Ojojoj, denna helg hände det mycket. Eller snarare sagt, den senaste veckan har det hänt mycket. Många förändringar har skett. Fyra av oss (utbytesstudenter) åkte hem, förra veckan var fainals week, en ny utbytesstudent kom och ett nytt schema har införts. Med andra ord så har mycket skett under denna helg!

Fredag - Beatrice

I fredags sa jag farväl till min älskade granne Bea som på lördag morgon lämnade lilla Fremont. Vi var hemma hos henne, käkade pizza, spelade Wii och "Cards against humanity", skrattade, tog bilder, kramades en hel del och fällde några tårar. Det var ett väldigt trevlig farväl och just nu är hon New York med sin pappa innan hon åker hem till Brasilien igen. Jag saknar henne innerligt.

Söndag - Amy, Ari & Paula

Söndag bestod i stora drag bara av massa farväl-partyn. Först så åkte vi till kyrkan på morgonen. Efter det var jag hem en snabbis, käkade lunch och sedan bar det av mot det första partyt. Först åkte jag till Australiensarnas hejdå-party. Amy och Ariana åker hem senare denna vecka så just nu packar de förmodligen ned allt i sina väskor. Det togs bilder i häger och vänster varv och åts mat, spelades spel och skrattades. Lagom till att deras party var över började Paulas. Vi packade in oss alla i bilar och åkte till Paula. Åh vad jag kommer missa mina sm aussies!

Väll hemma hos Paula hälsade vi på föräldrar, hennes biologiska pappa, syskon och morföräldrar. Vi fick prova på Brasiliansk mat, bland annat bröd, kakor och godis. Vi satt och kollade i Paulas scrapbook, skrev i den, pratade, åt mer mat, kramades och mot slutet togs det bilder och tårar fälldes. Jag kommer verkligen sakna Paula. Hon var en sann solstråle. Jag kommer sakna dem alla sååå mycket. Det sista månaderna kommer inte vara de samma utan dem. Dom var alltid så glad, hela bunten!

Nya saker!

En del nya saker har även införts. Vi har börjat en ny termin med nytt schema och en ny utbytesstudent har kommit till vår skola! Den nya tjejen är från Brasilien. Jag har tyvärr inga kurser med henne så jag hann bara träffa henne väldigt snabbt under lunchen men hon verkar trevlig.

Mitt nya schema är väldigt roligt! Jag har många roliga kurser och tycker att det ska bli väldigt kul! Idag var jag även på speed & agility efter skolan. Det är liknande konditionsträning (vilket jag verkligen kan behöva) då jag har tänkt att jag ska försöka att få en plats i tjejernas fotbollslag eller tennislaget. Vi får se vilket det blir. Nu ska jag ta å stoppa i mig nå mat och sedan ska jag dra iväg för att spela inomhus fotboll vilket ska bli spännande och kul då jag inte har spelat "seriös" fotboll på flera år.....

Jag vet att jag fortfarande in har lagt upp bilderna från skidresan som vi var på men jag LOVAR att jag ska göra det någon gång denna vecka! Puss och kram på er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Veckan har nu kommit. Veckan alla studenter på skolan har försökt glömma. Det är dags för finals week.

I USA så har, vi iallafall på den skola jag går på, samma schema varje dag. För alla oss som har gått ut 9:an vet hur de veckorna var när vi hade nationella proven. Då gick man till skolan för att kanske bara ha nationella eller så hade man nationella en hel förmiddag och sedan åt man lunch å sen hade man lektioner som vanligt på eftermiddagen. Lite så fungerar finals week. Eftersom att vi har samma 7 ämnen varje dag betyder det att alla eleverna har 7 finals vardera. De är ofta uppdelade så att man har en final (prov/tenta) på förmiddagen och sedan har man lunch och sen har man en till final på eftermiddagen. Och det är det man gör i en hel vecka och sedan får vi ett nytt schema!


Det positiva är att så snart finals week är över så går vi över till det nya schemat och då kommer jag att ha nya spännande ämnen! Det ska bli sååååå kul! I något senare inlägg tänker jag kanske prata lite mer om skolan och de olika skolämnena och hur självs skolsystemet fungerar. Jag ska försöka hålla er uppdaterade på hur det gick för mig och hur mitt nya schema ser ut!

Någon gång på torsdag kommer inlägget om skidåkningen förmodligen upp eftersom att jag kommer ha massa prov denna vecka......

Puss o kram på er! Ta hand om er nu när de e slaskigt och halt ute! <3

Likes

Comments

Hej hopp alla små frusna sockertoppar!

Idag är det lördag, weehååååå! Denna veckan hade vi bara en halvvecka vilket var ytterst förvirrande ibland då det känns som att det är torsdag och inte lördag idag. Allt hamna ur rytm så att säga... I torsdags var jag med mina kära systrar och Gabi till poolanläggningen som finns i de gym som vi går till ibland. Vi satt i bubbelpoolen en lååååång stund innan det blev för varmt. Virginia och Gabi gick nästan samtidigt som jag, Josie och Maggie förflyttade oss till den vanliga poolen. Vi simmade fram och tillbaka några gånger innan barnasinnet tog över och vi började busa med varandra. Jag och Josie attackerade Maggie medan hon fredfullt flöt i vattnet och det slutade med att vi skvätta runt massa vatten på varandra haha! Efter ett tag hittade vi en boll och sedan hittade vi väldigt coola "pool noodles". Efter ett tag kom en man och då fick vi sluta upp med våra barnsligheter och lämnade poolen för att åka hem.

Så här såg pool nudlarna ut. Dom var nästan lite gropiga. Lite som en puckelbacke eller vad det nu än heter. Puckelpist kanske det heter.....

Igår var det fredag och fredagar här i Amerika betyder att det är basketmatcher på kvällen! Ibland har vi även teman för matcherna, temat igåf var "hick" vilket är lite bill-billy liknande. Så alla klädde sig i flanels, hattar, jeans och cowboy boots.

Först spelade tjejlaget och sedan spelade killarna. Fremont spelade mot Big Rapids. Förra året gick Big Rapids till state finalen så vi visste att vi skulle få tufft motstånd. Vi låg i underläge nästan hela matchen, men inte med mycket. Matchen var väldigt laddad och jämn in i det sista. Mot slutet tog vi ledningen och under de 3 sista minuterna av matchen ledde vi. Trycket från läktaren och stämningen på planen var minst sagt laddad. Motståndarlaget var gång på gång på våra spelar liiiite för mycket, vilket resulterade i att några av våra spelare blev irriterade. Det slutade med att vi vann matchen vilket var otroligt mäktigt! Slutsiffrorna var 54-49 till Fremont. Tydligen var det den första matchen Big Rapids har förlorat på 3 år!!! Go Pack!

Efter matchen så kom några vänner över. Vi kollade på en film och käkade chips. Lagom till när filmen var slut så hade vi alla däckat. Efter (vad som kändes som) en liten stund vaknade jag upp för att vända på mig och kände att jag inte alls låg bekvämt där på golvet. Så jag bestämde mig för att röra mig från golvet till min säng dr jag total slocknade.

Nu är klockan nästan 12 och vi alla sitter och pluggar inför finals week.

Planerna för resten av helgen åka skidor på söndag! Ska bli väldigt kul! Det kommer lite bilder senare ;-). Puss o kram på er!

Likes

Comments

Här kommer som utlovat, mitt nyår!

under själva dagen hände inte så mycket. Eftersom att det var söndag åkte vi till kyrkan på morgonen. Efter att ha kommit hem från kyrkan så tog alla i familjen en powernap i någon timma. När jag vaknade upp från min powernap duschade jag. Efter min dusch började jag göra mig i ordning för kvällen. Jag sminkade mig medan jag lät mitt hår lufttorka. Efter att ha sminkat mig klädde jag på mig mina kläder och gick över till min kära granne-och-även-utbytesstudent, Bea. Med min kamera i min högra hand traskade jag över till henne. Vi spenderade en stund med att lista ut vad Bea skulle ha på sig och när den gåtan var löst bestämde vi oss för att ta några nyårsbilder när vi var så festfina.

Efter ett tag så blev vi upphämtade av en kompis och så åkte vi till Alessio's hus där några fler utbytesstudenter hade samlats. Vi inväntade det nya året med att spela kort och prata. Vid 12-slaget såg vi "The Ball-Drop" i Times Square på TV. Efter det gick vi ut och hällde konfetti över varandra haha.

Kvällen slutade med att Bea sov över hos oss och morgonen där efter käkade vi amerikanska chocolate chip waffles till frukost!

Hur 2017 känndes:

​Även om 2017 kanske gav den bästa starten för mig eller var det bästa året för mig så har det lärt mig mycket. 2017 började lite skakigt då jag hade några tvister med några kompisar. Jag var också ganska stressad under året. Mycket berodde på att jag satte väldigt mycket onödig press på mig själv och att jag hellre sköt upp saker än att ta tag i dem. 

Detta år lärde mig att inte bry sig så mycket om vad alla tycker jämt. Det spelar ingen roll vad alla andra tycker om mig. Vår tid här på denna jord är kort och när jag var yngre var jag väldigt mån om att inte sticka ut för mycket. Jag behövde inte passa in perfekt men om det nu var så att jag stack ut så ville jag inte sticka ut för mycket så att folk skulle tycka att jag var konstig. Under detta år har jag insett att det inte spelar så stor roll. Det spelar ingen roll vad andra tycker om mig så länge jag är lycklig med vad jag gör. Det finns några få människors åsikter jag bryr mig om och det är de jag håller närmast mitt hjärta. Det är deras åsikter jag bryr mig om. Jag bryr mig om deras åsikter för att jag vet att de alltid bara vill mitt bästa. Jag insåg alltså att jag borde vara på det sätt som gör mig glad!


Att åka hit till USA har lärt mig sååå mycket. Jag tyckte att jag var mogen innan men det här har verkligen fått mig att växa. Jag har lärt mig så mycket mer om mig själv. Jag har insett vad jag klarar av och att min gräns är mycket längre fram än vad jag tror. Jag har lärt mig att kliva ut lite mer utanför min bekvämlighetszon. Jag skulle vilja säga att jag är väldigt öppen som person och jag är alltid nyfiken och hyfsat orädd för att fråga eller säga till om jag tycker något är knasigt. Men att komma till ett näst intill främmande land och till en helt främmande familj till en helt ny stad har lärt mig så mycket. 

Jag har lärt mig att alla här i världen inte är onda eller bara vill illa. Jag har träffat så många som har öppnat upp sig för mig och släppt in mig i deras liv. Det absolut största beviset på att goda människor existerar är min värdfamilj. Dom tog in mig, som var en främling för dem, i deras eget hus och har gett mig så mycket mer än bara mat och tak över huvudet. Dom har gett mig en andra familj. Fastän jag bara har varit här i lite mer än 4 månader så kännes det som jag har känt dem så mycket längre.

Att komma hit har lärt mig så mycket om de jag håller mig nära om hjärtat. Det kanske låter lite konstigt att jag har lärt känna dem bättre när jag bokstavligen är på andra sidan jorden och inte alls pratar med dem så ofta som jag brukade göra när jag var hemma, men det har jag faktiskt. 

Att komma hit är det bästa jag har gjort hittills i mitt 17 år långa liv. Detta utbytesår kommer vara det år jag berättar om när jag är gammal och sitter å ruttnar i en gungstol. 

Samtidigt som mitt utbytesår fortsätter och jag kommer att få så många fler lärdomar så slutade 2017 och jag är tacksam för allt jag gick igenom, även om det inte alltid var kul så har det lärt mig så mycket.

Hur 2018 ska bli:

Jag har inte riktigt bestämt något nyårslöfte. Helt ärligt så tror jag inte riktigt på dem för att så många bryter dem jämt (och en gång när jag var 11 år gav jag allt det där med nyårslöften ett försökt men de gick käpprätt åt skogen). Så därför har jag bestämt mig för att lova mig själv, mina kära läsare och för att min blogg ska ha en chans att få leva vidare; att jag ska uppdatera min blogg minst 1 gång i månaden, MEN det absolut målet skulle vara att uppdatera 1 gång i veckan! Vi får väll se hur det går (förhoppningsvis går det hyfsat bra)....


Puss o kram på er från Michigan <333333

Likes

Comments

Hej hopp här kommer ett lass med ett svindlande lågt inlägg då jag suger på att uppdatera här och därför kommer allt i ett super-mega-långt-inlägg!!! Är ni redo? Den största frågan är dock om ni kommer att ha ork nog att läsa hela inlägget eller om ni bara kommer att skrolla ned till bilderna senare och nöja er med det?????????? *to be continued*

JUL

På julafton så var vi till kyrkan på morgonen och senare på kvällen så åkte vi till vår kompis kyrkas kvällsmässa. I kyrkan har de som en tradition att tända ljus i slutet av mässan.

En amerikans jul... Vad betyder det? Hmmmm.... En amerikansk jul firas inte på julafton utan på morgonen den 25:e. Och trotts att mina amerikanska systrar är 14 och 16 år så förvandlades de till åldrarna av hela 5 år då morgonen väl kom. Haha! Vilket jag absolut inte har något emot då det gjorde allt så mycket mer spännande och *magiskt*!

Jag vaknade av att Maggie kom inrusandes och (höll nästan på) att hoppa på mig när jag låg i min säng o sussade så sött, men hon prickade en ledig/benfri plats precis bredvid mig och hoppade på min säng istället för att landa på mig med hennes knän i spetsen som första objekt att attackera mig. Efter att ha väckt mig med hennes närvaro och sagt att det är "Christmas morning!!!!!!" och gett mig en stor jul-kram så bar det ut mot soffan. Vi satt alla på soffan och väntade spänt på att de resterande familjemedlemmarna skulle transportera sig från sängen till vardagsrummet. När alla kommit till vardagsrummet började man med sin strumpa. Efter att ha utforskat vad den enorma strumpan innehöll bar det av mot klapparna under granen. Vi hade så extremt många julklappar under granen. Tror du mig inte? Det tog oss total lite över 3 timmar att öppna alla julklapparna....

Första bilden är med alla vi systrarna och vår farmor och farfar. Andra bilden är en familjebild med mamma, pappa och våra två hundar.

Jag med en julklapp.

Bakom Tessie (hunden) så ser ni en liten hint av hur många julklappar det var.

Efter att alla klapparna öppnats så blev det en illa kvick städning och undanplockning av omslagspapper, julklappar och allt som kan tänkas tillhöra den kategorin, så dukades det fram mat och förbereddes inför att släktingar skulle komma över.

På julbordet detta år var temat "multikulturellt" vilket betyder att bjöds på mat från världens alla hörn. Allt från asiatiska räkor, svensk gravlax, tysk potatissallad, belgiska mini-plättar och amerikanska cheese sliders. Det fanns mycket gott på bordet. Efter maten var det dags för lekar. Det lektes med polkagriskäppar, plastkoppar och ballonger. Det var allt från att transportera polkagrisar från ett bord till en kopp utan att röra dem. Plastkopparna skulle både blåsas omkull och staplas på höjden. Efter många hårda kamper i lekarna var det dags för en lek som kallas för "White Elephant". Alla hade en julklapp under en viss summa pengar. Det kunde vara något man köpt eller något man redan hade och ville bli av med. Tärningar slogs i höger och vänster varv och paket skickades ett steg till höger och ett till vänster. Något paket öppnades och några paket byttes. Beroende på vad man slog fram för nummer på tärningen så fick man göra olika saker med sitt paket. Antingen åkte alla paket i cirkeln ett steg till höger eller vänster. Eller så öppnades ett paket eller så byttes det paket mellan två personer. När alla paket var öppnade var leken över. Jag slutade med en burk nötmix! Utmärkt julklapp om du frågar mig! Efter en hel massa lekandes och ätandes av mat och desserter så ska jag erkänna att jag slumrade till i hela 30 minuter. Jag vaknade till när våra kusiner och mormor och morfar skulle åka hem igen. Efter det fortsatte jag min lilla powernap i min säng. Jag var ju trotts allt upp klockan 7.30 på morgonen...

MAT!

Det var så här vi skulle förflytta polkagrisarna!

En utav lekarna och en stelt leende Andrea till höger!

Det bästa med den amerikanska versionen av julen må ju ändå ha varit att man fick ha på sig pyjamas hela dagen utan att någon klagade på att man var for "o-uppklädd". Det var garanterat det bästa! Jag och Maggie gick runt i pyjamas HEEEEELA dagen!

En till uppdatering om nyårsafton kommer snart! Ta hand om er! Pussar och kramar till er alla <3

Likes

Comments

Tiden bara flyger! Etthundra dagar av mitt utbytesår har redan gått. GALET! Det var mest det jag skulle kika in här och säga. Jag kan inte riktigt att jag firar denna milstolpen på något speciellt sätt mer än att jag käkar lite svenskt godis i form av Turkiskpeppar samtidigt som jag gör mina läxor. Ironisk nog så fick jag läxor i tre olika ämnen denna prima måndag. Läxor i tre ämnen, samma dag, är mer läxor än jag fått någonsin under mitt utbytesår! Denna vecka har jag även två test och tre olika skolprojekt som skall lämnas in.


Hur trevlig jag än skulle tycka att det är att sitta här och babbla på om min dag så måste jag tyvärr återvända till mina skolböcker, läxor gör inte sig själva tyvärr. Bli dock inte alldeles för bekväma med denna ytterst frekventa uppdatering av min blogg då jag snart spår i framtiden att jag kanske kommer glömma bort och sedan komma på (någon gång runt juletiden) att jag inte uppdaterat er på ett tag... Men jag står fast vid mitt mål att försöka att uppdatera åtminstone 1 gång i veckan (så att det slipper bli suuuuuperlåååååånga inlägg de få gångerna uppdateringarna faktiskt inträffar). Puss och kram på er! Ta hand om varandra och se till att hålla både knopp och kropp varm nu när snön (förhoppningsvis snart) kommer!

Likes

Comments

​Som utlovat kommer här en massa bilder. Några utav bilderna har jag tagit för skolprojekt men de bilderna som har människor i sig har jag tagit för skojs skull. 

Likes

Comments

Så denna vecka är det alltså Thanksgiving (och black friday). Eftersom att Thanksgiving är en högtid här i USA hade vi en kort vecka i skolan då vi bara gick i skolan måndag-onsdag.

I onsdags så gick jag hem tidigare från skolan på grund av dåliga blodsockervärden som resulterade i att jag kände mig väldigt opigg... Jag spenderade resten av dagen sovandes i min säng och undvika en rejäl huvudvärk som jag alltid får efter svänginga blodsockervärden och speciellt låga blodsockervärden.

I torsdags var det då Thanksgiving! Jag tog en hel del bilder på kalkonen som är stjärnan och huvudpersonen av hela middagen. Till middagen åt vi inte bara kalkon utan även "stuffing", tranbärssylt/-gelé, potatismos, sallad, sås och massa mer. Så klart åt vi paj till efterrätt. Inför middagen kom min värdmammas föräldrar och åt middagen med oss. Innan vi åt så bad vi även. Efter middagen gick vi systrarna i huset ut och tog lite bilder! (och så slank det med några bilder på solnedgången också hehe)


Idag var det då black friday, vilket jag måste erkänna att jag trodde skulle vara mycket mer kaotiskt. Jag tror att vi kanske lyckades undvika kaoset då många utav affärerna börjar sin försäljning redan dagen innan vid midnatt och sedan stänger en stund. Vi åkte hemifrån klockan 5 på morgonen och var vid affärerna i tid tills att de öppnade klockan 6. Jag åkte med min värdsyster Maggie och två kompisar. Vi var klara och påväg hem när klockan var 9. Efter det kollade vi på filmen "Bad Santa". Efter det kom en familjekompis över och vi fick även träffa deras nya hundvalp som är otroligt söt. Jag har ingen aning vad hon är för ras men hon ser ut som en lite för stor, svart, nallebjörn. Hon är väldigt söt!

Imorgon har jag inget speciellt planerat. Kanske tar jag lite fler bilder till nästa fotoprojekt. Jag ska försöka att lägga upp lite av de bilder som jag har tagit under tiden jag har gått denna kurs för några bilder är faktiskt ganska bra!


Jag lägger in lite bilder här under! Ta hand om varandra och håll er varma nu när vintertiderna kommer (jag köpte ett par fuzzy-socks så jag kommer hålla mig varm)! <3

Likes

Comments

Idag är det den internationella världsdiabetesdagen!

BACKSTORY: Som de flesta vet (tror jag) så är jag diabetiker. Jag har diabetes typ 1 och har haft det i över 6 år. Var tredje barn insjuknar i diabetes typ 1 och trots att Sverige är bland de land som har flest antal av invånare som insjuknat i diabetes typ 1 är det fortfarande en relativt okänd sjukdom. Det är en "tyst" sjukdom. Dels för att många inte vet om vad det är eller att det är en skillnad mellan typ 1 och typ 2, men också för att det är en sjukdom som många inte ser. Det är inte lätt att se diabetes genom att bara kolla på en människa. Kanske kommer du att se en kontur av en insulinpump någon udda stans - på ett ben, en höft eller en rygg. Dock inget som får dig att reagera och undra vad det är. Det är en tyst sjukdom.

Diabetes typ 1 är lika dödlig som cancer. Ända skillnaden är att det finns ett botemedel till de flesta typer av cancer. Om de inte är ett botemedel så är det något som ger den cancersjuka fler dagar på sin lista. På ett sätt går det att tämja. Jag kan kontrollera min diabetes men aldrig tämja den eller övervinna den. Detta är något som kommer följa mig till graven, förmodligen. Jag hoppas innerligen och helhjärtat att det inte behöver vara fallet men ett botemedel mot diabetes typ 1 är långt borta även om det känns som det är inom räckhåll.


Jag önskar ingen det jag och alla andra diabetiker har gått igenom. Jag har haft tur. Jag har haft en väldigt lättsam diabetes vilket jag är evigt tacksam för. Om det inte var för att min diabetes var så lättsam och att jag kan kontrollera den på ett så pass enkelt sätt med alla de hjälpmedel jag har så hade jag aldrig haft chansen att få åka på detta otroliga utbytesår jag är på idag! Jag skapar nya minnen varje dag men det går aldrig en dag utan att jag INTE behöver oroa mig för min diabetes. Det går aldrig en dag jag inte måste kolla mitt blodsocker, äta något för att inte bli låg och svimma eller inte ta en korrektionsdos.

Enligt diabetesfondens statistik dör 5 personer var dag av diabetes. Jag har aldrig behöva åka in till sjukhuset efter den gång jag åkte i en ambulans från vårdcentralen i Rotebro in till Karolinska, men jag vet om många andra som har varit in och ut från sjukhuset numrera gånger.

Jag kommer ihåg än idag hur läkaren på vårdcentralen berättade för mig att jag hade fått diabetes och att vi behöver åka till sjukhuset. Mamma, som var med mig, såg bara lite smått oroad ut då varken jag eller mamma förstod allvaret då. Mamma sa lite lättsamt att vi då kunde åka förbi hemma och hämta upp en bok och lite kläder ifall väntetiden på akuten skulle vara lång. Då kräktes jag. Därefter gick allt ganska snabbt. Jag kräktes inne på den snälla läkarens kontor och de tog mig till ett rum där jag fick ligga ner medan ambulansen kom. In på den lilla stillsamma vårdcentralen där inget värre än någon med lite ont i halsen satt rullas en bår in och ut igen, men mig på den. Sedan körs jag och mamma i ambulansen till Karolinska och jag skrivs in på barndiabetesmottagningen.

Komiskt nog var jag lite spruträdd innan jag fick diabetes och ingen annan är sjuksköterskorna fick ge mig sprutor. Efter det tog jag sprutor själv, vilket jag kommer fortsätta göra resten av mitt liv.

Lite visste jag, 11-åriga jag, som skulle börja på en ny skola om bara någon vecka och åka både buss och tåg till skolan, att den dagen skulle förändra resten av mitt liv.

Jag är otroligt tacksam för alla de hjälpmedel som finns för diabetiker idag och att vi får en dag för att hedra alla de offer som denna sjukdom har skördat, men det är inte nog. Cancer får en hel månad. Vi får en dag. Cancerfonder får så mycket pengar. Diabetesfonder får så lite pengar i proportion till cancerfonderna. Vi måste ändra på det. Ett steg i rätt riktning är utbilda och informera. Alldeles för få i dagens samhälle vet vad diabetes typ 1 är. Fasen, knappt ens jag visste var det var när jag insjuknade. Allt jag visste var att jag hade en parallellklasskompis i lågstadiet som hade diabetes och att nästan alla som medverkade i TV-programmet "Biggest Loser" hade det. Men de i TV-programmet har diabetes typ 2 och killen i parallellklassen hade typ 1. Lite visste jag. Och undra varför. Kanske för att jag inte visste bättre. För att jag inte blev mer informerad. En ändring måste ske. Och det är nu. Jag vill se en förändring.

Ta hand om er.

Likes

Comments

Hej-hopp-socker-topp! Hoppas allt är bra med er! Mycket har hänt sen senaste uppdateringen! Jag har sett ut båda säsongerna av Stranger Things och första säsongen av Riverdale (om ni inte har något att göra eller har något att göra kan jag rekomendera båda tv-serierna). Stranger Things var dock bättre än Riverdale och därmed får Stranger Things 5 av 5 varmkorv med bröd och Riverdale får 4,5 av 5 varmkorv med bröd.

De senaste dagarna

Allt är bra här i USA. I går fyllde min tyska syster Virginia år så i helgen firade vi henne lite. I fredags åkte vi till Muskegon och åt middag på en restaurang (vars namn jag inte kommer ihåg nu...). På lördagskvällen blev vi bjudna på filmkväll hemma hos Hayle, som jag och Maggie åkte till och i söndags så var jag till gymmet hahah.

Idag var jag och postade ett brev ned till en familjevän i California. De ska mötas upp i New York senare så hoppas på att paketet kommer fram i tid så att hon kan ge de till min mamma!

STORA händelser (som skedde för lääääänge sedan)

Eftersom att jag är så kass på att uppdatera (ska sätta ett personligt mål att försöka uppdatera cirka 1 gång i veckan men vi får väl se hur bra det kommer att gå med det...) så har det hänt en del.

 1. Golf säsongen är över
 2. Golfbankett
 3. Parad!!!!
 4. Powderpuff!
 5. Två (egentligen tre) födelsedagar
 6. Allt svenskt godis försvann....
 7. Det blev (riktigt) kallt
 8. Svensk mat lagades
 9. Sista amerikanska fotbollsmatchen och "Christmas in October"
 10. Halloween!
 11. Jag och Gabi tog bilder!


Så en del saker har hänt sedan sist. Golf säsongen tog slut vilket betyder att vi hade en bankett och alla i laget fick varsitt "Varsity Letter" och en bokstav. Jag lyckades på något sätt äta upp (nästan) allt svenskt godis jag hade. Vi hade även en parad. I paraden deltog jag som en representant för Girls-Golf från min skola! Det var kul! Vi åkte runt på golfbilar hela paraden och delade ut godis till alla åskådarna!

Vi hade även en Powderpuff! Vilket är som amerikansk fotboll kombinerat med "rycka-svansen-leken" minus tacklingar och bara tjejerna får vara med. Men tävlar i två årskurser mot varandra - Seniors vs. Juniors. Jag var med Seniors eftersom att jag är en Senior. Vi vann! Det var väldigt kul!

Två av mina tre systrar har fyllt år! För ett tag sedan fyllde min yngsta syster år och igår fyllde min tyska syster år. Min vmamma har också fyllt är men det var ett tag sedan. Det var någon gång innan Homecoming. Alla födelsedagarna firades väldigt trevligt!

Jag vet inte om jag har pratat om det, men det har varit otroligt varmt. Vi hade ungefär 20-30 grader Celsius genom hela September och halva Oktober. Det var varmare dessa månader än vad det hade varit under den varmaste veckan av sommaren. När kylan väl kom så kom den snabbt som bara attsingen. Nu har vi mer runt 0-gradigt och inte över kanske 8 grader. Det märks att vintern kommer. Och på tal om vintern; vad jag ser fram emot den!!!!

Jag lagade även svensk mat i form av köttbullar med brunsås och potatismos (men tyvärr ingen lingonsylt då jag inte hittat någon än) och så klart den älskade kladdkakan. Eftersom att det är kladdkakans dag idag får ni lite bilder på den här under. Idag är det ju tisdag vilket betyder "Taco-tuesday". Vi ska åka till den lokala tacorestaurangen och käka tacos för 1 dollar styck!

Vårt fotbollslag spelade även sin sista match för säsongen och på en utav matcherna hade vi temat "Christmas in October" så alla klädde ut sig i julkläder och jag såg tillochmed en och annan tomte i vår student section!

Halloweeen! Vi åkte hem till en kompis och tittade på film och myste. Vi klädde ut oss till superhjältar med en liten tvist på det hela haha. Om ni kollar på bilderna nedanför så kommer ni förstå vad jag menar ; )

Jag och Gabi åkte även till ett coolt ställe under en bro och tog bilder både för skojs skull och för min fotokurs. Jag lägger in lite bilder här under (i en salig blandning) med allt som har hänt och så får ni alla ha det så bra! Hoppas att ni alla har det bra och lyckas undvika att bli sjuka nu när vintern kommer smygandes! Puss och kram, ta hand om varandra <3

Likes

Comments

Tjo mannar! Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen! Tiden bara flyger förbi och jag glömmer ibland helt och hållet bort att jag faktiskt har en blogg att uppdatera!!!!! Jag stortrivs i varje fall här och mina familj är supermysig! Jag hade verkligen tur med min familj! För cirka två veckor sedan kom min tredje syster hit. Hon kom tillbaka för sitt andra år här i USA. Min värdsyster heter Virginia och kommer från Tyskland. Hon är verkligen supertrevlig och jättemysig! Förra helgen var det home coming och alla klädde upp sig i finkläder och gick till dansen. Dansen var mycket rolig! Jag lägger in lite bilder här under från balen och förhoppningsvis kommer jag strax med en liten vlogg från hoco-helgen också!


Ta hand om er, pussar och kramar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallå allihopa! Jag har varit lite dålig på att uppdatera (ska jag erkänna) men nu kommer mitt inlägg om första veckan (när jag gått i skolan i 2 veckor hehe..)... Bättre sent än aldrig eller hur?

Första dagarna här i Fremont har varit så sjuk roliga! När jag kom hit så hämtade min familj mig på flygplatsen. Dom hade gjort en skylt och allt. Denna skylt sitter numera på en vägg i mitt rum! Efter att ha blivit upphämtad så åkte vi iväg och åt middag och fixade ett amerikanskt SIM-kort till min mobil.

Dagen efter så gav min värdsyster Maggie mig en guidad tur i skolan som jag numera studerar vid! Senare på dagen så åkte vi till min värdfarmor och värdfarfar i Alpena. En dag åkte vi ut med båten men för det mesta tog vi det bara lugnt och letade stenar. Sen åkte vi hem och efter första skoldagen (som bara var en halvdag) så åkte vi till ett café och därefter åkte jag till min första golfträning! Vi är fyra stycken tjejer i laget och alla är jättetrevliga!

På torsdagen så var jag på min första amerikanska fotbollsmatch! Det var en hemmamatch och det var verkligen jättekul! Nästan precis som på film! Vårt skollag kanske inte må vara det bästa med vår "schoolspirit" är verkligen den bästa! Utan tvekan!

Vi fick ledigt från fredag till och med måndag (för Labor day) så då åkte vi iväg och campade med 3 andra familjer, vilket var väldigt trevligt!

Och denna vecka så fick vi (ÄNTLIGEN) våra kameror i min fotokurs och igår var det då fredag vilket betyder *trumvirvel* FRIDAY NIGHT FOOTBALL!!! Så jag passade på att massa bilder på fotbollsspelarna och cheerleaderna!

Idag var jag, Maggie och Gabi iväg och på "dress shopping" med min värdsyster Josie och värdmamma Sarah inför Homecoming som är om ca 1 månad (SUPEREXCITED!!!). Efter det åkte vi till Wendy's och käkade och sen åkte jag och Gabi till Muskegon och köpte lite smink och sen åkte vi hem igen!

Jag trivs jättebra och hoppas att ni har det bra vart än i värden ni nu än är! Puss på er!

Likes

Comments

Halli hallå! Iförrgår var sista dagen på Soft landing campet i New York!

Måste ge en stor shout out till Mike vår guide! Utan honom hade jag nog aldrig upplevt ”The big apple” på samma sätt! Han var en otroligt bra guide som verkligen kunde New York! En sak som var lite tråkig var att AC:n i bussen inte fungerade som den skulle första dagen… Vilket gjorde att Mike tog oss på en lite prommis genom Central Park (då det faktiskt var svalare ute än vad det var i bussen!!) och då var det trotts allt nästan 27 grader ute! I övrigt var hela resan till New York superkul!

Absolut första och sista dagen så landade vi bara i New York och sista dagen gjorde vi inge mer än att bara sätta oss på planen och åka till våra värdfamiljer!

1:a/2:a DAGEN 

Första dagen (egentligen andra dagen) var i Up Town. Vi såg Central Park, Madison Square garden (som lustigt nog var rund...), Time Square, Rockafella Center och så var vi även upp på Top of the Rock. Från Top of the Rock såg man ut över HELA New York! Superhäftigt!

3:e DAGEN

Andra dagen var vi istället i Down Town. Vi såg allt från Frihetsgudinnan (på avstånd vi var aldrig ut till henne) till 9/11 memorial. Vi såg också The Manhattanbridge. Efter den guidade turen blev vi avsläppta och sedan var vi runt i ”Little Italy” och käkade mat på en italiensk restaurang. Supermysigt!

4:e DAGEN

Tredje och sista dagen var vi i Central Park! Innan vi åkte till Central Park åkte vi till Whole Foods och köpte lite lunch mat. Och jag måste erkänna att jag var extremt imponerad av hur fin ordning de hade i mataffären! Allt var så fint staplat!! Sen satt vi alla i parken och åt. Efter lunchen i parken åkte vi till ett köpcentrum. Elsa provade på dougnuts för absolut första gången och till middag blev det hamburgare!

Just nu är vi hos min värdfarmor och värdfarfar så wifi uppkopplingen är inte alltid på topp men min tanke är att det kommer ett inlägg lite senare om hur mina första dagar med familjen har varit! Nu ska vi ta och åka ned till stan här i Alpena! Puss på er så hörs vi snart! <3

Likes

Comments

Hej på er! Idag är jag supertaggad och jag ber verkligen om ursäkt för att jag har varit så dålig på att uppdatera! Planen var förut att jag skulle lägga upp en vlogg men redigeringsprogrammet ville inte samarbeta med mig så den kom aldrig upp :'( (om någon har något bra tips på ett redigeringsprogram till PC/Widows så pls hit me up!)


Mycket har iallafall hänt den senaste veckan! I Lördags så hade jag en avskedsfest. Tyvärr har jag inte jättemånga bilder från det men har några stycken!

På söndagen var hela familjen iväg på bodyflight som vi hade fått i julklapp av mamma! Superkul (men svårare än man tror)! Lägger in några bilder därifrån nedanför!

På måndagen var jag, mamma och min lillebror Samuel ut till Steninge Slott och tog en fika och kolla på slottet! Det är inte ett jättestort slott men det är väldigt vackert! Vi tog några bilder som jag skulle kunna ha med mig som minne när jag åker till USA! Och juste, på tal om USA - imorgon åker jag!!!! Imorgon bitti ska jag upp, försöka dra mina proppfulla väskor ned för trappen och in i bilen för att ta mig till Arlanda! Först åker jag till New York på ett "Soft Landing Camp" och efter några dagar där åker jag vidare till min värdfamilj i Michigan!!!! Jag är verkligen supertaggad och mina väskor är fullproppade med allt man kan tänkas behöva i 10 månader.

Imorgon tänkte jag att jag ska vlogga och skapa en lite större vlogg för alla de dagar jag är i New York! Förmodligen kommer jag att försöka blogga lite också då det är lite lättare att slänga upp en text med lite bilder än att sitta och redigera massa små videos till en längre!


Vi hörs när vi hörs, puss på er! <3

Lördag
Söndag
Måndag

Likes

Comments

Hej hopp! Ja, som rubriken indikerar kommer detta inlägg att handla om min vlogg! Min absolut första vlogg?! Läskigt.... Jag har i varje fall skapat en YouTube-kanal där jag kommer att lägga upp vloggar (några enstaka nu innan USA) men så många som möjligt när det händer något spännande under min tid som utbytesstudent i USA!!! Enjoy (om du kollar på den)!

Annars får ni ha det så bra å vara go' o gla' som en kexchoklad! Puss på er <3

Likes

Comments

Hej hej! Förlåt att jag har varit så extremt dålig på att uppdatera bloggisen!!! Tiden bara flyger förbi! Tänk att snart hela sommarlovet har gått! Sjukt vad tiden går snabbt!!

Frankrike

Mitt sommarlov har varit jättebra hittills! Ganska direkt efter att skolan slutat för min del åkte jag till Frankrike i fem dagar som domare. Det var superkul! Jag var domare under Skol EM 2017. De som spelade var 14-12 år. Jag åkte med som domarrepresentant för den svenska truppen. Vi hade med oss guider under hela resan och oftast var det matcher på förmiddagen och på eftermiddagen var det aktiviteter. Vi var i staden Clermont-Ferrand. I staden ligger det ett Michelinmuseum och en enorm ruggbyarena. Det låg även en stor katedral byggd av lavasten i staden. Katedralen var superfin!

Midsommar

Efter den lilla resan till Frankrike åkte jag upp till fjällen för att fira midsommar med min familj och direkt på måndagen efter midsommar var jag till Amerikanska ambassaden för att gå på intervju. Intervjun gick bra och jag blev godkänd! Efter att jag var på intervjun åkte jag hem och var sedan upp till min kompis Saga och tjattrade lite om livet en stund. Sedan på kvällen åkte jag, pappa och min lillebror ut och slog lite golfbollar på rangen.

Jag har även skypat med min värdfamilj! Jag var verkligen supernervös innan men allt gick bra och dom är alla jättetrevliga! Det ska bli superspännande att åka till USA och bo med dem! Jag är så tacksam att dom låter mig få bo i deras hus i nästan ett år! Jag kanske ska få en värdsyster också vilket jag hoppas för det skulle vara jättekul! "The more the merrier!" som man brukar säga! Jag har kommit en bra bit med mitt packande inför USA men det kommer att sluta med att jag kommer ha två väskor med mig som jag checkar in eftersom att jag måste ha med mig så mycket pryttlar till min diabetes...

Nu ska jag dock åka iväg till jobbet strax och hoppas att ni alla har haft en bra dag och jag ska verkligen bättra mig i mitt uppdaterande! Förlåt och ha en bra dag! Puss på er <3

Likes

Comments

Hej(?)! (borde komma på något nytt att säga när jag börjar mina blogginlägg...känns så "de ja vu") ANYWAYS!

Tjo, vad händer? Hur är läget? Lugna puckar eller total stress-panik? Kan ju meddela att jag är i stadiet total stress-panik. Igår lyckades jag stressplugga på ca 3 timmar (lite halvt som halvt 3 timmar, närmare 2) till mitt BioBio1 evolutionsprov jag hade idag. Kändes förbluffande bra med de lilla jag fick pluggat. Frågan är bara om det är ett gott eller ont tecken?

Just nu (aka alldeles nyss) sitter/satt jag i varje fall och skrev i lite halv panik på min kemi labbrapport som ska vara inne klockan 23:59:59 idag. Jag har två delar kvar - diskussion och källor. Källor är busenkelt, är mer oroad för diskussionsdelen... Jag kom iallafall att tänka på denna blogg. Kanske för att jag och Amalie under historia lektionen satt och kollade igenom någon nybliven-mamma-blogg med massa bilder på den mest fotogeniska och poserande bebisen jag sett, kul var det (tyckte jag)! Jag kom iallafall på att jag har en egen blogg... där jag inte publicerat något på ett bra tag. DON'T WORRY MINA (ca) 20 LÄSARE(!), jag har inte glömt bort. Just nu är det bara väldigt mycket i skolan och slutspurten är brutal. Känns verkligen som "finals week". Och som grädden på moset ska det vara superfint väder (tack vädergudarna!!!) och frigöras massa pollen just när jag har som mest att plugga och inte kan gå ut och sola : ( pollen delen är jag mindre glad över då jag är allergisk och har nu gått runt i fem dagar och låtit som en förkyld tant med täppt näsa som börjar blöda när jag försöker snyta den och torrhosta som aldrig vill ge sig (förlåt till alla som skrev provet i Aulan idag, det var jag som hostade och snörvlade konstant).

Och fast än man nu kan tro att vi inte borde ha massa skoluppgifter kvar så har jag ändå 3 prov, 1 labbrapport (utöver kemilabben) och 1 redovisning kvar. Och på något sätt ska jag lyckas skaffa mitt visum samtidigt i denna cirkus till liv... Är det någon som har gjort klart/nästan gjort klart sin visum ansökan? Hur lång tid tog det?

Just nu längtar jag som bara den till att skolan ska vara över och jag kan åka iväg på mitt utbytesår, glömmer dock bort att det är en himla massa saker som ska göras tills dess... Dock har jag fixat en dator så tänkte lägga upp något om den i framtiden och vad jag tycker om det!

Summan av kardemumman är att jag ska försöka att uppdatera mera när alla prov, inlämningar m.m är över (om ca 1 vecka). Misstänker att bloggen då kommer att glida in mer på det personliga spåret och kanske inte hålla sig så mycket till endast mitt utbytesår men vi får se vad framtiden håller för den kan jag inte se in i.

Puss på er så länge!

Lite så jag känner just nu....

Likes

Comments

Halli hallå! Här sitter jag i min säng med pjamasen på, datorn i knät, lite musik och en skål med popcorn! Varför popcorn, de e ju inte ens fredag? Jo, men tänk logiskt nu, om vi kallar onsdagar för "lill-lördag" varför är tisdag inte då "lill-fredag"? Idag gjorde jag min tisdag till "lill-fredag" haha och dessutom beslutade jag att det var allt för länge sedan jag käkade popcorn och så blev jag lite sugen på de..

En liten catch up på saker som hänt sedan sist jag uppdaterade bloggen:

 • Jag har hittat en jeansklänning tills i sommar (som jag har letat!!)
 • Insett att det är ca 4 veckor kvar av första året på gymnasiet
 • Insett hur många prov/uppgifter vi har som ska avklaras på de 4 veckorna.
 • Det är nästan precis 3 månader tills jag åker till USA (GALEEEEETTTTT!!)
 • Jag var på "Get Ready"-mötet
 • Jag träffade några andra utbytesstudenter!

Det är alltså 95 dagar tills jag åker till USA på Soft Landing Camp och 99 dagar tills jag får träffa min värdfamilj i person för första gången... Lite skrämmande men mest spännande ska det bli! Jag är extremt taggad på att åka iväg och speciellt nu när det är så mycket kursprov och stora uppgifter inför skolårets avslut. Superpeppad är jag i varje fall!!

Get Ready!!

...bokstavligen! Hela mötet gick ut på att göra mig (och alla andra utbytesstudenter) redo för vårt (nästan hela) år i USA. Jag var på "Get Ready"-mötet! Mötet peppade många av oss tror jag men jag tror även det kan hända att många av oss var lite smått trötta haha. Jag gick på de mötet som var på onsdag kväll och måste erkänna att jag satt och var lite små trött under mötet då jag hade skrivit ett prov samma dag och kom nästan direkt från skolan dit (hann ta en hamburgare på BK innan hehe...). Att få höra och se saker som andra utbytesstudenter gjort och upplevt gjorde mig mer peppad. Jag har haft några stunder då jag ifrågasatt mig själv om detta faktiskt var rätt val men börjar känna nu att ju närmare jag kommer mitt avresedatum ju mer peppad blir jag på att åka iväg! Lite skrämmande är dock tanken att lämna allt förutom det jag får ned i en resväska hemma i Sverige i hela 10 månader. 10 MÅNADER??!! Mitt största bekymmer är dock hur jag ska få ned hela mitt liv och allt jag kommer att behöva i 10 månader i 1 resväska? Den som listat ut hur det ska gå till får gärna dela med sig av den kunskapen....


Nu ska jag dock ta och hoppa i säng (inte bildligt talat men ni förstår vad jag menar) för jag har varit ganska seg upp ur sängen dessa två mornar som har hunnit gå av denna veckas mornar. Puss och kram på er och dröm sött!

Likes

Comments

Hej hopp! Hoppas ni sovit bra och har haft en bra morgon! Själv låg jag och snoozade i säkert en halvtimme innan jag klev upp... hehe. Jag gjorde iallafall fattiga riddare till frukost (vilket var extremt gott) och väldigt enkelt! Jag gjorde en till mig och en till min lillebror. Pappa hade redan åkt till jobbet och mamma låg fortfarande och sov. Jag lade på några apelsinskivor (som tyvärr var "torra") och tog med mig min frukost till min kära säng! Jag slog upp nouw och knappade in mig på första bästa blogg jag hittade och bläddrade igenom medan jag åt. Notera att jag lyckades göra allt detta klockan 7 imorse!!!

Nu får ni ialafall inte tro att det här är min morgonrutin... nej, nej. Min morgon brukar bestå av att jag snoozar i ett visst antal minuter, kliver upp, göra en macka, sminkar mig, står och funderar över vad jag ska ha på mig i 10 minuter, hets-packar min skolväska, springer ned för trappen, springer upp för trappen igen (p.g.a att jag har glömt något), springer ned igen och sedan har jag bråttom som bara den till tåget för att hinna i tid till skolan.... Hahaha tidsoptimisten Andrea...


FYI: är fett stolt över att jag lyckades vända den överblivna smeten (aka pannkakan) utan att ha sönder den!!!!

Ni får ha en bra dag! Puss på er!

Likes

Comments

Hej hopp på er! Nu sitter jag ännu en gång här i min säng med datorn i mitt knä och lyssnar på regnsmattret mot fönstret. I fredags gick Saga, Matilda, Hanna och jag iväg på en längre rast för att njuta av det solsken som fanns. Saga och Matilda köpte "ICA-sallad", Hanna köpte jordgubbar och jag köpte en glass! Saga köpte även en NOCCO som hon lyckades tappa i backen och skapa ett hål på! Hysteriskt kul! Upptäckte även att Hanna är extremt rädd för fåglar... Många skrik hördes när duvorna började röra sig mot bänken vi satt på... haha!

Lördag

I helgen tävlade jag för första gången på väldigt länge... Kul som bara den! Det blev tyvärr ingen dubbel för min del då min partner var skadad/sjuk. Lite synd då jag tycker att dubbel är väldigt kul : ( Jaja, så kan det gå. I singel gick det ganska bra trotts allt. Jag tog mig vidare ur poolspelet till slutspelet trotts låga blodsocker under matcher och total tappning av hur jag skulle spela. Väl i slutspelet förlorade jag och åkte sedan ut. Efter att ha spelat matcher hela lördagen kom jag hem och däckade i sängen och sov som ett barn ända tills larmet tjöt från min telefon på söndagsmorgonen.

Söndag

På söndagen spelade jag och Anton mixed. Vi tog oss ända till finalen utan större bekymmer. Väl i finalen mötte vi Calle och Olivia. Vi spelade lite ojämnt och förlorade tyvärr i en hyfsat jämn 3-settare. På det stora hela är jag nöjd med helgens prestationer med tanke på hur lite jag hunnit träna och min smått dåliga kondis haha. På eftermiddagen åkte jag hem till min superfina vän Emelie (som jag inte har träffat på allt för länge!) och kvällen spenderandes till största del pratandes om livet och allt som hänt sedan vi senast träffades! Som jag hade saknat henne!

Jag ber om ursäkt för den lite smått dåliga kvalitén på några av bilderna...

Måndag

I måndags (aka igår) slutade vi tidigare, vilket resulterade i att jag och Matilda först gick på Starbucks i hopp om att "The Unicorn frappuccino" skulle finnas i Sverige - men icke! Det resulterade i en vanlig frappuccino med choklad för Matilda och någon frappuccino som innehöll mango och passionsfrukt för min del! Vi drog oss sedan till Webbhallen där jag sökte lite råd och svar på några frågor. Jag ska nämligen köpa en ny dator och jag har VERKLIGEN noll-koll på datorer... Har ni något tips, kommentera gärna!

Tisdag

Idag fyllde Matilda år vilket resulterade i att jag tvingade mig själv på ett tidigare tåg för att hänga på låset in till ICA. När jag väl kom fram till ICAs dörrar hade de inte öppnat (fastän klockan var 08:02) och jag var inte den ända där. Det var jag, en småbarnspappa och en hundägare. Jag gick in och köpte en chokladmuffins för att ta mig vidare till skolan och sedan ha idrott. Efter idrotten gick vi upp till fysiken (som förövrigt inte hade någon lärare utan en liten uppgift vi skulle göra). När vi var färdiga med den smet vi ned till skåpen och Amalie och jag satte ett ljus i muffinsen och sjöng fint för Matilda! Vi drog oss sedan vidare till Espresso House. Dock fick planerna en liten ändring då min pump bestämde sig för att sluta funka när vi var på väg från skolan. Det resulterade i ca 10 minuters köande på Apoteket för att sedan få det konstaterat att de inte hade de insulinet jag använder och stegen styrdes mot Espresso House. Efter att Matilda och Amalie köpt sina kaffe så traskade vi tillbaka till skolan. Det slutade med att mamma var tvungen att sjuka mig för resten av dagen (som var en lektion då vi hade halvdag!) och jag åkte hem för att fixa en ny pump.

Ni får ha en mysig kväll och ta hand om er!

Puss och kram på er!

Likes

Comments