Nye innlegg

I dag feirer vi at Sara har flyttet inn i en helt perfekt leilighet i Oslo! La oss alle sammen gi en liten applaus til Sara som vet hva hun vil og som jobber fletten av seg for å få det til! Sånne jenter liker vi. Hvilken bedre måte å feire på enn å bestille pizza fra Domino's og drikke vin fra pappkrus? Det eneste møbelet i leiligheten foreløpig er en seng, så pizzaen inntok vi fra soveromsgulvet. Maten nærmest innhalerte vi, og vi fikk skravlet og ledd så vinen skvulpet ut av krusene. Slik skal det være! Det er selvfølgelig trist at Sara og jeg ikke skal ta siste året sammen i Stavanger, men jeg unner henne virkelig denne nye starten i en kremleilighet i Oslo. Jeg følger jo mest sannsynlig etter til Oslo så snart jeg er ferdig med bacheloren min. Det er i Oslo de fleste mulighetene våre ligger, og jeg lengter litt til østlandet etter to år i Stavanger.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

  • 46 lesere

Likes

Comments

1. Hvor gammel er du? Jeg er 23 år gammel, blir 24 i desember.

2. Hvor høy er du? Sist jeg målte meg var jeg 162. Jeg er ganske sikker på at det fortsatt stemmer, haha.

3. Stjernetegn? Jeg er født i Skyttens tegn. Typisk for Skytten er å være kunnskapssøkende, kreative, reiseglade og rastløse mennesker som elsker å oppleve. If you believe that kind of stuff.

4. Favorittsang akkurat nå? Kristoffer Fogelmark – Love Was My Alibi

24. Drømmereisemål? St.Petersburg! Jeg DØR etter å se Vinterpalasset! Og Petropalasset! Og jeg er bare nødt til å resie til England for å se alle slottene! Windsor, Middleham, Warwick, Hever og The Tower!

6. Hva var det siste du spiste? Salat! Bare tulla, en sjokoladebolle fra Espa hihi.

7. Hva var det siste du drakk? Vann med isbiter og en sitronskive.

8. Har du noen gang vært forelsket? Jeg er stormforelsket i dette øyeblikk faktisk! Jeg og kjæresten min har vært sammen i litt over et år nå, og jeg er lykkeligere enn noen gang. Jeg har selvfølgelig vært forelsket tidligere, men jeg har aldri hatt det så bra som nå.

9. Hvilken farge har du på tannbørsten din? Tannbørsten min er rosa, og den har små blå blomster på.

10. Hva hører du på akkurat nå? Summet fra TV-en som står på i bakgrunnen (The Tudors)

11. Er det noen du savner? Kjæresten min som jeg nesten ikke får sett hele sommeren…

12. Er det noe du gleder deg til? Nick Cave konsert i oktober!

13. Høy eller lav musikk? HØY.

14. Hvor drar du når du er trist? Til en venninne hvis jeg trenger trøst, ellers så legger jeg meg helst under dynen og hører på musikk.

15. Favorittfarge? Lyseblå.

16. Lykketall? 17

17. Hva ønsker du deg mest akkurat nå? Et stativ til kameraet mitt slik at jeg slipper å ha en lang arm på bildene jeg tar selv. Og en flybillett.

18. Hva var det siste du kjøpte? Contour kit fra Anastasia Beverly Hills (jada, jeg er så basic atte).

19. Hva står det på den siste SMS'en du sendte? «Såklart elskling <3»

20. Hva skal du gjøre til helgen? I helgen skal jeg til Oslo og feire at bestevenninnen min, Sara , flytter inn i ny leilighet, woop!

21. Favorittsitat? ​Gresset er ikke grønnerepå den andre siden. Du har bare glemt å vanne ditt eget. 

22. Hvordan er du som venn? Jeg tror jeg er en god lytter. Jeg er en du kan betro deg til, og jeg gjør mitt beste for å komme med gode råd. Også håper jeg at jeg er en det er morsomt å være sammen med, haha.

23. Hva kan holde deg våken om natta? Vonde tanker om alt som skjer andre steder i verden. Jeg tror ikke jeg overlever det hvis noe skjer med de jeg er glad i- det er min absolutt verste frykt. Tanken på at folk opplever å miste noen i utrygge, krigsherjede områder hver dag holder meg ofte våken.

24. Hvilken TV-serie følger du med på nå? GAME OF THRONES ! Jeg venter på nye sesonger av alle seriene jeg følger med på. Neste sesong av Victoria kommer i oktober tror jeg. Den er helt fantastisk. Ellers anbefaler jeg serien Westworld på HBO!

25. Hva skal du gjøre når du er ferdig med dette innlegget? LEGGE MEG! Jeg har sittet 13 timer i bil på vei hjem fra Nord-Trøndelag i dag. Det skal bli så godt å legge seg i egen seng med en liten pus malende ved siden av meg.

  • 135 lesere

Likes

Comments

Jeg har nå tilbragt en uke i Nord-Trøndelag slik vi i familien gjør hvert år. Siden været har vært litt uvenn med oss denne uken hadde vi i går en liten utflukt til Namsos. Namsos Storsenter er bokstavelig talt det nærmeste kjøpesenteret på mils avstand, og når det plasker ned utenfor- what to do? Til min store glede fant jeg en genser jeg har kikket på på Nelly i en av butikkene. Den hang på stativet i min absolutte yndlingsfarge og ropte navnet mitt. Det er herlig å finne plagg det står skrevet navnet mitt på! Så jeg er nødt til å vise fram drn fine lyseblå genseren min. Sammen med litt gulldetaljer selvsagt.

  • 143 lesere

Likes

Comments

Rastløsheten slår rot i meg. I magen min gror det fram en obsternasig del av meg som nekter å slå seg til ro med det ordinære. Jeg vil være uordinær! Jeg får helt mark når jeg ser jenter på min alder som har rukket å nå høyder. selv synes jeg ikke at jeg gjør så mye ut av tilværelsen min som jeg kanskje bør- ung og frisk som jeg er. Jeg er et nokså hjemmekjært menneske, men nå har jeg lyst til å oppleve! Jeg vil få spennende ting til å skje. Jeg vil gjøre livet mitt til et eventyr! Men jeg har en ulv i bakhodet som sier "du greier det nok ikke, så det er best å la være å prøve. Da slipper du å mislykkes." Hvilke høyder kan en liten jente fra Åros nå liksom? En trenger ikke lese mellom linjene for å forstå at jeg er den som står i min egen vei. Jeg har for lite tro på meg selv til å tørre å satse.

Satse på hva? Å reise. Se nye steder. Satse på å få til en skikkelig blogg. Satse på et liv som magasinjournalist- kanskje til og med reisejournalist? Til syvende og sist ligger dette livet fullt og helt i mine hender. Problemet mitt er at når jeg ser andre som får det til blir jeg demotivert i stedet for inspirert. Hvorfor får de det til og ikke jeg? Fordi de satser, Andora. Fordi de satser. Våger jeg å satse?

  • 110 lesere

Likes

Comments

Dette innlegget er streng tatt kun en unnskyldning slik at jeg kan få legge ut mine første bilder med nytt kamera. Jeg er nå i besittelse av alle bloggeres våte drøm, nemlig et Olympus Pen kamera. Jeg vet det tar helt utrolig gode bilder. Likevel har jeg nok en vei å gå når det gjelder å finne de kule motivene og de gode vinklene. Disse bildene ser muligens også voldsomt redigerte ut. Bare vær tålmodige med meg!

  • 122 lesere

Likes

Comments

Det er mye spennende, rart og utfordrende som foregår i livet mitt for tiden. For det første er jeg snart ferdig med 21 uker i journalistisk praksis, og jeg er dermed et steg nærmere å være ferdigutdannet journalist. For det andre har jeg og kjæresten min bestemt oss for å finne oss en leilighet sammen!(pause for reacction). Vi har allerede funnet en vi liker, og nå gleder jeege meg som et lite barn til å sette i gang å innrede. Jeg innrømmer at jeg er en som tilbringer litt vel mange timer på Pinterest, og jeg har allerede funnet flere knallfine inspirasjonsilder jeg kan gå etter. Stakars Sander, jeg får håpe han klarer å henge med på alle interiør-innfallene mine.

Ting går generelt bedre enn hva de gjorde for noen uker sien. Jeg har i det siste begynt å kjenne på en nyfunnen respekt for meg selv i den forstand at jeg har funnet drømmeyrket mitt, jeg staker meg ut en egen kurs, og jeg satser alt jeg har på den. De er ikke få, de som ivrer etter å fortelle oss journaliststudenter at vi har valgt et ustabilt yrke med små sjanser for fast jobb. Men dette er det jeg vil, og jeg vet jeg kan bli god. Jeg vet at jeg har noe å bidra med, og jeg skal klamre meg fast til drømmen min med nebb og klør.

I anledning min nyvunnede optimisme, spanderte jeg en ny, knallrød genser på meg selv. Rød er min "gladfarge". Jeg har et vagt minne av mamma fra da jeg var liten, iført en rød genser og et enormt lykkelig smil som skinner mot meg. Det er et av de fineste minnene jeg har. Slik at de dagene jeg har på meg en rød genser, er glade dager.

  • 137 lesere

Likes

Comments

Hvorfor legger jeg et slikt voldsomt press på meg selv? Hvorfor får jeg ikke sove om natten? Hvorfor klarer jeg ikke sliutte å tenke på alle oppgaver som skal løses hele tiden? Hvorfor er det slik at uansett hvor gode tilbakemeldinger jeg får, eller hvordan venner, kjæreste og familie oppmuntrer meg, så klarer jeg aldri å bli fornøyd? Det er jo kanskje riktig at det alltid er rom for forbedring. At det ikke er noe galt i å prøve å overgå seg selv litt og alltid jobbe seg oppover. Men hvorfor kan jeg aldri gi meg selv et klapp på hodet og si at dette klarte du bra, Andora?

Problemet med meg er at jeg er slikt et følelsesmenneske. Alle inntrykk og hendelser skal liksom ta plass i meg på alle mulige emosjonelle plan. Desto verre blir det når jeg kjenner meg stresset, og jeg ikke føler jeg har kontroll. Det bør nevnes at jeg er "a bit of a control freak", og selv om jeg er ajour med alle oppgaver, og har en plan for den neste, kjennes det likevel som at jeg prøver å fange røyk med hendene. At jeg ikke får grep om ting,. Og jeg blir liggende våken til langt på natt og tenke på stresset.

Jeg innser at dette muligens er ganske vanlig. Alle har stressende perioder. Alle føler at ting sklir litt ut av grepet noen ganger. Problemet mitt er at det går så kraftig utover energi og humør. Jeg kan bli så mutt og stille. Sliten. Det er ganske irriterende. Jeg som egentlig har all grunn til å smile fra øre til øre, ligger heller våken om natten. Livet til et bonefied følelsesmenneske sier nå bare jeg!
This is my vice.

  • 232 lesere

Likes

Comments

Vi har alle denne typen dag hvor absolutt alt går galt. Dager hvor ting rett og slett ikke går din vei, uansett hvor hardt du prøver. Jeg har en litt dårlig dag, men jeg har ikke tenkt til å skrive i vei om skyen som har hengt over dagen min. Fordi i morgen så kommer jeg til å tenke at det var jo ikke så galt likevel! Og i det store og det hele har jeg absolutt ikke noe å klage over for tiden! Jeg har det bedre enn noen gang. Men jeg tror det er viktig å tillate seg selv å ha de dårlige dagene også. Det er helt lov. Så i stedet for å ramse opp ting som har gått litt skeis i dag, så skal jeg heller vise deg steg for steg hva jeg gjør for å komme meg igjennom en dag som ligger langt under par.

Steg 1: Innse at alle har dårlige dager, og at det er lov til å ikke være #happy absolutt hele tiden!Alle slår tåa i bordbeinet av og til. Vær litt furten. Let it out. Det er til og med lov å grine litt! Er du i tidlig tjueårene, som meg selv, så er det lov å være litt melodramatisk. Det er forsåvidt lov til å grine litt uansett alder. Hvem skal arrestere deg for det? Også er det på med kosetøyet selvfølgelig!

Steg 2: Sett på din favoritt "crappy day"- spilleliste! Personlig liker jeg å starte med David Bowie - It's No Game, for så å bevege meg videre over i Billy Joel med sanger som "Vienna". Syng med! Lat som at du er med i en trist film! Vær litt teit!

Steg 3: En lang og deilig dusj/et varmt bad. Bare skyll den dårlige dagen av deg. Gni deg inn med velduftende bodybutter, ta en ansiktsmaske, lakker neglene. Hva enn du trenger å gjøre for å føle deg litt freshere. Det hjelper!

Steg 4: Snop.. Obligatorisk. I hvertfall ett eller annet du kan kose deg litt med. Om det så er litt frukt, popcorn, noe godt å drikke, hva som helst. Selv har jeg fått smaken for mørk sjokolade. Hadde til og med med meg en plate på skolen i dag. Jeg synes også det er deilig med en kopp te til nesten enhver anledning. Jeg har litt dilla på peppermynte-te.. Så jeg anbefaler en stor, dampende kopp med te/kaffe/kakao!

Steg 5: Inviterende omgivelser. Gjør det litt koselig rundt deg! Dyner, tepper, duftlys og masse myke puter.

Steg 6: En film eller serie du kan se og glemme dagen litt. Selv jeg litt hektet på New Girl for tiden. Og Dexter. Ellers kan jeg godt gå for oldies but goodies. Filmer jeg vet jeg liker og synes er koselige. Som Neverending Story, Harry Potter, Ringenes Herre, Labyrinth, opp til deg! Enten filmer du vet du smiler av, eller filmer du kan grine til. It's a preference call really.

Steg 7: Mammaer, pappaer, kjærester og bestisser er stort sett bare en telefon unna! I dag gikk jeg for en lang samtale med pappa. Jeg fikk ut litt greier, og han er flink til å se det positive. Han er flink til å få meg til å se at det var kanskje ikke så ille likevel. Kanskje det faktisk var litt bra i stedet? Vi kan prate, vi kan spøke, og vi kan le. Det hjelper!

In the end så skal jeg ikke klage på en litt dårlig dag av og til. Ikke når jeg har så mange gode dager som veier opp!

  • 258 lesere

Likes

Comments

​En smule vulgær tittel kanskje-  men akkurat nå så er det nøyaktig slik jeg føler meg. Jeg sitter midt i sengen og sprekker nesten av kreativ energi, men jeg får absolutt ikke noe utløp for den. Jeg har skummet igjennom tumblr, pintrest, weheartit- you name it! Jeg er på en vill leteaksjon etter noe jeg kan bruke denne oppsamlede kreative energien på, men jeg kommer bare ikke igang. Kjenner dere til følelsen av å ha så mye å gjøre at dere ikke aner hva dere skal gripe tak i? Og når jeg først kommer over en spennede ide, så mangler jeg enten midler, eller så er jeg ikke helt sikker på hvordan jeg skal få gjennomført den. Så i stedet sitter jeg her og ser at teen min blir lunken. 

Rundt fire ganger i året faller det meg inn at jeg skal endre på alt rundt meg, pusse opp og fikse! Nye farger, nye bilder, nye omgivelser. Dette er en slik periode. Og jeg venter for øyeblikket på en forsendelse av bilder jeg skal henge opp på den veldig nakne veggen min, pluss et par andre ting jeg skal skaff på IKEA (jeg elsker IKEA, hvem er med meg?). Men det er ikke noe mer jeg får gjort i kveld. Så kreativiteten min får bare boble seg ferdig mens jeg drikker opp teen min. 

Ingen bilder i kveld. Jeg vet at teksten er mer spennede hvis en har et bilde eller to som en slags dessert på slutten av teksten. Men i dag ser jeg ut som noe en drar opp av sluket. Jeg har lest pensum den første delen av dagen, og råtnet vekk på sofaen resten av dagen. Null bilder i kveld.

  • 255 lesere

Likes

Comments