La meg først starte med å innrømme at jeg har en indre obsession for Pat McGrath og hennes arbeid. Ett av mine største forbilder innen makeup yrket er henne, og det er ikke rart når man ser hva hun har gjort tidligere. Hun er en av verdens største makeup-artister som gjør makeup for alt av kjente mennesker, har en enormt kreativ portfolio, og i tillegg har hun sitt eget makeup brand. I videoen over vises det en promo for Metalmorphosis 005 som er insane pimgenterte produkter i gull, sølv, kobber og bronse. Altså.. Tenk å eie disse produktene.


Som jeg skrev i mitt siste innlegg, skulle jeg poste resultatet av workshopen med Lars, Linda og Kristian. Casen vi fikk var å lage en look inspirert av Pat McGrath. Vi valgte derfor å gå for å legge et gull element i makeupen, og ta av med gullsmykker. Vi var en gruppe på tre stk som skulle ha ansvar for hvert sitt. En på hår, en på makeup og en på styling. Det følte vi ble litt dumt da det ble mye venting på hun som hadde ansvaret for styling, så vi valgte å samarbeide med det meste. Så det jeg har bidratt med her er å rette ut håret etter prepp, og style det før shoot, legge gulldetaljer under øynene, og gloss på øyelokket på modellen. Så tok jeg ansvar for at håret lå som det skulle underveis i photoshooten, mens de andre to tok ansvar for makeup og smykker. Resultatet ble vi storfornøyd med alle tre! Så gøy å jobbe med en ordentlig dyktig fotograf, og med dyktige medstudenter!

Modell: Sarah Grewe / EB Models
Foto og redigering: Kristian Dale
Makeup, hår og styling: Linda Chung, Ida Støa og meg

Også måtte jeg bare slenge med at jeg fikk et lite fangirl moment når jeg så at selveste Pat McGrath selv har likt resultatet på Instagram! Såå gøy!

Hva syns du om resultatet?

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

I starten av januar 2017 hadde vi et par fantastisk morsomme uker. Vi på Art Complexion hadde nemlig besøk av Makeup artist Linda Nicolaysen , Hårstylist Lars Eriksen Eitran og Fotograf Kristian Dale, som var med på å undervise oss i nettop makeup, hår og foto. Deretter hadde vi en hel dag satt av til en workshop som skulle vise hva vi hadde lært. Vi ble satt i grupper på tre og tre, hvor hovedsakelig alle på gruppen skulle få hver sin oppgave (hår, makeup, styling). Det ble leid inn modeller fra EB Models og vi fikk utdelt en case vi skulle følge. Vi fikk et moodboard inspirert av selveste Pat McGrath som er mitt ultimate idol når det gjelder makeup-artister. Hun er virkelig en kunstner!

Bilder fra undervisning og demo ser dere her (workshop resultat kommer):

Kjempespennende å være med på, veldig lærerikt og utrolig herlige mennesker å jobbe med. I denne bransjen kommer personlighet før talent når det gjelder booking av jobber, og det er en grunn til at disse tre har såpass store navn! Fornøyd student er jeg! :)

Bilder fra workshop kommer i neste innlegg!

Likes

Comments

Foto og edit: Ann Kristin Johnsen
Modell: Sofie Westvik / Ambition Models
Hår, makeup og styling: Meg


Dette var i forbindelse av en skoleoppgave vi fikk utdelt.
Takk til Ambition Models, og mine kjære venner for lån av klær!

Likes

Comments

Hår og makeup: Meg @andreaa_mua
F
oto: Line Becker
Modell: Toke Z. FeratiMerker jeg skal være forsiktig med å si jeg skal være flink til å blogge, da blogg ånden er på topp i et par-tre uker også går alt i glemmeboka. Men, kommer til å poste litt når jeg får tid og mulighet (og lyst, ikke minst). Håper dere likte bildene :) Shooten er fra tidlig vinter 2016.

Likes

Comments

Jane Iredale er et merke som er basert på de reneste og beste ingrediensene, med mineraler og planteekstrakter som er nøye utvalgt på grunn av sin gode produktkvalitet og hudpleiende egenskaper. De tester ikke på dyr og de fleste produktene (om ikke alle?) er vannfaste og UV-beskyttende. Vi på Art Complexion Makeup Skole har vært så heldige å få være på kurs hos selveste Jane Iredale, med Tomas Erdis i spissen. Vi møtte opp mannssterke klokken 09:30, og ble ønsket velkommen i et meget fancy lokale, der vi ble servert både kaffe, te, frukt og andre forfriskninger.

Deretter ble vi hentet inn i kurslokalet, og fant oss plasser. På bordene stod det en liten goodiebag. Den inneholdt:
- Hydration spray med en duft av roser (tro meg, den lukter helt fantastisk, og er så forfriskende og oppvekkende!) Tror denne var en limited edition eller en prøve på en ny vare eller noe, da jeg ikke finner den på nett noe sted. Utrolig god er den ihvertfall. Bruker den på de fleste jeg sminker, og alle kommenterer hvor god den er!
- Just kissed lip and cheek stain, som er en fuktighetsgivende leppepleie med en formel som fremhever og tilpasser seg din naturlige leppefarge.
- Great shape eyebrow kit, som er et øyenbrynskit med farge, voks og et par små koster.
Vi fikk også utdelt hver våre kapper som vi kan bruke for at modellen ikke skal få sminke på klærne.

Det stod også en kasse med en god del av produktene deres som vi kunne prøve, kjenne på konsistens osv underveis som Tomas pratet om de. Disse produktene skulle vi også bruke senere på hverandre for å virkelig få testet de ut. Tomas valgte ut en av oss, som han først skulle vise demo på. Han sminket halve ansiktet på modellen for at vi skulle se forskjellen, og det gjorde vi så absolutt.

Når han var ferdig med demoen, skulle vi prøve ut de samme produktene. Basesminke/hudsminke var det som var i fokus på dette kurset, så selvom Tomas viste frem en hel look med skygge, bryn osv, skulle vi kun legge hudmakeup ved hjelp av fuktighetskrem, primer tilpasset hudtypen, concealer, foundation, highliter, bronzer og blush. Min utvalgte modell ble vakre Nora, som fikk en frisk og sunn hud! Altså, disse produktene, de er fantastiske. Det sier jeg ikke bare fordi vi var på kurs og alt var bra osv, men de er faktisk gode å påføre.

Så takk for et inspirerende og motiverende kurs, Tomas! Dette gav meg og mest sannsynlig de andre i klassen, et helt nytt syn på hvordan man skal presentere seg selv for nye mennesker/kunder, hvordan man skal jobbe med denne type makeup og hvordan vi skal gå frem på diverse oppdrag. Kjempe fornøyd!


Likes

Comments

Igår (søndag) hadde jeg fått mitt første oppdrag noensinne som makeup artist. Oppdraget gikk ut på å legge makeup til en shoot som fant sted på Refsnes Gods i Moss. Fotografene jeg samarbeidet med ville gå for en naturlig og romantisk (som jeg ville kalt det) look, som da resulterte i duse bruntoner på øynene, og naturlig og frisk hud. Ble selv veldig fornøyd med resultatet, og det virket det også som fotografene og modellen ble. Her er en liten behind the scenes samling som jeg tok med telefonen min under shooten. Dette var så gøy, og merker dette er noe jeg virkelig vil jobbe mer med fremover. Både modellen og fotografene gjorde en fantastisk bra jobb, så gleder meg veldig til å se det endelige resultatet.


Fikk aldri tatt noe ordentlig bilde av makeupen som ble gjort, men det kommer forhåpentligvis senere. Tok ikke så mye bilder av de andre antrekkene da jeg var opptatt med andre ting, så er kun ett antrekk å se her. 

Hva synes du om bildene? 
Jeg tror dette kommer til å bli veldig bra! Spent! 
Ha en strålende dag videre!

Likes

Comments

En liten oppdatering på de siste lookene jeg har lagt på forskjellige modeller/medelever. Er fortsatt ny i gamet med å sminke andre, så merker dette er en utfordring! De siste ukene har vi hatt diverse innen naturlig makeup på skolen. Derav de lette sminelookene ovenfor. Fokuset har vært å få huden til å se så naturlig ut som mulig, og fremheve den vakre benstrukturen de forskjellige har i ansiktet. Naturlig sminke er faktisk vanskelig. Det å legge så lite sminke som overhodet mulig, men samtidig dekke det som trengs og dekkes, og likevel få det til å se ut som modellen ikke har på sminke er utrolig krevende. I hvertfall for min del merker jeg! Men får bare øve så godt jeg kan. 

Over kan du se noe ifra naturlig skjønnsminke, naturlig brudemakeup, klassisk to-tone teknikk, alternativ to-tone teknikk og tre-tone teknikk. Bildet i midten (Malin) er bare noe jeg slang med fra da jeg øvde meg litt her hjemme. Ikke så veldig fornøyd med resultatet der, men slenger med et bilde som motivasjon for å forbedre meg! 


Hva syns du? Hvilken look likte du best? 
Ha en stålende kveld, og god natt! 

Likes

Comments

For en stund tilbake hadde jeg det litt gøy med å sminke min gode venninne Malin. Det hele startet med at jeg var så ekstremt nysgjerrig på hvordan Malin hadde sett ut med noe ala bryn som det jeg pleier å legge på meg selv. Så da testet vi ut dette. Nå er jo jeg sort i håret, mens hun er mørk blond, så fargen jeg brukte ble selvfølgelig for mørk, som forventet, men wow! Hun kledde det så bra. Ikke alle som kan kle slike "Insta-brows". Looken jeg endte opp med å skape, var en cut crease i lillatoner med en sølvglitret liner.

Produktene jeg har brukt:
Bryn:
ABH Dipbrow Pomade / Dark brown
MAC Pro Longwear WP Brow Set
#12, og #15 kostene fra ABH.

Øyne:
UD Eyeshadow Primer Potion
Øyeskyggepalett fra Thailand:
- ​Hvit, latte, mørk kakaobrun, mørk lilla shimmer, lys lilla shimmer, sort for blending
Mac Mineralize Concealer i fargen NC15 for å få et jevnt underlag, under skyggen ved globalen
Viva La Diva Crystal Glitter Eyeliner i sølv
NYX Matte Liquid Liner
MakeupMekka Pro WP Kohl Pencil i fargen deep black
Mascara: der brukte jeg hennes egen mascara

Jeg pleier som regel aldri å bruke paletten med skyggene fra Thailand på andre, med tanke på at det kan være mye rare stoffer i det. Dette var Malin klar over, og i og med at jeg da ikke hadde fått palettene mine som jeg hadde bestilt, så fikk jeg bruke dette på henne. Fargene er jo så fine, og pigmenterte ikke minst!

Dette er første gang jeg har prøvd å legge cut crease på andre enn meg selv, og merker det var ganske mye mer krevende enn det jeg hadde trodd. Men, øvelse gjør mester, så vi får da prøve flere ganger!

Hva syns du om looken?
Ha en strålende dag videre!

Likes

Comments