Er det noe bedre enn gratis buffet hver eneste fredag når man er student? Tror ikke det, altså! Eneste man betaler er en garderobeavgift på 30 kroner, men siden jeg dro uten jakke så betalte ikke jeg en krone - men spiste som en dronning. Slå den!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Jeg elsker barnebursdager, for da kler barna meg opp til både prinsesse og klatrestativ! Og med 7 trollunger i familien så blir det noen bursdager på et år. Egen kake fikk jeg også (kladdkaka, en bløt brownie), siden jeg ikke kan spise verken nougat eller marsipan.

Har dessverre ikke så mange bilder fra bursdagsfeiringen, da en lur ettåring stakk av med mobiltelefonen min :)

  • 16 Lesere

Likes

Comments

Heisann hoppsan, det var lenge siden sist!

Igår dro jeg, Benny, Nils, Pelle og Stefan til Bellevue på idolkveld hos Mathilda og David. Det ble servert tacos til TV-tittingen, samt crispy mais, chips og frukt til spillturneringen senere på kvelden. Trengte en pause fra studentlivet, så det var helt ypperlig at de inviterte oss over.

Likes

Comments

TO DO LIST:

På universitetet: (frist 28. september)
- Skrive en rapport på 5-7 sider
- Pilottest + Skarptest på prototype (mandag + onsdag)
- Fremvisning av ferdig produkt for "arbeidsgiver"
- Pugge til tentamen


-

I faget jeg tar opp: (frist 23. september)
- Skrive en rapport om stivelse
- Bli klar med innlevering
- Redovisning(?) av undersøkelse/lab

Kanskje ikke det mest spennende innlegget, men en fin oversikt over hvordan denne og neste uke kommer til å se ut. Mest for min egen del, men også i tilfelle min ene faste leser lurer på hvorfor jeg ikke blogger mer enn jeg gjør. Shout out til deg, mamma.

Likes

Comments

I skrivende stund sitter jeg og scroller gjennom pinterest, og innser at jeg har så utrolig lyst å lage min egen bullet journal. Det er kort fortalt en bok for alt du vil holde orden på, alt fra kalender til bucketlist og habit-tracker. Og for meg som elsker å tegne på og pusle med saker er det vel midt i blinken? (Får se hvor flink jeg er på å dokumentere i den, for det er jeg mindre flink til, hehehe).

  • 63 Lesere

Likes

Comments

La oss snakke litt seriøst om hår og sånt. Jeg vil ta deg med tilbake til 2007, rett før jeg begynte på ungdomsskolen. Jeg hadde en 'bald spot' cirka ved 'kronen' på hodet etter en lengre tid med stress. Jeg plukket bokstavelig talt av meg håret som tolvåring som 'coping mechanism' fordi jeg hadde det vanskelig sosialt. Det resulterte selvfølgelig i et besøk hos frisøren, og vi klipte håret mitt kort på hele hodet (5cm?) så alle lagene i håret skulle skjule baldspoten.

Jeg har gått igjennom alle mapper og album, men jeg finner ikke et eneste bilde av meg fra den tiden, sorry.

Greia er at jeg aldri slutta å gjøre ting med håret. Jeg hadde alltid ønska meg langt prinsessehår, så jeg fikk rett og slett ha tålmodighet og la det vokse. Men shit så kjedelig det var. Det begynte med striper i mitt ellers naturlige hår, men plutselig sitter man på badet med hjemmeblekt, gult hår. Det ble starten på et spennende håreventyr.

Jeg rakk ikke få ettervekst engang før jeg farga håret brunt igjen. Og frem til russetiden farga jeg håret bare i ulike nyanser av brunt, pluss at jeg hadde skaffet meg hairextensions. Jeg hadde lenge hatt lyst på rødt hår (og jeg angrer ikke, det er favoritthårfargen uansett hva alle andre sier), og i andreklasse på VGS tok jeg mot til meg. Det eneste som suger med rødt hår er at det utrolig vanskelig å få ut av håret, og det må farges ofte for å holde fargen fin.

Og når man ikke har råd å holde hårfargen fin lengre ble det et forsøk på brunette igjen. Rødfargen (kobberfarge/ginger?) sitter jo igjen i håret, så det ble mildt sagt ujevnt. Gikk til en frisør og ba om en litt mørkere brunfarge - men tror du ikke det ble VELDIG mørkt? Et år senere - på slutten av FHS 15/16 - stripa jeg håret lyst for å få ut mest mulig av all fargen som satt igjen.

Selv med masse toning så ville håret mitt alltid holde en varm farge. Endelig hadde håret mitt fått litt lengde, og selv om jeg nå hadde en farge motsvarende 'strawberry blonde' eller 'gyllent' så var jeg faktisk ganske fornøyd. Tanken bak var at mitt naturlige hår skulle få sjansen å vokse tilbake uten å tydelig skrike ettervekst.

Men hårfarge og bleiking sliter enormt på håret i lengden, og mitt hadde vært igjennom noen år med kjemiske produkter. Jeg tok med meg ei venninne til frisøren atter en gang - det behøvdes nemlig litt emosjonell støtte - og så barberte vi av mesteparten av håret på hodet mitt. Det var litt lengre på toppen, og til å begynne med gikk det ikke å sette det opp. (Siste bildet er en stund etter klippen for å si det sånn!)

Gikk igjennom et par spennende gro-ut-håret-frisyrer det siste året, mildt sagt. Når håret på toppen av hodet nådde meg til kjeven begynte jeg å slippe håret ned fra min dagligdagse manbun. Det så sikkert både tynt og dumt ut, men det dekket ihvertfall håret som var på vei tilbake på resten av hodet. Etter en stund så det ut som en dårlig bob-frisyre.

Jeg har latt håret mitt være helt for seg selv frem til for to uker siden. Tanken var at jeg skulle gjøre overgangen mellom naturfargen og det jordbærblonde håret innen klippingen mindre tydelig, så håret skulle få vokse ut i en slags naturlig balayage. På bildet til venstre har vi et eksempel på hvordan jeg ønska at håret skulle bli. Til høyre ser du hvordan det faktisk ble. Sannsynligvis en del miskommunikasjon mellom meg og frisøren, men jeg husker jeg sa ganske tydelig at jeg IKKE ville ha zebrastriper, og at jeg ville det skulle se naturlig ut. Jeg ser zebrastriper, ser du?

Frisørtimen min var på en fredag, og siden denne salongen hadde stengt på lørdagen gikk det ikke å gå tilbake å klage før på mandagen (skolestart). Jeg tenkte at gode råd var dyre, og gikk forbi en annen salong for å rådføre meg. De lovet de kunne fikse det, og booka inn meg på lørdag for en uke siden. De lurte tilogmed på om jeg hadde betalt penger for en så dårlig jobb, og viste meg at uansett hvor de delte håret fantes det ikke jevne, fine striper på hodet mitt. :(

Først skulle de farge hele håret mitt tilbake til så likt naturfargen min som mulig - trodde jeg. Når de skulle skylle ut fargen så var jeg jordbærblond igjen (???), og de denne gangen var det ikke i nærheten like fint som første gangen. Tror de merket at jeg var skeptisk, og fortalte meg at det var nødvendig for at stripene skulle blande seg naturlig. Det var først da jeg innså at jeg kom til å bli veldig blond den dagen.

Så nå er jeg altså B L O N D.

Kanskje jeg er vanvittig dårlig på å kommunisere, for hvordan kan det ellers ha blitt feil begge gangene? Ser ut som den naturfargen min får vente litt, og neste gang jeg farger håret tror jeg at jeg gjør det selv. God helg forresten!

  • 87 Lesere

Likes

Comments

  • 94 Lesere

Likes

Comments

God morgen til deg!

I skrivende stund sitter jeg med havregrøten min + en varm kopp te og psyker meg opp for enda en skoleuke. Begynner å kjenne litt på hvor tungt det er å starte på igjen på skolen etter et to-års opphold. Vi har akkurat begynt på dette med prototyper for systemdesign, og idag begynner dette på alvor.

På fredag skulle vi forresten bygge en stasjonær datamaskin, og vet du hva? DEN STARTET TILOGMED!

Likes

Comments

Første uka av studentlivet har gått, som betyr at første uken av nollningen er over. Nollningen er på en måte svensk fadderuke (tror jeg, da), der vi er "nuller" i to uker før vi blir "enere" (første-åringer). Vi er mange studentforeninger som konkurrerer mot hverandre, og det er tiden for å feire studentlivet og skaffe flest mulig bekjente før året starter på alvor.

Den vaskebjørnbamsen heter forresten Bengt, og han er verdt mer enn sjela di. Alle foreninger vil ha tak i Bengt.

Likes

Comments

God mandag!

Idag er det første skoledag - og jeg er så nervøs jeg tror jeg griner snart. Ikke bokstavelig talt, men jeg skriker på innsiden liksom. Jeg er ikke sånn superbekvem rundt masse nye folk, og foretrekker egentlig å være en grå mus i mendgen. Men nå skjer det da. Utdanning på universitetsnivå. Prototyper og koding. På svensk.

Vi starter ikke før 10:15, men her sitter jeg da - halv åtte på morran - og ser på Skam for harde livet for å ha noe til felles med (alle) de andre svenske jentene. Etter skolen, ved sånn 15-tiden, så begynner nollningen (fadderuke?), og den gjør meg nervøs. Å bli kjent med folk og få venner, liksom. Hjelp.

Mamma, kom å hold meg i hånden. Jeg vil ikke ha flere voksenpoeng

  • 109 Lesere

Likes

Comments