God morgen, solskinn! (Neida, det snør)

Hei, hallo! Hvordan står det til? Med meg er det bare bra, lenge siden sist! Jeg tenkte fortelle litt om hva som har opptatt tiden min, siden jeg ikke har vært innom på en stund.

Først av alt: jeg fikk jobb i starten av desember. Den varte til 4. januar, så du kan si jeg ikke fant drømmejobben! Nå skal det sies at jeg syns det er viktig å holde på en jobb, selv om du hater den. Det gir deg lønn til husleien, arbeidserfaring til CVen og ikke minst et bredere kontaktnett. Men - jeg syns også at om du heller vil være arbeidsløs enn å utføre jobben din, så er det noe som ikke stemmer. Jeg skal ikke dele hvem jeg jobbet for, men jeg var en telefonselger. Og misforstå meg rett, jeg var fullt klar over at folk hater telefonselgere (det gjør jeg og). Det som dog ikke sto i kontrakten var at salgscoachene også står og skriker på deg 9 timer i strekk, 7 dager i uken. Tror ikke det er slik på alle call-senter, men herregud så det slet på helsa. Så nå er jeg arbeidsløs igjen da.

Men på den positive siden så har jeg endelig fått begynne å lese opp det faget jeg mangler. Det betyr at jeg sannsynligvis får studere videre ved universitetet til høsten, og det ser jeg veldig fram imot. Prøver også å få løst sommerjobb, og det ser ut som at ting går min vei.

Ellers så har jeg og Benny bestemt oss for å kutte ned på søtsakene, og det inkluderer fastfood (ikke takeaway) frem til midtsommer, og godteri/brus o.l. til neste år. Kake og sånt i barnebursdager er et unntak. Så langt er vi sterke, selv om jeg har et himla sug etter sjokolade. #pray4andrea

Ja, og så har vi vært på slalom i Idre! Jeg - vestlendingen - har jo Golfstrømmen like ved, og lite snø. Dermed er jeg ikke ski-Norge's beste kandidat når jeg er eneste norsken blant et hav av svenske turkamerater. Holdt meg i barnetrekket jeg, da det var andre gangen i mitt liv jeg hadde slalomski på beina, og sist gang var på barneskolen da vi dro til Dombås. Gøy hadde jeg det likevel :)

Siste tingen jeg vil nevne er julen. Svensk jul. Det betyr Janssons Frestelse (potet-og-ansjos-grateng), prinskorv (små pølser) og sennepsskinke. Ikke helt det samme som pinnekjøtt og ribbe. Og istedenfor julebrus har de "julmust" som egentlig bare er krydder-cola med mindre kullsyre. I påsken heter den "påskmust", men det er faktisk akkurat det samme. Og så fikk jeg skøyter!

Unnskyld langt og lite strukturert innlegg, tror jeg hadde for mye på hjertet og lite peiling på hvordan presentere det. Men dette er altså høydepunktene fra desember-februar, håper det gikk å lese likevel!

Og som alltid: Ha en bra dag da, du!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

  • 68 lesere

Likes

Comments

(Fikk gå ut fra instagrammen min, da jeg fikk ny mobil idag (!) og ikke har overført flere bilder ennå. Her er altså et lite livstegn fra meg til deg, så forteller jeg deg om året mitt så langt i neste innlegg!)

Likes

Comments

I den siste tiden har bloggingen sakte men sikkert halvert seg. Det skyldes ikke mangel på motivasjon, men heller for lite tid og bilder i hverdagen. Du tenker kanskje "men Andrea, du verken leser eller jobber for øyeblikket", og det har du helt rett i. Bloggingen har blitt nedprioritert for annet, og jeg tenkte dele noen av de greiene nå.

Julegavehandel

I kjærestens familie er de så mange søsken og onkelbarn at de har et julelotteri om hvem som kjøper gave til hvem. Man drar et navn og hvem i familien den skal kjøpe til i år (pluss et onkelbarn - denne er "fra nissen"). I år fikk jeg også være med, og har gleden av å kjøpe julegave til en av B's (voksne) brødre. I tillegg til egen familie og venner må jeg altså komme på noe til han også. Og jeg som syns julegaver er vanskelige nok som de er, huff.

Trening og mestring

Sannsynligvis ingen overraskelse, men jeg har begynt å trene igjen. Prøver å dra til treningssenteret opp til fler dager i uken, men å holde meg i bevegelse daglig. Ble så 'seig' i kroppen av å ikke gjøre noe, og jeg får en form for mestringsfølelse av å klare de fem ekstra pull ups'ene. Idag ble det oppvarming på mølla, for å videre kjøre 8x3 knebøy med stang, 15 pull ups + 10 dibs (med hjelp), 20 brutalbenk(?)(oppned situps), ukjent antall ganger med hjulet (kommer ikke hele viene, skal klare 3 på kne før jul) og tok meg gjennom 2km roing. Det er vel relativt lite, men det gjør meg så glad!

Minimalisme og veganisme

Vet faktisk ikke helt hvordan jeg skal begynne på denne. Har over lengre tid vært fascinert av disse to tingene, og har brukt alt for mye tid på YouTube. Kall det hva du vil, jeg later forsatt som at det er research. Har brukt timevis på å lese me opp på vegetariske oppskrifter og hva man får i seg, og er så oppslukt i "minimalism DIY decor" at det nesten er flaut. Minimalisme tror jeg faktisk er noe for meg, men tror jeg må ta det gradvis med å endre kostholdet. Venne meg til det mer og mer, stegvis om du vil.

Ellers venter jeg på svar fra hotellet ang. jobb, og stresser litt med hvor jeg skal tilbringe julen. Finner jeg jobb blir det vanskelig å ta seg hjem til familien i tid, men jeg er litt skeptisk til svensk julemat (potet- og ansjosgrateng???).Jeg legger ikke fra meg bloggingen helt, men tror jeg får komme sterkere tilbake når alt rundt meg samarbeider. :)

  • 175 lesere

Likes

Comments

Tenk det, plutselig var vi i slutten av året. Desember. Julen. Bursdag. Nyttår. Ja, herregud, et helt nytt år. Det kjennes som i går at det ble 2010, og nå er det snart 7 år siden. Tiden flyr, schamener?

  • 185 lesere

Likes

Comments

I det siste har jeg hatt helt dilla på disse 'room decor' videoene på YouTube. Drømmer meg litt bort og unnskylder det hele med "det er inspirasjon til vår neste leilighet". Har sansen for duftlys og planter, samt vurderer å gå til innkjøp av en mandala eller noe lignende til å ha ved sengen, hva tror du?

  • 207 lesere

Likes

Comments

God mandag, kjære leser!

I skrivende stund sitter jeg ved matbordet i en alt for stor hettegenser. Sjekker mailen og leter etter en ny mobil på nett. Våknet rundt tre i natt av kvalme og at jeg frøs, så en langsom morgen gjør meg liksom ingenting idag. Tenkte å ta meg inn til sentrum på enda en dag med julegavehandel, og forhåpentligvis blir det en runde på treningssenteret i dag også.

En liten sneak-peek fra andreetasjen på Friskis, hihi

  • 214 lesere

Likes

Comments

Heisann! Nå har jeg vært "voksen" i noen år, og har derfor livserfaring nok til å dele erfaringer og råd. Eller? Nei, kall meg heller voksen-under-opplæring, har øvelseskjørt på den der voksenlappen i snart 3 år nå. Tenkte bare dele hva voksentilværelsen har lært meg så langt, ting som kanskje ikke helt sto til forventningene til 9 år gamle Andrea (som var tydelig på at hun faktisk var HALV-voksen nå (9+9=18) og dermed ikke var et barn lengre).
-

Hvitost er dyrt - Det første jeg fikk erfare av det å bli voksen var at HVITOST ER KJEMPEDYRT. Eller forsåvidt ikke, men jeg hadde levd hele livet og trodde det kosta kanskje 25-35 kroner, og fikk et skikkelig sjokk da jeg skulle handle selv (note: da bodde jeg fortsatt hjemme). Har fått et helt annet syn på hvitosten etter det.

Oppvaskmaskin er luksus - Dette er vel noe vi egentlig vet, men etter jeg flyttet ut for 2,5 år siden har jeg fått kjenne på kroppen hvor mye oppvask jeg faktisk lager når jeg må ta hånd om den selv. Plutselig trenger jeg ikke ta 3 kopper, men har begynt å bruke samme glass mer enn en gang.

Alt koster penger - Og da mener jeg alt. Og det er fra din egen lommebok. (Pappa betaler? Glem det.)

Jeg burde valgt allmenn - Når jeg tenker på det; hvorfor skal vi velge studie når vi går på ungdomsskolen? Vil du vite grunnlaget jeg hadde til å velge media? De sa det "er som allmenn, men en short cut". Hurra! Nå i etterkant vet jeg fortsatt ikke hva jeg egentlig VIL bli, vet bare at jeg savner en del fag for å komme inn på studier jeg kunne tenke meg å lese. Biologi for eksempel. Misforstå meg rett, jeg har fått masse nyttig erfaring innen media (og er du sikker på hva du vil bli, kjør på!), men i for en som fortsatt ikke vet hva h*n skal bli - gå allmenn. Da får du ihvertfall de fleste fagene du trenger for å velge noe siden.

Jeg burde ha tatt førerkortet, selv om jeg ikke trengte det der og da - Trenger ikke førerkortet jeg, har kollektivtrafikk overalt jeg. Har to bein, KAN GÅ JEG. Say no more.

Klær kan brukes mer enn en gang - Tro det eller ei, men man kan bruke jeansen mer enn en gang før den behøver å vaskes. Og nei, om du har hatt den på deg til og fra butikken er den ikke skitten. Jeg vet, helt sykt! (Det er også bedre for miljøet)

Frossent er minst like bra som ferskt - I en tid der glutenfri, økologisk, plantebasert, low-cal mat er overalt kan jeg ikke stresse dette nok. Det er billigere, det holder lengre og like sunt og næringsrikt som ferskt. "Fruits and vegetables chosen for freezing tend to be processed at their peak ripeness, a time when - as a general rule - they are most nutrient-packed." Eatingwell.com

Havregryn - Når vi likevel snakker om mat; havregryn, ris, pasta, cous cous, bulgur - You name it. Tørr mat og hermetikk holder lenge og er relativt billig. Havregrøt med (frosne) bær til frokost for eksempel er både godt og enkelt. Økonomisk også.

Food prep - Har sett mye av det på youtube, og kjæresten gjør det. Vi lager mat til mange flere enn vi er, for å så porsjonere det i matbokser som vi setter i kjøleskapet. Ikke gira på det samme 5 dager i rad? Fryseren. Men for guds skyld la vær å fryse potet, den endrer konsistens ved oppvarming.

  • 249 lesere

Likes

Comments

Hej allihopa!

Er det lov å være litt stolt av seg selv, eller? Her om dagen dro nemlig en pissesur Andrea på treningssenteret mot alle odds! Jeg hadde vært så forbanna trøtt hele dagen, det regna og jeg satt med gråten i halsen. Ville bare hjem for å legge meg (klokken var knapt 7?). Det høres kanskje litt overdrevet ut, men jeg hadde altså ikke noe lyst til å gå ut.

Men vet du hvorfor jeg dro? Jeg ser fremgang. På kort til kan jeg nå løfte min egen kroppsvekt i beinpress og jeg kan nesten gjøre pull ups på egenhånd. Se på meg da folkens, se hva jeg kan! 

Småkleint bilde, men jeg var kjempeførnøyd med meg selv!

Og som alltid; god helg :)

  • 275 lesere

Likes

Comments

//Dette er et klissete innlegg

Har så lyst å sette inn en video (har sett det på en blogg tidligere), men jeg aner ikke hvordan jeg gjør det. :(

Ok, som nevnt over - dette er et klissete innlegg. Take it or leave it. Jeg vil så gjerne fortelle litt om min bedre halvdel. Du, som på mystisk vis ble en av de viktigste personene i livet mitt. Du som lar meg uttrykke følelsene mine på mitt kanskje noe barnslige sett. Du som holder ut mine tilfeldige nervøse innslag(?), fordi jeg lot tankene mine herje litt for fritt igjen. Deg er jeg glad i.

Du holder rundt meg når du tror jeg sover, om du ikke allerede har sovnet selv. Du som ser til at jeg får den letteste handleposen, mens du tar to. Jeg kan være meg selv rundt deg, usensurert, naken, spinnvill, nyskjerrig. Sikkert ganske teit også. Du tror på meg, motiverer meg, gjør det du kan for å vise meg at jeg er inkludert. At jeg betyr mer enn jeg selv innbiller meg. Du gir meg sommerfugler i magen og jeg overdriver heller ikke om jeg sier at jeg vil gråte av glede fordi ASDFGHJKL (!!) du gjør meg så vanvittig glad. Du er alt jeg ikke fortjener, og blant de fineste menneskene jeg vet om.

Best av alt, du er min. Jeg elsker deg.

Likes

Comments