Onsdag 23. August, var jeg så heldig å fikk være med på makeup-teamet til Luna Alarcon på høstens mote-event, Oslo Runway. Vi skulle få være med å delta på MAYOW sin visning for merkets SS18 kolleksjon. Dette fant sted på Ling Ling på Aker Brygge, og var en åpen visning slik at alle og enhver kunne komme å se duoens fantastiske skaperverk.

"Visjonen bak MAYOW er å bygge opp et norsk klesmerke som virkelig klarer å finne balansen mellom det elegante og streetwear. Ønsket er å skape et interessant uttrykk som har potensialet til å nå det internasjonale markedet. Med på laget er Tonje Nesset som partner, designer og Hamza sin høyre hånd. Ord som beskriver MAYOW: Minimalistisk med en tvist, elegant street, generelt fresh og clean." - Melk og Honning

I år gikk de litt vekk fra den store street-trenden og banet seg vei inn i high fashion kategorien med inspirasjon fra den "japanske mannen i gata", som også var grunnen til at visningen fant sted på den asiatiske restauranten Ling Ling. Makeupen var inspirert av geisha, derav den tykke, grafiske lineren.


Bilder: Jonatan Quintero Modeller: EB Models og andre Makeup: Andrea SvartdahlDette var fantastisk gøy å være med på! Det å komme nå nært av det jeg drømmer å jobbe fullt med var så spennende og inspirerende. Håper denne muligheten byr seg igjen! Bilder fra resten av showet ser du under her :)


Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Ikke alle har fått med seg at jeg har fått meg "ny" jobb. Well, i have!
I Februar hadde vi på Art Complexion en uke med praktisk arbeid. Jeg var så heldig å få praksisplass på Make Up Store, og jobbet der i fem arbeidsdager (8t). På denne tiden fikk jeg prøve meg på masse nytt og gøyalt og heldig som jeg var så fikk jeg veldig god kontakt med de ansatte i butikken. Vipps så var jeg ansatt selv!

Etter jobb på Bianco idag, tok jeg meg en tur innom for å slå av en prat. Alltid så koselig det! Sist vakt der, hadde jeg plukket et par-tre ting jeg skulle ha, så tok de like så godt med meg hjem idag, fremfor å vente på neste lønn, haha! Dette er hva jeg kjøpte:

Brynskniv, til å fjerne dun og småhår rundt brynene for å få en ren og fresh look. Over og på siden av brynene har vi som oftest en god del dun som vi sjelden legger merke til. Det er da før man fjerner det, selvfølgelig. Bruker man denne kniven så ser man faktisk stor forskjell når det gjelder renhet av bryn, og det kan være med på å definere selve formen av ansiktet. Man kan også bruke den andre steder i ansiktet.


Blush i fargen Apricot Sorbet

Denne måtte jeg bare ha da jeg har brukt den på typ alle kundene jeg har lagt makeup på i det siste. En utrolig frisk og fin farge som faktisk passer alle hudfarger. Perfekt på sommeren! Fargen kan virke litt skremmende for folk mtp på at den er så pigmentert og knæsj, men det er bare å være forsiktig med kosten og jobbe den godt inn i huden så blir den helt fantastisk fin! Jeg liker også å bruke en stor og løs pudderkost for å påføre blush, da det blender bedre.Falske vipper i modellen Gorgeous. Bør jeg si mer?!


Ble ikke mer enn dette idag, da lommeboka mi ikke helt tillater det enda. Jeg har skrevet en liten handleliste om hva jeg skal kjøpe meg når lønningen kommer, og da skal dere få se litt mer!

Ha en fin kveld!

Likes

Comments

Redesign er en god ting. Man tar noe man ikke liker, og gjør det om til noe man liker. I dette tilfellet var det en skoleoppgave vi hadde for et par-tre måneder siden. Oppgaven var å redesigne en plain hvit herreskjorte, at det skulle være tydelig at plagget var utgangspunktet for designet, og at det skulle ha et androgynt uttrykk. For de som ikke vet hva det betyr: Er noe androgynt, er det både maskulint og feminint på en gang. Mange som bruker androgyn styling blir ofte forvekslet med å være av det motsatte kjønn.


Vi fikk utdelt en herreskjorte, og et budsjett på 500kr til å handle inn stoff og ting vi trengte. Min gruppe var på 5 personer men hver sin smak og meninger. Dette endte med at vi satt oss ned å tegnet hver våre skisser og designforslag, og inkorporerte elementer fra alles skisser inn i et endelig design. "Bondage beltet" var min del av designet, ettersom jeg er en sucker for skinn og belter osv

Vi tok turen til Grønland og handlet inn sort skinn og mesh, på Saab Tekstil. Ringer med åpne-og lukkemekanisme til beltene ble kjøpt på Panduro og nagler til å feste beltene i hverandre ble kjøpt på Symaskinhuset i Nedre Slottsgate. Siden jeg var den som hadde mest erfaring med symaskin, så endte det opp med at jeg sydde det meste, mens de andre handlet resterende styling, klippet til stoff og testet sminkelooken osv. Helt ok for min del. Jeg føler vi klarte å få frem det androgyne uttrykket, da flere har spurt i etterkant om det er gutt eller jente (før de så mer nøye da selvfølgelig, haha!) Her er resultatet:

Foto/Edit: Ole Martin Halvorsen
Modell: Victoria Leistad/EB Models
Hår/Søm: Meg
Makeup/Styling: Lise Erlandsen, Karianne Myklebust, Linda Chung og Sønneva Akselsen.

Under photoshooten ble det tatt mange gode bilder. Ole er en utrolig dyktig fotograf (som dere har sett tidligere) og Victoria vet absolutt hvordan hun skal forholde seg foran kamera. Her var det superkjipt å være på gruppe merket jeg, da alle var uenige om hvilke to bilder vi skulle velge. Portrettet var jeg helt ok fornøyd med, men det fantes andre bilder som var bedre. Bildet som er fra knærne og opp er jeg ikke fornøyd med i det hele tatt. Selve designet og detaljene på skjorten blir gjemt, beltet ligger skjevt, skjorten ligger ikke på plass som den skulle og det var ett av de få bildene hvor håret falt ned i ansiktet og skapte en slik rar lugg. Synes hele konseptet ble vagt med tanke på at så mye ble uklart. Dette synes jeg er veldig kjipt, men det får bare være. Flertallet bestemmer jo.

Ellers var dette en supermorsom oppgave da jeg elsker å sy, fikle med detaljer og skape noe nytt. Det å la kreativiteten blomstre slik, da koser jeg meg gløgg ihjel. Hvem vet, kanskje jeg skal kjøpe meg egen symaskin da jeg har en hel søppelsekk med klær kalt "Redesign", haha.

Likes

Comments

Endelig fikk jeg litt feriepenger, og siden jeg har levd på rettetangen til Malin i nesten et år, fant jeg ut at nå skal jeg skjemme meg bort å faktisk bruke penger på en jeg har hatt lyst på lenge! I november vant jeg en frisør-konkurranse hvor jeg fikk gjøre hva jeg ville med håret for opptil 3000kr på Sanz Frisør, Majorstuen. Etter den superdyktige frisøren hadde tørket håret mitt, brukte hun nemlig denne til å rette ut fuglereiret på huet mitt, og da ble jeg forelsket. Den er så fin! Så da kjøpte jeg den da!

Anbefaler også Sanz Frisør på det sterkeste, om du bor i Oslo eller skal hit for å fikse litt på toppen. Karen Elise var den som fikk "gleden" av å gjøre fuglereiret mitt om til nytt, fresht hår igjen, og jeg ble behandlet såå bra, samtidig som resultatet ble kjempefint!

Likes

Comments

Eksamen 6/6 - Spesialeffekter

Moodboard som ble levert sammen med detaljert skadeskjema og detaljert produktliste.

Dette var da min siste eksamen på Art Complexion og slik ser min tolkning av en Zombie ut. Spesialeffekter er virkelig ikke min sterkeste side, så dette gikk så bra som det gjorde var en stor lettelse! Det var planlagt å ha linser på begge øynene, men øynene til modellen min ble såpass irritert av de at vi bestemte oss kun for å ha på det ene. Ellers? Ganske greit fonøyd.


Hva syns du?
Takk til Stian som dro helt fra Kristiansand for å være modell for meg i kun et par timer! Utrolig takknemlig for det!


Likes

Comments

Eksamen 5/6: Teater - DragQueen

Moodboard som ble levert i en mappe sammen med karakteranalyse og detaljert sminkesskjema.

Min karakter denne eksamen var selveste Zsa Zsa Chanel, som er deltager i RuPaul´s DragRace. H*n er kjent for sine spydige kommentarer, catwalk og sist men ikke minst, komme for sent til alt. Her er det meningen at Zsa Zsa ikke er ferdig ordnet til opptak, og at antrekket og sminken er tilpasset backstage underveis i sminkingen.

Hva synes du?

Likes

Comments

Eksamen 4/6: Gjøre hår, makeup og styling inspirert av 70´tallet og SS17.

Slik ser moodboardet og facechartet mitt ut. Dette skulle vi levere sammen med en forhandlerliste på styling. For de som ikke vet, så er facechart et sminkekart vi bruker for å vise hvordan look vi skal gjøre. Dette ble laget i forkant av den praktiske delen av eksamen, og det er brukt sminke for å få frem uttrykket på papir.

Forhandlerlisten til stylig er bare en forklaring på hvilke steder klær, sko og accessories er kjøpt/lånt, samt pris på hvert enkelt plagg. Min styling ble en sort palazzo bukse og en sort, basic magetopp fra Zara som ble seendes ut som en jumpsuit med vide ben. Skoene jeg brukte var mine egne fra Bianco, samt armbånd (gull, Nelly), ringer (gull, Glitter) og en veske (sort, Barbara Czapran) som også var mitt eget. Håret ble krøllet, gredd igjennom og tupert, men Malin har veldig mye og tungt hår så det datt veldig ut rett før vurderingen, noe jeg ikke var så fornøyd med. Ellers ble det lagt en smokey eye i rødbrune- og burgundertoner. Takk til min kjære roomie, Malin, som stilte som modell <3

Dette ble resultatet. Hva syns du? :)

Likes

Comments

Photosession fashion og eksamen 3/6 gikk ut på å gjøre makeup og styling inspirert av SS17 for sorthvitt foto. Her valgte jeg å gå for en kjole med litt mer detaljer og heller ha en rolig og naturlig makeup. Kjolen ser slik ut i farger, og grunnen til at jeg valgte akkurat denne fra Zara, var at rødt og grønt er veldig "levende farger" når de blir gjort om til sort hvitt. Det samme gjør mønstret. Planen var en suksess, da det ble et veldig fint bilde!

Sminken ble lagt naturlig, med rødbrune toner på både øyne og lepper. Neglene ble lakket rødoransje, og håret ble krøllet til randen. For å få en litt messy look på krøllene, brukte jeg krølltenger i to forskjellige tykkelser, to forskjellige krøllteknikker (flat og spiral) og krøllet hver passé i forskjellig retning. Deretter gredde jeg igjennom håret med en stor "afrokam" og tuperte krøllene fra tuppene og oppover for å få en fyldig og stor effekt. Fler har nevnt at modellen kan minne litt om Carrie fra sex and the city, og det må jeg si meg litt enig i, haha! Hva syns du?

Foto: Ole Martin Halvorsen Modell: Tale / EB Models Hår, styling og makeup: Meg

Storfornøyd med resultatet. Og så utrolig deilig å jobbe med så hyggelige mennesker på set. Veldig glad for at dette gikk så bra, da jeg ikke hadde noen plan om hva jeg skulle gjøre med hår og makeup før jeg faktisk var i studio og skulle ha eksamen. Føler det nesten er bedre å ikke ha en eksakt plan å følge når man skal gjøre en look, men ta det litt der og da og se an både modell, hudtype og fargepreferanser. Å ha en eksakt plan man skal følge med produkter, teknikker og tidsbruk gjør meg egentlig bare stresset og mindre fokusert.

Likes

Comments

Under dag 2/3 av photosession glemte jeg helt å ta bilder, men klarte heldigvis å få tilsendt et par videoer læreren min tok underveis i shooten. Denne oppgaven gikk ut på å være inspirert av fargen rød, blå eller grafiske linjer. Ble ikke helt ferdig med modellen før vi måtte fotografere, så resultatet ble en smule annerledes enn planlagt.

Håret modellen kom med var langt, masse krøller og mye hår. Her tenkte jeg jo selvfølgelig at nå skal vi bruke opp all tiden på å gjøre dette helt slett, and so i did. Om noen er interessert i hva jeg bruker av produkter, eller vil ha en video på hvordan jeg gjør håret og makeup på diverse innlegg, så si gjerne ifra så skal jeg se hva jeg får til!

Foto: Ole Martin Halvorsen Modell: Ellisiv HE / EB Models Hår og makeup: Meg

Underveis i photoshooten merket jeg at dette ikke var noe jeg kom til å bli 100% fornøyd med da det ikke ble helt sånn jeg tenkte det, look messig, men når vi fikk bildene tilsendt både på web og print på fredag, så endret jeg totalt mening. Ble utrolig fornøyd med hvordan det tok seg ut på kamera. Både hud, hår, øyne og lepper ble helt perfekt for min del. Eneste jeg kunne rettet på var bryna, men som sagt så fikk vi veldig dårlig tid på slutten. Men er alltid småpirk man ser, uansett om man er fornøyd eller ikke. I love it!

Likes

Comments

Praktisk eksamen 1/6 var basert på teatermakeup. Teatereksamens fotosession gikk ut på å gjenskape en kjent karakter fra film/TV-serie. Det første og beste som kom i tankene mine da var Joker àla Heath Ledger fra Batman - The Dark Knight. Siden Joker er en såpass oppbrukt karakter i seg selv å kreere, bestemte jeg meg for å gjøre den scenen hvor han sprenger Gotham Hospital ikledd en sykepleierkjole.

Testing på meg selv. Både her og selve looken på dagen lagde jeg silikonproteser som skulle tilsvare arrene Joker hadde, bryn ble blokket med lim og pudder, og resten av sminken ble lagt med krembasert makeup fra Grimas.

Dette ble resultatet. Dette bildet er tatt av modellen selv.

Og dette ble resultatet av selve photosession med fotograf Ole Martin Halvorsen. Hår, makeup og styling er gjort av meg.

Ble egentlig ganske fornøyd med looken i seg selv. Eneste jeg ikke klarer å slutte å se på er at munnen er for "pent sminket" og for bred. Det skulle vært trashet til ennå mer, og armbånd skulle helst vært fjernet men ellers veldig fornøyd!

Likes

Comments