Påsk: helgen då man sörjer och firar att Jesus dog och återuppstod, lite motstridigt tycker jag eftersom påsken skiftar varje år men aja, vi är iallafall lediga på grund av det så jag tänker inte klaga.

Har inte firat så mycket, inte ens köpt nå påskgodis i år så jag kanske gör det sen. Målade iallafall naglarna, hade en tanke på att måla en kyckling eller kanin eller både och, men eftersom gymnasiearbetet väntar på mig fick det bli något enklare.

Under helgen har mina tankar riktats en hel del mot USA och Nordkorea, och jag undrar var sjutton de sysslar med. Kära Trump, varför utmanar du ödet så? Om du älskar dina vita (native) amerikaner så mycket som du påstår tycker jag att du kan backa lite och bara andas en stund, och tänka på de konsekvenser som dina kära invånare skulle drabbas av om du hotar och attackerar ett annat land. Och jag hoppas innerligt att alla som röstade på honom reflekterar och ifrågasätter nu det val de gjorde den där bleka novemberdagen.

Likes

Comments

I tisdags var vi på teatern landet inuti som handlade om att vara homosexuell på landsbygden eller en mindre ort i övrigt, samt modet att stanna kvar.

Anordnarna var samma personer som gjort Männen i rosa triangel så jag hade höga förhoppningar på den här föreställningen, och den svek mig ju inte. De hade samlat på sig historier från olika bygdegårdar och berättade dem på en löpande band så att det blev en röd tråd genom hela föreställningen. De tog upp var hur det kändes att vara homosexuell i en mindre ort och hur många trodde att de inte skulle hitta kärleken om de inte flyttade till en större stad, men de pratade också mycket om hur alla människor från en mindre ort kände en press på att flytta. Att man ständigt fått höra att man måste flytta till storstaden för att lyckas och göra karriär, men att man faktiskt också kan finna lyckan i en mindre stad.

Gillade teatern väldigt mycket, det fanns endast 80 biljetter och publiken satt på scenen med aktörerna så att hela showen var som ett samtal. De använde små växter under föreställningen som de placerade ut på en jordyta som de format till Sverige, och de använde även växter under Männen med rosa triangel. Aktörerna använde en fin symbolik och gestaltning genom hela framförandet, och än en gång beklagar jag mig över att man inte kan se om en teaterföreställning.

Likes

Comments

Sitter just nu i sängen med hunden som sällskap, förkyld, troligtvis febrig och uttråkad. Febertermometern har inte flyttat sig från 37 grader sedan tisdagskvällen men mamma (och Karl) tyckte ändå att jag har feber så jag fick hoppa över nationella idag och vila upp mig istället. Dränker mig i te och honung och hoppas på att det ska bli bättre snart, har inte varit sjuk på hela läsåret och när det väl kommer är det som mest olägligt. Men aja, ska försöka göra lite gymnasiearbete sen, börjar bli lite bråttom och jag kan ju säga att jag inte är nära målet än iallafall..

Igår tog jag mig ändå ner till Storsjöteatern, hade väntat på det här ögonblicket sedan i januari så jag kryade på mig så gott det gick innan jag tog mig ner dit. Vi såg What Will Have Been, en cirkusföreställning som hade kommit hit från Australien, den var imponerande med duktiga aktörer. Dock slår den inte Limits, men det kommer nog ingen cirkus att göra för den toppar ju allt. Greppade inte riktigt budskapet heller för det framkom inte jättetydligt, men den var iallafall bra och jag njöt av showen.

Likes

Comments

Idag har varit en jättebra men samtidigt dålig dag. Den har varit bra för att vi hade ganska roliga lektioner idag och vi diskuterade mycket på Hummus och Samtida kulturuttryck, vi var på UF-mässa för att stötta våra kära vänner (och jag vann lotteriet om två påsar fruktremmar!), och sedan bakade jag, Vilda och Linnéa scones. Det dåliga med dagen är att jag är på väg att få månadens så kallade "besök" och vissa personer omedvetet provocerade mig just denna dag genom ett (väldiiigt) dåligt skämt och dra förhastade slutsatser. De bra sakerna överväger dock de dåliga och dagen i helhet har varit väldigt mysig.

Denna vecka är ganska hektisk, igår var vi på teater med Mark Levengood, idag på mässa osv, imorgon på musikesteternas konsert, på torsdag är det kursprov i engelska 7 (gråter), fredag klippning och på lördag ska jag jobba på Kupan. Mejlade även chefen där för möte om att få anställning på kaféet, får se hur det går för de anställde nyss en ny men jag hoppas på det bästa.

Likes

Comments

Bibliophile

n. a lover of books; one who loves to read, admire and collect books.

Kände att det passade in på mig lite för bra. Var på Kupan med Vilda och Anitra och som vanligt hittade jag böcker att lägga till i min samling. Denna gång köpte jag tredje boken i trilogin om David (hoppas på att hitta den andra också så att jag kan läsa vidare), Cirkeln som jag påbörjade för länge sedan men aldrig avslutade, och den efterlängtade Sophies historia av Jojo Moyes. Älskade hur Livet efter dig var skriven så jag har höga förväntningar på denna, men annars får den stå och se vacker ut i bokhyllan för omslagen till hennes böcker är så himla fina(!!)

Likes

Comments

Poängjakten är i full gång i klassen, vi har en individtävling och ett av uppdragen är att komma i finkläder en fredag vilket jag körde på idag och jag hade till och med klackskor på mig för första gången i mitt 18-åriga liv då jag måste börja öva inför balen, hehe. Klacken var inte mer än fem centimeter men ack så ont jag hade i fötterna i slutet av dagen. Ska försöka sätta i rutin att gå i dom nu och då för att bli mer van, vill helst inte stappla fram på balen.

Likes

Comments

Pojken som kallades det av Dave Pelzer. Det är en lång novell om man kan kalla det så, och författaren själv är huvudkaraktären i berättelsen. Det handlar om Pelzer som blev misshandlad av sin mamma och man får följa honom genom barndomen från att misshandeln börjar tills dagen då han blir fri.

Anna rekommenderade novellen för flera år sedan och jag hittade den på Kupan för minst ett halvår sedan men aldrig kommit till skott att läsa den för att jag hört att den är så hemsk. Satte igång med den förra veckan efter att jag läst ut 1984, och tårarna bara strömmade nedför mina kinder. Den träffade mig hårt i magen och jag förstod verkligen inte hur en människa kan behandla en annan människa på ett sådant inhumant sätt, och särskilt inte ens eget barn. Det förklaras att mamman var sjuk och såg honom därför inte som sin egen son längre, men ändå kunde hon behandla resten av sina barn normalt. Hur kan en människa leva med sig själv om denne behandlat en annan individ så illa? Det gjorde mig också ledsen att se hur han sökte hennes kärlek och erkännande in i det sista trots vad hon utsatte honom för, för trots allt var hon forfarande hans mamma.

Pojken som kallades Det är en novell som lyfter fram ett ämne som länge varit tabubelagt och uppmärksammar att det finns tusentals andra barn som får genomgå liknande saker. Det är en historia om överlevnad, seger, och triumf.

Likes

Comments

På engelskan läste vi böcker om samhällsproblem och sociala frågor och då valde jag att läsa 1984 av George Orwell. Den skrevs under 40-talet och handlar om ett framtida London år 1984 där landet är kontrollerat av ett politiskt parti som har totalitär makt och styrs av Storebror. Invånarnas varje rörelse övervakas och partiet försöker få fullständig kontroll över folkets psyke genom propaganda och fruktan.

Boken var bra, lite jobbig på grund av sättet den var skriven på, man fick läsa alla Winstons tankar i ett allvetande perspektiv och jag vet inte om jag gillar alltför detaljerande tankar. Det är visserligen meningen med boken för att visa på huvudkaraktärens så kallade doublethink där han sätter två reflektioner mot varandra samt för att framföra hur han analyserar och ifrågasätter deras samhällsstruktur.

Tycker dock att man kan dra lite paralleller till dagens samhälle och hur det ser ut idag. Friheten att tänka och tycka som man vill är förbjudet i vissa länder och kampen om olika sorters frihet är väldigt aktuell just nu runt om i världen. Romanen är iallafall helt klart en klassiker som jag tycker att alla bör läsa om man får chansen till det.

Likes

Comments

Kurt Hugo Schneiders cover av Machine Gun Kelly & Camilla Cabellos Bad Things med Sam Tsui och Madilyn Bailey, plus att han har lagt in Pachelbels Canon i D. Originalet är bra, deras cover är bra, och plus Pachelbel blir det underbart. Rekommenderar att ni lyssnar på den.

Likes

Comments