Här är lite bilder från dagen! Vi har haft intro på st Dominique hela dagen. Vilket har vart ganska segt men nödvändigt haha. Vi fick också franska faddrar i skolan som va askul, lite franska kontakter är ju alltid bra när man bor i Frankrike;)

Efter "skolan" så åkte vi ett gäng till La Defense där det finns en mall, så köpte två tröjor på Zara å sen tog vi en fika på Pret.

Det är väl typ det jag har gjort idag,

pusss o kraam<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Första heldagen i Paris, CHECK! Kom hit igår på eftermiddagen och sen dess har det varit väldigt intense. Vi landade runt 16.00 igår o sen tog vi buss till typ den svenska kyrkan/grundskolan. Dit kom sen värdfamiljerna och hämtade oss vid 18.00 ungefär. Jag bor ju tillsammans med en svensk tjej som också bor/bodde i Bromma så vi har ganska många gemensamma vänner osv. Men i alla fall, det var rätt nervöst att sitta och vänta på att bli upplockad av sin familj. Men efter ett tag kom i alla fall våran värdmamma och hämtade upp oss. Det blev värsta träningspasset att ta väskorna till hennes bil för både jag och Ebba hade 3 stora och VÄLDIGT tunga väskor, men tillslut satt vi i bilen påväg till vårt nya hem.

Hela familjen var hemma när vi kom och dom tog emot oss jättebra. Alla tre barnen var supertrevliga och pappan också. Huset är ett townhouse som är fint och väldigt franskt med en liten mysig "backyard". Vi snackade lite och dom visade oss våra rum, yada yada. Vi år middag sen runt 9-tiden och det blev lax för min del. Vi snackade en del under maten (dock lite svårt med franskan hehe...) men mamman och barnen kan bra engelska så det flöt ändå på rätt bra. Somnade astidigt för var heeelt slut, så mycket känslor och intryck på en dag.

Idag tog vi lite sovis, vilket familjen verkar göra på söndagar. Sen käkade vi gröt till frukost, standard... o efter det gick vi till närmaste market för att handla lite saker, samt utforska Asniere, vilket är "förorten" som jag bor i. Efter vårt lilla äventyr gick vi hem käkade lunch och sedan träffade vi en annan SSPare som bor typ 30 sek från mig och satte oss på en resturang och hängde lite innan vi åkte med våra familjer till en "asniere" träff med de andra som bor i området. Vi fikade en stund hemma hos två SSPare och sen visade några av värdmammorna oss hur man tar sig till skolan i Neilly. Det tog typ 30 min men det var jobbigt eftersom man var väldigt trött. Efter den lilla trippen till skolan fram och tillbaka, gick vi hem, käkade middag (aaasgod gnochi typ, nya favoritmaten haah), och nu ligger jag i sängen och ska typ sova.

Nu blev det ett väldigt lååångt första inlägg men men, hoppas ni är taggade på att följa min vardag här i Paris.

Pusss o kraam<3

Likes

Comments