd att göra ;-) Det blev väldigt mycket bröd-prat i detta inlägg... Men ni som är intresserade, good for you. Ni som är ointresserade, bad for you. Ha en bra kväll. Massa kramar <3

Dagens mellis, som till & med var mitt livs godaste mellis hittills :-) Te & avokadomackor... Mums <3

Likes

Comments

Godkväll på er <3 Applåder till mig för att jag nu bloggat under 3 dagar i rad :-) Det är faktiskt riktigt bra jobbat för att vara mig, haha! För att ibland orkar/kan jag inte blogga på flera veckor. Idag är det tisdag & jag börjar återhämta mig riktigt bra efter påskhelgen i stugan :-) Jag har verkligen inte haft så ont så att jag ständigt tänkt på det, eller lagt märke till det särskilt mycket. Sådana här dagar är guldvärda för mig <3 Imorse så tog jag & Philip en lång (LÅNG) sovmorgon, vi åt inte frukost förens runt 12-tiden & det är absolut inte likt mig. Jag brukar vanligtvis stiga upp runt kl. 8-10 på vardagar, men just idag kände jag/vi för en lång sovmorgon!! Strax efter frukosten så drog vi till gymmet för att köra dagens gympass. Jag körde ett tungt & svettigt överkropps-pass som sedan avslutades med 45 min på Crosstrainern, som är min favoritmaskin när det kommer till konditonsträning :-) Det var riktigt kämpigt alltihop, men speciellt Crosstrainern för att det både var sjukt jobbigt överlag, men också för att jag har en sjukt extrem träningsvärk i röven. Men jag checkade iallafall av mina 45 min & jag blev supernöjd.

Därefter så gjorde vi några ärenden kring Mora/Noret & när vi var där så kom jag på att jag glömt mina nycklar & mobilskal i gymskåpet.. Jag är så otroligt glömsk, speciellt med alla andra tankar som tar upp mina "kom-ihåg-tankar". Så vi åkte tillbaka, hämtade det & sedan hem till Philip för att käka lunch, i form av en stor tallrik av Ceasarsallad med kyckling, avokado, bacon, potatis & massa annat gott. När vi satt där så kom jag på att jag glömt mina solglasögon på ett annat ställe i gymmet, men jag sket i att hämta dem. Glasögonen var liksom 2-3 år gamla & kostade typ 75 kr. Men hoppas att ingen hittar & snor dem, så att dem imorgon finns kvar där jag glömde dem eller i hittepåsen ;-) Vem bryr sig ens? Bara jag tror jag. Sedan lunchen så har jag endast följt med Philip & Gabbe till hockeyhallen. När vi åkte dit så glömde jag mitt livsviktiga läppsyl, som jag ej lever utan. Så idag har jag varit en riktigt virrpanna som glömt & slarvat bort många saker, haha! Antagligen för att jag haft väldigt mycket tankar i hjärnan idag. Vi ska äta middag nu & sen så ska jag chilla, kolla Paradise Hotel & mysa tills det är läggdags. Här nedanför finns två mobilbilder från gymmet... Inte så speciella, men roligare det än inga alls. Jag skriver alltid detta i mina inlägg, men nu har jag skrivit alldeles för mycket... Hoppas att vi hörs här imorgon också & att ni haft en bra dag idag :-) Massa kramar <3

Likes

Comments

Hej på er & vad roligt att ni kikar in här idag <3 Idag är det måndag & jag har tagit det lugnt idag, för att det behövdes verkligen :-) Jag vaknade upp bredvid Philip, åt frukost tillsammans, jag cyklade ner till gymmet för att köra ett gympass, cyklade hem, gjorde en god lunch (se här nedanför), tog ett skönt bad & cyklade sedan till Philip. Det blir mycket cyklande för mig varje dag! Jag kom hit till Philip för typ en timme sedan & sedan dess har jag bara legat i sängen med datorn. Han slutade jobbet vid kl. 16, men han kommer nog hem hit vid 18-tiden eftersom han nog ska gymma. Vi ska (iallafall jag) inte göra någonting ikväll förutom att äta middag, kolla på Paradise Hotel & kanske någon film. Annars då? Dagens två höjdpunkter var helt klart gympasset & lunchen. Gympasset innehöll ben med fokus på rumpa & ett avslutande cardiopass för att få ur den sista energin som fanns kvar. Det gick sjukt bra & det var så otroligt skönt för att min spänningshuvudvärk was gone under hela passet. Jag körde några nya övningar & jag tog extra tungt på dem övningarna som jag vanligtvis brukar köra. På tal om lunchen... Varför har jag aldrig ätit detta innan? Hur enkelt & mumsigt som helst. Läs mer om lunchen i mitten av detta bildkollage. Det var nog allt som jag har att berätta om idag. Nu ska jag chilla tills Philip kommer hem, liksom bara ligga här i sängen, kanske blunda lite. Imorgon är det tisdag & Philip jobbar inte imorgon, så kanske vi hittar på något kul under dagen. Hoppas att vi hörs imorgon :-) Ha det så bra, massa kramar <3

ASSÅÅÅ, denna lunch was heaven. Jag tog 2 ägg & gjorde äggröra med paprikabitar, rostade hembakat "4-korn plus bröd" & hade på massa gurkskivor. Jag åt två sådana här mackor, jag blev sååå mätt & belåten. Det är verkligen en frukost/lunch/middag/mellanmål som jag kommer göra igen :-) Jag äter aldrig mackor vanligtvis, för att jag ogillar känslan att ha massa deg i magen, men idag kände jag för bröd. Vad brukar ni göra för sorts mackor? Kommentera gärna!

Likes

Comments

Åhhh hej på er <3 Jag har saknat er & att blogga under denna helg :-) Har ni haft en glaaad påsk? Jag har haft en jättetrevlig & mysig påsk, som spenderats uppe i våran stuga med familjen, släkt, andra vänner & bekanta. Det fanns nästan ingen täckning alls där uppe, så varken bloggen eller Snapchat uppdaterades... Men jag tror nog att jag behövde denna media-fria helgen. Istället så tog jag iallafall några mobilbilder som kanske är roliga för er att se :-)

I lördags så ringde klockan kl. 06 & jag var superpigg. Så tidigt går jag vanligtvis upp när jag ska utomlands eller ta bussen till Sthlm... Haha! Om ni inte visste det så är jag en extremt stor tidsoptimist, så jag får alltid lov att gå upp flera timmar tidigare än vad jag egentligen tror att jag behöver göra. Som tur är så har jag lärt mig det under dessa år, så nu för tiden så är jag mest en tidspessimist. Det tar flera timmar för mig att tänka igenom allt, planera, organisera, packa komma ihåg allt när jag ska ut på t.ex. sådant här som i helgen. Så jag packar helst kvällen innan, men så blev det inte denna gång. Dessutom så avskyr jag att stressa på morgonen, så jag går hellre upp jättetidigt än att stressa. Stress är en dålig start på dagen & speciellt för min huvudvärk. Tillbaka till ämnet... Jag gick upp kl. 06, gick hemifrån Philip, kom hem, åt frukost, packade väskan & sedan vid 11-tiden kom våran skjuts. Jag behövde hela 5 timmar för att fixa allt innan avfärd?!

Vi åkte upp till stugan, träffade allihopa (vi var 16 stycken) & sedan tog vi skotrarna ner till en tjärn i några timmar. Vi solade, myste, åt räkmackor, grillade marshmallows, pimplade & drog upp en skoter ur vattnet... Haha! Killarna trixade med skotrarna & tänkte köra på vatten... Hur det gick & såg ut kan ni se på bild här nedanför ;-) Resten av dagen så chillade väl jag, Lilly, Wilma & Soni i stugan, medans dem andra firade påsk med bubbel. Jag dricker ju helst inte alkohol & det är väldigt påfrestande för mig att vara bland fulla folk som är stimmiga & högljudda, när jag själv inte är alko-påverkad. Det blev tillslut middag & efterrätt som var jättegott. Jag & Lilly gick ut i ett Härbre ganska tidigt för att sova. Där ute var det otroligt mysigt, tyst & precis allt som jag behövde efter en dag & kväll av massa intryck & ljud :-) Haha, det är mental-påfrestande att ha det trevligt, men det är & var verkligen värt det.

Imorse så vaknade vi i lugn & ro, åt frukost, solade på gården & åt lunch innan vi tog bilen hem till Mora vid 16-tiden. När jag kom hem så tog jag ett 2-timmars varmt bad, som var så otroligt behövligt efter denna trevliga men påfrestande helg! Jag & brorsan har ikväll ätit en god middag i form utav Tortellini. Vi pratade om det att Tortellini är så himla underskattat här hemma, vi äter ju aldrig det, fast än det är så himla gott. Sedan dess har jag bara suttit här framför datorn med te & choklad bredvid mig. Efter en fartfylld helg som denna så är ensamhet, tystnad, vila & avslappning det bästa & skönaste som finns. Lite senare ska jag cykla till min Philip för att sova över hos honom. Åh, vad jag saknar honom <3 Imorgon är det måndag & jag måste ha en reload-dag för att komma ikapp min dagliga återhämtning. Min hjärna har varit på högvarv & spänt sig nu de senaste dagarna, så jag kan tänka mig att jag ikväll & imorgon kommer släppa på all spänning, vilket kommer betyda att jag kommer känna min spänningshuvudvärk mycket mer. Imorgon kommer jag nog gymma iallafall, eftersom det var senast i torsdags. Nu har jag skrivit alldeles för mycket för att ni kanske ska orka läsa detta... Men jag antar att jag hade mycket att berätta för er. Här nedanför finns massa mobilbilder från min påsk. Jag hoppas ännu en gång att ni haft en jättetrevlig påsk & att ni mår bra. Sov så gott inatt, vi kanske hörs imorgon. Massa kramar <3

Jag älskar bilden här ovanför. En halv hund på varje sida av bilden. Den ena kissar & den andra är intresserad av godispåsen... Haha!

Såhär bra gick det för Johannes när han tänkte köra över en tjärn med skotern ;-) Haha!

Likes

Comments

Instagram@anemonecallman