aandreablixt@aandreablixt

Hej! här kommer lite bilder och även filmer med voice over från tävlingen i Karlstad..hoppas det uppskattas :D

haha så fantasifullt att både ladda upp bilderna och använda dom som miniatyrer på filmerna :)) men det ser lite snyggare ut på yt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Förra helgen var jag iväg med med båda hästarna till Karlstad Ridklubb som är den klubben jag tävlar för. Förr var jag där och träna varje vecka men tyvärr har det inte blivit senaste tiden pga att tränaren jag har nu inte håller till där så jag kan inte riktigt kalla det för hemmaplan. Det var första tävlingen utomhus och det var lite spännande att se hur hästarna skulle reagera på det. Prima går bättre utomhus men skulle lätt kunna trycka sig bort från publiken längst staktet osv.

Vi hade som sagt med båda hästarna och hade då uppstallning och ja..det var en utmaning för Prima haha. Hon var verkligen så stressad emellanåt men visade dock inget på banan och det var skönt.

Prima var först ut och hoppade då 1m avd. B.. bra bana och när jag kom in fokusera jag på att rida runt bland hinder och funktionärer och även längst stakeket. Hon tittade lite på publiken men slappande av bra efter ett tag. Jag brukar alltid visa henne kombinationen då hon har haft svårt att uppfatta den ordentligt och blivit osäker när jag styrt mot den men senaste tiden har den inte bekommit henne så det struntade jag i vilket jag fick igen för sen haha. Solen sken men det var så jäkla konstig vind? Så när man red mot ett hinder och liksom "bortåt" så sög vinden tag i hela ekipaget och det kändes som om hästen galoppera på stället. Jag tror inte det påverkade hästarna så mycket men jag tyckte det var svårt att få en känsla för avstånd när det blev så. Men strunt samma Prima hoppade jättebra i första klassen, inga direkta missar förens vi kom mot kombinationen då hon tänkte dra åt höger. Hon har blivit lite bekväm senaste tiden då hon vet att inget händer när hon försöker smita undan eftersom jag inte vågat gå på henne något för att jag är räd att hon ska bli stressad. Men på tävlingen red jag faktiskt med spö och kunde peta in den där bogen med några pet på sidan. Hon hoppade kombinationen helt snett och konstigt men viktigt att hon inte fick smita undan där. 0 fel och jättefin runda!

Sen var det dags för 110 och då var hon heeelt slut. Då hade hon härjat i boxen hela dagen.. banan var också bra och dom hade ställt fram en trippelbarr så Prima aldrig har hoppat haha. Trippelbarr är ett enkelt hinder men man tänker ändå att hon kanske får svårt att uppfatta hur hon ska hantera det..så snäll matte som låter sin häst träna på olika hinder på tävling haha.

Denna ruda var klart mycket bättre och säkrare än den 110 i Åmål men hon var sååå trött så den blev lite vinglig och ryckig. Kom nära på de flesta hinder, inte katastrofnära men jag hade önskat att hon tog av lite längre ifrån. På hinder nr 2 blev det sådär men vinden som jag prata om och man ser på filmen hur halva hästen är utanför annridning haha så den rev vi. 4fel blev det men hon gjorde det så lätt! Jag hade önskat att hon bara hade gått en 110 nästa tävling för att kunna få ha den energi hon alltid har i första klassen men det blir antagligen Kumla och det känns onödigt att åka dit bara för en klass.

Diamond gick 120 och 125 idag. 120 en bedömning med totalfel och helt ärligt så börjar jag gilla den bedömningen nu haha. (bara för att det alltid går så bra då hehe) nej men en anledning till det är väl för att den passa oss väldigt bra antar jag? Grunden hoppade hon väldigt fint och var inte i en bom. Fick till en riktigt bra omhoppning där jag både kunden plocka bort galoppsprång och svänga snävt, hon har blivit så lydig! Mot sista kombinationen blir jag lite hängandes över henne till B-hindret och hon touchar den, som sedan ramlar! Så jäkla irriterande då vi vunnit eller blivit 2a med den tiden. Det känns så mycket törligare än om jag rivit halva banan, faktiskt. Diamond var jättefin iaf!

125 som var A:0 kände jag ändå att detta var lite utanför vår zoon men bra träning inför 130. Svängde lite men försökte få ett jämt flyt och bra avstånd. Lyckades väldigt bra men än en gång rev vi ut i kombinationen. Jag har kommit av mig lite att jag måste sträcka upp mig mot räcket när det är oxer in då hon hoppar så långt över oxern. (Det har blivit mycket bättre och hon har blivit snabbare men jag måste hjälpa henne lite iallafall) Den här rusan kändes bättre faktiskt även om den första var riktigt bra.


Riktigt stolpe ut denna dagen men vad gör det när hästarna är så fina! Nu har det blivit en lugnare vecka, dock lite ofrivilligt då jag åkte på en riktig dunderförkylning några dagar. Händer max 2 gånger om året. I helgen är den tävlingar ute på Hammarö som även är vår träningsbana. Diamond går 120 på lördagen, blir lagom med en klass.

​Jag tog inga bilder på Diamond under den dagen? haha..men väntar på bilder från fotograf och kommer även lägga ut film på alla rundor utom 1m då den är filmad på mammas mobil och typ 4 hinder är med innan minnet tog slut. Kommer lägga på VoiceOver så därför väntar jag med dom.

Likes

Comments

Hej! Igår var det dressyrträning som gällde för båda hästarna och dom var sååå fina!!

Diamond var riktigt jämn och kändes super.. hon vill inte riktigt trampa under sig med höger bakben och är extremt svår att få dit men nu senaste tiden har jag verkligen kommit på hur jag ska göra och bättre ridpass på egenhand resulterar verkligen i en mer givande träning. Sen kunde vi även vara ute i paddocken och det kändes som om båda hästarna blev väldigt motiverade av att få vara ute haha. Prima var också jättefin och inte alls hysterisk. Vi satte lite press på henne och fick henne att gå i en mer samlad form. Galoppen i högervarv kändes jättefin men det gäller bara nu att hon ska orka spåra rätt, bakdelen vill gärna gå innanför. I vänster har hon svårare att bära sig så då blir hon gärna lite stressad, men hon var jätteduktig.

Idag ska jag först åka ut till stallet och rida ut Diamond, bara ett enklare pass ute i skogen. Prima ska jag hoppa med och jag får se om jag hoppar hemma eller åker ut till Hammarö. Skulle vara gött att få hoppa lite ute nu innan första utomhustävlingen nästa helg.

Likes

Comments

Hästarna har fått nya skor på morgonen och nu har jag precis avslutat ett styrkepass med Diamond i klätterbackarna 😎 ha en fin fredag 🌸

Likes

Comments

haha alltså jäklar vad svårt det är att hålla en uppdatering här när jobbveckorna tar ut sin rätt (vet att jag alltid skyller på det:)) + att det är lite idébrist så om det är någon som bryr sig om mig eller mina åsikter så tar jag gärna emot lite bloggidéer :D


Annars rullar allt på som vanligt. Diamond har aldrig känts så fin som nu så det är superkul! om 1 vecka är det första tävlingen utomhus vilket ska bli skönt, tror dock på lite spända hästar. Prima går också bra och hoppade en pay and jump i helgen. två 1m men 0 och 4fel, duktig! Hon har inte rivit en bom i första starten men alltid en i andra haha? hon känns alltid lite tröttare i andra klassen så antar att hon blir lite mer ouppmärksam men det är väl bara att fortsätta tills styrkan sitter för 2 klasser.

Idag skiner solen så jag ska åka ut till stallet nu och rida ut. Sen väntar jobb 14-20, hejaheja!


Likes

Comments

alltså nej fy vad snö gör mig på dåligt humör haha. Vakande idag av att det var mer snö ute än det har varit under hela vintern:) men förhoppningsvis försvinner det väl igen närmsta dagarna.

Idag får båda hästarna gå i ridhuset tyvärr. Tänkte konditionsträna men tror det blir svårt då Diamond inte har några snösulor. Prima kan ju iof göra det men hennes brodd hänger på tre kvart haha. Hon har så jäkla mjuka skor? Så broddhålen var helt ihoptryckta när jag skulle skruva i imorse.

Prima har gått så himla bra den här veckan. Förra vecka vilade hon nästa hela då hon gått ganska hårt senaste tiden. När jag tränade i tisdags var hon jättefin och i onsdags red jag lite markarbete. Jag har inte tränat henne för tränare på ca 2 månader pga att det inte funkat med henne. Speciellt en övning som inte funkat är att galoppera på serpentiner och hoppat över ett lite hinder och bytt galopp över. Så jag testade det med ett lite hinder. Hon gjorde det jättebra men stressade upp sig en aning emellan åt så jag fick göra övningen, göra något annat, göra övningen igen osv haha. Men hon gjorde det jättebra och ger man henne lite tid och gör allt i henne takt så blir det bra.

Likes

Comments

bloggen har tyvärr blivit lite lidande då jag i söndags, när vi kom hem hade extrem huvudvärk och sen har jag fått jobba mån och tis.

men iallafall så är jag jättenöjd med helgens tävling, Diamond har känt så himla fin.

Fredagens 120 har jag skrivit om och i lördags bytte jag faktiskt klass till en 130. Även då kändes hon super och det var en väldigt bra bana för oss som inte har rutin på den höjden. Vi fick in ett bra flyt och jämt temp. sista ganska tekniska linjen med räcke-4 galoppsprång-oxer-5 galoppsprång räcke blev hon lite nonchalant på sista..lite typsik Diamond så då rev vi det.. ett riktigt skitpet! sen hade vi bara sista kombinationen kvar och då red jag jättedåligt in så hon rev oxern... helt mitt fel och väldigt sur på mig själv för det! 4fel eller mindre var den rundan värd. jättenöjd iallafall.

Söndagen gick vi ner till 120 igen. Red lite passivt i början av banan så hon var i några bommar..märktes även att benen var lite stumma på henne. Men sen fick vi bättre flyt. Inte bästa omhoppningen kanske då den blev lite ryckig men hur som helst felfritt och 6e placerad, två ärovarv fick vi rida i helgen..jättekul!

Likes

Comments

Är så nöjd med dagens runda! Det var en 120 med totalfel..tråkig bedömning tycker jag dock haha men den blir allt vanligare i 120 klasser. Det var en bra bana, ganska teknisk tycker jag med mycket relaterade avstånd. När jag gick omhoppningen kände jag att detta inte var något för oss då det än en gång bara var relaterade avstånd och typ en sväng..sen när typ alla var felfria kändes det som om man var tvungen att rida som en idiot för att fightas om en placering..

Diamond kändes superfin! Lite spänd och en aning avvaktande om man ska vara petig men det var nog bra för då backar hon lite och får höjd på sprången istället för att bara kötta på.

I omhoppningen fick jag till det riktigt bra och Kunde plocka bort ett galoppsprång på 2 distanser vilket jag verkligen underskattat hos henne. Hon har en jäkla galopp men jag fegar alltid och tänker "nej hon är inte bra på att gasa, svänga är hennes starka sida". Tyvärr fick red jag i bott på näst sista hindret, annars hade vi nog kunnat spara några hundradelar till men dubbelt felfritt och en 5e placering, riktigt kul!

https://youtu.be/tQwCFvmtSuE

Tyvärr vet jag inte hur man bäddar in film via mobilen men här är en länk ifall man vill se dagens runda.

Likes

Comments

Bra start på helgen! Diamond känns superfin ⭐️

Likes

Comments

Herregud den här veckan alltså. Skulle vara ledig alla dagar utom måndag men kommer jobba enda in i kaklet, verkligen! Usch den här veckan blev inte som jag tänkt mig..

Red ut Diamond i måndags och klättrade i backarna, tyckte ändå att jag tog det lugnt och tänkte att hon nog är mer igång i kroppen nu för klättring och kondition efter vintern men igår när jag tränade dressyr kände jag verkligen vilken träningsvärk hon hade och den träningen blev inte så lyckad:( så jäkla dålig uppladdning inför helgen och jag hoppas verkligen att det släpper..sist jag körde klättring med henne och åkte på träning 2 dagar efter rev hon typ vartenda hinder, märktes att hon var trött i kroppen. Och hon har känts så himla fin nu på träningarna så jag hoppas att hon känner sig stark i helgen och att min sämsta träningsplanering inte sumpat allt..haha ska sluta nu, analyseraren nr 1 :))

Båda hästarna fick iaf vila idag, Prima har en liten vilovecka om kommer ridas 2-3 dagar ut i skogen och resten vila eftersom vi åker till Lidköping som sagt imorgon. Diamond fick vila pga jag tror hon har träningsvärk och är rädd att vi ska riva ut oss i helgen ifall någon missat att jag är orolig över det:)) haha mitt liv

Så idag blev det borst och massa morötter, haha alltså Diamonds blick när det kommer fram lite godis..älskar henne!

Likes

Comments