Tänkte rekommendera dokumentären God Loves Uganda, såg den till rapporten vi skulle skriva i engelskan men den var väldigt givande så jag tycker att fler borde se den.

Den handlar om amerikanska evangelister som åker till Uganda, vilket de kallar för Afrikas pärla, för att missionera och sprida sitt budskap. I dokumentären får man se hur de sjunger ramsor om Jesus med barnen, pratar om den evangeliska tron för muslimer och att de borde vända sig till Jesus istället, samt vad de tycker om andras sexliv.

Man får också se vilken inverkan de har på landet angående homosexualitet, då de anser att det är något ont som världen, eller Uganda, inte behöver. Scott Lively som var bland de första evangelisterna som kom till Uganda har till och med skrivit en bok om en konspirationsteori där han hävdar att Hitler och hans män var homosexuella, och att det var det som drev dem till att starta förintelsen. Jamen visst, det var precis så det gick till..

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta åt deras åsikter eftersom de låter ganska idiotiska i mina öron, men samtidigt blev jag lite rädd när jag såg dokumentären för att den innehöll alla dessa människor som hade den här sjuka uppfattningen om folks sexuella läggning.

Dokumentären var iallafall intressant då att jag fick en inblick i hur dessa människor ser på saker och ting, men däremot kommer jag aldrig att kunna förstå varför folk hatar homosexuella och varför det stör dem vem en annan individ älskar. Varför? Det var en fråga som fastnade i mitt huvud efter dokumentären var slut, och jag kan ännu inte komma på ett bra svar.

Likes

Comments

På senaste tiden har jag tittat på en hel del serier; Shadowhunters, Skam, och Sherlock. Shadowhunters är inte jättebra, men ett okej tidsfördriv då jag har stämplat ett par som seriens otp. Skam är också okej, har inte tittat på det förrän nu då jag har en tendens att inte vilja följa strömmen så fort något blir enormt populärt över en natt. Men gav mig till slut då jag lovade Vilda att börja titta om hon tittade på ett avsnitt av Sherlock, är nu inne på andra säsongen och kan både förstå och inte varför folk älskar det så mycket.

Meeeeen, sista episoden av Sherlock släpptes igår, tittade på det i eftermiddags och jag dör lite inombords. Fjärde säsongen hade ett bra upplägg, bra handling och bra avrundning och de drog fina paralleller här och där till tidigare säsonger.

Det verkar dock som att det inte kommer bli en femte säsong på sättet som de avslutade sista avsnittet, lite tråkigt men de avrundade serien på ett bra sätt så man är ändå nöjd med slutet, och serier brukar ju också kunna bli lite långdragna när de bara släpper säsong efter säsong som på ett löpande band. Rekommenderar serien till folk, lugnt en av mina favoriter.

Likes

Comments

Hela dagen har spenderats med näsan i en bok; började läsa Fallen ängel lite smått igår så idag läste jag ut den, rätt okej bok men kände att jag möjligen hade passerat målgruppen med några år, och att jag hellre skulle ha läst den när jag som fjortonåring önskade att jag hade den i min ägo. Men det var ändå lite mysigt med lite fantasy och tonårsdrama, typ en uppgraderad och lite bättre skriven Twilight.

När jag hade läst ut den läste jag en bit ur Araben, en bok vi läser på litteraturen och jag måste läsa minst tjugo sidor per dag för att hinna läsa ut den innan redovisningen äger rum. Det är en nyttig roman som tar upp viktiga ämnen, men ärligt talat är det inget jag skulle få för mig att läsa på fritiden så den har inte riktigt fångat mig som läsare än fast jag nästan har läst halva boken.

Efter dessa tjugo sidor visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på, händerna kändes lite tomma efter att ha lagt ifrån mig boken men jag kände inte för att fortsätta läsa den heller så jag tog upp Boktjuven istället som jag inte läst i på ett tag. Den är väldigt fint skriven, en bok jag rekommenderar till alla även om jag själv inte läst ut den än.

Likes

Comments

Lite bilder från gårdagen som spenderades i Vildas stuga, i Tännforsen, och i Åre med dessa mysiga människor 👐🏼

Likes

Comments

Första avsnittet till fjärde säsongen av Sherlock släpptes igår, så givetvis var jag och jagade det på olika hemsidor idag eftersom man bara kan titta på BBC's hemsida om man befinner sig i landet, och det gör man ju inte precis.

Avsnittet var väldigt mycket bra, kan knappt bärga mig till nästa vecka när de släpper det andra, men å andra sidan har jag väntat i två år på det här så i jämförelse med det är en vecka ingenting. För övrigt har jag målat naglarna, pluggat engelska och löst sudoku idag, en lugn och stillsam dag fick det bli.

Likes

Comments

View tracker

Nytt år, nya möjligheter..eller något sådant. Försökte tänka på vad jag har gjort det här året, men kom inte på så mycket, men sedan tänkte jag att det är lika bra för det innebär att jag låtit min introverta sida fått tagit upp den tid den behöver.

Igår firade vi iallafall nyår, det var nästan hela Skogen plus några till, vi var hos Josefin och åt middag och firade lite innan vi tog en taxi in till stan för att vara på plats i badhusparken till tolvslaget. Såg fram emot alla fyrverkerier, men när jag väl var på plats tyckte jag bara att det lät högt och skrek till flera gånger för att smällen skrämde mig. Men aja, det var fint iallafall och vi träffade massor av människor som man önskade gott nytt år till, blev dock inga nyårskyssar utan jag föredrog att hålla mig till nyårskramarna 🎊

Likes

Comments

Vad jag har haft för mig på sistone som gett mig julkänsla; pyntat granen, haft en secret santa (plus fått en försenad födelsedagspresent), skrivit hatdikter på vedträn, målat juliga motiv på naglarna, och julpyntat i lägenheten med alla (bokstavligen) hundra tomtar.

Likes

Comments

"Och de allra lägsta varelserna bland detta avskum var vi - männen med rosa triangel."

Männen med rosa triangel, en skildring av vad de homosexuella fick stå ut med i koncentrationslägrena under andra världskriget. Boken är en berättelse som författaren har fått höra av en homosexuell fånge som överlevde sin vistelse i koncentrationslägret först i Sachsenhausen och sedan i Flossenbürg.

"Oron gällde att tyska bombplan om natten skulle utplåna vårt koncentrationsläger från jordens yta för att undanhålla eftervärlden den nazistiska regimens skändligheter, och sedan skylla bombningen på de allierade. Orsaken till att så aldrig skedde var inte någon mänsklig ingivelse hos de högt uppsatta nazisterna. Nej, det berodde enbart på att allt flygbränsle hade tagit slut."

Boken var bra, den var gripande och tung, men den var också givande. Innan jag såg teatern med samma namn där de skildrade boken hade jag knappt hört talas om att de homosexuella också blev förföljda av nazisterna, och att man brukar räkna in dessa människor i kategorin med de glömda offren för kriget. Eftersom det är baserat på en persons egen erfarenheter var det ibland svårt att ta in allt jag läste; att människor utsatt andra människor för sådana grymheter. Vid vissa tillfällen blev det därför som att jag stängde av för att jag inte orkade ta in allt, medan andra gånger satt jag och hade tårar i ögonen.

Jag rekommenderar er att läser boken, ägna er 200 sidor till att läsa om dessa oskyldiga människor som mördades hänsynslöst under denna mörka period av historien, men som också gjorde allt i sin makt för att överleva.

"Låt oss aldrig glömma dem,
våra otaliga döda,
dessa namnlösa, odödliga offer!
"

Likes

Comments

De senaste tre veckorna har jag spenderat mina eftermiddagar på biblioteket och idag är inget undantag. Veckan har dock varit en smula händelserik iallafall. I måndags fyllde min mor år så vi firade henne när jag kom hem från biblioteket, Vilda hittade Männen med rosa triangel där också, och eftersom jag har letat efter den en lång tid lånade jag hem den.

I tisdags var det luciafirande i kyrkan där musikesteterna hade luciatåg, och efteråt fikade all humanister tillsammans. Igår var Izzy lite dålig, hon får som nå hostattacker/panikattacker ibland och igår var det värre än det det vanligtvis är. Troligtvis är det för att hon har ätit nåt, en pinne eller så där nå flisor fastnat i halsen, men igår var det extremt. Lite passande sådär taggade Ida mig i en bild så jag kände att jag var tvungen att ta med den i inlägget för att den är så relevant till livet 🐶

Likes

Comments

Nu så här dags till jul har Peter Hollens släppt en julskiva, och nyligen släppte han en liveversion av sin egenkomponerade låt som finns med på skivan. Delar med mig av den här för den träffade mig rakt i hjärtat och hans sångröst berörde mig på ett plan jag icke kan beskriva.

Likes

Comments