Lite bilder från senaste veckorna. Promenerade hem från jobbet för jag missade bussen och orkade inte sitta i tjugo minuter och vänta. Var dock tvungen att ringa Vilda och fråga om vägen för mitt lokalsinne är sämst, så jag visste inte om jag skulle till vänster eller ner för backen. Klottrade även lite i mitt ritblock, vill gärna skapa något med en penna när jag har för mycket tankar i huvudet, och denna gång åstadkom jag en liten skiss.

Träffade tjejerna i fredags, vi hade en myskväll med sushi, snacks och sällskapsspel. Har gosat med Izzy en hel del som tröst efter hennes operation då hon har blivit lite rastlös eftersom hon ska röra på sig så lite som möjligt för att såret ska kunna läka. Igår tittade jag på Brokeback Mountain och idag har jag målat naglarna och tittat på BTS comeback show för DNA och Love Yourself, ett album jag rekommenderar för övrigt.

Likes

Comments

I tisdags hade jag min första arbetsdag på Bonnier på H1 och nu efter fyra dagar där känns det ändå ganska bra. Har haft utbildning och suttit med en snubbe som jobbat där i två år och har då fått lyssna på samtal, knappat lite på tangentbordet, prövat att endast ta emot samtal, fått göra både och, och idag fick jag stå på egna ben och sitta själv vid en dator.

Känner mig jättejobbig för jag har ställt sjuhundra frågor idag till teamledaren som sitter vid mitt bord, kom nästan för sent igår för att bussen körde förbi mig fast jag stod vid busshållplatsen med busskortet redo, har försökt att bli lite bekant med mina kollegor utan vidare resultat, börjar förstå systemet lite bättre nu, det är ganska kul ändå eftersom jag får prata om böcker med kunderna, och idag fick vi fredagsfika som bestod av chips, popcorn och morotskaka för att det gått bra för vår avdelning denna vecka.

Likes

Comments

Målningar-teckningar-grafik-skulptur-objekt och "den retrospektiva väggen"

Idag var det vernissage i exercishallen med verk av Rolf Karbelius, och jag älskade det. Samlingen som kallades för Orkestern var JÄTTEFIN. Ville köpa med mig alla målningar hem, men eftersom en kostade ca 10-20.000kr så blev det inget av med det. Älskade samlingen så himla mycket främst på grund av att ingen tavla hade ett komplett ansikte på personen bakom instrumentet, och många saknade huvuden helt och hållet. Tyckte att det visade på anonymitet hos musikern och att det är instrumentet och musiken som ska vara i centrum, inte personen bakom det. Idag bryr vi oss mer om vem som gjort musiken, skrivit boken, eller skådespelat i filmen och reflekterar inte lika mycket över själva berättelsen eller musikstycket, och jag tyckte att hans tavlor framställde det väldigt bra. Men sen kan ju också tavlorna syfta på anonymiteten som man har när man spelar i en orkester eftersom man då är en i mängden som spelar sitt instrument och tillsammans skapar man en helhet. Mina tankar är ett virrvarr just nu så jag kände att jag måste få ut dem någonstans och då fick det bli en liten konstanalys här hehe.

Rekommenderar iallafall att man går dit och tittar, för Karbelius är sjukt duktig på att måla och alla hans tavlor var super. Eftersom utställningen kallades för "den retrospektiva väggen" så fanns det målningar från mitten på 60-talet när han började med måleriet fram till nu. Hans tavlor är färgstarka men han leker också med perspektiv och former, och målar även av det triviala i vardagen och så som han ser verkligheten.

Likes

Comments

den natten när du somnade in
hade en annan värld
börjat smyga in i din kropp
hade redan satt ut
främmande hamnar och vägar
som lockade till sej din själ

Första strofen i Resväskan an Bruno K. Öijer som jag vill tillägna Bodil, Mårtens mamma, som vi tog farväl av i eftermiddags i Marielundskyrkan. Hon kämpade länge med sjukdom och kommer vara saknad av släkt och vänner, men vi får hoppas att hon nu är fri från smärta och kan vila i frid.

Likes

Comments

Kortfattat så åkte jag, Anna och Izzy till Rödöbron för att fota lite. Izzy badade och blev såklart huvudmodellen för dagen, men fångade även Anna på lite bilder. Idag simmade även Izzy för första gången, tidigare har hon bara vadat lite ute i vattnet men aldrig riktigt våga gå längre än hon bottnar, men idag tog hon flera simtag och stolt som jag var förevigades ögonblicket med kameran.


Vi gick sedan upp på Tibrandshögen och fick nostalgikänslor eftersom hela humanistiska programmet åkte dit när vi gick i ettan. Sammanfattat hade vi en bra och mysig eftermiddag så jag tänkte skylta lite med bilderna som togs idag.

Likes

Comments

Såg en kabareföreställning igår för första gången och det var super. Hade läst att föreställningen och artisterna var kända världen runt så jag hade ganska höga förväntningar när jag klev in i tältet, och det var till och med bättre än vad jag väntade mig. Gillade nog konferenciern Reuben Kaye mest, han brukar beskrivas som "The evil love child of Liza Minnelli and Jim Carrey" då han är en humoristisk person med lite fräcka skämt och mycket energi, och bjuder även på sång under föreställningen.

Likes

Comments

Liten sammanställning av vad jag har haft för mig de senaste dagarna. Blev utekväll på stråket i söndags och igår gick jag på stan och sökte lite jobb på kaféer och diverse butiker, men än så länge är ingen superintresserad av mig och säger att de får se närmare hösten. På kvällen gick jag på utebion i badhusparken med Linnéa och några av hennes kompisar för att se Dirty dancing, fick massa flashbacks till tvåan och Italienresan med klassen.

Var ner på stan en sväng idag också för att köpa yranbiljett till fredagen och införskaffa lite andra nödvändigheter till mina självstudier i koreanska. Det var ett tag sedan jag öppnade språkböckerna och när jag skulle göra det hittade jag inte mina anteckningar så nu har jag skrivit om allt från kapitel ett i det nya anteckningsblocket jag köpte på stan idag. Blir alltmer taggad på resan till Japan och Sydkorea så medan jag väntar på att nästa vår ska komma får jag förbereda mina språkkunskaper lite så att vi kan ta oss runt i städerna med vår engelska och dåliga japanska/koreanska.

Likes

Comments