View tracker

I den siste tiden har bloggingen sakte men sikkert halvert seg. Det skyldes ikke mangel på motivasjon, men heller for lite tid og bilder i hverdagen. Du tenker kanskje "men Andrea, du verken leser eller jobber for øyeblikket", og det har du helt rett i. Bloggingen har blitt nedprioritert for annet, og jeg tenkte dele noen av de greiene nå.

Julegavehandel

I kjærestens familie er de så mange søsken og onkelbarn at de har et julelotteri om hvem som kjøper gave til hvem. Man drar et navn og hvem i familien den skal kjøpe til i år (pluss et onkelbarn - denne er "fra nissen"). I år fikk jeg også være med, og har gleden av å kjøpe julegave til en av B's (voksne) brødre. I tillegg til egen familie og venner må jeg altså komme på noe til han også. Og jeg som syns julegaver er vanskelige nok som de er, huff.

Trening og mestring

Sannsynligvis ingen overraskelse, men jeg har begynt å trene igjen. Prøver å dra til treningssenteret opp til fler dager i uken, men å holde meg i bevegelse daglig. Ble så 'seig' i kroppen av å ikke gjøre noe, og jeg får en form for mestringsfølelse av å klare de fem ekstra pull ups'ene. Idag ble det oppvarming på mølla, for å videre kjøre 8x3 knebøy med stang, 15 pull ups + 10 dibs (med hjelp), 20 brutalbenk(?)(oppned situps), ukjent antall ganger med hjulet (kommer ikke hele viene, skal klare 3 på kne før jul) og tok meg gjennom 2km roing. Det er vel relativt lite, men det gjør meg så glad!

Minimalisme og veganisme

Vet faktisk ikke helt hvordan jeg skal begynne på denne. Har over lengre tid vært fascinert av disse to tingene, og har brukt alt for mye tid på YouTube. Kall det hva du vil, jeg later forsatt som at det er research. Har brukt timevis på å lese me opp på vegetariske oppskrifter og hva man får i seg, og er så oppslukt i "minimalism DIY decor" at det nesten er flaut. Minimalisme tror jeg faktisk er noe for meg, men tror jeg må ta det gradvis med å endre kostholdet. Venne meg til det mer og mer, stegvis om du vil.

Ellers venter jeg på svar fra hotellet ang. jobb, og stresser litt med hvor jeg skal tilbringe julen. Finner jeg jobb blir det vanskelig å ta seg hjem til familien i tid, men jeg er litt skeptisk til svensk julemat (potet- og ansjosgrateng???).Jeg legger ikke fra meg bloggingen helt, men tror jeg får komme sterkere tilbake når alt rundt meg samarbeider. :)

  • 77 lesere

Likes

Comments

Tenk det, plutselig var vi i slutten av året. Desember. Julen. Bursdag. Nyttår. Ja, herregud, et helt nytt år. Det kjennes som i går at det ble 2010, og nå er det snart 7 år siden. Tiden flyr, schamener?

  • 87 lesere

Likes

Comments

I det siste har jeg hatt helt dilla på disse 'room decor' videoene på YouTube. Drømmer meg litt bort og unnskylder det hele med "det er inspirasjon til vår neste leilighet". Har sansen for duftlys og planter, samt vurderer å gå til innkjøp av en mandala eller noe lignende til å ha ved sengen, hva tror du?

  • 109 lesere

Likes

Comments

God mandag, kjære leser!

I skrivende stund sitter jeg ved matbordet i en alt for stor hettegenser. Sjekker mailen og leter etter en ny mobil på nett. Våknet rundt tre i natt av kvalme og at jeg frøs, så en langsom morgen gjør meg liksom ingenting idag. Tenkte å ta meg inn til sentrum på enda en dag med julegavehandel, og forhåpentligvis blir det en runde på treningssenteret i dag også.

En liten sneak-peek fra andreetasjen på Friskis, hihi

  • 116 lesere

Likes

Comments

Heisann! Nå har jeg vært "voksen" i noen år, og har derfor livserfaring nok til å dele erfaringer og råd. Eller? Nei, kall meg heller voksen-under-opplæring, har øvelseskjørt på den der voksenlappen i snart 3 år nå. Tenkte bare dele hva voksentilværelsen har lært meg så langt, ting som kanskje ikke helt sto til forventningene til 9 år gamle Andrea (som var tydelig på at hun faktisk var HALV-voksen nå (9+9=18) og dermed ikke var et barn lengre).
-

Hvitost er dyrt - Det første jeg fikk erfare av det å bli voksen var at HVITOST ER KJEMPEDYRT. Eller forsåvidt ikke, men jeg hadde levd hele livet og trodde det kosta kanskje 25-35 kroner, og fikk et skikkelig sjokk da jeg skulle handle selv (note: da bodde jeg fortsatt hjemme). Har fått et helt annet syn på hvitosten etter det.

Oppvaskmaskin er luksus - Dette er vel noe vi egentlig vet, men etter jeg flyttet ut for 2,5 år siden har jeg fått kjenne på kroppen hvor mye oppvask jeg faktisk lager når jeg må ta hånd om den selv. Plutselig trenger jeg ikke ta 3 kopper, men har begynt å bruke samme glass mer enn en gang.

Alt koster penger - Og da mener jeg alt. Og det er fra din egen lommebok. (Pappa betaler? Glem det.)

Jeg burde valgt allmenn - Når jeg tenker på det; hvorfor skal vi velge studie når vi går på ungdomsskolen? Vil du vite grunnlaget jeg hadde til å velge media? De sa det "er som allmenn, men en short cut". Hurra! Nå i etterkant vet jeg fortsatt ikke hva jeg egentlig VIL bli, vet bare at jeg savner en del fag for å komme inn på studier jeg kunne tenke meg å lese. Biologi for eksempel. Misforstå meg rett, jeg har fått masse nyttig erfaring innen media (og er du sikker på hva du vil bli, kjør på!), men i for en som fortsatt ikke vet hva h*n skal bli - gå allmenn. Da får du ihvertfall de fleste fagene du trenger for å velge noe siden.

Jeg burde ha tatt førerkortet, selv om jeg ikke trengte det der og da - Trenger ikke førerkortet jeg, har kollektivtrafikk overalt jeg. Har to bein, KAN GÅ JEG. Say no more.

Klær kan brukes mer enn en gang - Tro det eller ei, men man kan bruke jeansen mer enn en gang før den behøver å vaskes. Og nei, om du har hatt den på deg til og fra butikken er den ikke skitten. Jeg vet, helt sykt! (Det er også bedre for miljøet)

Frossent er minst like bra som ferskt - I en tid der glutenfri, økologisk, plantebasert, low-cal mat er overalt kan jeg ikke stresse dette nok. Det er billigere, det holder lengre og like sunt og næringsrikt som ferskt. "Fruits and vegetables chosen for freezing tend to be processed at their peak ripeness, a time when - as a general rule - they are most nutrient-packed." Eatingwell.com

Havregryn - Når vi likevel snakker om mat; havregryn, ris, pasta, cous cous, bulgur - You name it. Tørr mat og hermetikk holder lenge og er relativt billig. Havregrøt med (frosne) bær til frokost for eksempel er både godt og enkelt. Økonomisk også.

Food prep - Har sett mye av det på youtube, og kjæresten gjør det. Vi lager mat til mange flere enn vi er, for å så porsjonere det i matbokser som vi setter i kjøleskapet. Ikke gira på det samme 5 dager i rad? Fryseren. Men for guds skyld la vær å fryse potet, den endrer konsistens ved oppvarming.

  • 151 lesere

Likes

Comments

Hej allihopa!

Er det lov å være litt stolt av seg selv, eller? Her om dagen dro nemlig en pissesur Andrea på treningssenteret mot alle odds! Jeg hadde vært så forbanna trøtt hele dagen, det regna og jeg satt med gråten i halsen. Ville bare hjem for å legge meg (klokken var knapt 7?). Det høres kanskje litt overdrevet ut, men jeg hadde altså ikke noe lyst til å gå ut.

Men vet du hvorfor jeg dro? Jeg ser fremgang. På kort til kan jeg nå løfte min egen kroppsvekt i beinpress og jeg kan nesten gjøre pull ups på egenhånd. Se på meg da folkens, se hva jeg kan! 

Småkleint bilde, men jeg var kjempeførnøyd med meg selv!

Og som alltid; god helg :)

  • 177 lesere

Likes

Comments

//Dette er et klissete innlegg

Har så lyst å sette inn en video (har sett det på en blogg tidligere), men jeg aner ikke hvordan jeg gjør det. :(

Ok, som nevnt over - dette er et klissete innlegg. Take it or leave it. Jeg vil så gjerne fortelle litt om min bedre halvdel. Du, som på mystisk vis ble en av de viktigste personene i livet mitt. Du som lar meg uttrykke følelsene mine på mitt kanskje noe barnslige sett. Du som holder ut mine tilfeldige nervøse innslag(?), fordi jeg lot tankene mine herje litt for fritt igjen. Deg er jeg glad i.

Du holder rundt meg når du tror jeg sover, om du ikke allerede har sovnet selv. Du som ser til at jeg får den letteste handleposen, mens du tar to. Jeg kan være meg selv rundt deg, usensurert, naken, spinnvill, nyskjerrig. Sikkert ganske teit også. Du tror på meg, motiverer meg, gjør det du kan for å vise meg at jeg er inkludert. At jeg betyr mer enn jeg selv innbiller meg. Du gir meg sommerfugler i magen og jeg overdriver heller ikke om jeg sier at jeg vil gråte av glede fordi ASDFGHJKL (!!) du gjør meg så vanvittig glad. Du er alt jeg ikke fortjener, og blant de fineste menneskene jeg vet om.

Best av alt, du er min. Jeg elsker deg.

Likes

Comments

Nå er det ikke så lenge igjen til jul, og for første gang kommer jeg på flere ting jeg ikke ønsker meg enn hva jeg vil ha. Eller, rettere sagt - har plass til. Vi bor som tidligere nevnt på 21 kvm, og da er det veldig synd å få fine, nye ting man ikke har plass til å ta imot (og derfor må ligge på loftet). Har satt meg inn i tenkeboksen en liten stund nå, her er noen ting vi har bruk for (mamma, ta notater!):
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Varme klær - Vinteren kom kanskje litt tidligere i år enn hva jeg var klar for, og det gikk opp for meg hvor lite vinterklær jeg faktisk har liggende. Ullundertøy, fleece og hjemmestrikka sokker (++), ja takk!

Penger - kanskje den kjedeligste gaven å gi, men per dags dato blir jeg veldig mye gladere for en krølla femtilapp enn jeg blir for konfekt eller smykker. Gavekort er jeg usikker på (norsk valuta/svensk valuta).

Sengetøy - Har vel forsåvidt satt en tante på saken (fordi hun syns overnevnte er så kjedelig), men strekklaken og doble sengetøy har jeg ønsket meg lenge. Vi har foreløbig to sett å bytte mellom, og jeg har tenkt på å skaffe et tredje. Strekklaken har vi ingen ennå, og jeg - som ikke ligger stille om natten - røsker med meg hele lakenet, hver gang.

Bildene er lånt fra weheartit

Ski/skøyter - Denne går vel mer under "jeg ønsker meg" og litt mindre under behov. Det er nemlig slik at vi har en elv(?) som går å gå på om vinteren, og det å stå på skøyter er et veldig fint minne fra da jeg var liten. Ski ble jeg nok aldri født med, men har tenkt å gi det en siste sjanse. Tror nok jeg investerer i en av dem etter jul uansett.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Håper ikke dette fremstiller meg som utakknemlig eller kjip, for gleden i jula handler jo ikke om hva man får. Er bare så surt om man blir nødt til å kaste/selge gaver av praktiske/økonomiske årsaker, og ser nesten heller at man da gir en liten gave til Redd Barna. :)
  • 205 lesere

Likes

Comments

Hei igjen! Har dessverre nedprioritert bloggingen i en liten uke nå, så tenkte å oppdatere deg på hva som har tatt opp tiden min i det siste.

Det har blitt slik at jeg og B har reist til Västra Götaland nesten hver helg over en lengre periode nå, og for en gangs skyld dro jeg UTEN pcen forrige uke. B og pappaen har et helt spesielt bånd, så det har liksom blitt slik at jeg gjemmer meg bort med pcen/mobilen - som egentlig er noe egoistisk fra min side (går ikke i detaljer her).

Jeg vet ennå ikke hos hvilken familie jeg kommer til å feire julen, så jeg ønsket å flette inn noen av mine egne juletradisjoner i alt det svenske. Det er vel egentlig altfor tidlig å begynne julebakingen, men jeg klarte altså ikke la være. Sist helg ble småkakebaking, med både julemenn, serinakaker, kokosmakroner og havreflarn på menyen.

Det gjorde liksom ingenting med PC-fri helg, noe jeg tror flere enn bare jeg satte pris på.

Det har også blitt litt trening her i gården, så snart er jeg vel gjenganger hos Friskis&Svettis. I tillegg ble vi invitert til å være med på (spontan) squash her om dagen, og neste gang vil de at jeg også skal manne meg opp til å delta. For deg som er like uviten som jeg var så går det ut på å slå en ball i veggen med en racket mellom noen linjer. Tror jeg da.
-

Den der kokos+kyllingsuppen i midten over er også gjenganger, men bare på middagsbordet.

Nå idag var jeg på møte hos Arbetsformedlingen, da jeg endelig får være med i programmet "Jobbgaranti for unge". Ellers har jeg investert i skikkelig vinterjakke og sko (+ andre nødvendigheter), så nå kan kulda bare komme. Syns det er skikkelig stas (og kanskje også litt flaut) å fortsatt kunne bruke str 160 på barneavdelingen, og fikk dermed kuppa to superundertøy-gensere(?) til bare 150(!!) SEK. Ja, og så har jeg fått et jobbintervju også!
-


Mulig litt rotete tekst, men long story short - Livet smiler, og ting går rett vei. Før du aner det så er jeg i gang igjen, og da skal jeg love deg at jeg ikke hopper av igjen. Jeg er så klar for nye utfordringer, du aner ikke!

Godnatt fra meg til deg, så snakkes vi snart. :)

Likes

Comments