Header

Postad i: vardag

Som ni märkt så har jag varit lite off! Anledningen är helt enkelt att jag varit ute på landet, Falkenberg. Jag har följer med Maja och hennes familj! Det är även här vi ska hyra häst i sommar så vi har kollat lite på stallet och planerat en del. Det har varit lite rastlöst måste jag säga, men vädret har ju varit hemskt å andra sidan! Men vi har firat påsk med lite av Majas familjekompisar och ätit massa god mat!
Däremot har min ridabstinens smugit fram! Jag är ju van att rida mellan 5-7 gånger i veckan men nu har jag inte ridit på en hel vecka haha. Hej och hå! Extra segt när jag fick ett riderbjudande nu i helgen men så var jag inte hemma, jaja.
Ska bli riktigt skönt att komma hem och få sova i min egna säng!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: vardag

Hejsan. Brr säger jag bara. Idag har det inte varit speciellt varmt må jag säga. Jag började min dag med att åka ut till Nacka, till min kompis Philippa. Vi var en stund hemma hos henne först, åt lite lunch och spelade kort, sedan åkte vi vidare till hennes häst! Den är relativt ny så jag har aldrig träffat den. Han är i alla fall en islänning som kallas Ture. Om ni inte minns Philippa så är det henne jag hyrde med i somras, fast då hade hon en egen häst, Tristan, som hon nu sålt tyvärr. I alla fall så är Ture svårfångad i hagen men det gick ändå hyfsat snabbt!

När vi var klara där åkte jag direkt hem, bytte skor + jacka och åkte vidare för att träffa Maja, hon skulle rida sin medryttarhäst. Tanken var bara att hon skulle skritta ut en sväng men dels så blev det sol och fint väder helt plötsligt så vi bestämde oss för att upptäcka nya vägar i skogen! Jag kan ju säga att jag kommer har stor träningsvärk i rumpan och benen imorgon haha, jag gick utfalls steg uppför alla backar bara för att det tränar mina knän (och rumpan ;) ) Dessutom sprang jag när Maja travade/galopperade. Blaze, hästen, kommer nog ha strörst träningsvärk av oss alla.

Nu på kvällen kom mamma förbi, hon hade köpt med sig thai mat - mums. Så nu sitter vi i sofforna och tar det lugnt bara :D

Likes

Comments

Postad i: vardag

Hejsan! Och godmorgon på er. Min sovmorgon blev inte så mycket till sovmorgon när jag, helt utav mig själv, vaknade redan vid klockan 7. Gick upp, gav katterna mat (+ jack sin medicin) och sedan gick jag och la mig igen. Det blev väldigt svårt att ta sig upp vid klockan 9 då Jack hade kommit och gosat ner sig bredvid mig, men 1, 2, 3 och så var jag uppe. Har ätit lite frukost nu och börjat klä på mig. Jag tänkte åkte vid typ kvart i till Lasse. Idag ska jag rida ut och köra ganska intensivt. Han ska få jobba mycket, samlad/ökad galopp i backar, trav - halt i backar, mycket sådant!

Efter att jag ridit Lasse fixar jag lite av hans utrustning, hänger där i stallet tills han ska gå ut i hagen. Åker hem, kanske äter lite lunch och åker tillbaka för att ta in honom. Sedan vid 15.30 är det samling för första omgången av juniorhoppningen! Jag har redan berättat en gång vad detta innebär men jag kan dra det lite snabbt, det är för oss som inte får tävla ponnycupen hoppning. Dock hoppar vi storhäst, det är stilhoppning och man utser en vinnare för stilen och ett vinnande lag. I slutet på cupen (vi är tre lag som möter varandra) så utser man en cupvinnaren!

Jag är riktigt taggad och idag ska vi möta Äppelvikensridskola. Jag har aldrig varit där och därför är det så kul att få rida den borta matchen. Wish us good luck….

Likes

Comments

Postad i: hästar, vardag

Hejsan. Idag har det varit en riktigt seg lördag. En tystnad har lagt sig över Stockholm men vilket otrolig engagemang som skapats vid terrorplatsen. Blommor, ljus, texter, helt underbart! Poliser hyllas, folk sörjer m.m. Otroligt. Det känns som att dagen aldrig tog slut. Men nu ska vi försöka gå vidare och inte låtas skrämmas av detta! 

Jag har haft en tröttsam dag. Tog lite sovmorgon imorse och gjorde iprincip inget. Försökte fördriva tiden men det gick inge vidare. Vid 13 åkte jag till ridskolan och red. Hästen jag red heter Carma, ridskolechefens sons häst! Inte varje dag man får den chansen ;)). Nejmen vi tog en liten tur ute. Det var jättehärligt även fast vi fick lite lätt regn på oss. Sedan när jag var klar hos henne åkte jag hem och har sedan dess bara suttit i soffan. Riktigt seg eftermiddag men skönt att jag fick något gjort trottsallt, 

Imorgon blir det en riktigt rolig dag så nu ska jag sova tidigt så det blir söndag snabbare ;)….

Carma till höger

Likes

Comments

Postad i: vardag

Godmorgon! Skönt att få lite sömn och rensa tankarna från igår. Idag är min första sovmorgon på väldigt länge må jag säga. Dock tänkte jag inte sova speciellt länge då jag ska upp och rida. Egentligen skulle jag vara hundvakt med Isabel idag, men då hade jag behövt åka till centralen och ta pendeltåg, men eftersom centralen är avstängd och det är lite svajigt i luften just nu så väljer jag att stanna hemma. Tur nog har Isabel en annan kompis hon kan vara med :D.

Men alla planer är inte inställda faktiskt haha. Vid halv tio tänkte jag åka till ridskolan, jag ska nämligen rida chefens sons häst. Han är inte hemma och undrade därmed om jag kunde ta ut henne en sväng. Perfekt sätt att starta dagen på ;). Jag har inte ridit denna häst förut, eller jo, om det räknas att man travat av? Så det ska bli kul. Hoppas Sverige kan bjuda på lite bra väder i alla fall.


Likes

Comments