Header

Postad i: hästar

Hejsan. Idag var jag och Maja förbi hööks en snabbis, dessvärre måste vi tillbaka till på lördag men jag kan berätta mer om det snart. Här är i alla fall mina inköp:

En marginal som jag ska använda på Pompis i sommar. Dock måste jag byta denna då jag insåg när jag kom hem att jag råkade köpa den med en ögla där nära, jag måste ha en som har ett knäppe då P hade en magplatta (vet ju såklart inte om jag får med den, men jag utgår från det för att göra det lättast)

Nya ridhandskar då jag, såklart, tappat bort mina ;)

En galet snygg grimma! Love it :D

Ett par Lami-cell benskydd. Dels för att ha på Pompe men också för att använda på Shakira. Däremot måste jag byta dessa för nu när jag kom hem och tog upp dom såg jag att det stod L på dom… Även om jag köpte dom i M och det stod även M på förpackningen. Riktigt irriterande att felmarkera förpackningen, men jaja.

Jag är nöjd med mina små inköp! Längtar tills jag kan använda det nu bara ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: hästar, Ridpass

Igår, söndag, var jag och Maja nere i jönköping för att provrida hästar till sommaren. Vi hade fått uppgifter om att det var fyra connemaror vi kunde testa, ganska unga. Det var viktigt att man var duktig på att rida då han ville hyra ut dom för att de skulle utvecklas, inte avvecklas. Så vi kände ganska stor press…

När vi kom dit möttes vi först av att den hästen Maja ville ha precis hade blivit uthyrd till samma person som nyss haft den, så den åkte iväg direkt. Därför kändes det redan lite jobbigt. Men den jag ville ha, Pompe, fanns kvar (då var problemet nu bara att både jag och Maja bara ville ha den) Sedan när han hade en liten genomgång om de fyra hästarna berättade han att en av dom hade blivit ganska förstörd och att han inte visste vad han skulle göra med den = Vi fyra tjejer som var på provridningen skulle alltså ha tre olika hästar att hyra? En annan av hästarna verkade inte alls rolig och då fanns bara Pompe och Minnie kvar - och de verkade roliga! Så Maja testade Minnie och jag pompe.

Jag blev kär i pompe direkt! Han var väldigt känslig och pigg. Väldigt lätt för att stressa upp sig dock, men då skrittade jag och försökte få honom att slappna av. Men han var riktigt rolig! Fick testa hoppa också och det verkade han tycka var super kul! Maja som red Minnie var, till en början, riktigt jobbig. Maja hade inget spö och ibland vägrade hon gå dit Maja ville så vi blev väldigt tveksamma. Men sen fick hon ett spö och fick visa Minnie vem som bestämde! Då gick det bättre, hon är en väldigt fin häst men ganska orutinerad, hoppar också väldigt bra! Hon testar Maja ganska mycket med lite bus i galoppen och detta att hon inte vill gå dit hon ska - men Maja verkade ändå väldigt nöjd så jag tror detta blir super!

Pompe:

Vi fick väldigt fina lovord från ägaren samt några som jobbade där. Jag fick tillexempel höra att de inte sätt Pompe så avslappnad och lugn på länge. Maja fick höra att hon red Minnie väldigt bra eftersom hon är en knepig häst! Så detta kommer bli jättejätte bra tror jag :D

Längtar super mycket<3

Likes

Comments

Postad i: hästar, vardag

Hejsan! Jag har haft full rulle hela helgen och inte ens kunnat öppna datorn! Men nu så… Jag är mer än taggad på livet just nu haha och ni kommer nog förstå varför. Denna helg har i alla fall varit väldigt bra. Det har varit den årliga lokala dressyrtävlingen på ridskolan så jag har hängt där en del.

Lördag: Jag och Maja var där hela dagen för att ställa upp som funktionärer. Vi var där redan kl 10 på morgonen, dels för att vi jobbar under tävlingen i och med att vi sitter i tävlingssektionen, men mest för att fixa en häst. Det var nämligen så att våran stallchef skulle tävla! Första gången han tävlar dressyr, och annars vid tävlingar har han alltid avanmält sig… hmm…. Så vi lovade att ställa upp som hästskötare om han tävlade - sagt och gjort. Vi gjorde hans häst, Jasmine, finare än någonsin. Och hans debut gick faktiskt väldigt bra :D Efter hans ritt fick jag skritta ut Jasmine då jag var den som hade stallskor av mig och Maja haha. Sen svampade vi av henne och hon fick massa godis ;) När hästis var klar fortsatte vi att vara funktionärer.

Jasmine redo för tävling:

Söndag: Idag hörni, då var den stora dagen! Jag och Maja hade nämligen en provridning inplanerad, på sommarhästar. Men vi skulle inte åka förens halv 11 så vi åkte till stallet innan. Där blev fick vi snabbt ett funktinärsjobb att vara protokollräknare + skrivare åt en skuggdommare. Det var väldigt kallt då det kom så kalla vindar när man öppnade ridhusdörren, och dessutom var det inte så jättekul hehe… Men efter en liten stund kom i alla fall en räddare haha. Nejmen om ni minns Carma? Stallchefens sons häst, han kom och frågade om jag kunde skritta ut henne, sagt och gjort. Hon var väldigt snäll förutom att hon blev väldigt rädd för en cykel på vägen hem men det var lugnt!

Sedan åkte vi ner till jönköping och provred! Jag kan skriva ett inlägg om det till imorgon men vi har två hästar att hyra nu i alla fall :D Längtar så mycket….!

Carmisen

Likes

Comments

Postad i: vardag

Hej och ett sent godmorgon! De flesta av er är nog uppe vid detta lager, inklusive jag. Fick lite tid över nu på morgonen, eller rättaresakt, jag ska gå om 10 min men är redan klar haha, så passar på att ta upp datorn lite. Eftersom vi var lediga i måndags känns det verkligen som att det är tisdag idag, men det är ju faktiskt onsdag. Hmm… jobbigt!

Jag har i alla fall en ganska intensiv dag. Börjar nu halv nio med engelska nationella, uppsats. Jag känner mig inte jätte nervös utan det får väl gå som det går! Sedan efter lunch har jag ytligare ett nationella, men det är svenska muntliga. Alltså att man ska hålla tal. Jag känner mig väl förberedd så det kommer nog gå hyfsat i alla fall. Sedan slutar jag redan 13.50 - underbart! Då åker jag hem och lämnar Shakiras sadel hos en tjej så att den andra medryttaren kan komma och hämta den där, komplicerat dethär. I em blir det dressyrträning också! Jag hoppas på att få Tasset som jag hade för två veckor sedan, förra veckan var det nämligen teori. Men vi får väl se ;)

Saknar älsklingen

Likes

Comments

Postad i: vardag

Solen skiner och det blir allt grönare ute. Hur underbart? Jag kan inte mer än längta till sommaren och jag ser verkligen fram emot mina planer! Hur som haver så har dagen varit bra. Skoldagen var inget märkvärdig egentligen utan den tog snarare lite för långtid för min smak… sega tråkiga lektioner :/ Men jag tog mig igenom den. Väl hemma så hade jag faktiskt inga planer så det blev till att bara ta det lugnt idag. Skönt med sådana dagar också ibland. Även om jag blir riktigt rastlös …! Vi får se vad jag hittat på resten av dagen, som snart är slut. Blir väl antagligen till att sitta bakom datorskärmen och fippla lite ;)


Likes

Comments