Så precis som titeln säger så var det camo day idag. När jag tänker på Camo tänker jag främst på mönstret som oftast består utav tre stycken färger, vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Men här gäller inte det utan den vanligaste camouflagen är tröjor med grenar och löv. Eftersom att alla typ jagar här så hade de flesta camo på sig.

Efter skolan var det dags för träning igen. Efter det bar vi oss av mot Journey och bygga vår flotte till paraden på fredag där vi även åt pizza. Tanken var idag att det skulle vara dragkamp och Bonfire på skolan men eftersom att det regnade en stund idag så vart det inställt vilket var väldigt tråkigt, så vi stressade helt i onödan.

Istället bar vi oss av mot en kompis där dom skulle försöka fixa ihop deras lip sync men man kan väl säga att det gick sådär mesta delen gick åt att prata och kasta frisbee och fotboll däremot fick jag vara med på en liten kant.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Så nu är homecoming veckan här vilket är helt sjukt. Kan inte fatta att tiden går så fort har redan befunnit mig här i 7 veckor och veckan man har hört talas om så mycket är nu här. Som ni ser på titeln så var det the die tema idag skulle ändå säga att majoriteten faktiskt går in för det vilket är roligt, såg inte så tokigt ut som jag tänkt mig. Känner mer att denna veckan borde kallas fulvecka. Hände inte mycket utöver det vanliga i skolan idag, men så här såg den ut;

• GP och yoga
• Historia där vi kollade på en film om CRM.
• business där vi spelar ett spel som liknar Sims fast lite mer seriöst haha
• matte där vi precis startat ett nytt kapitel (log)
• lunch
• Engelska där det var eget arbete
• keramik (unit 2)
• post war där vi kollar på filmen Clue

Efter skolan bar vi oss av för att köpa blommorna inför homecoming önska jag faktiskt visste vad det heter men har ingen aning namnet är alldeles för krångligt. Så det är fixat och klart sen vart det en snabbis till Subway och sedan iväg för att spela match och äntligen fick vi med oss en vinst hem.

Likes

Comments

Medan Roby var tvungen att gå upp klockan 4:30 för volleyboll träning så kunde jag sova ut till 9:15 för att därefter göra mig i ordning för att ge mig av till Sydney. Klockan 11 blev jag upphämtad av Lita, Gabbie, Riley och Andi för att åka in till Boise som ligger typ en halvtimme från där vi bor. Hennes område ser verkligen så amerikanskt ut, älskar det! Väl där badade vi i Sydneys pool och lyssnade på musik. Här är det vanligt att jacuzzin är kopplad till vanliga poolen vilket är så skönt.

Efter ett tag bar vi oss av för att köpa något att äta. Vi tog bilen och åkte till Little Caesars som säljer typ världens billigaste pizzor. En pizza kostar 5 dollar vilket typ är 40 svenska kronor, alltså mindre en vad vi betalar för en kaffe. Däremot så kör dom på konceptet Hot -n- ready. Men är fortfarande den godaste pizzan jag ätit hittills i USA för att vara ärlig haha. Så vi alla delade på två pizzor, breadsticks och sen dricka på det. Testade root beer för fösta gången, tycker det smakar tandkräm. Vilket betyder att det inte är något jag skulle dricka haha.

Sedan kollade vi lite fotboll och även på en del av en film. Efter det bar det av hemåt och dags för lite vila innan fotbollsträningen som är från 7 till 9.

Troligtvis säger inte det här inlägget er så mycket eftersom jag inte bloggat under veckan som gått. Men ska försöka lägga upp inlägg om dom dagarna också och även dagarna i NY. Även lite mer specifika grejer då det hänt en hel del under veckan som gått. Men ha även i åtanke att denna även är för mig.

  • USA
  • 632 readers

Likes

Comments

Jag kan nu säga att jag åker imorgon, förstår ni? Imorgon! Det är helt sinnessjukt! Den hör veckan består långt ifrån något som jag gör varje dag. En vecka är inte långt, inte någonstans. Efter den här veckan kommer jag uppleva allt som jag väntat på så länge även fast detta betyder att det är långt ifrån över, bara början på något nytt. Känslorna just nu är rätt blandade, jag kan fortfarande inte förstå att jag, Elin, imorgon kommer sitta på ett plan påväg mot New York. Det känns fortfarande helt overkligt och tanken av att jag ska tillbringa 10 månader hör skrämmer mig lite. Men nu gäller det, nu är det bara att köra. Om mindre än 12 timmar lyfter mitt plan mot staterna. Detta är bara lite av de saker som kommer hända i veckan.

- Säga hej då till familj och vänner vid flygplatsen för 10 månader.

- Jag kommer sätta min fot i staterna för första gången.

- Träffa massa underbara utbytesstudenter

- Spendera 4 (2) dagar i New York

- Träffa värdfamiljen för första gången

Likes

Comments

Precis som det står i rubriken så ska jag till Hawaii! För några veckor sen så bokade min värdmamma biljetter till Hawaii så nu är det helt säkert att vi ska dit. Jag har vetat om det här ett bra tag men har valt att inte gå ut med något för ens det var helt säkert. Detta är även en av grejerna jag syftade på i mitt "clues" inlägg som ni kan se här. Mer om det kommer ni få reda på längre fram. I slutet av oktober bär det av och vi stannar i 10 dagar. Hur drömmigt!

Likes

Comments

Precis som många andra var det ett tag sen sist jag skrev här på bloggen, nästan en hel månad. Jag har valt att inte lägga bloggen som prioritet under denna sommar även fast den har dykt upp i tankarna ibland. Men som jag tror att många av er förstår så är det mycket tankar som rör sig nu och jag valde att försöka att verkligen ta vara på den här sommaren till max. Hittills är jag så nöjd med vad den här sommaren har erbjudit. Det har varit en bra kombination av jobb, kompisar och familj och tycker verkligen jag har lyckats tagit vara på sommaren.

Nu börjar året närma sig, idag är det inte mer än 5 dagar kvar tills jag åker och under tiden jag har lyst med min frånvaro här i bloggen så har det dykt upp en otrolig massa känslor och tankar. I början av juli skulle jag säga att det var då gick jag in i en period som var jätte jobbig för mig. Jag började inse vilka underbara vänner jag faktiskt har och tanken på att lämna dessa i 10 månader var fruktansvärd. Sommaren är helt underbar och bidrar även till att man träffar många nya människor, men i detta fall människor som man inte hinner binda tillräckligt bra kontakt med för att veta vad som händer efter 10 månader.

Det kändes som att ett flertal utbytesstudenter byggde upp en fasad och allt de sa var det positiva, men vad vet jag. Alla uttryckte hur taggade det var men själv kunde jag inte hålla med till 100 procent. När jag skrev det kändes det så fel, jag var rädd över vad som skulle komma. Inte så konstigt med tanke att jag ska flytta in med en familj som jag aldrig tidigare träffat, ska börja en ny skola och flytta till ett land som jag aldrig tidigare satt foten i. 

Men efter att denna period pågått ett tag så bestämde jag mig för att stänga av lite granna. Jag visste att dessa tankar inte skulle gynna mig på något sätt så jag gick vidare, vilket var skönt. Jag var inte nu längre lika rädd, jag kom in i fas där jag tog allt som det kommer och inte tänker så värst mycket över vad som kan hända för sannolikheten att det faktisk händer är inte jätte stor och i sånna fall inget som jag skulle kunna påverka vid detta tillfälle. Vid vissa tillfällen var jag jätte taggad medan vid andra så var jag lite mer tystlåten. Det är väl i den här fasen jag skulle säga att jag fortfarande är vid, det är väldigt många blandade känslor och de kan slå om väldigt fort. Nu börjar jag mer oroa mig över de praktiska delarna när jag väl kommer dit och även de saker som måste hinna bli klara innan jag åker.

Jag hoppas ni inte gett upp på min uppdatering än och fortfarande vill följa mitt år i USA.

Likes

Comments

'Doesn't it suck, having lost a full school year?' I often get asked now, after the end of my exchange year. Well, the way I see it, it's not a year I've lost. It was a year of experiences to fill a decade, a year if getting to know myself and amazing people I wouldn't want to miss.

It was a year full of challenges, saying goodbye and missing people. It was a year full of chances, imperfections and smiles, a year full of life. It's a year that has made me proud of who I am now and showed me how strong I can be. Yes, it was hard to be alone far away from home and yes sometimes I wished I could just go home, but I didn't, I stayed. And that was the best decision

I've ever taken in my young life because this year has shown me that things don't need to be perfect to be good. There's so much I could've done differently and so much I've missed. But that doesn't matter anymore because I've realized that those imperfections and doubts make life real. To say it was the best year of my life would be an understatement: It was the most difficult, saddest, loneliest, most exciting, craziest, funniest and simply the year most filled with life and memories until now. See you soon Madrid! - Sarah Diethelm

Hittade den här på Facebook och gillade verkligen det hon skrev. Sidan heter exchange student USA tycker verkligen ni ska kolla in den om ni inte redan gjort det.

Likes

Comments

Som jag tog upp i ett tidigare inlägg så fick jag avresedatum den 20 juli vilket jag tyckte var otroligt tidigt, detta skulle även innebära att jag missade Gothia som redan är inbetalt och klart då jag trodde att tre avresedatum innan skolan börjar skulle vara tillräckligt men tydligen var det inte de. Det kan låta lite töntigt men att åka på cup med sitt lag är typ det bästa som finns. Min värdfamilj blev även dom väldigt chockade när jag fick mitt avresedatum så pass tidigt, det har alltså inte skett en kommunikation mellan dessa parter. Men efter att jag kontaktat EF kontoret här i Stockholm så lyckades vi lösa detta problem. Mitt nya preliminära datum är nu 3 augusti och håller verkligen tummarna för det. Det är även det datum som min värdsyster har fått vilket känns väldigt skönt. Däremot var det väldigt tydliga med att detta datum endast är preliminärt så är fortfarande lite orolig men vi får se hur det slutar, hoppas på det bästa.

Likes

Comments

Att träffa utbytesstudenter är något av det bästa som finns, det underlättar så mycket. Det spelar ingen roll om ni aldrig har träffats innan, jag kan nästan lova er att ni kommer komma jätte bra överens ändå. Trots att vi är helt olika personer från grund och botten så har någonting gjort att vi valt att göra detta utbytesår, något som är ett stort steg för oss alla. Någonstans är vi ändå på samma plan.

Det är så skönt att det äntligen är någon som vill lyssna på all information från sitt utbytesår, någon som tycker varenda detalj är intressant. Någon som förstår hur man känner, prata om förberedelser, orohetsmoment, om vad som helst egentligen. Någon av alla dessa människor man träffar kommer troligtvis ha upplevt exakt samma sak och det är otroligt skönt och veta att man inte är ensam.

Hela Två stycken Utbytesträffar han jag med förra veckan . Den första var väldigt spontan och jag frågade bara kvällen innan, det betyder att trots att det är så kort varsel så är det oftast någon som kan tänka sig hänga på. Den här gången vart vi endast tre stycket totalt men hade det jätte mysigt ändå. Vi började med lite grillning i humlegården i närmare tre timmar sedan bar det av hemåt för en av oss. Däremot så fortsatte jag och Lovisa lite då klockan fortfarande var ganska lite och jag inte ville gå hem. Det slutade med att vi gick typ runt hela stan, vi var ute och gick i fyra timmar och var inte klara för ens klockan halv ett. Riktig mysig kväll!

Andra dagen var det många nya ansikten och vi blev upp emot 8 personer tror jag, den här gången var det folk från hela landet vilket var jätte kul! Vissa som skulle fixa visum och även några som endast åker upp för träffen vilket är rätt sjukt. Tyvärr skulle jag jobba den här dagen så det blev inte så länge för mig men hann iallafall trycka in en och en halv timme. Vi gick till Vapiano där vissa av oss åt och sen pratade vi bara lite allmänt om utbytesåret. Det är så sjukt att vi alla kommer ha så olika liv när vi väl är där men samtidigt så kul.

Likes

Comments