Header

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag hann i god tid att rida och mocka innan mörkret föll. Det fick bli dressyr på åkern i djupsnön så han fick lyfta ordentligt på benen och pulsa.
Jobbade mycket i skritt med att få honom lösgjord i sidorna och att han spårar i volterna och att bogarna inte försvinner. I travuppvärmningen joggade vi bara några varv sedan började jag jobba honom mot en längre och lägre form än jag brukar vilja ha honom i. Fokuserade på att han inte skulle springa på bogarna utan att kunna sätta under sig mer, lite protester när det blev jobbigt men vi kom överens ganska snabbt igen. Redan mest bara runt spåret för att kunna fokusera på rakriktningen och formen.
Eftersom han är omskolad travare så har han svårt med galoppen, men efter ordentligt arbete med att få in vänstra bakbenet lyckades vi få en fattning och ett varv i lugn rytmisk galopp. 


Efter en halvtimmes arbete ungefär så låtsande allt och han letade upp ett eget lägre och djupare stöd och gick sedan där hela avjoggningen.
Supernöjd!

Imorgon ska han joggas på förmiddagen, innan jag börjar skolan, så han får jogga ur lite träningsvärk. Antingen på lina eller ut på hårt underlag.

Likes

Comments

Godmorgon! Eller klockan är 14.00 så det kanske är mer god eftermiddag.
Jag sitter på bussen på väg hem från min kusin och hennes sambo i Malung, åkte dit i lördags kväll och stannade tills idag. Vi har haft bebismys i söndags hela dagen och idag har vi bara sovit och städat.
Att vara hos henne är lite av en fristad för mig, där kan jag släppa allt ansvar och bara vara och komma bort hemifrån en stund. Men som sagt är jag på väg hem nu, sen är det bara dags att sätta igång med dagens checklista. Först och främst ska Orre motioneras innan det blir för mörkt, antagligen hinner jag inte fören det börjat skymma så vi får se om vi tar en tur ut eller om det får bli jobb på ridbanan, hur som helst behöver han motioneras. Sen ska det väl mockas & fixas runt om, det brukar dock gå ganska fort.

Sen ska jag hem och laga mat och fixa matlådor till morgondagen. Jag går från 10.50 till 17.00 så jag lär ha något mot eftermiddagen då vi har praktisk lektion i stallet mellan 15-17, aningen till häst eller kringgående som ingår i kursen. Jag läser då, för er som undrar, en tillägskurs nu i 2an som är en 100p kurs som är praktisk och lite teoretisk som är lagd i stallet. I trean kommer jag läsa ännu en sådan kurs på 100p men som kallas ridning 3 istället för ridning 2 som jag läser nu. Superkul att möjligheten finns.

Kvällen får bli en lugn organiseringskväll. En varm dusch, ordentlig kvällsmat, packa inför imorgon och film-mys!
Trevlig måndag på er, ny vecka - nya möjligheter! ⭐️

Likes

Comments

Hej! Tänkte berätta lite hur nu läget ser ut. Vi börjar med hur denna nästa vecka ser ut.
Måndag : Orre ska motioneras. Osäker på hur än, beror på hur mörkt det hinner bli.
Tisdag : skolstart. Slutar 17
Onsdag : skola till 16. Hoppträning efter det
Torsdag : skola till 17
Fredag : skola till 16
Lördag : oklart
Söndag : oklart

Orre ska garanterat motioneras någon mer dag.

Vem fan är orre?
Tänker ni säkert nu.
Orre, eller oracle kronos, är då en häst. Ridtravare för att vara mer exakt. Jag kommer hjälpa hans ägare med honom ett tag framöver och jobba med honom. Superkul och nyttigt med fler timmar i sadeln. Gillar dessa ridtravare starkt, mer ambitiösa hästar får man leta efter!

Så det är lite statusen just nu. Stay tuned för mer ointressant fakta. Puss!

Likes

Comments

Hej alla 4 personer som läser min blogg. Välkomna tillbaka! Jag har börjat insett att jag behöver någonstans att ventilera mig när det blir för mycket snurr i skallen. Så min briljanta idé var att återuppliva le blogg!
Den här hösten har det varit mycket blandade tankar och känslor i. Eller egentligen inte blandat över huvudtaget, jag har mest varit ledsen arg och förtvivlad.

Det har inte hänt speciellt mycket sen sist. Jag har lite mindre häst i livet än vanligt och det är helt värdelöst. Rider just nu 2-3 gånger i veckan men inte mer än så vilket är supertråkigt.
På senaste tiden har allting gått dåligt och det känns hela tiden som att gå runt i kvicksand, där man kämpar som en jävla idiot men aldrig får något för det. Istället badar sig alla andra i stjärnglans medan man själv hamnar i skymundan.
Jag har aldrig bett om att få något gratis, men lite medgång förtjänar väl alla?

Jag har under hösten haft praktik två dagar i veckan vid ridklubben vilket har varit superkul. Det har vart långa dagar men det har inte varit några problem då jag älskar att vara i stallet i vilket fall.

Det är väl allt som hänt under hösten, mer spännande än så blir det inte.

Likes

Comments

Blev kvar en stund längre vid klubben igår och fotade lite ekipage, jag och kameran är glada att utomhussäsongen är igång!

Likes

Comments

Idag är en bra dag, en nervös, men bra dag. Den började otroligt dåligt faktiskt, hade extremt mycket ångest och trodde inte att jag skulle klara dagen, men nu har jag allt under kontroll och mina planeringar håller och då känns det så mycket bättre.

Har precis skrivit klart ett nationellt prov i engelska, verkligen inte det lättaste jag gjort - jösses. Men jag gjorde så gott jag kunde och trots att det var väldigt svårt så är jag ändå nöjd över min prestation psykiskt och fysiskt. Nu ska jag åka hem, är så slut sen helgen så jag är så trött och tror jag även lyckats dragit på mig en rejäl förkylning, inte bra! Som den typiske svensken man är så börjar man ju klä av sig så fort termometern överstiger 10 grader typ haha, så då får jag väl skylla mig själv.. men men! Nu ska jag hem och kurera mig med halstabletter, alvedon och VIX! Det värsta är nog att jag får så ont i kroppen när jag blir förkyld, så ska ta ett linimentbad också få se om det kanske håller sig denna gång.

Ettan på gymnasiet är snart klar, helt sjukt att lilla jag har gått ett helt å på gymnasiet redan haha, jag är inte så stor än trodde jag. Känns dock riktigt skönt att man kan börja ana ett slut på skoltiden - och jag tror att jag kommer gå kvar i Vansbro som det ser ut och ordna upp livet här. Öppna ögonen för fler möjligheter och vem vet, snart kanske det blir som jag hoppats.
Ikväll ska jag åka till klubben en sväng och hämta lite grejor jag glömt och kolla lite träning om jag orkar. Sådana här ångestdagar går det inte att isolera sig på sitt rum för då går jag i tusen bitar tillslut.

Ha en toppen dag!

Likes

Comments

Godmorgon lördag, vad ska det bli av dig?

Igår var en "jävla fredag". Pappa är sjuk igen och ligger på sjukhus igen, jag håller på att tappa förståndet och allt är bara så värdelöst. Men förutom att resten av dagen var värdelös så var kvällen iallafall bra. Jag gick hem till Emma och pratade med henne och borstade på finaste pärlan Lennei, det kändes bra att komma bort ett tag och koppla bort tankarna. Trivs alltid lika bra där.

Och vädret. Vad händer med vädret? I mitt förra inlägg skrev jag om hur jag hoppades på en snöfri Valborg, men jag vaknade upp morgonen efter till ett helt snöklätt Skålö.. och vilken blåst! Har inte sovit mycket inatt på grund av den där extrema blåsten! Känns som att hela huset ska blåsa iväg.

Inatt har jag drömt mardrömmar hela natten så har vaknat i ren panik flera gånger med en känsla av att jag är jagad. Lite så känns det nu också, att jag jagas in i saker hela tiden, att jag jagas in i beslut jag inte har en aning om hur jag ska fatta. Tillexempel gymnasieval till hösten. Jag går ju redan på gymnasiet och har snart gått ett år, men har aldrig varit nöjd med mitt val. Så jag har sökt och kommit in på ridgymnasiet i Rättvik - men jag har ingen aning om hur jag ska göra, gå kvar på Vuc eller byta till Rättvik..
Förhoppningsvis blir det bra vad jag än väljer men just nu känns det tufft och jobbigt att behöva fatta det beslutet.

Nu ska jag gå kliva upp ur sängen och gå ner och äta frukost. Försöka göra denna dag lite bättre än gårdagen.

Likes

Comments

22.06 är klockan i skrivande stund, det är inte helt mörkt ute än och fåglarna är fortfarande vakna. Trots den snön som kommer då och då känns det som att våren verkligen är snart här för att stanna.

Jag hoppas på ett snöfritt Valborg dock så att eldarna kan brinna utan 10 liter bensin haha!

Imorgon ska jag skriva svenska nationella tillsammans med de andra ettorna, det känns ganska lugnt. Jag är dock inte bäst på det här med olika texttyper så jag hoppas på att det kommer finnas argumenterande text till alternativ för den vet jag hur man skriver.
Jag slutar redan vid 12 imorgon då vi får gå hem direkt efter vi skrivit klart nationella, smart upplägg tycker jag då det drar mycket energi ur en att skriva en uppsats i 3 timmar.

Jag är oootroligt mörbultad i hela kroppen sen gårdagens ofrivilliga avsittning, känns som att jag har en extrem träningsvärk i hela kroppen. Inte så skönt! Men men, det går över. Tur man är tålig och inte är första gången man far av. Börjar lära mig det där nu haha!

VALBORG
Precis, Valborgsmässoafton på söndag. De flesta av mina vänner ska gå ut, jag vet dock inte än hur jag ska göra. Det lockar att följa med men orken är inte riktigt dör den behövs på sistone, mycket annat som tar utan att ge tillbaka.
Men det ska nog bli bra, känns skönt med en ny månad - nya möjligheter. April har varit tufft! Men vi kör på och tar nya, friska tag!

22.16 är klockan när jag avslutar detta inlägg. Nu ska jag sova.
Godnatt

Likes

Comments