Hår og makeup: Meg @andreaa_mua
F
oto: Line Becker
Modell: Toke Z. FeratiMerker jeg skal være forsiktig med å si jeg skal være flink til å blogge, da blogg ånden er på topp i et par-tre uker også går alt i glemmeboka. Men, kommer til å poste litt når jeg får tid og mulighet (og lyst, ikke minst). Håper dere likte bildene :) Shooten er fra tidlig vinter 2016.

Likes

Comments

Jane Iredale er et merke som er basert på de reneste og beste ingrediensene, med mineraler og planteekstrakter som er nøye utvalgt på grunn av sin gode produktkvalitet og hudpleiende egenskaper. De tester ikke på dyr og de fleste produktene (om ikke alle?) er vannfaste og UV-beskyttende. Vi på Art Complexion Makeup Skole har vært så heldige å få være på kurs hos selveste Jane Iredale, med Tomas Erdis i spissen. Vi møtte opp mannssterke klokken 09:30, og ble ønsket velkommen i et meget fancy lokale, der vi ble servert både kaffe, te, frukt og andre forfriskninger.

Deretter ble vi hentet inn i kurslokalet, og fant oss plasser. På bordene stod det en liten goodiebag. Den inneholdt:
- Hydration spray med en duft av roser (tro meg, den lukter helt fantastisk, og er så forfriskende og oppvekkende!) Tror denne var en limited edition eller en prøve på en ny vare eller noe, da jeg ikke finner den på nett noe sted. Utrolig god er den ihvertfall. Bruker den på de fleste jeg sminker, og alle kommenterer hvor god den er!
- Just kissed lip and cheek stain, som er en fuktighetsgivende leppepleie med en formel som fremhever og tilpasser seg din naturlige leppefarge.
- Great shape eyebrow kit, som er et øyenbrynskit med farge, voks og et par små koster.
Vi fikk også utdelt hver våre kapper som vi kan bruke for at modellen ikke skal få sminke på klærne.

Det stod også en kasse med en god del av produktene deres som vi kunne prøve, kjenne på konsistens osv underveis som Tomas pratet om de. Disse produktene skulle vi også bruke senere på hverandre for å virkelig få testet de ut. Tomas valgte ut en av oss, som han først skulle vise demo på. Han sminket halve ansiktet på modellen for at vi skulle se forskjellen, og det gjorde vi så absolutt.

Når han var ferdig med demoen, skulle vi prøve ut de samme produktene. Basesminke/hudsminke var det som var i fokus på dette kurset, så selvom Tomas viste frem en hel look med skygge, bryn osv, skulle vi kun legge hudmakeup ved hjelp av fuktighetskrem, primer tilpasset hudtypen, concealer, foundation, highliter, bronzer og blush. Min utvalgte modell ble vakre Nora, som fikk en frisk og sunn hud! Altså, disse produktene, de er fantastiske. Det sier jeg ikke bare fordi vi var på kurs og alt var bra osv, men de er faktisk gode å påføre.

Så takk for et inspirerende og motiverende kurs, Tomas! Dette gav meg og mest sannsynlig de andre i klassen, et helt nytt syn på hvordan man skal presentere seg selv for nye mennesker/kunder, hvordan man skal jobbe med denne type makeup og hvordan vi skal gå frem på diverse oppdrag. Kjempe fornøyd!


Likes

Comments

Igår (søndag) hadde jeg fått mitt første oppdrag noensinne som makeup artist. Oppdraget gikk ut på å legge makeup til en shoot som fant sted på Refsnes Gods i Moss. Fotografene jeg samarbeidet med ville gå for en naturlig og romantisk (som jeg ville kalt det) look, som da resulterte i duse bruntoner på øynene, og naturlig og frisk hud. Ble selv veldig fornøyd med resultatet, og det virket det også som fotografene og modellen ble. Her er en liten behind the scenes samling som jeg tok med telefonen min under shooten. Dette var så gøy, og merker dette er noe jeg virkelig vil jobbe mer med fremover. Både modellen og fotografene gjorde en fantastisk bra jobb, så gleder meg veldig til å se det endelige resultatet.


Fikk aldri tatt noe ordentlig bilde av makeupen som ble gjort, men det kommer forhåpentligvis senere. Tok ikke så mye bilder av de andre antrekkene da jeg var opptatt med andre ting, så er kun ett antrekk å se her. 

Hva synes du om bildene? 
Jeg tror dette kommer til å bli veldig bra! Spent! 
Ha en strålende dag videre!

Likes

Comments

En liten oppdatering på de siste lookene jeg har lagt på forskjellige modeller/medelever. Er fortsatt ny i gamet med å sminke andre, så merker dette er en utfordring! De siste ukene har vi hatt diverse innen naturlig makeup på skolen. Derav de lette sminelookene ovenfor. Fokuset har vært å få huden til å se så naturlig ut som mulig, og fremheve den vakre benstrukturen de forskjellige har i ansiktet. Naturlig sminke er faktisk vanskelig. Det å legge så lite sminke som overhodet mulig, men samtidig dekke det som trengs og dekkes, og likevel få det til å se ut som modellen ikke har på sminke er utrolig krevende. I hvertfall for min del merker jeg! Men får bare øve så godt jeg kan. 

Over kan du se noe ifra naturlig skjønnsminke, naturlig brudemakeup, klassisk to-tone teknikk, alternativ to-tone teknikk og tre-tone teknikk. Bildet i midten (Malin) er bare noe jeg slang med fra da jeg øvde meg litt her hjemme. Ikke så veldig fornøyd med resultatet der, men slenger med et bilde som motivasjon for å forbedre meg! 


Hva syns du? Hvilken look likte du best? 
Ha en stålende kveld, og god natt! 

Likes

Comments

For en stund tilbake hadde jeg det litt gøy med å sminke min gode venninne Malin. Det hele startet med at jeg var så ekstremt nysgjerrig på hvordan Malin hadde sett ut med noe ala bryn som det jeg pleier å legge på meg selv. Så da testet vi ut dette. Nå er jo jeg sort i håret, mens hun er mørk blond, så fargen jeg brukte ble selvfølgelig for mørk, som forventet, men wow! Hun kledde det så bra. Ikke alle som kan kle slike "Insta-brows". Looken jeg endte opp med å skape, var en cut crease i lillatoner med en sølvglitret liner.

Produktene jeg har brukt:
Bryn:
ABH Dipbrow Pomade / Dark brown
MAC Pro Longwear WP Brow Set
#12, og #15 kostene fra ABH.

Øyne:
UD Eyeshadow Primer Potion
Øyeskyggepalett fra Thailand:
- ​Hvit, latte, mørk kakaobrun, mørk lilla shimmer, lys lilla shimmer, sort for blending
Mac Mineralize Concealer i fargen NC15 for å få et jevnt underlag, under skyggen ved globalen
Viva La Diva Crystal Glitter Eyeliner i sølv
NYX Matte Liquid Liner
MakeupMekka Pro WP Kohl Pencil i fargen deep black
Mascara: der brukte jeg hennes egen mascara

Jeg pleier som regel aldri å bruke paletten med skyggene fra Thailand på andre, med tanke på at det kan være mye rare stoffer i det. Dette var Malin klar over, og i og med at jeg da ikke hadde fått palettene mine som jeg hadde bestilt, så fikk jeg bruke dette på henne. Fargene er jo så fine, og pigmenterte ikke minst!

Dette er første gang jeg har prøvd å legge cut crease på andre enn meg selv, og merker det var ganske mye mer krevende enn det jeg hadde trodd. Men, øvelse gjør mester, så vi får da prøve flere ganger!

Hva syns du om looken?
Ha en strålende dag videre!

Likes

Comments

Endelig! Onsdag forrige uke fikk jeg meg en liten overraskelse. Pappa hadde vært innom Eplehuset i Fredrikstad å handlet Mac for meg. Denne var jeg da fullt klar for å hente nærmere helgen, da jeg ikke hadde tid til å dra til Fredrikstad før det. Brått får jeg melding av min kjære søster, Alice, om at jeg skulle komme ned og åpne for henne. Der stod hun med Macen! Da smilte jeg bredt kan du si. Veldig koselig at hun ville ta turen hit for å levere den! Og ikke minst for å ta en prat og diverse. Liker sånt! Og ja, jeg vet de fleste av dere tenker "å herlighet, velkommen etter a" men det driter jeg egentlig i, da jeg er mega lykkelig for å endelig eie min egen Mac. Endelig noe jeg kan skrive notater med, blogge med og ha noe å drive med rett og slett!

Dette er da en MacBook Pro Retina med 15" skjerm and I am in love! Fikk heldigvis 10% studentrabatt på den, så sparte vel 2-3tusen på det, selvom jeg gjerne skulle ønske rabatten var litt høyere. Hvem ønsker ikke det? Så nå kommer det til å bli flere innlegg fremover, endelig! Har flere innlegg som er så og si ferdige, som bare venter på å bli publisert. Gleder meg! Dette var kanskje ikke det mest interessante innlegget for dere å lese, men da vet dere hvertfall at det blir mer blogg på meg fremover. Skal fiske frem kameraet mitt og få tømt det slik at jeg kan begynne å ta litt ordentlige bilder også. Så følg med fremover :)

Ha en fin kveld!

Likes

Comments

Skal ikke lage noen stor tale med unnskyldninger til hvorfor jeg ikke har blogget osv, men hovedgrunnen er rett og slett at jeg har ikke noe å blogge med. Laptopen min hadde bestemt seg for å ta kvelden, og får dermed ikke slått den på, what so ever. Telefonen blir liksom ikke det samme, da det er så tungvindt å skive lengre innlegg med den. MEN, i løpet av uken skal jeg heldigvis anskaffe en ny fancy liten greie til å kunne skrive mer med. Med meg og nye ting, så har dere mange innlegg i vente da jeg kommer til å sitte klistret til skjermen på den nye pc´n! Ooh som jeg gleder meg!

Ellers i det siste har vi ikke gjort stort. Malin og jeg var en liten tur i Fredrikstad denne helgen for å besøke familie og venner. Det var veldig koselig, samt veldig deilig da jeg fikk slappet ordentlig av. Er så rart, når man har flyttet for seg selv for første gang, til en helt ny by, startet på en helt ny skole med mennesker man aldri har møtt før, så blir man ufattelig sliten? Døgnrytmen har ikke helt kommet på plass, den økonomiske tankegangen har ikke satt igang ennå og ja. Det blir mye nytt, og da blir jeg sliten. Så å komme hjem til Fredrikstad og slappe av ordentlig var veldig greit.

​På skolen denne uken har vi hatt om anatomi og naturlig skjønnsminke så langt. I anatomiundervisningen lærte vi om vår egen benstruktur i ansiktet, og hvordan skallen er bygd opp etc. Dette resulterte da i at vi endte opp med å skulle male hodeskaller i ansiktene på hverandre med teatersminke. Her skulle vi og da følge benstrukturen i ansiktet på den vi sminket for å få skallen så "realistisk" som mulig, benmessig. Det var dritmorro, og fikk da i lekse om å øve mer på skallesminke hjemme. (Bilder over) 

Så ja, dette var de siste dagene mine kort oppsummert. Takker Malin for lånet av mac´en til å skrive dette <3 Ha en fantastisk dag, så sees vi igjen en gang i løpet av uken!  

Likes

Comments

Det er/var søndag (klokken er over midnatt men regner dette fortsatt som søndag haha), og det har bare vært en avslappende og rolig dag. Den siste uken har jeg vært i ganske dårlig form da jeg både har vært forkjølet og hatt feber, så denne helgen valgte jeg å slappe av helt for å gi meg selv et forsøk til å bli frisk. Om det funket? Vel. Vi får nå se imorgen. Har en dårlig følelse om en bihulebetennelse, så får dope meg ned og prøve å sove det bort! (Krysser fingrene)

Siden jeg er den type person som må ha noe å fikle med konstant, så bestemte jeg meg for å vaske og ordne litt. Så da satt jeg igang med å vaske nesten alle sminkekostene mine. Fant ut at jeg hadde visst en god del fler koster enn det jeg selv trodde. 73 koster, 5 beautyblendere totalt ble vasket, og du kan jo tenke deg når du bruker 2-3 minutter på hver kost/Beautyblender hvor lang tid dette da ente opp med å ta. Men de er ihvertfall rene og klare til bruk igjen, og deilig er det!

Produktene jeg brukte for å rense var Beautyblender Blendercleanser Solid og MAC brush cleanser. Byttet litt mellom hvilken jeg brukte på kostene utifra størrelsen på kosten. De største kostene brukte jeg begge på, for å få renset de godt hele veien gjennom. Dette er jo selvfølgelig en vanesak for meg, og ikke noe oppskrift. Jeg er bakteriefreak, så alt skal helst være desinfisert og rent tvers gjennom.

Om det er noen som ønsker å se hva slags sminkekoster jeg bruker mest, hvilke jeg liker best og mist osv, så si ifra. Er det ingen interesse for det, er det ingen vits å bruke tid på et slikt innlegg! Så kommenter eller gi meg en "like" så kommer det evt et innlegg om det senere, om interessen skulle være der!

Ha en god natt :)

Likes

Comments