Header

HÖSTLOV :D eller snart i alla fall… om några timmar. Först väntas en dag med praktik. Från 08-16 som vanligt. Jag är faktiskt ganska taggad idag, jag har med mig kolakakor också, mums. Min snälla halvsyrra bakade det igår för att jag inte hade tid hehe, så ett stort tacktack till henne! Efter praktiken tror jag att jag åker direkt till stallet, det är hoppträning och jag tror jag kommer få Fergy då jag ska tävla honom på söndag i juniorhoppningen. Egentligen skulle jag ha en storhäst för det är bara storhästar som ska gå med men så kunde en häst inte gå och då fick jag ta en ponny istället haha. Men jaja sånt är livet ;) Jag klagar iof inte eftersom jag gillar Fergy.

Efter stallet åker jag hem, skulle egentligen sova över med lite klasskompisar men eftersom att jag jobbar på lördag så går inte det :/


Nackdelen med Fergy är att han inte riktigt vet hur man hoppar…. typ hahahha

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Väldigt bra dag! Skriver mer imorgon då jag sitter och tittar på hoppningen nu haha, kram <3

Likes

Comments

Igår var det som sagt hoppning, på Prinsen. Jag har endast hoppat honom två gånger innan men ridit honom så otroligt mycket, speciellt i en markarbetsgrupp jag gick i förut. Så jag har koll på hur han fungerar. Men på långsidan hade vi räcke, sju galoppsprång oxer. Man kunde även rida från räcket en nöjd både på sex galoppsprång till en liten kombination på två galoppsprång. Inte så jätte rolig övning men jaja. Vi värmde upp med bara travbommar, han var riktigt pigg haha men det var bara kul. Sedan la vi upp ett räcke och travhoppade, även det gick super. Och sedan hade CI lagt upp alla hinder och hoppade lite olika linjer och avslutade med en liten bana.

Prinsen var väldigt pigg och inte så jätte stark faktiskt. Vi hoppade ju minimala höjder, tråkigt nog, så han tar inte i speciellt mycket. För han har en riktigt bra teknik men det gäller att han ska få använda den också haha. Men jag är jätte nöjd över passet, även om det blev ganska lalligt hahaha....

En väldigt fint och scarp bild hahahah

Likes

Comments

Sto eller valack? Valack eller sto? Den första frågan alla ställer sig när de ska köpa häst. Alla vill ha den okomplicerade underbara valacken och stona blir kvar. Men jag säger tvärtemot. Jag föredrar ston! Jag vet inte riktigt varför men jag tror det har och göra med att 50% av alla mina favorithästar har varit ston och de är dom hästarna jag fastnat för mest (undantag från lucky ;) ) Först var det Szanelka och nu Seabreeze. Två ston som är helt olika varandra men ändå två jag fastnat för. Dessutom var Maggan i sommras ett sto. Där fick jag verkligen känna på ett riktigt bitchigt sto haha. Men samtidigt mötte jag den mest underbara varelsen jag någonsin mött.

Det jag gillar med ston är deras personlighet, jag gillar att de har lite åsikter och humör för sig. Det är bra att dom tar för sig. Maggan gick från dag till dag, jag kunde märka redan på morgonen hur hon skulle arta sig senare vid ridningen. Ena dagen var hon strålande och andra dagen var hon mest i luften och på bakbenen. Men jag älskade henne ändå.

För jag visste att varje dag skulle bli en ny utmaning, varje dag skulle vara olika den andra, just för att hon var ett sto ;)

Vad föredrar du? Den snälla valacken eller det dryga stoet?

Likes

Comments

Godmorgon! Nu har vi just vaknat och snart ska vi dra oss upp. Ingen äter frukost såhär tidigt haha utan vi brukar köpa som vi sedan äter på bussen till tyresö. Jag är väldigt taggad inför idag, först är det ridning med skolan, däremot halvdag vilket innebär att vi måste åka tillbaka och ha två lektioner… Sedan ska jag träffa Maja och följa med henne när hon rider sin medryttarhäst, jag vill att hon ska hoppa haha men vi får se vad vi hittar på. På kvällen är det personalhoppning som vi ska gå på as usual, våran nya tradition ;) Men däremellan måste jag hinnas hem och baka kolakakor. Jag tänkte ha med det till praktiken imorgon, förra veckan bakade jag ju efter hoppningen, alltså klockan elva på kvällen ahah. Någon var lite trött dagen därpå…

Men detta är min lilla dag, fullspäckat schema vilket jag uppskattar. Vi hörs!


Ruudi och jag på ponnycupen mot Tyresö :)

Likes

Comments