Lokal tid: 22.25

Nå har vel noen av mine nære og kjære hjemme i Norge høstferie, i mens jeg er tilbake på skolen. De to ukene med ferie gikk altfor fort og jeg har fått noen minnerike opplevelser. Nå har jeg startet på igjen med term 4, altså den siste termen i year 11. Denne termen er kort og allerede om 6 uker så er jeg ferdig med dette skoleåret! Når jeg kommer tilbake etter nyttår så starter jeg i year 12 og har bare 10 uker på skolen før jeg må returnere til Norge.... Blir rart å ikke lenger ha Year 12 på skolen og att det er vi som skal være de eldste på skolen. HELDIGVIS så er det 6 uker til, hehh.

Som jeg skrev sist så skulle jeg dra til Sunshine Coast i ferien, noe jeg gjorde. Reisen gikk fint, men den var lang og varm. Ikke innafor å reise på den fineste dagen, da jeg måtte sitte på tog i til sammen 3 timer. Jeg møtte Maria, vertssøsteren hennes og vennene deres ganske fort og de tok meg godt i mot. Jeg fikk oppleve en annerledes BBQ, sole meg på en annen strand og få sett litt mer av Australia. Sunshine Coast er så mye roligere enn Gold Coast og har ikke like mye å gjøre som det vi har her. Men jeg elsket plassen uansett! Veldig vakker, fine strender og hærlige folk. Området jeg var på hetet Buderim og er nært Mooloolaba. Noe som var annerledes enn hjemme var att de syklet overalt og ikke tok buss, som jeg gjør her hele tiden. (lat) Vi syklet til Mooloolaba en dag for å besøke stranden og for å se litt av sentrum. Likte meg her. Men Goldy er fortsatt favoritten <3

Maria ble med meg tilbake hjem for å sove over i to netter. Vi startet med en bursdagspiknik til kjære Live som endelig fylte 17. Den ble holdt i Currumbin i ett område vi ikke har brukt å vært så mye i før, men dette er definitivt den nye samlingsplassen så fint som det var der. Senere på kvelden dro vi innover til Surfers hvor vi dro på Shisha med jentene. Kvelden ble avsluttet med takeaway Pizza Hut og skrekkfilm i sengen. Morgenen etter så badet vi i Burleigh og spiste lunsj der, før vi senere dro til Tallebudgera for kvelden. Dagen etter på følgte jeg henne til togstasjonen før jeg dro til Tallebudgera Creek for å møte Guilia fra Miami. Denne dagen var vi faktisk sprek og gikk hele vegen fra Tally til Burleigh for lunsj<333 Senere i uken feiret vi Live med en fest i komplekset, var super koselig.

Ellers har det ikke vært så mye som har skjedd. Har prøvd å komme meg tilbake på treningssenteret og komt meg inn i rutiner. Dette er andre skoleuken og vi har allerede mye å gjøre. Har engelsk og spansk presentasjon, matte innlevering og business exam å forberede meg til. Har også byttet fag: soccer ex byttet jeg til hospitality. Hospitality er som heimkunnskap og nå så lærer vi om religion, samtidig som vi lager mat. Synes det er skikkelig gøy, selvom klassen er skikkelig bråkete. Er faktisk mere gutter enn jenter i denne klassen, så blir fort litt mer bråk haha. Har også byttet fra social til art, altså kunst. Faget er så chill og vi bare tegner og maler, vi må prestere selvfølgelig - men er ikke ett vanskelig fag. Vet ikke helt hva jeg synes enda, da jeg ikke har ett kunstnerisk ledd i kroppen. Vi får se<33

Jeg sitter faktisk på skolen å blogger nå, det er onsdag så vi har sport siste timen. Siden jeg sluttet på fotball så valgte jeg også å bytte sport. Nå har jeg studygroup i stedet, så da får vi sitte på ett klasserom å jobbe med skolearbeid. Etter skolen så skal jeg prøve å komme meg på trening, og i morgen så vet jeg ikke hva planen er, det jeg vet er att jeg craver mat fra Vapiano. Så ett måltid der må bli!
Bilde 1: fra stranden i Mooloolaba i Sunnyy // Bilde 2: meg som sykler til stranden // Bilde 3: Maria disker opp med norsk tomatsuppe til frokost <33 // Resten er bilder fra Sunshine

Ute å feiret Live sin bursdag i Surfers <33 sammen med Elena B, Live, Elena T, Maria og Sofia


Bilde 1: På Shisha sammen med Beatrice og Elena // Bilde 2: bare litt av det Maria og jeg handlet inn til kosekveld i Sunshine // Bilde 3: klar for pizza og film etter en digg kveld ute <33

Bilder fra Live sin bursdag i komplekset!! Bilde av jentene og Tomo <333 Så er det meg og brasilianske Guilia hjemme hos meg

På tur fra Tallebudgera Creek til Burleigh<3

Meg og Synne på tur i Surfers etter digg lunsj i Southport. Har det alltid sykt fett i lag og begge er ganske like, så ender alltid opp som turister i byen hvor vi drikker kaffi og studerer mennesker (kos)<3

Her var lunsjen våres på favoritt stedet vårt. Alt de selger er vegansk og organisk, så både sunt og godt for de fleste. Jeg bestilte burger som var laget av ´´relish´´ sammen med søtpotetchips. Var sykt skeptisk til dette da jeg fikk det servert, men var helt nydelig og SÅ mettende. Hadde ikke spist frokost denne dagen fordi jeg sparte meg til dette, men klarte likevel ikke å spise opp hele.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Lokal tid: 21.35

Hei hei dere<3

Er en stund siden nå, men er i feriemodus - så det får være en god nok unnskyldning. Skolen starter ikke på igjen før vel over en uke, og dagene nå for tiden har vært fullpakket med mye kos. Jeg tenker å fortelle litt hva jeg har gjort i det siste, siden jeg har sett og opplevd mye denne uken.

Springbreaken startet med att jeg dro til Brisbane sammen med Synne på lørdagen. Det var nemlig en skandinavisk festival som foregikk der, noe som det gjør hvert år. Vi dro tidelig slik vi kom oss inn på festival området før det ble for mye folk. Der var mange telt som solgte Skandinavisk mat, som danskepølser, svenske kanelboller, godteri og ikke minst: vaffel med brunost. Stappet i oss det meste denne dagen. På festivalen så var der også en scene hvor noen eldre underholdt med sanger synget på både norsk, svensk, finsk og dansk, ganske tidig. Jeg ble også invitert med på folkedans, med bare eldre mennesker i nasjonaldrakt. Skikkelig koselig å få snakke med flere fra Europa og få se litt ting som minner oss om hjemme. Lørdagen var veldig varm, så etter to timer dro vi inn til byen, først på jakt etter brunost, og så for å spise. De selger faktisk brunost en plass her i Brisbane og osten kallest Ski Queen og er produsert av TINE. Vi fikk i såfall med oss hvor de selger det, og feiret med en god lunsj på en plass vi alltid har villet prøvd ut.

Mandagen så møtte jeg Live, Marthe, Synne og Vilde som bor oppe i Townsville. Vi dro på stranden i Tallebudgera og de hadde gått til innkjøp av store flytedyr. Haha, fikk noen blikk av de andre på stranden da de måtte sitte i hvertfall en time for å blåse dem opp. Koselig var det! Senere så dro jeg på kino med noen av de internasjonale for å se IT. Var litt skummelt å måtte gå hjem etter den filmen, men overlevde. Og tirsdagen så dro jeg til Dreamworld sammen med noen norske fra andre skoler og noen fra PBC. Var skikkelig gøy, første gangen jeg er der. De har noen syke rides og til og med en vannpark. Spiste en god lunsj der, og fikk i meg TO iskaffier:))))) Senere på kvelden så hadde vi avslutningsfest for Tim som skulle dra hjem til Tyskland på lørdagen. Fikk møtt mange nye og kjente fjes og var en koselig kveld.

På onsdagen så var det også noe som skjedde selvfølgelig. Jeg dro inn til Surfers sammen med Elena for å tilbringe dagen på stranden. Senere kom noen av de andre også, da skulle vi leige scooter og cruise rundt i byen. Dette gjorde vi også, og det var super gøy! Skikkelig risky og fikk flere sure sjåfører etter oss, men var så verdt det. På onsdagskveld så sov jeg hos Carol, men før det så var jeg på kino for å se IT igjen. Eller dro dit bare for moralsk støtte for Carol, som klarte seg i hele 40 minutter før hun ikke orket å se mer hahha. Vi gikk en tur på stranden å møtte de andre senere. Kvelden avsluttet med bonfire sammen med Carol og noen kompiser i Palmy.

På torsdagen så sov jeg hos Carol igjen, men stod opp tidelig neste morgen for å dra til Byron Bay med Live og Synne. Elsker virkelig Byron etter bare å ha vært der en gang. Alt er skikkelig laidback og der er så mange søte sjapper, caffeer og ikke minst strender. Vi måtte få med oss Byron Bay lighthhouse, så dro vi på australia´s mest østlige punkt. Vi spise en koselig lunsj og avsluttet med brownies før vi tok turen hjem.

På lørdag ble det nok en tur til Brisbane, men denne gangen mainly til flyplassen. Jeg dro sammen med Live og Luca for å følge Tim til flyplassen. Skikkelig trist att folk starter å dra hjem nå... fikk i hvertfall sagt farvel til han, men satser på ett Europa møte om ikke altfor lenge. Etter flyplassen dro vi bare til Brisbane for å spise, deretter hjem for å spille kort.

I går så tok vi det helt chill siden det har vært så mye de siste dagene. Jeg møtte Live og vi dro til Cooly for å sole oss, ikke så god ide ettersom det er såå mye vind på stranden og det er sand overalt. I mens i dag så dro vi til Wet n Wild, en vannpark i Gold Coast. Var kjempeartig og fikk virkelig utfordret meg selv. Var ganske mange der i dag, så stod en del i kø - men absolutt verdt det!

Nå tenker jeg å ta kvelden. I morgen tidelig drar jeg til Sunshine Coast for å besøke Maria. Kan bli en utfordring ettersom jeg reiser alene og aldri har vært i området før... satser på att det går fint jeg!


1: Fisking sammen med Jack i matteklassen // 2: vi hadde forresten unformfridag på skolen den siste fredagen. Vi kunne betalte en dollar til ett godt formål så kunne vi ha på oss vanlige klær. Skolen denne dagen var så chill, var seriøst ingen der og endte opp med å være maks fem i en klasse. Så matte klassen med meg og to andre gikk til fisking, de andre gikk til kahoot. // Den ene brasilianske jenten hadde bursdag på fredag, så vi feiret henne denne kvelden. Så her dere meg, Live og Achayla. // Meg, Carol og Milena.

1: Lykkelig Synne etter funn av brunost // 2: to glade jenter på festivalområdet // 3: her sere dere litt av festivalen // så var lunsjen burger som vanlig <3333

1 og 2: Meg og Elena fornøyd med scooteren og hjelmen <333 // 3: gutta klare for å kjøre rundt i byen // 4: fra bursdagen til Milena, kjøpte inn glowsticks og mye annet fett! // 6: scootersquaden hvor selvfølgelig jeg var raskest;)))

Meg og Tim på flyplassen, kommer til å savne han <33

Bilder fra Byron <333

Likes

Comments

Lokal tid: 18:30

Hei og god onsdag <3

I nået så sitter jeg på skolen og blogger, men innlegget kommer nok ikke ut før i kveld. Vi har careclass i 70 minutter onsdags morningene, så i dag så gikk jeg til en av lærerene som jobber med oss internasjonale, slik jeg kan gjøre ferdig en engelskinnlevering. Jeg koker allerede klokken ti, og det er til og med meldt 30 grader senere i dag, ahh deilig vinter. Etter skolen blir jeg nok å dra på stranden for å sole meg. Har ikke vært så mye på stranden i det siste, men når jeg først er der så trenger jeg bare å sole meg i knappe to timer før jeg har ett godt synlig skille.

Jeg har kommet meg godt inn i livet her i Australia nå, og kjenner ikke så mye på feriefølelsen lenger. Jeg har fått rutiner, og minsket pengebruken en del, selvom jeg hadde tidenes shopping søndag her om dagen. Her i Gold Coast så er det en plass som heter Harbour Town som ligger i Southport området, og er ett shoppingsenter/kompleks med mange butikker. Butikkene er som regel outlet og er mye billigere enn på Pac Fair eller Robina. De har alle de normale butikkene, i tillegg til de mer ekslusive som Michael Kors, Victorias Secrets og Calvin Klein. Og alle har tilbud og fine varer. Denne dagen unnet jeg meg shopping og fikk med meg en del hjem, og kan si jeg fikk mye for pengene. Jeg dro dit sammen med Live og vi spiste lunsj på Grill´d, hvor de selger de ´´sunne burgerene´´, alltid like godt.

Nå har vi jo faktisk snart ferie vi som studerer i Queensland. Her er skolen oppdelt i 4 termer i året, hvor en term er på 10 uker. Deretter har vi 2 uker ferie, før vi fortsetter, så skoledagene nå er chill. Vi gjør ikke stort, men jobber selvfølgelig alltid med noe. Og siden det er siste fredagen i denne termen så slipper vi uniform om to dager. Har noen dager hvor vi faktisk får lov å bruke våre egne klær. Kjenner jeg stresser med å finne ut hva jeg skal ha på meg hahah, mye lettere å bare slenge på seg uniformen hver morning. I ferien så er det mange som skal reise, og faktisk noen som skal reise hjem... snufs. Mine ferieplaner er i hvertfall å reise en tur nord til Sunshine Coast. Der bor det ange norske, og jeg skal bo hos en venninne i noen dager før hun blir med meg hjem for å bo her noen dager i ferien. Ellers så har jeg ikke store planer utenom å bli brun!!! Så blir det vel en tur på Wet´n Wild, Movieworld og ting som det.

Noe annet som har skjedd er att jeg har fått vite noen av standpunkt-karrakterene mine og også fått tilbake noen eksamener. Social eksamen gikk i vask da, selvom det skal være den letteste hehh.. men så lenge jeg består er jeg fornøyd. Har landet på en B i både business, spansk og social. I matte har jeg A, og i engelsk så fikk jeg en B. Nå er jo v i slutten av termen som betyr att vi kan bytte fag. Jeg skal da bytte ut exellence fotball til hospitality, noe som er a la heimkunnskap i Norge. Det har jeg allerede fått bekreftet og er sykt spent på å prøve ut det. Jeg skal også bytte ut social and community, da vi har om teknologi osv nå. Prøvde å bytte til art, men klassen er visst full. Kanskje jeg lander på drama.

Rotete innlegg, jeg vet. Vet også att bloggingen min ikke er på topp... snakkes snart, nå skal jeg lade opp til feriiii<33Fredagstradisjonen er ikke lengre taco, men att jeg og Elena starter helgen med en kaffi før skolen, her i Currumbin. Her er mange søte kaffisteder, hvor vi kan spise en sunn frokost (eller en usunn kaffi://).

Her er noen bilder fra fredagen hvor vi møttes i komplekset hvor mange av jentene bor. Sammen med den andre italienske Elena og Carol.

Meg og Live <333 // Her i Currumbin så foregår det noe som heter SWELL, hvor det er plassert ut statuer på stranden. Sykt kult, men det tiltrekker mye mennesker. Denne her er fra Coolangetta før surfingen.

Her er bilder fra Harbour Town, lunsj på Grill´d og dessert på Coffe Club<333

Likes

Comments

Lokal tid: 18:15

Hei og god dag!

Akkuratt nå så ligger jeg helt utslitt i sengen og vurderer om jeg faktisk skal komme meg på treningssenteret i kveld. Det er allerede en uke siden jeg har blogget, og jeg merker hvor slapp jeg er på denne fronten. Dagene har bare flydd disse dagene, spesielt nå som vi har fri fra skolen. I morgen starter jeg igjen, men har bare knappe ti dager før det er ferie og jeg er ferdig med 1/3 del av skoleåret mitt her nede. Siden sist så har jeg opplevd mye, som vanlig.

I forrige uke så skjedde det ikke så mye når det var skole, vi sluttet jo på torsdag, så da tilbringte jeg natten hos Carol. Planen var å stå opp klokken fem neste morgen for å se på soloppgangen sammen med de andre, men da vi ikke kom oss inn igjen før sent utover natten så sa jeg klart fra att jeg måtte ha mer enn to timer søvn, hehe... Carol var bestemt på å dra, men ikke fullt så bestemt da klokken ringte klokken fem, og vi begge sovnet inn igjen til klokken 10. Da ble vi hentet av en australsk venninne og moren hennes fordi vi skulle på roadtrip. Var skikkelig gøy å få sett mer av Australia, da vi kjørte tre timer sør; Yamba i New South Wales. Vi kjørte til en plass med sykt fine strender, hvor det også var ferskvann og høye klipper vi kunne hoppe på. Var litt usikker på om jeg skulle hoppe, ettersom det var 6-7 meter. Men måtte tøffe meg da det kom noen gutter fra Norge som studerte på universitet her i Gold Coast.... Var sykt gøy, men også skummelt siden vi måtte klatre opp en klippe uten noe som helst av hjelpemiddel. Var en fin dag og tiden fløy, stoppet på Coles før vi kjørte tilbake slik vi hadde mye digg å spise på i bilen. Senere så dro jeg egentlig mye frem og tilbake. Dro til Tally for å møte noen norske, men endte opp med att de ble med meg tilbake til Palm Beach til ett ´´poolparty´´. Dro deretter tilbake til Tally med dem, men ble der bare i to minutter før jeg fikk en kompis til å kjøre meg tilbake, slik jeg kunne bade sammen med de andre haha.

Neste dag så hadde vi surfing igjen, noe som var gøy denne gang! Jeg fikk faktisk til noe, med hjelp fra instruktøren da seff. Etter surfingen var jeg helt død, så endte opp med netflix ett par timer før jeg møtte de andre ved The isle of palms. Så dro vi til Tallebudgera denne dagen også. Kvelden avsluttet vi med noen kompiser på McDonald før jeg og Carol ble med Luiza hjem for å overnatte. Ble ikke mange timer med søvn før vi stod opp igjen og det var morgen. Jeg møtte Live for å dra på stranden å sole oss, lunche på Dominos og bare slappe av. Senere kom Carol for å sove over igjen hehh, vi dro en liten tur til Burleigh og avsluttet også denne kvelden på McDonalds:((( Og de to dagene her så har vi tatt livet med ro og solet oss på stranden. Sykt fint vær og har vært hele 29 grader. I går så såg forresten jeg og Elena Annabelle på kino, ganske så creepy men helt ok. Ble også middag ute og litt småinnkjøp.

Nå så skal jeg øve til Social and Community eksamen på torsdag, gjøre en business innlevering og så forhåpentligvis komme meg på treningssenteret.

Her er noen bilder som ble tatt for to søndager siden. Jeg møtte Synne i Surfers og spiste lunsj på en italiensk resturant som hadde alt på 50%.

Her er noen bilder fra Yamba, sammen med Eva og Carol. Verdt bilturen for å si det sånn! Dere kan se ´´fjellet´´ vi klatret opp med mye skog bakom, derfra hoppet vi. Så var bølgene helt syke denne dagen, også været så fikk solet meg litt. Se skillet mitt på det nederste bildet:pppppp


Jeg og Carol tok oss ett kveldsbad her om dagen, noe som var så digg. Vannet er mye varmere om kvelden, siden det har blitt varmet opp hele dagen, så er egentlig perfekt timing å bade på. Så måtte jeg ta med bildet av meg og favoritt skiletet, Currumbin Waters her jeg bor.

Her ser dere litt av gjengen som er klar for surfing i Collangetta, lørdags formiddag!

Meg og Elena fredagskveld<3

Innafor Live og innafor lunsj<33

Likes

Comments

Lokal tid: 18:15

Endelig tilbake!!

Nå er det sykt lenge siden jeg sist har blogget, og ikke vet jeg hvorfor heller. Har vært så mye på skolen i det siste og blogglysten har ikke vært der helt. Tenker att jeg må skjerpe meg, ettersom att alle hjemme maser på meg om bloggingen.. Så skal nok gå tilbake på ukesinnleggene og prøve å fortelle dere litt hva jeg har gjort de siste ukene, uten att det blir for rotete.

Som sagt har det vært en del å gjøre på skolen, og på torsdag så har jeg faktisk eksamen i matte. Da starter shut-down uken vår, som betyr att du bare drar på skolen når du har eksamen. Dette varer i en uke, og ettersom att jeg bare har en eksamen denne termen så har jeg fri fra skolen fra og med på torsdag til neste onsdag. DIGG!! Ellers så har jeg hatt en stor matteinnlevering, som jeg faktisk fikk A+ på. Fikk også igjen en spansktest som jeg var sikker på att jeg skulle stryke på, men B9 fikk jeg der og A2 på muntlig spansk. Her bruker de å gi karrakterer fra E til A, men også tall i tillegg som viser hvor sterk karakteren er.

Så har jo jeg fire fotballtreninger i uken på skolen, dette går helt fint men tror nok ikke jeg blir å fortsette med det til neste term. Det er veldig høyt nivå her, og jeg synest kanskje att det starter å bli litt stressende når det er så mye som skjer hele tiden. I tillegg så hadde alle elevene som driver med exellence programmene en sports-testing, hvor vi ble testet i de fysiske ferdighetene våres. De tok vekt, høyde og målte spenst, utholdenhet og hvor fort vi springer osv. Gikk helt ok, men det var ganske skummelt siden det var midt i skolegården og alle elevene satt å spiste lunsjen sin mens vi måtte utføre dette.

Har vært mye som har skjedd på den sosiale fronten også! Var til Brisbane en tur med en stor gjeng fra skolen min. Vi shoppet, spiste og utforsket byen. Vi har også testet ut mange nye resturanter og vi er alltid en stor gjeng som henger i lag i helgene. Tror egentlig det er best att jeg poster litt bilder, mye enklere enn å oppsumere en hel måned i ett innlegg.


Bilde 1: meg og itialiaenske Elena på vegansk resturant sammen med de andre // Bilde 2: meg og brasilianske Maria! Noen av oss jentene hadde en liten suprise feiring for henne i Burleigh torsdag for to/tre uker siden, etter en god bursdagsmiddag! Tilbringte kvelden på stranden og med kake i parken. // Bilde 3: meg som endelig har startet med treningen og bruker mer tid på å ta bilde enn å faktisk trene :/// Bilde 4: Jason Lane i Burleigh hvor vi spiste middag med brasilianerene for å feire Maria. Her har de den beste pizzaen, selvom prisene er litt stive. Sofia som poserer så fint forresten! // Bilde 5: enda en brasilianer, Luiza og meg i Burleigh. // Bilde 5: Carol og meg<3

Bilde 1: PBC sine favorittelever! // Bilde 2: Max Brenner IGJEN, her pengene mine går.. // bursdagsbarnet og meg igjen<3

Her er bilder fra da vi feiret Maria enda en gang, denne gang sammen med alle de andre internasjonale og noen australere! Bilde 1: Meg og Elena // Bilde 2: Sofia og moi også på bilde 3

Her er noen bilder fra vakre Birssy<33 Dro dit lørdagsmorgen for to uker siden og tilbringte hele dagen der, så og si. Bilde 1: meg ved en veldig fint badeplass i Brisbane. Her blir det sykt digg å ligge å sole seg i sommer. Bilde 2: meg og Elena i den botaniske hage // Bilde 3: Synne var også med til Brisbane, så her er henne og Live #norske <33 // Bilde 4: fiine Synne // Bilde 5: Her ser dere litt av gjengen som dro sammen, og flere var vii // Bilde 6: Brasilianske Mariana som elsker (!) acai.

Umulig å få til ett bra bilde med bokstavene, men vi prøvde da </3

Bilde 1: trøtt Andrine på toget klokken ni om morgonen // Bilde 2: Synne og lunsj på Starbucks, for første gang i Australia // Bilde 3: Synne, Live og jeg som viser litt kjærlighet<3

Bilde 1: meg og Carol som kjører stil i Tallebudgera // Bilde 2: :DDDDD // Bilde 3: meg og Carol med vår faste nattmat på McDonald i helgene<33 Bilde 4: stappmett på bussen etter ett bedre måltid på MC<33 // Bilde 4: norskejentene på photoshoot i Brisbane // Bilde 5: haha dette er sykt gøy egentlig, dette var frokosten søndagsmorgen i Cooly klokken 18. Prestere med å komme oss hjem i 4 tiden lørdagen, sov til klokken 4 neste dag, dro til Cooly for å spise og dro hjem for å legge meg klokken 9. Er det helg SÅ er det helg!

Ja her har dere noen glimt av hva jeg har drevet med den siste tiden. Har en god del andre bilder, men telefonen min ble ødelagt så måtte kjøpe en ny og ikke mange av bildene ble lagret...

Nå skal jeg hive meg rundt så jeg får dratt meg en tur på treningssenteret før jeg sovner. LOVER å bli flink å blogge nå, så snakkes viii<3Likes

Comments

Jeg kan ikke tro att det allerede er fredag, skriver i hvert innlegg att tiden bare flyr fra oss - og lover att det stemmer. Nå har jeg jo gått fire uker på skole og har vært her i Australia i en måned, så tenkte å oppdatere dere litt om hvordan livet på skolen går. Fagene er som sagt veldig lette, men jeg er ikke like fornøyd med alle, så tenker å bytte til neste term. Business er nok faget jeg liker minst, der er jeg den eneste internasjonale i klassen noe som er dumt siden det er ett fag som krever att flere jobber sammen. Målet for denne termen er å finne på ett produkt som er miljøvenlig og for så å promotere det i sosiale medier. Og ærlig så skulle jeg helst ha sluppet å ha det faget. I timene så gjør jeg ikke så mye, fordi jeg har en partner som nesten aldri er på skolen og det er veldig dumt siden vi skal jobbe sammen på dette...

Social and community går egentlig greit, det er mye informasjon jeg skal ta inn og skrive ned. Men føler att det vi lærer er nyttig og en smule mer interresant enn det business klassen er. Vi har om lover, etikk og regler. Lærer mye om kriminalitet og de ulike grenene innen det og hvordan straffen er. Faget kan minne litt om rettslære, men går kanskje bedre under sosialkunnskap. I social så har jeg samme lærer som i business, og han er helt ok... Og nå har vi faktisk fått en assigment hvor vi skal skrive om en rettsak vi så og hvordan rettsystemet her i Queensland fungerer, spennende! Er en del ord som skal skrives ned her, så må jeg i tillegg få sett filmen for å klare å svare på oppgavene. Tror også vi skal ha en exam i dette faget snart.

Noe jeg synest er gøy er att jeg gikk fra å hate matte så mye og ikke forstå noe som helst, til å virkelig elske det. Mattetime er de beste og jeg har verdens kuleste lærer. Nå har jo jeg den aller letteste matten man kan få, men det passer meg helt greit siden jeg var ganske så lei av matten og orket ikke å jobbe så mye med det. I matten så lærer vi bare nødvendige ting egentlig, som hvordan kjøpe en bil, om promille og om ting vi har bruk for. Men tror nok jeg blir å bytte til Maths A i neste term, ettersom att det kanskje blir en smule for lett... Her har jeg også fått en oppgave, denne har due på mandag, så helgen går nok til denne...På skolen så må man studere engelsk, så da har jeg og de fleste andre internasjonale valgt engelsk communication som da skal være lettere enn vanlig engelsk. Liker godt klassen og klassemiljøet, men klassen er ganske bråkete/tullete. Det kan være irriterende til tider, men jeg tenker ikke så mye på det og klarer å gjøre jobben min fordi om. Læreren våres elsker i tillegg internasjonale så hun er ganske grei med oss og lar oss lese boken ute, når klassen bråker for mye. Det vi gjør nå er å lese en bok, for så å svare på spørsmål og skrive om boken. Veldig chill og greit.

Spansk er nok faget jeg må jobbe mest med... jeg har bare hatt faget i ett år, mens de i klassen må ha hatt det i hvertfall 3. Mye vanskelige verb og regler jeg må huske. Eller så har jeg hatt aquatic practises, der lærte vi om livet i havet og bare fisket og chillet. Sykt kjipt å måtte bytte ut dette faget med fotballen, men får heller ta det igjen neste år.

Som dere sikkert skjønner på det jeg har skrevet så er skolen lettere enn hjemme, da vi får bestemme de fleste av fagene våres og att vi går i en klasse under vårt kull. Og dette merkes godt egentlig. Tror nok ikke det er alderen som betyr noe her, men føler generelt alt folka her er litt yngre enn det jeg er vandt med hjemme. Har hørt flere som er i USA også si at ungdommene er mye mer umoden enn det de er hjemme, dette er selvfølgelig ikke ett problem og man finner alltids folk man klikker sammen med uansett. Nok om det. Skolearbeid er ikke noe vi drukner i, men kjenner jeg stresser litt over de fire assigmentsene jeg har nå, og att allerede to av dem skal være ferdig til over helgen. For i hvert fag så har vi enten en exam eller en assigment, men i noen fag så har vi begge, som vi matte og social. Men alt i alt så er jeg skikkelig fornøyd med skolen min og angrer ikke ett sekund på att jeg ble å velge PBC. Egentlig var denne skolen andre valget mitt, men nå har jeg blitt så glad i skolen. Dagen går så mye fortere enn hjemme og det er så digg at vi har så lange pauser. I tillegg ligger den perfekt til, ligger så og si på stranden. Lærerne er kule og er veldig greie med oss internasjonale som er nye og har mye å sette oss inn i.


Ble ett langt innlegg dette, så tror jeg avslutter nå. Det er bare å stille spørsmål om dere har noe dere lurer på <3


  • Skole

Likes

Comments

Lokal tid: 20.20

Hei dere!

I nuet så ligger jeg bare å slapper av på rommet og skal starte på social and community leksen jeg skulle ha gjort.. Men, nok en fin helg er overstått og jeg kjenner virkelig på kroppen att det har vært full rulle i hele helgen. Aldri ett kjedelig øyeblikk her i Australia og mye som skal oppleves. Nå kjenner jeg att jeg ikke er så fullt giret på å ha skole i morgen, og jeg er i hvertfall ikke giret på å ha fotballtrening i første timen i morgen, etter alt jeg har fått i meg i helgen. For under en time siden så satt jeg og Live med hver vår skål med TimTams og annet godt og jeg tror nok ikke att jeg orker å spise noe mer i dag..

Fredager har startet å bli litt greiere på skolen, sa jo att det var den værste dagen før. Har blitt mer vandt med fagene på skolen for den dagen. Jeg og Live dro en tur på the Pines etter skolen for å handle inn litt digg og fikse på telefon-abbonomentet. Jeg ble å bytte abbonoment jeg også, da jeg bruker opp dataen min på 1-2-3. Vi hadde også tidligere snakket om å prøve ut hot-dogene og milkshaken på Wendy´s, så da ble vi å prøve ut dem. Må si att jeg savner de vanlige gilde-pølsene da jeg smakte de australske.. Etter the pines så dro vi hver for oss for å fikse oss og skifte til kvelden. Senere plukket vi opp Live og kjørte til Nicklas (en tysk internasjonal) for å ha pool- og BBQ night. Vi ble en god gjeng som koset oss i badebassenget, jacuzzien og med grillmat. Det ble noen koslige timer før andre dro hjem og noen dro til andre plasser.. Etter en lang kveld ute så dro jeg sammen med Carol og noen kompiser til McDonalds for å spise kveldsmat, før vi kjørte videre hjem for å ta kvelden.

Lørdags morgen så stod jeg opp tidlig og var ute av dørene allerede klokken åtte. Jeg fikk meg en morgentur til highwayen der jeg møtten noen internasjonale, vi dro nemlig på Movieworld - en stor fornøyelsespark her. De fleste av oss har jo kjøpt årspass for fornøyelsesparkene i området, så da måtte vi jo teste ut en av dem. Movieworld var supert og vi koste oss virkelig og vi fikk virkelig utfordret oss selv ved å ta de skumleste karusellene. Det var ikke stapp-fullt med folk, men var noen gruppe med turister så det ble litt ventetid på de største berg og dalbanene - men det var verdt det. Etter vi hadde cruiset noen runder så dro vi å spiste mat på en bufee resturant hvor du kunne spise så mye salat, pasta, pizza og dessert som du ville. Det endte selvfølgelig att vi måtte sitte å la maten synke i hvertfall en time før vi tørte å prøve oss på en karusell, heheh. Vi hadde det hvertfall sykt fett og tror nok alle sovnet på den en timers lange bussturen tilbake. Live ble med meg hjem etter Movieworld og da kom vi hjem til att vfar hadde bestilt pizza til oss fra Dominos, det var digg selvom vi tidligere hadde stappet i oss to pizzaer hver ):) Vi dro videre for å møte noen internasjonale etter dette. Senere på kvelden ble jeg med Carol hjem og overnattet der.

Vi våknet i ni-ti tiden i morres. Jeg dro hjem etter en stund for å gjøre litt her hjemme, hadde en del å vaske og rommet måtte virkelig ryddes. Senere møtte jeg Live for å ta bussen til Cooly, da dro vi på stranden og slikket sol i en god del timer. I dag var i svake og dyppet oss så vidt i vannet, men var så mye vind i dag att det nesten ble litt kaldt. Vi spiste en god, men sterk lunsj på Beach Burrito før vi møtte noen andre på Max Brenner. Vi dro hjem til meg for å lade opp til en ny uke, da såg vi film og spise godiiis.

Ellers så har jeg blitt litt syk, halsen svir og formen er ikke helt på topp. Får legge meg tidlig i dag og satse på att jeg er bedre i morgen. Tenker att jeg skal melde meg inn på ett treningssenter i morgen, så vi får se hvordan det går!

Her er da pølsene vi prøvde oss på // Her ser dere litt av hva guttene hadde handlet inn til BBQ // Fine jentene på Tallebudgera

Bilder fra bassenget // Kyllingburger og Carol // Noen av jentene på Tallebudgera

Movieworld oppsummert!!


Fra i morres. Vi skulle egentlig til Burleigh, men så att bussen til Coolangetta allerede var på busstoppet så da ble vi å dra dit istedet for.

MMM, mat igjen!

For noen timer siden baree<3

Likes

Comments