View tracker

Efter att ha sovit över hos Andi's så far vi av mot skolan för lördags träning. Däremot var jag den ända spelaren från JV då våra tränare hade ställt in denna träningen. Men den var rätt så rolig, vi tränade på saker som vi annars inte har tid med så som boll kontroll etc. Vid tolv tiden var det dags att åka hem för att plocka i ordning lite inför att en tidigare utbytesstudent skulle komma. Så vi åkte och plockade upp henne vid klockan fem på flygplatsen. När vi kom dit Gud vad konstigt det kändes, men helt underbart på samma gång. Allt ting var för omvänt, för tre månader sen var det vi som stod på andra sidan glas dörren. Jag saknade det, tiden går alldeles för fort här.

Till en början var det lite jobbigt för dom har all denna historia emellan sig, dom känner redan varandra. Men det är någonting som man bara få leva med som utbytes stundent. Vissa förstår det bättre än andra personer. Men vi kom in i konversationen ganska snabbt. Efter vi var klara på flygplatsen så åkte vi till Walmart för att köpa en luftmadrass alltså det finns så många sorter. Efter vi tagit ett beslut så bar det av mot Orphan Annies för att äta middag tillsammans med Buttoms. M kille. Efter det var det bara att åka hem och lägga sig.

Både söndagen (20:e) och måndagen (21:a) var bara slapp dagar. Måndagen bestod även av basketträning. Utöver det var det två otroligt sega dagar. Vi var bara hemma och kolla på film. Fick testa på att köra bilen ett varv på bakgården och vi åkte även och handlade. Snapchatade en hel del med vissa personer (t). Var hemma för varje middag vilket var rätt mysigt då det inte händer allt för ofta.

Under tisdagen (22:a) var det träningen igen och tanken var att jag skulle möta upp en kompis för att skjuta. Men dom planerna blev ändrade ganska snabbt då jag under en lång tid har haft problem med att skaffa nya linser. Tips till kommande utbytesstudenter är att ta med ett giltigt prescription. Så jag var tvungen att boka en tid hos Costco. Så halv två var det bara att åka dit för att kolla upp det. Sen kollade vi även på lite glasögon vilket för övrigt är ganska billigt här. Efter det så släppte mina värdföräldrar av mig hos min kompis så vi sedan kunde åka iväg och skjuta en stund. Så jag kom hem i lagom tid för middagen med Bottoms för att sedan åka vidare igen till Andi, lita kom också över. Vi spelade sällskaps spel och åt lite orange chicken. Ännu en gång spelade vi mitt favorit spel, sen spelade vi även clue och game of life eller något åt det hållet. Jag spenderade natten hos Andi vilket var otroligt mysigt och välbehövligt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Måndag den 14:e var en vanlig skoldag precis som under tisdagen bara det att idag var det dags att klä upp sig igen. Det var våran första hemma match som spelades mot Nampa och vi vann stort. Handlade om ungefär 30 poäng tror jag. Så detta var alltså första matchen jag fick spela, kan ju säga att det typ var de värsta två ministrarna av mitt liv. Skämde ut mig totalt inför hela skolan, gillar hur även lärarna tar upp det dagen efter. Efter matchen så åkte vi till Denny's för att äta middag (frukost). Var första gången för mig där och det var riktigt gott. Billigt var det också.

Den 16:e var det bara skola och sen var det effektivt plugg som gällde under eftermiddagen för ett historie project som skulle vara klart till på fredagen.

Under torsdagen (17:e) så hade vi morgon träning som vanligt, har för mig att vi började sex istället och gick till sju då vi hade late start och började alltså inte för ens klockan 8:30. Men det var en föreläsning som drog ut lite på tiden, kan ju inte säga att det var den bästa jag varit på, ingen av dom var speciellt bra talare och en röd tråd var svårt att hitta. Ibland kom de fram lite bra saker men det var allt. Så första lektionen vart inte längre än 20 minuter. Detta var även en av våra första dagar med frost. Jag börjar bli lite rolig nu att vi inte kommer få någon snö för alla säger att det redan borde ha snöat vid det här tillfället. Under Third period åkte vi även iväg för att filma våran video till uppgift nummer sex till Taco Bell. Här var även en av de första gångerna.

Fredagen (18:e) var dagen innan Thanks Giving break. Det hade verkligen varit så mycket att göra denna veckan, men vissa lärare försöker jämna ut det så vi får vissa lediga lektioner. Efter skolan åkte jag hem för att sedan möta upp några kompisar för att bowla. Så Lita, jag, Andi, Truksa och molly åkte dit. Efter ett tag kom Travis, Tevin och Chris dit. Efter som att några va våra klass kompisar också var där så fick vi även lite tårta. Efter två omgångar av bowling som förövrigt var väldigt billigt för att ha spelat i typ tre timmar så åkte vi till Dutch Broes. Det var första gången för mig som jag faktisk köpte någonting därifrån eller senare mina vänner då jag inte tyckte jag behövde en efter all tårta. Sen var det julbelysningen i down town som stod på schemat, var invigning den hör kvällen men eftersom vi kom kring 11:30 så var det nästan inga där. Men det var verkligen så mysigt och så coolt att se så mycket julbelysning på en gång, Sverige vi ligger lite efter på den här fronten. Natten spenderades hos Andi.

Likes

Comments

View tracker

Efter skolan (11:e) slutade åkte jag bara hem, vi gick ut och åt sushi till middag tyvärr inte på mitt favorit ställe utan vi åkte istället till meridian och åt där. Sen åkte vi och kolla på present till en av mina kompisar som skulle ha ett sak för att hon fyllt år dagen efter. Vilket tog en evighet då jag suger på att köpa presenter. Efter det mötte jag upp Lita, Andi, Triden och någonting för att kolla på bio. Det kostade bara 3 dollar vilket var så värt. Vi kollade på dont breath, filmen var helt okej. Jag gjorde det mest för sällskapet. Man köpte biljetterna utanför vilket var så coolt haha. Det slutar med att jag sover över hos Andi då det blir ganska sent och dom gillar inte att köra på kvällen.

Dagen efter (12:e) vaknar jag upp till att en av våra kompisar, Ruben kommer över med hans lilla syster så att Andi kunde fläta det. Sen så gör Toni frukost, burito helt underbart. Sen fixade vi det sista inför hennes födelsedags grej. Vi var alltså i hennes mammas gympasal där vi åt och spela ett antal olika grenar. Spelade bland annat volleyboll/fotboll med en yogaboll. Jag fick testa på deras skoters, hopp grej, dodgeball och bygga torn. Sedan bara det av då vi hade basket match på kvällen, vilket tar ungefär sex timmar.

Under söndagen (13:e) var tanken att jag skulle plugga men med lite överraskande planer slutade det med ett ettårskalas och spendera lite tid på walmart för att köpa present. Dom har världens sötaste unge men efter typ tre timmar där så åkte vi hem och jag började plugga. Snap(t).

Likes

Comments

Ska göra mitt bästa nu med att summera dem senaste dagarna, men kommer troligtvis vara några dagar och stunder som jag inte kommer ihåg men ska göra mitt bästa.

(5:e)Efter att ha sovit över hos Lita tillsammans med Andi. Begav vi oss mot morgon träningen som är 9 på lördagar. Efter middag spenderades med plugg. Mot kvällen igen så mötte jag upp Andi, Lita, Molly, Riley och Truksa och vi spelade lite olika sällskapsspel. Älskade ett av spelen som vi spelade! Var en helt underbar kväll. Mina värdföräldrar försökte även skrämma mig med en av halloween dekorationerna vi har här.

Söndagen (6:e)bestod främst av plugg, för att försöka ta igen alla de läxor som skulle gjorts under Hawaii resan men blev ju inte riktigt så. Vart halvklar kan man väl säga haha. Söndagen bestod även av fotografering med basket laget till bilden som ska hänga uppe på väggen i idrotts hallen i skolan. Egentligen är det bara varsity som ska vara där men våran huvud coach är väldigt mycket för "one team, one dream" så han ville att alla lag skulle vara med men vi får väl se vad som händer.

Måndagen (7:e)var det bara skola som vanligt sedan hade vi gemensam eftermiddags träning det vill säga med alla lagen. Sedan var det bara att försöka ta igen i plugget.

Tisdagen(8:e) började vi med våra morgonträningar. Så sätter alltså alarmet på klockan 4:45 varje morgon nu förutom på match dagar. Träningarna är från 5:30-7:15 ungefär varje morgon. Det ända som är dåligt med morgon träningarna är att dem flesta av mina kompisar och som jag är närmast spelar i varsity och har alltså eftermiddags träningar så kan bli lite ensamt ibland. Men än så länge har jag haft grymt mycket plugg så det har inte varit några större problem men får försöka ta och lära känna mina andra kompisar lite bättre också. Gissa vad denna eftermiddag bestod av, plugg.

Under onsdagen (9:e)började vi med meditering under engelska lektionen i skolan och började även med project 6 i business. Vilket är att vi ska skapa en egen produkt med hjälp av plastflaskor. Så även denna eftermiddagen bestod av att försöka ta igen lite plugg, startade även en found Raiser för basket och kan stolt säga att jag har fått in 115 dollar. Valet var ju även idag vilket jag kan prata om i ett annat inlägg. Ni fick första snön i Sverige och jag var så avis det såg så mysigt ut!

Tionde november (torsdag) var det match dag, så var tvungen att klä upp mig. Tyvärr är detta lag väldigt mycket för att klä upp sig på varje match men får hoppas att det lägger sig lite när vi får våra spirit pack.
Nej men dom är helt underbara men när man har möjlighet att gå runt i tjocktröjor så gör jag hellre det, har blivit väldigt lat när det gäller att klä sig.

Likes

Comments

Efter lite ändrade planer blev det att vi tog vägen till Hana idag. Så fint verkligen, det tog oss totalt ungefär 6 timmar att ta oss runt. Den har även galet många broar och svängar. Svarta sanden var nog det jag tyckte var häftigast. Köpte även med oss lite banan bröd och en lei.

Sista dagen behövde vi lämna hotellet redan klockan 10 och vi behövde inte lämna till flygplatsen för ens klockan 6. Men som tur va eftersom vi känner några där kunde vi lämna våra grejer hos dom. Vi gjorde även ett snabbt stop på ABC store där vi köpte tröjor och vatten och sedan lämnade vi även igen vår snorkel utrustning. Sen begav vi oss mot Lahaina igen där vi gick runt i lite affärer. Fick med mig två saker, ett halsband och en tröja. Det fanns även en outlet där men tyvärr hittade jag ingenting jag ville ha haha, det kanske var tur.

Efter några timmar där begav vi oss hem mot hotellet. Tanken var att vi skulle gå till ett akvarium men vi valde att spendera dom timmarna vid Polen istället innan vi åkte hem. Så vi åt Poki (Mestadels chips och pepsi för mig och Roby). När det var dags för solnedgång kring 6 begav vi oss mot flygplatsen. Där vi sedan åt middag på en resturang (hamburgare). Sedan väntade 5 timmars flyg. Detta var mycket kortare och så mycket skönare för kunde faktisk sova mestadels av tiden då vi inte hade någon bredvid oss.

När vi var framme vid Seattle var det extremt kallt men alla var extremt trötta eftersom det fortfarande var mitt i natten för oss. Men det blev en frukost på donken, känner hur nyttig den här dagen var. Vill bara påpeka att donken frukosten i Europa är tusen gånger bättre även fast jag bara ätit där en gång.


Vid 10 landade vi och begav oss iväg hemåt. Så vi 11 var vi hemma men det blev ingen skola idag inte utan det var att sova som stod på schemat. Men det gick mindre bra för min del. Under tiden vi var i Hawaii fick vi reda p att vi kom med i JV i basket. Kan ju säga redan nu att vi är kass. Men så min första basketboll träning blev idag och fick även hem mitt matchställ. Är verkligen så ovan att ha på mig dessa kläder. Shortsen går över knäna, spela i linne och ha strumporna uppdragna. De första träningarna fick vi stå och kolla på en hel del för att lära oss alla plays och så vidare. Har blivit lite bättre nu men det är fortfarande galet svårt.

Efter att ha ätit pizza till middag så åkte jag med några kompisar till kyrkan där vi spela catch the flag. Man samlade helt enkelt ihop pengar för att sedan försöka att lämna in i banken utan att bli tagen. Sedan åkte vi förbi hemma för att hämta upp kläder så jag kunde sova över. Sedan åkte vi till en annan kompis för att kolla på film.

Likes

Comments

Day sex började redan klockan två på morgonen. Vi skulle upp till toppen av vulkanen för att kolla på solnedgången och för att sen cykla ner. Så dom kom och plocka upp oss från hotellet klockan två på morgonen, sen plockade vi upp massa andra personer tills vi kom fram till deras kontor dör vi fick lite frukost (kaffe och bulle) och där vi även plockade ut regnkläder och hjälmstorlek. Efter alla var redo så bar det av mot toppen. Väl där uppe var det svinkallt!! Nästan noll gradig och eftersom detta är i Hawaii har man inte riktigt kläder för detta. Vissa hade shorts på sig och det var nästan 0 gradigt. Vi kom dit runt 5:30 tror jag så det var alltså en timme kvar till solen skulle gå upp. Men har aldrig sett något så fin stjärnhimmel som då. Omgivningen var så cool. Vi väntade på soluppgången sen begav vi oss till nästa ställe vilket jag tror var 10 000 meter ovanför havet. Busschauffören varnade oss att vara försiktiga eftersom folk svimmar. Så där var vi i ungefär 10 minuter för att kunna knäppa några kort. Sem började vägen ner, det är galet hur smal vägen är och vilka stup som finns och inga räcken. Tidigare år har de börjat gyckla från toppen men vi var tvungna och ta bussen ner en bit. Efter ett tag mötte vi på vårt gäng som skulle hjälpa oss ner. Hade en jätte skön guide haha. Så vi fick en granola bar och sen bar det av. Gud vad ostabilt det var. Men utsikten på vägen ner var hur fin som helst.

Väl där nere åkte vi till ett ställe för att äta lunch, där vi sedan blev upphämtad av våra värdföräldrar då vi skulle åka till en Pumpkin patch som troligtvis har den bästa utsikten och under kvällen åkte vi till en strand.

Dagen efter var det det dags för halloween. På förmiddagen tog vi det bara lugnt runt tolv släppte våra värdföräldrar av oss vid en affär så vi kunde köpa biljetter Lahaina. Där dom har typ west största halloween firande. Det var coolt ett tag men vi var där lite för länge men bussbiljetterna tog slut. Bussen lämnade 6:30 och vi åkte hem vid tio tror jag. Våra värdföräldrar åkte iväg och golfa så vi var bara på hotellet på förmiddagen. Vi använde brädorna, snorklade (?), var vid poolen och sen Carved pumpkins. Problem nummer två vi hade problem med att välja kostymer speciellt till mig haha så jag fick bli en blandning från allt möjligt. "To make up for all the years that you missed in Sweden"

Dagen efter bar det av i hyfsad tid igen för att få surf lektion. Ännu en gång en av de bättre sakerna jag gjorde på resan. Kan ju inte säga att vågorna var enorma direkt men kul var det och bra gick det också. Så vi hade två timmars lektion och vi var fyra stycken i vår grupp. När vi kom tillbaka till hotellet var det bara att bege sig av igen för att hämta upp bilder och kläder som vi glömt där. Tanken var att vi skulle springa dit men det hände inte riktigt. På vägen tillbaka kollande vi lite i butiker igen, Roby år glass och sen var det poolen som gällde. På kvällen var det middag med vänner och solnedgång som gällde.

Likes

Comments

Så dag tre började precis som dag 2, en löptur och sen en sväng ner till stranden. Sen vart det lite pool häng. Såg även sköldpaddor idag. Så för att komma ifrån hotellet en stund så var tanken att vi skulle kolla in en national park, vi visste att den var avstängd på grund av vädret men vi skulle kolla hur långt man kunde komma. Men ingen lycka där inte, så istället åkte vi runt och kollade på husen som låg där haha. Fin utsikt var det iallafall. Tror även det var idag som vi åkte och hyrde snorkel utrustning för veckan. Sedan kollade vi även vad det fanns och göra.

Dag fyra började med en löptur. Tror att våra värdföräldrar åkte iväg och golfa denna dagen. Så vi var bara vid hotellet, snorklade (såg världens största sköldpadda som skrämde ihjäl mig från gång till gång), använde brädorna och tog det lugnt vid poolen och spelade kort. På kvällen var vi inbjudna till en resturang, där det är ett gäng som ses varje fredag för att dansa och sjunga hawaiianska sånger. Alla känner alla, men dem är verkligen jätte gulliga. Det är när du går till sånt här som man verkligen får en helt annan känsla för stället än att bara vara turist. Tydligen var en av dom också besläktad med Hawaii kungar eller något sånt. Vilket gör att hon vet extremt mycket om hawaiiansk kultur och deras danser etc. Ganska coolt.

Idag var tanken att vi skulle ut och snorkla med några vänner som bor här men eftersom det var mulet (oftast större risk för hajar) så trodde vi inte att vi skulle gå så vi tog en liten tur för att kolla in det rika området haha men det slutade med att vi skulle åka, var lite läskigt till en början men när man väl kom dit var det helt underbart! Så coolt också för allt var lava. Fanns så många fiskar och koraller här. Sen försökte vi kolla in en strand som brukar ha hur mycket sköldpaddor som helt men vid den här tiden på dagen så börjar vågorna vilket gör att det blir svårare att se så det vart inga Sköld paddor den här gången. Senare under kvällen åkte vi ut till Lahaina för att gå på en Luau. Verkligen en av de bästa sakerna jag gjorde i Hawaii så värt pengarna. Skulle kunna kolla på dem uppträdandena varje dag. Ändrade verkligen hela min bild av Hawaii precis som min värdmamma sa i början. Var på världens finaste plats också. Rekommenderar verkligen! Hade inga förväntningar alls på detta vilket jag tror gjorde det ännu bättre. Vi hade även världens roligaste konversation om vad man kunde få ut av bilen framför. Det kommer komma upp kamera bilder från denna kväll också.

Likes

Comments

Så jag har tidigare skrivit om mina dagar på Facebook, en grupp endast för min familj. Litar inte riktigt på Facebook för att vara ärlig haha. Känns som att det skulle vara lättare att kolla tillbaka på mina inlägg här. Men tillbaka till Hawaii där jag slutade senast.

Så kvällen innan vi äkte till Hawaii så åkte vi bara hem för att plocka i ordning lite, packa och beställde hem pizza. Det slutade med en riktigt trevlig kväll. En kväll där vi fick veta lite mer om min värdmamma och om religion. Välbehövligt verkligen. Vädret i Hawaii hade varit ämnet för veckan då dom aldrig var där under oktober och alla appar visade olika. Allt från regn varje dag till halv mulet till soligt. Men vädret var helt underbart hela veckan. Hade runt 30 grader och sol varje dag tror det kom en regnskur.

Så runt 6:30 nästa morgon (25/10) begav vi oss mot flygplatsen, en längre resa än väntat väntade oss. Så första flyget skulle ta oss Seattle, en flygtid på lite mindre än en timme. Har gått från att hata det flyget till att faktiskt gilla det. Planet vi flyger med är väldigt litet, det är tvåsitsigt så inte alls något stort men detta var i alla fall bättre än det vi flög hit med. Men till och från så har man världens finaste utsikt över bergs topparna.

Nog om det, väl i Seattle hade vi en två timmars väntetid så väl där gick vi och åt frukost. Vilket bestod av granola med yogurt. Sen väntade en 6 timmars flygresa till Kahului. Så med all tidsskillnad så var vi där klockan tre. Det är verkligen sååå fint!! Alla palmer, bergen och värmen! Däremot precis när vi kom dit så blåste det väldigt mycket. Men vi plockade upp våran hyrbil och sedan åkte vi till hotellet vi skulle bo på. Läget är verkligen hur bra som helst. Pool vid hotellet och sen på andra sidan gatan ligger stranden. Mådde inte alls bra denna dagen dock efter flygresan, den var hemsk. Medan våra värdföräldrar åkte till Costco för att handla mat för veckan så gick vi ner för att kolla in stranden och sedan gick vi och kolla i några affärer. Sen gick vi tillbaka för att kolla in solnedgången där vi även träffade några människor. Det var troligtvis den finaste under hela veckan. Sedan bege oss mot hotellet för att ta det lungt. Troligtvis blev det en runda av 31.

Dag två började med en löptur på 2 Miles för att sedan gå ner på stranden runt klockan 8. Där vi sitter för ett tag innan vi går upp och gör frukost. Ser sköldpaddor för första gången. Dröm! Sen åkte vi till affärerna där vår värdmamma fixade naglarna, så vi gick på en promenad bort till surf stranden och sen tillbaka för att kolla lite i affärer (samma som dagen innan) för att fördröja tiden lite. Sen var det bara att åka hem och ta det lugnt vid poolen och stranden.

Likes

Comments

Så precis som titeln säger så var det camo day idag. När jag tänker på Camo tänker jag främst på mönstret som oftast består utav tre stycken färger, vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Men här gäller inte det utan den vanligaste camouflagen är tröjor med grenar och löv. Eftersom att alla typ jagar här så hade de flesta camo på sig.

Efter skolan var det dags för träning igen. Efter det bar vi oss av mot Journey och bygga vår flotte till paraden på fredag där vi även åt pizza. Tanken var idag att det skulle vara dragkamp och Bonfire på skolan men eftersom att det regnade en stund idag så vart det inställt vilket var väldigt tråkigt, så vi stressade helt i onödan.

Istället bar vi oss av mot en kompis där dom skulle försöka fixa ihop deras lip sync men man kan väl säga att det gick sådär mesta delen gick åt att prata och kasta frisbee och fotboll däremot fick jag vara med på en liten kant.

Likes

Comments

Så nu är homecoming veckan här vilket är helt sjukt. Kan inte fatta att tiden går så fort har redan befunnit mig här i 7 veckor och veckan man har hört talas om så mycket är nu här. Som ni ser på titeln så var det the die tema idag skulle ändå säga att majoriteten faktiskt går in för det vilket är roligt, såg inte så tokigt ut som jag tänkt mig. Känner mer att denna veckan borde kallas fulvecka. Hände inte mycket utöver det vanliga i skolan idag, men så här såg den ut;

• GP och yoga
• Historia där vi kollade på en film om CRM.
• business där vi spelar ett spel som liknar Sims fast lite mer seriöst haha
• matte där vi precis startat ett nytt kapitel (log)
• lunch
• Engelska där det var eget arbete
• keramik (unit 2)
• post war där vi kollar på filmen Clue

Efter skolan bar vi oss av för att köpa blommorna inför homecoming önska jag faktiskt visste vad det heter men har ingen aning namnet är alldeles för krångligt. Så det är fixat och klart sen vart det en snabbis till Subway och sedan iväg för att spela match och äntligen fick vi med oss en vinst hem.

Likes

Comments