“Idag är det inte mer än 17 dagar kvar tills jag lämnar detta underbara land. För bara ett litet tag sen kunde jag säga att det var mer än en månad kvar, sen gick det över till mindre än en månad. Sen tre veckor och nu är vi inne på snart två veckor. Något som skulle vara elva månader har jag nu bara två veckor kvar av. Egentligen slog det mig inte för ens igår hur lite tid jag har kvar. Hur osäker man än har varit så är det de här jag älskar. Men tydligen är det snart min tur att lämna, något som jag fruktar så otroligt mycket. Jag har skaffat så underbara vänner här som passar mig perfekt. Vi har samma intressen och samma värderingar. Jag har varit så extremt lyckligt lottad att träffa de vänner jag har gjort. Som gör allt för mig för att mitt år ska bli så bra som möjligt. Som har stått ut med att skjutsa mig överallt fast dom egentligen inte behövde. Just nu skriver jag detta med tårarna rinnande ner från mina kinder. Vad händer efter detta? Är livet i Stockholm något för mig? Kommer mina vänner här fortfarande vilja hålla kontakten? Alla kommer gå sina skilda vägar precis som det funkar efter high school, men jag tror inte jag är redo. Jag är inte redo att se alla gå tillbaka till sitt liv i skolan här. Jag har träffat några av de mest underbara personerna i mitt liv och att inte veta vad framtiden har att erbjuda skrämmer mig något fruktansvärt. Missförstå mig rätt, jag har under månaders tid längtat hem, till dagen jag träffar mina föräldrar, mina kompisar och min familj. Men vad annars, livet för mig är perfekt här. Har aldrig haft så här mycket roligt. Även fast jag undrar vad dom egentligen tycker, att jag har problem med språket ibland eller att man ibland bara saknar en säkerhets zon att komma hem till varje dag så är livet helt underbart här. Jag har fått uppleva så många nya saker. Jag antar att det bara är att ta in så mycket som möjligt av de sista dagarna..” precis som det står så är detta någonting som skulle publiceras 17 dagar innan mitt hemresedatum. Sedan dess har den bara legat under ”nytt inlägg” så det är väl dax att dela med sig. Ett inlägg med lite mer känslor än vanligt. För er som är på utbytesår nu, ta vara på det månader som är kvar.

  • 36 visningar
  • Nära Värmdö

Gillar

Kommentarer

I torsdags var jag med om min allra första friidrotts tävling. Friidrotten har hållt på ett bra tag nu, jag startade redan i februari för att testa på häck. Tyvärr missade jag min första friidrotts tävling på grund att vi var i Kalifornien. Så jag fick in tre träningar innan ett tio dagars uppe håll från träning för min del, så kan ju säga att jag var lagom nervös. Jag är fortfarande lika lost om vad jag vill göra för grenar men det slutade med att jag tävlade i 100,200 och längdhopp och sen la dom även till 400m stafett för mig. Är väldigt nöjd med vad jag presterade för att vara första gången för mig. Mitt mål var att överleva, då jag testade att hoppa längdhopp för första gången två dagar innan tävlingen och med tanke på att jag bara har startat i block en enstaka gång.

Väl där så var jag så förvirrad, trodde att dom skulle ha en specifik tid för det mesta men nej nej här gäller det att vara uppmärksam och lyssna på vad som ropas ut i högtalarna om du inte vill missa din gren. Så det var mycket fokus på att bara få en förståelse över hur en tävling går till. Så känner i alla fall att jag har lite koll nu. Har fortfarande inte en blekaste aning om hur man ska äta inför en tävling. Så får väl ta och fråga en av mina kompisar, för tror jag kan göra väldigt mycket bättre på den fronten.

När det kommer till min prestation så är jag väldigt nöjd med allting förutom 400 meter stafett för vet att jag kunde ha gjort bättre på den. Tävlingen var mot Emmet, Ridgevue och skyview.

100m: 14,6 sekunder. Slutade på en 8:e plats. Aldrig varit så nervös förut skakade när jag ställde mig i blocken så borde kunna göra bättre. Den bästa hade en tid på 13 sekunder.

200m: 31,4 sekunder. Slutade på en sjunde plats. Hoppas på att kunna förbättra tiden yttligare. Ettan hade en tid på 28,6 sekunder.

Längdhopp: mitt längsta mått var 13 feet vilket är närmare till fyra meter (3,962). Vet att jag kan göra mycket bättre än så om jag lär mig hoppa på rätt sätt. Men det var inte där fokuset låg idag, jag är bara glad att jag inte fegade ur. Hade även en kompis som fick ett nytt PR med nästan 10 incheckning vilket var roligt.

4x400 relay: 4:42 minuter, vill inte prata om det haha.

Men efter allt så hade jag ett väldigt bra meet och kan inte vänta tills nästa tävling!

  • Min upplevelse
  • 353 visningar
  • Nära Canyon County, Idaho, USA

Gillar

Kommentarer

Några av er kanske vet att jag tar en viktklass och förra veckan var det vår tur att att maxa. Det är rätt kul ändå att se om man gjort sitt jobb eller inte. Slutar däremot ibland i besvikelse. Tänkte i alla fall dela med mig utav mina maxningar då det hade varit kul att fortsätta även när jag kommer hem till Sverige.

Bench: 85 lbs (38,5 kg). Tyvärr låg maxningen på samma som förra gången så är lite besviken då jag ändå känner att jag har gjort bra ifrån mig på bänk press.

Squats: 200 lbs (90.7 kg). Är väl helt okej med detta nummer då jag gick ner förra gången men 10 lbs, så är i alla fall tillbaka till normal nu vilket var mitt mål för den här gången.

Power clean: 105 (47,6 kg). En ökning med 10 lbs sen förra maxningen, är glad att säga att jag nu är över hundra haha.

Deadlift: 205 (93 kg). Mitt mål var att komma över 200 lbs då jag var så nära förra gången, så är ändå rätt så nöjd med denna vikt.

Vertikal: 17 någonting. Kan inte säga att jag är väldigt nöjd med detta nummer då jag har för mig att jag fick 19 första gången jag testade. Men får jobba vidare på detta.

Long jump: hamnade på 6'9 feet (205,7 cm) vilket jag är väldigt nöjd med även fast jag tror jag skulle kunna gjort lite bättre ifrån mig. Men mitt mål var att hoppa längre än 6'7 vilket då var mitt längsta så tror tyvärr jag slutade ta i lite då jag första gången hamnade på 7'2 men tyvärr så kunde jag inte hålla balansen utan ramlade framåt. Men förhoppningsvis kan jag göra bättre nästa gång.

40 meter (?). Vill inte ens prata om det hör då det verkligen inte är min starka sida. Så tyvärr förbättrade jag inte tiden från förra gången utan tror jag hamnade på 5:85 från att ha varit nere på 5:72. Det är är också andra gången bara så vi har maxat på detta.

Något som är lite kul är att jag faktiskt har två rekord i skolan för tillfället för min viktklass vilket är 140. För er som känner mig kan ju räkna ut att jag har gått upp lite granna, men men bryr mig inte så mycket om det. Har också för första gången lite armuskler!! Så skyller lite på det, tror inte man kan se någon överdriven skillnad. Men tro det eller ej så har jag faktisk rekorden för 40 meter och long jump på 6'7 (den här är faktiskt delad). Så detta är en provisorisk rekord tavla där dom sätter upp bilder tillsammans med vikt/längd och namn och som ska bytas ut efter varje maxning. Alla är inräknade som tar än viktklass i skolan. Just nu ligger jag på gränsen till 140 men skulle kunna stanna här nu då det kommer bli omöjligt för mig att ha några rekord annars, för lite kul är det ju. Tänkte bara ge er en liten uppdatering. Detta är första gången jag någonsin gymmar så vikterna ser lite sisådär ut men det är kul att se lite framsteg i alla fall och det är det som är det viktigaste.

Just nu är klockan 8 på en torsdag, så vi har tagit resten av veckan av. Måste fixa det sista av min packning nu för idag bär det av på våran nästa resa vilket innebär att det troligtvis inte kommer bli någon uppdatering på 10 dagar. Vi ska köra igenom Utah, Arizona, Kalifornien och Nevada. Så det ska bli riktigt kul då det är alla ställen jag Solaris drömt om att se. Så ni får ha det så kul.

  • Min upplevelse
  • 427 visningar
  • Nära Canyon County, Idaho, USA

Gillar

Kommentarer