Hej! Detta är mitt första inlägg så vi kör!

Idag har jag varit på sjukhuset och fått min andra behandling. Jag får behandling rätt in i blodet och den heter Remsima.

Men jag kanske ska börja med att förklara vad allt detta är för er som inte vet.

Crohns sjukdom är en tarmsjukdom som ca 25000 pers i Sverige har och det är ganska få och man tänker på att det är 10 miljoner invånare i Sverige. När man har IBD/ Crohns sjukdom så betyder det att man har inflammation i tarmen. Och det kan sitta i både tjock och tunntarmen men mitt sitter i slutet av tunntarmen. Crohns gör att jag har kronisk värk i magen och har kramper väldigt ofta. Jag fick reda på att jag hade Crohns för ca 1,5 mån sen.

Det är svårt att beskriva hur jobbigt det är att varje dag höra av något idiot som säger t.ex. "Varför så smal? Ät bara mer!" eller " Du är inte ens sjuk, du bara säger det för att folk ska tycka synd om dig".

Jag tror att alla som har IBD eller något liknande att vi har nog testat att "äta mer" och folk som ljuger om att man är sjuk kan sluta upp med det för det gör bara att dom som är sjuka på riktigt inte kan säga att dom är det utan kommentarer.

Jag slutar nu detta inlägg med att säga att alla är starka och fina som dom är! Jag är smal och speciell och det är jag stolt över! All kärlek till alla! Och Godnatt <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments