Hvis noen hadde fortalt meg at dette semesteret skulle bli enda mer stressende enn det forrige, så hadde jeg nok bare hadde begynt å le. Men what do you know? Prosjektene er kanskje færre, men de er mye større. Og det kan tenkes at siden det er feature-journalistikk vi driver med, så legger jeg muligens enda større press på meg selv. Det er jo feature-journalistikk jeg helst vi drive med, og jeg vil så veldig gjerne prestere. Og selv når jeg får til det jeg vil og egentlig burde være strålende fornøyd, så trekker jeg meg selv inn i nok en bølge av stress over det som kommer, det som skal skje og det som kan skje. Jeg har lange lister over ting jeg skal få i orden hengende over skivebordet mitt. Jeg har til og med mitt eget lille klistremerke-system. Hvilket kanskje hadde vært sjarmerende om jeg var fire år. Alt som hjelper meg å holde orden, eller hva?

Jeg har allerede begynt å drikke julebrus, gå med julesokkene mine og høre på Home For Christmas av Maria Mena. Før dere begynner å skrike at vi bare er i November, så la meg bare si at det er fordi jeg gleder meg til å få komme litt hjem. Bare leve litt stress- og bekymringsfritt i noen uker. Se familien min, være litt hjemme igjen. En pause fra det travle studentliv.

Nå håper jeg ikke at det høres ut som at jeg klager. Det gjør jeg ikke! Jeg storkoser meg! Jeg lever jo drømmen! Men det kan være stressende og litt mye av og til likevel? Jeg må bare bli litt flinkere til å ikke miste meg selv helt i alt som er stress.

Nå skal vi telle hvor mange ganger jeg skrev ordet "stress" i dette innlegget. Vinneren får et klistremerke!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 33 lesere

Likes

Comments

​Dette blir et nokså personlig innlegg. Dette innleget skal handle om dårlige vaner jeg har lagt til meg når det gjelder livvstil, og ting som det må bli en slutt på. I det siste har jeg følte meg helt punktert. Jeg har null energi, jeg føler meg som en slapp sekk, jeg får ikke i meg riktig mat men går heller for raske og billige løsninger, jeg kommer meg ikke på trening, jeg er trøtt hele tiden, jeg er dehydrert og jeg får ingen mestringsfølelse. 

Noen endringer må til her, og jeg har brukt kvelden på å se litt forskjellige youtube-videoer på leting etter tips til en litt bedre livsstil og en noe sunnere hverdag. De fleste av disse sier seg kanskje selv, men jeg vet det er flere enn meg som kanskje sliter litt med noen av disse punktene.

1. Drikk vann! ​Fairly obvious at kroppen trenger vann, men den trenger garantert en god del mer enn det jeg får i meg på en daglig basis. Jeg er en sånn type person som ikke legger merke til at jeg er tørst før jeg nesten er helt rosin. Og når jeg er tørst så griper mye heller etter juicekartongen enn etter et glass med vann. Men hvis jeg kan prøve å gjøre vannet litt mer spennende? Tilsett litt isbiter, gjør den friskere med litt sitron eller litt frossen frukt. Gjør det til en vane å ha et vannglass ved siden av sengen, pcen, og en flaske med vann i vesken.

2. Kutt ned på sukker og salt mat! Jeg vet at det er flere enn meg som kjenner til dette med å spise noe de egentlig ikke har lyst på. Det å hente seg brus i kjøleskapet selv om de egentlig ikke har lyst på brus. Kjøpe sjokolade på butikken selv om du ikke har lyst på sjokolade. Sukker er veldig avhengighetsskapende, og jeg er nødt til å prøve å legge av meg denne vanen. I tillegg til dette så spiser jeg en del halvfabrikert mat, og jeg går litt for de blillige løsningene. Jeg tror ærlig talt ikke det skal være så alt for vanskelig å spise litt sunnere på et studentbudskjett. Større inntak av frukt og grønt, sunne mellom-måltider, spise jevnt hele dagen og kutte ned på saltet. Også selvfølgelig skal det være lov å unne seg snop å helgemiddag av og til. Men alt handler om balanse. 

3. Få nok søvn! ​Dette er antakelig det punktet jeg har mest å jobbe med. Jeg har alltid vært en som sparer alt av lesing, pugging, skriving og lekseting til sent på kvelden. Dette fordi jeg selv har ment at jeg jobber bedre om kvelden. Hvilket er complete bullshit. Jeg sitter der med hovne øyne og sparker meg selv for at jeg ikke begynte tidligere. Sannheten er at des tidligere på dagen jeg starter med arbeidet, des mer effektiv blir jeg. Jeg er nødt til å forbeholde arbeidsoppgaver og gjøremål til dagen, og sette av kvelden til å slappe av og roe ned kroppen.

Videre så har jeg alltid vært en som ser på serier før jeg skal sove. Jeg ligger med mobilen ved siden av meg i sengen mens jeg halvsover foran skjermen. Dette er virkelig et stort no-no når det kommer til sunne søvnvaner. Uten at jeg skal begi meg ut på en lang forklaring om hva dette lyset fra pcer og mobiler gjør med hjernen (fordi det tror jeg vi alle vet), så kan jeg bare si at den uvanen skal vekk! Jeg er faktisk allerede godt i gang med å snu denne vanen. Er du som jeg, og sliter med å få ro i kroppen og bruker lang tid på å sovne? Da har jeg appen for deg! (Nå høres det ut som at jeg er sponset av denne appen eller noe haha!) Appen Relax Melodies lar deg skreddersy avslappende lyder og melodier som hjelper deg å slappe av og få ro i kropp og sinn. Enten det er bål, lyden av bølger, akustisk gitar, fuglesang, eller en kombinasjon av alle disse. Anbefales!

Jeg skal altså fullføre alle oppgaver og gjøremål mens det enda er dagslys, komme meg i seng tidligere, og legge vekk pcen når jeg skal sove. 

4. Beveg deg! ​Høsten er her med kuldegrader, mørke kvelder og regn. Og jeg tror at værsyken har tatt tak i ganske mange den siste måneden. Vi blir trøtte og har lettere for å ta en lur eller fem på sofaen. Dette blir så lett en ond sirkel. Sover vi mye på dagen, ender det ofte med at vi kjenner oss enda trøttere og slappere. Det er forståelig at etter en lang tur hjem fra skole/jobb i regnet er det vanskelig å motivere seg til å få på seg treningstøy buksene og traske opp til treningssenteret. Men det hjelper så enormt på energinivået. Jeg sier ikke at jeg kommer til å gå for full pump. I stedet så melder jeg meg opp til yoga og spinning tre/fire ganger i uken. Det trenger ikke nødvendigvis være trening heller. Strekk litt ut, prøv litt hjemme-yoga, prøv deg på en aktivitet du synes er gøy. Noe som gjør at du får brukt kroppen litt.

5. Smil mer! ​Når alt kommer til alt så handler det hele om et litt mer positivt syn på livet. En bedre attitude. I det siste har jeg merket meg hvor mye vi klager i løpet av en dag. Jeg starter dagen med å snakke om hvor trøtt jeg er, hvor dårlig jeg har sovet, hvor sen bussen var, hvordan været suger. Det er litt skremmende når man oppdager at 50% av det som kommer ut av munnen min er klaging. Det skal det bli en brå slutt på. Start dagen med minst tre positive tanker. Prøv å åpne en samtale med noe annet enn "vet du hva som suger?". Bare smil mer! Turn that frown upside down!


Dette er tipsene jeg har å komme med, og listen over ting som jeg er nødt til å jobbe med. Hvis det er noe du ikke er fornøyd med, så gjør noe med det! Never stop improving yourself!

  • 42 lesere

Likes

Comments

Det beste med lørdager er å ha god tid om morgenen! Tid til ål ligge lenge og strekke seg om morgenen, tid til å bruke lang tid i dusjen, tid til å lage seg en deilig lørdagsfrokost. I dag gikk jeg for en mango og papaya smoothie sammen med en skål med mango. Dette skal jeg nyte foran skjermen mens jeg ser en av favorittseriene mine! Deilig lørdag!

  • 60 lesere

Likes

Comments

Endelig så er høsten her! Høsten er min absolutte favoritt årstid! Tiden er inne for tjukke gensere, fletter og varme kopper med te! Her har jeg prøvd å gjøre noe nytt med håret. Er det flere enn meg som tenker at høst er tiden for fletter? 

  • 70 lesere

Likes

Comments

Hvorfor legger jeg et slikt voldsomt press på meg selv? Hvorfor får jeg ikke sove om natten? Hvorfor klarer jeg ikke sliutte å tenke på alle oppgaver som skal løses hele tiden? Hvorfor er det slik at uansett hvor gode tilbakemeldinger jeg får, eller hvordan venner, kjæreste og familie oppmuntrer meg, så klarer jeg aldri å bli fornøyd? Det er jo kanskje riktig at det alltid er rom for forbedring. At det ikke er noe galt i å prøve å overgå seg selv litt og alltid jobbe seg oppover. Men hvorfor kan jeg aldri gi meg selv et klapp på hodet og si at dette klarte du bra, Andora?

Problemet med meg er at jeg er slikt et følelsesmenneske. Alle inntrykk og hendelser skal liksom ta plass i meg på alle mulige emosjonelle plan. Desto verre blir det når jeg kjenner meg stresset, og jeg ikke føler jeg har kontroll. Det bør nevnes at jeg er "a bit of a control freak", og selv om jeg er ajour med alle oppgaver, og har en plan for den neste, kjennes det likevel som at jeg prøver å fange røyk med hendene. At jeg ikke får grep om ting,. Og jeg blir liggende våken til langt på natt og tenke på stresset.

Jeg innser at dette muligens er ganske vanlig. Alle har stressende perioder. Alle føler at ting sklir litt ut av grepet noen ganger. Problemet mitt er at det går så kraftig utover energi og humør. Jeg kan bli så mutt og stille. Sliten. Det er ganske irriterende. Jeg som egentlig har all grunn til å smile fra øre til øre, ligger heller våken om natten. Livet til et bonefied følelsesmenneske sier nå bare jeg!
This is my vice.

  • 87 lesere

Likes

Comments

Mamma har kommet på besøk til Stavanger by for å tilbringe høstferien sammen med meg! Vi har hatt en helt fantastisk fin start på oppholdet hennes her med en skikkelig jente-dag i går, hvor vi tuslet rundt i byen og kikket, kjøpte litt pyntesaker og spiste på byens aller beste restaurant (etter vår smak, hehe)! I dag har det vært helt perfekt vær for en liten tur, så vi har kavet oss opp langs yttraberbet og tittet på utsikten. Jeg er ikke spesielt god til å ta utsiktsbilder, men her er noen bilder mamma tok av meg på turen. Jeg elsker dette fine høstværet!

  • 90 lesere

Likes

Comments

I det siste har det boblet av kreativ energi inni meg. En energi som har funnet sitt utløp i interiør og dekorering! Jeg har alltid vært opptatt av å gjøre soverommet mitt til et sted jeg har lyst til å være. Selv om jeg har flyttet hjemmefra og har min egen leilighet nå, så tror jeg at det fremdeles er viktig å ha sitt eget lille "space", et lite krypin der en kan slappe av og puste ut. Leiligheten min deler jeg jo også med én til, så da er det kanskje enda viktigere å ha et alenerom. 

Så de siste ukene har jeg skannet gjennom Pinterest og Weheartit og sett etter tips og triks. Jeg er vel nokså jente-jente, og jeg er glad i pastellfarger, blomster, fine tekopper, duftlys, ballettsko, hjerterammer og fairylights. (Dette hadde dere vel adri sett for dere for noen år siden, min kjære familie?). Jeg begynner å bli fornøyd, og det er bare noen små ting som jeg selv mener jeg mangler, hehe. Det er deilig å ha et lite rom for seg selv.

  • 104 lesere

Likes

Comments

Vi har alle denne typen dag hvor absolutt alt går galt. Dager hvor ting rett og slett ikke går din vei, uansett hvor hardt du prøver. Jeg har en litt dårlig dag, men jeg har ikke tenkt til å skrive i vei om skyen som har hengt over dagen min. Fordi i morgen så kommer jeg til å tenke at det var jo ikke så galt likevel! Og i det store og det hele har jeg absolutt ikke noe å klage over for tiden! Jeg har det bedre enn noen gang. Men jeg tror det er viktig å tillate seg selv å ha de dårlige dagene også. Det er helt lov. Så i stedet for å ramse opp ting som har gått litt skeis i dag, så skal jeg heller vise deg steg for steg hva jeg gjør for å komme meg igjennom en dag som ligger langt under par.

Steg 1: Innse at alle har dårlige dager, og at det er lov til å ikke være #happy absolutt hele tiden!Alle slår tåa i bordbeinet av og til. Vær litt furten. Let it out. Det er til og med lov å grine litt! Er du i tidlig tjueårene, som meg selv, så er det lov å være litt melodramatisk. Det er forsåvidt lov til å grine litt uansett alder. Hvem skal arrestere deg for det? Også er det på med kosetøyet selvfølgelig!

Steg 2: Sett på din favoritt "crappy day"- spilleliste! Personlig liker jeg å starte med David Bowie - It's No Game, for så å bevege meg videre over i Billy Joel med sanger som "Vienna". Syng med! Lat som at du er med i en trist film! Vær litt teit!

Steg 3: En lang og deilig dusj/et varmt bad. Bare skyll den dårlige dagen av deg. Gni deg inn med velduftende bodybutter, ta en ansiktsmaske, lakker neglene. Hva enn du trenger å gjøre for å føle deg litt freshere. Det hjelper!

Steg 4: Snop.. Obligatorisk. I hvertfall ett eller annet du kan kose deg litt med. Om det så er litt frukt, popcorn, noe godt å drikke, hva som helst. Selv har jeg fått smaken for mørk sjokolade. Hadde til og med med meg en plate på skolen i dag. Jeg synes også det er deilig med en kopp te til nesten enhver anledning. Jeg har litt dilla på peppermynte-te.. Så jeg anbefaler en stor, dampende kopp med te/kaffe/kakao!

Steg 5: Inviterende omgivelser. Gjør det litt koselig rundt deg! Dyner, tepper, duftlys og masse myke puter.

Steg 6: En film eller serie du kan se og glemme dagen litt. Selv jeg litt hektet på New Girl for tiden. Og Dexter. Ellers kan jeg godt gå for oldies but goodies. Filmer jeg vet jeg liker og synes er koselige. Som Neverending Story, Harry Potter, Ringenes Herre, Labyrinth, opp til deg! Enten filmer du vet du smiler av, eller filmer du kan grine til. It's a preference call really.

Steg 7: Mammaer, pappaer, kjærester og bestisser er stort sett bare en telefon unna! I dag gikk jeg for en lang samtale med pappa. Jeg fikk ut litt greier, og han er flink til å se det positive. Han er flink til å få meg til å se at det var kanskje ikke så ille likevel. Kanskje det faktisk var litt bra i stedet? Vi kan prate, vi kan spøke, og vi kan le. Det hjelper!

In the end så skal jeg ikke klage på en litt dårlig dag av og til. Ikke når jeg har så mange gode dager som veier opp!

  • 114 lesere

Likes

Comments

​En smule vulgær tittel kanskje-  men akkurat nå så er det nøyaktig slik jeg føler meg. Jeg sitter midt i sengen og sprekker nesten av kreativ energi, men jeg får absolutt ikke noe utløp for den. Jeg har skummet igjennom tumblr, pintrest, weheartit- you name it! Jeg er på en vill leteaksjon etter noe jeg kan bruke denne oppsamlede kreative energien på, men jeg kommer bare ikke igang. Kjenner dere til følelsen av å ha så mye å gjøre at dere ikke aner hva dere skal gripe tak i? Og når jeg først kommer over en spennede ide, så mangler jeg enten midler, eller så er jeg ikke helt sikker på hvordan jeg skal få gjennomført den. Så i stedet sitter jeg her og ser at teen min blir lunken. 

Rundt fire ganger i året faller det meg inn at jeg skal endre på alt rundt meg, pusse opp og fikse! Nye farger, nye bilder, nye omgivelser. Dette er en slik periode. Og jeg venter for øyeblikket på en forsendelse av bilder jeg skal henge opp på den veldig nakne veggen min, pluss et par andre ting jeg skal skaff på IKEA (jeg elsker IKEA, hvem er med meg?). Men det er ikke noe mer jeg får gjort i kveld. Så kreativiteten min får bare boble seg ferdig mens jeg drikker opp teen min. 

Ingen bilder i kveld. Jeg vet at teksten er mer spennede hvis en har et bilde eller to som en slags dessert på slutten av teksten. Men i dag ser jeg ut som noe en drar opp av sluket. Jeg har lest pensum den første delen av dagen, og råtnet vekk på sofaen resten av dagen. Null bilder i kveld.

  • 111 lesere

Likes

Comments

Det er litt sånn at når folk ser speilreflekskameraet mitt på hyllen, så antar de automatisk at jeg er en ganske dreven liten fotografspire. Det er jeg altså ikke. Jeg vet egentlig skammelig lite om bruken av et kamera. Jeg kan ett par triks kanskje. Kameraet kjøpte jeg for fire eller fem år siden. Planen var jo å bli god -en vakker dag. Men jeg er alt for utålmodig, og listen over ting jeg aldri fullfører er alt for lang. Nå som jeg vil prøve meg på dette med blogging, så er jeg kanskje nødt til å blåse litt støv av det stakkars ensome kameraet mitt. Jeg er nok ikke så flink sånn med en gang. Men det kommer kanskje? Så til å begynne med så må jeg bare tåle og laste opp litt halvgreie bilder med shady redigering. Jeg skulle jo starte et sted?

Rommet mitt i den nye leilgheten begynner finally å komme sammen. Så det er dette jeg ville vise dere litt bilder av. Jeg tok egentlig en hel haug med bilder av alle de små detaljene på rommet mitt. Men det var bare ett par av dem som jeg ble fornøyd med. Jeg er ganske glad i det lille palasset mitt!

  • 139 lesere

Likes

Comments