Schoolspirit var det första jag tänkte på när jag tänkte på high school, och inte gjorde den mig besviken. Engagemanget, energin, känslan, glädjen, gemenskapen och farten. Som sportintresserad och som en del av en lagsport var det allt man kunde önska sig, engagemanget det har för sina sporter. Kompisar, elever och lärare är alla där för att stötta dig och ditt lag för att tillsammans nå målet. Skolan handlar inte längre bara om att studera, skolan är så mycket mer än så. Folk är villiga att ge allt för att visa sin stad och stat vad de går för. Vare sig om det gäller i sporter eller i klubbar. Det finns något för alla. Schoolspiriten var bättre än jag någonsin kunnat tänka mig, det var så mycket mer än att bara heja på sitt lag. Man blir som en familj.

Idag skulle jag aldrig kunna tänka mig mitt liv utan detta år, det är ett av de bästa besluten jag har tagit. Alla de människor jag träffat här, alla det ställen jag har fått uppleva här (namn jag inte ens visste fanns på kartan till dom mer kändare ställena), hur min vardag nu är fylld med massvis med olika aktiviter och för varje dag som går så kan jag fortfarande uppleva "min första" av något jag gör. Det är värt varenda liten motgång som du behöver gå igenom, du kommer lära dig massvis. Jag har aldrig varit så rädd som när jag tog beslutet att åka men det var så värt det.

Att få uppleva USA har alltid varit en dröm för mig och EF var en stor del av processen som kunde göra detta möjlig. Jag kollade på ett flertal organisation innan jag valde, men EF var den som passade mig bäst. Jag litade på dom och att det var EF hela vägen gjorde mig väldigt trygg. Jag vet att jag har möjligheten att påverka om något skulle hända.

Om du känner dig ens en aningen nyfiken och sugen på ett utbytesår så rekommenderar jag verkligen att anmäla dig och gå på en av EFs informationsmöten som dom håller där du kan få reda på yttligare information om ett utbytesår. HÄR hittar ni länken till EFs hemsida där ni kan läsa på yttligare.

Likes

Comments

Den 24:e December började väldigt lugnt, det var ännu en dag som bestod av ritande och sedan var det mat förberedelser som väntade. Tanken var att vi skulle ha något sorts skandinaviskt julbord. Vi gjorde Janssons, någon sorts variant av danskt kött, gröna bönor, Cesar sallad och sedan blev det ris ala malta till efterrätt tillsammans med "crack" vet inte vad det riktiga ordet är. Jag fick även kolla på Kalle anka och hans vänner, lite senare en planerat men vi kollade via youtube. Tradition är tradition. Vi höll hela tiden koll på när tomten skulle komma och vi la även ut lite mat till honom. Sedan umgicks vi bara, det var en väldigt lyckad kväll.

Roby väckte mig den 25:e men jag bad henne gå och lägga sig igen då vi hade bestämt att öppna paketen klockan 9. Så jag somnade om och vaknade upp i tid för presentöppningen. I vår värdfamilj gjorde vi att alla får en person som man köper för så man får någoting som man faktiskt vill ha istället för massa små presenter och på så sätt sparar man även en hel del pengar. Jag fick min värdpappa och köpa till så han fick ett par fiskestövlar. Tråkigt om du frågar mig men det var något han behövde och han blev jätteglad och det var inte alls någonting som han förväntade sig. Min värdmamma var den som skulle köpa till mig, hon gick lite över budget.. sen fick vi även presenter från tomten och älven. Kände mig som ett barn igen, brukar verkligen inte få så här mycket paket. Och utöver det fick vi vår stockning. Sedan tog det lungt tills det var dags att åka till grandma för jul middag, denna gången amerikanskt. Förutom Pandoro som var efterrätt. Jag tror jul middagen kan se väldigt olika ut från hus till hus men våran bestod av prime rib, twice baked potato, green beans, salad, croissant, brussel sprouts with bacon och sedan hade vi även sötpotatis med marshmallows då vi saknade den under Thanks Giving. Utöver det umgicks vi bara och accents och danser satts på prov. Hade en riktigt bra jul i övrigt, tyckte mest bara att det var skönt att den pågick i två dagar då jag annars tycker det är över så snabbt. Hoppas alla ni hade en bra jul också.

Stockning: 3 rakhyvlar, el tandborste, tandtråd, tandkräm, eos läppbalsam, smink svamp, 25 dollar presentkort på ulta, ull strumpor och tofflor.

Värdmamma: CC cream från it, anteckningsblock, iPhone hörlurar, svensk pannkaks och våffelmix, tjocktröja, en timmes massage och en morgonrock. Från snomb fick vi ett kit med en halsduk, vantar och en mössa och av tomten fick vi en filt som är personlig (alla har sådana filtar här).

Likes

Comments

Efter skolan slutade under torsdagen så var vi tvungna att vänta ett tag för att vänta på skjuts hem. Men det gjorde inte så mycket då vi efter ett tag hittade några vi kunde hänga med. En från min matte klass hade en viritual reality saker som vi fick testa, vilket var rätt roligt. Var första gången jag fick testa på det räckte definitivt för att fördröja tiden lite granna. Efter det åkte vi hem och tog det lungt ett tag innan det var dags att bege sig av igen. Vi åkte till en mexikansk restaurang där vi åt middag, inget att rekommendera. Men sedan släppte våra värdföräldrar av oss i skolan där vi skulle sova över med basketlaget. Kan ju säga att det inte var det roligaste jag gjort men jag försökte göra det bästa utav det. Vi hade tillgång till bollar så försökte underhålla mig själv med lite fotboll, annars var det dans, lite sällskapsspel, umgås, dansa, springa runt i skolan (roligaste delen haha) och secret santa. Vilket var största anledningen till att Roby och jag var med även fast vi hade slutat i laget. Då detta var något vi gick med på innan. Kan ju säga att jag blev väldigt förvånad över vad jag fick, det var väldigt bra i ordningjort. Vid ungefär klockan ett/två var det dags att gå till sängs för att sedan vakna upp 7:20.

Första dagen på jullovet kom helt plötsligt på att vi skulle börja rita. Något som kom att bli en rolig grej för att fördröja tiden lite granna. Jag hade inga större förväntningar på detta jullov, då loven är en aning tuffare här. Skulle lika gärna kunna varit kvar i skolan var tanken jag hade innan lovet började men såhär efter har det varit rätt skönt ändå. På kvällen kom min värdmammas syster över med familj och grandma för att äta middag. Det vart en väldigt lyckat middag med Lax, rice pilof och sparris. Helt klart en av mina favoriträtter här då det inte är så ofta man får äta fisk. Familjen hade en helt underbart barn som jag blev lite fast vid men eftersom att jag var "sjuk" så förhindrade det lite. Men gud vad gullig hon var och fick iallafall en riktig kväll med henne. Efter middagen kollade vi bara på film och umgicks. Filmen hette 2 dollars och är en av min värdmammas favorit filmer.

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle ägna ett helt inlägg till Finals week, då det är något vi inte har i Sverige och kanske är något man undrar över. Söndagen den 18:e slutade också med en hemma dag. Måndagen var en helt vanlig skoldag och sen så började all finals. Så hela veckan bestod mestadels för att förbereda sig inför proven. Vårt schema var helt annorlunda från vanligt och allting kastades om, många var väldigt fundersamma men det funkade.

Tanken med finals är att det ska testa vad man har gjort under terminen. Men beroende på vilken lärare du har så kan finals se väldigt olika ut. I matte hade vi ett test på alla delar som vi gått igen medan vissa lärare endast väljer ut några/ något avsnitt som vi gått igenom. De bestämmer även hur stor procentuell andel det har på ditt betyg. Så till exempel min historia- och engelska lärare (samma person) gillar inte idéen med finals så han sa endast att det skulle ha 5 % påverkan på betygen. Men normalt sätt skulle jag väl säga att 20 % är rätt normalt.

Det här är vad vårt schema såg ut under veckan. Vi slutade 22:a december vilket var en torsdag.

Tisdag:

Period 1 8:00- 8:35 (maxade)
Period 2 8:40- 9:15
Period 3 9:20 - 9:55 (njöt bara av mina kompisar i denna klass)
Period 5 10:00 - 10:35
Period 6 10:40 - 11:15
Period 7 11:20 - 11: 55 (final)
Period 4 12:00 - 12:30
Period 3 1:20 - 2:45 (final)


Onsdag
Period 1 8:00 - 9:25 (final, maxade endast)
Period 5 9:40 - 10:15 (vanlig
Period 2 10:30 - 11:55 (final, open book)
Period 4 12:00 - 12:30 (jul film)
Lunch 12:35 - 1:15
Period 7 1:20 - 2:45 (skulle egentligen varit final men eftersom vi gjorde den dagen innan så kollade vi på en jul film)

Torsdag

Period 4 8:00 - 9:45 (final)
Period 5 9:35 - 10:55 (final)
Period 6 11:05 - 12:25 (final)
Lunch


Våra finals i dom olika ämnena:
Period 1 (Girls Physical) - här hade vi ingen final utan vad vi gjorde var att maxade vilket vi gör ett antal gånger under året. Inget speciellt helt enkelt.

Period 2 (History 3) - för mig vad detta en open book test vilket menas med att vi får använda en bok att kolla upp svaren dock. Detta låter enkelt men jag skulle säga att det är en av de svåraste proven jag hade. Då dom förväntar sig mycket mer utav oss. Men man kan inte använda sig av boken på alla frågor då man aldrig skulle hinna med det på den korta tiden. Många frågor var saker man behövde kunna sedan innan vilket är svårt om man inte repeterar. Vi fick alltså inte ens veta ämnet innan vi fick provet. Frågorna var även ställda helt annorlunda än hur dom svarade på dom i boken vilket är svårt om man inte är flyttade i engelska.

Period 3 (Business essentials) - Här hade vi inte direkt något prov heller. Alla seniors var tvungna att ta ett test vilket var obligatoriskt. Så om dom inte hade gjort det i någon annan klass var de tvungna och göra det i denna. Annars behövde man endast förbättra en av de uppgifterna vi hade jobbat på under året. Men eftersom jag har fått A+ på alla mina uppgifter fick jag göra ett prov som jag hade missat under tiden jag var i Hawaii. Men min lärare lät mig använda våran textbok så det var inga större problem. Resten av tiden njöt jag bara av denna underbara klass.

Period 4 (Math 3) - Jag var inte för orolig inför det här provet för jag visste att jag hade ett tillräckligt bra betyg för att klara mig. Men här hade vi ett prov på alla delar. Vi hade ett antal med multiple choice Ochoa resterande var vanliga frågor. Vissa krävdes endast svar och

Period 5 (English 3) - Här hade vi också ett open book test. Däremot visste jag lite mer om ämnet den här gången. Det var gothic, romantiken och motsatsen i USA. Det var samma sak här, vi fick inte reda på något ämne tidigare. Det här är dom jag tyckte var absolut svårast, när man inte har någon aning om vad som kommer och man måste ha en rätt så bra engelska. Det var ungefär 15 frågor tror jag och sen var vi tvungen att skriva ett svar till ett citat.

Period 6 (Ceramics) - När jag såg förberedelsefrågorna i det här ämnet så vart jag lite stressad. Det var 40 stycken frågor och det vara bara massa begrepp man behövde lära sig. Som tur var provet väldigt mycket lättare och var multiple choice. Men hade nog aldrig klarat det om jag inte fick hjälp kvällen innan av Gerardo. Han hade nämligen tagit den klassen innan. Jag hjälpte honom med lite matte men sedan slutade det med att vi gick igenom all repetition tillsammans. Det var ett väldigt bra samtal även min värd familj blev involverad.

Period 7 (Post War) - Här bestod våran final av bara två frågor som man enkelt kunde svara på 10 minuter. Det märktes att han inte var något större fan av finals. Men man ska inte klaga haha. En fråga var om vad Robonomics var och den andra var om hur saker påverkade hans president sits.

Likes

Comments

December den 17:e slutade som en väldigt bra dag. Under veckan hade Molly frågat mig om jag ville med och åka skridskor och jag sa ja men det visade sig vara med kyrkan, kan ju säga att jag blev lite nervös. Det började med att våra värdföräldrar släppte av mig och Roby (vs) hos frisören för klippning och efter det, runt klockan ett kom Molly och Cammie (hi) och hämta upp mig och sen åkte vi hem kyrkoledaren för att möta upp resten. Det var bara en annan som skulle med. Vi åkte till the Village där vi började med att åka skridskor i typ en halv timme. Det var helt galet kallt och jag lyckades även ramla två gånger tack vare att jag hade konståkningsskridskor. Efter det gick vi och tog varmchocklad, äpple must (första gången) och för mig blev det chai latte. Efter det bestämde vi oss för att gå och se den nya Harry Potter filmen. Vart faktiskt positivt överraskad. Biografen var så fin, aldrig sett något som den det var så fint. Sem var det dags för oss att begå oss hemåt.

Jag åkte hem till Molly där vi klädde hennes julgran och sedan åkte vi till killarnas basketmatch. Det var blueout. Var även nära på att delta i en tävling men kunde verkligen inte då jag inte hade ätit något riktigt på hela dagen och man var tvungen att äta två twinkies under stress. Så fick hoppa det den här gången. Slutade med att vi spelade fotboll med en quarter efter matchen, så roligt. Efter det åkte vi hem till Andi och spelade spel och åt lite orange chicken.

Söndagen den 18:e slutade också med en hemma dag. Fick hem ett paket från Sverige vilket var helt underbart. Tack så mycket mamma! Ryan kom även över för middag vilket var kul.

Likes

Comments

Efter beslutet var taget så la jag det på sidan och andra planer fyllde dagen. Runt 12 bar det av mot "stan" för att inhandla lite grejer och även kolla på en present till Lita som fyllde år dagen efter. Sen runt klockan 6:30 blev jag upphämtad av Molly för att åka till nampa där vi mötte upp lita, Andi, Nate och Truksa. Vi åt på messenger, helt klart en av de bästa pizzeriorna jag varit på!! Vi beställde in två pizzor en normal om det var med pepperoni eller något sånt och sen en pizza men bacon och äpple! Döm inte innan ni testat! Hur god som helst, tyckte också att det var väldigt konstigt till en början. Vi spelade lite heads up medan vi väntade på maten. Efter det begav vi oss till flying M (gick) där några beställde varm choklad och vi kollade runt på deras grejer dom har där. Sen bar vi oss av hem till Lita, hennes mamma hade förberett lite snacks och vi spelade spel. Vi spelade bland annat Rummy (helt klart mitt nya favoritspel) och sedan lite kortspel. Sedan spelade vi även fotbollsspel och för de uttråkade så försökte vi med flip the bottle på alla möjliga ställen och sedan vad man kunde göra med skedar och en quarter. Allt från hockey till fånga mynt och balansera skedar på ansiktet. Lite efter tolvslaget åkte vi till en bensinmack för att köpa lott det är inprincip det man gör här, då det inte är så många andra lagar som ändras. Sen fick jag skjuts hem och var hemma precis innan ett. Var en riktigt lyckad dag.

Söndagen den 11 december hände det inte så mycket utan vi var bara hemma och tog det lungt och gjorde klart lite plugg inför veckan. Efter middagen var det dags för oss att dekorera våra pepparkakshus, tyckte jag räddade det rätt så bra om man jämför med hur det såg ut från början. Det tog väl typ 2 och en halv timme.

Den kommande veckan hände det inte allt för mycket, det var inte längre några morgonträningar vilket var helt underbart! Kunde sova ut men fortfarande ha samma tid över. Vi började gå till gymmet för att få lite träning och förbereda oss för vår säsongen som för mig kommer bli track. Fick tillbaka mitt History project som även fick sin plats i en container. Fick även hem mina uggs men som istället blev en julklapp. Annars var det bara en hel del plugg som behövde bli klart, satt uppe timmar för att göra klart projekt eftersom det var sista veckan innan finals så var det dags att lämna in allt. Vi hann med ett besök på Red Robin. Vi träffade Ryan för första gången, vi gjorde upp planer som inte riktigt hölls. Förutom lördagen tror jag, men han förvånade oss alla när han började dyka upp helt plötsligt på en hel del middagar. Vi fick även en hel del snö den här veckan. Vilket resulterade till en snowday under fredagen vilket innebar tre dagars helg! Så skönt, väldigt välbehövligt hade annars bara fått två och en halv timmes sömn då jag var uppe och försökte göra klart ett projekt för Post War. Så var uppe till 2:30 och skulle ha gått upp 5:00 för att göra klart och även duscha.

Vaknade ändå upp tidigt för att gå lucia, sådär 3 dagar sent men har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv. Tvingade upp min syster så hon kunde fixa kaffe. Täcket fick bli mitt vita nattlinne. Vi ramlade i trappan skrattades innan vi ens kom upp. Fake ljus i handen. Sen klagade dom på att det var någon som skulle sjunga också men det slutade ju sisådär, halv skrattandes fick dom lite skönsång haha.En liten annorlunda lucia men dom fick iallafall lite kaffe på morgonen även fast en av dom inte hade någon creamer. Härligt minne, tror inte dom var allt för imponerad av våran tillställning men roligt var det. Lärde mig iallafall något nytt då jag inte visste att det var den äldsta dottern som kom med fika på morgonen.

Efter att ha sovit lite till så bestämmer vi oss för att laga svenska pannkakor! Hade inte ätit det på typ ett halvår vilket är konstigt för någon som älskar det. Dom vart inte allt för hemska och smakade faktist någorlunda som vanligt. Något min värdmamma sa var att deras mjöl inte är som vårat dock utan att det jäser lite eller något sånt vilket kan vara något att kolla upp. Sen var det bara att ta det lungt, tyvärr missade jag white out med basketen.

Den här veckan var det det ju även lucia, något som ändes av. Såg bilder från folk där hemma, personer här som lyckades gå till kyrkan och kolla på lucia firande, de som kollade online och bilder av fika. Men helt ärligt så fick jag ingen hemlängtan utan var bara allmänt glad. Glad hur vi firar det i Sverige då det ändå är en väldigt mysigt firade. Men var nöjd, vi hade adventsljus stake och något man skulle kunna jämföra med luciafirande. Det ända som fattades var fikat men det kan jag klara mig utan.

Likes

Comments

Det var ett tag sen sist nu... igen. Men ska försöka minnas så gott jag kan om vad som har hänt. Som jag nämnde i slutet av förra inlägget så var det dags att ta några beslut, inte så många visste vad beslutet handlade om förutom mina värdföräldrar och sedan nämnde jag det även för några kompisar som inte var så nära för jag visste att dom inte skulle kunna påverka mitt beslut i några större längder utan till mestadels bara säga det som var bäst för mig utifrån vad jag berättade för dem. Men i och med detta började jag prata allt mer med en kompis och lite allt möjligt och blev verkligen stöttad i de beslut jag var tvungna att ta vilket var skönt. Vi pratade mest över snap men det är skönt och prata med någon som inte är lika involverad.

Men tillbaka till dagarna, den 7:e september så var det dags för skola och basketbollsmatch igen. Så det var dags för early release igen, så klockan 2:30 var vi släppte från klassrummet för att göra oss redo för att lämna till Mountain Home. Även fast deras skola var väldigt simpel så var det troligtvis en av de skolor som var häftigast och som påminde mig mest om de i filmerna. Vet inte riktigt varför haha. Vi åkte där ifrån med en vinst, 39-35. Varsity's match var en av de roligaste basket matcherna jag varit med om. Det var en helt vanlig match helt ärligt så var den rätt tråkig till en början. Men de sista minuterna var helt sjuka!! Alla var helt uppspelta, poängen gick fram och tillbaka hela tiden och från time to time var det oavgjort. De gavs fouls här och där. Men tyvärr slutade det med en förlust för oss då en från motståndar laget fixade till en tre poängare när det var 4 sekunder kvar! Helt sjukt, nästan från halvplan. Snacka om matchens hjälte. Det var några bra minuter, satt även nere vid sekriteriatet under deras match där en utav mina vänner från fotbollslaget sitter. Efter matchen åkte vi till donken för att äta med laget då buss färden är på ungefär en timme, bra kan man ju tycka men mer än halva laget hade träning klockan 6 nästa morgon. Lagom pigg efter att kommit hem vid 12:30. Men men det var en bra kväll ändå.


Den 8:e var det min pappas födelsedag så dagen började med lite morgon sång för honom. Sen var det basket träning och sen vanlig skola utöver detta kommer jag inte ihåg mycket mer då det inte finns några bilder från denna dagen. Men du ska bara veta vad vi försökte göra pappa, men det lyckades inte för Sverige suger Hahah.

Fredagen den 9:e december var det dags för basket match igen vilket också betyder sovmorgon (ingen morgon träning). Vi spelade mot Middleton och förlorade med 50-41. Vilket var ganska skönt då jag slapp att spela. Detta kom även att bli både min och Robys sista match. Roby berättade precis efter matchen och min coach insåg att jag kanske var inblandad i det också så hon pratade med mig och jag sa att jag skulle ge henne ett svar så fort som möjligt. Vi skippade varsity matchen för att gå och äta på orphan Annies. Så gott! Tog som vanligt extra krispiga nudlar med, beef och grönsaker. Har blivit våran to go to nu. När vi kom hem så väntade en liten överraskning, vår värdmamma hade köpt ett pepparkakshus och tofflor till oss. Kan bara säga att pepparkakshuset var redan ihop satt och kom redan med saker att dekorera med. Gick till säng med att jag fortfarande inte tagit ett beslut om basketen.

Dagen där på hade det varit dags för morgonträning men jag beslutade mig för att sluta. Vilket jag kan säga nu var helt rätt beslut för mig. Kan skriva ett separat inlägg om detta senare.

Likes

Comments

"Jag har idag spenderat 129 dagar i USA. Tiden går ganska fort!? När folk från Sverige frågar mig "Hur känns allt?" så vill jag i ena stunden skriva en roman och berätta hur bra det är, vad jag gör, hur jag känner mig och så vidare. Dock slutar det alltid med att jag bara skriver "Bra" och berättar lite kortfattat om mitt liv här. För att det är så svårt, jag kan inte sätta ord på känslor och på allt jag har upplevt. Jag tror att alla andra utbytesstudenter kan hålla med mig. Det finns inte ord som kan beskriva mina känslor, mina upplevelser. Och det skrämmer mig lite. För att när jag kommer hem, kommer ingen att ha upplevt samma saker. I Sverige tar mamma och pappa del av mitt liv och mina upplevelser, vilket inte kommer att vara fallet efter USA. Jag kan berätta, berätta och berätta men ingen kommer att kunna förstå vad jag har upplevt. Förstår ni hur jag menar? Det är lite skrämmande att bara jag har dessa upplevelser, att det här året kommer att forma mitt liv och erfarenheterna härifrån kommer jag att ha med mig för alltid.

Jag har sagt det förr, jag säger det igen: TACK mamma och pappa för att ni lät mig att åka hit och för att ni gjorde detta möjligt. Och tack till alla andra som stöttar mig och skriver uppmuntrande när jag behöver det. Det värmer ska ni veta.

Idag är det exakt sex månader kvar tills jag ser mamma och pappa igen. Det är sjukt att jag inte har kramat eller ens träffat någon hemifrån på nästan fyra månader. Men fy vad bra det känns. Jag känner att jag växer som människa och att detta är så bra. Min engelska utvecklas enormt (allt eftersom svenskan försämras), jag blir mer självsäker i mig själv och hittat vänner för livet ut.

Allt är så så bra. Det händer en massa, och även om jag inte skriver allt på bloggen eller berättar allt för er ska ni veta att detta är typ det enda jag kommer prata om när jag kommer hem!!"

Detta är skrivet av underbara Paulina som spenderar sitt år i Utah, kunde inte hålla med mer.

Likes

Comments

Kan ju inte säga att jag har varit den mest aktiva på den senaste tiden. Måste hitta mer vänner då många av mina har träning på eftermiddagarna. Men i alla fall, söndagen var ytligare en seg dag där inte många knop blev gjorda förutom lite tv tittande och en del läxor. Hade även världens underbaraste samtal med Ida, så välbehövligt och verkligen skönt att kunna prata om vad som faktiskt händer här med någon som är i samma situation och förstår. Håller tummarna för dig! Till middag blev det köttbullar med potatis, lingonsylt och brunsås. Den maträtten är så underskattad! Godaste som finns och är väldigt uppskattat här borta. Däremot blev det färdiggjorda köttbullar denna gången, då dom hade det hemma men gott var det.

Måndag och tisdag har varit ganska lika än så länge. Båda startade av med morgonträning sen skola och sen bara hem och ta det lugnt och göra klart den läxa som behövs göras. Vi är nu äntligen klara med våra NHD project i skolan nu. Har varit klar i typ en vecka så så har inte gjort någonting typ under våra historia lektioner. Fick även prata en del med en kompis som jag inte pratat med på ett tag vilket var skönt och hoppas verkligen det blir bättre och att saker inte är så oklara längre. Då det verkligen är en underbar person.

Det är mycket som går runt i huvudet på mig just nu och det är många beslut som måste fattas inom en snar framtid. Men det är svårt ibland och veta vad som är bäst...

Likes

Comments

I torsdags så var det dags att fira vår värd mormor, det var alltså första december. Efter skolan åkte vi bara hem och tog det lugnt för en liten stund sen runt klockan sex så bar det av mot henne, där vi åt middag. Caesarsallad, något kött, potatis, bröd och sedan kokos kräm paj till efterrätt. Vi fixade även i ordning hennes julgran vilket var lite annorlunda från den vanliga traditionella granen dom har här i USA. Kan ju säga att temat var fjädrar. Efter en mysig kväll där så var det dags för oss att bege sig hem igen för att göra sig i ordning inför nästa dag.

I fredags direkt efter skolan begav vi oss mot Skyveiw för basket. Det tar verkligen upp hela dagarna när man har matcher. Eftersom vi är tre lag som spelar så kommer vi inte hem för ens typ 10 på kvällen beroende på vart det är. Frosh startar 4:30, JV 6:00 och Varsity spelar klockan 7:30. Alla lagen fick med sig en vinst hem i alla fall även fast det inte såg så ljust ut för oss där ett tag. Den slutade 63-49. Inte så mycket mer hände den kvällen.

Lördag var ännu en lugn dag, inga speciella planer. Vi valde att inte gå på frivilliga basket träningen och istället spenderades tiden med att kolla runt efter svenska recept för julen då vi ska ha skandinaviskt julbord den 24:e är så taggad!! Tillslut bestämde vi oss för att åka till en europeisk liten affär som skulle ha lite av allt möjligt som låg i meridian men det visade sig att de typ bara var grejer från Ryssland. Så då bar det vidare mot Ulta och Dicks där vi inhandlade en ansiktsrengörings kit för mig och Roby köpte några saker på Dicks. Är så irriterad då jag hittade ett par basketshorts för fem dollar men tabbade mig totalt.

Senare under kvällen mötte jag upp Molly för att kolla på jul paraden nere i downtown. Temat var "all over the world" så fick även se några Sverige flaggor. Kan ju säga att det var rätt så kallt men vi bestämde oss sedan för att ställa oss vid en eld och då brann vi nästan upp istället. Väl där mötte vi upp Sabrina plus dejt och Truksa. Efter att paraden var slut så åkte vi till Tacos el ray. Kan ju säga att vi blev lite ut stirrade när vi kom in där och det var ovanligt mycket folk. Efter ett stopp på bensin macken pratade vi lite i bilen och hittade även en fotboll och så vart den en throwback till table rock. Vart en rätt så mysig kväll endå.

Likes

Comments