Header

Postad i: blandat

Wow. Detta är alltså sista hela veckan i skolan! Sista måndagen + tisdagen :D Underbart! En rolig vecka blir det också.

Måndag: Först en hyfsat kort och lugn skoldag, sedan ska jag och mina klasskompisar på ett litet möte. Efter detta åker jag till ryttis och går en promenad + betar en häst som heter Dorus. Vet inte om jag nämnt honom något? En häst jag hjälper till lite med då och då :D

Tisdag: En lång, eller kort? skoldag. Lite beroende på om vi ska ha vårat studiebesök eller ej haha. Därefter ska jag antagligen försöka köpa lite kläder med Elin

Onsdag: En rolig (?) skoldag. Vi ska, på em, göra/ha något som kallas klasskampen. Jag har ju då aldrig kört detta men jag tror det kommer bli kul! Sedan blir det dressyr i P7an.

Torsdag: Bästa dagen på hela veckan!!!!!! Våran underbara lärare har fixat en heldag för oss ute i Norrtälje där vi ska…. *Trumvirvel* Rida western :DD Så grymt kul! Jag är oerhört taggad, har aldrig ridit western heller så detta blir grymt! På kvällen blir det personalhoppning

Fredag: Vi har haft våran sista praktik *Snyft* Så detta blir en väldigt kort dag på endast 2 lektioner under fm. Annars har jag inget mer inplanerat.

Lördag: Jag ska på ett dop runt lunch och sedan, om jag hinner, ska jag iväg på våran hindermålning i stallet.

Söndag: Juniorcupen! Det är hemmamatch mot Enskede, även sista matchen för cupen! Jag är jättetaggad faktiskt. Men på fm ska jag rida Shakira med min kompis igen, och denna gång ska vi rida till ”terrängbanan” och så ska Emelie fota oss och pållarna!

En rolig och hyfsat händelserik vecka :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Ridpass, Seabreeze

Hejsan svejsan det va inte igår? Kände lite för en update såhär på kvällen. Dagarna går oerhört fort fram, det är alltsp bara 1v och några dagar kvar av skolan? Sedan har jag slutat 1an, woho. Men att tiden springer fram gör mig inget besvär, det innebär ju att sommarlovet snart är här och därmed kommer snart hästisarna :D Super taggad!

Men ridningen då. Idag hoppade jag och Shakira i ridhuset tillsammans med en kompis. Tanken var att kolla av lite vart vi ligger i hoppningen. Första hopp-passet kunde vi inte gå över bommar som låg på marken. Med draghjälp gick det, men knappt var det! Idag gick vi över det som ingenting! Första gången var hon lite små skeptisk men vi stannade och tittade på det och… de var de! Sedan lyfte hon fin fint på benen när vi skuttade över dom. Så utveckling - det var vi gjort! Sedan hoppade vi en liten bana också, övade på att svänga och hoppa lite rakt och lite nära och lite allt möjligt egentligen! Hela passet kändes super!

Så, nu har vi anmält oss till en tävling också. Vi kommer köra 80cm A:0 A:0. Det är inte riktigt hemmaplan men det är inte alls speciellt långt, om 2v kör vi :D

Det första lilla skuttet såg så roligt ut haha. Båda våra hästar var, av någon anledning, väldigt rädda för just detta hinder? Hmm…

Likes

Comments

Postad i: hästar

Hejsan. Idag var jag och Maja förbi hööks en snabbis, dessvärre måste vi tillbaka till på lördag men jag kan berätta mer om det snart. Här är i alla fall mina inköp:

En marginal som jag ska använda på Pompis i sommar. Dock måste jag byta denna då jag insåg när jag kom hem att jag råkade köpa den med en ögla där nära, jag måste ha en som har ett knäppe då P hade en magplatta (vet ju såklart inte om jag får med den, men jag utgår från det för att göra det lättast)

Nya ridhandskar då jag, såklart, tappat bort mina ;)

En galet snygg grimma! Love it :D

Ett par Lami-cell benskydd. Dels för att ha på Pompe men också för att använda på Shakira. Däremot måste jag byta dessa för nu när jag kom hem och tog upp dom såg jag att det stod L på dom… Även om jag köpte dom i M och det stod även M på förpackningen. Riktigt irriterande att felmarkera förpackningen, men jaja.

Jag är nöjd med mina små inköp! Längtar tills jag kan använda det nu bara ;)

Likes

Comments

Postad i: hästar, Ridpass

Igår, söndag, var jag och Maja nere i jönköping för att provrida hästar till sommaren. Vi hade fått uppgifter om att det var fyra connemaror vi kunde testa, ganska unga. Det var viktigt att man var duktig på att rida då han ville hyra ut dom för att de skulle utvecklas, inte avvecklas. Så vi kände ganska stor press…

När vi kom dit möttes vi först av att den hästen Maja ville ha precis hade blivit uthyrd till samma person som nyss haft den, så den åkte iväg direkt. Därför kändes det redan lite jobbigt. Men den jag ville ha, Pompe, fanns kvar (då var problemet nu bara att både jag och Maja bara ville ha den) Sedan när han hade en liten genomgång om de fyra hästarna berättade han att en av dom hade blivit ganska förstörd och att han inte visste vad han skulle göra med den = Vi fyra tjejer som var på provridningen skulle alltså ha tre olika hästar att hyra? En annan av hästarna verkade inte alls rolig och då fanns bara Pompe och Minnie kvar - och de verkade roliga! Så Maja testade Minnie och jag pompe.

Jag blev kär i pompe direkt! Han var väldigt känslig och pigg. Väldigt lätt för att stressa upp sig dock, men då skrittade jag och försökte få honom att slappna av. Men han var riktigt rolig! Fick testa hoppa också och det verkade han tycka var super kul! Maja som red Minnie var, till en början, riktigt jobbig. Maja hade inget spö och ibland vägrade hon gå dit Maja ville så vi blev väldigt tveksamma. Men sen fick hon ett spö och fick visa Minnie vem som bestämde! Då gick det bättre, hon är en väldigt fin häst men ganska orutinerad, hoppar också väldigt bra! Hon testar Maja ganska mycket med lite bus i galoppen och detta att hon inte vill gå dit hon ska - men Maja verkade ändå väldigt nöjd så jag tror detta blir super!

Pompe:

Vi fick väldigt fina lovord från ägaren samt några som jobbade där. Jag fick tillexempel höra att de inte sätt Pompe så avslappnad och lugn på länge. Maja fick höra att hon red Minnie väldigt bra eftersom hon är en knepig häst! Så detta kommer bli jättejätte bra tror jag :D

Längtar super mycket<3

Likes

Comments

Postad i: hästar, vardag

Hejsan! Jag har haft full rulle hela helgen och inte ens kunnat öppna datorn! Men nu så… Jag är mer än taggad på livet just nu haha och ni kommer nog förstå varför. Denna helg har i alla fall varit väldigt bra. Det har varit den årliga lokala dressyrtävlingen på ridskolan så jag har hängt där en del.

Lördag: Jag och Maja var där hela dagen för att ställa upp som funktionärer. Vi var där redan kl 10 på morgonen, dels för att vi jobbar under tävlingen i och med att vi sitter i tävlingssektionen, men mest för att fixa en häst. Det var nämligen så att våran stallchef skulle tävla! Första gången han tävlar dressyr, och annars vid tävlingar har han alltid avanmält sig… hmm…. Så vi lovade att ställa upp som hästskötare om han tävlade - sagt och gjort. Vi gjorde hans häst, Jasmine, finare än någonsin. Och hans debut gick faktiskt väldigt bra :D Efter hans ritt fick jag skritta ut Jasmine då jag var den som hade stallskor av mig och Maja haha. Sen svampade vi av henne och hon fick massa godis ;) När hästis var klar fortsatte vi att vara funktionärer.

Jasmine redo för tävling:

Söndag: Idag hörni, då var den stora dagen! Jag och Maja hade nämligen en provridning inplanerad, på sommarhästar. Men vi skulle inte åka förens halv 11 så vi åkte till stallet innan. Där blev fick vi snabbt ett funktinärsjobb att vara protokollräknare + skrivare åt en skuggdommare. Det var väldigt kallt då det kom så kalla vindar när man öppnade ridhusdörren, och dessutom var det inte så jättekul hehe… Men efter en liten stund kom i alla fall en räddare haha. Nejmen om ni minns Carma? Stallchefens sons häst, han kom och frågade om jag kunde skritta ut henne, sagt och gjort. Hon var väldigt snäll förutom att hon blev väldigt rädd för en cykel på vägen hem men det var lugnt!

Sedan åkte vi ner till jönköping och provred! Jag kan skriva ett inlägg om det till imorgon men vi har två hästar att hyra nu i alla fall :D Längtar så mycket….!

Carmisen

Likes

Comments