Header

Postad i: vardag

Godkväll!! Tänkte slänga in ett litet inlägg såhär på kvällen. Dagen har varit väldigt bra men riktigt kall... skoldagen gick fort och var kort, slutade redan vid 13.15! Då åkte jag direkt till ryttis för att kolla när Elin och Z red lektion, för KG Svensson. De är sååååå duktiga och det är väldigt kul att titta på faktiskt. Åkte i alla fall hem sen, tog det lite lugnt, innan jag åkte vidare till stockby för ett möte. Inget speciellt sådär haha utan det är ett möte jag och några från tävlingssektionen har tillsammans med två från ridskolan!

Annars har det inte hänt något mer. Imorgon har jag en lång skoldag och efter rider jag Lasse, antagligen rider jag ut en sväng, på kvällen ska jag rida i mammas grupp istället för en tjej :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Lazio Magi, Ridpass

I helgen hade jag och Lasse våran första hoppträning för tränare! Det var väldigt kämpigt för oss båda eftersom att Lasse inte riktigt är i "hoppform" då han inte tränat det på ett tag, men vi gjorde det bästa av situationen!

Vi fick börja med att trava + galoppera över tre bommar, med lite olika steg för att jobba på det. Båda två blev väldigt varma och svettiga av detta haha, det var så sjukt mycket jobbigare än jag skulle tro. Sedan gick vi vidare och hoppade lite på ett kryss, det gick också bra. Sedan på 5 och 1/2an. Han backade av lite vid bommen så jag fick verkligen driva över (antagligen för att han var lite trött) men det gick ändå bra! Han är så snäll som verkligen ställer upp. Sist hoppade vi ett fritt räcke på långsidan som också gick bra! Jag tar dock besluten lite för sent ibland vilket leder till att vi får lite för stort avstånd till hindret eller så river han med frambenen, men ibland blev det super!

Jag är nöjd! Hoppas bara vi kan fortsätta nu så att Lasse får upp lite mera spänst.

Likes

Comments

Postad i: Ridpass, Shakira

Förra veckan hade jag och Shakira våran första hoppning tillsammans. Jag red tillsammans med två kompisar, Lisa och Lisa, och vi byggde upp lite hinder och linjer i ridhuset. Shakira har inte hopptränat såhär på väldigt länge och tyckte därför det var både jobbigt och kul! Hon busade en del efter hindrena men också innan, i form av sparkar och små bockningar.

Jag tycker hon var jätte duktig och framför allt modig! Hon är nämligen lite rädd för bommar som ligger bara på marken, men det ska vi jobba bort. Dessutom måste man nästan alltid visa henne hindret innan annars kan hon stanna, men det är nog också bara ovana så det jobbar vi på. Men överlag är jag super nöjd! Vi hoppade lite olika linjer och sedan la vi ihop till en bana på ca 70-80cm, alltså ganska lågt. Men hon hoppar så sjukt bra och mjukt haha, uppskattas!

Här är en liten video:

Likes

Comments

Postad i: vardag

Hejsan. Igen. Det var ju verkligen inte igår! Jag har faktiskt inte haft något tid i världen att blogga. Jag tänkte köra lite i helgen men icke sa nicke då jag höll igång precis varje minut av dygnet. = en extrem huvudvärk också.... I alla fall tänkte jag berätta lite vad som skett. Men en del tönkte jag ta i enskilda inlägg. Eller ja, nästan allt. Så nu får ni ett inlägg/dag (minst) om tre små händelser. Tagga :D

Annars så kan jag meddela att det är full rulle här hemma då vi flyttar på fredag. Jag ser dock bara negativa saker med flytten men jaja, ibland måste man. Tyresö, som vi har stalldag på, har fått kvarka på deras nya häst i isoleringsstallet. Skönt nog så har den inte feber längre men man vet ju aldrig. Jag försöker undvika att vara där även om jag har andra kläder m.m. Seabreeze var inte helt fräsch förra veckan, hoppas verkligen hon blivit bättre nu...

Det var lite smått och gott. Nu ska jag skriva ihop mina tre inlägg!

Likes

Comments

Postad i: Shakira

Shakira. Ett 11 årigt sto, liten storhäst, som jag ska börja rida lite. Jag ska nämligen börja hoppa denna dam! Vi har inte riktigt bestämt än om jag ska hoppa fritt eller i en grupp, vi väntar svar från ridskolan. Men jag tycker detta ska bli sjukt kul! Jag red henne första gången igår, torsdags, och det är en väldigt trevlig häst. Mjuk och känslig för hjälperna men behöver en liten ”poff” för att komma igång i dressyren. Hon kan vara lite seg i början men när hon väl är igång så är hon super fin och duktig! Däremot är hon lite som en tvål att rida haha, lite vingligt men det går nog bra i hoppningen ändå! Hon är lite markskygg och tittig ute, men hon gör inget farligt direkt. Hon kan stanna eller hoppa lite åt sidan bara. Samma gällande hoppningen, de första sprången kan vara lite hej-kom-och-hjälp-mig och hon kan stanna, vilja titta på det, men sen när hon väl hoppat en gång så bjuder hon super mycket!

Hon älskade att hoppa verkligen! Hon har startat en 1m så kapacitet finns, (och msv i dressyr!) ni ser ju hur glad hon blir på videon ;) Men detta kommer bli super skoj tror jag! Första hoppningen blir redan nu på söndag.

Nej jag kommer inte sluta på Lasse.

Sorry att videon blev så liten men den är filmad med upprätt telefon.

Lite busig var hon efter hindret ;)

Likes

Comments