Jeg vet ikke med deg, men jeg har alltid lengtet etter lange negler. Men en historie som neglebiter har ikke det vært det enkleste, fordi jeg skulle alltid "bare fikse" på de usymmetriske neglene mine - og såklart forsvant hele neglen i forsøket (haha). Har også ganske tynne negler, så de knekker ganske lett. Har notert noen punkt under på hva som funket for meg, og løsningen er utrolig enkel. :)

Kjempefint bilde av hånden min, syns du ikke? Jeg er så stolt over meg selv, du aner ikke.

La være å bite - Det er så åpenbart, men gud så vanskelig. Det finnes sånn lakk(?) som smaker vondt på apoteket, men man venner seg visst til smaken. Det eneste som funker for meg er viljestyrke: Det er greit at de er usymmetriske, det er greit at de er ulik lengde. Og når det ikke funker bruker jeg en nude neglelakk til å kamuflere alle "skjevhetene" for meg selv. Bare. Ikke. Bit.

Neglelakk - Dette har vært redningen for meg. Går aldri med "nakne" negler lengre, men holder meg for det meste til klar neglelakk. Jeg er ganske generøs med lakken også, da den jeg foretrekker tørker fort. Dette gir meg et ekstra lag som beskytter neglene. Lar aldri lakken sitte på lenge nok til å begynne å flasse av, og bruker en acetonfri neglelakkfjerner for å ikke tørke ut neglene.

Glassfil - Denne er optional, men siden mine negler vokser nesten som en trakt har det blitt en del av rutinen. Så i stedet for at neglene får vokse sånn -> \/, der de mister formen og blir flate og "myke" filer jeg dem veldig forsiktig sånn -> /\ (om dette i det heletatt gav mening). Kurven har blitt mindre, og det har redusert knekkingen. Har med meg filen i håndveska stort sett over alt, så tar jeg meg av fliser med en gang - FØR jeg begynner å bite igjen.

-
​Hva er dine beste tips?

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Takk til @4små som nominerte meg, syns det er veldig gøy å bli kjent med andre bloggere. Nå skal jeg være litt kjip, fordi jeg tenkte ikke å nominere noen videre. Gjennomfører utfordringen ganske halvveis, men du må absolutt henge deg på om du har lyst.

1. Nevn hvem som nominerte deg
2. Svar på spørsmålene ✓
3. Nominer 11 nye bloggere
4. Gi de nominerte 11 nye spørsmål
5. Gjør de nominerte oppmerksomme på utfordringen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva skal til for at du vil komme tilbake til en blogg?
Dette har jeg forsøkt å svare på i et tidligere innlegg, det finner du her. Bloggen må være oversiktlig, ryddig, og designet burde ikke ta oppmerksomheten bort fra innholdet. Liker å lese om det meste, men aller best liker jeg å lese om reiser og opplevelser. Noen blogger har også en sånn "ja, dette vil jeg lese mer av!"-effekt, og disse vender jeg tilbake til.

Favoritt bok?
Jeg leser egentlig alt for få bøker, men en av bøkene som på mystisk vis har festet seg er "Broen til Terabithia". Denne las jeg på barneskolen en gang, men jeg har liksom aldri glemt den. Den handler om to barns fantasikongerike, og finnes også som film.

Hva ville du gjort om du vant 1 million kroner?
Med en million kroner hadde jeg investert i en større leilighet. Den behøver ikke være i sentrum, heller ikke så vanvittig stor, men større enn der vi bor nå (21 kvm). Om det hadde vært igjen penger tror jeg de hadde gått til en buffer, så jeg alltid har et sted å hente penger fra om det skulle være krise.

Favoritt årstid, og hvorfor?
Høsten, uten tvil. Det er noe med luften, temperaturen, fargene. Elsker det sprø løvet under skoene og den friske, skarpe vinden. Og det er tiden for Halloween!

Hvem er ditt største idol og hvorfor?
Denne syns jeg er vanskelig, fordi jeg ser opp til flere mennesker. Tror likevel mamma er mitt største forbilde. Hun kunne f.eks. terge meg og søsteren min til vi ble rasende (med vilje) fordi hun ville vi skulle tenke og stå opp for oss selv, og ikke bare godta alt. Hun har også ofret mer for oss enn vi har visst om, som vi i senere tid har reflektert over. Det er først nå de siste årene jeg har innsett at mamma hadde rett hele tiden.

Honorable mentions: Zendaya, Ghandi, Buddha, Michelle Obama ++

Hvor mange barn ønsker du deg?
2-3 stk er vel det jeg alltid har tenkt på som "optimalt", men tror egentlig jeg tar det som det kommer. Har også alltid sagt jeg egentlig vil ha jenter, men etter jeg flyttet sammen med B så spiller heller ikke det noen rolle. Det kommer til å bli hjertebarn uansett!

Hvis du kunne hatt hvilket som helst fremkomstmiddel, hva skulle det være?
Er egentlig ganske glad i å være fotgjenger, for da er jeg ikke stillesittende hele dagen. Om jeg likevel skal velge så er jeg glad i buss og tog (kortere strekninger), eller hva med en luftballong? Åååh eller en drage!

Hva ønsket du å bli når du ble liten?(yrke) Er det langt fra din egen utdannelse?
Jeg skulle først bli politi og ballerina. Så ville jeg bli lærer. Begynte siden å lese Medier og Kommunikasjon, men byttet til Design og Håndverk et år. Da skulle jeg bli frisør eller interiørarkitekt. Skulle også bli psykolog for å løse mine egne problemer. Nå vet jeg ikke lengre hva jeg vil bli når jeg blir stor, men er inne på tanken som lærer igjen.

Favoritt tegneseriefigur?
Var fast leser av Donald Duck&Co-bladet i flere år, så her har vi en sterk kandidat.

Favoritt sang akkurat nå?
Ber du meg om å velge? Tror det står mellom de tre i midten under: The Blues Remain, Lost Boy og Let It Go.

Disse går jeg i allefall og synger på støtt. Følg gjerne favorittlisten min her

Hva ønsker du deg mest i livet ditt?
Hmm.. jeg ønsker såklart fred i verden og alt det der, men tror det er lite sannsynlig sån det ser ut nå. For min egen del ønsker jeg meg en jobb jeg kan leve av og trives med, så jeg kan forsørge en familie og leve et meningsfylt, langt liv.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vil du være med på utfordringen? Reglene står øverst, men siden jeg ikke fant på flere enn et par spørsmål kan du stjele noen av de jeg har svart på! :)

- Hva er det fineste du vet?
- Beskriv deg selv i korte trekk (slik du ser deg selv).
- Har du et "spirit animal" du relaterer til?
- Av alle verdens frukter, retter, drikker osv., hva har du mest lyst å prøve?

 • 9 lesere

Likes

Comments

Idag hadde vi det gøy, dere! Et av onkelbarnene hadde bursdag, og vet du hva det betyr? Barneselskap! Masse gratis mat! Og ikke minst - saft, boller og KAKE. Den til venstre kan jeg desverre ikke spise (daim-kake), men hva gjør det når det finnes sjokoladekake, kanelsnurrer og eplepai?

Sier ikke nei takk for å si det sånn!

Etterpå var det mest lek med alle de andre barna i familien. Har en haug med bilder av glade barn som springer rundt, leker, ler og koser seg. Disse kommer jeg ikke til å dele offentlig på bloggen uten foreldrenes tillatelse. Ja, og så har vi V da - den eldste av barna - som syns det var veldig gøy å "lære meg" å få en buddy på Pokemon Go.


Ellers gikk det mest i pocketbøker. Min favoritt er den om kattungen som skulle være med foreldrene på voksenselskap, og alle ablegøyene(?) han fant på for å more seg selv. Jeg satt i allefall og humra for meg selv.

Høydepunkt i hverdagen

Håper din lørdag startet like bra som min! 

 • 20 lesere

Likes

Comments

Placeholderbilde av min meget fristende fruktsalat

​Jeg kan med hånden på hjertet si at husmorlivet ikke var det første jeg forventet å møte når jeg flyttet til Sverige. Vil likevel skryte litt av meg selv; sengen er redd opp, oppvasken er tatt hånd om, tørre klær er brettet og lagt i skapet, og den nye klesvasken er hengt til tørk. Jeg har aldri vært et organisert menneske (bare spør mamma), men det skjer noe med deg når du bare går hjemme og surrer hele dagene. Kanskje jeg blir voksen en gang, jeg og?

Likes

Comments

Bildene er lånt fra nett

Vil begynne med å fortelle at det ikke finnes "rett" og "feil" når det kommer til hvordan man vil ha bloggen sin, og derfor kan tittelen oppfattes som litt misvisende. Med all min fritid har jeg blitt en jævel på å lese blogger, og merker at det er ganske mye til felles ved favorittene. Her er noen av fellestrekkene:
-

Positivitet

Blir så glad av å lese om at andre folk er glade! Det høres kanskje litt dumt ut, men det gir meg en positiv vibe og booster humøret mitt! Jeg mener ikke at man skal være overfladisk og late som at man har et glansbildeliv, og man må absolutt dele det man har på hjertet på godt og vondt, usensurert og ærlig. Det jeg mener er at bloggene jeg foretrekker har en positiv vinkling på mesteparten av innholdet, en dose humor og ekte uredigerte glis. Jeg liker å lese at du gleder deg til noe, prøver ut nye ting og at du rett og slett har det bra!

Eksempel: @ingebjorgfoss er en av mine favorittbloggere på Nouw så langt. Gleder meg til å lese om reisen til Orlando, hvordan hun opplever Disney World og ellers hva Amerika har å by på.
-

Rent design

Dette er kanskje åpenbart, men det første øyet møter når du åpner en nettside er hvordan det ser ut. Personlig er jeg faktisk mest fan av standardmalen til Nouw, med noen personaliserte(?) endringer. Malen er ren, den er ryddig, fonten er lett å lese, og det er oversiktlig. (Igjen; du har det akkurat som du selv vil, og kanskje du er uenig med meg og syns at standardmalen er det kjedeligste som finnes). Syns innholdet kommer så mye bedre frem når designet ikke tar over.
-

Innholdet

Kvalitet over kvantitet (!). Skriv om noe du liker og engasjerer deg for, fremfor å bare 'skrive for å skrive'. På den andre siden kan man gjerne dele opp det man skriver om i flere gode innlegg om man har ekstra mye man vil fortelle om (kanskje litt dårlig formulert?). Selv er jeg helt hekta på å lese om utveksling/backpacking/reiser, da jeg er veldig nyskjerrig på verden rundt meg. Andre kulturer, religioner, opplevelser og mat - det er liksom noe ved det jeg ikke får nok av. Jakter litt på de "uslipte diamantene" som skiller seg fra mengden. I det siste har jeg også blitt mye mer interessert av ernæring og helse, og er mer og mer nyskjerrig på dette med plantebasert kosthold og hva det gjør med kroppen (kom mer enn gjerne med tips!).
-

Grammatikk

Jeg er en såkalt "grammar-nazi". Misforstå meg rett - jeg sitter ikke og leter etter feil, heller tvert imot! Men det er veldig mye lettere å lese om man har en gjennomsnittlig bra rettskriving og korrekturleser innen publisering. Har alt en sammenheng, eller er det noe du kan legge til/kutte ut? Syns forsåvidt det er sjarmerende med dialektord og andre særpreg sålenge det er lettlest. "n0 h8 m8, mn dt r lizm ike så let og lese".
-
Hva syns du er de beste bloggene?

Likes

Comments

God mandagsmorgen til deg!

Enda en ny uke, som om tiden ikke går fort nok allerede. Det skal sies at jeg er for lite utendørs, for nå kunne jeg (virkelig) ikke gå ut det samme som for en uke siden. Det kjennes på kroppen at det går i full fart mot vinter, og jeg vet ikke om jeg er helt klar ennå. Et lag med ull, to varme lag utenpå og en vindtett jakke, og vi har ikke nådd vinterhalvåret ennå. Er det kaldere i innlandet, kanskje?

Forrige ukes opptur(er): Typen har fått enda et onkelbarn (!!), denne gangen ble det ei lita jente. Jeg har også endelig fått meldt meg opp til enda et engelsk-kurs, så jeg får komt igang med utdannelsen igjen. :)
Forrige ukes nedtur: Søndag var sannsynligvis årets siste golfrunde. Det er litt synd i grunn.
-

Slenger ved et bilde av denne eldre sjarmøren, som er et utmerket varmeelement.

Likes

Comments

Jeg har egentlig aldri vært en så stor fan av "dette spiste jeg til frokost"-innlegg, men se på meg nå. Whoops, legger visst ut hva jeg tenkte å konsumere.  Se på det litt som placeholder-innlegg, sånn det ikke går en uke mellom hver gang jeg skriver, hehehe (bloggene mine har en lei tendens til å dø ut da). Men det har kommet noe godt ut av mat-innleggene, fordi nå blir jeg mye mer klar over hva jeg har på (f.eks.) brødskiva før jeg legger det ut. Her mekka jeg sammen Philadelphia-ost, eplebåter, honning og kanel, og vet du hva? Det ble jammen ikke så verst!

Og som alltid; nyt dagen - Nå er det faktisk snart helg!

 • 91 lesere

Likes

Comments

Alle bilder er lånt fra nett

 • Spare nok penger til å reise på backpacking gjennom Europa.
 • Gradvis kutte ut kjøtt, egg og meieriprodukter -> Bli veganer?
 • Flytte utenlands.
 • Besøke alle verdensdelene minst en gang i løpet av livet.
  (Europa (land utenfor Skandinavia), Nord-Amerika, Sør-Amerika, Oseania, Asia, Afrika, Antarktis)

Jeg vil reise og se verden utenfor mine 4 grå vegger.

 • Ta en tatovering som har en betydning for meg.
 • Skrive et brev fra den 20 år gamle Andrea som ikke skal åpnes før det har gått en bestemt tid.
 • Skrive en roman.
 • Lære å skrive og snakke flytende svensk.
 • Gjøre noe som gir et sykt adrenalinrush, for eksempel skydiving eller bungee jumping.
 • Lære å lage sushi, vegetarisk eller med fisk.
 • Gro ut håret, for å siden donere det.
 • Bli blod-donor (tror jeg hadde den blodtypen alle kan få).
  -
 • Ha en egen kjøkkenhage (epletre, tomater, paprika, krydderurter osv).
 • Klatre på en aktiv vulkan.
 • Besøke Island.
 • Stifte min egen lille familie.


  ​​​​Denne listen er uferdig, og vil trolig bli oppdatert etter hvert. Dette er det jeg har på min bucket list så langt.
 • 105 lesere

Likes

Comments

For de dagene du bare ikke har lyst på noen ting, men du bare vil fylle magen med noe.

 • 111 lesere

Likes

Comments

Du vet den følelsen der det føles som at tiden bare passerer foran øynene på deg? Alle beveger seg fremover, men du - du står liksom helt stille. Det har den i hvertfall gjort for meg i det som kjennes som en liten evighet. Alle jeg kjenner ser ut som de er på vei fremover; de kjøper leiligheter, stifter familier og er nesten ferdigutdannede. I skrivende stund sitter jeg i pysjbuksa, og det er kanskje ikke helt det målet jeg hadde satt for 20 år gamle Andrea.

Men om jeg legger meg ned og bare syns synd i megselv kan det fort bli sånn at jeg forblir liggende, og da endrer ingenting seg. Vet ikke helt hvor de siste årene tok veien, men i januar åpner neste kurs så jeg får lest opp det der ene faget jeg mangler. Da skal du se det blir noe av meg også!

(Men det går sinnsykt treigt altså)

Likes

Comments