Eksamen 4/6: Gjøre hår, makeup og styling inspirert av 70´tallet og SS17.

Slik ser moodboardet og facechartet mitt ut. Dette skulle vi levere sammen med en forhandlerliste på styling. For de som ikke vet, så er facechart et sminkekart vi bruker for å vise hvordan look vi skal gjøre. Dette ble laget i forkant av den praktiske delen av eksamen, og det er brukt sminke for å få frem uttrykket på papir.

Forhandlerlisten til stylig er bare en forklaring på hvilke steder klær, sko og accessories er kjøpt/lånt, samt pris på hvert enkelt plagg. Min styling ble en sort palazzo bukse og en sort, basic magetopp fra Zara som ble seendes ut som en jumpsuit med vide ben. Skoene jeg brukte var mine egne fra Bianco, samt armbånd (gull, Nelly), ringer (gull, Glitter) og en veske (sort, Barbara Czapran) som også var mitt eget. Håret ble krøllet, gredd igjennom og tupert, men Malin har veldig mye og tungt hår så det datt veldig ut rett før vurderingen, noe jeg ikke var så fornøyd med. Ellers ble det lagt en smokey eye i rødbrune- og burgundertoner. Takk til min kjære roomie, Malin, som stilte som modell <3

Dette ble resultatet. Hva syns du? :)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Photosession fashion og eksamen 3/6 gikk ut på å gjøre makeup og styling inspirert av SS17 for sorthvitt foto. Her valgte jeg å gå for en kjole med litt mer detaljer og heller ha en rolig og naturlig makeup. Kjolen ser slik ut i farger, og grunnen til at jeg valgte akkurat denne fra Zara, var at rødt og grønt er veldig "levende farger" når de blir gjort om til sort hvitt. Det samme gjør mønstret. Planen var en suksess, da det ble et veldig fint bilde!

Sminken ble lagt naturlig, med rødbrune toner på både øyne og lepper. Neglene ble lakket rødoransje, og håret ble krøllet til randen. For å få en litt messy look på krøllene, brukte jeg krølltenger i to forskjellige tykkelser, to forskjellige krøllteknikker (flat og spiral) og krøllet hver passé i forskjellig retning. Deretter gredde jeg igjennom håret med en stor "afrokam" og tuperte krøllene fra tuppene og oppover for å få en fyldig og stor effekt. Fler har nevnt at modellen kan minne litt om Carrie fra sex and the city, og det må jeg si meg litt enig i, haha! Hva syns du?

Foto: Ole Martin Halvorsen Modell: Tale / EB Models Hår, styling og makeup: Meg

Storfornøyd med resultatet. Og så utrolig deilig å jobbe med så hyggelige mennesker på set. Veldig glad for at dette gikk så bra, da jeg ikke hadde noen plan om hva jeg skulle gjøre med hår og makeup før jeg faktisk var i studio og skulle ha eksamen. Føler det nesten er bedre å ikke ha en eksakt plan å følge når man skal gjøre en look, men ta det litt der og da og se an både modell, hudtype og fargepreferanser. Å ha en eksakt plan man skal følge med produkter, teknikker og tidsbruk gjør meg egentlig bare stresset og mindre fokusert.

Likes

Comments

Under dag 2/3 av photosession glemte jeg helt å ta bilder, men klarte heldigvis å få tilsendt et par videoer læreren min tok underveis i shooten. Denne oppgaven gikk ut på å være inspirert av fargen rød, blå eller grafiske linjer. Ble ikke helt ferdig med modellen før vi måtte fotografere, så resultatet ble en smule annerledes enn planlagt.

Håret modellen kom med var langt, masse krøller og mye hår. Her tenkte jeg jo selvfølgelig at nå skal vi bruke opp all tiden på å gjøre dette helt slett, and so i did. Om noen er interessert i hva jeg bruker av produkter, eller vil ha en video på hvordan jeg gjør håret og makeup på diverse innlegg, så si gjerne ifra så skal jeg se hva jeg får til!

Foto: Ole Martin Halvorsen Modell: Ellisiv HE / EB Models Hår og makeup: Meg

Underveis i photoshooten merket jeg at dette ikke var noe jeg kom til å bli 100% fornøyd med da det ikke ble helt sånn jeg tenkte det, look messig, men når vi fikk bildene tilsendt både på web og print på fredag, så endret jeg totalt mening. Ble utrolig fornøyd med hvordan det tok seg ut på kamera. Både hud, hår, øyne og lepper ble helt perfekt for min del. Eneste jeg kunne rettet på var bryna, men som sagt så fikk vi veldig dårlig tid på slutten. Men er alltid småpirk man ser, uansett om man er fornøyd eller ikke. I love it!

Likes

Comments

Praktisk eksamen 1/6 var basert på teatermakeup. Teatereksamens fotosession gikk ut på å gjenskape en kjent karakter fra film/TV-serie. Det første og beste som kom i tankene mine da var Joker àla Heath Ledger fra Batman - The Dark Knight. Siden Joker er en såpass oppbrukt karakter i seg selv å kreere, bestemte jeg meg for å gjøre den scenen hvor han sprenger Gotham Hospital ikledd en sykepleierkjole.

Testing på meg selv. Både her og selve looken på dagen lagde jeg silikonproteser som skulle tilsvare arrene Joker hadde, bryn ble blokket med lim og pudder, og resten av sminken ble lagt med krembasert makeup fra Grimas.

Dette ble resultatet. Dette bildet er tatt av modellen selv.

Og dette ble resultatet av selve photosession med fotograf Ole Martin Halvorsen. Hår, makeup og styling er gjort av meg.

Ble egentlig ganske fornøyd med looken i seg selv. Eneste jeg ikke klarer å slutte å se på er at munnen er for "pent sminket" og for bred. Det skulle vært trashet til ennå mer, og armbånd skulle helst vært fjernet men ellers veldig fornøyd!

Likes

Comments

La meg først starte med å innrømme at jeg har en indre obsession for Pat McGrath og hennes arbeid. Ett av mine største forbilder innen makeup yrket er henne, og det er ikke rart når man ser hva hun har gjort tidligere. Hun er en av verdens største makeup-artister som gjør makeup for alt av kjente mennesker, har en enormt kreativ portfolio, og i tillegg har hun sitt eget makeup brand. I videoen over vises det en promo for Metalmorphosis 005 som er insane pimgenterte produkter i gull, sølv, kobber og bronse. Altså.. Tenk å eie disse produktene.


Som jeg skrev i mitt siste innlegg, skulle jeg poste resultatet av workshopen med Lars, Linda og Kristian. Casen vi fikk var å lage en look inspirert av Pat McGrath. Vi valgte derfor å gå for å legge et gull element i makeupen, og ta av med gullsmykker. Vi var en gruppe på tre stk som skulle ha ansvar for hvert sitt. En på hår, en på makeup og en på styling. Det følte vi ble litt dumt da det ble mye venting på hun som hadde ansvaret for styling, så vi valgte å samarbeide med det meste. Så det jeg har bidratt med her er å rette ut håret etter prepp, og style det før shoot, legge gulldetaljer under øynene, og gloss på øyelokket på modellen. Så tok jeg ansvar for at håret lå som det skulle underveis i photoshooten, mens de andre to tok ansvar for makeup og smykker. Resultatet ble vi storfornøyd med alle tre! Så gøy å jobbe med en ordentlig dyktig fotograf, og med dyktige medstudenter!

Modell: Sarah Grewe / EB Models
Foto og redigering: Kristian Dale
Makeup, hår og styling: Linda Chung, Ida Støa og meg

Også måtte jeg bare slenge med at jeg fikk et lite fangirl moment når jeg så at selveste Pat McGrath selv har likt resultatet på Instagram! Såå gøy!

Hva syns du om resultatet?

Likes

Comments

I starten av januar 2017 hadde vi et par fantastisk morsomme uker. Vi på Art Complexion hadde nemlig besøk av Makeup artist Linda Nicolaysen , Hårstylist Lars Eriksen Eitran og Fotograf Kristian Dale, som var med på å undervise oss i nettop makeup, hår og foto. Deretter hadde vi en hel dag satt av til en workshop som skulle vise hva vi hadde lært. Vi ble satt i grupper på tre og tre, hvor hovedsakelig alle på gruppen skulle få hver sin oppgave (hår, makeup, styling). Det ble leid inn modeller fra EB Models og vi fikk utdelt en case vi skulle følge. Vi fikk et moodboard inspirert av selveste Pat McGrath som er mitt ultimate idol når det gjelder makeup-artister. Hun er virkelig en kunstner!

Bilder fra undervisning og demo ser dere her (workshop resultat kommer):

Kjempespennende å være med på, veldig lærerikt og utrolig herlige mennesker å jobbe med. I denne bransjen kommer personlighet før talent når det gjelder booking av jobber, og det er en grunn til at disse tre har såpass store navn! Fornøyd student er jeg! :)

Bilder fra workshop kommer i neste innlegg!

Likes

Comments

Foto og edit: Ann Kristin Johnsen
Modell: Sofie Westvik / Ambition Models
Hår, makeup og styling: Meg


Dette var i forbindelse av en skoleoppgave vi fikk utdelt.
Takk til Ambition Models, og mine kjære venner for lån av klær!

Likes

Comments

Hår og makeup: Meg @andreaa_mua
F
oto: Line Becker
Modell: Toke Z. FeratiMerker jeg skal være forsiktig med å si jeg skal være flink til å blogge, da blogg ånden er på topp i et par-tre uker også går alt i glemmeboka. Men, kommer til å poste litt når jeg får tid og mulighet (og lyst, ikke minst). Håper dere likte bildene :) Shooten er fra tidlig vinter 2016.

Likes

Comments