Hei og god morgen!

I skrivende stund sitter jeg og tar opp fag hjemmefra. Det passer meg egentlig ypperlig, fordi på mandag har jeg min første dag som offisiell student - første skoledag på universitetet. Det har gått litt opp og ned, men jeg er her nå. Endelig. Universitetet. Og jeg er så spent!

Men hvorfor tar jeg opp et fag om jeg allerede har kommet inn på en linje? Nå har jeg kommet inn på Webb och Multimedia, som er en linje om prototyper og koding sånn jeg har forstått det. Det i seg selv høres kjempeinteressant ut, men hjertet ligger vel mer på Sjuksköterskeprogrammet eller noe i de baner. Vil jobbe med mennesker, ikke bak en dataskjerm - you feel me? Men igjen; om jeg ikke skulle komme inn på sjuksköterskeprogrammet til våren så har jeg W&MM som backup, og det føles trygt.

Vet ikke helt hvordan det med å ta opp fag fungerer i Norge, men her i Sverige søker man vil Komvux, eller "voksenutdannelsen" i kommunen. Jeg kom inn på Hermods, og tar hele faget over to måneder. I mitt fag har jeg tre "moduler", Kjemi, biologi og til sist fysikk.

Sannsynligvis ikke det mest interessante innlegget, men det er så deilig å få satt ord på det. At jeg er på rett vei. Har lenge syns att jeg har "satt fast" og alle suser forbi meg med både utdannelser, kjøp av hus og stifting av små familier. Men nå føler jeg at jeg er i gang igjen, og det er så fint å vite at man ikke er 'tapt' om man ikke holder samme tempo som resten av verden.

The world spins madly on.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Lørdag var det endelig duket for den årlige samlingen av familien, nemlig 'kusinträffen". Det betyr grill, fotball og dessert - pluss en hel del lek og latter. Og familien øker for hvert år, og det kommer stadig nye medlemmer i barneflokken. Tror ærlig talt jeg er like forelska i familien hans som jeg er i kjæresten min, hahaha.

Det er bare saft i vinglasset altså, men det var stas å låne voksenglasset.

Etter grillingen er det altså den årlige fotballturneringen (siden ca. hele familien var/er/blir fotballspillere), der barn og voksne springer i det våte gresset i halvmørket. Jeg deltok ikke i år, da jeg hadde vært ute natten før. Benny derimot var i sitt rette element.

  • 10 lesere

Likes

Comments

For 6 år siden ble du og jeg kjent med hverandre. For 3 år siden ble vi kjærester. Samboere i litt over et år nå. Jeg vet ikke hvordan vi klarte distanseforhold (Sunnmøre - Värmland) i så lang tid, men vi står jo her nå. Det gikk jo faktisk an, det også. Du og jeg. Vi.

Jeg føler meg liksom hel med deg. Litt sånn som yin og yang, der to rake motsetninger blir én. La meg forklare: Nå er det ikke sånn at jeg tror spesielt mye på astrologi, men er det noen som speiler stjernetegnet sitt, så er det deg. Løven. Og jeg er steinbukk. Du er solen, jeg er månen. Jeg yin, du yang.

Vet du at du har redefinert ordet kjærlighet for meg? Det er noe med måten du ser på meg. Hjerteslagene mot kinnet mitt når jeg ligger på brystet ditt. Jeg ser hvordan du behandler alle rundt deg med respekt. Du ser ikke etnisitet eller legning, du ser et medmenneske. Du prioriterer utdannelse og fremtid over fest og her-og-nå. Jeg ser hvor viktig familien din er for deg, hvordan du er rundt barna. Rettferdig, men laid back. Jeg ser så mye mer i deg enn "arm candy", du er et menneske jeg ser meg selv sammen med om 5, 10 og 15 år. Vi er ulike av natur, men med felles verdier og mål tror jeg vi kommer langt. Du er en realist når det kommer til forhold og fremtid, og jeg digger det.


Jeg er helt på tryne med ord, men long story short; gratulerer med 3 fine år. Jeg elsker deg. ♥

  • 25 lesere

Likes

Comments

Siste offisielle jobbuken nå, og jeg kjenner det er ganske bittersøtt. Første forelesning begynner 28. august, så da må jeg være tilbake i Karlstad og klar til å ta livet på alvor. Etter et år "fri" så kjenner jeg at jeg virkelig gleder meg til skolestart. På den andre siden betyr det at jeg ikke får treffe alle de gode menneskene jeg jobber med på daglig basis her i Gullspång lengre. Prøver å snakke med de som bor på avdelingen om at jeg ikke kommer til å være der hver dag fremover, men jeg har også lovet å titte innom når jeg er der.

Forresten: INGEN har bedre pauserom enn avdelingen min, et solrom som man gjerne får låne når det ikke er booket.

  • 35 lesere

Likes

Comments

I skrivende stund gjør vi oss klare til en runde på golfbanen. Det blåser litt, men ellers er det blå himmel og sol. Det har endelig begynt å gå opp for meg at skolestart er rett rundt hjørnet, og jeg kjenner både på nervøsiteten og iveren nå. Kommer jeg til å få stipend fra Norge, eller må jeg søke via CSN? Må jeg levere oppgaver på ordrett svensk, eller godtar de innleveringer på norsk/engelsk? Hvilke bøker må jeg kjøpe, og hvilke finnes på biblioteket? Har jeg spart opp nok under sommeren?

I helgen var vi forresten barnevakt for to små, noe som jeg synes er veldig stas. Ei jente på 10 mnd og en gutt på 4. Ikke si det til noen, men det smelter hjertet mitt å se hvor flink Benny er med barn. Kjenner jeg klør litt etter en egen koseklump, men samtidig er det nok best med økonomi, hjem og utdannelse i boks først.

God mandag!

  • 36 lesere

Likes

Comments

Vi er allerede i august. Om ikke lenge begynner skoleåret for fullt, og derfor tenkte jeg å skrive en liten oppsummering av sommeren (så langt).
_

Akkurat nå
Nå sitter jeg i huset i Skagersvik og venter på at klokka skal bli 15.00. Det er nest siste jobbuken nå, og jeg skal ha nattvakten. Krysser fingrene for en rolig natt, så jeg er uthvilt og pigg på morgenkvisten.

Sommerens høydepunkt
22. juli fikk vi enda et medlem i den svenske barneflokken. N ble storebror til en liten gutt!


Sommerens opptur
Kom inn på Webb och Multimedia på universitetet i Karlstad! OG jeg får ta opp et fag samtidig, så kanskje jeg kommer inn på Sjuksköterskeprogrammet allerede på vårterminen. Hurra for meg!

Sommerens nedtur
Fikk lete frem kjeftestemma på jobb. Den kommer bare frem når jeg er sint på ekte, og jeg er langsint de få gangene den kommer frem.

Sommerens favorittlåter
Ida's sommarvisa, uten tvil. Har hørt på den sikkert tjue tusen ganger nå. På en klar andreplass kommer Vestlandet, som lillesøsteren min tipset meg om. Kjenner den er ekstra fin å høre på som sunnmøring i Sverige.

Och smultron dom gör jag åt barnen, for dom tycker jag dom kan få. Och andra små roliga saker som passar när barna är små.


Sommerens tankeboks

Okei, så sånn tre par har nylig forlovet seg, så jeg har raidet pinterest etter inspirasjon til mitt fremtidige (fortsatt fiktive) bryllup. Er ikke feil å være klar, og man har jo lov å drømme litt, ikkesant? HINT HINT HINT

Sommerens throwback
Hova Riddarvecka! Vi var på den ifjor, og så på ridderspillet og tittet i bodene. Tok ikke et enste bilde i år (shame om me). Mamma og ei av venninnene hennes rakk heldigvis å dra en tur innom, da pappa, søsteren min, ei tante og ei kusine kom på besøk en uke for tidlig for det i år.


Honorable mentions

Det har blitt en del golf, soling og bading vedsiden av jobben, men var faktisk ute i kajakk her om dagen. Så har jeg spist meg mett på solbær, kirsebær, markjordbær, bringebær, blåbær og tyttebær litt for mange ganger. Og is da, en masse is!

Likes

Comments

Mamma ønsket seg en oppdatering, og siden hun så ivrig leser bloggen min så skal hun få det.

Denne sommeren har vært utenom den vanlige, iallefall for meg. Jeg har vokst opp med mye fritid og signatur-sydenturen nesten hvert eneste år. I år har jeg derimot jobbet nesten hver dag som assistent på et "LSS-boende", så har derfor latt bloggen få utebli.

Idag hadde jeg dog fri, så jeg ble spontant med på en tur til Fågelön med Jerry og to av de tre barna. Vi fisket abbor, kasta stein i vannet og spiste makaroni. Heia oss!

Likes

Comments

God morgen, og god mandag!

Jeg er kjempeallergisk mot nøtter, og alle oppskrifter jeg har funnet på granolabars har - såklart - inneholdt peanøttsmør og hakket mandel/hasselnøtt/cashew o.l. MEN etter jeg kom over en oppskrift på solsikkesmør (også kjent som sunbutter) har det åpnet en helt ny verden for meg. Fordi frø kan jeg nemlig spise uten problemer! Tenkte derfor å dele oppskriften fra helgens eksperimentering:

Note: jeg går mye på øyemål, så ta oppskriften med en klype salt.

Tørre ingredienser:
- Havregryn, 5 dl
- Kokos, 1 dl

Bløte ingredienser:
- Smør i terninger, en halv kopp*
- Honning, en halv kopp
- Solsikkesmør, 2 ss (kan bruke annet nøttesmør)
- Brunt sukker, en halv kopp

*En kopp hos meg tilsvarer ca 1.5-1.75 dl.

Tips til fyll:
- Hakkede (gjerne rista) gresskarfrø
- Rista solsikkefrø
- Rosiner, tørka bær
- Mørk, hakket sjokolade


Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader celcius. Legg havregrynen på en stekeplate, og rist dem i ovnen i 5-7 minutter (kommer an på størrelsen). Tilsett kokosen, og stek i ca. 10 min, eller til det begynner å bli gyllent. Sett til avkjøling i en bolle.

Samtidig som havregrynet steker tar du de bløte ingrediensene i en kasserolle og rører om på medium varme til sukkeret har løst seg opp. Hell klisset(?) over i bollen, og rør det sammen med det tørre. Du vil av havregrynet skal kjennes klissete, men ikke bløt.

Nå kan du ha i det "fyllet" du måtte ønske, og bland godt.

Ta en form eller en stekeplate (obs! doble oppskriften!) og legg bakepapir i bunnen. Hell granolaen over, og press den flat og kompakt ved hjelp av et bakepapir til. Avkjøl. Del i biter. Nyt.

Enklere blir det ikke :)

Okei, jeg hadde en for stor plate og for lite granola. Anbefaler å doble oppskiften du bruker et stekebrett. Så jeg endte riktig nok opp med granola-bites, og ikke granolabars. Men gode (og populære) ble de likevel!

Likes

Comments

Idag er enn sånn dag det er 18 grader celsius i skyggen. Gresset er nyklipt, sola skinner, ikke en sky på himmelen. Og for første gang på lenge går jeg ut i bare shorts og BH.

Det er litt rart, sånn egentlig. Å kjenne sola mot magen. Mot de kritthvite lårene mine. De to stedene som sjeldent får se dagslys. Til vanlig hadde jeg følt meg naken. Sårbar. Men hvorfor bryr jeg meg?

Spiller det noen rolle om noen ser magen min? Beina mine? Overarmene?

Jeg er myk, jeg er kort, jeg er kompakt. Men jeg fyller meg selv i både høyden og bredden. Jeg har en velfungerende, sterk kropp som tar meg dit jeg vil i livet. Jeg har en samboer som forteller meg at han elsker meg, som forelska seg i meg for 6 år siden, og som har vært partneren min i snart 3. Så hvorfor er jeg så redd for å ikke være 'picture perfect'?

Jeg skal lære meg å elske meg selv, fremfor å lete etter alle feilene bare jeg ser. Så idag tok jeg et bilde av meg selv i speilet.

Vil du vite hvorfor?

Fordi idag er enn sånn dag det er 18 grader celsius i skyggen. Gresset er nyklipt, sola skinner, ikke en sky på himmelen. Og endelig går jeg ut i bare shorts og BH.

For hvem bryr seg, egentlig?


Slenger med litt blomster fra meg til deg. Fordi jeg syns de er så fine.

Likes

Comments

Nå i helgen var hele slekten invitert til navnefest, eller "namngivning" som det heter på svensk. Så vidt jeg vet er ingen i familien religiøse, og har jeg forstått det rett tilsvarer navnefesten en "borgelig dåp" (?). Så endelig - 7 måneder senere - har lille Ellen offisielt fått sitt navn!

Han der karen til høyre fikk øye på et onkelbarn, og satt og skar grimaser for å få dets oppmerksomhet. Tror du han er litt sugen, eller? Skal man ta det som et hint? ;) (Neida. Joda.)

Og er det ikke typisk meg å ikke si ifra hva jeg kan - og ikke kan - spise? Heldigvis for meg finnes det en annen 'veggis' i familien (spiser fisk og kylling), så det fantes en 'smörgåstårta' uten skinke. Dette er kanskje det svenskeste jeg vet om, en kake konstruert av flere lag med loff, med påleggsfyll og påleggsdekor. Det høres kanskje rart ut, men shit så godt det er!

Likes

Comments