Header

Da har jeg prøvd det også. Jeg var altså ute å spiste på restaurant alene i dag for første gang. Jeg trodde helt ærlig at det skulle være verre enn det det var. Litt kleint i starten, men ellers gikk det overraskende greit! Tror ikke jeg hadde turt å gjort det hjemme, men jeg er glad for at jeg prøvde det ut. Jeg var på en sushi restaurant som heter Takara som ligger i Wellesley. Utrolig kult sted. I og med at jeg var alene syntes jeg det ble litt kleint å skulle ta frem telefonen for å ta bilder, hehe. Jeg tok et kjapt bilde på snap som jeg kan legge ved, men ellers tok jeg dessverre ingen andre bilder.

Grunnen til at jeg ente med å gå på date alene var fordi jeg skulle kjøre mitt host barn på en restaurant i nærheten. I og med at det tok 30min å kjøre, tenkte jeg at jeg like gjerne kunne spise et sted i nærområde, for  å slippe  å måtte kjøre hjem igjen for så komme tilbake for å plukke henne opp igjen.

Meg og mitt host barn i dag etter skolen. Som dere kan se hadde vi ikke stort å gjøre, haha. 👽
Vi blogges 😊

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Jeg er er født 13.februar 1998. Stjernetegnet mitt er altså vannmann. Som dere kan se under har jeg lagt ved egenskapene og personlighetene som tilhører vannmann. For meg er det sykt å lese, for så og si alt som står beskrevet om mannvannen kjenner jeg meg igjen i.

Jeg husker jeg leste mye i bladet TOPP da jeg var yngre. Det beste ved bladet var å lese om de forskjellige horoskopene og Mona & Mikkel sidene. Det begynner å bli en stund siden nå, så jeg vet ikke om det bladet fortsatt finnes? Uansett så husker jeg at jeg ble like overrasket over hvordan månedens beskrivelse av horoskopene passet i forhold til min situasjon. Så helt siden da har jeg alltid syntes det har vært spennende å les om stjernetegn. 😁

Kilde: her

Positive egenskaper:

Vannmannen er det ellevte tegnet i Zodiaken og representerer den ekte individualisten. Egenskaper som eksentrisitet og originalitet, samt engasjement og lidenskap kan føre til at noen vannmenn virker litt distansert og nær samtidig. Han har behov for å uttrykke sine særegne sider men har også behov for å være litt hemmelighetsfull.

De har en innebygd stolthet og stiller gjerne spørsmål om livets undre, men kan være sta og utholdende når de først har bestemt seg for noe.

Mange i tegnet har geniale egenskaper, forstår vanskelige tekniske saker og har "Einstein"- tendenser. Oppfinner - evner om du vil. Det viser også interessante kreative sider som antyder evner for å være nyskapende og banebrytende innenfor sitt felt. De har behov for personlig utfoldelse og fornyelse, og blir det for mye rutinepreg, kan de bli svært rastløse. Kunst og vitenskapelig arbeide kan fange oppmerksomheten til utpregede vannmenn. Mange fungerer bedre og trives best i gruppesammenheng enn i en til en-situasjoner.

Utfordrende sider:

Vannmenn er ikke direkte følelsesmennesker, men har sterke intelligende sider, og noen kan til tider virke fjern, rastløs og er vanskelig å forstå. Kan virke overfladisk, skiftende og uberegnelig.
Den ekstra originale kan stikke seg radikalt ut fra mengden og blir lagt merke til. Behovet for å være original kan overkygge naturen i personligheten.

Dette er da en av mange sider man finner informasjon om de forskjellige stjernetegnene. Linken her finner dere månedshoroskop. Altså jeg kan sitte å lese om slikt i flere timer😄 Skal ikke mer for å underholde meg, Hehe.

Vi blogges!😊

Likes

Comments

Nå er det en måned til jeg reiser hjem! Ja du leste riktig. Jeg gleder meg som en unge til å endelig kunne ligge i min egen seng og få servert mat av mamma. Planen var å bli her i et helt år i strek, men i og med min host familie selv reiser hjem til Norge for å feire jul, følte jeg at det var riktig at jeg også reiste hjem. Hvem vil vel feire jul alene?

Så jeg skal altså være hjemme i hele to uker før jeg så reiser tilbake til Boston. Planen er å tilbringe mesteparten av tiden med familien og kanskje ta en tur opp på hytta. To uker går fort, så jeg for nesten bare ta det litt som det kommer. Jeg er i hvert fall super happy for at jeg får muligheten til å feire jul med familien min. Det å feire jul med familien min var mitt største ønske til jul, så jeg har vært heldig å fått mitt juleønske oppfylt i år🎄❤

Likes

Comments

Da er helgen over og jeg er endelig ferdig med mitt første kurs. Jeg har vært på skolen fra 9 om morgningen til 4-5 på ettermiddagen hele helgen. Jeg har tatt et travel curse som de fleste Au pair tar her borte. Det er et kurs hvor man lærer om kulturen i USA, for så velger man seg et sted man vil reise til. Jeg og Kathy har valgt å dra til Montreal som ligger i Canada. Jeg reiser den 8. desember og blir der til 10.desember. Alle som har vært der sier at det er utrolig fint der borte, så jeg gleder meg veldig!

Over til noe litt mindre fint. I dag lærte vi om de forskjellige universitetene og hvordan skolesystemet fungerer her borte. Selv syntes jeg det var veldig interessant å høre på, mest fordi det er så forskjellig fra hvordan skolesystemet fungere i Norge. Det var noe med skolesystemet som sjokkerte meg veldig. Eller jeg vet faktisk ikke om det kom som et sjokk, men det handlet i hvert fall om at flere barn starter med hjemmeundervisning. Det at folk driver med hjemmeundervisning var ikke det som sjokkerte meg, men grunnen til hvorfor flere barn starter med det.

Kan du gjette hvorfor?

Jo, det har seg nemlig sånn at flere foreldre vil at barna skal ha hjemmeundervisning på grunn av mobbing. Mobbing er et stort problem blant unge her i USA. Personlig tror jeg ikke det bare er USA det gjelder, men nå er det USA vi snakker om. Mobbing har blitt et såpass stort problem at foreldrene ikke vil at barna sine skal gå på vanlig skole. De vil skjerme barna sine fra å risikere å bli et mobbeoffer. Altså?!?

Dere som har fulgt meg vet hva jeg mener om dette temaet. Jeg kunne sikkert skrevet en hel bok om hva jeg tenker, føler om dette. I dag er ikke dagen for det, men altså jeg merker at det koker over av sinnet med tanken på at det er et såpass stort problem. Det er så feil.

Uansett, så har jeg lært utrolig mye på kun 3 dager! Jeg har blitt kjent med en del nye også, så det har vært en lærerik og hyggelig helg. På torsdag er det Thanksgiving, og jeg gleder meg veldig! Det blir min første feiring så jeg er veldig spent. Dere får ha en fin start på ny uke så blogges vi!😊

Likes

Comments

Nå har vinteren begynt å ta form her i Boston også gitt. Jeg elsker vinteren og jeg elsker at jeg nå har en unnskyldning til å shoppe, hehe. Denne genseren er min nye skatt som ble kjøpt inn i dag. Jeg har ønsket meg en slik genser i flere år, men har aldri funnet en som sitter slik jeg vil. Enten har det vært at gensere klør for mye, for lang, for kort eller for mye utringing. Så ja, jeg er faktisk stolt over å endelig funnet denne skatten, haha. Helt sykt at man kan finne kjærlighet i noe så enkelt som et stykke tøy. Gøy er nå det.

Jeg har hatt litt skrivesperre i det siste. Jeg tror det har noe med at jeg enda ikke har funnet ut hvor mye jeg tør å legge ut her på bloggen. Jeg vet at med en gang noe er publisert så er det gjort. Jeg kan ikke ta det tilbake. På den andre siden er poenget med denne bloggen at jeg skal ha et sted hvor jeg kan få skrevet ut. I det siste har lesertallet steget noe enormt, noe jeg syntes er sykt kult, men jeg hadde virkelig ikke forventet å få så mange lesere... Det er kanskje derfor jeg har holdt litt igjen i det siste? Uansett, jeg skal prøve å komme tilbake til slik jeg startet bloggen ved å være meg selv. Så vil jeg jeg bare si at det er utrolig gøy at dere klikker dere inn på bloggen min! Setter veldig stor pris på det:D

Ha en fin dag 😊


Likes

Comments

(Hei, arm i speilbildet)

De siste dagene har jeg sittet mye å jobbet med diverse saker. Blant annet har jeg begynt å tenke på hva jeg vil gjøre etter året her i USA. Siden jeg var liten har jeg villet bygge opp noe eget, og har vært innom en haug med ideer, men ingenting har føltes rett.

Problemet mitt er at jeg hele tiden endrer på hva jeg liker og ikke liker. Jeg føler at uansett hva jeg kommer frem til så vil det skiftes neste uke. Det gjør meg ekstremt frustrert og stresset. Stresset fordi jeg er redd for å drøye al alt for lenge, å ende opp med ingenting.

Jeg har derfor nå satt meg et mål om å komme opp med en eller to ideer i løpet av uken. Ideer om hva jeg kunne tenke med å drive med, hva som interesserer meg, hva som gir meg glede og hvor jeg ser for meg selv jobbe. For så skal jeg plukke ut de to ideene jeg liker best på slutten av måneden, å undersøke disse mer.

Målet etter dette året er å ha kommet frem til 3 forskjellige saker jeg virklig kunne tenkt å jobbe meg frem mot. Akkurat nå så føles det umulig i og med at det er så mye å velge mellom, men jeg skal klare det. Om det er noe eget eller ikke, jeg skal finne det ut. Jeg beundrer alle som vet hva de vil fra start. 

Vi blogges!😊

Likes

Comments

Da jeg var ferdig med skolen var ikke det å jobbe som Au pair i tankene. Jeg var heldig å kom over en som trengte meg. Jeg har snakket om Au pair før, men ikke på en positive måten. Jeg har alltid tenkt at det å være Au pair må være helt jævlig og jeg skjønner ikke at folk melder seg frivillig til dette. Nå som jeg selv er Au pair har jeg endret synet på det å være Au pair. Jeg tenkte å skrive rett ut om både negative og positive ting rundt det å være Au pair.

Selv om jeg har vært her nå i 3 måneder er jeg fortsatt på det stadige hvor jeg ikke føler meg 100% komfortabel. Jeg må ærlig innrømme at jeg føler at jeg er mer i veien enn jeg er til hjelp noen ganger. Denne tanken tror jeg de aller fleste Au pairene har i starten. Det å komme inn i en ny familie med helt andre rutiner og regler er ikke bare bare.

Før jeg kom hit vasket pappa klærne mine, mamma lagde mat for meg og jeg levde i min egen boble. Plutselig skal jeg vaske klær, rydde rommet og lage mat til andre. I starten og også nå føler jeg meg kjempe dum av og til, på grunn av at jeg enten glemmer noe eller virkelig ikke vet hva jeg driver med. Slike oppgaver som er skrevet over burde ikke være nytt for en 19 åring. Ikke det at det er noe å skylde på, men det er en grunn til at det nesten ikke er å finne norske Au pair. De fleste av oss er oppvokst med å få alt servert på et sølvfat.

Jeg har hatt andre jobber før, men dette må være en av de vanskeligste jobbene. Det er ikke fordi det er mye eller hardt arbeid, men fordi det er en 24/7 jobb hvor alt du gjør blir lagt merke til. Samtidig som du jobber er du også et familiemedlem som skal leve et "vanlig" liv ved siden av.

Etter det du har lest hittil må dette høres ut som verdens værste jobb(haha). Selv om det er mye nytt å ta til seg med det å være Au pair, er denne jobben en mulighet for deg til å oppleve;

en annen kultur, et nytt land, lære å kjenne deg selv bedre, bli selvstendig og ikke minst skaffe deg nye livserfaringer. Alt jeg får sett og opplevd her borte er noe jeg virkelig ikke hadde fått i noen andre jobber. Det å bli selvstendig å lære å kjenne seg selv på en riktig måte får man ikke mulighet av å bo hjemme, hvor alt blir servert i fanget.

Jeg har aldri kjent så mange forskjellige følelser på en gang som nå. Jeg har aldri følt meg så alene som nå. Jeg har heller aldri følt meg sterkere en det jeg er nå. Jeg har aldri følt meg så engasjert til å lære nye ting som nå. Jeg har heller aldri tatt bedre vare på meg som nå.

Som du ser er det både negative og positivet sider med det å være Au pair. Dette er min side av hvordan jeg føler på det å være Au pair. Det er viktig å huske på at inntrykk og opplevelser er forskjellig fra person til person. Slik jeg ser det, gir denne Au pair opplevelsen mer enn hva jeg trodde den skulle gi meg. Jeg blir utfordret på en helt annen måte en hva jeg er vant til og jeg er takknemlig for at jeg får muligheten til å tilbringe dette året her borte.

Så må jeg også legge til at jeg har vært veldig heldig når det kommer til familie. Min host mamma er en gammel skolevenninne av mamma. Det i seg selv er en stor trygghet å vite at de jeg bor hos er noen de hjemme kjenner til. Jeg må også få skryte på at jeg ikke kunne fått en bedre host mamma enn det jeg har fått. Det har hjulpet veldig på de dagene man føler seg lost og kunne ha en man kan snakke med. Det er flere av mine venner her borte som ikke føler at de kan snakke med sine host foreldre. Så det at jeg har en jeg kan gå til, er jeg veldig heldig med.


Likes

Comments

​Hei, og god mandag!😊 Ny uke, nye muligheter? 

I dag tenkte jeg å snakke om hva som gjør meg lykkelig. Jeg satt ved siden av en på flyet som nemlig ikke var det. Jeg satt å snakket med denne personen i ca 3t, og bare etter 3t satt jeg igjen med en ekkel klump i magen. Hva som gjorde at jeg satt igjen med denne klumpen velger jeg å holde tilbake på. Det er rett og slett  grunnet at dette er personlige ting som vedkommende skal slippe å tenke på skal komme ut på internettet. 

Uansett, så satt jeg igjen de to siste timene av flyturen å tenkte over livet, klisje ikke sant? Og det var da jeg begynte å tenke over at jeg som sikkert flere gjør, stresser så alt for ofte over ting som ikke er på stell. Det er sjelden jeg tar meg i å tenke over  hva som faktisk gjør meg lykkelig av ting jeg allerede har i stede for ting jeg vil ha. 

Så derfor tenkte jeg at jeg skal prøve å bli flinkere til å minne meg selv på alle de gode tingene jeg har i livet mitt som gjør meg lykkelig, i stede for å stresse med alt jeg ikke har. 

  • ​En av tingen jeg verdsetter mest må være at jeg er oppvokst i en familie som har gjort det mulig for meg til å oppleve så og si hva som helst. Det er ikke mange som har den muligheten, og det er noe jeg sette utrolig stor pris på. 
  • Om jeg først slipper deg inn i livet, vil jeg kjempe for at du skal ha det bra. Det er en av egenskapene jeg liker med meg selv som gjør at jeg kan føle bra med meg selv. 
  • Jeg har venner som jeg jeg finner en stor trygghet i som jeg vet jeg kan regne med 100%. Man har så alt for mange venner som ikke vil dit beste som kommer å går. Det å ha noen få ekte venner er så mye mer verdt enn de 20 som er der når de føler for det.
  • Alle i familien min er friske å raske. 
  • Jeg har opplevd kjærlighet og jeg har opplevd kjærlighetssorg som har gjort at jeg har vokst noe helt syk. Jeg tror ikke folk som ikke har verdt igjennom det skjønner hvor heldig man er om man møter noen som er villig til å sette deg like høyt som de setter seg selv. Det er en følelse jeg under alle å få oppleve. Det at jeg under folk kjærlighetssorg er noe annet, men jeg tror det er en sorg som er med på å styrke deg som person om du kommer deg ut av den. Jeg føler i hvert fall på det at jeg kan komme igjennom hva som helst, etter jeg klarte å komme meg over det.  
  • Spontaniteten min har gjort at jeg føler at jeg har opplevd mer en de fleste i en alder av bare  19 år. Det er ikke alle som føler seg komfortabel med å prøve nye ting, så det at jeg er, er jeg veldig takknemlig for. 
  • Det gjør meg lykkelig at jeg bor i et så trygt og fritt land som Norge. Det er noe jeg tar forgitt helt til jeg reiser utenlands. Det er først da jeg legger merke til hvor heldig vi som bor i Norge faktisk er. 

Dette er da noen punkter som er med på å gjøre meg lykkelig. Det finnes sikkert tusen andre ting, men dette er det jeg kom på for denne gang. Jeg håper alle får en super fin uke, så snakkes vi om ikke så lenge. 😉

Vi blogges!Likes

Comments

Hei! Håper alle har det bra?

Nå skriver jeg fra flyplassen her i LA på vei hjem til Boston. Jeg har hatt det så gøy de siste fire dagene her i La, og kan nesten ikke skjønne hvor dagene ble av. Planen var å oppdatere dere ofte i løpet av turen, men siden internettet på hotellet sviktet 85% av tiden, ble det vanskeligere en forventet.

Uansett så skal dere nå få en liten updates på hva som har skjedd siden sist!

Vi bodde på et hotell som lå 1 minutt unna Venice beach, hvor vi tilbrakte mesteparten av dagen på. Altså for en fet kultur? Det var så fascinerende å se hvordan folk ga faen(beklager for bruk av ord) i alle andre og bare levde i sin egen boble. Man kunne virkelig finne en stil for alle der. Alt fra sporty folk til mennesker som prøver å se ut som dyr. Når jeg sier en stil for alle, så mener jeg virkelig en stil for alle.

På lørdagen gikk vi til Santa Monica og dro på tivoliet der og utforsket kjøpesenteret/gaten før vi ble plukket opp av Alice. Alice sov over med oss fra lørdag til søndag, noe som var kjempe koselig!

På kvelden dro vi først ut på en bar hvor det var et liveband som spilte, før vi så dro til en klubb hvor vi fikk gratis VIP bord med gratis tilgang til alt. Det var veldig gøy og jeg tror alle koste seg og hadde en hyggelig og minnerik kveld. Jeg storkoste meg igjennom hele turen, og det var så godt å endelig se igjen Synne. Synne er en av mine bestevenner og jeg kunne virkelig ikke ønsket meg en bedre person å tilbringe tiden i LA med.

Nå er det en stund til neste gang vi ses igjen dessverre, men jeg satser på at tiden vil gå fort! Nå er gaten åpnet så jeg må gå for å rekke flyet, vi blogges når jeg er tilbake i Boston😊

  • Ferie

Likes

Comments

Hei, hei! Jeg landet med flyet i går 10:50 LA tid og dro rett hjem til min kjære Alice. Siden jeg ikke fikk sovet noe som helst på flyet sov jeg i 2t før vi dro til Grove Shoppingsenter for å spise middag. Det var utrolig koselig å se henne igjen og vi ente med å sitte å snakket om alt og ingenting. Det var mye å ta opp siden sist så vi ble sittende et par timer. Etter middagen kom Synne og gjengen å hentet meg så vi kunne dra til hotellet å endelig starte helgen.

I og med at alle hadde reist langt den dagen ble vi værende på hotellet å bestilte pizza og spilte kort.

I dag er første dagen hvor vi endelig har fått utforske Venice Beach. Nå sitter jeg og Synne på en restaurant etter en lang tur rundt stranden, mens guttene har vært på shopping. I kveld skal vi ut å utforske utelivet, som vi håper på blir bra. Internettet på hotellrommet er dårlig, så jeg må derfor blogge fra restauranten. I og med at vi sitter på en restaurant, vil jeg ikke være uhøflig å bare være på telefonene, så dette blir et kort innlegg for å si hei!:)

Her er i hvert fall noen bilder fra i dag! Et dypere innlegg om hva vi gjør kommer senere☺️

  • Ferie

Likes

Comments

Instagram@andreaisaaksen