aandreablixt@aandreablixt

alltså nej fy vad snö gör mig på dåligt humör haha. Vakande idag av att det var mer snö ute än det har varit under hela vintern:) men förhoppningsvis försvinner det väl igen närmsta dagarna.

Idag får båda hästarna gå i ridhuset tyvärr. Tänkte konditionsträna men tror det blir svårt då Diamond inte har några snösulor. Prima kan ju iof göra det men hennes brodd hänger på tre kvart haha. Hon har så jäkla mjuka skor? Så broddhålen var helt ihoptryckta när jag skulle skruva i imorse.

Prima har gått så himla bra den här veckan. Förra vecka vilade hon nästa hela då hon gått ganska hårt senaste tiden. När jag tränade i tisdags var hon jättefin och i onsdags red jag lite markarbete. Jag har inte tränat henne för tränare på ca 2 månader pga att det inte funkat med henne. Speciellt en övning som inte funkat är att galoppera på serpentiner och hoppat över ett lite hinder och bytt galopp över. Så jag testade det med ett lite hinder. Hon gjorde det jättebra men stressade upp sig en aning emellan åt så jag fick göra övningen, göra något annat, göra övningen igen osv haha. Men hon gjorde det jättebra och ger man henne lite tid och gör allt i henne takt så blir det bra.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

bloggen har tyvärr blivit lite lidande då jag i söndags, när vi kom hem hade extrem huvudvärk och sen har jag fått jobba mån och tis.

men iallafall så är jag jättenöjd med helgens tävling, Diamond har känt så himla fin.

Fredagens 120 har jag skrivit om och i lördags bytte jag faktiskt klass till en 130. Även då kändes hon super och det var en väldigt bra bana för oss som inte har rutin på den höjden. Vi fick in ett bra flyt och jämt temp. sista ganska tekniska linjen med räcke-4 galoppsprång-oxer-5 galoppsprång räcke blev hon lite nonchalant på sista..lite typsik Diamond så då rev vi det.. ett riktigt skitpet! sen hade vi bara sista kombinationen kvar och då red jag jättedåligt in så hon rev oxern... helt mitt fel och väldigt sur på mig själv för det! 4fel eller mindre var den rundan värd. jättenöjd iallafall.

Söndagen gick vi ner till 120 igen. Red lite passivt i början av banan så hon var i några bommar..märktes även att benen var lite stumma på henne. Men sen fick vi bättre flyt. Inte bästa omhoppningen kanske då den blev lite ryckig men hur som helst felfritt och 6e placerad, två ärovarv fick vi rida i helgen..jättekul!

Likes

Comments

Är så nöjd med dagens runda! Det var en 120 med totalfel..tråkig bedömning tycker jag dock haha men den blir allt vanligare i 120 klasser. Det var en bra bana, ganska teknisk tycker jag med mycket relaterade avstånd. När jag gick omhoppningen kände jag att detta inte var något för oss då det än en gång bara var relaterade avstånd och typ en sväng..sen när typ alla var felfria kändes det som om man var tvungen att rida som en idiot för att fightas om en placering..

Diamond kändes superfin! Lite spänd och en aning avvaktande om man ska vara petig men det var nog bra för då backar hon lite och får höjd på sprången istället för att bara kötta på.

I omhoppningen fick jag till det riktigt bra och Kunde plocka bort ett galoppsprång på 2 distanser vilket jag verkligen underskattat hos henne. Hon har en jäkla galopp men jag fegar alltid och tänker "nej hon är inte bra på att gasa, svänga är hennes starka sida". Tyvärr fick red jag i bott på näst sista hindret, annars hade vi nog kunnat spara några hundradelar till men dubbelt felfritt och en 5e placering, riktigt kul!

https://youtu.be/tQwCFvmtSuE

Tyvärr vet jag inte hur man bäddar in film via mobilen men här är en länk ifall man vill se dagens runda.

Likes

Comments

Bra start på helgen! Diamond känns superfin ⭐️

Likes

Comments

Herregud den här veckan alltså. Skulle vara ledig alla dagar utom måndag men kommer jobba enda in i kaklet, verkligen! Usch den här veckan blev inte som jag tänkt mig..

Red ut Diamond i måndags och klättrade i backarna, tyckte ändå att jag tog det lugnt och tänkte att hon nog är mer igång i kroppen nu för klättring och kondition efter vintern men igår när jag tränade dressyr kände jag verkligen vilken träningsvärk hon hade och den träningen blev inte så lyckad:( så jäkla dålig uppladdning inför helgen och jag hoppas verkligen att det släpper..sist jag körde klättring med henne och åkte på träning 2 dagar efter rev hon typ vartenda hinder, märktes att hon var trött i kroppen. Och hon har känts så himla fin nu på träningarna så jag hoppas att hon känner sig stark i helgen och att min sämsta träningsplanering inte sumpat allt..haha ska sluta nu, analyseraren nr 1 :))

Båda hästarna fick iaf vila idag, Prima har en liten vilovecka om kommer ridas 2-3 dagar ut i skogen och resten vila eftersom vi åker till Lidköping som sagt imorgon. Diamond fick vila pga jag tror hon har träningsvärk och är rädd att vi ska riva ut oss i helgen ifall någon missat att jag är orolig över det:)) haha mitt liv

Så idag blev det borst och massa morötter, haha alltså Diamonds blick när det kommer fram lite godis..älskar henne!

Likes

Comments

Hej! Dålig uppdatering här tyvärr..svårt att hinna allt när jobben går i 180.. Men jag tänkte nu uppdatera lite om helgens tävling med Prima:)


Vi var i Åmål i söndags och hoppade lite. Detta är nog den bästa tävlingen vi gjort med resultatmässigt den sämsta haha. Men ibland stämmer inte resultatet överens med hur det egentligen gick.

vi började med 1m..banbyggaren verkade gilla att ha hindrerna längst med väggen, speciellt oxrari högervarv . Det blir lite problem för Prima då hon trycker väldigt mycket till höger och om man då har en vägg på vänstersidan och hon trycker ifrån den så blir det liksom att hela hästen bara välter till höger haha. Grejen är den att den här rundan var skitbra.. hon har aldrig hoppat så bra och var inte i en enda bom. Men sen kommer vi längst långsidan mot en oxer som står längst väggen och hela hästen bara försvinner åt höger haha. Men vafasen, jag fick stopp på henne i tid så hon inte hann springa förbi hindret och gjorde en halt framför, vände till vänster för att hon inte ska lära sig att det finns en utväg åt höger och sen hoppade hon klart hela banan. Ingen big deal..detta är verkligen hennes svaghet och det var bra att den visades på tävling så jag fick en chans att tillrättavisa. Det är sånt man kan ta med en unghäst som hoppade fantastiskt förövrigt så jag är jättenöjd med den här rundan!

Efter kombinationen drar hon till höger också därav lite vingligt haha.

Och detta med att hon trycker ifrån väggen gör ju bara hennes debut i 110 komisk.. haha.

När jag gå banan till 110 står ju då 4/8 hinder längst väggen varav en kombination med oxer in - 5 galoppsprång till annan oxer längst väggen i HÖGER varav, haha kände bara vilka fantastiska förutsättningar! Detta var även den långsidan där läktaren var så det kom ju även massa ljud därifrån. menmen, bara att driva och STYRA.

Hon kändes super på framhoppningen! inne på banan var hon snäppet mer avslappnad också så det var bra! Hoppade 1an jättefint, sen mot 2an klantar jag mig..la henne i ett mellanläge där hon fick trampa om och rev därför..heeeelt mitt fel! sen hoppa hon 3an, 4an jättefint..flöt ut lite mycket i bågen mot 5an så där blev det ett extra galoppsprång men hon klarade det fint att hoppa lite nära, lyfte ordentligt på tassarna. sen kom väggen då haha. Ja ni ser ju på filmen att halva hästen är utanför anridningslinjen... jäklar vad hon tryckte bort från läktaren..det syns inte men hon hoppade typ stillastående in i kombinationen haha. När jag vände upp tänkte jag att detta tar jag mig aldrig igenom men med väldigt mycket smackningar, styrning och vilja så tog vi oss igenom den här linjen.. snyggt är det inte men igenom kom vi. så Prima var felfri men inte jag;) ...vilken debut va! Tycker att Prima känns så redo för lite högre nu..både i kropp och knopp :) Sen när jag kom ut från banan säger mamma "jag trodde aldrig att ni skulle klara linjen vid läktaren, och om ni hade lyckats komma in i kombinationen var jag säker på att hon skulle bryta ut på b-hindret" tack för stödet!

Nu väntas en lugnare vecka för henne då hon varit så himla fin nu några veckor, så det ska hon få smälta lite.. på torsdag åker vi med Diamond och tävlar i Lidköping, kul! :)

Likes

Comments

Äntligen har några vägar ute i skogen torkat upp ordentligt så det går att rida där. Så igår bestämde jag att hästarna skulle få kondisträna lite och bli av med vinterenergin haha. Diamond tränade i tisdags men det var en ganska "lugn" träning för hennes del då hon gick väldigt hårt veckan innan så hon fick galoppera några sträckor också. Finns nog ingen häst som älskar att motionera i skogen som hon gör ❤

Var dock så sliten igår. Alldeles för lite sömn och hektisk dag med jobb osv. Så satt på första hästen halv 6 på kvällen, övervägde flera gånger om Prima skulle få vila men jag har börjar lära mig att när det är +8 och sol så ska man passa på. Idag hade jag vart tvungen att rida på morgonen om som det ser ut nu har det varit minusgrader inatt så då är nog vägarna lite frusna. Så det var gött att jag verkligen tog det igår istället för Prima behövde verkligen galoppera av sig. Henne körde jag lite längre och mer galoppsträckor med och hon var jätteduktig. Tycker dock det är svårt hur mycket man kan köra på efter ganska ensidig träning under vintern. Det har inte varit någon snö så det har inte gått att göra mer än skritt och trav ute, sen har det blivit ridhuset liksom. Skönt för båda hästarna att få bli av med lite energi.

Likes

Comments

Då dagen igår inte var mer händelserik än en hoppträning på kvällen med en tokbrunstig Diamond som gick väldigt bra trots omständigheterna haha så känner jag att jag istället kan dela med mig av ett fint litet minne med min gamla ponny Pumba som nu är 18!!!år.


Alltså ursäkta mina extremt töntiga texter mellan klippen, tyckte att jag var jätterolig när jag la in dom:))

Detta är alltså när vi var iväg och tävlade i Jönköping. Min mamma kommer därifrån = mormor bor där som vi passade på att båda umgås med henne en helg och tävla en dag med Pumba som vi hade stallat upp i ett stall nära mormor. Jönköping har faktiskt en jättefin tävlingsplats tycker jag att vi hade tänkt att åka dit i höstas och tävla men tyvärr drabbades klubben av kvarka då..

Detta är iallafall ett jättefint minne med Pumba då hela 2012 (den tiden jag ägde honom, sålde honom på sensommaren) faktiskt är den tiden vi verkligen var ett stabilt team och kom inte hem från en enda tävling utan pris. Vi red jättefina och stabila LA:er och vann DIV 1. Jag tycker att den här tävlingen gick väldigt bra, inte bara resultatmässigt utan också hur vi samarbetar, det syns att jag kan han utantill och vet var jag ska rida fram, när jag ska hålla tillbaka osv. Han hade ju sina ponnysparkar för sig emellanåt och tyvärr lägger han en sån precis när jag går igenom starten i LA:n haha..så den blev lite ryckig men shit vilken läromästare! Bästa Pumbisen.

Likes

Comments

Ni vet sådär dagen efter tävling när hästen säkert har lite träningsvärk och man tänker att lugn avslappnad tur i skogen blir bra.. och det ALLTID blir helt tvärt om.

För just den här vårkvällen så har grannen med verkstaden bestämt sig för att mecka lite med sin motorcykel och sedan ta en premiärtur..detta sker precis när du leder ut hästen från stallet och motorcykeln äger numera inget som har med ljuddämpning att göra eller någon form av "strypning" eller vad det heter vilket gör att den låter som ett krigsfält och hade du gått med på det hade hästen gärna hoppat upp i ditt knä när människan drar iväg i 200km/h.

Efter att hästen hoppat runt dig i ca 5min lyckas du kasta dig upp i farten och det är inte längre en häst du sitter på utan en fiolsträng.. trevligt. Bra början! Egentligen kan du bara rida åt ett håll för åt andra håller rider du förbi en kohage och det råkar nämligen vara så att din häst inte rädd för kor, utan livrädd, dödenupplevelse, vägrar gå en meter, struntar i om den ramlar ner i ett dike, den ska inte förbi kohagen!! Och du orkar inte ta den diskussionen idag. Men nu så är det så att den här jävla motorcykeln befinner sig åt det hållet du tänkte rida och det känns som en jobbigare säkerhetsrisk så du får helt enkelt rida mot kohagen och hoppas på att kossorna inte befinner sig vid staketet.

Men du hinner inte ens ta dig till skogen innan du rider förbi stallet med hönsgård och just den här kvällen är tydligen varenda hönjävel villig att para sig och vrålar något fruktansvärt vilket gör att din häst inte längre är en fiolsträng utan ett helt nervsammanbrott nu istället. Du tar dig till skogen med ditt nervsammanbrott till häst och kossorna är inte vid staketet tack och lov. Men nervsammanbrottet är inte så dum och det luktar tydlig koskit vilket betyder att du kommer behöva ta dig igenom den här vägen genom 2 steg fram 3 steg bakåt, kanske en piruett, lite lätta framben och en hel del svordomar tills du äntligen kommer förbi.

Vi testar en galopp. Och nu är allting farligt..även en sten som vi ridit förbi 1000 gånger så från ingenstans kastar sig hästen åt sidan och det är väldigt nära att du åker av. Då känner du att nu skiter vi i detta och rider hem. Grejen är den att du hör den hör motorcykeln från skogen och tänker att rider jag den kortare vägen hem och tvingas möta den här motorcykeln..då blir det inget lyckligt slut. Så du får helt enkelt rida tillbaka den vägen du kom ifrån och gå igenom alla dessa moment igen.

Trevlig och harmonisk ridtur i skogen när dom är som bäst 😁👌🏻

Likes

Comments

Jag=trött

Sov ca 4 timmar inatt innan klockan ringde och det var dags för att åka till stallet och sen i vidare mot Sunne. Detta var Primas första tävling för året och vi inledde med 90cm och 1m.

i

I första klassen kändes hon super! Betslade upp lite idag och shit vilket skillnad. Hon hoppade upp sig på ett helt annat sätt och var lugn och fin mellan hindrerna. när det står 2 hinder på linje har hon alltid tagit bettet och stuckit för mig, det visade hon lite tendens på även idag men det som gör att gaggbettet funkar så bra på henne just då är att hon drar mot sig själv och jag blir inte stum i handen = ingen panik. Detta är nog den bästa rundan vi gjort och det blev felfritt, kul!

Men nästa tävling blir det nog bra att hoppa 1m och 110, känns som om hon är klar med att harva runt på 90cm nu.

Underlaget på både framridningen och framhoppningen var rätt djupt, försökte rida sparsamt men det märktes att det blev jobbigt för henne där och hon fick nog lite mjölksyra. 1m klassen var bra egentligen men jag red lite passivt.. skulle haft mer galopp, nu blev det lite mycket handbroms. Och det i kombination med att hon var lite trött blev en lite hackig runda. Vi rev oxern in i kombinationen och det var helt mitt fel, la henne i bott med handbromsen i.. usch ingen bra ridningen eller vägledning från min del.. det blir verkligen att träna på tills vi ska till Åmål nästa vecka. Är iallafall jättenöjd med Prima, det känns som vi tog 2 steg i rätt riktning idag.

haha här ser ni även ett demonstrativt sken från 7-8, söt

Likes

Comments