Favoritt yoghurten toppet med knasende, sprø granola - en liten porsjon hverdagslykke.
Jeg elsker å lage mat, og det meste her i hus lages fra bunnen av. Matlaging er virkelig ikke vanskelig, men man må helt klart prøve og feile for å lykkes. Granola har jeg laget mange ganger før, og det finne ikke noe bedre enn fersk granola over en boks med skyr - nam! Stortsett lager jeg mat uten å følge oppskrift, og litt for ofte glemmer jeg å skrive ned hva jeg har brukt og hvor mye - Oops. I dag husket jeg det, og tenkte dermed å dele oppskrift på en veldig enkel, men knasende sprø granola. Virkelig verdt å prøve, for denne er god - oppskriften finner du under, klem!

Oppskriften gir et stekebrett med granola.
5 dl store havregryn
2 dl mandler, som hakkes.
1/2 ts salt
0,5 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
0,5 dl rosiner
1 dl honning, ca. 3 ss + 0,5 dl vann.
1 ts kanel

- Sett ovnen på 150 grader, varmluft.
- Bland sammen de tørre ingrediensene, hakk så mandler og tilsett.
- Rør sammen 3 ss honning og 5 dl vann.
- Miks det tørre med det våte, og rør godt om til en jevn blanding.
- Kle et stekebrett med bakepapir.
- Spre granolablandingen utover stekebrettet.
- Stek på 150 grader, varmluft i 30- 40 minutter - rør om inn i mellom.
- Etter 30 - 40 minutter skrur du helt ned varmen, og åpner ovnsdøren. La granolaen tørke.
Følg med under steking, og skru ned varmen dersom granolen ser brun ut, skal være gyllen.

  • Skrevet i: Mat

Likes

Comments

  • Skrevet i: Mote

Likes

Comments

Skincare products from La Roche-Posay

God mandag, har dere hatt en fin dag?
I dag var jeg forberedt på en lang dag med forelesing og tannlegetime, men tannlegen var syk og timen ble utsatt til i morgen - heldigvis. Det var godt, det ble en litt brå start på uka med tre forelesinger fra ni til tre på rappen, i tillegg til tannlegetime.
Jeg tenkte å dele litt fra min nye hudpleieserie på bildene. Nå var jeg nemlig tom for alt som heter rens og krem, og selv om ACO sin "ungdomsserie" er både rimelig og god, har jeg fått en litt annen hud nå enn når jeg startet med denne. Med det bestemte jeg meg for å prøve ett nytt merke, La Roche-Posay, kanskje har dere erfaringer med dette hudpleiemerket? De selges stort sett på apotekene, og førsteinntrykket hittil er godt. Jeg gikk for en rensegelé, og en lett dagkrem som trekker raskt inn i huden. Utrolig glad for at jeg falt for den lettere kremen da jeg som oftest ikke har tid til å vente på at kremen skal trekke inn. For å være en serie ment for sensitiv hud synst jeg dagkremen har en litt sterk parfymelukt. Sett bort i fra det føles huden min ren, og hydrert etter rens med geléen - fornøyd så langt. Vi snakkes - klem!

Likes

Comments

Søndag, gråvær og regn - hva passer ikke bedre enn en kopp med noe varmt å drikke? Kaffeboksen var tom, og te ble dagens redning. Jeg har skapet fullt av te, og Pukka er definitivt favoritten. I dag ble det en søt kopp med peppermynte og lakris, pluss en dråpe med stevia vanilje - nam! Nå som høsten er her for fult skal jeg definitivt drikke mer te, det blir alltid litt ekstra kos når man har en varm kopp å krølle fingrene rundt. Ellers har søndagen vært slapp, og gått bort til forbereding, rydding og lesing til uken som kommer. Helgen kunne godt vart en dag til for min del, vi snakkes i morgen - klem!

  • Skrevet i: Mat

Likes

Comments

Hallo høst, kulde og boots. I det kalenderen viste første oktober kom høsten snikende innpå, etter en helt utrolig nydelig og varm september var det på tide å pakke frem boots og varmere sko. Jeg har hatt er par Laura Bellariva lakksko stående i skapet, de har blitt merkelig lite brukt med tanke på hvor godt jeg faktisk liker de. En av grunnene er at de er i lakk, og lakk får så fryktelig fort striper. I år gikk jeg endelig til innkjøp av impregnering til lakkskoene, det har faktisk vært hovedgrunnen til at skoene ikke har blitt brukt. Hver gang jeg har vært i butikken har denne tuben med impregnering gått i glemmeboka. Nå har jeg endelig skaffet meg en tube, og du vil ikke tro hvor stor forskjell det har gjort på alle skoene mine i glatt skinn. Dessverre hadde paret i lakk fått seg noen striper, men nå er disse stripene er så vidt synlige fordi jeg har pusset de - yey! Når jeg først var i gang med det ene paret, gikk jeg like godt i gang med resten av skinnbootsene. Alle fikk seg en grundig vask med en fuktigklut, sålene en puss med en gammel tannbørste og deretter en grundig puss med impregnering for blankt skinn - for en forskjell! De beste 80 kronene jeg noen gang har investert, ta vare på skoene dine så holder de seg pene lengre - klem!

Likes

Comments

Fredagen er her, og den kom ikke et øyeblikk for sent!
Forrige helg dro vi hjemover til Sunnmøre, og etter en koselig helg hjemme har det gått i ett, og bloggen har dessverre med det blitt nedprioritert. Vi koset oss veldig, og fikk i alle fall litt tid sammen med familien før vi måtte tilbake til byen. Siden vi kom hjem tirsdagskveld har det vært full rulle med prosjektoppgave i samfunnsfarmasi hvor et første utkast skulle stå klart, og leveres i dag. Nå er den levert, og vi kan ta helg med god samvittighet. Jeg oppdaterer dere litt mer i løpet av helgen, nå skal vi nyte fredagskvelden sammen. Ønsker dere en fin fredag, vi snakkes - klem!

Likes

Comments

Tidsfordriv, for dager jeg kjeder meg eller dager jeg trenger påfyll av inspirasjon, eller en dose ekstra latter -da titter jeg alltid innom Youtube. Youtube har lenge vært en gutteting for meg, men når det er sagt så finnes det så mange flotte og inspirerende kanaler som faller godt i smak. Jeg er glad i både reise, mote, skjønnhet og en god dose med humor, det finnes det mye av på Youtube. Kanskje vi deler noen av de samme favorittene, her er fire av mine - klem!

Janni Delér

Reise, mote & livsstil

Tess Christine

Reise, mote & skjønnhet

Ashley Brooke

Mote & livsstil

The late late show with James Corden

Humor, kjendiser & latter
James Corden får meg alltid i godt humør. Dere må se Carpool karaoke med Adele, digger den dama!

  • Skrevet i: Tips

Likes

Comments

Akkurat nå kjenner jeg at sommerfuglene så vidt har startet å spre seg i magen, jeg er litt nervøs for eksamen i morgen, samtidig som det blir helt sinnsykt herlig å være ferdig. Gleder meg, vi setter snuten rett hjemover med en gang den er overstått - det blir godt! Både Stian og jeg skal hjemover, vi får skyss med pappa som bor i Drammen - det blir koselig. Akk, det skal bli så utrolig godt, kjenner jeg er klar for en dose med hjemme og familie. Håper dere får en fin morgendag, kanskje vi snakkes - klem!

LEATHER JACKET FROM SAMSØE SAMSØE
SWEATER FROM BAUM UND PFERDGARTEN
JEANS FROM DIESEL
BOOTS FROM BIANCO BY CAMILLA PIHL
HAT FROM H&M

  • Skrevet i: Mote

Likes

Comments

Tenk at det allerede er oktober, 2016 flyr virkelig forbi. Jeg har pakket frem høstgarderoben, og tro det eller ei men i dag har det vært såpass kjølig at jeg tok i bruk pelskåpen. Jeg har gledet meg til å kunne ta den frem igjen, samtidig er det litt trist at varmere dager er forbi. Det blir herlig å kunne ta i bruk de fine ullgenserne mine uten å svette, så det gleder jeg meg til. Høsten er jo egentlig en veldig flott årstid, så lenge gradestokken ikke synker under null er jeg fornøyd. Gruer meg litt til vinter, minusgrader og isete veier, men det er heldigvis en stund igjen til vi kommer så langt. Vi får nyte det høsten har å by på først, vakre farger i alle tretopper, koselige høstkvelder med en kopp varm te under pleddet her hjemme, og ikke minst mange kule høstantrekk og kombinasjoner. Vi snakkes - klem!

FUR COAT FROM MANGO
JEANS FROM DIESEL
SHOES FROM BIANCO BY CAMILLA PIHL

October // warm coats, chunky knits, comfy jeans & cool boots

  • Skrevet i: Mote

Likes

Comments

Jeg nevnte forrige uke at jeg hadde en skikkelig god brødoppskrift på lager, og endelig skal jeg dele den med dere. Jeg elsker å lage mat, men å bake er en helt annen sak. Noen ganger får jeg bakeånden over meg, og da er denne oppskriften virkelig en slager. Oppskriften finner du under - klem!

Oppskrift til 2 brød

25 gram gjær
2 ts sukker
5 dl kaldt vann
5 dl kald melk
200 gram sammalt spelt
500 gram hvetemel
500 gram grovmalt rugmel
4 ss solsikkekjerner
2 ss linfrø
2 ss chiafrø
1 ts salt

Løs gjerne i kaldt vann, tilsett sukker og visp lett om med en gaffel til gjæren er løst. Deretter blander du sammen de tørre ingrediensene. Tilsett all væsken til det tørre. Rør godt om til alt er godt mikset, deigen skal være ganske løs, og skal ikke eltes. Legg over plastfolie og sett deigen kjølig over natten. Jeg setter min ofte ut på balkongen, da legger jeg en ekstra pose over.
La deigen stå ute i romtemperatur i 1 time før de skal i formen. Smør formene lett med rapsolje - ha brødene i hver sin form og la de etterheve i 1 time. Stekes på 230 grader, nederste rille i 30 - 40 minutt.

  • Skrevet i: Mat

Likes

Comments

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiveren av bloggen.
Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.