Hej på er!

Denna veckan har verkligen gått fort likt de andra två veckorna sen jag började på Almåsgymnasiet. Mitt schema jag har hittills är väldigt härligt med tanke på att jag inte har alltför många lektioner på dagarna.

Idag hämtade mamma upp mig i Ulricehamn vid två-tiden eftersom att jag slutade såpass tidigt att jag hann med en buss som gick 13:10 vid resecentrum i Borås. Därefter så handlade vi lite mat inför den kommande veckan, samt lite sötsaker inför helgen. Annars så har jag bara tagit det lugnt & kollat in lite kläder på datorn under eftermiddagen.
Senare mot kvällningen så tillagade jag, mamma &
pappa en räksoppa som är väldigt god.


Hoppas att ni ser fram emot nästa inlägg

xx Andrea

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Kan ni tänka er att sommarlovet redan är förbi och att skolan redan har börjat. Det som har varit skillnad för mig efter denna sommaren är att jag inte längre har återgått till mina vanliga rutiner i samma trygga skolbyggnad, utan har återgått till att börja en oerhört intressant linje (stylistlinjen) på Almåsgymnasiet. Under den första veckan har jag känt av mycket nervositet och trötthet. Men samtidigt så har det varit spännande att påbörja någonting nytt.

Varför jag valde just denna linjen:

Efter alla mina prestationer och höga krav på mig själv under de senaste två åren som har påverkat min skoltrötthet, så var jag inte alls lika sugen att gå en teoretisk linje. Men skälet till varför jag beslöt mig om att välja denna typen av linjen berodde främst på att de praktiska lektionerna som; håruppsättningar och smink är någonting som tillhör mina intressen. Denna linjen är yrkesförberedande men jag är en av dem som ännu inte riktigt vet vad jag skulle vilja arbeta med i framtiden. Därför så kommer jag att läsa till högskolebehörighet.

Jag hoppas på fortsatt trivsel i min klass och har nyfikenhet över det som enligt kursplanen, är sådant som vi ska göra framöver under höstterminen.


Detta var allt för mig, kram Andrea

Likes

Comments

Hej på er!

Nu var det ett bra tag sen som jag lade upp ett inlägg, dels för arbetet i Hökerum som jag jobbade in mina sista dagar på för ungefär en vecka sen nu, men också att jag varken har haft lust eller någonting vettigt att skriva av mig om.
Hur som helst så har det varit roligt att prova på sitt första riktiga sommarjobb för detta året. Så många trevliga människor som jag har mött på, som personalen på min avdelning, men givetvis så har jag inkluderat de äldre människorna som har vart lika engagerade i mig som jag har vart i dom under min arbetstid. Men det har vart spännande att ha provat på det riktiga yrkeslivet och nu har jag mera i åtanke att det är minst lika ansträngande för ens föräldrar att bearbeta arbetsdagarna likt det är för oss under våra dagar i skolan.

Idag har jag inte tillbringat förmiddagen så väl eftersom tiden har gått till att ta det lugnt och lyssna på musik. Däremot så begav sig jag, mamma & min kusin Erik till ett bemannat gym i Ulricehamn (Lindas träningscenter) där vi tränade på det allra flesta träningsmaskinerna under en timmes tid åtminstone. Så när vi kom hem så tog jag mig en kort dusch och därefter så hjälptes vi här hemma åt med kvällsmaten som blev till en riktigt somrig tallrik.

Andrea xx

Likes

Comments

Hej på er!

Kan ni tänka er att det redan är torsdag? Och idag vaknade jag vid åtta-tiden och kunde skåda ett fint,soligt väder utanför mitt sovrumsfönster. Efter frukosten gick jag ut och satte mig på verandan och njöt av det härliga vädret som faktiskt har varat hela dagen till skillnad från gårdagen då man möttes av allt från sol till hagel.
Men idag var jag tacksam för att det var såpass varmt att man kunde sola och förhoppningsvis genom det byggt upp brännan lite grann.
Resten av dagen har tillbringats av en lång (men härlig) biltur i stan med nedfällt tak på bilen, suttit ute på verandan och lyssnad på musik från min Marshallhögtalare samtidigt som jag avnjutit ett glas lemonad och en magnumglass. Men som pricken över i:et så grillade jag & pappa egna biffar med fetaost inuti till kvällsmat och till biffarna blev det även lite rotfrukter och sallad, vilket var riktigt gott vill jag tillägga.
Imorgon så har jag ingenting planerat förutom att jag ska bege mig in till stan 14:30 för att göra en ansiktsbehandling (porrengöring,peeling osv). Trots att behandlingen inte är så behaglig, enligt mig, så tycker jag att resultatet verkligen blir fräscht.

Tack för att du har lagt ned tid för att läsa och hoppas att du ser fram emot nästa inlägg <3

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har det som väntat varit en molnig och ganska grå dag. Men trots det tråkiga vädret så åkte jag och pappa ut till en mysig restaurang vid namn 'Hofsnäs' (som råkar vara en av mina favoritrestauranger). Men eftersom mamma jobbar och inte riktigt ännu har tagit ledighet så kunde hon tyvärr inte följa med idag.
Jag och pappa beställde in var sin grilltallrik med vildsvinskarré och andra läckerheter på tallriken. Så trots vädret så känns det som att jag har tagit tillvara på dagen, likt dom andra dagarna på ledigheten. Jag ska även försöka ta tillvara på dagarna denna veckan eftersom att jag påbörjar mitt första sommarjobb på måndagen som kommer. Jag kommer att jobba på ett ställe som heter 'Hökerumsgården' där jag och några andra tjejer ska jobba utöver på äldreboendet från v. 28 fram tills v.30. Det kommer säkert att bli spännande!

Likes

Comments

Igår begav jag och mamma oss till Borås tidigt på förmiddagen för att kika lite i butiker men också äta lite lunch. Vi hade en väldigt mysig 'mamma & dotter' dag igår, sedan när vi kom hem så njöt vi av det fina vädret som varade fram till kvällen.
Jag och pappa hjälptes även åt att förbereda mat tills kvällen, det blev grillad fläskkarré med potatis och en fräsch sallad till (men tyvärr fick jag ingen bild på maträtten).
Detta var det lilla jag hade att skriva som en början på denna bloggen men det lär komma mera framöver då jag både har tid och lust för att uppdatera om någonting nytt som skett i min vardag.

Likes

Comments