Header

Blev kvar en stund längre vid klubben igår och fotade lite ekipage, jag och kameran är glada att utomhussäsongen är igång!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag är en bra dag, en nervös, men bra dag. Den började otroligt dåligt faktiskt, hade extremt mycket ångest och trodde inte att jag skulle klara dagen, men nu har jag allt under kontroll och mina planeringar håller och då känns det så mycket bättre.

Har precis skrivit klart ett nationellt prov i engelska, verkligen inte det lättaste jag gjort - jösses. Men jag gjorde så gott jag kunde och trots att det var väldigt svårt så är jag ändå nöjd över min prestation psykiskt och fysiskt. Nu ska jag åka hem, är så slut sen helgen så jag är så trött och tror jag även lyckats dragit på mig en rejäl förkylning, inte bra! Som den typiske svensken man är så börjar man ju klä av sig så fort termometern överstiger 10 grader typ haha, så då får jag väl skylla mig själv.. men men! Nu ska jag hem och kurera mig med halstabletter, alvedon och VIX! Det värsta är nog att jag får så ont i kroppen när jag blir förkyld, så ska ta ett linimentbad också få se om det kanske håller sig denna gång.

Ettan på gymnasiet är snart klar, helt sjukt att lilla jag har gått ett helt å på gymnasiet redan haha, jag är inte så stor än trodde jag. Känns dock riktigt skönt att man kan börja ana ett slut på skoltiden - och jag tror att jag kommer gå kvar i Vansbro som det ser ut och ordna upp livet här. Öppna ögonen för fler möjligheter och vem vet, snart kanske det blir som jag hoppats.
Ikväll ska jag åka till klubben en sväng och hämta lite grejor jag glömt och kolla lite träning om jag orkar. Sådana här ångestdagar går det inte att isolera sig på sitt rum för då går jag i tusen bitar tillslut.

Ha en toppen dag!

Likes

Comments

Godmorgon lördag, vad ska det bli av dig?

Igår var en "jävla fredag". Pappa är sjuk igen och ligger på sjukhus igen, jag håller på att tappa förståndet och allt är bara så värdelöst. Men förutom att resten av dagen var värdelös så var kvällen iallafall bra. Jag gick hem till Emma och pratade med henne och borstade på finaste pärlan Lennei, det kändes bra att komma bort ett tag och koppla bort tankarna. Trivs alltid lika bra där.

Och vädret. Vad händer med vädret? I mitt förra inlägg skrev jag om hur jag hoppades på en snöfri Valborg, men jag vaknade upp morgonen efter till ett helt snöklätt Skålö.. och vilken blåst! Har inte sovit mycket inatt på grund av den där extrema blåsten! Känns som att hela huset ska blåsa iväg.

Inatt har jag drömt mardrömmar hela natten så har vaknat i ren panik flera gånger med en känsla av att jag är jagad. Lite så känns det nu också, att jag jagas in i saker hela tiden, att jag jagas in i beslut jag inte har en aning om hur jag ska fatta. Tillexempel gymnasieval till hösten. Jag går ju redan på gymnasiet och har snart gått ett år, men har aldrig varit nöjd med mitt val. Så jag har sökt och kommit in på ridgymnasiet i Rättvik - men jag har ingen aning om hur jag ska göra, gå kvar på Vuc eller byta till Rättvik..
Förhoppningsvis blir det bra vad jag än väljer men just nu känns det tufft och jobbigt att behöva fatta det beslutet.

Nu ska jag gå kliva upp ur sängen och gå ner och äta frukost. Försöka göra denna dag lite bättre än gårdagen.

Likes

Comments

22.06 är klockan i skrivande stund, det är inte helt mörkt ute än och fåglarna är fortfarande vakna. Trots den snön som kommer då och då känns det som att våren verkligen är snart här för att stanna.

Jag hoppas på ett snöfritt Valborg dock så att eldarna kan brinna utan 10 liter bensin haha!

Imorgon ska jag skriva svenska nationella tillsammans med de andra ettorna, det känns ganska lugnt. Jag är dock inte bäst på det här med olika texttyper så jag hoppas på att det kommer finnas argumenterande text till alternativ för den vet jag hur man skriver.
Jag slutar redan vid 12 imorgon då vi får gå hem direkt efter vi skrivit klart nationella, smart upplägg tycker jag då det drar mycket energi ur en att skriva en uppsats i 3 timmar.

Jag är oootroligt mörbultad i hela kroppen sen gårdagens ofrivilliga avsittning, känns som att jag har en extrem träningsvärk i hela kroppen. Inte så skönt! Men men, det går över. Tur man är tålig och inte är första gången man far av. Börjar lära mig det där nu haha!

VALBORG
Precis, Valborgsmässoafton på söndag. De flesta av mina vänner ska gå ut, jag vet dock inte än hur jag ska göra. Det lockar att följa med men orken är inte riktigt dör den behövs på sistone, mycket annat som tar utan att ge tillbaka.
Men det ska nog bli bra, känns skönt med en ny månad - nya möjligheter. April har varit tufft! Men vi kör på och tar nya, friska tag!

22.16 är klockan när jag avslutar detta inlägg. Nu ska jag sova.
Godnatt

Likes

Comments

Sammanfattar med KATASTROF. Han kändes väldigt stark och pigg redan vid framridningen, men tänkte att det kunde vändes till positivt sen bara, men det blev inte bättre. Först så fick jag inte igenom ett skot i höger varv, han var inte framme vid bettet och gick och tryckte mot inner och vad jag än gjorde så lyckades jag inte rida igenom det så både jag och Kintus blev frustrerade. Sedan började vi hoppa och då hittade jag en toppen känsla till en början, sen skulle vi hoppa bana.

Hinder 1 till 6 går jättebra förutom att han tar i så mycket att jag har svårt att hänga med och sedan kommer vi till kombinationen, oxer in - räcke ut. Han gör ett fantastiskt språng över oxern trots att vi kom nära, men tyvärr så hoppade han mig ur sadeln så jag hann inte räta ut saker och Kintus räddade det hela genom att stanna, jag fortsatte.
Vips så låg jag på marken och Kintus stod brevid mig med mulen i mitt ansikte och "frågade hur det gick". Det var en lindrig avramling och jag fick bara sendrag och sträckte vaden, så det var bara upp igen. Vi red banan en gång till och denna gången gick det mycket bättre, hade inte ont i benet och vi hittade fina distanser.

Det som blev mest skadat tror jag är självförtroendet och känns inte så bra inför Falun nästa helg, men men! Jag får se det som ett tillfälle att göra om och göra rätt efter gårdagen.

Han är så fin killen - när piloten gör rätt. Vilket inte var fallet igår 🙄

Likes

Comments

16.04 söndag 16/4, påsken är så gott som över och jag sitter i en bil på väg till Borlänge med Emma och fam.

Det har varit en lugn och skön påsk, ganska tom då pappa legat på sjukhus och mamma har varit där med honom. Jag själv har varit hemma. Inte ätit påskmiddag med familjen som vi brukar, inte letat påskägg (okej, jag kanske är lite gammal men ni fattar grejen). Det känns som att för varje år som går blir det mer och mer tomt, det är alltid något som saknas.
Hur som, imorgon har jag insläpp och kvällsfodring i stallet så det är väl det som ska fixas.

Ett kort inlägg men en liten update om läget. Nu har jag påsklov i en vecka och siktar på att bara ladda upp nya batterier för att kämpa igenom resten av denna termin. Ny vecka - nya möjligheter! Nu kör vi💪🏻

Likes

Comments

Nu har prestationsångesten och känslorna från i torsdags börjat lägga sig lite och jag kan se mer av det som gick bra än det som kändes dåligt.

90cm två faser A:0+A:0

Kintus kändes fantastisk redan på framridningen och följde med mig i varenda steg jag bad honom att ta . Han satt klockrena byten ur snäva svängar, han vände med mig på en halv sekund och han tog mina tempoväxlingar helt fantastiskt fint. Lika på framhoppningen, han litade på mina beslut och hoppade superfint.

Väl inne på banan taggade han till och hittade ännu en högre växel vilket gjorde att vi fick ett fantastiskt flyt i ritten och att lägga in ett extra språng var inte ett alternativ. Jag såg stora distanser och Kintus såg dom med, så jag kände hur vi bestämde tillsammans att vi går på stor distans och utan problem tog han av när jag bad honom och vi tog oss runt hela grunden och omhoppningen utan ett endaste pet med 2 sekunder från den som ledde. Vi blev retligt nog nerpetade till en fjärdeplats men den lyckan jag kände i kroppen över vilken fantastisk runda, så kunde jag inte vara mer än överlycklig. 🐴❤️

90cm lagklassen A1:a

Här hann jag inte rida fram så mycket eftersom jag startade först av alla, så vi tog något språng på framhoppningen och sedan skulle vi in. Jag kände att både jag och K var lite trötta vid det här laget så vi styrde runt banan i ett medeltempo och hittade en jämn rytm bara, så 0 fel och med en helt okej tid. Jag kände dock att jag åkte lite för mycket så jag kunde inte vara helnöjd, men när vi sedan slutade på en tredjeplats med laget så var lyckan där igen.

Fantastiska Kintus och underbara VRS.
VRS är bäst ingen protest! ❤️

Likes

Comments

Självkänsla, vad är egentligen det?
I stora drag är självkänsla vad du i grund och botten vad du tycker om dig själv.
Varför finns det så många ser ner på sig själva? Men om man tänker efter, hur lätt är det egentligen att tycka om sig själv med den pressen som finns?

Igår var jag och tävlade i Orsa, jag och Kintus var båda superduktiga och gjorde fantastiska prestationer. Jag hade sån bra känsla tills jag började kolla igenom filmer och bilder. Det är då överanalyseringen började.
"Är jag för tjock för att göra detta?"
"Men Gud vilken hemsk bild jag ser ju ut som en kossa"
"Denna bilden kan jag inte lägga upp - jag är så jävla ful!"
"Jag rider ju som om jag aldrig suttit på en häst förut, helt värdelös"

Sedan går jag in och kollar på filmer på andra och får en käftsmäll av ångest att jag inte är nog bra och borde sluta. Det är så svårt att sluta fortsätta jämföra mig med andra, jag börjar leta fel på mig själv och helt plötsligt är all glädje jag från de ,fortfarande fantastiska rundorna jag gjorde, borta. Jag börjar tänka att jag sitter på en häst som redan kan det här, folk säger "duktiga hästen som kan detta helt inprogrammerat". Och jag vet ju mycket väl att det är sant, han har varit och han kan det här. Men änDå försvinner den sista lilla lågan av glädje bort och min hjärna säger åt mig att det var inte min förtjänst att det gick bra, vem som helst hade kunnat klara det där. Känn dig inte speciell Andrea - för du är inte duktigare än vem som helst och bara för att du sitter på en bra häst betyder inte är du är duktig.
Sen slår jag mig själv gul och blå psykiskt i en lång tid efter. För jag kan inte låta mig själv tycka att jag är duktig.

Och avundsjuka. Jag blir så avundsjuk på alla andra med sina pengar och fina hästar, hur de har möjligheterna och erbjudandena på löpande band inrullandes. Hur de får beröm för bra jobb och hur duktiga de är, och trots jag också fått beröm så är det enda jag ser är hur alla andra får glänsa. Och som sagt - jag blir avundsjuk, inte för att jag missunnar andra den lyckan, utan för att jag önskar att jag hade samma möjligheter. Jag önskar att jag någon gång kunde få saker att gå bra och hålla sig så. Jag önskar att jag fick samma stöd från alla kanter.

Jag önskar att jag också slapp trycka ner mig själv bara för att jag anser att jag inte gjort mig förtjänt till framgång.

Jag har inte pengar, jag har inte föräldrar som står bakom mig på det sättet som andra har, jag har inte de förutsättningar som skulle behövas och det känns så jävla värdelöst. Att pengar, självkänsla och avundsjuka ska stoppa mig från att göra det jag älskar mest av allt.

Likes

Comments

ridsportsverige är i tårar av lycka. Vår kära Peder ryckte åt sig jerringpriset. Helt fantastiskt bra jobbat Peder, du är grym!

Likes

Comments