Header
View tracker

​För ett par veckor sedan köpte jag Anammas Vegobitar. Trodde att de skulle vara typ som potatiskroketter i konsistensen men när jag tog första tuggan konstaterade jag snabbt att så inte är fallet. De smakar och känns exakt som kyckling. Så sjukt läskigt. Har inte ätit kyckling sen i slutet av januari och det slog mig hur äcklig konsistens kyckling faktiskt har. Usch. 

Tyvärr drog konsistensen på bitarna ner den här rätten en del. Kanske var det kombinationen med curry som gjorde det värre. Jag är ingen currymänniska men på baksidan av påsen med vegobitar fann jag ett recept med lagom många ingredienser som jag kände för att prova. Bytte dock ut kokosgrädden mot havregrädde och broccolin mot zucchini med mera. 

Själva såsen i sig var god men med vegobitarna gjorde att det, enligt mig, blev för likt kycklinggryta. Så nästa gång blir det utan vegobitarna. Anyway, här är receptet jag gick efter:

En näve vegobitar
En halv zucchini, skuren i 1 cm tjocka halvor
En pressad vitlöksklyfta
Cirka en halv till en matsked curry
En halv morot, tunna fjärdedelsskivor
Cirka 150 ml havregrädde
En halv tärning grönsaksbuljong
En näve spenat
Riiiiis!

Koka på riset under lock. ​Stek curryn i lite olivolja i en minut, tillsätt sedan vitlöken, moroten och zucchinin. Stek tills allt fått gyllenbrun yta. Häll i havregrädden (eller eventuellt kokosgrädde) tillsammans med halva buljongtärningen. Låt puttra i fem minuter. Stäng av värmen och blanda i spenaten. Salta/peppra och smaka av. Servera med riset och gurksallad om så önskas.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

I början av veckan handlade jag en del billiga grönsaker, bland annat zucchini och aubergine som då bara kostade 10 kr styck. Sedan har det inte blivit av att jag lagat mat då jag ätit på jobbet och sedan varit för lat för att laga mig en ordentlig kvällsmat. Oftast slutar det med soyghurt och mackor typ. 

Idag tänkte jag laga en stadig lunch men hade ingen fantasi. Jag bestämde mig till slut för pasta, det funkar alltid, alltid, alltid. Så jag googlade "pasta, aubergine, havregrädde" vilket ledde mig till den vegetariska receptbloggen Jävligt Gott. Där fanns det ett recept som innehöll allt jag behövde laga till - aubergine, zucchini och spenat med pasta och havregrädde. Jag följde receptet till punkt och pricka men valde bort fetaosten, la till lite tofu och någon tesked sojasås istället. Blev jättegott! Originalreceptet hittar ni här.

Likes

Comments

View tracker

​Det här kan ju vara den mest typiska smoothievarianten av alla. Basen är banan, blåbär och hallon. Jag har även lagt i spenat, soyghurt och en müsliblandning av kokos, tranbär och havregryn och till sist toppat med bananskivor, chiafrön och granola. Mums!

Likes

Comments

​Jag har varit på Nya Zeelands södra ö två gånger, en gång i december/januari då det var sommar och en gång i augusti, på vintern. Dessa bilder ovan är från den sistnämnda. 

Vänstra bilden är tagen från Feehly Hill utanför Arrowtown. Nedersta och högra är tagna i Queenstown. Staden ligger vid Lake Wakatipu som är Nya Zeelands längsta sjö. Man kan åka "gondola", typ linbana, upp till Bob's Peak. Utsikten därifrån är magisk.

Likes

Comments

Detta, plus en tandkräm, ett schampo och ett balsam, fick jag hem från Apotea.se idag. Jag hade tonern och dagkrämen sedan innan men på Apotea är de mycket billigare än på apoteket så jag köpte på mig ett gäng olika produkter som jag tänkte testa. Dessutom var de flesta ACO-produkter på rea. 

Tidigare har jag köpt produkter av olika märken men jag har alltid velat prova en serie av hudvårdsprodukter för att se hur det påverkar min hy. Jag tänkte ta före- och efterbilder, och om min hy blir bättre efter att jag använt allt så kommer jag att visa bilderna här på bloggen.
Jag är en sucker för fina förpackningar så body lotionen fick hänga på mest för flaskans skull...

Likes

Comments

I lördags åkte jag och lillebror till Gekås men medan jag åt frukost och väntade på att han skulle vakna gick jag in på Apotea.se, där jag beställt lite produkter från ACO dagen innan. Jag har hört så mycket gott om de här chokladkakorna från iChoc, som är helt veganska och gjorda på rismjölk, så jag kollade om de fanns på Apotea mest för skojs skull, och visst fanns de där! De kostar 23 kr/st för tillfället och frakten var gratis. 

Idag fanns de i brevlådan och jag öppnade och provsmakade alla innan jag hunnit ta av mig ytterkläderna.
White Vanilla ser lite speciell ut, nästan som vit choklad blandad med kanel, men den smakade precis som riktig vit choklad. Den var lagom krämig, lagom söt. 4 av 5 möjliga. Choco Cookie är 40% kakao och har små kakbitar, typ oreo, i. Den får också 4 av 5. Sist ut blev Milkless vilken är som vanlig mjölkchoklad minus komjölk. Den ger jag en 5:a. Smakar precis som vanlig choklad, hur god som helst! 

Hoppas att de gör sig väl i bakverk. Måste prova snarast.

Likes

Comments

​När jag och min au pair-vän Anna bilade runt Sydön i två veckor vid årsskiftet, åkte vi bland annat över Crown Range Road (State Highway 89). Vägen går mellan Arrowtown och Cromwell. Den är väldigt brant på sina ställen och går upp till 1706 m innan det går nedför igen. Alltså, first of all, utsikten. Det går verkligen inte att få med på bild, liksom allt i Nya Zeeland. Eller så är det bara min kamera som inte kan fånga hur vackert det är.

Likes

Comments

Veckan innan jag lämnade Nya Zeeland bjöd min värdfamilj med mig på en långhelg på Fiji. Förstår ni hur generösa de är?! Jag tappade ord när mormorn, som jag bodde hos, berättade att de köpt en resa och att jag skulle få följa med. 

Det var jag, min värdmamma Anna, äldsta dottern Paige och så mormor Carol som åkte på fredagsmorgonen och kom hem på söndagseftermiddagen. Fiji var väldigt fint, även om vi mestadels låg vid poolen och inte såg så mycket av ön vi var på. Vi bodde på Hotel Sofitel i Nadi om jag inte minns fel. Det var oerhört kvavt och temperaturen låg på runt 28 grader. Helt okej med tanke på den gigantiska poolen som låg på baksidan.

Likes

Comments

Eftersom sommaren snart är här har jag börjat försöka hitta somriga smaker till frukostsmoothien.
Min nuvarande favorit är en grön en. Mild, fruktig, somrig. Brukar varva mellan att dricka den i glas med sugrör eller ha den i en skål och toppa med granola, bananskivor och chiafrön. Bästa!


Ingredienser

Ett halvt paket fryst mango
En till två bananer
En apelsin
En näve bladspenat
Cirka en tesked chiafrön
En deciliter sojamjölk, mer för rinnigare konsistens


Om jag dricker denna efter träning brukar jag lägga i lite havregryn för proteinets och fibrernas skull.

Likes

Comments

​Min nya minneskortläsare har kommit så nu kan jag lägga upp nya bilder igen! Först ut är dessa tre från Spanien, den sista visar utsikten från sovrummet på översta våningen. Helt fantastikt fint.

Likes

Comments