Kortfattat så åkte jag, Anna och Izzy till Rödöbron för att fota lite. Izzy badade och blev såklart huvudmodellen för dagen, men fångade även Anna på lite bilder. Idag simmade även Izzy för första gången, tidigare har hon bara vadat lite ute i vattnet men aldrig riktigt våga gå längre än hon bottnar, men idag tog hon flera simtag och stolt som jag var förevigades ögonblicket med kameran.


Vi gick sedan upp på Tibrandshögen och fick nostalgikänslor eftersom hela humanistiska programmet åkte dit när vi gick i ettan. Sammanfattat hade vi en bra och mysig eftermiddag så jag tänkte skylta lite med bilderna som togs idag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Såg en kabareföreställning igår för första gången och det var super. Hade läst att föreställningen och artisterna var kända världen runt så jag hade ganska höga förväntningar när jag klev in i tältet, och det var till och med bättre än vad jag väntade mig. Gillade nog konferenciern Reuben Kaye mest, han brukar beskrivas som "The evil love child of Liza Minnelli and Jim Carrey" då han är en humoristisk person med lite fräcka skämt och mycket energi, och bjuder även på sång under föreställningen.

Likes

Comments

Liten sammanställning av vad jag har haft för mig de senaste dagarna. Blev utekväll på stråket i söndags och igår gick jag på stan och sökte lite jobb på kaféer och diverse butiker, men än så länge är ingen superintresserad av mig och säger att de får se närmare hösten. På kvällen gick jag på utebion i badhusparken med Linnéa och några av hennes kompisar för att se Dirty dancing, fick massa flashbacks till tvåan och Italienresan med klassen.

Var ner på stan en sväng idag också för att köpa yranbiljett till fredagen och införskaffa lite andra nödvändigheter till mina självstudier i koreanska. Det var ett tag sedan jag öppnade språkböckerna och när jag skulle göra det hittade jag inte mina anteckningar så nu har jag skrivit om allt från kapitel ett i det nya anteckningsblocket jag köpte på stan idag. Blir alltmer taggad på resan till Japan och Sydkorea så medan jag väntar på att nästa vår ska komma får jag förbereda mina språkkunskaper lite så att vi kan ta oss runt i städerna med vår engelska och dåliga japanska/koreanska.

Likes

Comments

Igår blev jag ju då 19 år, vilket firades med middag på stråket med tjejerna. Avslutade kvällen med en biltur ut till Elins stuga där vi rodde ut i hennes lilla roddbåt en bit ut på sjön. Hade en jättefin kväll och är så tacksam över att ha dessa tjejer som förgyller min vardag.

Likes

Comments

Igår tog jag fram kameran för första gången på länge, och det var sååå underbart. Förstår inte varför jag inte tag mig tiden att fota med kameran oftare för jag älskar det. Först fick min kära hund agera modell, men det blir lite tradigt att bara fota henne efter en stund när hon ligger där i gräset så jag och Anna tog oss då en biltur ut på Frösön där kameralinsen fastnade på henne och Leo istället.

Likes

Comments

det vitskimrande
skelettet av en kvinna
lutade sej fram över vasen
drog in doften av dom mörkröda rosorna
och kunde inte slita sej därifrån
mindes mer och mer

Likes

Comments

Nio dagar efter studenten och jag har snart landat i livet som arbetslös. Studenten i sig bestod av mycket skratt och tårar och nu i efterhand känns det ganska tomt att inte tillhöra en klass längre, fast samtidigt är det som att man inte riktigt fattat det än utan att den större chocken kommer att komma när alla återvänder till sin klass och för att börja det nya skolåret medan man själv står kvar här. En liten extra tomhetskänsla och existentiell ångest har man också haft under veckan då alla mina kära vänner åkt utomlands tillsammans medan jag själv valde att stanna hemma för att inte använda upp alla mina sparpengar som är ämnad för nästa års resa.

Kommer sakna klass och lärare på humanistiska och min tid på Wargen har varit underbar, men nu inleds ett nytt kapitel med nya tag. Ett kapitel som just nu känns skrämmande eftersom man fortfarande inte vet vad man vill göra och man frågar sig om man blivit lönsam efter dessa tre år eller om man kommer att bli lönsam i framtiden. Förhoppningsvis kommer polletten att trilla ned så småningom, och som vår mentor sa: Det ordnar sig nog eller så går allt åt helvete.

Likes

Comments

🌹💙

Tre dagar kvar, det är helt sjukt. Har varit glad för att alla uppgifter är klara, har haft ångest för att allt är över snart, och tror att jag befinner mig i ett vakuum just nu där jag inte riktigt fattar att studenten är så pass nära som den faktiskt är.

En del österänghäng har det ju blivit på senaste tiden, träffat massor av folk, umgåtts med klassen, köpt studentkläder i sista sekund och städat samt målat naglarna så att de ska passa mina studentkläder. Organiserade mina böcker igår så att dom är färgkordinerade (som alla på tumblr gör), och eftersom jag är pedantisk får jag smått ocd när vissa böcker sticker ut mycket mer än andra men hyllan ser färgglad och fin ut så det får vara så nu.

Ska ta vara på de sista dagarna som student, kommer nog kännas tomt att inte ha nån skola eller klass att gå till längre efter fredagen har passerat, men när ett kapitel avslutas så börjas ett nytt där nya äventyr väntar.

Likes

Comments

Efter Boktjuven påbörjade jag Coraline en molnig eftermiddag, och jag avslutade den samma kväll (natt om man vill precisera sig). Den handlar om Coraline som inte har jättebra relationer med sina föräldrar och de har just flyttat till ett nytt hus. I det här huset hittar hon sedan en dörr som leder in till en parallell värld där allt verkar vara precis som i den riktiga världen förutom att den andra mamman hon träffar är mycket snällare och har knappar till ögon.

Såg filmen före boken på Julias rekommendation, har ibland lite svårt för stop motion-filmer, men eftersom Henry Selick också regisserade The Nightmate Before Christmas gav jag den en chans. Filmen var bra och boken var bra, dock märks det tydligare att boken är mer för barn medan filmen kan uppskattas även när man är äldre. Den filmatiserade Coraline var också mer obehaglig än den skrivna, särskilt den andra mamman. Deras knappögon var också läskiga eftersom man annars kan läsa av folk på deras ögon. Så även fast den andra mamman var vänlig och omtänksam blev man alert för att det såg så fejk ut och hon var för perfekt. Filmen tycker jag iallafall att man borde se, och boken borde man läsa om man är så pass intresserad av Coraline och dess story.

Likes

Comments