Jag har tänkt på en sak, varför kollar folk snett på en för att man gråter? Eller för att man mår dåligt? Det är faktiskt mänskligt att fälla en tår eller flera, nån dag eller alla dagar. Man väljer inte hur man mår, man kan inte välja att man bara vill börja må bra, för allting finns kvar. Visst kan det bli bättre om man tar initiativ till det, men det blir aldrig BRA.
Skulle man haft en av/på-knapp för sitt mående så skulle nog alla trycka på samma knapp. På-knappen såklart, men det är inte så det funkar. För man väljer inte hur man mår, hur man ser ut eller hur man ska känna. Demonerna finns där ändå, och fortsätter trycka ner en. Även människorna runtomkring en.

Jag vet exakt hur jag skulle vilja må, BRA, men det finns alltid dom människorna som ska titta ner på en, snacka skit om en, sprida rykten om en och göra saker mot en. Vilket jag fått stå ut med i flera år, ända sen jag var 10-11 år har jag blivit utsatt för mobbing. Till en början trodde jag att allt var på skoj, men det blev till den grövre mobbingen. Jag har blivit så grovt mobbad, så jag skärt sönder mina armar och ben, tänkt på självmord och ibland stått där och varit ett steg från döden. Det händer fortfarande att jag vill bort från allt och bara lyfta från jorden, men det är ingen anledning till att kolla snett på människor för.

Jag är i en period nu, då allt är rent åt helvete. Hela tiden, jag kan dra upp läpparna och få ett leende ibland och skratta. Men innerst inne vill jag ba skrika rakt ut och försvinna. Jag kan delta i kortspel, hänga på stan och festa loss. Men ingen vet vad som pågår i mitt huvud, och ingen vill veta. Men det är mänskligt att må dåligt, eller ha depression som diagnos. Jag ser inte ner på människor som är depressiv, för jag sitter själv i den sitsen. Och det är så jag vill att man ska tänka, hur skulle du tycka om du skulle vara den som blir nedtryckt? Skulle det vara lika kul?


Det jag vill med det här inlägget är att, man ska inte må se ner på sig själv för att man har depression. Och man ska inte trycka ner en annan människa, för jag tror inte att någon skulle kunna leva med att man är anledningen till att någon beslutat för att avsluta sitt liv.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej !

Nu var det ett väldigt bra tag sedan jag skrev här på bloggen, har mycket i huvudet och inte haft tid helt enkelt. Men nu tänkte jag att det var dags för en uppdatering!

Varit på bal med en som heter Emil Stenberg och det var hur kul som helst, en vecka efter det tog jag studenten, den 12 juni i år. Vilken var en jäkla upplevelse! Häftigaste jag har gjort! Att få stå där på flaket och ba ösa jävel! En mäkta upplevelse!

Har även haft jobb över sommaren på sjukhemmet här i Husum, vilket har varit roligt! Trodde inte alls att det yrket skulle vara något för mig, men nu överväger jag faktiskt att studera till undersköterska på Komvux!

Även införskaffat mig 2 tatueringar, den 3 är på  g! En uggla på vänster högerarm! Vilket är super!

Men det bästa av allt, är att jag har fått spendera detta år med den underbaraste i universum, och dessutom förlovat mig med honom. Robert Wiklund, mitt allt och den jag vill dela livet med!

Så ja, livet har gått ganska så bra sedan jag skrev sist och jag har aldrig varit lyckligare. Tagit studenten, fått jobba hela sommaren och tillbringat året med min älskade pojkvän ❤

Likes

Comments

Det är ju ganska så dött på denna blogg just nu, eftersom jag inte tagit mig tid till att skriva något inlägg och inte har internet på min dator. Så nu medans jag ändå har en dator med internet hos Robert så tänkte jag att jag kunde göra ett.

Om 2 månader och 15 dagar tar jag alltså studenten, ganska så skönt ändå. Fick hem min studentmössa i torsdags, och den passade! Vilken lättnad det var! Köpte även min klänning jag ska ha på studenten i torsdags, och den var så sjukt söt! Men jag är fortfarande tveksam på om jag ska gå på balen, har inte beställt någon klänning än. Tankarna velar fram och tillbaka hela tiden. Först ville jag absolut gå, sen ville jag inte alls, sen ville jag och nu har jag ingen aning alls. Drygt? Ja tack, som bara den. MEN taggad inför studenten är jag! Nanting!

Tänkte inte bara skriva om detta utan tänkte även skriva ner 25 saker om mig så ni kan lära känna mig bättre. Så! Då kör vi!

1. Jag vägrar inse att jag är kort, även fast jag vet att jag är det.

2. Är sjukt värdelös på att beskriva mina känslor.

3. Har svårt att öppna mig om vissa saker.

4. Har bytt efternamn bara för några veckor sedan från Lundin till Själin, så nu heter jag Andrea Emelie Själin

5. Det längsta jag har haft en telefon är 2 år och 3 månader. Det var min iPhone tills den kollapsa i helgen.

6. Jag älskar verkligen att sjunga

7. Sommaren 2014 var den bästa och värsta sommaren i mitt liv,

8. Jag har sjukt dåligt självförtroende.

9. Men jag är inte rädd att skämma ut mig själv riktigt,

10. Jag har träffat Kevin Borg, gissa om jag grät då.

11. Har haft en youtube-kanal, där jag la upp videos då jag sjöng och pratade på engelska. Haha

12. Har en dålig vana att vara dryg på krogen. Ops

13. Jag hatar repliken "My name is Jeff", huvva.

14. Jag hatar Bjästaskolan mer än allt.

15. Jag älskar PLL

16. En låt jag aldrig blir less på, Cheerleader - OMI

17. Jag är sjukt kändiskåt, haha

18. Är livrädd för spindlar, brödrostar, mörker och clowner. Och mycket mer.

19. Jag är världens lyckligaste med världens underbaraste kille <3

20. Fryser hur lätt som helst.

21. Jag stönar typ alltid när jag säger "Va", fråga inte varför haha

22. Älskar choklad och lakrits

23. Hatar o´Learys, så värdelöst där

24. Hatar att köpa kläder

25. Jag har alltid velat ta på Anders Bagges flint, och det måste jag göra innan jag dör.


Kommentera gärna vad ni vill att jag ska skriva om eller skriv gärna frågor på ask!

http://ask.fm/AndreaLundin​

Likes

Comments

Det jag kommer skriva om nu kanske inte är en jättestorgrej för vissa, men för mig kanske det är det. Och det kan ju även vara så att andra i min sits man kan ta åt sig och våga ta klivet fram.

När jag gick i 3-4an så blev jag "förälskad" i en person på min skola, personen stod mig väldigt nära och vi umgicks ganska så ofta. ​Jag trodde aldrig att jag skulle få känslor för henne, med tanke på att vi var så bra vänner. Men ändå hände det någonting och jag blev "förälskad" i henne.

Ja, min första "kärlek" var en tjej. Men jag vågade aldrig berätta för någon om det, jag var mobbad redan då och ville inte att dom skulle få ännu en anledning till att trycka ner mig. Så jag höll det hemligt, även för familj, kurator, vänner och även henne. För jag visste att hon inte var som jag, fråga mig inte hur. Jag bara visste det.

Så jag gick i flera år och funderade om jag verkligen var Bisexuell, utan att berätta för någon. Jag vågade inte, jag var rädd. 

När jag för första gången berättade om att jag trodde jag var Bi, så var det för min bästa vän, Mirja. Vi satt på hennes bro utanför hennes ytterdörr och hon såg att jag var nere. Jag berättade att jag trodde jag var Bisexuell, vad vi sa efter det kommer jag inte ihåg riktigt. Det är ju ändå ganska länge sedan. Sedan gick det ett tag innan vi pratade om det igen, tills bara för några veckor sedan. Då vi var på fest och jag berättade för Tim först, sedan berättade jag för Robert, Mirja (igen), Tommy och Madde. Dom tog det sjukt bra och jag kände att jag kunde slappna av, att jag kunde andas ut. För dom dömde inte mig. Visst det är många i dagens samhälle som är Bisexuella, men man blir ju ändå rädd att bli dömd.

Bara några dagar efteråt bestämde jag mig för att skriva ut det offentligt (visst, ingen biggie, men alla är vi olika). Jag fick bra och dåliga reaktioner, mestadels bra. Vilket jag hade hoppats på, men även lite dåligt. Det fanns dom som blev arga för att jag inte berättat för dom före jag gick ut med det, men alla har vi våra anledningar.

Jag har fått frågor då folk påpekat att jag inte är bisexuell för jag har aldrig haft ett förhållande med någon tjej, nej det har jag inte. Men jag har haft känslor för tjejer, mer än en gång. Och jag kan känna mig attraherad av tjejer. Så bara för att jag inte haft något förhållande med en tjej så är jag ju ändå Bisexuell.

Idag är alla OK med det, efter att ha fått veta det och jag har berättat för dom. Tycker det är så skönt att kunna vara mig själv, det är som att en tyngd har lyfts från mina axlar och jag kan andas ut. Efter att ha bärt på det i så många år så är det som att jag kan lämna gamla Andrea bakom mig, och börja om. Börja om och visa vem jag verkligen är, utan att behöva dölja en del av mig.


Likes

Comments

Haft en helt okej helg, började i torsdags på torget. 

Fick först en chokladros av Johanna, vilken jag vägrade att äta upp så den ligger hemma. Alltid bra att ha i nödfall! Sen började Tim att fråga vad han skulle köpa för present till sig själv till alla hjärtans dag, då jävlades jag och sa att han kunde köpa rosor till mig. Sen gick det ett tag och då gick Tim och Robert in på hemköp, strax efter gick jag och Johanna in och köpte gelehjärtan. När jag kommer ut från hemköp så räcker Tim fram 5 rosor till mig, och jag dog ju.. Då hade Tim och Robert snackat ihop sig om att köpa rosor till mig, för dom tyckte att det var jag värd. 

Sedan gick vi vidare till hockeyn och det resulterade i att Robert missade sista tåget hem, så han fick följa med mig hem. Och det blev inte så mycket sömn där inte, misstolka inte. Vi låg uppe och snackade hela natten nästan och drygade med varandra. En utav de bästa nätterna i mitt liv, helt underbar. Då bestämde vi även att jag skulle hem till han i helgen för att fira alla hjärtans dag. 

Denna helg har varit underbar, har fått dela den med min kärlek Robert. Har alltid hatat alla hjärtans dag, men inte nu längre. Inte efter att han gjorde den helt otroligt awesome. 

Hoppas ni andra haft en bra helg! Kram❤

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Andrea Lundin, är 18 år och kommer från Örnsköldsvik. Går sista året på Nolaskolans gymnasium, och läser Barn- och fritid. 

På denna blogg kommer ni få läsa om min vardag. Har haft en blogg tidigare, men tänkte göra en nystart och göra en ny blogg. Lite spontant sådär. 

Tänkte inte göra ett större inlägg, utan gjorde detta inlägg mest för att "starta upp" intresset i att blogga igen. Likes

Comments