Header

Just nu befinner jag mig i Kroatien! Runt 35 grader varje dag, riktigt skönt. Däremot skulle jag vilja påstå att det kanske är lite FÖR varmt för min smak. Visserligen är det skönt att ta ett dopp för att sedan lägga sig i solstolen och bli brun - men efter ett tag klarar man inre av mer värme och måste därför flytta in i skuggan. Men man kan bli brun där också ;).

Vi åker hem på tisdag, alltså i övermorgon, och då är officiellt mitt sommarlov slut. Skolstart på fredag, ny skola (berättar mer om detta senare) men vet ni? Det gör mig inget! Hästgymnsium är det bästa som hänt mig och därför är skolan såå rolig! Sen har jag bara massa roliga saker att se fram emot så jag gråter inte. Ska nästan bli lite skönt att få komma tillbaka till verkligheten. Det ända jag verkligen inte ser fram emot är vintern... kallt, mörkt och bara Ush. Menmen det är bara att bita ihop.

Jag kan (försöka) lova er att uppdateringen blir bättre när jag kommer hem. Nu såhär under sommarlov är det svårt att uppdatera ofta och mycket, men när jag kommer hem och är tillbaka till rutiner går det nog bättre

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Denna hyrperiod har inte varit smärtfri ska ni veta. De två första veckorna gick bra, men sedan kom första smällen. En hopplektion för Elin. Det hade gått riktigt bra för både mig och Maja! Men sedan när jag skulle hoppa sista hindret går jag och Pompe omkull... han rev hindret och han inte räta upp sig. Väldigt obehagligt men vi hade extrem tur. Båda klarade sig undan med bara lite skrapsår. Pompe fastnade med huvudet mellan benen och bara det kunde gått otroligt illa.
Sedan ca en vecka senare biter Pompe mig i lillfingret. Det var bara några millimeter från att bita tag i blodkärlet, så han bet ändå lite "djupt". Man såg blodkärlet. Nageln är blå och fingret är svullet - fortfarande. Men nu har det börjar bildas en skorpa, även fast fingret fortfarande gör väldigt ont så står jag ut.
Nu kan man tro all otur är över men tyvärr inte. Det värsta av sommaren, kanske på hela året till och med, är att min älskade, underbara katt Nicki, tyvärr har gått bort. Hon blev påkörd. Jag har gråtit och ögonen har svullnat och mitt hjärta har gått i tusen bitar.
Här kändes verkligen allt skit, allt gick utför för mig. Men nu börjar saker klarna upp och just nu är jag glad pga lite saker som kommer ske.

Så detta kanske inte var min bästa sommar, men vi får hoppas att all otur är över nu och att resten av sommaren bidrar med massa tur.

Likes

Comments

Hej! Det var inte igår. Jag blev lite sugen att kika in här, mestadels för att jag har en stor liten hemlis som jag kan droppa snart! Men ni får vänta lite tills allt är klappat och klart :)
Just nu är jag i alla fall ute på landet med Maja och vi hyr två hästar. Jag tror jag har nämnt det tidigare.... Vi lämnar dom i alla fall den 5 augusti, kommer bli tufft men samtidigt skönt att få komma hem till de vanliga rutinerna igen. Skönt att få sova i sin egna säng efter 6v haha.
Ska försöka uppdatera er mer här men som ni vet är jag lite dålig på det, speciellt under sommarlovet ;))

Igår red vi hem dom till oss!!

Likes

Comments

Postad i: blandat

Wow. Detta är alltså sista hela veckan i skolan! Sista måndagen + tisdagen :D Underbart! En rolig vecka blir det också.

Måndag: Först en hyfsat kort och lugn skoldag, sedan ska jag och mina klasskompisar på ett litet möte. Efter detta åker jag till ryttis och går en promenad + betar en häst som heter Dorus. Vet inte om jag nämnt honom något? En häst jag hjälper till lite med då och då :D

Tisdag: En lång, eller kort? skoldag. Lite beroende på om vi ska ha vårat studiebesök eller ej haha. Därefter ska jag antagligen försöka köpa lite kläder med Elin

Onsdag: En rolig (?) skoldag. Vi ska, på em, göra/ha något som kallas klasskampen. Jag har ju då aldrig kört detta men jag tror det kommer bli kul! Sedan blir det dressyr i P7an.

Torsdag: Bästa dagen på hela veckan!!!!!! Våran underbara lärare har fixat en heldag för oss ute i Norrtälje där vi ska…. *Trumvirvel* Rida western :DD Så grymt kul! Jag är oerhört taggad, har aldrig ridit western heller så detta blir grymt! På kvällen blir det personalhoppning

Fredag: Vi har haft våran sista praktik *Snyft* Så detta blir en väldigt kort dag på endast 2 lektioner under fm. Annars har jag inget mer inplanerat.

Lördag: Jag ska på ett dop runt lunch och sedan, om jag hinner, ska jag iväg på våran hindermålning i stallet.

Söndag: Juniorcupen! Det är hemmamatch mot Enskede, även sista matchen för cupen! Jag är jättetaggad faktiskt. Men på fm ska jag rida Shakira med min kompis igen, och denna gång ska vi rida till ”terrängbanan” och så ska Emelie fota oss och pållarna!

En rolig och hyfsat händelserik vecka :D

Likes

Comments

Postad i: Ridpass, Seabreeze

Hejsan svejsan det va inte igår? Kände lite för en update såhär på kvällen. Dagarna går oerhört fort fram, det är alltsp bara 1v och några dagar kvar av skolan? Sedan har jag slutat 1an, woho. Men att tiden springer fram gör mig inget besvär, det innebär ju att sommarlovet snart är här och därmed kommer snart hästisarna :D Super taggad!

Men ridningen då. Idag hoppade jag och Shakira i ridhuset tillsammans med en kompis. Tanken var att kolla av lite vart vi ligger i hoppningen. Första hopp-passet kunde vi inte gå över bommar som låg på marken. Med draghjälp gick det, men knappt var det! Idag gick vi över det som ingenting! Första gången var hon lite små skeptisk men vi stannade och tittade på det och… de var de! Sedan lyfte hon fin fint på benen när vi skuttade över dom. Så utveckling - det var vi gjort! Sedan hoppade vi en liten bana också, övade på att svänga och hoppa lite rakt och lite nära och lite allt möjligt egentligen! Hela passet kändes super!

Så, nu har vi anmält oss till en tävling också. Vi kommer köra 80cm A:0 A:0. Det är inte riktigt hemmaplan men det är inte alls speciellt långt, om 2v kör vi :D

Det första lilla skuttet såg så roligt ut haha. Båda våra hästar var, av någon anledning, väldigt rädda för just detta hinder? Hmm…

Likes

Comments