​Att få se kängurus vid skolan börjar kännas som vardag men söta är dem! Jag föredrar dem framför alla fåglar som lever om konstant, på kvällarna lever fåglarna här om så mycket så man knappt kan tänka. Utöver det så är skolområdet trevligt, dock väldigt långt ifrån det mesta vilket jag inte hade räknat med när jag ansökte om studentrum på campusområdet. Att ta buss in till stan tar i genomsnitt 30 min men är det mycket folk kan det ta 45 och att promenera till en mataffär tar minst 20 min, en väg. Stora problem för någon som tidigare bott mitt i centrum och haft affärer (läs godis) i princip just utanför dörren. Myror finns det istället gott om, försöker i skrivande stund få hit någon som kan se över problemet, köket är just nu invaderat. Jaja på tal om något annat, lite roligare, så klarade jag min första inlämning här! Och till helgen har jag och Camilla bestämt oss för att åka till Brisbane för lite shopping så det ser jag fram emot!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Första uppsatsen är nu inlämnad och även mitt första symposium avklarat, har absolut ingen aning om hur jag ligger till men förhoppningsvis blir jag godkänd. Uppsatsen handlade om fattigdom och utveckling av U-länder, riktigt intressant men fruktansvärt svårt att skriva akademiska och argumenterande uppsatser på engelska. Har en till uppsats att skriva som ska vara klar på måndag kväll så helgen kommer även den spenderas i skolan. Jag som tänkte att jag skulle ha mycket roligt att berätta om och uppdatera bloggen med men känns lite som att jag knappt hinner ha ett liv utanför skolan här. Förhoppningsvis blir det lite lugnare med allt snart...

Likes

Comments

Då var snart den här söndagen slut, klockan är nu sju och dagen gick betydligt fortare än jag hade räknat med (som vanligt). Helgen har mestadels spenderats med plugg så har inte alltför mycket roligt att uppdatera med här, måste även fortsätta plugga nu för jag har flera inlämningar denna vecka som jag inte är klar med. Högt tempo? Ja en aning..... Förstår inte riktigt hur det är tänkt att man ska hinna ha ett liv och göra saker under tiden man pluggar här. Men förhoppningsvis kommer man in i det snart och lär sig organisera tiden bättre så man faktiskt hinner se lite mer än kurslitteraturen! 

Likes

Comments

Då har det redan gått en månad sen jag lämnade Sverige, sjukt hur tiden bara flyger förbi. Verkligen högt tempo med pluggandet här, hinner knappt med något annat! Jag spenderar ungefär 10 timmar i skolan varje dag så det blir inte mycket över till andra aktiviteter. Lektionerna och själva skolsystemet skiljer sig även väldigt mycket från det svenska, här läser jag tre kurser parallellt nu under hösten och det är seminarier efter varje föreläsning vilket innebär muntliga övningar tre gånger i veckan. För mig som hatar presentationer och muntliga grejer i skolan är bara det en utmaning. Att sedan vid flera tillfällen även bli utpekad av föreläsaren där jag (i och med att jag är den enda från Sverige) ska svara på frågor om hur Sverige fungerar i olika avseenden (bland annat gällande kärnkraft - vilket var dagens fråga) gör detta till en enorm utmaning för mig själv. Men jag är glad att jag tog mig hit och att jag vågade ta mig an dessa kurser trots min fobi för presentationer, man kan ju alltid hoppas att jag efter den här terminen insett att det inte är så hemskt som mitt huvud och min hjärna vill få det att låta.

Likes

Comments

Försöker fokusera på skolan och alla artiklar/böcker som ska läsas men istället vandrar tankarna iväg till vilka utflykter som jag måste försöka hinna med under den här tiden. En tripp till Brisbane blir det självklart men jag hade gärna åkt på en surfresa till Byron bay, en helg till Noosa och kanske även en vecka eller långweekend till Whitsundays också.. Finns så mycket att se och göra härikring! Det är synd att Australien ligger så långt bort (och att det kostar en hel del att ta sig hit), annars hade jag tvingat alla vänner hemma att komma och hälsa på!

Likes

Comments

Då var helgen över och det var dags att komma igång med pluggandet igen. Nästa helg blir det dock plugg hela helgen istället för en massa tequila.... Det blev ingen tripp till Brisbane utan istället spenderade jag helgen i Maroochydore hos Camilla, vi hann med lite av varje (som att spendera 9 timmar döda i hennes säng igår - som sagt ingen mer tequila). När man är bakis i två dagar vet man att man lever, eller snarare är på gränsen till att dö. Kul hade vi iallafall men ja nu är det dags att gräva ner sig i böckerna igen. Har hur mycket som helst som ska göras i veckan, att läsa tre kurser parallellt gör att veckorna går väldigt fort måste jag säga.

Bjuder på lite blandade bilder från helgens äventyr så länge och återkommer när jag börjat känna mig mänsklig/levande igen.

Likes

Comments

Äntligen fredag och helg! Ska bli skönt att göra lite annat än att bara plugga hela dagarna. Jag och en annan nyfunnen vän här som även hon är från Sverige funderar på att åka in till Brisbane imorgon och utforska staden, som student ska det tydligen vara väldigt billigt att ta sig dit (och vem klagar på billiga resekostnader, inte då jag). Utöver det så har jag inte planerat desto mer för den här helgen men en sväng till stranden och en hel del god mat blir det säkerligen. Kanske en och annan öl också.. 

Likes

Comments

Det känns som att jag knappt hinner med, insåg just att det redan gått tre veckor sen jag lämnade Sverige. Känns i princip som tre dagar men samtidigt som tre månader med allt man hunnit med under dessa veckor. Jag tror halvåret här kommer att springa iväg vilket får mig att fundera på om man kanske skulle försöka förlänga visumet och stanna ett år istället. Det tåls att fundera på men just nu måste jag säga att det är en väldigt lockande tanke...

Idag avslutades en lång dag på universitetet med en öl tillsammans med en nyfunnen vän från USA och efter det köpte vi i princip upp halva lagret av choklad på närmaste mataffären. Så nu ska jag spendera resten av kvällen med att äta choklad (tills jag mår illa) och titta på Lost. Hoppas alla hemma i Sverige har det bra!

Likes

Comments

Finns det något bättre än att resa? Att se nya platser, uppleva andra miljöer, träffa människor från olika länder med olika uppfattningar om världen. Att resa är helt klart det bästa jag vet, och gärna längre resor - resor som på riktigt får en att se och ta del av allt landet har att erbjuda. Jag tror att fler skulle behöva åka iväg under en längre period, sen har såklart långt ifrån alla möjlighet till det vilket är orättvist särskilt med tanke på hur mycket det ger en. Jag ser dessa längre resor, som ofta kan kännas svåra och nästan jobbiga i början, som en möjlighet att utvecklas på ett personligt plan. Alla utmaningar man ställs inför när det kommer till även de enklaste sakerna som att förstå hur man tar sig runt på bästa sätt och den hemlängtan som ofta uppstår när man lämnat tryggheten hemma bakom sig är så otroligt lärorikt. För mig är resandet ett sätt att utvecklas och därav en oerhört betydelsefull del av mitt liv, något som prioriteras framför mycket annat roligt som livet har att erbjuda.

Likes

Comments

Idag måste jag säga att jag varit duktig, jag spenderade hela 10 timmar på universitetet (!!!) Sen så pluggade jag i och för sig inte konstant under dessa tio timmar men det är en annan femma... Men fick faktiskt en hel del gjort i studieväg trots flertalet kaffepauser och pratstunder. Jag måste säga att jag tror denna termin kommer bli riktigt lärorik, kurserna jag valt är svåra såväl innehållsmässigt som språkmässigt men även oerhört intressanta. Idag handlade det om internationell säkerhet vilket jag även tror kommer att bli favoritkursen. När det första läraren säger är att vi kommer behandla ämnen som för många är känslosamma och att om det blir för jobbigt är det helt ok att gå ut ur rummet - då vet man att kursen kommer bli intressant.

Likes

Comments