Header

Hade en SÅN bra lördag, bästa lördagen i livet kändes det som, vi hade bara en sån bra dag! Vi vaknade hemma hos Klara och gick och köpte frukost och åt frukost i sängen, vi låg sen kvar i sängen och bara pratade om allt och inget. Vid två tiden tog vi en dusch och visste inte riktigt vad vi ville göra, vi var sugna på att göra något nytt men samtidigt något nära.

Vi googlade efter rooftop restauranger i Hollywood och hittade en bara några meter från Klaras lägenhet och bestämde oss för att gå dit!

Väl framme var restaurangen redan full men vi bestämde oss för att vänta och vi alla hade spanat in det finaste bordet med den bästa utsikten och höll tummarna för att vi skulle få just det bordet.

& Attraktionslagen fungerar och vi fick det finaste och mysigaste bordet på restaurangen! <3 Vi beställde in (alkohol fria) drinkar, chark och ost bricka samt sötpotatispommes och delade på. Vi skålade för livet och pratade om hur lyckliga vi är, hur vi alla har träffats här i LA, hur allt bara var så perfekt och vi alla satt bara och log samtidigt som vi åt världens godaste mat.

Vi hade Hollywood-skylten som utsikt från vårt bord och satt kvar tills restaurangen stängde och solen hade gått ner. Ibland behövs bara så lite för att det ska bli en sån bra dag. Vi hade verkligen inga planer eller förhoppningar men det är ofta är det de lilla som gör det stora. Vi hade en sån sjukt bra lördag och restaurangen Mamas Shelter i Hollywood kommer bli vårt nya favorit ställe for sure!!! Bästa lördagen och hoppas att jag får mer såna framöver, så lyckligt lottad här i änglarnas stad och allt jag får uppleva! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fredag! Jag träffade en ny au pair från Tyskland på förmiddagen, vi gick på 3rd street och åt lunch på Lemonade, mys! Sen hade Adam playdate och jag gjorde pannkakor och sen var jag klar med jobbet! Jag började då fixa mig och packa min väska och tog en uber till Hollywood för att träffa Nicole & Klara. Vi fixade oss i hennes lägenhet och gick sen ut och åt middag med ett stort tjejgäng på en resturang på Melrose som heter Gracias Madre, så god mat och hade en sån kul kväll! Jag och Nicole sov sen över hos Klara och hade världens bästa lördag, mer om det i nästa inlägg! <3

Likes

Comments

Jag och Nicole har verkligen jobbat på bra i veckan! Möte med Cultrual Care i söndags, möte med två blivande au pairer i tisdags samt med Boston kontoret, Facebook live igår samt att vi spelade in en ny video och har öppnat vår Instagram! Så kul! <3 <3 <3 I dagens klipp pratar vi om de största orosmomenten för de flesta som åker som au pairer, vilket är engelska, att vara borta 1 år och att hitta vänner, check it out! :D

Likes

Comments

Idag sände vi LIVE via Cultural Care Facebook-sida! Det var SÅ kul! & vi hade massor med frågor att svara på! TACK till alla som kollade och TACK för all fin respons, vi blir verkligen så så så glada! Klippet kommer finnas kvar och för att se den gå in på Facebook och sök på Cultural Care och sen ser ni vårt klipp längst upp! Ni kan även söka på våra namn Kajsa Sagebrand / Nicole Udd på Facebook och där har vi delat den på våra flöden. Här är även en LÄNK inte säker på om den funkar men prova annars de andra alternativen!

När vi var klara med vår live spelade vi in en video till vår kanal som kommer ut imorgon fredag kl 15.00. Vi pratar om de största orosmomenten när man åker som au pair, att prata engelska, skaffa vänner och att vara borta minst 1 år. Videon blev ganska lång, vi hade tydligen för mycket att säga! ;) Hoppas ni uppskattar den!

I eftermiddags jobbade jag som vanligt och imorgon är det äntligen fredag! Vi ska förmodligen träffas ett stort tjejgäng och gå ut på middag, längtar! <333 Ha en fin helg!

Likes

Comments

Onsdag! Hoppas det är bra med alla! <3 Jag har haft en riktigt oturs-dag. Dagen började bra, jag köpte julklappar, pratade med Fia, pratade med Jesper, träffade upp Alex vi åt poke-bowl och catchade upp, men sen när jag skulle hämta killarna på skolan kom jag inte ur från parkeringshuset. Det var en lång kö upp till bommen och väl vid bommen hade någons betalkort fastnat i maskinen och ingen kom varken ut eller in. Jag fick därför vända i kön och åka tillbaka till min parkeringsplats och sen skynda mig och ta en uber till killarnas skola. Hann till skolan på minuten och sen fick vi alla ta en uber ner till bilen igen. Eftersom eftermiddagen redan hade börjat dåligt köpte vi godis och tog sen bilen hem igen. Saker som dessa är så typiska att dom händer mig men på något sätt är jag faktiskt bra på att tänka snabbt när det väl gäller och löser oftast problemet. Men sen på eftermiddagen skulle jag köra Jonah till sin sjukgymnast men det var en olycka på vägen och dessutom körde jag fel och vi blev 20 minuter sena, sjukgymnasten kunde tyvärr inte ta emot honom längre och vi fick åka tillbaka hem... ett problem som inte gick att lösa, men men! :)

Annars mår jag bra! Halva min värdfamilj ligger i sängen och är sjuka men hittills mår jag hyfsat bra, ikväll har jag planerat inför vår Facebook-live som är på Cultural Care Facebook-sida imorgon kl 19.00 svensk tid! Tycker det ska bli så kul och hoppas att många kommer titta! Detta var allt för idag, tack för att ni kikade in och ses imorgon live på deras Facebook! <3 KRAM!

Likes

Comments

Tillsammans med Cultural Care ska jag och Nicole köra LIVE på deras Facebook-sida, Cultural Care. Vi kör igång klockan 19.00 imorgon torsdag. Vi tycker att det ska bli jättekul och hoppas att ni vill kika in och ställa frågor till oss om allt! Hur au pair livet är, vad vi tycker är svåraste, vad som är bäst, allt om distansförhållande, hur det är att byta familj och förlänga och allt ni kan komma på! Vi är super duper peppade och hoppas att ni kommer hänga med oss där, save the date torsdag 19.00 på Cultural Cares Facebook-sida!!!

Likes

Comments

Finally!!! Jag och Nicole har startat upp en gemensam Instagram där vi kommer göra mer vardagliga inlägg om vad vi gör på dagarna, behind the scenes & insta-storries som små mini-vloggar! Hoppas ni tycker det är lika kul som vi tycker och gå jättegärna in och följ @AUPAIRWKAJSANICOLE på Instagram!

Likes

Comments

Hej bloggen! Idag tisdag åkte jag direkt upp till Nicole efter att jag hade lämnat killarna på skolan. Vi hade först Skype möte med två tjejer som planerar att åka iväg som au pairer och hade en massa frågor till oss! Det var så kul att prata med dom och få ett ansikte på vilka som läser våra bloggar och kollar på vår kanal, så kul att prata med dom och svara på deras frågor!!! Vi blir så glada över att ni frågar oss!<3 Vi hade därefter ett till möte med Cultural Care kontoret i Boston, USA om ett eventuellt projekt längre fram, riktigt kul det med! Hoppas att jag kan berätta mer om det längre fram!

Eftermiddagen var bra! Min värdfamilj är judar och idag började Hanukkah, de berättade för mig vad det står för och vi tände ljus, spelade ett spel och åt en speciell kaka, kul att vara en del av och lära sig om andra religoner och deras traditioner! Det var min tisdag! :)

Likes

Comments

Hej på er! Måndagen är här igen och om två måndagar är det (amerikanska) julafton? Hur sjukt?!? Fick en kommentar på bloggen om jag kan skriva mer om känslor & tankar kring au pair livet och idag var en typisk sån dag.

Morgonen började bra men mitt ena värdbarn hade vaknat på fel sida och allt var fel, frukosten var fel som jag hade lagat, det var fel strumpor, han ville inte borsta tänderna och gick in på sitt rum och grät och sa att han inte ville gå till skolan. Här krockar många gånger uppfostran med vad jag är van från hemma och hur dom uppfostrar sina barn, inget är rätt eller fel men det kan vara svårt att veta hur man ska göra i olika situationer. Oftast slutar det som så att föräldrarna ger sig och istället går och gör ny frukost åt honom, hämtar skorna, tar på tandkräm på tandborsten och serverar allt även fast han började bråka. Jag är mer van vid den "hårdare" vägen och att det hjälper inte att man lägger sig på sängen och gråter för då kommer man bli sen till skolan, mamma kommer inte göra allt åt mig osv... Det tycker jag ofta är svårt eftersom man många gånger kan hamna i kläm mellan vad man själv tycker är rätt och vad mina värdföräldrar tycker att jag ska göra i vissa situationer. Men efter tårar och ny frukost kom vi iväg till skolan i tid och sen var allt som bortblåst. Det är en typisk tanke och det kan vara svårt att veta hur man ska bete sig, om man ska bli arg och säga ifrån eller om man ska "pleasea" och ge med sig och strunta i situationen. Men over all, sånt löser sig och man får istället lära sig mycket om att anpassa sig och lära sig om andra kulturer och deras uppfostran.

Annars! Mitt andra värdbarn var sjuk idag och var hemma från skolan men vi hade en riktigt bra dag och den gick så fort, vi kollade på film, han läste mycket, vi städade och lekte med lego, fixade med tvätten, lagade lunch tillsammans och han och jag redigerade min och Nicoles vlogg tillsammans. Så bra dag! Idag ska jag lägga mig tidigt och äntligen ha en hel natt sömn, behövs! Hoppas alla hade en fin måndag! <3

Likes

Comments