View tracker

Det kostade 70kr (som vi visserligen fick ner till 35kr), jag stinker rök, vi fick köa i 15-20 minuter när vi skulle betala entrén för att kassaapparaten inte fungerade, och det var svinkallt. Men däremot var det ändå ganska mysigt, vi hälsade på de från UF som stod och sålde för att visa vårt stöd, och tittade på alla andra marknadsstånd som fanns. Köpte fruktremmar av Arida Fructum, Matilda, Elin och Amandas UF, rekommenderar att ni också gör det i framtiden 🌝

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Har jättemycket läxor just nu, så dagarna ser ut ungefär så här; vakna, skola, plugga på biblioteket, gå hem och äta middag, gå ut med hunden, sova, och repetera. Lärare verka tycka att deras ämne är det viktigaste, och glömmer bort att vi har åtta till.

Men livet rullar på ändå, firade 200-dagars i måndags och förra helgen gjorde jag och Vilda eget bubble tea och tittade på Totoro, vilket vad väldigt mysigt.

Likes

Comments

View tracker

Två utställningar som jag såg på Jamtli idag; Norrlands artilleriregemente, A4 under 100 år, och Olof Ågren - ett konstnärskap

Likes

Comments

Tycker att små enkla tatueringar på Totoro är väldigt fina, men skulle nog aldrig våga skaffa en tatuering själv. Om jag nu skulle göra det skulle det nog bli en liten Totoro. Det slog mig häromdagen att det är nio år sedan jag såg filmen för första gången, och efter det utverkades mitt intresse för manga, Japan och övriga Östasien, så man kan säga att Totoro har lett mig till att bli den jag är idag.

Likes

Comments

Hu-fika med jultema stod på schemat idag! Det var vi treor som ordnat det, så vi hade massor av julfika som vi tog för oss av medan vi lärde känna resten av programmet. Senare spelade vi också kahoot där vi hade gjort ett quiz med frågor om klassen för att de skulle få en inblick i vilka vi var. Det var iallafall väldigt trevligt, hu-fika är ett sådant mysigt avbrott i den vanliga skoldagen, synd bara att vi inte har det oftare 🎅🏽

Likes

Comments

"Vad ska bort? Främlingsfientlighet, rasism eller kolonialism?" är en utställning som äger rum på Gaaltije just nu. Den handlar om samehatet och hur folk uttrycker det på sociala medier, i tidningar eller annat dylikt. Utställningen var massa citat som de hade hittat från olika håll eller personliga erfarenheter där de själva blivit utsatta för hatet.

Det var en bra föreställning som var givande, men jag kände hur det började koka inom mig när jag gick runt där. Jag brukar kunna försöka förstå hur en människa tänker, även om jag inte håller med, men i detta fall förstår jag inte. Ett citat som jag fotade säger att personen bakom det aldrig har träffat en same, men uttrycker ändå sitt hat väldigt starkt. Jag förstår inte hur man kan hata en grupp människor när man inte ens har träffat någon som tillhör den. Varför stör det dig om de vill utöva sin kultur?

Likes

Comments

Känner att det blir färre och färre blogginlägg som skrivs och fler och fler läxor som måste göras. Idag hade vi först samtida kulturuttryck där vi fick läsa vad som sägs vara världens svåraste text skriven av Wittgenstein. Man blev lite snurrig i huvudet av den, och bättre blev det inte heller när Karl sa åt oss att säga vilken vi tyckte var föremålets sanna identitet; en fysisk stol, en bild på stolen eller en text som definierar ordet stol..asdfghjkl.

Hämtade också saffranet idag som vi ska sälja till klasskassan för att samla ihop den sista slanten till flak osv. Om nån vill köpa är det bara att hojta till, vi säljer totalt 140-nånting brukar, så det finns ju så att det räcker och (förhoppningvis inte) blir över.

Likes

Comments

Vintern är kall. Den är så svinit kall. Men den har sina stunder också; till exempel när det är soligt och frost på trädgrenarna. Eller när det snöar på julafton, eller också när jag ser Izzy studsa lekfullt i djupsnön. Det är i dessa stunder jag kan uppskatta snön för en liten stund, men bara för ett ynka ögonblick. Sedan blir det svinkallt igen.

Likes

Comments

Ungefär vad jag har gjort i helgen. Har jobbat lite på gymnasiearbetet, läst en rapport i svenskan, förberett inför hu-fikat som vi har till veckan, träffat Vilda som kom hem i fredags efter en månad i Italien (hon har varit väldigt saknad), stört Izzy med snapchat-filtren, och firat farsdag.

Inte särkilt händelserik helg men ändå lite småsaker som fyller livet och får bergochdalbanan att fortsätta sin tur upp och ner. Folk brukar fråga vad jag har gjort i helgen, och jag oftast har inget bra svar på det för att jag glömmer vad jag har gjort eftersom det bara varit små triviala saker som inte har någon större mening i det hela, men det är också det som är skönt med helg ibland. Att ta det lugnt men samtidigt göra allt och ingenting.

Likes

Comments

Är inget fan av varken One Direction eller Niall Horan, har inte hört originalet, men Kurt Hugo Schneiders cover med Kirsten Collins och Mario Jose av This Town gillas väldigt mycket. Deras röster tillsammans skapat en sorts harmoni och det får mig att vilja spela låten på repeat hela dagen.

Likes

Comments