Postad i: Melody heart

Hej! Vilken riktig stalldag jag har haft idag. Jag och mamma åkte till stallet strax efter nio imorse och kom hem nu runt kl 18. Men kul har det varit! Imorse började vi med att pyssla om Mellis lite, borstade igenom hela henne då hon var väldigt smutsig och bara försökte lära känna varandra. Det är ju nya människor, nytt ställe så vi försöker verkligen mysa mycket med henne så att hon vågar lita på oss. Sedan tog vi ut henne i ca 1h och betade samt visade en liten del av omgivningen. K1 höll på att öva på något i en skog som ligger en liten bit därifrån, så de höll på att skjuta en massa vilket jag trodde Mellis skulle reagera på. Men hon var cool lugn och brydde sig inte alls om skjutningarna. Visserligen var hon lite spänd och ville gärna gå runt lite men det är förståeligt, stor anläggning, unghäst och mycket rörelse.

Sedan gick hon gå ut i hagen en stund, men det verkade hon tycka va riktigt tråkigt haha. Hon ville nog hellre stå och gosa ;) Men det var nog skönt för henne att få smälta allt nytt. Vi passade på att åka till hööks för att köpa lite behövliga småsaker, såsom magplatta, stigläder, bett samt att vi åkte och hämtade en sadel vi kan få låna till tisdag, då vi har en sadelutprovare som kommer förbi. Sedan åkte vi tillbaka och gjorde iordning M för lite ridning! Första ridningen på Ryttis. Hon skötte si galant tycker jag, en dörr var lite läskig i början men det gick bra sen. Hon var lagom pigg och precis lika duktig som jag hade förväntat mig :) Tänk att detta är min häst!!! (familjens*) Vi avslutade med att skritta ut runt galoppbanan som går runt stallet. Hon var otroligt snäll och duktig, trodde hon skulle titta mer på saker än vad hon faktiskt gjorde, skönt! Efter passet tog vi in henne, spolade av benen som blev lite leriga och sedan fick hon gå in och äta lite mat, mysigt! Längtar redan tills imorgon....

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: hästar, Melody heart

NU kan jag släppa min lilla hemlis! Det är nämligen så att vi fått en ny familjemedlem, en häst!!! Det är helt galet. Igår hämtade vi hem våran allra egna häst. Ett sto e. Heartbeat, heter Melody heart och kallas Mellis. Hon är 6 år och har tävlat 120 felfritt och är då startklar för 130! Vi åkte hemifrån igår vid halv 7 och tog oss ner till en klinik i Linköping för att möta upp uppfödaren och mellis. Hon dansade igenom besiktningen och tog sig igenom röntgen UA, sååå glad! När vi väl kom hem efter ca 3h i transporten var det skönt att lasta ur henne och in i boxen. Hon var otroligt lugn och trygg, det kändes nästan som att hon varit här förut haha. Hon var väldigt gosig och ville ha all uppmärksamhet hon kunde få, sötisen.

Så nu väntar jag på mamma och sen åker vi till stallet och borstar henne länge, hon var såå smutsig, och sedan tar en liten promenad. Vi måste även åka och köpa ett bett idag samt hämta en sadel som vi kunde få låna, så vi kan rida ;). Vi har sadelutprovning på tisdag så tills dess vill vi kunna rida!

Här har ni två bilder på världens finaste häst!!

Likes

Comments

Postad i: vardag

Hejsan. Just nu sitter jag faktiskt i skolan när jag skriver detta. Vi har 1 lektion kvar på dagen men just nu har jag håltimme, eftersom jag redan läst kursen som resterande är på nu. Men det är skönt att kunna ta ett litet break mitt på den långa eftermiddagen. Tur nog ska vi byta plats på dessa två lektioner så jag kommer istället få sluta tidigare och skippa håltimmen - vilket jag gärna föredrar.

Efter skolan åker jag hem till mamma för att packa saker som ska till pappa. Pappa och Emelie har nämligen åkt till London och ska gå på våra kompisars bröllop, men jag stannade hemma av olika anledningar. Så någon måste ta han om lille kissen ;) och det blir jag. Men jag byter på fredagar så det är ju inte direkt länge innan. Och nej, mina föräldrar hatar inte varandra bara för att de inte bor ihop haha. De är jätte bra kompisar! Men i alla fall, jag vet inte om jag kommer rida Shakira idag, verkar inte som att det blir så. Men vi får se helt enkelt. Jag och mamma ska åka iväg och hämta en sak senare mot kvällen... ;) Haha sejmen sedan är det personalhoppningen. Däremot vet jag inte riktigt när jag kommer till stallet, beror på om det är några köer och lite när vi åker. Men jag ska dit i alla fall.

Så det är en händelserik dag men samtidigt en ganska lugn dag. Vi får se om vi ses senare ikväll - om jag kommer ihåg - annars ses vi säkerligen imorgon.

Denhär saken saknar man <3

Likes

Comments

Postad i: vardag

Hej! Nu har jag äntligen fixat så att jag kan använda Nouw via safari. Jag har haft den gamla versionen av safari vilket har lett till att nouw inte stödjer den. Men nu, ett bra tag senare, har jag uppdaterat den, och hela datorn? Så nu funkar det!

Idag har jag inte gjort mycket vill jag lova. Skoldagen var ganska kort, 8.30-13.15. Ingen speciellt jobbig lektion utan det var mest dator idag. Under svenskan skriver vi nämligen ett referat som vi får två lektioner på, men jag skrev nästan klart mitt idag så det bli ganska chill på torsdag. I hästkunskapen jobbar vi med hästraser. Man har valt ut en ras inom kallblod, varmblod/fullblod samt en ponnyras. Detta ska tydligen vara klart redan nu på fredag och vi fick lektionen i fredags, idag och sedan får man skriva klart det nu på fredag. Men jag kommer inte vara där på fredag så jag skrev lite här hemma. Egentligen får vi inte skriva detta hemma utan det får endast göras under lektionstid usi. Nejmen jag började på uppgiften idag då jag inte hade min dator i fredags (Vi har stalldag på fredagar) så jag fick ta konsekvenserna för det idag. Men jag har bara kvar att skriva om varmblod och det känns ganska lätt.

Sedan efter att jag kom hem har jag verkligen inte gjort något alls. Skrivit lite på den där uppgiften, kollat en film faktiskt och ja, inget mer. Kände att jag behövde en ”day off” då jag knappt hunnit med att ta det lugnt på senaste. Men imorgon blir det mer åka av :)


Likes

Comments

Postad i: blandat
Måndag: Skola, helt ok dag med två lektioner men ganska långa sådana. TS möte på ridskolan vid 18 och sedan läxhjälp
Tisdag:Först en ganska kort skoldag. Sedan har jag faktiskt inga planer. Tänkte fixa lite med bloggen, inlägg m.m

Onsdag: Jag har egentligen praktik men då jag aldrig körde i ettan så har jag fem körtillfällen. Så nu är tillfälle 2. Slutar vid 12.30. På eftermiddagen blir det hoppträning, förmodligen på Paryz vilket blir kul!

Torsdag: Längsta skoldagen - och jobbigaste. Men på eftermiddagen kanske jag rider Shakira, jag vet inte riktigt än. På kvällen blir det i alla fall till att titta/hjälpa till på personalhoppningen med Maja.

Fredag: Jag är "ledig" och har lite planer. Tar upp de under fredagen istället.

Lördag: Jag tror jag ska vara med isabel på kvällen, annars vet jag inte vad jag ska hitta på haha.

Söndag: Inga planer under dagen, tror jag? Kanske Shakira... Annars jobbar jag 18-20 :)


En väldigt lugn vecka, ganska tråkig. Ser dock fram emot hoppningen på onsdag och även fredagen. Men jag berättar mer om det på fredag så att säga. Blir lite roligare så ;)


Jag kan, av någon anledning?, inte ladda upp bilder just nu. Så ni får nöja er med massa gamla!!

Likes

Comments