Header

Alltså, Nelson. Ägs av en kompis till mig.
Nelson är en zangersheide valack runt 165 hög
Han är en häst med väldigt mycket innanför pannbenet och gör honom därför väldigt svår att komma underfund med. När man väl hittar fram till honom och lyckas bygga förtroende är han världens goaste häst.
Det var lite kort om Nelson, honom kommer ni få se mer av!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hola! Jag funderar på om jag ska försöka igen - om jag orkar. Provar skriva i en månad eller så och se om jag får in rutinen. Let's try!

Dagens syssla-----
Jobba 08.00-14.30
Ut och galoppera Nelson
Jogga Dr'n
Mocka åt Walle
Jogga runt byn
Soooova!!

Fullt upp i livet nu, men i like it. Jag är en sådan som gillar att ha många järn i elden. Nj kör vi.

Likes

Comments

Blev kvar en stund längre vid klubben igår och fotade lite ekipage, jag och kameran är glada att utomhussäsongen är igång!

Likes

Comments

Idag är en bra dag, en nervös, men bra dag. Den började otroligt dåligt faktiskt, hade extremt mycket ångest och trodde inte att jag skulle klara dagen, men nu har jag allt under kontroll och mina planeringar håller och då känns det så mycket bättre.

Har precis skrivit klart ett nationellt prov i engelska, verkligen inte det lättaste jag gjort - jösses. Men jag gjorde så gott jag kunde och trots att det var väldigt svårt så är jag ändå nöjd över min prestation psykiskt och fysiskt. Nu ska jag åka hem, är så slut sen helgen så jag är så trött och tror jag även lyckats dragit på mig en rejäl förkylning, inte bra! Som den typiske svensken man är så börjar man ju klä av sig så fort termometern överstiger 10 grader typ haha, så då får jag väl skylla mig själv.. men men! Nu ska jag hem och kurera mig med halstabletter, alvedon och VIX! Det värsta är nog att jag får så ont i kroppen när jag blir förkyld, så ska ta ett linimentbad också få se om det kanske håller sig denna gång.

Ettan på gymnasiet är snart klar, helt sjukt att lilla jag har gått ett helt å på gymnasiet redan haha, jag är inte så stor än trodde jag. Känns dock riktigt skönt att man kan börja ana ett slut på skoltiden - och jag tror att jag kommer gå kvar i Vansbro som det ser ut och ordna upp livet här. Öppna ögonen för fler möjligheter och vem vet, snart kanske det blir som jag hoppats.
Ikväll ska jag åka till klubben en sväng och hämta lite grejor jag glömt och kolla lite träning om jag orkar. Sådana här ångestdagar går det inte att isolera sig på sitt rum för då går jag i tusen bitar tillslut.

Ha en toppen dag!

Likes

Comments

Godmorgon lördag, vad ska det bli av dig?

Igår var en "jävla fredag". Pappa är sjuk igen och ligger på sjukhus igen, jag håller på att tappa förståndet och allt är bara så värdelöst. Men förutom att resten av dagen var värdelös så var kvällen iallafall bra. Jag gick hem till Emma och pratade med henne och borstade på finaste pärlan Lennei, det kändes bra att komma bort ett tag och koppla bort tankarna. Trivs alltid lika bra där.

Och vädret. Vad händer med vädret? I mitt förra inlägg skrev jag om hur jag hoppades på en snöfri Valborg, men jag vaknade upp morgonen efter till ett helt snöklätt Skålö.. och vilken blåst! Har inte sovit mycket inatt på grund av den där extrema blåsten! Känns som att hela huset ska blåsa iväg.

Inatt har jag drömt mardrömmar hela natten så har vaknat i ren panik flera gånger med en känsla av att jag är jagad. Lite så känns det nu också, att jag jagas in i saker hela tiden, att jag jagas in i beslut jag inte har en aning om hur jag ska fatta. Tillexempel gymnasieval till hösten. Jag går ju redan på gymnasiet och har snart gått ett år, men har aldrig varit nöjd med mitt val. Så jag har sökt och kommit in på ridgymnasiet i Rättvik - men jag har ingen aning om hur jag ska göra, gå kvar på Vuc eller byta till Rättvik..
Förhoppningsvis blir det bra vad jag än väljer men just nu känns det tufft och jobbigt att behöva fatta det beslutet.

Nu ska jag gå kliva upp ur sängen och gå ner och äta frukost. Försöka göra denna dag lite bättre än gårdagen.

Likes

Comments

22.06 är klockan i skrivande stund, det är inte helt mörkt ute än och fåglarna är fortfarande vakna. Trots den snön som kommer då och då känns det som att våren verkligen är snart här för att stanna.

Jag hoppas på ett snöfritt Valborg dock så att eldarna kan brinna utan 10 liter bensin haha!

Imorgon ska jag skriva svenska nationella tillsammans med de andra ettorna, det känns ganska lugnt. Jag är dock inte bäst på det här med olika texttyper så jag hoppas på att det kommer finnas argumenterande text till alternativ för den vet jag hur man skriver.
Jag slutar redan vid 12 imorgon då vi får gå hem direkt efter vi skrivit klart nationella, smart upplägg tycker jag då det drar mycket energi ur en att skriva en uppsats i 3 timmar.

Jag är oootroligt mörbultad i hela kroppen sen gårdagens ofrivilliga avsittning, känns som att jag har en extrem träningsvärk i hela kroppen. Inte så skönt! Men men, det går över. Tur man är tålig och inte är första gången man far av. Börjar lära mig det där nu haha!

VALBORG
Precis, Valborgsmässoafton på söndag. De flesta av mina vänner ska gå ut, jag vet dock inte än hur jag ska göra. Det lockar att följa med men orken är inte riktigt dör den behövs på sistone, mycket annat som tar utan att ge tillbaka.
Men det ska nog bli bra, känns skönt med en ny månad - nya möjligheter. April har varit tufft! Men vi kör på och tar nya, friska tag!

22.16 är klockan när jag avslutar detta inlägg. Nu ska jag sova.
Godnatt

Likes

Comments

Sammanfattar med KATASTROF. Han kändes väldigt stark och pigg redan vid framridningen, men tänkte att det kunde vändes till positivt sen bara, men det blev inte bättre. Först så fick jag inte igenom ett skot i höger varv, han var inte framme vid bettet och gick och tryckte mot inner och vad jag än gjorde så lyckades jag inte rida igenom det så både jag och Kintus blev frustrerade. Sedan började vi hoppa och då hittade jag en toppen känsla till en början, sen skulle vi hoppa bana.

Hinder 1 till 6 går jättebra förutom att han tar i så mycket att jag har svårt att hänga med och sedan kommer vi till kombinationen, oxer in - räcke ut. Han gör ett fantastiskt språng över oxern trots att vi kom nära, men tyvärr så hoppade han mig ur sadeln så jag hann inte räta ut saker och Kintus räddade det hela genom att stanna, jag fortsatte.
Vips så låg jag på marken och Kintus stod brevid mig med mulen i mitt ansikte och "frågade hur det gick". Det var en lindrig avramling och jag fick bara sendrag och sträckte vaden, så det var bara upp igen. Vi red banan en gång till och denna gången gick det mycket bättre, hade inte ont i benet och vi hittade fina distanser.

Det som blev mest skadat tror jag är självförtroendet och känns inte så bra inför Falun nästa helg, men men! Jag får se det som ett tillfälle att göra om och göra rätt efter gårdagen.

Han är så fin killen - när piloten gör rätt. Vilket inte var fallet igår 🙄

Likes

Comments

16.04 söndag 16/4, påsken är så gott som över och jag sitter i en bil på väg till Borlänge med Emma och fam.

Det har varit en lugn och skön påsk, ganska tom då pappa legat på sjukhus och mamma har varit där med honom. Jag själv har varit hemma. Inte ätit påskmiddag med familjen som vi brukar, inte letat påskägg (okej, jag kanske är lite gammal men ni fattar grejen). Det känns som att för varje år som går blir det mer och mer tomt, det är alltid något som saknas.
Hur som, imorgon har jag insläpp och kvällsfodring i stallet så det är väl det som ska fixas.

Ett kort inlägg men en liten update om läget. Nu har jag påsklov i en vecka och siktar på att bara ladda upp nya batterier för att kämpa igenom resten av denna termin. Ny vecka - nya möjligheter! Nu kör vi💪🏻

Likes

Comments

Nu har prestationsångesten och känslorna från i torsdags börjat lägga sig lite och jag kan se mer av det som gick bra än det som kändes dåligt.

90cm två faser A:0+A:0

Kintus kändes fantastisk redan på framridningen och följde med mig i varenda steg jag bad honom att ta . Han satt klockrena byten ur snäva svängar, han vände med mig på en halv sekund och han tog mina tempoväxlingar helt fantastiskt fint. Lika på framhoppningen, han litade på mina beslut och hoppade superfint.

Väl inne på banan taggade han till och hittade ännu en högre växel vilket gjorde att vi fick ett fantastiskt flyt i ritten och att lägga in ett extra språng var inte ett alternativ. Jag såg stora distanser och Kintus såg dom med, så jag kände hur vi bestämde tillsammans att vi går på stor distans och utan problem tog han av när jag bad honom och vi tog oss runt hela grunden och omhoppningen utan ett endaste pet med 2 sekunder från den som ledde. Vi blev retligt nog nerpetade till en fjärdeplats men den lyckan jag kände i kroppen över vilken fantastisk runda, så kunde jag inte vara mer än överlycklig. 🐴❤️

90cm lagklassen A1:a

Här hann jag inte rida fram så mycket eftersom jag startade först av alla, så vi tog något språng på framhoppningen och sedan skulle vi in. Jag kände att både jag och K var lite trötta vid det här laget så vi styrde runt banan i ett medeltempo och hittade en jämn rytm bara, så 0 fel och med en helt okej tid. Jag kände dock att jag åkte lite för mycket så jag kunde inte vara helnöjd, men när vi sedan slutade på en tredjeplats med laget så var lyckan där igen.

Fantastiska Kintus och underbara VRS.
VRS är bäst ingen protest! ❤️

Likes

Comments