Header

16.04 söndag 16/4, påsken är så gott som över och jag sitter i en bil på väg till Borlänge med Emma och fam.

Det har varit en lugn och skön påsk, ganska tom då pappa legat på sjukhus och mamma har varit där med honom. Jag själv har varit hemma. Inte ätit påskmiddag med familjen som vi brukar, inte letat påskägg (okej, jag kanske är lite gammal men ni fattar grejen). Det känns som att för varje år som går blir det mer och mer tomt, det är alltid något som saknas.
Hur som, imorgon har jag insläpp och kvällsfodring i stallet så det är väl det som ska fixas.

Ett kort inlägg men en liten update om läget. Nu har jag påsklov i en vecka och siktar på att bara ladda upp nya batterier för att kämpa igenom resten av denna termin. Ny vecka - nya möjligheter! Nu kör vi💪🏻

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu har prestationsångesten och känslorna från i torsdags börjat lägga sig lite och jag kan se mer av det som gick bra än det som kändes dåligt.

90cm två faser A:0+A:0

Kintus kändes fantastisk redan på framridningen och följde med mig i varenda steg jag bad honom att ta . Han satt klockrena byten ur snäva svängar, han vände med mig på en halv sekund och han tog mina tempoväxlingar helt fantastiskt fint. Lika på framhoppningen, han litade på mina beslut och hoppade superfint.

Väl inne på banan taggade han till och hittade ännu en högre växel vilket gjorde att vi fick ett fantastiskt flyt i ritten och att lägga in ett extra språng var inte ett alternativ. Jag såg stora distanser och Kintus såg dom med, så jag kände hur vi bestämde tillsammans att vi går på stor distans och utan problem tog han av när jag bad honom och vi tog oss runt hela grunden och omhoppningen utan ett endaste pet med 2 sekunder från den som ledde. Vi blev retligt nog nerpetade till en fjärdeplats men den lyckan jag kände i kroppen över vilken fantastisk runda, så kunde jag inte vara mer än överlycklig. 🐴❤️

90cm lagklassen A1:a

Här hann jag inte rida fram så mycket eftersom jag startade först av alla, så vi tog något språng på framhoppningen och sedan skulle vi in. Jag kände att både jag och K var lite trötta vid det här laget så vi styrde runt banan i ett medeltempo och hittade en jämn rytm bara, så 0 fel och med en helt okej tid. Jag kände dock att jag åkte lite för mycket så jag kunde inte vara helnöjd, men när vi sedan slutade på en tredjeplats med laget så var lyckan där igen.

Fantastiska Kintus och underbara VRS.
VRS är bäst ingen protest! ❤️

Likes

Comments

Självkänsla, vad är egentligen det?
I stora drag är självkänsla vad du i grund och botten vad du tycker om dig själv.
Varför finns det så många ser ner på sig själva? Men om man tänker efter, hur lätt är det egentligen att tycka om sig själv med den pressen som finns?

Igår var jag och tävlade i Orsa, jag och Kintus var båda superduktiga och gjorde fantastiska prestationer. Jag hade sån bra känsla tills jag började kolla igenom filmer och bilder. Det är då överanalyseringen började.
"Är jag för tjock för att göra detta?"
"Men Gud vilken hemsk bild jag ser ju ut som en kossa"
"Denna bilden kan jag inte lägga upp - jag är så jävla ful!"
"Jag rider ju som om jag aldrig suttit på en häst förut, helt värdelös"

Sedan går jag in och kollar på filmer på andra och får en käftsmäll av ångest att jag inte är nog bra och borde sluta. Det är så svårt att sluta fortsätta jämföra mig med andra, jag börjar leta fel på mig själv och helt plötsligt är all glädje jag från de ,fortfarande fantastiska rundorna jag gjorde, borta. Jag börjar tänka att jag sitter på en häst som redan kan det här, folk säger "duktiga hästen som kan detta helt inprogrammerat". Och jag vet ju mycket väl att det är sant, han har varit och han kan det här. Men änDå försvinner den sista lilla lågan av glädje bort och min hjärna säger åt mig att det var inte min förtjänst att det gick bra, vem som helst hade kunnat klara det där. Känn dig inte speciell Andrea - för du är inte duktigare än vem som helst och bara för att du sitter på en bra häst betyder inte är du är duktig.
Sen slår jag mig själv gul och blå psykiskt i en lång tid efter. För jag kan inte låta mig själv tycka att jag är duktig.

Och avundsjuka. Jag blir så avundsjuk på alla andra med sina pengar och fina hästar, hur de har möjligheterna och erbjudandena på löpande band inrullandes. Hur de får beröm för bra jobb och hur duktiga de är, och trots jag också fått beröm så är det enda jag ser är hur alla andra får glänsa. Och som sagt - jag blir avundsjuk, inte för att jag missunnar andra den lyckan, utan för att jag önskar att jag hade samma möjligheter. Jag önskar att jag någon gång kunde få saker att gå bra och hålla sig så. Jag önskar att jag fick samma stöd från alla kanter.

Jag önskar att jag också slapp trycka ner mig själv bara för att jag anser att jag inte gjort mig förtjänt till framgång.

Jag har inte pengar, jag har inte föräldrar som står bakom mig på det sättet som andra har, jag har inte de förutsättningar som skulle behövas och det känns så jävla värdelöst. Att pengar, självkänsla och avundsjuka ska stoppa mig från att göra det jag älskar mest av allt.

Likes

Comments

ridsportsverige är i tårar av lycka. Vår kära Peder ryckte åt sig jerringpriset. Helt fantastiskt bra jobbat Peder, du är grym!

Likes

Comments

hallå i stugan! idag är det måndag, ny vecka, nya möjligheter. Det känns som att denna vecka kommer att gå ruskigt fort. Jag längtar otroligt mycket till helgen, då packar jag ner mig i resväskan och lämnar skålö för stunden. Vart jag ska och med vem får ni veta på lördag morgon.

Men om vi ska svänga om i samtalsämnet så sitter hästfolket på nålar ikväll. Det är nämligen så att vinnaren utav Jerringpriset kommer att utses ikväll under idrottsgalan. Svensken som snodde åt sig OS-silver 2016, Peder Fredricson, är med i finalen. Jag hoppas ridsporten kan få ta ett till pris. Nu kör vi!

Likes

Comments

Godmorgon på er! Idag är ingen bra dag. Igår bröt jag ihop lite och det slutade med att jag är hemma från skolan idag och vilar mitt utbrända huvud😳
Men men! Så kan det gå ibland :)

Igår kväll så hände det värsta, Lennei och Z hade rymt. Någon hade stängt av strömmen och glömt slå på den igen så hästarna hade självklart gått ut ur hagen.
Men vi behövde inte leta länge då hästarna kom tillbaka av sig själva, som tur var. Så då var dom väldigt billiga hästarna.
Men jag åkte hem och hämtade en kladdkaka och åkte tillbaka till stallet och hjälpte Emma att mocka och göra i ordning stallet. Samtidigt som vi åt kladdkaka och firade kladdkakans dag 🙈👍🏻

Likes

Comments

Julafton, snart. Det är bara några ynka veckor kvar till min absoluta favorithögtid.
Man får umgås med sin familj och släkt, få ta emot paket och bäst av allt, ge bort paket. Förhoppningsvis med ett tjock lager snö på marken och massor av ljus inomhus.

Men överallt i världens finns det för många som inte får uppleva allt detta. Personer som förlorat sin familj, släkt, hem och trygghet. Personer som inte har ett ställe att komma hem till, som sitter i ett hörn på en tom gata medan tårarna fryser till is. Människor som väntar in döden av svält på andra sidan jorden. Allt för många glömmer dessa personer och tar för givet att antalet hemlösa, sjuka barn och människor på flykt är lägre än vad det är.
Jag får en stor klump i magen av att veta att det här är verkligheten. Att det finns så mycket mer än det vi ser.

Högst upp på min önskelista i år är att kunna hjälpa så många som möjligt, att veta att jag i alla fall har gjort det jag kunnat för att på något sätt kunna skapa bättre förutsättningar för de som inte har det.
Min önskning till er är att skänka något som spelar roll till valfri organisation just DU brinner för.

Likes

Comments

Råkade få med en cremeögonskugga och ett lösglitter i fredags, underbart med nytt, fungerande och billigt smink.

Likes

Comments

Älgjakt idag! Vi har sett en ko och kalv, och två stycken i laget har försökt skjuta på kalven men sköt bom båda två så kalven gick ut från våra marker. Supertråkigt..

Men men! En fin dag i skogen och fulladdad med energi så har vi jagat klart för dagen, så nu ska jag hem och värma mig och kanske baka något? Blir nog bra.
Ha en toppen dag hörrni! ❤️

Likes

Comments