Header
View tracker

Igår var det hoppträning på S. Vi var väldigt få i gruppen så man hann med mycket. På medelinjen hade vi en 4 studs och sedan på C volten två räcken samt vid A hade vi två travbommar på vardera hörnlinje.

Vi började med att trava över bommarna vid C och bommar på A volten, bara för att känna in vägen - det gick bra. Sedan tog vi lite galopp över bommar på A volten också. Efter detta började vi lägga upp bommarna och red en liten ”bana”. Man skulle rida över ena partier av travbommar på hörnlinjerna, sedan fatta galopp, gå in ett varv på A volten där det nu var två räcken istället, sedan sakta av till trav för att trava över nästa parti av travbommar. Det gick också bra, hon tar ju i ganska mycket så först blev vägen väldigt dålig då hon inte tog ytterhjälperna, men det gick bättre.

Sedan hoppade vi studsen. Först bara vanligt och sedan ville vi daba över den haha, skumma. Men hon var duktig. Hon behöver ju verkligen tänka till eftersom att hon hoppar så pass mycket, så hon saktar in lite och hoppas med rakt upp, men det är något hon får lära sig. Sedan tog vi en liten bana med studsarna och hindrena vid A volten. Hon var jätte duktig :D


3 gången jag hoppade henne.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Är du precis som mig, sämst på ridhusets bokstäver? Då ska jag underlätta saker och ting för dig. Jag har nämligen en ramsa jag lärt mig från en kompis som jag försöker repetera i hjärnan då och då för att komma ihåg. Den tycker jag är jätte bra att kunna. Det finns massor med olika ramsor men just denna har jag lärt mig och tänker inte hålla på att lära mig massa olika haha. Såhär går den:

A: Alla

K: Kan

E: Ej

H: Ha

C: Cykel

M: Med

B: Blå

F: Färg

Alla Kan Ej Ha Cykel Med BFärg.

Likes

Comments

View tracker

Uppe tidigt… Det är svinkallt och mörkt såhär tidigt på morgonen, uppskattas inte. Idag har jag i alla fall stalldag, eller ja, halva dagen. Först ska vi rida och det är markarbete, sedan har vi nämligen tre lektioner i skolan. Men det kan hända att mina två sista lektioner inte blir av, lite beroende på - vi får se. Jag slutar i alla fall 16.00. Riktigt segt. Efter skolan åker jag hem och då ska jag baka till min praktik som är imorgon, det är sista gången nämligen. Jag hade tänkt att baka kärleksmums för det är så gott och något som de flesta brukar gilla. Som avslut på dagen ska jag och Maja tittar på personalhoppningen som varje torsdag, myyyys!


Seabreeze i ett nötskal…. hoppar rakt igenom hindret

Likes

Comments

Hej. Vilken dag det blev. Imorse var jag och mamma hos Lasse där jag tog ett litet dressyrpass i ca 40 min. Han var väldigt pigg och springig men jag tror det beror på att han inte rört på sig sedan dagen innan, för han har ju sovit i sin box haha. Men sedan åkte jag till skolan, fick reda på att svenskan var inställd så vi hade bara en lektion, engelska. Så jag gick i skolan mellan 11.40-13.00 - riktigt skönt. Sedan åkte jag, Linn och Isabel hem till mig och vid fyra så åkte vi till stallet och då var det hoppträning som stod på schemat. Mer om det imorgon men jag hade Seabreeze i alla fall.

Nu ska vi sätta på en film och sedan sova eftersom att vi ska upp riktigt tidigt imorgon och åka till Tyresö. Hejja!


Likes

Comments

Igår red jag och Lasse ett jätte bra pass tillsammans. Jag gick in med inställningen att rida ihop honom snäppet mer och att han skulle vara kvick. Efter en lång framskrittning på 15 min så började jag jobba i skritten, då övade jag på övergångar vilket gick jätte bra. Sedan gick jag över och gjorde samma i traven. Han lyssnade riktigt bra från skritt-trav och travade på med bra energi redan från första signalen! Det blir lite så att han små travar innan skritten och det tror jag beror på att skritt är hans svagaste gångart och då försöker han undvika det med hjälp av minitraven.

Sedan red jag bara runt lite och gjorde övergångar, tempoväxlingar, flyttade lite för skänkeln för att testa på det också. Han var så sjukt fin hela passet, redan från början tycker jag att han kom ihop mera i formen och halsen var inte flera meter lång. Sedan tog jag lite galopp, där jobbade mycket med att kortade den och gick in ett halvt varv på en liten volt och sedan bröt jag av till skritt. I början blev det lite travsteg men sedan gjorde han utan travsteg, kändes så härligt! Inte nog om detta utan hans ökningar! WOW. Det är så svårt att förklara känslan men det känns nästan som att kan kastar fram benen och att de ska ramla av haha. Ska försöka få någon film och se hur det ser ut, för det kanske känns bättre än det ser ut?

Jaja, detta var nog vårat bästa pass faktiskt. Känns som att jag börjar få lite mera koll på hur jag ska rida.

Likes

Comments