Kinda long time no see, men min ursäkt är att jag började skolan i måndags. Tänkte berätta dag för dag då det blir lättast så.

Mina classes är:

B1- US history (obligatoriskt)

G2- Publication/yearbook

B3- Algebra 2

G4- English 10 (obligatoriskt)

B5- Spanish 1

G6- Weight liftening

B7- Chemistry

G8- Foods 1

G och B står för Gold and Blue vilka är skolan färger. Så varannan dag är Blue day och sen Gold day, så on Blue days har jag B1, B3, B5, B7 och på Gold days har jag G2, G4, G6, G8, hoppas ni fattar haha.

Måndag: Vaknade 5.10, gjorde iordning mig fixade lunch. Min lunch blev peanutbutter jelly sandwich, granola bar, minimorötter och gurka, kändes så amerikanskt haha. Vid 6.30 gick vi för att ta skolbussen. Då det var första dagen i skolan hade vi alla lektioner, bara för att träffa lärarna och ha en kort introduktion i varje ämne. US history var kul och gillar verkligen läraren, han visade oss massa memes om skolan och var bara allmänt skön. Publication var också kul, vi pratade mest och gjorde inget speciellt, läraren var okej. Algebra 2 var inte alls kul, vi började med olika functions- squaring functions and cubing functions som jag aldrig gjort förut. Var så förvirrad då allt var på engelska och läraren gick igenom allt snabbt. Dessutom fick vi miniräknare där vi skulle rita graferna och har aldrig gjort det förut heller så. Efter den hemska lektionen hade jag english 10 med samma lära som publications, men på den här lektionen var hon inte alls lika "okej" och hon gav och oss typ 15 assignments som vi ska vara klara med august 28th. Spanish 1, ja vad ska jag säga.. Läraren var så skön, men tycker det är extremt tråkigt att lära sig ett nytt språk från grunden, dessutom kommer jag inte fortsätta med det när jag kommer hem så känns fett onödigt. Anledningen till varför jag tar den klassen är för att det var det bästa som fanns under den perioden (B5). Weight liftening, läraren pratade bara och gav oss pappren som föräldrarna behövde skriva på. Vi är bara 11 pers i min chemisrty class och alla sitter utspridda tysta så människorna är inte najs men jag gillar läraren. Hade lite svårt att hänga med då alla termer var på engelska men det var okej. Sista classen var foods 1, läraren pratade bara och gav oss några pappren. Efter alla lektioner hade vi en assembly i the gym, de välkomnade oss till det nya skolåret och the dance team och the cheerleaders gjorde någon dans. Vi sjöng även skolan "fight song" och de kastade ut massa godis och tröjor. Lyckades fånga en svart tröja i L med skolan maskot på;). Efter skolan hade jag xc pratice, vi sprang bara 1 mile då det var 43C och säsongens första träning. Fick skjuts hem av en tjej som jag hade publications med.


Tisdag: Vaknade 5.30 då jag hade massa tid över dagen innan. På bussen till skolan gick chauffören genom massa regler och sa att vi skulle få bestämda sittplatser.... Tisdag var i alla fall en Blue day och allt flöt på ganska bra, fattade betydligt mer av matten, vilket kändes så skönt. I de flesta klasserna fick vi class expectations som ska skrivas under av föräldrar och lämnas in dagen efter. Hämtade även ut min chromebook och fick den att fungera (efter 5 besök i the front office). Efter skolan hade jag practice och den här gången sprang vi 1,5 miles, så fortfarande kort men the heat is killing us så ingen klagade. Fick skjuts hem av en tjej från the team<3. Vid 5.30 hade vi en Back to school bash, vi pratade mest men gick sen till en pool. Alla tjejer hade badshorts och en badtop typ och så kom vi utbytesstudenter i bikini haha, det var ganska stelt. Efter ett tag hade de en magplask tävling, tyckte mest synd om de som var med då deras magar var helt röda efteråt. Efter tävlingen gick vi tillbaka för att köra slip and slide. Två brandbilar stod och sprutade massa vatten på presenningar, skulle aldrig hända i Sverige, haha. Jag, Johanne, Maxime och Benedicte stod i alla fall och pratade popsicles med två andra tjejer som var jättetrevliga. Fick även skjuts hem av en av tjejerna.

Ända bilden jag tog från Back to school Bashen:/

Onsdag: Var en Gold day, tycker mer om Blue days men det gick bra ändå, publication var chill men english var inte alls kul. Läraren läste någon berättelse som vi sedan skulle svara på frågor om, var confused och fattade inget. På weights gick läraren bara igenom hur man använde alla maskiner och det var extremt tråkigt, alla höll på att somna ahah. Sista lektionen var foods 1 och det var också tråkigt, vi fick en essey om "summers best food" som skulle vara minst 1,5 sidor, pust. Practice gick bra, vi sprang 2 miles och fick skjuts av en av killarna hem.

Torsdag: Klockan stod på 4.45 (hemskt). Vid 5.30 fick jag och Johanne skjuts till skolan då det var "senior sunrise", är inte senior men fick komma ändå. När vi kom dit fanns det frukost som bestod utav olika muffins, näringsrik frulle. Vi pratade med några och kollade på soluppgången. Efter det började skolan och det var Blue day, i US history kollade vi på en film om landets natur typ och sen påbörjade vi en karta av landet med berg, sjöar osv, det var faktiskt fett kul. Resten av lektionerna var ganska normala och inget speciellt hände. Vi hade en assembly i the theater där det var någon mormon som pratade om regler i skolan. Trodde det skulle bli religiöst men han var faktiskt jätterolig och alla skrattade hela tiden. Practice var en mardröm, vi sprang "bara" 2,5 miles, men det var 10 grader varmare än de andra dagarna och under 1 mile sprang vi i sand, var exakt som att springa på stranden. Fick skjuts hem av samma kille som dagen innan, så snällt<3. 6.30 hade vi ett möte med xc, det gick igenom regler och när vi har races.

Alla races vi har during season

Fredag: Vaknade 6, lite sovmorgon i jämförelse med de andra dagarna iaf. Det var Gold day så hade english igen, uuh. Läraren läste en ny historia och vi fick fler frågor att svara på, hängde med lite mer den här gången så det kändes lite bättre. Weight liftening var inte heller kul, då vi måste ha kläder som passar dress code och som har skolan logga på sig. Hade en tröja där det stod Moapa Valley high school som var för stor och så fick jag låna ett par basketshorts från en tjej, såg hemsk ut så i helgen ska jag försöka skaffa mig ett par tights. Märkte även att jag är pinsamt svag i armarna haha. På practice gjorde vi max test för att se vilka som kommer till varsity. Vi sprang 2 miles och kom in först av tjejerna vilket kändes så bra. Det var bara jag och en annan tjej som made the varsity team haha. På kvällen frågade två tjejer från teamet om jag ville komma på ett pool party, sa såklart ja då jag bl.a slapp städa hela huset. Behövde bada i en tshirt då de är mormoner, kändes så konstigt men ville inte vara rude så. Vi hängde bara i poolen, åt hot dogs, vattenmelon och chips och sen kollade vi på Kong-skull island. Hade verkligen en bra kväll!

Tog inge fler bilder sry:(

Skolan generellt är typ raka motsatsen till skolan i Sverige, du har olika "classes" med olika personer och schemat är likadant varje eller varannan dag. Du får välja vilka lektioner du ska ha och när och du måste betala för skolmaten om du inte tar med hemifrån. Sporter efter skolan är verkligen en big deal, skolan har färger och maskot (min skola har blå och guld och en pirat) och school spiriten is real. Skolan börjar betydligt tidigare och rasterna är inte mer än 5min men detta gör att vi slutar tidigare. Du får absolut inte säga lärarens första namn utan det är mr eller mrs + efternamnet och lärarna har verkligen mycket högre rankning än eleverna. Skolan har så många regler, som du får inte gå på toa utan lärarens tillstånd och då måste du få en hallpass, du förväntas att få över C i alla dina classes, om du kommer sent får du tardy och när du får x antal tardys måste skolan prata med föräldrarna osv (kommer inte riktigt ihåg allt vad som händer). Läxor, här får du läxor som ska vara klara nästa dag och om du inte lämnar in uppgifterna i tid får du 0% eller F (vissa lärarae är snälla och ger än ett D) och du får betyg på allt du gör, om du är med på lektionen osv. Dress code, hjälp vad jag saknar svenska skolan när det kommer till den här punkten. Du får inte visa din mage, tröjan får inte vara see through, måste vara minst 4 fingrar vid axlarna, fingertopparna måste nudda shorsten/kjolen/klänningen, inga slitningar på jeansen över knäna, inga långa kotor/jackor, ingen huvudbonad, inga tröjor med Inappropriate texter på, inga smycken med nitar. Ja ni hör ju själva.

De enda bilderna jag har på skolan:/

Kan inte lova att jag kommer uppdatera lika ofta som förut då skolan och aktiviteter tar mycket tid.

KRAM!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår morse, 6am, var det tryouts för cross country, var så nervös innan då Alises (en norsk utbytesstudent) vpappa hade sagt att "alla pratar om den nya tjejen som är så snabb"... Vi värmde upp och sprang sedan 5k, det gick väl både bra och dåligt om man säger så. Bra eftersom jag var snabbast av tjejerna med 5min:) men dåligt då min tid blev 29min, skyller på värmen. När jag kom hem face timeade jag med mamma och pappa för första gången<333, vill skriva att jag saknar dem men gör faktiskt inte det:/ (ta det positivt haha). Vid 10.30 kom Benedicte och Alise och hämtade upp mig och vi åkte till Vegas, igen. Benedictes vmamma skulle till något tempel så hon släppte oss vid ett mall och det första vi gjorde var att äta. Tog quesadillas med kyckling, ost, ceviche, koriander och guacamole, så himla gott. Sen gick vi bara runt i olika affärer och efter ett tag satte vi oss på ett sälle som sålde brownies och chocolate chip cookies. Efter det fortsatte vi att gå runt och när vi var klara satte vi oss på Starbuck och bara pratade i 2h innan Benedictes vmamma kom och hämtade oss. Då hon var i templet tills 8 var vi fast på samma mall i 8,5h, vilket inte var en höjdare. Lyckades iaf hitta en grå basic t-shirt, en bikiniunderdel, sportbh och en 1/2 gallon vattenflaska vilket verkligen behövs till practice. Behöver egentligen lite fler toppar till skolan men allt snyggt är antingen off-the-shoulder, spaghetti strap eller för kort vilket är against dress code.

Något tåg som man kunde åka runt med i mallet, så amerikansk haha och en catwalk mitt i allt(?)Idag var det sista dagen på sommarlovet:(( Den spenderas vid the resevoir. Vi byggde en slip and slide, åkte runt med atv åt massa mat och bara chillade. Hade iaf en väldigt bra sista dag! När vi kom hem förberedde vi bara inför skolan som börjar imorgon, so nervous...

Finaste Johanne<333

KRAM!!

Likes

Comments

Gårdagen började klockan 5.40, då Johanne skulle springa a mile med sitt soccer team. Följde med för att springa a mile jag med, men när vi kom dit var bara tre tjejer från hennes team där så jag bestämde mig för att springa "kill hill" istället. Tror ni kan höra på namnet hur det var:) Eftersom klockan var 6 så var det inte så varmt, 29°C. Det kanske låter varmt men det var faktiskt jätteskönt, sprang dessutom i soluppgången, såå vackert! Sprang dock i sand och stenbumlingar 70% av turen vilket inte var lika härligt. När jag kom tillbaka till skolan åkte vi hem, jag duschade och tog sedan en 2h nap, så skönt och välbehövligt! Vid 2 kom Maxime och Benedcite och vi åkte till Vegas! Hittade en mörkröd romper på Forever 21 och ett par shorts och en bikiniöverdel på Hollister som båda var på rea;). Vi gick även på Starbucks, tog nån cinamon frappuccino som var asgod. Påväg hem stannade vi på in-n-out och alla tre tog cheeseburgare, fries och en pink lemonade. Allt utom friesen var jättegott! När jag kom hem gick jag och lade mig direkt, då alarmet stod på 5.40, igen.

Idag var första gången jag träffade cross country teamet. Vi började med two warm up laps och lite övningar sen var det dags för the long run. De flesta sprang 4 eller 3 miles, några av killarna sprang även 7 miles men coachen tyckte att jag skulle köra 2 miles, för att vänja mig med värmen, skönt för mig då jag slapp springa längre:) Det gick bra men hade solen rakt i ögonen halva vägen vilket var ganska jobbigt. Tyckte verkligen om min coach så tror det kommer bli en ganska bra season trots värmen. När vi kom hem tog jag en dusch och gick sedan och lade mig. Vid 11.30 åkte vi till skolan för open house, vi fick våra scheman och en förfärlig tröja med skolan maskot på. VI betalde även olika fees och gick runt och träffade alla lärare vi kommer ha, vilket kändes bra men är fortfarande nervös över första skoldagen.

Har inte gjort något speciellt sedan jag kom hem och har inga planer för ikväll så tror det blir soffan och Greys<33.

KRAM!!

Likes

Comments

Då jag och Johanne inte hittade så mycket när vi var i Utah åkte vi till Vegas i lördags för ett nytt försök. Vi började med en stor outlet och NIKE. Hittade massa träningskläder och det var såå billigt, sen gick vi till Levi´s och köpte ett par jeans. Jeansen kostade bara 40$, typ 320sek, i Sverige kostar de runt 1000 så blev asglad när jag såg att de va så billiga. Då jag lämnade mina springskor hemma (don`t know why) gick vi till Asics där jag köpte ett par, först va det outlet pris och sen 30% på det så fick dem för bara 65$ och de var verkligen så sköna!!! Jag och Johanne ville gå runt i fler affärer men resten av familjen var påväg till bilen så tyvärr blev det inget mer. Vi åkte vidare till en vildmarksaffär som satt ihop med ett casino och en resturang typ, där vi åt buffé. Först kom man in till en enorm affär med allt från båtar och tusentals fiskespön till pistoler och vanliga kläder. Sen kom man till ett casino där det fanns typ ett jättestort akvarium och en damm ish med sköldpaddor och hajar. Efter casinot kom man till själva resturangen och de hade såå mycket god mat och man kunde beställa hur mycket dricka som helst, liveet!

Efter lunchen åkte vi till Best Buy, Target, Big 5, Ross och Walmart m.m, jag köpte slides från Nike på Big 5, toppar som passar dresscode i skolan från Ross och strumpor och massa schoolstuff på Walmart. Var så trött efteråt så somnade i bilen påväg hem:)) Kom iaf hem med 2 träningsshorts, 3 träningslinnen, springskor, slides, ett par jeans, 5 toppar, 10-pack med vita strumpor, 12-pack med sportstrumpor och massa skolgrejer. Supernöjd med allt jag köpte och dessutom funkade mitt ICA kort så var extra glad! Jag, Benedicte och Maxime planerar att åka till Vegas någon dag den här veckan (vi behöver bara en ride) så då blir det nog lite mer shopping;)

Sorry för dålig bild på det jag köpte men den får duga:)

KRAM!!

Likes

Comments

Kom hit till Moapa Valley för exakt 1v sedan! Vi har inte gjort särskilt mycket den senaste veckan, har legat i soffan och kollat på tv 90% av veckan känns det som. Det är liksom för varmt att vara ute och det finns inte så mycket att göra här där vi bor vilket är lite synd. Men igår åkte vi till Utah för att shoppa inför skolan. För att komma till Utah behöver man åka igenom Arizona och vägen gick mellan bergen vilket var så häftigt! När vi kom fram åt vi först på Cracker Barrel, ett väldigt amerikanskt ställe. När man gick in kom man först till en shop som var proppfull med saker, sen till själva resturangen där det hängde renhuvuden och massa sånt på väggarna. Beställde amerikanska pannkakor (som var enorma) med björnbär och en raspberry lemonade, mums!! Sen åkte vi vidare till Verizon för att fixa nytt nr och abonnemang och såklart funkade inte min telefon med abonnemanget eller något sånt så behövde köpa en ny. Det blev den billigaste Iphonen de hade, Iphone SE, men det sved fortfarande i plånboken. Skulle betala med mitt ICA kort men det funkade inte:( Fick lite smått panik men lyckades betala med mitt extrakort så. Efter det gick vi runt i lite olika affärer och vi avslutade med Costco, en enorm butik där de säljer typ 10-pack av allt typ (svårt att förklara haha). Där köpte vi bl.a 2x 35pack av vårt favvo green ice tea :))). Var ganska irriterad över att jag behövde köpa en ny telefon och att mitt kort inte funkade, hade dessutom huvudvärk hela dagen, men klarade mig. Eftersom det var Keelys födelsedag (min vsyster) fick hon bestämma middag och det blev såklart pizza, så på vägen hem beställde vi pizza på Pizza Hut, såå gott!! Senare på kvällen kom även grandpa och vi sjöng och åt tårta.

Detta inlägg är från i förrgår, fredag, men blev klar med det idag. Just so you know;)

KRAM!!

Likes

Comments

Innan jag kom hit till Moapa Valley var jag på Welcome days i New York i tre dagar. Alla utbytesstudenter som åker med EF åker till New York först innan man åker vidare till sina familjer. Antingen Camp, som är 10 dagar eller Welcome days 3, jag var "bara" på Welcome days men det var verkligen hur kul som helst!!

Delade dorm med två norska tjejer som skulle till samma area som jag. Första morgonen gick jag och en av tjejerna till frukosten tillsammans, vi satte oss på några soffor utanför matsalen och pratade med några andra tjejer som vi sedan åt frukost med. Efter frukosten hade vi en samling där man blev indelad i grupper efter vilken stat man ska bo i. Där träffade jag och Benedicte (tjejen jag gcik till frukosten med) Maxime och Nicoline som vi började prata med. I de här grupperna hade vi olika aktiviter och lektioner ish, vi pratade om vad man ska tänka på som utbytesstudent, regler och massa sånt. På kvällen hade vi även ett party, jag, Benedicte, Maxime och Nicoline tog bilder med massa floaties typ, hämtade snacks och gick runt lite innan vi blev uttråkade och bestämde oss för att sätta oss utanför och bara prata. Klockan 9 typ bestämde vi oss för att gå och sova (mm you just gotta love jetlag).

Nästa dag skypeade vi med en IEC från Vegas, checkade in på våra flights och sen åkte vi till NEW YORK!!!!! Bussen släppte av oss vid Central Park, där fick vi lite free time som gick åt att ta bilder och gå runt lite. Sen gick vi vidare till 5th avenue, även där fick vi lite free time, så vi gick till Victoria´s Secret en snabbis och sen försökte vi hitta en Starbucks, vilket inte var så lätt. Vi sprang runt i 10 min i stress och frågade massa personer och när vi tillslut hittade det visade det sig att det låg precis där vi var från början (aaah). Efter 5th avenue gick vi till Bryant Park där vi fick free time. Jag, Benedicte, Maxime och Nicoline köpte dollar pizza, alltså en pizza slice som bara kostade 1$ och den va sååå god, asså wow att pizza för bara 1$ kan vara så gott ahah. Vi tog våra slices och satte oss så vi kunde se Time Square. På väg tillbaka till Bryant Park gick vi förbi ett matställe som hette FIKA och alla började skrika och blev so excited ahaha (inside thing mellan oss). Såklart behövde vi ta en bild;) Sen gick vi vidare till Time Square där vi fick free time, surprise. Vi gick in i några butiker och satte oss sedan på Red Stairs och bara kollade på folk. New York, asså WOWOW vilken häftig stad och så enrom, kände mig verkligen så liten när jag gick runt bland skyskraporna.

På kvällen packade vi bara och gick och lade oss, då vi skulle träffas in the gym 3.25 am för att ta bussen till flygplatsen...Hade verkligen såå roligt på Welcome days, skrattade hela tiden och lärde känna så underbara människor<33

KRAM!!

Likes

Comments

Sitter just i soffan hemma i Moapa Valley och det har hänt väldigt mycket sedan sist. Har varit på Welcome Days i New York i tre dagar, fått permanent familj och valt classes. Men i det här inlägget tänkte jag berätta om min sista vecka i Sverige och så tar jag min upplevelse än så länge här i USA i nästa.

Förra lördagen var jag och lunchade med Yrsa på Teatern i Ringen, vi båda tog tre smårätter och satt bara och pratade i någon timme, supermysigt verkligen! Kunde inte stanna så länge då jag skulle hem, duscha och åka till Elsa, Saphira och Klara. När jag kom dit hälsade jag på kattungarna, som var såå söta och sen gjorde vi inte så mycket vilket var ganska skönt faktiskt. Till middag åt vi tacos med pulled pork och sen tog vi vattenskotern + lilla roddbåten till Holmen för att äta glass. När vi kom hem igen kollade vi på 1/2 film. Dagen efter kom pappa och hömtade mig 11 och vi åkte till Willys och handlade. När jag kom hem fixade jag mig och träffade Siri för att åka in till stan och äta lunch. Vi åt på Mahalo, ett supermysigt hälsocafe på Hornsgatan och båda tog en "smoothiebowl", sen satt vi bara och pratade och njöt av våra bowls. Fick en berlock och ett jättefint brev av henne (massa kärlek till dig Siri<333). Vid 17 tiden tog jag t-banan till farmors nya lägenhet och åt middag med släkten, asmysigt.

Måndag träffade jag min kusin som inte kunde vara med på middagen hos farmor. Vi gick till Greasy Spoon och beställde in varsin grapefruit juice och delade på en avokadomacka och amerikanska pannkakor. Fick värsta matkoman efter men det var det värt! Efter brunchen åkte vi till Hötorget, gick runt i affärer och sedan träffade jag Ebba. Vi gick bara runt i massa butiker och åt glass, såå längesedan vi sågs!!

Tisdag var jag bara hemma, sen kom Elsa en snabbis. Efter att Elsa gått tog jag ett bad och åkte sedan på bio med mamma och pappa. Vi såg den nya Spiderman filmen som faktiskt var jättebra. Efter bion hade vi 1,5h innan vi hade bord, så vi gick till Espresso Haus och tog varsin fördrink = te (bästa fördrinksstället ahahhah). Efter fördrinken gick vi till Brillo, supertrevlig resturang verkligen. Till förrätt beställde jag en smörstekt toast med tryffel, prosciutto och mozzarella och till huvudrätt grillad entrecôte med citron- och pinjenötssmör, tomatsallad och pommes frites. Fick en supersöt berlock från mamma och pappa också.

Lunch med Yrsa

Sleepover med Klara, Saphira och Elsa

Lunch med Siri

Brunch med kusin

Ebba<3

Berlock jag fick från mamma och pappa<3

Ingen aning vad som hände med vissa bilder, har inte riktigt fattat hur man gör än heh. (om någon vet får hen gärna berätta;))

De sista dagarna var verkligen så mysiga och jag saknar alla såå mycket!!

KRAM!!

Likes

Comments

Idag är det bara 2 dagar kvar tills jag flyttar, bara 2 dagar!!! Helt skjut hur fort de senaste veckorna har gått. Har egentligen fortfarande inte riktigt fattat att jag ska flytta till USA och inte träffa familj och vänner på 10 månader.

Packningen går väl sådär, har fått fram det mesta men har inte riktigt någon koll på vad jag tagit fram egentligen. Känns som om det är alldeles för mycket kläder/saker:/ Får rensa när jag ska lägga ner allt i resväskan. Tror inte plats kommer vara något problem utan snarare vikt, får bara ha 23kg och har massa godis och presenter. Köpte dessutom mer presenter idag när jag var i stan, kommer inte skriva vad ifall familjen/familjerna skulle få för sig att läsa min blogg, men kan säga att det var typiska svenska saker och saker med "svenskt mönster" på.

Fick mina flygbiljetter för några dagar sedan, vilket gjorde mig ännu mer taggad!! Trodde först att jag skulle flyga ensam då det går ett annat flyg till New York samma dag fast på morgonen och många andra ska flyga med det, men blev inbjuden till en grupp på messenger där det är två andra tjejer med. Känns verkligen såå skönt att jag flyger tillsammans med dem och inte ensam! Första flyget går 14.20 från Arlanda till Keflavik, Island (3h 40min) där ska vi vänta i 1,5h på nästa flyg till New York (6h) som är framme 7 PM (lokal tid).

Efter tre dagar i New York flyger jag från JFK 9.30 AM direkt till Las Vegas (5h 40min) med den norska tjejen jag ska bo med (framme 12.00 PM lokal tid).

KRAM!!

Likes

Comments

För lite mer än 1v sedan fick jag ett sms från EF som sa att de har "exiting news" så jag ringde till kontoret och de berättade att jag hade fått en skolplats och en välkomstfamilj i Moapa Valley, Nevada!! Blev jätteglad men det var egentligen inte en så stor överraskning då de ringde mig redan i vintras och sa att de försökte få in mig på skolan där. Det har dock varit lite oklart då EF under en period sa att jag kanske skulle till Las Vegas istället, men nu är det bestämt att jag ska Moapa Valley. Tänkte iaf berätta lite om välkomstfamiljen, skolan och området:)


Familj

Välkomstfamiljen är familjen jag kommer bo hos i början av året tills de hittat en värdfamilj som jag kommer bo hos permanent. Kommer bo tillsammans med en norsk utbytesstudent i början tills hon flyttar tills sin värdfamilj och jag till min, vilket känns bra. Familjen består utav värdmamma, värdpappa, son (02) och dotter (06) plus en hund och massa andra djur som jag inte vet vilka då det stod "other, other, other, other" i mailet (lite oklart ahaha). Deras intressen är: community events; cooking; gardening; listening to music, american football; wrestling, camping; fishing; hiking; hunting, eating meals out (ofc); movies; visiting relatives; watching TV (orkade inte översätta så kopierade från mailet;)). Känns jättebra att de har så många intressen och hoppas verkligen att de kommer dela med sig av dem till mig. Värdpappa gillar även attåka fyrhjuling vilket vore så kul att testa!

Skola

Skolan jag kommer gå på heter Moapa Valley High School (MVHS) och ligger 7min från familjen med bil. Skolan har ca. 2000 elever och deras maskot är en pirat... EF sa att skolan är van och väldigt bra med utbytesstudenter, de är även väldigt bra rankade vilket är väldigt viktigt för skolorna i USA, t.ex 35 of 123 BEST PUBLIC HIGH SCHOOL IN NEVADA och 12 of 69 BEST HIGH SCHOOL FOR ATHLETES IN NEVADA. Tror vi kommer vara 8 utbytesstudenter som går på skolan, jag, en tysk, en nederländsk och fem (!!!) norrmän. Skolan börjar 14 aug och slutar 24 maj men har mycket mindre lov än svenska skolan:(. http://www.moapavalleyhs.com/ Länk till skolans hemsida!!

Område

Hade lite svårt att hitta fakta och bra bilder om staden men vet iaf att det är ett mormonområde (...), har under 10 000 invånare, är ett "National Wildlife Refug" och extremt varmt på sommaren. Min RC skrev att det är mest öken med Mesas (platta berg?) och berg som omger dalarna. Moapa Valley ligger även nära Fire State Park och Gran Canyon!

Är jättenöjd med min placering och tror verkligen jag kommer trivas där!

KRAM!!

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg!

Jag heter Andrea och är 15 år (snart 16), den 26 juli åker jag till USA i 10 månader som utbytesstudent. Här på bloggen kommer ni kunna följa min resa, jag ska (försöka) uppdatera bloggen så ofta jag kan och berätta om hur livet rullar på på andra sidan Atlanten. Hope you will like it ;)

Under den senaste veckan har det hänt väldigt mycket och jag har fått massvis med information och tips angående mitt utbytesår, allt från placering och skola till vilka trips som mitt "IEC/RC Team" (mina lokala kontaktpersoner typ) har planerat. Eftersom jag har fått hur mycket information som helst som jag vill dela med mig av tänkte jag dela upp allt i olika inlägg, så det inte blir ett jättelångt inlägg med all info på en gång.

KRAM!!


Likes

Comments