För många är musik bara nått man lyssnar på när man arbetar, tränar eller gör något annat. Man vill liksom bara ha något i bakgrunden av det man gör. Musiken man lyssnar på brukar inte spela någon roll eftersom man inte riktigt kommer att lyssna på texten eller melodin utan man vill bara ha något mer än tystnad. Men om du bara skulle släppa allt och lyssna på den musiken som spelas. Vad får den dig att känna? För all musik får man olika känslor för.

Jag kan lyssna på all musik som spelas (förutom hårdrock. Jag har liksom aldrig fattat den musiken). Det går lite i perioder för vad jag lyssnar på. Just nu lyssnar jag mycket på Håkan Hellström men också indie musik. Men jag kanske har ändrat mig helt och hållet imorgon. Då kanske jag vill lyssna på punk och rock. Men sån är jag. Jag kan inte bara lyssna på en och samma låt hela tiden för då skulle jag bli galen! Något som jag alltid letar efter är listor på Spotify som har helt nya låtar för mig och ska vara långa! ca 7h är helt perfekt ;) då kan jag lyssna på hela listan hela dagen utan att jag behöver börja om och om.

Musiken har många gånger i livet räddat mig. Nu säger jag inte att jag har ett hemskt liv, för det har jag inte. Mitt liv är jätte bra! Men vi alla har ju tider i livet som vi mår lite sämre än annars. Iallafall, så hade jag min depp i några månader för några månader sen. Mycket av sakerna som jag gjorde var inte roliga längre och allt jag gjorde kändes tungt och jobbigt. Men något som inte var jobbigt va att sätta i hörlurarna och lyssna genom min lista. Det gjorde att jag klarade mig genom allt! Det gjorde att jag orkade ta mig upp varje dag och orkade ta mig genom dagen... skaplig iallafall ;)

"music is life"

Så ifall du mår dåligt och är inne i en mörk period just nu så vill jag att du ska veta att musiken alltid finns där. Den kan aldrig lämna dig och det är till en väldigt bra tröst ibland. Att utesluta musiken är som att sluta andas, typ. Och att sluta andas är inte så bra för din hälsa ;) Skapa dig en värld som du kan rymma till ifall du inte vill vara kvar i din riktiga. Världen kan vara flera olika låtar som du älskar, eller bara en låt som du kan lyssna på om och om igen. Gör vad du vill! För du är bäst.

Likes

Comments

Att ha en egen stil kan vara väldigt läskigt för många unga, men också gamla, personer över hela världen. Det kan bero på att man är osäker på sig själv eller att man är rädd vad andra ska tycka. Många stoppas därför av detta och "följer bara med i strömmen" av mode och att ha en stil. Om alla köper en slags tröja så kommer du också göra det, eller hur? Varför ska du sticka ut? Personer kan ju börja prata om dig och tycka saker om dig! Det skulle ju vara hemskt! Men vet du vad som är mer hemskt än det? Att du bryr dig ;)

Jag har aldrig riktigt haft en stil utan jag gillar att prova mig fram. Det går lite från dag till dag hur jag vill klä mig. Ena dagen kanske jag vill vara lite "rockig" och nästa dag kanske jag vill vara lite mer elegant. Men jag vill alltid känna mig fin! jag vill alltid känna mig vacker! känna mig som mig själv! Om jag hade haft samma stil varje dag så hade jag inte varit mig själv. Då hade jag varit någon annan som jag inte känner. Någon jag inte vill vara. För min stil speglar min personlighet. Och jag är en kluven person. Det går från dag till dag vad jag tycker och tänker. Men sån är jag :)

Om jag ändå skulle förklara min stil så är den nog mer "rockig" och edgy med en släng av vintage än vad den är elegant och klassisk. Jag har precis hittat min nya kärlek till att second hand shoppa!! det är väldigt roligt och det kostar inte mycket så man kan köpa hur mycket som helst för bara några hundringar ;) Jag rekommenderar att kolla på jeansavdelningen, för där kan man hitta många fynd! Jeans blir ju bara bättre ju mer man använder dem.

"sorry my dear but I don't give a damn"

Att inte bry sig om vad andra tycker kan vara väldigt svårt. Till och med jag bryr mig lite. Men att bry sig så mycket om vad andra tycker så att man själv mår dåligt är aldrig bra. Det kan jag lova. Så något som jag tycker att du ska göra ifall du bryr dig mycket är att läsa citatet som står i rubriken. För det är så rätt. Att inte bry sig ett skit måste vara en sån befrielse! Att kunna göra precis som man vill och inte ha några bekymmer. Vilken dröm! Men så lätt är det inte. Därför så måste du och jag träna på det. Att kunna se sig själv i spegeln och säga att man är vacker. Att kunna berömma sig själv för att man har lyckats med något man kämpat för. Att kunna gå igenom skolan eller arbetsplatsen och inte bry sig om vad andra ser utan bara höja huvudet och gå vidare. Ett långt siktigt mål som jag ska klara av. Ska du också prova?

Likes

Comments